تاپیک رفع اشکال درس الکترونیک کنکور کارشناسی ارشد

ra1372

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام دوستان
تو سواله زیر بعد ز اینی که نوشتم و f رو بدست اوردم مرجله ی بعد چطورری نسبت av رو بدست بیارم؟
Untitled.jpg

ra1372

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام
ممکنه بگید راه حل من برای تست زیر چرا اشتباهه؟!
Untitled.jpg

:cry:

1.jpg

ra1372

عضو جدید
کاربر ممتاز
فیدبک ولتاژ سری هست و 1/f برابر 1/6 شده! پس ماکزیمم گین با فیدبک 6 هست پس گزینه 1 جوابه دیگه!

ممنون از شما

بله اینو طبق کتابه استاد اسلام پناه میدونم .ولی مگه اینجا vf مربوط به vb2 نیست ؟؟ خب چطوری ارتباط پیدا میکند به vs ! خب با این فرض که ترانزیستور q2 نبود و مستقیما vf میافتاد روی امیتر ترانزیستور1 خب اونوقت پس تحلیل چطوری میشد ؟؟ کاملا گیج شدم:redface::(

saeeddhk

عضو جدید
کاربر ممتاز
ممنون از شما

بله اینو طبق کتابه استاد اسلام پناه میدونم .ولی مگه اینجا vf مربوط به vb2 نیست ؟؟ خب چطوری ارتباط پیدا میکند به vs ! خب با این فرض که ترانزیستور q2 نبود و مستقیما vf میافتاد روی امیتر ترانزیستور1 خب اونوقت پس تحلیل چطوری میشد ؟؟ کاملا گیج شدم:redface::(

مهم اینه که با ورودی تشکیل یه kvl بده

mahdi_ml

عضو جدید

ra1372

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام...
ایراد شما اینه که ابتدا مدار رو در حالت ای سی بکشی و بعد مدار را باید تحلیل کنی ..اون منبع دی سی را باید زمین کنی....و بعد بهره را بدست بیاری...

عجب اشتباهی کردم!
ممنون از شما.
میشه بگید مقاومت خروجی رو با تحلیل ac میشه بدست اورد؟چطوری؟ یا باید فدبکی حل کنم؟

Kaka_s

عضو جدید
عجب اشتباهی کردم!
ممنون از شما.
میشه بگید مقاومت خروجی رو با تحلیل ac میشه بدست اورد؟چطوری؟ یا باید فدبکی حل کنم؟

بله باید مدار با اثر بارگذاری رو رسم کنی و Af رو بیابی و سپس از روی اون مقاومت خروجی رو حساب کنی.

ra1372

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام دوستان

تو تست زیر من از روش نیم مدار رفتم ولی محاسبات عددی انتههای حل بدون ماشین حساب سخته:redface: چطوری باید اینجور کسرها رو ساده کرد؟ همچنین راه حلمم نگاه کنید ببینید اصلا درست هست یا نی:)

90.jpg

saeeddhk

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام دوستان

تو تست زیر من از روش نیم مدار رفتم ولی محاسبات عددی انتههای حل بدون ماشین حساب سخته:redface: چطوری باید اینجور کسرها رو ساده کرد؟ همچنین راه حلمم نگاه کنید ببینید اصلا درست هست یا نی:)

مشاهده پیوست 228163

تو حالت مشترک هم از re صرف نظر کن هم اون rs که جمع شده....ذهنی هم میشه حساب کنی میشه 8000

39003013

عضو جدید
سلام دوستان
کسی جزوه یا کتابی در مورد بدست آوردن مقاومت خروجی ترانزیستورها (مخصوصا در ترانزیستورهای FET) سراغ نداره که تعداد زیادی تست توی اون حل شده باشه؟

saeed930829

عضو جدید
این دو مثال از جزوه اسلام پناه هست
اون جا هایی که با قرمز علامت کشیدم رو یکی توضیح بده
Untitled.jpg

آخرین ویرایش:

f shademan

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز

erfan_messi

عضو جدید
کاربر ممتاز
به شدت با فیدبک مشکل دارم . پارسالم همین مشکلو داشتم اصلا نمیتونم باهاش ارتباط برقرار کنم
چه کنم به نظرتون ?!?!

erfan_messi

عضو جدید
کاربر ممتاز
Re: تاپیک رفع اشکال درس الکترونیک کنکور کارشناسی ارشد

درود
دوستان این سوال ماله فصل فیدبک هست . سوال ۵ فصل ۶ صفحه ۹۲ کتاب اسلام پناه ۲ جلدی . سوال ۲ صفحه ۴۱۵ تک جلدی چاپ قدیمش .

