یافتن حقیقت رو از کجا شروع کنم؟؟؟

MaRaL.arch

کاربر فعال تالار مهندسی معماری ,
کاربر ممتاز
http://www.www.www.iran-eng.ir/attachment.php?attachmentid=233938&d=1425316087

(F(X

عضو جدید
از شگفت ترین چیزها این است که: - او (خداوند متعال) را بشناسی، اما دوستش نداشته باشی (چه با عمل یا گفتار). - صدای دعوتگر او را بشنوی و در اجابت به او کوتاهی کنی؛ - مفدار سود در معامله با وی را بدانی، اما با دیگران معامله کنی؛ - اندازه ی خشم وی را بدانی، اما با اعمال و کردارت خود را در معرض خشمش قرار می دهی؛ - درد وحشت نافرمانی اش را بچشی، اما خواهان انس طاعتش نشوی؛ - فشردگی قلب را به هنگام سخنان دیگران احساس می کنی، اما به گشادگی سینه با یاد و مناجاتش از خود اشتیاق نشان نمی دهی؛ - به هنگام وابسته شدن قلب به غیر او، درد و عذاب را می چشی، اما باز هم از آن درد و عذاب، به خوشی روی آوردن به خدا و بازگشت به سوی او نمی گریزی. از همه شگفت تر این که می دانی چاره ای جز او نداری و تو از همه چیز، به او بیش تر نیاز داری، اما از او رویگردان هستی و به چیزهایی که تو را از او دور می سازد، رغبت داری.

البته میدونم جواب سوالاتون نیست ولی سعی کن از اهل علم هم بپرسی...اونهایی که فقه اسلامی (همه رو یه جورنبین)رو خوندن -البته اگه تو مرحله ای هستی که خدا رو قبول داری وبعد رسیدی به دین ...من اگه حرفی میزنم فقط به اندازه دانسته های خودمه ...

آخرین ویرایش:

sahar jamali

عضو جدید
سلام آقا سعید
دنبال چیز جالبی هستی ولی این چیزی که دنبالش هستی همونجور که خودتم گفتی نصفه نیمه نمیشه جای خوبی واستادی، ارزشمنده، برخلاف تصور خیلی ها. منم چند سال پیش تو وضعی مشابه شما بودم. نمیدونم چرا ولی به ذهنم رسید چرا؟ من بیام به این دنیا که چی؟ اصلا خدا چرا باید یه سری آدم درست کنه بفرسته تو این دنیا، حالا اینا تو این دنیا بیفتن به جون هم. یه سریشون خوب باشن و یه سری بد...خودشم بشینه اون بالا نگاه کنه؟؟؟ بعد اونیکه خوبه بره بهشت و اونیکه بد ببره جهنم!!! یه ذره بچه گانه است...یه روزم قیامت میشه و همه به جزاشون میرسن...خوب که چی؟؟؟ اینجا واسه من خیلی سوال بود که خوب این خدا پس قبل از خلقت آدم چیکار میکرده؟؟ قبل از آفرینش آدم و حوا؟؟ یعنی قبل از ما هم یه سری دیگه موجوداتی بودن؟؟ مگه نه اینکه برای خدا زمان و مکان معنی نداره و نا محدود هست...یا اینکه وقتی که قیامت شد همه به نتیجه اعمالشون رسیدن بعد اون چی میشه؟؟؟ قاعدتا یه ثباتی باید ایجاد شه پس بعد اون خدا میخواد چیکار کنه و چی بوجود میاد؟؟ آیا جهانی دیگه و مخلوقاتی دیگه؟؟ یا خیلی سوالای دیگه...
من کتابای زیادی خوندم، از خیلی ها سوال پرسیدم، چند بار قرآن رو بفارسی خوندم ...البته قرآن قدیمی که ترجمه فارسی اون واقعا روان نبود و هر خطش نیاز به تفکر داشت. به جایی رسیدم مثل شما که یهو دیدم از نمازی که میخونم هیچ لذتی نمیبرم ... هیچ حسی بهش ندارم...
خیلی کلنجار رفتم با خودم...
یه چیزایی فهمیدم...
الان چند ساله نمازم رو بفارسی میخونم. وقتی شروع میکنم میگم بنام خداوند بخشنده مهربان. شکر پروردگار عالمیان را. او که بخشنده و مهربان است. او که مالک و صاحب روز جزاست. خدایا فقط تو را میپرستم و فقط از تو یاری میجوییم...چنان حسی بهم دست میده که نگو... میفهمم یکی هست. دارم با اون حرف میزنم ... وجودش رو حس میکنم
دیگه اینکه فهمیدم:
کل قرآن فقط چند کلمه است بقیه اش مهم نیست: آدم باش، به کسی آزار نرسون، سرت به کار خودت باشه، مال کسی رو نخور،به کسی بدی نکن...
همین که شرت دامن کسی رو نگیره و آزارت به کسی نرسه بسه نیازی نیست خیرت به کسی برسه تا آدم خوبی باشی... حالا اگه این وسط تونستی دست کسی رو هم بگیری و کاری واسه کسی بکنی که خب اضافه کاری کردی و باید گفت دمت گرم...

خدا رو من اینجوری گشتم و پیداش کردم فهمیدم هست و نه خمس میخواد نه زکات. نیازی به نماز و روزه من و تو نداره. بزرگتر از این حرفاست که بخواد واسه حساب پس گرفتن از اینها خودش رو کوچیک کنه...
فهمیدم خدا فقط میگه برو زندگی کن و از زندگیت لذت ببر و این اجازه رو بده که بقیه هم از زندگیشون لذت ببرن...

رباعیات خیام رو بخون دقیقا همینا رو گفته...

