یک سوال از تالار : لطفا هر گونه سوال تخصصی از کارشناسان این رشته در این تاپیک گنجانده شود .

وضعیت
موضوع بسته شده است.

mariya

عضو جدید
7 ترمه شدن

7 ترمه شدن

میشه با برداشتن واحد عمومی در تابستان صنایع را 7 ترمه تموم کرد؟

anathema

عضو جدید
کاربر ممتاز

سلام

من دوستانی داشتم که صنايع رو شش ترمه پاس کردن. اين کار برای خانم ها خيلی راحته.

کار سختی نيست. يه خورده تمرکز می خواد. 5 ترم 20 واحدی ، ترم آخر 24 واحد ، 3 تا ترم تابستونی هم بايد کامل بردارين که نهايتا تو هر کدوم بهتون 7 واحد می دن. البته اين بستگی به دانشگاهتون هم داره که کنار کارآموزی تو تابستون بهتون واحد بدن يا نه ؟

اگه ترم اول پيش نياز نداشته باشين ، به سادگی شش ترمه و اگه پيش نياز داشته باشين ، به سادگی 7 ترمه تموم می کنين.

در ضمن ما بيرون دانشگاه چيز زيادی نديديم که الان بخوام برای اين کار توصيه کنم. راحت درس بخونين و دوران دانشجويتونو خوش بگذرونين که ديگه هيچ وقت تکرار نخواهد شد.

با آرزوی موفقيت

امیر Amir

کاربر حرفه ای

سلام

من دوستانی داشتم که صنايع رو شش ترمه پاس کردن. اين کار برای خانم ها خيلی راحته.

کار سختی نيست. يه خورده تمرکز می خواد. 5 ترم 20 واحدی ، ترم آخر 24 واحد ، 3 تا ترم تابستونی هم بايد کامل بردارين که نهايتا تو هر کدوم بهتون 7 واحد می دن. البته اين بستگی به دانشگاهتون هم داره که کنار کارآموزی تو تابستون بهتون واحد بدن يا نه ؟

اگه ترم اول پيش نياز نداشته باشين ، به سادگی شش ترمه و اگه پيش نياز داشته باشين ، به سادگی 7 ترمه تموم می کنين.

در ضمن ما بيرون دانشگاه چيز زيادی نديديم که الان بخوام برای اين کار توصيه کنم. راحت درس بخونين و دوران دانشجويتونو خوش بگذرونين که ديگه هيچ وقت تکرار نخواهد شد.

با آرزوی موفقيت

با سلام
10 ترمه بخون,12 ترمه بخون.

باید ببینید برای کی درس میخونید ؟برای چی میخونید؟ چه هدفی دارین؟ فقط درس بخونید و حرکت کنید به سمت ارشد؟ یا کار؟.خانومی رو میشناسم که داره فوق عمران میخونه فقط سر چشم و هم چشمی.(تذکر بدون قصد)

درسته که 7 ترمه خوندن هم سخته و نیروی فکری زیادی میخواد ولی شخصا ترجیح میدم اگر هم تعداد ترم هام زیاد شد لا اقل تجربه کاریم بالا تر بره و نه اینکه در دانشگاه مثلا 9 ترم علاف بشم.

حالا همچین خبری هم در صنایع ایران نیستا...:cool:

به قول اقای الیاس پور خوش باشید.
سربازی که نمیرید,حالا محض کلاسشم که باشه بخونید:heart: خاله خوشش بیاد پسر دختر خاله بخوره توی برجکش:surprised:(شوخی)

با احترام

JU JU

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
من با همون روال عادی موافقم
یه ترم اضافه هم خوبه
چه خوبه که برای ارشد تلاش کنیم و تجربمون رو تو این سالها که درس میخونیم بیشتر کنیم

PersiaN_PulsE

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام به شما دوست عزیز
به نظر منم اگه شما همون 8 ترمه تمام کنید خیلی بیشتر به نفعتون میشه .چون هم می تونید با تمرکز بیستر به درسات بپردازی و در نهایت معدل خوبی داشته باشی و هم اینکه وقت اضافت رو به یادگیری مفاهیم مختلف موجود در صنایع بپردازی...چون همونطور که میدونی رشته ی خیلی خیلی وسیعیه.
موفق باشی

