تاپیک مرجع و آموزش نرم افزار CATIA

تاپیک مرجع و آموزش نرم افزار CATIA

• ضعیف

رای: 37 12.1%
  • متوسط

رای: 38 12.5%
  • خوب

رای: 114 37.4%
  • عالی

رای: 116 38.0%

• مجموع رای دهندگان
    305

ali_p69

عضو جدید
سلام، آموزشی کامل راجب به K factor در ورقکاری برنامه کتیا میخواستم.. ممنون
در سربرگ Bend Allowance حد مجاز خم کاری با تعیین ضریب K (که نشان دهنده محل تار خنثی است و بین 0 تا 0.5 تغییر می کند ) تعیین می شود.
K ضریبی است که محل تار خنثی را تعیین می کند.

این ضریب که را می توان بر اساس پارامتر های خم کاری از فرمول پیش فرض یعنی
log(min(100,max(20*`Sheet Metal Parameter.1\Bend Radius`,`Sheet Metal Parameter.1\Thickness`)/`Sheet Metal Parameter.1\Thickness`))/log(100)/2
یا به صورت دستی تعیین نمود.
شکل های داخل Help رو نگاه کنید کمکتون میکنه

mehd0551

عضو جدید
با سلام من قبلا سوال پرسیده بودم که برای کار با مجموعه اسمبلی های بزرگ برای اینکه این مجموعه ها رو به صورت کم حجم و visual ببینیم چیکار باید بکنیم که دوستان از جمله مهندس موسویان گفتند که از فرمت cgr یا گزینهwork with cashe استفاده کنم که خیلی خوب بود و سرعت را بالا برد ولی یه مشکل عمده وجود داره اینه که من می خوام چند مجموعه اسمبلی بزرگ رو کنار هم قرار بدم و فاصله و قید بین آن ها قرار بدم مثلا فرض کنید 3 دستگاه داریم که دستگاه اول یک محصولی تولید می کنه و این محصول تولید شده باید توسط یک دستگاه دیگه کاری روی آن انجام بشه که حد فاصل این دو دستگاه با یک نوار نقاله پر می شه که با توجه به شیب نوار نقاله و ... فاصله این دو دستگاه بدست می آدحالا با استفاده از فرمت cgr نمی تونم بین این دستگاه ها قید گذاری کنم و باید پسوند های معمول رو استفاده کنم که حجم زیادی می بره تصور کنید هر کدوم از دستگاه ها شامل 500 قطعه باشه و تعداد این دستگاه ها و نوار نقاله ها زیاد باشه چکار می تونم بکنم که کارم راه بیفته و فاصله و ارتباط بین دستگاه ها رو بتونم برقرار کنم ولی تغییری در ابعاد خود دستگاه ها نمی خوام بدم نهایتا ابعاد نوار نقاله می خواد تغییر کنه . این مشکل بزرگیه که بهش برخوردم اگه بتونین راهنماییم کنین خیلی خیلی خیلی ممنون می شم
سلام میتونی فایل های درونی مجموعه مونتاژ اصلیت را غیر فعال یا حتی مخفی کنی(این عمل سرعت سیستمت را بالا میبره)و یه سر قطعه که میخوای قید هات را روش بزاری شو یا اکتیو باشن . یکم نیاز به تجسم داری که بدونی الان دقیقا این قطعه مربوط به کدو قسمت میشه که نخوای بین نمای مخفی و مریی رفت و امد کنی چون تو نما مخفی سرعتت به واسطه حضور خطوط و صفحات مختلف کمتر از حد قبل هم میشه . اما اگه مجموعه اصلیت دارای مجموعه های زیادی به عنوان مجموعه های داخلی داره اون ها را حذف کن(کلمه حذف به معنی مخفی یا غیر فعال کردن)و پوسته که اصولا مربوط به ورق کاری می باشد را نگهدار برای مثال موتور و گیر بکس و حرکتهای دورانی درون دستگاه ها مهم نیست پس حذف کنید و مسیر ورودی به نقاله و و خروجی از و ورودی دستگاه را نگه دار تا قید های مورد نظر را روی اون بزاری

E_khaleghi

کاربر فعال
با سلام خدمت دوستان
نحوه ورود نقاط به كتيا چگونه بود؟
ميخوام نقاطي را با فاصله هر كدام 10 ميليمتر و ارتفاع متغير را وارد كتيا كنم و يك spline رو ترسيم كنم
نقاط خيلي زياديه نميشه دستي وارد كرد بايد از اكسل انتقال بدم ولي چطوريش رو نميدونم

smmoosavian

عضو جدید
با سلام خدمت دوستان
ميخوام نقاطي را با فاصله هر كدام 10 ميليمتر و ارتفاع متغير را وارد كتيا كنم و يك spline رو ترسيم كنم
نقاط خيلي زياديه نميشه دستي وارد كرد بايد از اكسل انتقال بدم ولي چطوريش رو نميدونم