اين يکد و سه روز نوبت عمر گذشـت
چون آب بـجويبار و چون باد بدشـت
هرگز غـم دو روز مرا ياد نـگـشـت
روزيکـه نيامده‌سـت و روزيکه گذشت

من هيچ ندانم که مرا آنکه سرشت
از اهل بهشت کرد يا دوزخ زشـت
جامي و بتي و بربطي بر لب کشت
اين هر سه مرا نقد و ترا نسيه بهشت

محممد آقا

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام مجدد سعید جان

سلام مجدد سعید جان

می گوید مردی بود طالب گنج که دائما از خدا گنج می خواست......... این آدم که از این تنبلهائی بود که دلشان می خواهد پایشان در یک گنجی فرو رود و بعد یک عمر راحت زندگی کنند می گفت: خدایا این همه آدم در این دنیا آمده اند و گنجها زیر خاک پنهان کرده اند، این همه گنج در زیر زمین مانده است و صاحبانش رفته اند، تو یک گنج به من بنمایان. مدتها کار این مرد، همین بود و شبها تا صبح زاری می کرد تا اینکه یک شب خواب دید (خواب نما شد) هاتفی در عالم خواب به او گفت: از خدا چه می خواهی؟ گفت: من از خدا گنجی می خواهم. هاتف گفت: من از طرف خدا مأمورم گنج را به تو نشان دهم، من نشانیهائی به تو می دهم و از روی آن نشانیها سر فلان تپه می روی و تیر و کمانی با خودت برمی داری، روی فلان نقطه می ایستی و تیر را به کمان می کنی. این تیر هر جا که افتاد، گنج همانجاست........
بیدار شد، دید عجب خواب روشنی است. پیش خود گفت: اگر نشانیها درست بود، یعنی چنین جائی با آن نشانه ها وجود داشت، حتما می توانم گنج را پیدا کنم. وقتی رفت متوجه شد همه نشانه ها درست است. روی آن نقطه ایستاد. فقط باید تیر را پرتاب کند، تیر به هر جا که افتاد، آنجا گنج است. ولی یادش آمد که هاتف به او نگفت تیر را به کدام طرف پرتاب کن. گفت اول به یک طرف مثلا رو به قبله پرتاب می کنم، انشاءالله که همان طرف است. تیر را برداشت به کمان کرد و به قوت کشید و آن را رو به قبله پرتاب کرد. تیر در جائی افتاد. بیل و کلنگ را برداشت و رفت آنجا را کند، ولی هرچه کند به گنجی نرسید. گفت حتما جهت را اشتباه کرده ام. تیر را به طرف دیگری پرتاب کرد ولی باز به نتیجه نرسید. به هر طرفی که پرتاب کرد، گنجی پیدا نکرد. مدتی کارش این بود و این زمین را سوراخ سوراخ کرد ولی به چیزی دست نیافت.

ناراحت شد. باز به گوشه مسجد آمد و شروع به گله کردن کرد: خدایا! این چه راهنمایی ای بود که به من کردی! پدر من درآمد و به نتیجه نرسیدم. مدتها زاری می کرد تا بالاخره آن هاتف دوباره به خوابش آمد، یقه اش را گرفت، گفت این چه معرفی ای بود که به من کردی؟! حرف تو غلط از کار درآمد. هاتف گفت مگر تو چه کردی؟ گفت به همانجا رفتم، نشانیها درست بود و من نقطه مورد نظر را پیدا کردم. تیر را به کمان کردم و اول به طرف قبله به قوت کشیدم. هاتف گفت: من کی چنین چیزی به تو گفتم؟ تو از دستور من تخلف کردی، من گفتم تیر را به کمان بگذار، هر جا افتاد همانجا گنج است، نگفتم به قوت بکش. گفت راست می گوئی. فردا با بیل و کلنگ و تیر و کمان رفت، تیر را به کمان گذاشت. تا تیر را رها کرد، پیش پای خودش افتاد. زیر پایش را کند، دید گنج همانجاست!

آنچه حق است اقرب از حبل الورید *** تو فکندی تیر فکرت را بعید
ای کمان و تیرها برساخته *** گنج نزدیک و تو دور انداخته

مثنوی مولوی.......

mahdis.

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام آقا سعید
دنبال چیز جالبی هستی ولی این چیزی که دنبالش هستی همونجور که خودتم گفتی نصفه نیمه نمیشه جای خوبی واستادی، ارزشمنده، برخلاف تصور خیلی ها. منم چند سال پیش تو وضعی مشابه شما بودم. نمیدونم چرا ولی به ذهنم رسید چرا؟ من بیام به این دنیا که چی؟ اصلا خدا چرا باید یه سری آدم درست کنه بفرسته تو این دنیا، حالا اینا تو این دنیا بیفتن به جون هم. یه سریشون خوب باشن و یه سری بد...خودشم بشینه اون بالا نگاه کنه؟؟؟ بعد اونیکه خوبه بره بهشت و اونیکه بد ببره جهنم!!! یه ذره بچه گانه است...یه روزم قیامت میشه و همه به جزاشون میرسن...خوب که چی؟؟؟ اینجا واسه من خیلی سوال بود که خوب این خدا پس قبل از خلقت آدم چیکار میکرده؟؟ قبل از آفرینش آدم و حوا؟؟ یعنی قبل از ما هم یه سری دیگه موجوداتی بودن؟؟ مگه نه اینکه برای خدا زمان و مکان معنی نداره و نا محدود هست...یا اینکه وقتی که قیامت شد همه به نتیجه اعمالشون رسیدن بعد اون چی میشه؟؟؟ قاعدتا یه ثباتی باید ایجاد شه پس بعد اون خدا میخواد چیکار کنه و چی بوجود میاد؟؟ آیا جهانی دیگه و مخلوقاتی دیگه؟؟ یا خیلی سوالای دیگه...
من کتابای زیادی خوندم، از خیلی ها سوال پرسیدم، چند بار قرآن رو بفارسی خوندم ...البته قرآن قدیمی که ترجمه فارسی اون واقعا روان نبود و هر خطش نیاز به تفکر داشت. به جایی رسیدم مثل شما که یهو دیدم از نمازی که میخونم هیچ لذتی نمیبرم ... هیچ حسی بهش ندارم...
خیلی کلنجار رفتم با خودم...
یه چیزایی فهمیدم...
الان چند ساله نمازم رو بفارسی میخونم. وقتی شروع میکنم میگم بنام خداوند بخشنده مهربان. شکر پروردگار عالمیان را. او که بخشنده و مهربان است. او که مالک و صاحب روز جزاست. خدایا فقط تو را میپرستم و فقط از تو یاری میجوییم...چنان حسی بهم دست میده که نگو... میفهمم یکی هست. دارم با اون حرف میزنم ... وجودش رو حس میکنم
دیگه اینکه فهمیدم:
کل قرآن فقط چند کلمه است بقیه اش مهم نیست: آدم باش، به کسی آزار نرسون، سرت به کار خودت باشه، مال کسی رو نخور،به کسی بدی نکن...
همین که شرت دامن کسی رو نگیره و آزارت به کسی نرسه بسه نیازی نیست خیرت به کسی برسه تا آدم خوبی باشی... حالا اگه این وسط تونستی دست کسی رو هم بگیری و کاری واسه کسی بکنی که خب اضافه کاری کردی و باید گفت دمت گرم...