niayesh

عضو جدید
کارشناسی ارشد

کارشناسی ارشد

سلام به همه دوستان!
یک راهنمایی از شما می خواستم. من لیسانس ریاضی هستم و می خواهم برای کارشناسی ارشد، صنایع گرایش سیستمهای اقتصادی و اجتماعی شرکت کنم.باتوجه به اهداف این رشته به آن خیلی علاقمند شده ام .شنیده ام بازار کار خوبی هم دارد. میخواستم بدانم بازارکار این رشته برای خانمها چطوراست؟معمولا در چه مراکزی کا ر دارد؟آیامشاغل مربوط به این رشته صرفا فنی است؟(چون من علاقه چندانی به کارهای فنی ندارم.)
در صورت انتخاب نکردن صنایع ، قصد دارم ریاضی کاربردی شرکت کنم . ریاضی بازار کار خوبی ندارد ولی لااقل شاید بشود با آن تدریس کرد.آیا با فوق لیسانس صنایع راحت میشود تدریس گرفت؟وضعیت ادامه تحصیل در این رشته در مقطع دکترا در ایران چطور است؟در آخر آیا به نظر شما خود مهندسی صنایع –صنایع را نیز به عنوان رشته اول انتخاب کنم یا فقط همان گرایش سیستمهای اقتصادی و اجتماعی شرکت کنم؟
قبلا از راهنمایی شما نهایت تشکر را دارم.:gol:

آخرین ویرایش:

bardinova

مدیر بازنشسته
سلام به همه دوستان!
یک راهنمایی از شما می خواستم. من لیسانس ریاضی هستم و می خواهم برای کارشناسی ارشد، صنایع گرایش سیستمهای اقتصادی و اجتماعی شرکت کنم.باتوجه به اهداف این رشته به آن خیلی علاقمند شده ام .شنیده ام بازار کار خوبی هم دارد. میخواستم بدانم بازارکار این رشته برای خانمها چطوراست؟معمولا در چه مراکزی کا ر دارد؟آیامشاغل مربوط به این رشته صرفا فنی است؟(چون من علاقه چندانی به کارهای فنی ندارم.)
در صورت انتخاب نکردن صنایع ، قصد دارم ریاضی کاربردی شرکت کنم . ریاضی بازار کار خوبی ندارد ولی لااقل شاید بشود با آن تدریس کرد.آیا با فوق لیسانس صنایع راحت میشود تدریس گرفت؟وضعیت ادامه تحصیل در این رشته در مقطع دکترا در ایران چطور است؟در آخر آیا به نظر شما خود مهندسی صنایع –صنایع را نیز به عنوان رشته اول انتخاب کنم یا فقط همان گرایش سیستمهای اقتصادی و اجتماعی شرکت کنم؟

1) بازار کاری این رشته برای خانمها بدلیل نیاز به ظرافت فکری و خلاقیت ، و عدم نیاز به قوای جسمانی و داشتن روحیه خشن کارگاهی ، بسیار خوب هست . نگران نباشین .
2) خیر . درصد کمی از مشاغل مربوط به این رشته فنی هستن . بیشتر میتونین جذب خدمات مشاوره ای بشین .
3) خیر ، با فوق لیسانس ریاضی و فوق لیسانس صنایع به سختی میتونین تدریس کنین . بهتر بگم ، فکر کنم نمیتونین .
4) صنایع - صنایع رو پیشنهاد نمیکنم . به احتمال زیاد از پس کنترل موجودی و طرحریزی و OR بر نمیاین .

miepower2003

عضو جدید
سلام.
فرقی هم مگه میکنه,اگر برای خودم باشه چه جوریه؟ :) اگه برای یکی دیگه باشه؟ جنس متقاضی اثر داره؟:)
منظورم تفاوت برای شما و نفرات ديگه نبود
می خواستم بگم با توجه به اينکه بهتره در حين کار MBA رو بخونيد شايد برای زمان حاضر خيلی به کارتون نياد .
چون در حالت بهينه يه سابقه کار 5 ساله لازمه.
گفتم که پولت و زياد خرج نکنی

saleh1364

عضو جدید
تعاریف برنامه ریزی تولید

تعاریف برنامه ریزی تولید

با سلام،
یه مقاله میخواستم که توی آن اصول اولیه و تعاریف برنامه ریزی تولید و برنامه ریزی خطی و پویا باشد خیلی فوری است واقعا ممنون میشم اگه کمکم کنید...

farnaz_sh

عضو جدید
سلام به همه دوستان!

سلام

1) قبولی تو رشته صنايع - سيستم برای شما خيلی ساده ست. چونکه رياضی 1و 2 و تحقيق در عمليات و آمار و احتمال رو شما خوب بلدين که درسهای اصلی هست.
با يکی دو ماه زمان هم می تونين برنامه نويسی کامپيوتر رو کار کنين و زبانش هم که در حد دبيرستان هم نيست.

2) در مورد بازار کار هم بايد بگم که نسبت به رشته های ديگه (مهندسی) اگه بهتر نباشه ، بدتر هم نيست. خوبيش هم اينه که هم می تونين تو بخشهای فنی کار کنين و هم غير فنی ، چونکه در هر صورت از شما کارهای فنی نمی خوان. شما به عنوان يه مهندس سيستم بيشتر تو قسمت برنامه ريزی کلان مراکز قرار می گيرين.