بر خودم واجب دونستم که کمکتون کنم
توی فایل های ضمیمه سه تا ماکرو هست
دو تا از اون ها catscript هستند و با اجرای اون ها می تونید نقاط رو با استفاده از مختصات های xy یا مختصات های xyz وارد کنید.
اون یکی ماکرو که فرمت catvba هست به شما اجازه میده که نقاط رو از فایل اکسل import کنید.
زمانی که داشتیم روی دستگاه سنگ بادامک کار می کردیم این ماکروها رو دانلود کردم دیگه هم تو اینترنت نتونستم بهتر از این پیدا کنم.
امیدوارم مفید واقع بشه

پیوست ها

• macro.zip
    342.7 کیلوبایت · بازدیدها: 0

smmoosavian

عضو جدید
توي اين فيلم هم نحوه استفاده از ماكروي catvba توضيح داده شده

بهتره قبل از اقدام براي وارد كردن نقاط يك سند جديد از نوع part در محيط part design ايجاد كنيد
و سپس ماكرو رو اجرا كنيد

پیوست ها

• macro.zip
    1.7 مگایابت · بازدیدها: 0

bigbomber

کاربر فعال
با سلام خدمت دوستان

با سلام.
روشی دیگر هم برای انتقال مختصات نقاط از اکسل به کتیا وجود دارد که از ماکرو استفاده نمی کند. برای اطلاعات بیشتر فایل PDF پیوست را دانلود و مطالعه بفرمایید.

پیوست ها

• Excel to CATIA.pdf
    584.9 کیلوبایت · بازدیدها: 0

yhz7

عضو جدید
سلام به همه دوستان
من یک سورفیس مانند شکل زیر ایجاد کرده ام
01.jpg
و اون رو به محیط ورق کاری برده بعد از تعیین ضخامت با دستور hopper تبدیل به ورق کردم
02-03.jpg
بعد گسترده اون رو در درفتینگ وارد کردم ولی در اندازه گذاری کمانها، زاویه ها و طول خطوط مشکل دارم ممنون میشم اگه راهنماییم کنید

ali hoseini

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام
من میخوام یک چرخ زنجیر طراحی کنم بصورت پارامتری و اون رو همیشه در بیشتر طراحی ها با ابعاد مختلف استفاده کنم.
آیا باید اون رو کاتالوگ کنم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ اگه اینجوریه روش کاتالوگ کردن رو از یه فایل یاد گرفتم. فقط طراحی پارامتری چرخ زنجیر که چه چیزهایی رو به چه صورت پارامتر کنم رو بلد نیستم. ممنون میشم کمک کنید

pishrosanat

عضو جدید
سلام به همه دوستان
من یک سورفیس مانند شکل زیر ایجاد کرده ام
مشاهده پیوست 191095
و اون رو به محیط ورق کاری برده بعد از تعیین ضخامت با دستور hopper تبدیل به ورق کردم
مشاهده پیوست 191096
بعد گسترده اون رو در درفتینگ وارد کردم ولی در اندازه گذاری کمانها، زاویه ها و طول خطوط مشکل دارم ممنون میشم اگه راهنماییم کنید

سلام
برای خودم نکته جدیدی است.نظر شخصی خودم را برات میگم شاید کمکت کنه.
اول اینکه سطحی که ساختی باید قابل گسترش باشه(یعنی اگر سطح شما در هنگام گسترش یافتن تغییر شکل پیدا میکنه به خروجی گسترش یافته خیلی اعتماد نکن چون این کار نیاز به تحلیل عددی داره و کتیا در این گونه موارد تقریبی برخورد میکنه)
دوم اینکه برای اندازه گذاری فرم های پیچیده که با المانهای اولیه خط و کمان قابل بیان نیسنتد میتوانید با استفاده از یک سری نقاط که بر روی لبه مورد نظر قرار میدهید و درج موقعیت هر کدام در یک جدول اطلاعات را برای خواننده نقشه مهیا کنید یا اینکه با تقریب زدن آنرا با خط و کمان جایگزین کنید و خط و کمانها را اندازه گزاری کنید.
در حالتهای پیچیده تر معمولا با نوشتن یک متن ساده در پایین جدول ،مراجعه کننده را به فایل 3D یا 2D ارجاع فرمایید
موفق باشید

yasser2222

عضو جدید
سلام
کتیا 21 نصب کردم. کرک رو کپی کردم. برخلاف همیشه اولین بار که بازش کردم اون صفحه دمو که میومد تیک میزدیم نیومد و کامل باز شد. اما بالای صفحه بجای catia v5 نوشته catia v5 Demonstration
کسی میدونه چه خبره؟!!

yasser2222

عضو جدید
سلام
کتیا 21 نصب کردم. کرک رو کپی کردم. برخلاف همیشه اولین بار که بازش کردم اون صفحه دمو که میومد تیک میزدیم نیومد و کامل باز شد. اما بالای صفحه بجای catia v5 نوشته catia v5 Demonstration
کسی میدونه چه خبره؟!!
رفتم قسمت لیسانس ، تیک دمو رو برداشتم و تیک محیط ها رو هم یه چنتا زدم درست شد.