خدا رو من اینجوری گشتم و پیداش کردم فهمیدم هست و نه خمس میخواد نه زکات. نیازی به نماز و روزه من و تو نداره. بزرگتر از این حرفاست که بخواد واسه حساب پس گرفتن از اینها خودش رو کوچیک کنه...
فهمیدم خدا فقط میگه برو زندگی کن و از زندگیت لذت ببر و این اجازه رو بده که بقیه هم از زندگیشون لذت ببرن...

رباعیات خیام رو بخون دقیقا همینا رو گفته...

اين يکد و سه روز نوبت عمر گذشـت
چون آب بـجويبار و چون باد بدشـت
هرگز غـم دو روز مرا ياد نـگـشـت
روزيکـه نيامده‌سـت و روزيکه گذشت

من هيچ ندانم که مرا آنکه سرشت
از اهل بهشت کرد يا دوزخ زشـت
جامي و بتي و بربطي بر لب کشت
اين هر سه مرا نقد و ترا نسيه بهشت

ببين سحر جان من يه سوال برام پيش اومد.
مگه تو همون خدايي رو قبول نداري كه ميگه براي من نماز بخون؟كه ميخوني.
اونوقت چجوري حرف همون خدايي كه ميگه براي من نماز رو به زبان عربي بخون گوش نميدي؟
برام سوال شد خب.جواب بدي ممنون ميشم.

• Like
واکنش ها: (F(X

fateme_003

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
تو مسیر ارزشمندی پا گذاشتی اگه مسیرو درست بری مطمئنن به جاهای خیلی خوب میرسی ولی اگه کوتاهی کنی بشدت بیزار میشی از خودت از خلقت و خالقت....من فک میکنم حالا که شروع کردین بهتره ادامه بدید هرچند سختی های فراوونی داره و نتیجه اخرش مطمئنن خیلی لذت بخشه.برید سراغ کتاب ادیانهای مختلف وتفسیر قران هم بخونید..بهتره کتابای مختلف ومنابع اصلی اسلام رو بخونی وبعد با عقل وتفکر خودت ببینی حقیقت چیه!؟خودت باید به این برسی که خدا چیه؟اصلن هست یا نیست؟!اصلن نیازی هست روزه بگیری ونماز بخونی یا نه!؟امیدوارم که موفق بشی ومطمئنم اگه یه کم پشتکار داشته باشین به نتایج خوبی میرسی

sahar jamali

عضو جدید
ببين سحر جان من يه سوال برام پيش اومد.
مگه تو همون خدايي رو قبول نداري كه ميگه براي من نماز بخون؟كه ميخوني.
اونوقت چجوري حرف همون خدايي كه ميگه براي من نماز رو به زبان عربي بخون گوش نميدي؟
برام سوال شد خب.جواب بدي ممنون ميشم.

آره مهدیس عزیز
تو حرفام گفتم ولی دقت نکردی...
بازم میگم:

این ماییم که به اون احتیاج داریم. به اینکه با اون حرف بزنیم. پس چه بهتر اینکه راحت حرفمونو بزنیم...
باور کن خدای ما فارسی هم میفهمه...

mahdis.

عضو جدید
کاربر ممتاز
سعيد لطفا كاري به من و سحر نداشته باش بزار حرفمو بهش بزنم.

سعيد لطفا كاري به من و سحر نداشته باش بزار حرفمو بهش بزنم.

آره مهدیس عزیز
بازم میگم:

این ماییم که به اون احتیاج داریم. به اینکه با اون حرف بزنیم. پس چه بهتر اینکه راحت حرفمونو بزنیم...
درسته اين ما هستيم كه بهش احتياج داريم.درسته كه اون همه چيز رو ميدونه و عالم هست.
پس كسي كه عالم به همه چيز و همه كس و همه زبانهاست حتما وقتي يه سري دستورات صادر ميكنه براي مخلوقش ديگه مخلوق نبايد سليقه اي عمل كنه.هوم؟
اينكه تو چجوري پيداش كردي به من مربوط نيس چون تو خودت عقل داري و در نتيجه خوب و بدتو خودت بايد تشخيص بدي اما تا چه حد درسته؟؟؟؟اينم پاسخگوي خودت باش.
شب خوش .ممنون جواب دادي.

fateme_003

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
آره مهدیس عزیز
بازم میگم:

اگه قراره راحت حرفتو بزنی پس چرا اینجوری میگی"بنام خداوند بخشنده مهربان. شکر پروردگار عالمیان را. او که بخشنده و مهربان است. او که مالک و صاحب روز جزاست. خدایا فقط تو را میپرستم و فقط از تو یاری میجوییم"خب اگه با لهجه خودت حرف بزنی راحت نیستی؟بجای گفتن اینا مثلا بگی خدایا دمت گرم خیلی گلی!صاحب همه چی هم که هستی پس ازت کمک میخام !!فک میکنم اینجوری خیلی راحتتر باشه تا بخای معنی جملات عربی رو بخونی!