تو حلش اثر بارگذاری چجوری بدست آورده ? و قسمت بعدش محاسبه A . این ۲ قسمت از سوال برام نا مفهومه

آخرین ویرایش:

saeeddhk

عضو جدید
کاربر ممتاز
درود
دوستان این سوال ماله فصل فیدبک هست . سوال ۵ فصل ۶ صفحه ۹۲ کتاب اسلام پناه ۲ جلدی . سوال ۲ صفحه ۴۱۵ تک جلدی چاپ قدیمش .

تو حلش اثر بارگذاری چجوری بدست آورده ? و قسمت بعدش محاسبه A . این ۲ قسمت از سوال برام نا مفهومه

اگه عنصر فیدبک از نوع ترانزیستوری باشه واقعا رو مخه....برای من تشخیصشون واقعا سخته

حالا مقاومتی راحته

ra1372

عضو جدید
کاربر ممتاز
درود

سلام دوست عزیز

در سوالهایی که مساله مقاومت خروجی رو نخواد میتونی به جز فیدبک این مساله رو به شیوه های مختلفی حل کنی که در اینجا میتونی از تحلیل ac مدار کمک بگیری و مساله رو حل کنی

erfan_messi

عضو جدید
کاربر ممتاز

الان من اثر بارگذاریو بدست آوردم

حالا مشکلم اینجاست که اون مقاومت ۵۰ اهمی ورودی کجا رفته ?!

keyhan386

عضو جدید
الان من اثر بارگذاریو بدست آوردم

حالا مشکلم اینجاست که اون مقاومت ۵۰ اهمی ورودی کجا رفته ?!

سلام دوست عزیز
مقامت 50 ورودی جای خاصی نرفته فقط با منبع vs موازی شده ( تونن به نورتن و ... ) اما اثر بارگذاری در ورودی هر چی که باشه تاثیری در جواب نداره چون ro را مسئله بی نهایت داده و وقتی شما از پایه d2 به پایین نگاه میکنید مقاومت بینهایت رو میبینید ( یعنی اتصال باز ، ترانزیستور Q2 = بوق = حذف :D) در ضمن برای بدست آوردن اثر بارگذاری در ورودی خروجی vo صفر ( چون موازی بود ) از پایه g2 به خروجی نگاه کنیم R1 || R2 است که همونجا توی پایه g2 میذاریم ( البته چون ro = بینهایت بود پس بی تاثیره ) اثر بار گذاری در خروجی هم که مشخصه در ضمن ترانزیستوری که توی جواب است Q1 است ( که بهتر بود مشخص میشد.) موفق باشید

39003013

عضو جدید
سلام دوستان
یه راهنمایی می خواستم
تو کتاب مدرسان این تست زیر رو گذاشته بود و در حل سوال درین و سورس رو اینطور که من در شکل مشخص کردم در نظر گرفته بود اما توی صورت سوال اصلا نگفته بود که درین و سورس کجاست. حالا سوالم اینه که از کجا باید تشخیص داد که درین یا سورس کدامه؟

http://s6.uplod.ir/i/00484/tbkge85ytx44.jpg

آخرین ویرایش:

power4ever

عضو جدید
سلام دوستان
یه راهنمایی می خواستم
تو کتاب مدرسان این تست زیر رو گذاشته بود و در حل سوال درین و سورس رو اینطور که من در شکل مشخص کردم در نظر گرفته بود اما توی صورت سوال اصلا نگفته بود که درین و سورس کجاست. حالا سوالم اینه که از کجا باید تشخیص داد که درین یا سورس کدامه؟

http://s6.uplod.ir/i/00484/tbkge85ytx44.jpg

من الکترونیکی نیستم ولی راهنماییت میکنم انشاالله بچه های الک خودشون دقیقتر توضیح میدن
در ترانزیستور های جی فت کانال پی مثل مثال شما پایه ای که به ولتاژ بیشتر متصله سورس و پایه با ولتاژ کمتر درینه
این موضوع در ان کانال برعکسه

malih9068

عضو جدید

دوستان مقدار r1,r2 رو چطوری برابر با 500 گرفته؟

saeed930829

عضو جدید
دوستان مقدار r1,r2 رو چطوری برابر با 500 گرفته؟

اون kvl ش که سخت نیس ولتاژ گیت سورس dc با رابطه جریان 2.5 ولت میشه بعد چون ولتاژ 2.5 روی r2 میفته و از گیت جریان نمیره یه معادله به دست میاد برای مقاومت ورودی هم اول r1 رو در نظر نگیر بعد مقدارش رو با r1 موازی کن و معادله دوم هم به دست میاد که میتونی دو معادله دو مجهول حل کنی یا گزینه ها رو قرار بدی برای روش قسمت مقاومت ورودی این طوریه..