mehd0551

عضو جدید
سلام من میخوام یک چرخ زنجیر طراحی کنم بصورت پارامتری و اون رو همیشه در بیشتر طراحی ها با ابعاد مختلف استفاده کنم. آیا باید اون رو کاتالوگ کنم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ اگه اینجوریه روش کاتالوگ کردن رو از یه فایل یاد گرفتم. فقط طراحی پارامتری چرخ زنجیر که چه چیزهایی رو به چه صورت پارامتر کنم رو بلد نیستم. ممنون میشم کمک کنید
متاسفانه بنا به دلایلی نمیتونم عکس آپلود کنم یه لطف کن یه عکس از اسکچ مورد نظرت بزار تا در مورد پارامتریک کردنش برات توضیح بزارم البته مسلما دوستان هم کمک زیادی میکنن

ali hoseini

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
متاسفانه بنا به دلایلی نمیتونم عکس آپلود کنم یه لطف کن یه عکس از اسکچ مورد نظرت بزار تا در مورد پارامتریک کردنش برات توضیح بزارم البته مسلما دوستان هم کمک زیادی میکنن

ممنون از پاسخگوییتون. اسکچم یه چرخزنجیر هست دیگه. یه قطر گام و خود گام رو داره و یه قطر خارجی و یه تعداد دندانه. همچنین قطر شفت خور و همچنین عرض چرخزنجیر هم هست.

mer30fery

دستیار مدیر مهندسی مکانیک, متخصص سالید ورک
کاربر ممتاز
چرخ زنجیر

چرخ زنجیر

سلام
من میخوام یک چرخ زنجیر طراحی کنم بصورت پارامتری و اون رو همیشه در بیشتر طراحی ها با ابعاد مختلف استفاده کنم.
آیا باید اون رو کاتالوگ کنم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ اگه اینجوریه روش کاتالوگ کردن رو از یه فایل یاد گرفتم. فقط طراحی پارامتری چرخ زنجیر که چه چیزهایی رو به چه صورت پارامتر کنم رو بلد نیستم. ممنون میشم کمک کنید
سلام ودرود بر شما
اگر دوست داشته باشید میتونید از چرخ زنجیر های استاندارد موجود در سالیدورکز استفاده کنید

CHAIN.jpg

parandme

کاربر بیش فعال
با سلام خدمت دوستان

من میخام از فرایند اسمبل کردن فیلم تهیه کنم یعنی میخام کارم رو برای جایی ارائه بدم و میخام قطعات بترتیب بیان و تو جای خودشون قرار بگیرن

آیا تو کتیا این امکان وجود داره ؟؟؟
لطفا کمک کنید خیلی بدرد میخوره

pishrosanat

عضو جدید
با سلام خدمت دوستان

من میخام از فرایند اسمبل کردن فیلم تهیه کنم یعنی میخام کارم رو برای جایی ارائه بدم و میخام قطعات بترتیب بیان و تو جای خودشون قرار بگیرن

با روشن کردن video فرایند اسمبل را انجام دهید و فیلم را ذخیره نمایید

ali hoseini

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
با سلام خدمت دوستان

نه. سالید ورک این امکان رو داره. کتیا نداره. تو کتیا میتونید از محیط DMU kinematic از کارکرد مکانیزمها و طرز حرکتشون فیلم تهیه کنید.

smmoosavian

عضو جدید
با سلام خدمت دوستان

اين امكان در كتيا وجود داره
شما مي تونيد با استفاده از محيط DMU fitting اين كار رو انجام بديد.
توي فايل ضميمه مي تونيد يك نمونه كار رو ببينيد

پیوست ها

• fitting.zip
    636.3 کیلوبایت · بازدیدها: 0

parandme

کاربر بیش فعال

ممنون عالی بود
میشه در مورد انجام مراحل این کار توضیح بدین
فایلی برای اموزش ندارین؟

ali hoseini

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
امتحان نکردم. اما فکر نکنم مثل اون چیزی باشه که اون خانوم میخاد. شما دیدید تو سالید که از طرز اسمبل کردن و جایگیری قطعات ویدئو تهیه میشه؟ ایشون اونجور جیزی میخاد. میشه با این ویدئو این کارو کرد؟

از بودنش که حتما میشه. من خودم دیدم. حتما میشه. یه ماژولی وجود داره که من خودم یه بار باهاش کار کردم که میشه باهاش فیلم تهیه کرد. ولی اینکه خود به خود همچین چیزی باشه باید با 3dmax و این حرفا این کارا ر انجام دادش
امتحان نکردم. اما فکر نکنم مثل اون چیزی باشه که اون خانوم میخاد. شما دیدید تو سالید که از طرز اسمبل کردن و جایگیری قطعات ویدئو تهیه میشه؟ ایشون اونجور جیزی میخاد. میشه با این ویدئو این کارو کرد؟

ali hoseini

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز

ممنون. عالی بود
همین که فهمیدم این امکان تو کتیا وجود داره خیلی خوب شد.ممنون