Saeed.bi

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
عجیب است!
عجیب است که اگر یک بچه شش ساله که هیچ چیز
از خدا و اسلام نمیداند،کل قران را حفظ کند،
مرم به او هجوم می آورند و لباسهایش را به عنوان
تبرک پاره پاره میکنند!
ولی اگر یک جوان 25 ساله نسبت به راهی که تقلیدی به او آموزش داده اند
شک کند و بخواهد بیاندیشد و راه درست را خود بیابد
مردم دچار تعجب می شوند
!

مریدا

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام
من واقعا نمیدونم چی بگم اما خداوند مهربان پشت و پناهت و از اون بخواه بهت راه رو نشون میده
منظورم نماز و روزه نیست کلا باهاش صحبت کن

sahar jamali

عضو جدید
درسته اين ما هستيم كه بهش احتياج داريم.درسته كه اون همه چيز رو ميدونه و عالم هست.
پس كسي كه عالم به همه چيز و همه كس و همه زبانهاست حتما وقتي يه سري دستورات صادر ميكنه براي مخلوقش ديگه مخلوق نبايد سليقه اي عمل كنه.هوم؟
اينكه تو چجوري پيداش كردي به من مربوط نيس چون تو خودت عقل داري و در نتيجه خوب و بدتو خودت بايد تشخيص بدي اما تا چه حد درسته؟؟؟؟اينم پاسخگوي خودت باش.
شب خوش .ممنون جواب دادي.

حرف شما کاملا درسته.
ولی حرف من این بود من گشتم دیدم خدایی که به من از رگ گردن نزدیکتره، خدایی که میگه تو یه قدم بیا ببین من برات چیکار میکنم، خدایی که میگه هر چی هستی هر جور هستی هر جا قبولت نکردن، همونجور برگرد بیا پیش خودم، خدایی که تو تنهایی و بدترین حالتت که حرفتو حتی به نزدیکترین کست نمیتونی بگی ولی خیلی راحت چشمتو میبندی دلتو پیشش خالی میکنی، با تو راحته. گفته نماز بخون تا آروم شی. بدونی من هستم. نمازم همونه درد دل با خدای خودت، اینکه باهاش آروم شی، راحت شی، حسش کنی، و من بشخصه وقتی به زبون خودم صداش میکنم بیشتر باهاش حال میکنم...

(F(X

عضو جدید
یه مورد دیگه!

اقا سعید یکی یکی پیش برو...اول وجودیا عدم وجود خدارو برای خودت اثبات کن(نه فقط ازروی ذهنیت پیشینتون...بلکه ازروی علم وقلبتون هردوشون رو همسو کنید)
وبعد برو سراغ دین...اینجوری راحتتر به جوابت میرسی(الان شما همه ذهنت رو روی مرحله اول بزار فعلا دین رو بی خیال شو)

Saeed.bi

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
یه مورد دیگه!

اقا سعید یکی یکی پیش برو...اول وجودیا عدم وجود خدارو برای خودت اثبات کن(نه فقط ازروی ذهنیت پیشینتون...بلکه ازروی علم وقلبتون هردوشون رو همسو کنید)
وبعد برو سراغ دین...اینجوری راحتتر به جوابت میرسی(الان شما همه ذهنت رو روی مرحله اول بزار فعلا دین رو بی خیال شو)

بله دوست عزیز قطعا
خونه را از پی باید ساخت.وگرنه ساختن بام برای چنین منزلی سودی ندارد

باران 686

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
به به چه تایپیکی.یکی از بهترین تایپیکای باشگاهه.
سلام آقا سعید.
اصلا اگه میدونستین که خود خدا گفته باید در مورد دینتون تحقیق کنین ( قد خلت من قبلکم سننٌ فسیروافی الأرض فانظروا کیف کان عاقبة المکذبین.سوره آل عمران آیه 137 و خیلی از آیات دیگر قرآن ) و الکی چیزی رو قبول نکنین(مخصوصا تقلید کورکورانه)متوجه میشدین که تازه دارین به مفهوم هستی پی می برین.
من خودم سالهاست با خودم در حال کلنجار رفتن سر همین دین و مذهب و...هستم.از این بابت که شناسنامه ای مسلمانم حس خوبی ندارم و همیشه دلم میخواسته در مورد همه ادیان و همه مذاهب و همه طریقت ها تحقیق کنم و خودم به نتیجه برسم ولی متاسفانه مشکل بزرگ من بی اراده بودنمه.
الانم قرار نیس طرز فکرم و اعتقاداتم رو برای شما تشریح کنم فقط میخوام بهتون بگم هیچ وقت با آدمایی که از چیزی اطلاع ندارن سوالاتون رو مطرح نکنین چون بیشتر باعث گمراهیتون میشن.
بنظر من شما باید روی نقطه صفر وایسی و هر دین و مذهبی رو از روی کتابای معتبر و عالمان اون دین و مذهب مورد بررسی قرار بدی(البته بدون هیچ غرضی).البته این کار شاید خیلی سخت باشه.
به هر حال براتون آرزوی موفقیت میکنم.

محممد آقا

عضو جدید
کاربر ممتاز
کلام خدا ترجمه ناپذیر است ......کاربری که میفرمایند عربی نمیخونن به خودشون مربوطه.....ولی چه بخوان و چه نه این خواست خداوند هست.....انشا نماز به عربی خواست خداوند هست و دلایلش هم یکی یکی در کلام الله مطرح شده ......یکی از مهمترین بحث ها نیز بحث وحدت است!