malih9068

عضو جدید

اون kvl ش که سخت نیس ولتاژ گیت سورس dc با رابطه جریان 2.5 ولت میشه بعد چون ولتاژ 2.5 روی r2 میفته و از گیت جریان نمیره یه معادله به دست میاد برای مقاومت ورودی هم اول r1 رو در نظر نگیر بعد مقدارش رو با r1 موازی کن و معادله دوم هم به دست میاد که میتونی دو معادله دو مجهول حل کنی یا گزینه ها رو قرار بدی برای روش قسمت مقاومت ورودی این طوریه..
اینها رو بلدم ولی وقتی معادله حل بکنی متوجه میشی اصلا جوابها اینی نیست که توی گزینه هاست
یک معادله هم دست میاد r2-r1=1
که با این باید بشه جواب داد !
اگر هر دو رو 500 بگیریم و موازی کنیم جواب 300 خوردی دست میاد در صورتی گفته 500

saeed930829

عضو جدید
اینها رو بلدم ولی وقتی معادله حل بکنی متوجه میشی اصلا جوابها اینی نیست که توی گزینه هاست
یک معادله هم دست میاد r2-r1=1
که با این باید بشه جواب داد !
اگر هر دو رو 500 بگیریم و موازی کنیم جواب 300 خوردی دست میاد در صورتی گفته 500

معذرت میخوام حق با شماست به نظر سوال اشتباه بوده و کتاب هم کامل حل نکرده تا جواب نهایی به دست بیاد

39003013

عضو جدید
سلام دوستان
سوالی داشتم که ممنون میشم راهنمایی کنید
در مدار شکل زیر که از جزوه جناب آقای اسلام پناه هست. برای بدست آوردن مقاومت R از دید نقطه A که اونو با رنگ زرد هایلایت کردم مقاومتهای ro1 و ro2 و rπ4 با re3 موازی شدن حالا سوالم اینجاست که چرا از دید بیس ترانزیستور Q4 مقاومت rπ4 رو دیده اما از بیس Q3 مقاومت re3 رو دیده ینی در واقع باید rπ3 رو میدید. و سوال دومم اینه که برای محاسبه جریان Q4 ینی iQ4 ولتاژ صفر منهای VA رو به re4 تقسیم کرده و چرا به rπ4 تقسیم نکرده؟ مگر امیتر زمین نیست؟ پس در واقع یکسر مقاومت rπ4 زمین است که ولتاژ اون صفره و یکسر دیگه VA هست که می شد نوشت صفر منهای VA تقسیم بر rπ4 حالا چرا rπ4 رو به امیتر برده نمی دونم.

soal.jpg

keyhan386

عضو جدید
سلام دوستان
سوالی داشتم که ممنون میشم راهنمایی کنید
در مدار شکل زیر که از جزوه جناب آقای اسلام پناه هست. برای بدست آوردن مقاومت R از دید نقطه A که اونو با رنگ زرد هایلایت کردم مقاومتهای ro1 و ro2 و rπ4 با re3 موازی شدن حالا سوالم اینجاست که چرا از دید بیس ترانزیستور Q4 مقاومت rπ4 رو دیده اما از بیس Q3 مقاومت re3 رو دیده ینی در واقع باید rπ3 رو میدید. و سوال دومم اینه که برای محاسبه جریان Q4 ینی iQ4 ولتاژ صفر منهای VA رو به re4 تقسیم کرده و چرا به rπ4 تقسیم نکرده؟ مگر امیتر زمین نیست؟ پس در واقع یکسر مقاومت rπ4 زمین است که ولتاژ اون صفره و یکسر دیگه VA هست که می شد نوشت صفر منهای VA تقسیم بر rπ4 حالا چرا rπ4 رو به امیتر برده نمی دونم.

مشاهده پیوست 228472
سلام دوست عزیز
این موضوع و مشابه آن توی پست های قبل زیاد بررسی شده و تکراری است ولی باز دوباره اینجا میگم . در واقع جواب شما فقط رعایت نکته زیر است
هر گاه کلکتور یک ترانزیستوری به بیس آن ترانزیستور بدون واسط وصل بشه به اصطلاح میگن ترانزیستور توی مد دیودی قرار داره و از هر سمت که بهش نگاه کنی مقاومت re را میبینی
پس بنا به نکته فوق Q3 که کلکتورش به بیس ش وصل شده توی مد دیودی است و ... موفق باشید .

بالا