اميدوارم هر چه زودتر شما رو در جمع مهندسای صنايع ببينم

موفق باشين

drsadeghi1997

عضو جدید
با سلام
دوست عزیز
در مهندسی صنایع معمولا کارها در چهار سطح قرار میگیرند:
سطح اول: Terminology
سطح دوم:Methodology
سطح سوم:Styles
سطح چهارم:Tools
سطح اول به مبانی نظری محض در مهندسی صنایع مرتبط میشود و در ایران فاقد هر گونه در آمدی است اما در ممالک فراصنعتی از درآمد فوق العاده ای برخوردار است.
سطح دوم به برنامه ریزی کلان امور صنعتی با دید مدیریتی می پردازد این بخش در ممالک صنعتی از درآمد خوبی برخوردار است اما در ایران فاقد درآمد بوده و اکثرا محدود به تدریس دانشگاهی میگردد.
سطح سوم از درآمد خوبی در ایران و اکثر ممالک نیمه صنعتی برخوردار بوده ولی نیازمند اندکی دانش فنی از سوی شما است.
سطح چهارم از درآمد بسیار خوبی در ایران و ممالک غیر صنعتی برخوردار است.
و جالب توجه شما اینکه رشته مهندسی صنایع گرایش سیستم های اقتصادی و اجتماعی در سطح سوم میباشد و کاملا برای شما مناسب خواهد.
موفق باشید.
بهنام.
آدرس ایمیل جهت پرسش های بیشتر شما: am_sady@yahoo.com

امیر Amir

کاربر حرفه ای
منظورم تفاوت برای شما و نفرات ديگه نبود
می خواستم بگم با توجه به اينکه بهتره در حين کار MBA رو بخونيد شايد برای زمان حاضر خيلی به کارتون نياد .
چون در حالت بهينه يه سابقه کار 5 ساله لازمه.
گفتم که پولت و زياد خرج نکنی

سلام.
این 5 سال سابقه کار برای مدیرت شهری هست...

من هنوز هم متوجه نشدم میتونم برای ارشد MBA شرکت کنم یا نه؟؟!!!

5 سال سابقه کار کجا بود دیگه!!!!!!!!!!!!

آموزشگاه های ازاد هم توی تهران دارند درس میدن و مدرک از فلان کالج از آبدار آباد سفلا میدن.

یعنی هیچ کسی نمیدونه شرایط و ضوابط قبولی در این رشته چیه!!!!!!!!!!!!!!!

نمیشه باید خودم مثل همیشه دست به کار بشم,بخوایی کار رو بزاری به امید دیگران روی زمین میمونه.

alighasemi

عضو جدید
سیستم های خبره و خوشمند

سیستم های خبره و خوشمند

سلام.کسی می تونه کمکم کنه؟

niayesh

عضو جدید
کارشناسی ارشد

کارشناسی ارشد

با سلام به همه دوستان !
قبلا از همه شما متشکرم!:gol::gol::gol:

آخرین ویرایش:

faribaff

عضو جدید
زمان سنجی basic most

زمان سنجی basic most

سلام .
اول این که امیدوارم همگی خوب خوب باشین.:biggrin:
قراره در یه کارخانه تولیدی شلوار جین پروژه زمان سنجی را اجرا کنم!یه کار تحقیقی و پروژه ای از طرف دانشگاه !
چون کار در این کارخانه بیشتر با چرخ خیاطی است .و کارهای بدنی و دستی زیاد دارد. فکر می کنم مفید باشه.
امروز با چند تا استادا صحبت کردم. یکیشون که از شما چه پنهون زد تو پر ما !که این استاندارد ها مال کشورهای اروپایی است و برا کارخانه های ما خطا زیاد داره.
یکی دیگه شون استقبال کرد ....ولی خوب بازم شک داشتن!!!

به نظر شما می شه از روش basic mostاستفاده کرد و بهینه جواب گرفت در این کارخانه ؟؟
اگه بخوام از یه نرم افزار استفاده کنم.(زمان سنجیbasic most) آیا اصلا هست؟و اگه هست چیه؟

آیا استاندارد هایی هستند که مشخصا برای دوخت و دوز باشن؟منظورم همون عددهایی است که اندیس حروف لاتین می شن.برا مدل توالی عمومی.؟حرکت کنترلی و استفاده با ابزار؟؟؟؟

searchهای من که جواب نداد!!!:confused:امیدوارم لطف شما شامل حال این پروژه و من بشه!

کتاب دکتر مرعشی هم گرفتم!بجز اون دیگه چی می تونه به من کمک کنه تا خطا کم بشه حد المکان!
ممممممممنونم.:smile:

anathema

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام .
ابه نظر شما می شه از روش basic mostاستفاده کرد و بهینه جواب گرفت در این کارخانه ؟؟
اگه بخوام از یه نرم افزار استفاده کنم.(زمان سنجیbasic most) آیا اصلا هست؟و اگه هست چیه؟

آیا استاندارد هایی هستند که مشخصا برای دوخت و دوز باشن؟منظورم همون عددهایی است که اندیس حروف لاتین می شن.برا مدل توالی عمومی.؟حرکت کنترلی و استفاده با ابزار؟؟؟؟

سلام دوست عزيز

در مورد سوال شما چند تا نکته رو بيان می کنم که اميدوارم مفيد باشه :

اول اينکه نرم افزار قابل اعتنايی برای زمانسنجی وجود نداره ! البته شما می تونين به سادگی در excel برای مراحل پايانی کارتون که تحليل داده هست ، برنامه بنويسين.