مورد بعد که میفرمایند خدا به نماز و زکات و اینها نیاز ندارد......بله!..حرفتان درست است.......خداوند نیاز ندارد....بلکه این ما هستیم که نیاز داریم!

شاید قیاس صحیحی در این مقیاس نباشد .....ولی میشود جواب شما رو داد!

اگر معلم ....... دانش آموزی را به انجام امور خاصی توصیه می کند .......... او به انجام آن امور احتیاج نداشته و با انجام دادن یا ندادن آن امور توسط دانش آموز نه چیزی از او کم میشود و نه اضافه!.......این ما هستیم که به توصیه های او نیاز داریم تا نمره قبولی رو کسب کنیم!

حالا معلم تکلیف بده....شما انجام ندی ......نتیجه برای شما چی میشه؟ یا تکلیف رو به یه شیوه دیگه انجام بدی.......معلم چجور تصحیح میکنه؟
حالا او که خداست و خالق و با هیچ مخلوقی قابل مقایسه کردن نیست
ما هستیم که نیازمندیم سعادتمند بشیم و بزرگترین سعادت غیر خشنودی خداوند است؟

M.A777

عضو جدید
کاربر ممتاز
آره مهدیس عزیز
بازم میگم:
===
شب خوش .ممنون جواب دادي.
===
اگه قراره راحت حرفتو بزنی پس چرا اینجوری میگی"بنام خداوند بخشنده مهربان. شکر پروردگار عالمیان را. او که بخشنده و مهربان است. او که مالک و صاحب روز جزاست. خدایا فقط تو را میپرستم و فقط از تو یاری میجوییم"خب اگه با لهجه خودت حرف بزنی راحت نیستی؟بجای گفتن اینا مثلا بگی خدایا دمت گرم خیلی گلی!صاحب همه چی هم که هستی پس ازت کمک میخام !!فک میکنم اینجوری خیلی راحتتر باشه تا بخای معنی جملات عربی رو بخونی!
===

منم به این مسائل خییییلی فکر کردم
مثلا میگن نماز کلید بهشت است
هر کی فلان نکنه جهنم مال اون ـه
و غیره

به این مسئله رسیدم که »»»

نماز واسه من یعنی خشوع،وقتی یه خارجی با مرام و معرفت با زیر دستش حرف میزنه،کارشو راه میندازه و اخلاقش زبان زد همس،داره نماز میخونه.به روش خودش..
روزه یعنی شکرگذاری نعمت ها،وقتی یه خارجی میشینه غذا بخوره با خانوادش دست به دعا میشه،ذره ای آب رو هدر نمیده و اصراف نمیکنه،اینگار داره 24ساعته روزه میگیره!

طرف تلاش میکنه 30سال از عمرش رو صرف علم میکنه،اصلا بی دین باشه(تو چشم ما!) این تلاش در علم، خود دین ـه!!!!(به چشم خدا !!!)

بعد یه مسلمون نشسته اینور میگه فقط مسلمونا میرن بهشت بقیه جهنمی هستن چون خدا 1دین داره اونم اسلامه و بقیه هم باید ایمان بیارن با اون همه تلویزیون و اینترنت و غیره....

حالا شما فارسی شکر خدای عزیزت کن
عربی حرف بزن
انگلیسی نماز بخون
اصلا نماز رو بروش خودت بخون!چه اشکال داره!
روزه رو به روش خودت بگیر هر جور فکر میکنی میتونی برای دیگران مفید باشی!!
اصلا معلمی کن،معلم باش و علمت رو مثل ذکات به دیگران بده!مفتی!

چه فرقی میکنه از چه راهی بری!
فقط برو و وای نستا مث خیلی ها،وای نستا بگی چون بهشت و حوری میخوام،میخونم!میکشم!میمیرم!
برو واس دل خودت و عشق به دیگران....

بنظرم یه سری مسائل بنیادی هستن...فقط یکی دو تا چیز اصلن...
بنظرم مثل حرف رفیقمون Leonardo Di Caprio اول حق الناس اصل ـه.(منظورم بازیگر ـه نیست ها، از بچه های باشگاست :D )
این چیزیه که تا الآن من بهش رسیدم.
یعنی خوشبختانه یا متاسفانه،بقیه ی مسائل همگی برای من "فرع" هستند.

حالا ببینیم خدامون چی میخواد به کجا میرسیم :D امیدوارم به یه نتیجه مثبتی برسیم حداقلش!

sahar jamali

عضو جدید
کلام خدا ترجمه ناپذیر است ......کاربری که میفرمایند عربی نمیخونن به خودشون مربوطه.....ولی چه بخوان و چه نه این خواست خداوند هست.....انشا نماز به عربی خواست خداوند هست و دلایلش هم یکی یکی در کلام الله مطرح شده ......یکی از مهمترین بحث ها نیز بحث وحدت است!

مورد بعد که میفرمایند خدا به نماز و زکات و اینها نیاز ندارد......بله!..حرفتان درست است.......خداوند نیاز ندارد....بلکه این ما هستیم که نیاز داریم!

شاید قیاس صحیحی در این مقیاس نباشد .....ولی میشود جواب شما رو داد!

اگر معلم ....... دانش آموزی را به انجام امور خاصی توصیه می کند .......... او به انجام آن امور احتیاج نداشته و با انجام دادن یا ندادن آن امور توسط دانش آموز نه چیزی از او کم میشود و نه اضافه!.......این ما هستیم که به توصیه های او نیاز داریم تا نمره قبولی رو کسب کنیم!

