ماجرای یک رنجنامه و دلایل... تعداد ایرانیان قطر پترولیوم به 100 نفر رسید ؛
۱۳۹۱/۹/۲۷
ماجرای یک رنجنامه و دلایل افزایش مهاجرت دانشمندان نفتی 01:46
تعداد ایرانیان شاغل در شرکت قطرپترولیوم در حالی به 100 نفر رسیده است که رنج نامه ارسالی یک کارشناس ارشد مهندس مکانیک راز افزایش مهاجرت دانشمندان جوان صنعت نفت به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس را فاش کرده است.
به گزارش خبرنگار پانا نیوز، قطر پترولیوم به عنوان یکی از شرکت های رقیب ایران در چند سال اخیر موفق به جذب بیش از یکصد متخصص صنایع نفت، گاز و پتروشیمی ایران شده است و نکته جالب توجه آن است که اکثر این متخصصان استخدام شده در این شرکت قطری تحصیلات خود را در دانشکده صنعت نفت آبادان آغاز به پایان رسانده اند.
به عبارت دیگر یک متخصص جوان که حداقل 15 تا 20 هزینه های آموزش و تحصیل وی با خرج دولت و کشور انجام شده است به دلیل بوروکراسی های رایج، نبود نظام شایسته سالاری و نامشخص بودن ساز و کارهای جذب ممتازان و متخصصان به راحتی آب خوردن به کشورهای عربی حاشیه جنوبی خلیج فارس مهاجرت می کنند.
از سوی دیگر همزمان با سیر صعودی مهاجرت متخصصان و دانشمندان جوان به کشورهای مختلف نفت خیز جهان، هنوز هیچ یک از مسئولان عملیاتی، ستاد و منابع انسانی مسئولیت خروج این ثروت های ملی را بر عهده نمی گیرند.
روز گذشته یکی از مهندسان جوان صنعت نفت رنج نامهای از نحوه استخدام خود در یکی از شرکتهای نفتی به پانا نیوز ارسال کرد که قطعا نمونهای از خروارها عدم توجه به دانشمندان جوان نفت و گاز این مملکت است.
یادمان نرود در شرایطی که بسیاری از کشورهای غربی و استکباری با حمایت دلارهای نفتی اعراب، تحریم های همه جانبه ای را به صنعت نفت کشور تحمیل کرده اند، پس از توکل به خدا، تنها این "ابتکار" است که می تواند کلید برون رفت از شرایط سخت تحریم باشد و قطعا ابزار "ابتکار و نوآوری" فقط در دست جوانان باسواد و تحصیل کرده این آب و خاک مقدس است.
متن رنج نامه این کارشناس ارشد مهندس مکانیک ارسالی به پانا نیوز به شرح ذیل است:
نمی دانم از کجا باید شروع کنم، شاید واقعا ماجرای من و شرکت نفت خودش یک داستان باشه، ماجرا از سال 1390 آغاز شد که بنده در اردیبهشت ماه از طریق سامانه جذب ممتازان معاونت منابع انسانی وزارت نفت به مصاحبه علمی دعوت شدم.
بر این اساس انجام مصاحبه به شرکت مناطق نفتخیز در اهواز رفتم و با گذشت یک ماه که نتایج اعلام شد بنده پذیرفته شدم و به شرکت نفت و گاز اروندان برای کار معرفی شدم.
از ذکر جزئیات خودداری میکنم همین بس که مراحل گزینش هم در شرکت مناطق نفتخیز جنوب انجام گرفت و در اوایل مهر ماه بود که با تماس از شرکت نفت و گاز اروندان به خرمشهر رفته و اینجانب را به عنوان مهندس ناظر بر ... میدان نفتی آزادگان انتخاب کردند.
سپس مسئولان شرکت نفت و گاز اروندان اعلام کردند که تا 2و 3 هفته آینده تماس خواهند گرفت از این رو به شهر محل سکونت خود مراجعه کردم.
بعد از گذشت بیش از یک ماه با شرکت نفت و گاز اروندان تماس گرفتم اما در کمال تعجب مسئولان این مجموعه نفتی اعلام کردند که پذیرش من منتفی شده و این در حالی است که در مدت 6 ماه گذشته چندین فرصت طلائی کار را به امید استخدام در صنعت نفت از دست داده بودم.
سپس به دفتر تامین نیروی انسانی در شرکت ملی نفت مراجعه کرده و مسئولان این واحد تاکید کردند"مگه الکیه مگه دست خودشونه نامه می زنیم براشون نامه حذف سمت می زنیم" و در نهایت برای شرکت نفت و گاز اروندان نامه زده شد اما با گذشت چند هفته این شرکت نفتی به نامه ها پاسخ منفی داد.
در واحد تامین نیروی شرکت نفت هم صراحتا پس از چند هفته رفت و آمد اعلام کردند" مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان" با جذب ممتازان مخالفت کرده اند و ما هم نمی توانیم کاری کنیم"
امسال هم لطف کردند و بنده رو دوباره در مرحله تکمیل ظرفیت شهریور به شرکت مناطق نفت خیز معرفی کرده و 40 روز پیش که نتایج آمد و باز بنده پذیرفته شدم جالب اینجاست که با تماس با به بنده گفتهاند که هنوز پرونده ها به دست ما نرسیده . . .