تاپیک رفع اشکال درس الکترونیک کنکور کارشناسی ارشد

890031156

کاربر فعال تالار مهندسی برق ,
کاربر ممتاز

llvll.asoud

کاربر ممتاز
مسعود جان این جوابشه.اون کسی که سوال رو طرح کرده جوابشم داده.این حل طراحه

اهان :دی
خب تو ای سی رسم کرده بعد منبع جریانا مدار باز شدن.خودت میدونی که مدار باز بودن یعنی جریان صفر داشتن.پس هرچی جریان توی بیس ترانزیستور دوم هستش از امیترش هم عبور میکنه.جریان امیتر رو آی گرفته پس جریان بیسشم میشه آی.توی ترانزیستور اولی جریان کلکتور با بیس میشه جریان امیتر.جریان بیس میشه آی بتاام. جریان کلکتور میشه آی منهای آی بتاام که میشه 99/100 آی بعد یه کی وی ال زده توی مسیر بیس امیتر دو ترانزیستور

saeeddhk

عضو جدید
کاربر ممتاز
مشاهده پیوست 226694

دوستان این سوال چطوری حل شده؟؟

بدجور رفته رو اعصابم این سوال

دوستان بنظرتون اشتباه حل نکرده؟؟؟چرا مقاومت دیده شده از بیس رو گرفته آرپای اولی به اضافه re دومی.در حالی که بیس و امیتر

جریانشون یکیه.چون کلکتور بازه.من میگه جوابش میشه 5 کیلو نه 250 کیلو.مقاومت دیده شده از بیس میشه 50 اهم...

حالا دوستان باز بیاید نظر بدید.چون تست قشنگیه.تو گزینه هاش بی نهایت هم داشت که من بی نهایت زدم.

mahdi_ml

عضو جدید
من میگم kvl بزنی از vt میشه 50 اهم.نه آرپای

شما مدلT ترانزیستور دومی را بکش و مسئله را حل کن(کی وی ال بزن به همون روش vtو it) به ابهام بر میخوری اما وقتی آر پای را میزاری جوابش درست درمیاد تو حل مسئله ...
حالا اگه بازم مشکلی بود حلتون رو بزارین تا مشکل مشخص بشه...

ra1372

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام دوستان

ممکنه بگید تو سواله زیر بی نهایت که در محاسبه قطب نوشته چطوری بدست اومده؟
93.jpg

94.jpg
و لطفا ببینید حلی که من کردم درسته یا خیر
.
.

mahdi_ml

عضو جدید

آهان ...!!
ببین مدل پای ترانزیستور اول را بکش...میبینی که بین بیس و امیتر دوسرش زمین شده پس ولتازی روی آرپای نداریم...بنابر این منبع وابسته مون خاموش میشه و کلا این ترانزیستور جریانش صفر میشه(اتصال باز)...
بنابر این در آرپای دومی به جایی وصل نیست و جریانی که ازش میگذره صفره بنابراین میشه اتصال باز یاهمون بی نهایت....

sanup2006

عضو جدید
خوب من از بیس q2 تا بیس q1 کی وی ال میزنم.که میشه دوتا re

دقیقا همینطوره منم میگم Vt= 2Re*i

البته میشه مدل پای زد و همون تحلیل تست درست باشه ولی خوب این تحلیل بالا هم باید درست باشه اصولا.

اشتباه خودمو با ذکر دلیل اصلاح میکنم. اصلا حواسم به این نبود که re به ic وابسته هست (طبق رابطه re) پس نمیشه re در نظر گرفت و حل مهندس اسلام پناه درسته :D(نه جون ما حل اسلام پناه درست نی!!!)
بازم بی دقتی. خیلی باید حواست جمع باشه سر جلسه !!!!