حالا معلم تکلیف بده....شما انجام ندی ......نتیجه برای شما چی میشه؟ یا تکلیف رو به یه شیوه دیگه انجام بدی.......معلم چجور تصحیح میکنه؟
حالا او که خداست و خالق و با هیچ مخلوقی قابل مقایسه کردن نیست
ما هستیم که نیازمندیم سعادتمند بشیم و بزرگترین سعادت غیر خشنودی خداوند است؟

انکار کردن موسی علیه السلام بر مناجات شبان:
قصه مشهوریست خلاصه آنکه شبانی خطاب به خدا میگفت تو کجائی تا چاکرت گردم کفش ترا بدوزم سرت را شانه کنم وجامه هایت را بشویم و...موسی شنید و گفت با کیستی گفت با آنکه ما را آفرید و زمین و چرخ از او پدید آمد موسی گفت کافر شدی اگر خاموش نشوی آتشی بر خلق افروخته میشود شبان گفت ای موسی دهانم را دوختی پس جامه درید و سر به بیبان نهاد و رفت
به موسی وحی شد که چرا بنده ما را جدا کردی
موسی از پی شبان رفت و او را یافت و گفت مژده که دستوری رسید آداب و ترتیبی لازم نیست هر چه دل تنگت می خواهد بگو
آیا از این داستان چه می فهمیم خود مولوی خیلی سخنها دارد که در متن دو قسمت داستان باید دید به نظر میرسد مهمترش اینست که میگوید”
هان و هان گر حمد گوئی وسپاس
همچو نا فرجام آن چوپان شناس
و نیز میگوید حمد تو اگرچه بهتر از او باشد همچنان ابتراست(چون سپاس ما منع نمیشود سپاس چوپان هم بلامانع است)
یک نکته اینکه شبان با آنکه خدا را با جهالت وصف کرد ولی اورا پدیدآرنده خود و جهان دانسته بود و متوجه بوده که پدیده پدید آورنده دارد حالیه کمتر کسی خدا را با این صفت میشناسد و خدای بسیاری از ما ساخته توهمات و تلقیناتی است که از طفولیت پیدا کرده ایم و گاه توجه نداریم که خدا مبدا هر چیز و حیات کل و روح کل جهانست ولی اهل معرفت نشانه های او را شهود میکنند ونیز بجای اینکه اثباتش کنند وجودش را از بدیهیات می بینند

آخرین ویرایش:

محممد آقا

عضو جدید
کاربر ممتاز
مشکل یک عده!.......هنوز این مسئله رو درک نکردن که خدا چرا گفته قبله واحد!.....در نظر بگیرید یه مهندس چنتا ساختمون رو رو به خورشید میسازه ......حالا خورشید به اون ساختمون نیاز داشته یا کسانی که تو اون خونه ها بودن؟....هرچه تعداد ساختمونا بیشتر بشه از خورشید کم یا زیاد میشه؟.........این تعبیر حجت الاسلام قرائی است که خب خیلی زیباتر از بیسوادهایی مثل بنده در زمینه هایی که تخصص کافی رو ندارم در این باره ها میگن و میتونن قیاس درست بگن

ارزش تمام مسلمانان در چند كلمه‌اي است كه به زبان مشترك صحبت مي‌كنند مانند بعضي از مشاغل از جمله خلباني، خلبانان در تمام دنيا بايد با زبان انگليسي حرف بزنند اين موضوع براي نماز خواندن مسلمان نيز صادق است. .....کاربرانی میگن روش خودشون!
اگر قبول دارند خداوند حکیم است .....چطور حکمت و روشی که خداوند گفته رو به حاشیه میزنن و از روش خودشون بهره میگیرند؟......آیا حکمت خودشون رو بالاتر از خدا میدونن؟.......شما وقتی به یک نفر عشق واقعی داشته باشی حرف او رو تمام و کمال اجرا میکنی .....یا حرفشو میزاری زمین و با روش خودت میری؟!
کدومش باعث خشنودی محبوبت میشه؟......کدومش باعث خوشحالی بیشتر او میشه و به واقع دادن نمره بهتر به تو ............

کمی رو راست تر باشیم....برخی ها خدشونو برای چی برای یادگیری زبانهایی مثل انگلیسی و فرانسوی و آلمانی میکشن؟............به چه دردشون میخوره؟....همون ترجمشو بگن!
حال اینکه زبان خداوند قابل ترجمه نیست....یک معنی دقیق هیچ کس نتونسته فقط برای بسم الله الرحمن الرحیم ارائه بده ......چه برسه به بسیاری موارد دیگر.......کمی دست از لجبازی برداریم ....اگر واقعا باور داریم خداوند مطلق و کامله ....قرآن کلام خداست ........و اگر باورداریم که خدا رو اونجور که میگیم دوستش داریم و عاشقشیم!
خدتون خندتون نمیگیره.....یکی بگه من عاشقتم.....ولی راهت به درد خودت میخوره!

soroor_20

عضو جدید
کاربر ممتاز
میدونم چی میگی مسعود جان...ولی من به این مقدار کفایت نمیکنم.خب در اون صورت یکی هم میتونه بیاد بگه برو کتاب فلان مارکسیست رو بخون که ازش درباره عقاید اسلامی و نظرات علمای دینشون سوال کردن و اون همه رو پاسخ داده و رد کرده....من باید یجوری جامع نگاه کنم

اول اینکه ممنونم که منو دعوت کردی...ولی راستش من اصلا نمیدونم باید چی بگم یا چطور کمکت کنم....ولی خیلی خوشحالم که دعوت شدم چون تااینجای بحثو(ص4)که خوندم بنظرم بحث جالبیه...لااقل کمکی نمیتونم بکنم ولی یه چیزایی از دوستان یاد میگیرم

ولی بنظرم مسعود راست میگه...تو که یاعلی گفتیو شروع کردی به تحقیق...خب هم این کتابی که مسعود میگه رو بخون و هم هرکتابی که این مطالبو شاید نقض کنه....اونوقت خودت تحلیل کن....نبایدم به یه کتاب کفایت کنی...کسی که تحقیق میکنه به یه منبع و دومنبع قانع نمیشه...اینقد بخون و بپرس و بگرد تا بقول خودت به یه نگاه جامع برسی