دوما استانداردهای مخصوص صنعت پوشاک بيشتر مربوط هستش به تکنولوژی ماشين آلات و برای کار نيروی انسانی استاندارد جداگانه ای ندارن. در مورد ماشين آلات هم شما بايد دنبال کاتالوگهای فنی اونا باشين که پيدا کردنشون کار سختی نيست.

اما در مورد روش پيشنهادی شما يعنی basic most من يه سری مطالب رو يادآوری می کنم که خودتون تصميم گيری کنين.

همونطور که خودتون مطلعيد برای زمانسنجی 4 روش کلی مرسوم هست :

1. روشهای Direct Observation مثل STOP WATCH و يا WORK SAMPLING
2. روشهای Synthetic مثل USD و يا PMTS
3. روشهای Estimating مثل AEM و يا CEM
4. روشهای زمانسنجی ماشين آلات اتوماتيک مثل RTM

هر کدوم از اين روشها کاربرد خاص خودشونو دارن ولی در بعضی از مواقع همپوشانی هم دارن. يعنی اينکه شما می تونيد قسمت خاصی از پروژه رو با چندين روش زمانسنجی کنين.

عوامل متعددی برای انتخاب روش زمانسنجی ذکر می شه ، ولی همه اونا زير مجموعه دو عامل اصلی هستن که عبارتن از :

1. هزينه پروژه زمانسنجی
2. دقت مورد نياز جهت پذيرش نتايج زمانسنجی

از اونجايی که کار شما يه کار مطالعاتی دانشجويه ، فاکتور هزينه توی اون بی تاثير هست. در مورد دقت مورد نياز هم دست شما بازه ، چون کارفرما ندارين. پس می تونين با خيال راحت از بين چند روش مختلف ، اونی رو که بيشتر دوست داريد رو انتخاب کنين.

حالا من روشهای مختلفی که شما می تونين تو اين پروژه استفاده کنين رو خدمتتون می گم (روشهای ديگه برای اين کار مفيد نيستن) :

1. روش STOP WATCH
اگر شما قصد ندارين که از هيج استاندارد مدونی استفاده کنين و دوست داريد که يه استاندارد جديد مخصوص کارخونه مورد نظر تدوين کنين از اين روش استفاده کنين.

2. روش WORK SAMPLING
اگر تعداد ماشين آلات و عناصر کاری مشابه تو اين کارخونه زياد باشه (مقلا بيشتر از 30 ماشين مشابه) ، استفاده از اين روش می تونه تجربه ای جالب و در نوع خودش نوآوری باشه. چونکه معمولا از اين روش کمتر برای صنايع کوچيک استفاده می شه و بيشتر در صنايع بزرگ نساجی کاربرد داره.

3. روشهای PMTS
شما می تونين برای اين پروژه از روشهای PMTS مثل مجموعه MTM و يا مجموعه MOST استفاده کنين. اين روشها برای تعيين زمانهای نرمال فعاليتهای فيزيکی انسانی طراحی شدن و در مورد ماشين آلات و يا فعاليتهای غير فيزيکی مثل فکر کردن و تصميم گرفتن کاربرد ندارن. به طور کلی روش MOST تکامل يافته روش MTM هست. روش MTM بسيار دقيق و در عين حال بسيار کنده ، در حاليکه روش MOST با دقتی مناسب ، دارای سرعت خيلی بالاتريه. البته بايد دقت کنين که از روش MOST نبايستی تو مواقعی که سيکل کاری تو يه دوره طولانی ، بصورت مشابه تکرار می شه ، استفاده کنين.

مجموعه MTM شامل روشهای زير هست :

MTM-1 ( MTM – First Generation )
MTM-2 ( MTM – Second Generation )
MTM-3 ( MTM – Third Generation )
MTM-C ( MTM – Clerical )
MTM-B ( MTM – Bygg )
MTM-V ( MTM – Verktygmaskiner )
MTM-M ( MTM – Magnification )
4M-DATA ( Micro – Matic Methods and Measurement )
MTM-UMS ( MTM – Universal Maintenance Standard )
MTM-ETA ( MTM – Elemental Times in Agriculture )
MTM-PECA ( MTM – Personal Evaluation Computer Assisted )

مجموعه MOST شامل روشهای زير هست :

Basic MOST
MOST- C
Mini MOST
Maxi MOST

شما می تونين با يه خورده صرف وقت ، از بين اينا بهترين روش رو انتخاب کنين. در ضمن همه اين روشها استاندارد جهانی دارن و موقع تدوينشون ، ايران رو استثنا نکردن (مورد توجه استادتون).