آخرین ویرایش:

keyhan386

عضو جدید
دوستان یکی میشه توضیح بده که اثر بارگذاری رو چطور انجام داده؟؟؟؟

سلام دوست عزیز
M6 و M5 توی مد دیودی اند ( یعنی گیت و درین مستقیما بهم وصل اند) و وقتی ترانزیستور توی مد دیودی باشه در حالت ac معادل مقامت 1/gm میشه. به جای M6 یک مقاومت 1/gm و به جای مقاومت M5 یک مقاومت 1/gm قرار دهید سپس مدار را تحلیل کنید . اینجوری خیلی راحتر میشه .

saeeddhk

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام دوست عزیز
M6 و M5 توی مد دیودی اند ( یعنی گیت و درین مستقیما بهم وصل اند) و وقتی ترانزیستور توی مد دیودی باشه در حالت ac معادل مقامت 1/gm میشه. به جای M6 یک مقاومت 1/gm و به جای مقاومت M5 یک مقاومت 1/gm قرار دهید سپس مدار را تحلیل کنید . اینجوری خیلی راحتر میشه .

البته بدون فیدبک راحت تره...نمیدونم طراح چه اصراری داشته که بگه با فیدبک حل بشه...اما بدون فیدبک خیلی آسونه

ra1372

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام دوستان

تو درسنامه کتاب هر وقت vp داخل قدرمطلق بود و اگه میخواستیم داخل فرمول جریان id بزاریم مثلا اگه قدر مطلق vp2 بود در داخل فرمول -2 به جای vp میزاشتیم چرا در سواله زیر این اتفاق نیافتاده؟

و اون عبارتی که نوشته vgs=0.062id یعنی vgs=-vsg نوشته که شده این در کانال p????

10.jpg

1.jpg

llvll.asoud

کاربر ممتاز

سلام دوستان ممنون ميشم اين سوالو واسم توضيح بديد
گزينه درست هم گزينه يك هستش
با تشكر

Sent from my iPhone using Tapatalk

Joe_Bel

کاربر ممتاز

سلام دوستان ممنون ميشم اين سوالو واسم توضيح بديد
گزينه درست هم گزينه يك هستش
با تشكر

ترانزیستور در ناحیه فعال قرار گیرد ربطی به نقطه 1 نخواهد داشت و ریپل از دیود عیور می کند

llvll.asoud

کاربر ممتاز

ترانزیستور در ناحیه فعال قرار گیرد ربطی به نقطه 1 نخواهد داشت و ریپل از دیود عیور می کند

يوسف جان ميشه يكم بيشتر توضيح بدي؟!كدوم ديود منظورته؟!ديود ترانزيستور؟!
بعد اگه بهره اپ امپ بي نهايت نباشه چي؟!

ra1372

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام دوستان

من سواله زیر رو با روش زیر حل کردم اما از شانس ما تو گزینه هم بود که اشتباهه!!:(
ممکنه بگید اشتباهم کجاست .؟از روش نیم مدار رفتم

1.jpg

0.jpg

Kaka_s

عضو جدید

saeeddhk

عضو جدید
کاربر ممتاز

keyhan386

عضو جدید
سلام دوستان

من سواله زیر رو با روش زیر حل کردم اما از شانس ما تو گزینه هم بود که اشتباهه!!:(
ممکنه بگید اشتباهم کجاست .؟از روش نیم مدار رفتم

مشاهده پیوست 227334

مشاهده پیوست 227335
سلام دوست عزیز
شما جریان dc رو 0.5 گرفتی که درسته ولی مهندس کهن 1 در نظر گرفته که غلطه وگرنه راه حل درسته

ra1372

عضو جدید
کاربر ممتاز
جواب شما کاملا درسته. کی گفته اشتباهه؟ اینم حل منه:
مشاهده پیوست 227349

ممنون از شما
استاد کهن اینجوری این مثال رو حل کردن و گزینه 4 رو زدن:
Untitled0.jpg

من سوالای ابزار دقیق 84 هم دانلود کردم صورت سوال کاملا درسته ولی پاسخشو پیدا نکردم:redface:

ممنون از همگی;)

Kaka_s

عضو جدید
ممنون از شما
استاد کهن اینجوری این مثال رو حل کردن و گزینه 4 رو زدن:
مشاهده پیوست 227353

من سوالای ابزار دقیق 84 هم دانلود کردم صورت سوال کاملا درسته ولی پاسخشو پیدا نکردم:redface:

ممنون از همگی;)

والا حلی که من کردم حل آقای اسلام پناه بود.

saeeddhk

عضو جدید
کاربر ممتاز
دوستان تو این سوال جوابش گزینه 2 میشه؟؟؟

و تو این سوال جوابش 2.5 میشه؟؟؟

بالا