;)

محممد آقا

عضو جدید
کاربر ممتاز
انکار کردن موسی علیه السلام بر مناجات شبان:
قصه مشهوریست خلاصه آنکه شبانی خطاب به خدا میگفت تو کجائی تا چاکرت گردم کفش ترا بدوزم سرت را شانه کنم وجامه هایت را بشویم و..موسی شنید وگفت با کیستی گفت با آنکه مارا آفرید وزمین و چرخ از او پدید آمد موسی گفت کافر شدی اگر خاموش نشوی آتشی بر خلق افروخته میشود شبان گفت ای موسی دهانم رادوختی پس جامه درید وسر به بیبان نهادورفت
به موسی وحی شد که چرا بنده مارا جدا کردی
موسی از پی شبان رفت واورا یافت وگفت مژده که دستوری رسید آداب وترتیبی لازم نیست هرچه دل تنگت می خواهد بگو
آیا از این داستان چه می فهمیم خود مولوی خیلی سخنها دارد که در متن دو قسمت داستان باید دید به نظر میرسد مهمترش اینست که میگوید”
هان وهان گر حمد گوئی وسپاس
همچو نا فرجام آن چوپان شناس
ونیزمیگوید حمد تو اگرچه بهتر از او باشد همچنان ابتراست(چون سپاس ما منع نمیشود سپاس چوپان هم بلامانع است)
یک نکته اینکه شبان با آنکه خدا را با جهالت وصف کردولی اورا پدیدآرنده خود وجهان دانسته بود ومتوجه بوده که پدیده پدید آورنده دارد حالیه کمتر کسی خدارا با این صفت میشناسد وخدای بسیاری ازما ساخته توهمات وتلقیناتی است که از طفولیت پیدا کرده ایم وگاه توجه نداریم که خدا مبدا هر چیز وحیات کل وروح کل جهانست ولی اهل معرفت نشانه های او را شهود میکنند ونیز بجای اینکه اثباتش کنند وجودش را از بدیهیات می بینند
شما در قبال مطلب دچار دو مشکل شدی ........یک ما نمیگیم فقط مسلمانان با خداوند حق صحبت دارند!......خیر

این فرد آداب صحبت کردن و تشکر را نمیدانسته .....خب منطق میگه هر کدام کامل تر بود انجام داده بشه ....غیر اینه؟......یک مسلمان میگه الله ......یک یهودی میگه یهوه......زرتشتی و مسیحی و سایر هم یه چیز میگن .....قراره خداوند فرق بذاره وقتی نمیدونه؟.....قطعا خیر ........شما که ادعای مسلمونی داری چطور بدیهی ترین آداب و رسومشو انجام ندی؟....میشه؟.....منطقی است؟
خب یک نفر یهودیه .......طبیعیه که نیازی نیست به آداب مسلمون رفتار کنه....تا وقتی براش محرز نیست
خداوند خیلی برتر از خيال و قياس و گمان و وهم همه است چه شبان باشد و چه موسي........هر کسی هم به میزان خداشناسی خودش رفتار میکنه دیگه .........منم اگر گفتم آداب اینه چون شما گفتی مسلمانی ...اگر مسلمان نبودین که هیچی نمیگفتم

اما گفتین نمیدونم توهمات و تلقینات!......خواهر خوب یک بار قرآن بخوان.....نه توهم است نه تلقین.....همه اش در قرآن آمده .......البته اگر معتقدین قرآن کلام الله است

خدا برتر است از هر آنچه كه او را وصف كنند مگر كساني كه به مقام اخلاص رسيده اند و مخلص( به فتح لام ) شده اند و فقط آنان هستند كه اجازه دارند توصيف خود را از حق متعال بيان كنند

[h=3]تفسیر نمونه - سوره اخلاص - فهرست قرآن - احکام[/h]

Saeed.bi

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
میبینید؟؟ الان همینایی که خدا رو هم قبول دارن دارن هی با هم کلنجار میرن که کی داره درست تر میگه...وای به حال اونی که میخواد کلا از صفر شروع کنه!!
اگه توی اسلام باشی،با عقاید یک میلیارد نفر درگیری ولی اگه کلا بیرون ایستاده باشی،با عقاید هفت میلیارد نفر!!

آخرین ویرایش:

sahar jamali

عضو جدید
میبینید؟؟ الان همینایی که خدا رو هم قبول دارن دارن هی با هم کلنجار میرن که داره درست تر میگه...وای به حال اونی که میخواد کلا از صفر شروع کنه!!
اگه توی اسلام باشی،با عقاید یک میلیارد نفر درگیری ولی اگه کلا بیرون ایستاده باشی،با عقاید هفت میلیارد نفر!!

ولی اگر خودت و خدای خودت رو در نظر بگیری، فقط با عقیده خودت و اون در سر کار داری ...
تویی و اون ...

Saeed.bi

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
ولی اگر خودت و خدای خودت رو در نظر بگیری، فقط با عقیده خودت و اون در سر کار داری ...
تویی و اون ...
مگه میشه فقط خودت و خدای خودت رو در نظر بگیری؟ مگه میشه بدون مطالعه نظرات بقیه،من به همه حقیقت برسم؟؟ من ی طفلم هنوز.باید دستمو بدم به این و اون تا بتونم راه برم...

محممد آقا

عضو جدید
کاربر ممتاز
میبینید؟؟ الان همینایی که خدا رو هم قبول دارن دارن هی با هم کلنجار میرن که داره درست تر میگه...وای به حال اونی که میخواد کلا از صفر شروع کنه!!