موفق باشين

ie student

عضو جدید
کاربر ممتاز
لطفا راهنمایی کنید...

لطفا راهنمایی کنید...

با سلام.

من دانشجوی مهندسی صنایع هستم.قراره ترم بعد سال 3 بشم.یه سوال داشتم خدمتتون.من می خوام تابستون کلاس نرم افزار برم.اما متاسفانه بنا به مشکلات مربوط به برنامه ریزی دانشگاهمون،نتونستم هیچ کدوم از درس های کنترل پروژه رو پاس کنم و چون سال بعد هم فرصتی برای اینطور کلاسها نیست(بخاطر ارشد)ازتون می خواستم بپرسم که آیا شرکت در این کلاسها(که احتمالا msproject خواهد بود)بدون هیچ پیش زمینه ای برای من مفید خواهد بود؟
در ضمن به احتمال قوی من باید اول دوره ms project رو بگذرونم؟
کلا هر نرم افزاری رو که فکر میکنین به دردم می خوره و برام مفید واقع میشه،معرفی کنید.

ممنونم و منتظر راهنمایی های مفید شما...:gol:

PersiaN_PulsE

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام دوست من
به نظر من برای اینکه کلاس MSP مفید باشه برات یه پیش زمینه از کنترل پروژه رو از کتاب شیرمحمدی یاد بگیر..سادست..بدش اگه بری یاد بگیری خیلی بهتره...اگه می تونی کلاس مجتمع فنی تهران یا نمایندگیش تو تبریز رو برو...
نرم افزار های دیگه که بهتره یاد بگیری minitab برای کنترل کیفیت.... p3 نرم افزاره خوب کنترل
پروژه(البته اول msp چون اسون تره).....icdl... اینارو حتما اگه میتونی مدرکشونو بگیر حتما کمکت می کنه...

bardinova

مدیر بازنشسته
با سلام.

من دانشجوی مهندسی صنایع هستم.قراره ترم بعد سال 3 بشم.یه سوال داشتم خدمتتون.من می خوام تابستون کلاس نرم افزار برم.اما متاسفانه بنا به مشکلات مربوط به برنامه ریزی دانشگاهمون،نتونستم هیچ کدوم از درس های کنترل پروژه رو پاس کنم و چون سال بعد هم فرصتی برای اینطور کلاسها نیست(بخاطر ارشد)ازتون می خواستم بپرسم که آیا شرکت در این کلاسها(که احتمالا msproject خواهد بود)بدون هیچ پیش زمینه ای برای من مفید خواهد بود؟
کلا هر نرم افزاری رو که فکر میکنین به دردم می خوره و برام مفید واقع میشه،معرفی کنید.

برای گذروندن کلاسهای MSP چندان لازم نیست که کنترل پروژه رو به شکلی که تو دانشگاه تدریس میکنن بلد باشین . هر کلاسی که ثبت نام کنین مطمئن باشین که بیش از 70% آدمهای اون رشتهء تحصیلی غیر از مهندسی صنایع دارن . دوره های آموزشی این نرم افزار هم همیشه به دو بخش تقسیم میشه : بخش کنترل پروژه و بخش نرم افزار . یعنی شما چند جلسه اول در مورد مفاهیم پروژه آموزش میبینین و بعد میرین سراغ نرم افزار . بر خلاف دوست عزیزم هم که مجتمع فنی رو به شما پیشنهاد کردن ، من به شدت مجتمع فنی رو رد میکنم !!! شما برای آموزش این دوره هیچ جایی رو بهتر و معتبر تر ازسازمان مدیریت صنعتی وابسته به سازمان گسترش و نوسازی رو پیدا نمیکنین . درضمن ، برای شروع این نرم افزار عالی هست . انتخاب خوبی کردین .

موفق باشید .

آخرین ویرایش:

امیر Amir

کاربر حرفه ای
با سلام.

پول شرکت در این کلاس هارو بده آب هویج بخور. خودت بخون.

این لفظ صریح کسی بود که خودش در شرکت های خوب و بزرگ کنترل پروژه کرده و جواب سوال من مبنی بر شرکت در کلاس های MSP در مجتمع فنی تهران بود.