هر کس به میزان معرفت و شناخت خدش نظر میده........تو رشته شما که پلیمر هست .......تا به حال همچین حالتی رخ نداده؟!
ولی تو رشته من که برق هست و برنامه نویسی بارها رخ میده .....الگوریتم همه یکی هست .......ولی الگوریتم یکی ممکنه با دو خط به جواب نهایی و نمره کامل برسه.....الگوریتم یکی با ده ها خط ....چون روش رو ابتدا درست انتخاب نکرده یا داره کم کاری میکنه و کارهایی که یک بار میشه انجام داد رو نذاشته تو لوپ و مدام داره برای هر خطش مینویسه ......یکی هم ممکنه الگوریتمش در ظاهر به صورت تئوری درست باشه حتی تعداد خطها کمتر باشه و به جواب برسه روی کاغذ......ولی تو عمل درجا بزنه!.......خدا کنه هر کدوم میخوام باشیم این آخری نباشیم.....چون آخر بدشانسیه و از طرفی مشکل پیدا کردن خیلی سخته........خیلی سخت تر از نوشتن دوباره الگوریتم به شیوه دیگه!

آخرین ویرایش:

Saeed.bi

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
هر کس به میزان معرفت و شناخت خدش نظر میده........تو رشته شما که پلیمر هست .......تا به حال همچین حالتی رخ نداده؟!
ولی تو رشته من که برق هست و برنامه نویسی بارها رخ میده .....الگوریتم همه یکی هست .......ولی الگوریتم یکی ممکنه با دو خط به جواب نهایی و نمره کامل برسه.....الگوریتم یکی با ده ها خط ....چون روش رو درست انتخاب نکرده......یکی هم ممکنه الگوریتمش در ظاهر به صورت تئوری درست باشه......ولی تو عمل درجا بزنه!.......خدا کنه هر کدوم میخوام باشیم این آخری نباشیم.....چون آخر بدشانسیه و از طرفی مشکل پیدا کردن خیلی سخته........خیلی سخت تر از نوشتن دوباره الگوریتم به شیوه دیگه!

اها...من میخوام به حقیقت اصلی برسم.حقیقت واحده دیگه.نمیشه که چند تا حقیقت داشته باشیم.هم خدا باشه هم نباشه.هم دین باشه هم نباشه....بالاخره حقیقت اصلی یکی بیشتر نیست.ممکنه از راههای مختلفی بخوایم برسیم بهش،ولی نمیشه هر کی به ی چیزی برسه و بگه این حقیقته.....این در صورتیه که واقعا یک حقیقت واحد وجود نداشته باشه و انسانها ماموردند که هر کی به اندازه فهمش به ی چیزی برسه

باران 686

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
میبینید؟؟ الان همینایی که خدا رو هم قبول دارن دارن هی با هم کلنجار میرن که کی داره درست تر میگه...وای به حال اونی که میخواد کلا از صفر شروع کنه!!

اون هفت میلیاردی که شما میگین همه عالم و دانای به مسائل نیستن.
شما باید به اهلش مراجعه کنین که اونم تعدادش اونقدری نیست که غیر قابل ممکن باشه.

محممد آقا

عضو جدید
کاربر ممتاز
اها...من میخوام به حقیقت اصلی برسم.حقیقت واحده دیگه.نمیشه که چند تا حقیقت داشته باشیم.هم خدا باشه هم نباشه.هم دین باشه هم نباشه....بالاخره حقیقت اصلی یکی بیشتر نیست.ممکنه از راههای مختلفی بخوایم برسیم بهش،ولی نمیشه هر کی به ی چیزی برسه و بگه این حقیقته.....این در صورتیه که واقعا یک حقیقت واحد وجود نداشته باشه و انسانها ماموردند که هر کی به اندازه فهمش به ی چیزی برسه
حقیقت واحده........ولی راه رسیدن خیر!.......مثل همین جریان ما ......یا جریان الگوریتم......هدف همشون مثلا راه اندازی موتور سه فاز هست ولی هرکی منطبق با شناختش از دستورالعملها شروع میکنه به نوشتن خطهای برنامه .......حالا خدا معرفتشو عشقه.....دستورالعمل ها رو در اختیارمون گذاشته.....در کنارش راهنما هم برامون فرستاده که کدوم راه زودتر به حقیقت واقعی نه غیر واقعی مثل همونی که تو عمل قابل اجرا نبود ما رو میرسونه........البته جلوی قدرت اختیاری که خودش بهمون داده هم وای نایستاده ها ....گفته هر کی خواست از این راهنما که من مبعوثش کردم کمک بگیره هر کی هم خواست نه......اونیم که نرفت ......ان شاالله که سرانجام عاقبت بخیر بشه .....هرچند قطعا دیرتر ....اگر ما باور داریم که خداوند حکیم است و کسی که حکیمه هیچ کارش و حرفش بیهوده و عبث نیست...........

آخرین ویرایش:

Saeed.bi

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
اون هفت میلیاردی که شما میگین همه عالم و دانای به مسائل نیستن.
شما باید به اهلش مراجعه کنین که اونم تعدادش اونقدری نیست که غیر قابل ممکن باشه.
بهر حال الان ی جامعه کوچیک رو تو همین تاپیک میبینیم دیگه...میبینید اختلاف نظرات رو؟؟ حالا این رو به کل جهان بخوایم بسط بدیم چی میشه؟؟

sahar jamali

عضو جدید
مگه میشه فقط خودت و خدای خودت رو در نظر بگیری؟ مگه میشه بدون مطالعه نظرات بقیه،من به همه حقیقت برسم؟؟ من ی طفلم هنوز.باید دستمو بدم به این و اون تا بتونم راه برم...

عرض من این بود: من خدا رو ساده پیدا کردم، بزرگ اما در دسترس، نزدیک بخودم، ساده، راحت...
شما هم بگرد خدا رو به شیوه ای پیدا کن که برات قابل دسترس باشه، اگر راهی رو رفتی و بجایی نرسیدی ولو اینکه این راه، راه اصلی بود اما اگر با این راه مثل الان شما قرار باشه به جایی نرسی بهتر اینه که از راهی بری که فرعی باشه ولی مستقیم به مقصد برسی...