اقای دکتر... مدیر گروه ما هم بهشون گفتم وقتی CP نخوندم MSP به دردم میخوره بخونمش...باید BASE کاری و علمی CP داشته باشم...گفت:

نه لازم نیست..فعلا اشنایی با نرم افزار برای شما مهمتره...

sad_ebra

عضو جدید
سلام به همه ی دوستان محترم.من با تقریبا 3 سال سابقه کار معتقدم و اینطور متوجه شدم که یادگیری نرم افزار ها و کلا چنین ابزارهایی برای یک مهندس صنایع در الویت های آخرین است.ببینید یک مهندس صنایع یک اپراتور نیست که مثلا ورد یا اکسل بلد باشد و مدام با آنها بخواهد کار کند. یا Msp هم همینطور ...مثلا وقتی شما جایی کنترل پروژه کار می کنید وظیفه اصلی شما همانطور که از مفهوم لغوی کنترل پروژه بر می آید کنترل است!!!!! شما باید ارتباطات قوی و روحیه پیگیری داشته باشید تا افراد درگیر در پروژه را ملزم به تحویل فعالیتهایی که تعریف شده اند در موعد مقرر بکنید.این یعنی یک کار مهندسی و کارشناسی که نیازمند تجزیه و تحلیل مدوام روند کار پروژه می باشد. البته بنده منکر آشنایی با چنین ابزارهایی نیستم .

anathema

عضو جدید
کاربر ممتاز
با سلام.

من دانشجوی مهندسی صنایع هستم.قراره ترم بعد :gol:

دوست عزيز سلام

برای يادگرفتن نرم افزار های مهندسی عجله نکنين ، مخصوصا نرم افزار های کنترل پروژه.

چونکه اولا شما برای پاس کردن واحدهای مربوطه در دانشگاه ، به ابتدايی ترين مهارت اونا نياز داريد. در ثانی اگر قصد داشته باشيد مثلا در آينده در زمينه کنترل پروژه کار کنيد ، روال کار در شرکتهای معتبر به اينصورت هست که برای شما به عنوان تازه واردی که سابقه کار نداره ، حداقل تا 3 ماه اول کلاسهای آموزشی می ذارن تا با جنبه های کاربردی نرم افزارها آشنا بشين.

در ضمن شما می تونين نرم افزارهايی مثل MSP و PRIMAVERA رو تا عالی تين سطوح ظرف مدت 6 ماه ياد بگيريد. اما اگر واحدهای مربوطه رو نگذرونده باشين ، اين دانش شما کاربرد مفيد و خلاقی نخواهد داشت.

به قول دوستمون امير احمد پولتون رو بيجا خرج نکنيد.

امیر Amir

کاربر حرفه ای
با سلام.

ماهیت تحلیل سیستم چیست؟

پایه علمی و فکری لازم برای امادگی بهتر برای این مبحث چیست؟

محتوای این درس چیست؟

RUP چیست؟

با احترام

PersiaN_PulsE

عضو جدید
کاربر ممتاز
با سلام.

ماهیت تحلیل سیستم چیست؟

محتوای این درس چیست؟

RUP چیست؟

با احترام

سلام دوست عزیز.

جواب سوال اول و دوم و سوم: اولین هدف در تحلیل سیستم داشتن تفکر سیستمی یعنی یک نگاه از پایین به بالا به مسائل هست یعنی شما به عنوان یک تحلیل گر باید قابلیت شکستن مسائل و یا فرایند های یک سازمان را به اجزا ان داشته باشی...البته نه اینکه بیای همه اجزا رو شناسایی کنی و بخوای بصورت تک تک و جزء به جزء به رفع مشکل اونها بپردازی چون در اینصورت با این کار ممکنه بعد از جمع اوری اجزای موجود کل سیستم بصورت کارا و اثر بخش کار نکنه...منظور از نگاه از بالا به پایین و قابلیت شکستن مسائل و یا فرایند های یک سازمان را به اجزا انها یعنی داشتن یک نگاه یا تفکر فرایندی طوری که ما به عنوان تحلیل گر سیستم مورد بررسی رو جزیی از یک سیستم بزرگتر ببینیم...

اساس کار این مبحث در 2 مورد خلاصه میشه : 1- درک وضعیت فعلی و موجود و جستجوی استراتژِی ها و برنامه های عملکردی برای میل به وضعیت ایده ال
2- کنترل و اندازه گیری (سایبرنتیک: علم کنترل سیستم ها)
برای امادگی بیشتر می تونی اول از همه با هنر جمع اوری اطلاعات در یک سازمان اشنایی کالم پیدا کنی چون درک وضعیت موجود و در اووردن نمودار جریان داده ها(DFD: data flow diagram) خیلی زیاد وابسته به هنر تو در جمع اوری اطلاعاته..
محتواشم بیشتر در مورد SSADM :structured system analysis and development methodology روش ساخت یافته تحلیل و پیشرفت سیستم..و همینطور در مورد DFD کشیدن و OFD:operation flow diagram کشیدن و هم چنین مفاهیم چرخه تکاملی سیستم

کتابی که می تونی برای امادگی بخونی کتاب روش های ساخت یافته تجزیه و تحلیل و طراحی سیستم های اطلاعاتی بتول ذاکری

موفق باشی

آخرین ویرایش:

anathema

عضو جدید
کاربر ممتاز
با سلام.

ماهیت تحلیل سیستم چیست؟

محتوای این درس چیست؟

RUP چیست؟

با احترام

امير احمد عزيز

سوالهای شما خيلی کوتاه و مختصر هست ، اما جوابهای خيلی بلند و مفصل داره !

پيشنهاد می کنم که يک تاپيک مستقل برای اين منظور (مهندسی سيستم) ايجاد کنی و خودت سر صحبت رو باز کنی تا من و ساير دوستان بتونيم ، تخصصی تر وارد بحث بشيم. مطمئنم که می تونه خيلی مفيد واقع بشه.

با تشکر از توضيحات دوست خوبم persian_pulse

bardinova

مدیر بازنشسته
سلام دوست عزیز.

جواب سوال اول و دوم و سوم: اولین هدف در تحلیل سیستم داشتن تفکر سیستمی یعنی یک نگاه از پایین به بالا به مسائل هست یعنی شما به عنوان یک تحلیل گر باید قابلیت شکستن مسائل و یا فرایند های یک سازمان را به اجزا ان داشته باشیموفق باشی

دوست عزیز ، من فکر کنم (مطمئن نیستم) که تحلیل سیستم دیدگاهی از بالا به پایین داره . و اینطور مطرح میکنه که نباید مسائل رو به اجزا مختلف بشکونیم ، بلکه باید موضوع رو بصورت سیستمی و در نظر گرفتن تعامل و تقابل بین اجزا در نظر بگیریم . و یادم هست مثالی که مطرح میشد این بود که همونطور که اجزای شکسته و خرد شده یه آینه که در کنار هم چیده میشن نمیتونه به شما یه تصویر کامل و درست بده ، مسائل هم باید با نگاه سیستمی (و نه Functional) مورد بررسی قرار بگیرن . یادمه این مثال توی مقدمه کتاب پنجمین فرمان نوشته پیتر سنگه بود . شما احتمالا بیشتر از من به این مبحث نزدیک هستین . زاویه دید کدوم هست ؟ پایین به بالا یا بالا به پایین ؟

موفق باشید .

امیر Amir

کاربر حرفه ای

سلام دوست عزیز.

جواب سوال اول و دوم و سوم: اولین هدف در تحلیل سیستم داشتن تفکر سیستمی یعنی یک نگاه از پایین به بالا به مسائل هست یعنی شما به عنوان یک تحلیل گر باید قابلیت شکستن مسائل و یا فرایند های یک سازمان را به اجزا ان داشته باشی...البته نه اینکه بیای همه اجزا رو شناسایی کنی و بخوای بصورت تک تک و جزء به جزء به رفع مشکل اونها بپردازی چون در اینصورت با این کار ممکنه بعد از جمع اوری اجزای موجود کل سیستم بصورت کارا و اثر بخش کار نکنه...منظور از نگاه از بالا به پایین و قابلیت شکستن مسائل و یا فرایند های یک سازمان را به اجزا انها یعنی داشتن یک نگاه یا تفکر فرایندی طوری که ما به عنوان تحلیل گر سیستم مورد بررسی رو جزیی از یک سیستم بزرگتر ببینیم...

اساس کار این مبحث در 2 مورد خلاصه میشه : 1- درک وضعیت فعلی و موجود و جستجوی استراتژِی ها و برنامه های عملکردی برای میل به وضعیت ایده ال
2- کنترل و اندازه گیری (سایبرنتیک: علم کنترل سیستم ها)
برای امادگی بیشتر می تونی اول از همه با هنر جمع اوری اطلاعات در یک سازمان اشنایی کالم پیدا کنی چون درک وضعیت موجود و در اووردن نمودار جریان داده ها(DFD: data flow diagram) خیلی زیاد وابسته به هنر تو در جمع اوری اطلاعاته..
محتواشم بیشتر در مورد SSADM :structured system analysis and development methodology روش ساخت یافته تحلیل و پیشرفت سیستم..و همینطور در مورد DFD کشیدن و OFD:operation flow diagram کشیدن و هم چنین مفاهیم چرخه تکاملی سیستم

کتابی که می تونی برای امادگی بخونی کتاب روش های ساخت یافته تجزیه و تحلیل و طراحی سیستم های اطلاعاتی بتول ذاکری

موفق باشی

امير احمد عزيز

سوالهای شما خيلی کوتاه و مختصر هست ، اما جوابهای خيلی بلند و مفصل داره !

پيشنهاد می کنم که يک تاپيک مستقل برای اين منظور (مهندسی سيستم) ايجاد کنی و خودت سر صحبت رو باز کنی تا من و ساير دوستان بتونيم ، تخصصی تر وارد بحث بشيم. مطمئنم که می تونه خيلی مفيد واقع بشه.

با تشکر از توضيحات دوست خوبم persian_pulse

دوست عزیز ، من فکر کنم (مطمئن نیستم) که تحلیل سیستم دیدگاهی از بالا به پایین داره . و اینطور مطرح میکنه که نباید مسائل رو به اجزا مختلف بشکونیم ، بلکه باید موضوع رو بصورت سیستمی و در نظر گرفتن تعامل و تقابل بین اجزا در نظر بگیریم . و یادم هست مثالی که مطرح میشد این بود که همونطور که اجزای شکسته و خرد شده یه آینه که در کنار هم چیده میشن نمیتونه به شما یه تصویر کامل و درست بده ، مسائل هم باید با نگاه سیستمی (و نه Functional) مورد بررسی قرار بگیرن . یادمه این مثال توی مقدمه کتاب پنجمین فرمان نوشته پیتر سنگه بود . شما احتمالا بیشتر از من به این مبحث نزدیک هستین . زاویه دید کدوم هست ؟ پایین به بالا یا بالا به پایین ؟

موفق باشید .

با سلام.
با تشکر از دوستان.
اقای الیاس پور عزیز,خوب این هم یک فن هست برای مطرح کردن سوال:) مطرح کردن سوال مختصر و در منگنه قرار دادن طرفت برای جواب دادن:);)
من از تحلیل سیستم هیچی نمیدونم و اگاهی خاصی نسبت به اون ندارم. فقط چون علاقه مند شدم به این درس و اینکه دوست دارم اطلاعاتی پیدا کنم که یک پایه ای هم پیدا کنم برای اینده در دانشگاه و شاید کار این سوال رو مطرح کردم.

زدن این تاپیک بر عهده شما میخوام باشه.چون میخوام از ابتدا شما رهبری بکنید ,چون من دوست ندارم در ابتداری تاپیک با مقده خام و نپخته خودم مطلب رو حروم کنم.

پس سوال های من و جواب ها و توضیحات شما و بحث در مورد تحلیل سیستم بر عهده اقای الیاس پور؟؟؟

اگر موافق هستین (اقای الیاس پور) و بقیه دوستان نظرتون رو اعلام کنید.

با احترام

PersiaN_PulsE

عضو جدید
کاربر ممتاز

موفق باشید .

با تشکر از نظرات شما..باید بگم که اکثر افراد اینجور فکر می کنن که تفکر سیستمی یعنی یک نگاه top_down ولی دقیقا برعکسه تفکر سیستمی یا نگاه سیستمی یه نگاه down_top هستش و نگاه top_down خاص تفکر مکانیستی(functional هست...

bardinova

مدیر بازنشسته
با تشکر از نظرات شما..باید بگم که اکثر افراد اینجور فکر می کنن که تفکر سیستمی یعنی یک نگاه top_down ولی دقیقا برعکسه تفکر سیستمی یا نگاه سیستمی یه نگاه down_top هستش و نگاه top_down خاص تفکر مکانیستی(functional هست...

(( ... از سنین کودکی به ما آموخته اند که مسائل را باید شکست ، که دنیا را باید خرد کرد . این عمل ظاهرا" باعث می شود که بتوان با مسائل پیچیده به سهولت بیشتری برخورد کرد . اما در واقع بهای چنهان بسیار گزارفی برای آن میپردازیم . ما دیگر قادر به دیدن توالی اعمال خود نخواهیم بود و آن حس درونی ارتباط با یک کل جامع تر را از دست می دهیم . زمانی که تلاش می کنیم "تصویر بزرگ" را در یابیم در ذهن خود اجزا خرد شده آن را کنار هم قرار می دهیم و سعی میکنیم که بدانها سامان بخشیم . اما همانطور که دیوید بوهم فیزیکدان بیان میکند این عمل بیهوده ای بیش نیست . درست نظیر این است که بخواهیم از کنار هم قراردادن تکه های یک ایینه شکسته تصویری کامل بدست آوریم . بدین ترتیب پس از مدتی دیگر از صرافت دیدن کل یکپارچه خواهیم افتاد . )) - پنجمین فرمان - پیتر سنگه - صفحه 9

این کتاب بعنوان مرجع تدریس درس تحلیل سیستم آقای دکتر عبدی بود . من با نظر شما موافق نیستم . نگاه پایین به بالا یه نگاه Functional هست چون شما دارین سازمان رو به اجزای ریز اون (پرسنل) تقسیم میکنین . البته باز هم میگم ، من تو این زمینه کار نکردم و فقط چیزهایی که از دوران دور تحصیل یادم هست رو خدمتتون عرض میکنم . خوشحال میشم مرجع شما رو بدونم .

anathema

عضو جدید
کاربر ممتاز
دوستان عزيز با اجازه شما بنده يه تاپيک مخصوص مبحث سيستم ايجاد کردم.

حضور شما تو اين تاپيک و بيان نظراتتون خيلی می تونه آموزنده باشه.

با تشکر از دوست عزيزم جناب امير احمد.

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا