مشاوره، سوال و درخواست مطالب صنایع غذایی

"ALPHA"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی , صنایع غذایی
کاربر ممتاز
سلام کسی در مورد رسیدگی استوالد میدونه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

OstRipeFig1-300x152.jpg

ذرات ریز در محلول حل می شوند و در ذرات بزرگتر برای رسیدن به حالت پایدارتر ترمودینامکی جمع می شوند تا نسبت سطح به حجم مینیمم شود!
مولکولهای سطح ذرات از مولکولهای داخل تر از نظر انرژی فعال تر هستند! انرژی بالایی دارند؛ پس با گذشت زمان داخل محلول رفته و در آن حل می شوند. وقتی محلول فوق اشباع شد، دوباره در سطح ذرات بزرگتر جمع می شوند! (مثل جمع شدن ذرات محلول فوق اشباع در تولید نبات:whistle: یا همین صنعت قند!) و معمولاً در امولسیون روغن در آب اتفاق می افته

http://pssnicomp.com/definitions/ostwald-ripening/

سیستمهای کلوئیدی از نظر ترمودینامیکی ناپایدار هستند و انرژی آزاد گیبس فرآیند براشون مثبت هست. وقتی تماس و سطح بین دو تا فاز قطبی - غیرقطبی زیاد باشه
در اثر گذشت زمان ذرات فاز پیوسته و ناپیوسته از هم جدا می شوند؛ از جمله مهم ترین مکانیسم های ناپایداری سیستم های کلوئیدی "رسیدگی استوالد هست"

فرآیند OSTWALD RIPENING در امولسیون ها معادل حجیم شدن و عدم تجانس در کف ها هست ؛ در اثر انتقال جرم، از قطره یا حباب کوچک به قطره ها یا حباب های بزرگ ذرات بزرگ بزرگتر می شوند و ذرات کوچک تر، کوچک تر شده و ناپدید می شوند

منبع :کتاب رئولوژی مواد و بیوپلیمرهای غذایی

رسیدگی استوالد رو مثل بزرگ شدن سنگهای کلیه درشت در نظر بگیرید و کوچیک شدن سنگهای ریزتر و حذف اونها!!
 

پروانه سفید

عضو جدید
سلام دوستان
کسی کتاب الکترونیکی انگلیسی درباره تولید آب پرتقال سراغ داره؟لطفا اگه داشتید فایلو واسم بذارید.ممنون
 

"ALPHA"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی , صنایع غذایی
کاربر ممتاز

"ALPHA"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی , صنایع غذایی
کاربر ممتاز
باسلام من رشتم مهندسی شیمی گرایش پالایش هست و قراره تو واحد تحقیق توسعه یه کارخونه صنایع غذایی کارکنم. یک مقدار استرس دارم. کسی جزوه های مفید فارسی یا مطالبی در مورد اینکه چطور فرمولاسیون محصول جدید انجام میشه رو میتونه بهم کمک کنه. واقعا نیازدارم. مرسی




سلام؛وبلاگ www.starters.blogfa.com تعدادی از جزوه های دروس تخصصی صنایع غذایی رو داره، توو نت هم هست ولی کم......





فرمولاسیون، بیشتر نسبت یا مقدار کمی هست و نتیجه ای که روی خواص مورد نظر در محصول می بینیم؛ تجربی و با آزمون و خطا در مقیاس کم به دست میاد:gol:
 

mustafa3

کاربر فعال صنایع غذایی ,
سلام؛وبلاگ www.starters.blogfa.com تعدادی از جزوه های دروس تخصصی صنایع غذایی رو داره، توو نت هم هست ولی کم......





فرمولاسیون، بیشتر نسبت یا مقدار کمی هست و نتیجه ای که روی خواص مورد نظر در محصول می بینیم؛ تجربی و با آزمون و خطا در مقیاس کم به دست میاد:gol:



http://starters.blogfa.com/cat-2.aspx
http://starters.blogfa.com/post-952.aspx
اينجا كل جزوات و كتابها هست
يكي از جزوات
http://starters.blogfa.com/post-1213.aspx
فرمولاسيون مواد غذاييه
فكر كنم براشون مفيد باشه
 

new moon

عضو جدید
سلام دوستان
کسی میتونه درباره جداسازی لیپیدها با روش کروماتوگرافی لابه نازک یا همون TLC توضیحاتی بده...ممنون میشم...مرررسی ;)
 

"ALPHA"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی , صنایع غذایی
کاربر ممتاز
سلام دوستان
کسی میتونه درباره جداسازی لیپیدها با روش کروماتوگرافی لابه نازک یا همون TLC توضیحاتی بده...ممنون میشم...مرررسی ;)

با ترکیبی از حلال های آلی، نمونه حاوی لیپید در کروماتوگراف ستونی تزریق می شه، ممکنه از ترکیبات مارکر هم استفاده بشه که بر اساس محل پیوند دوگانه، تعداد پیوندهای هیدروکربنی و ... نوع ترکیب لیپید رو بر اساس انواع اسیدچرب هم نشون بدن و برای انواع لیپیدها مثل کلسترول، اسفنگومیلین، فسفولیپیدها، تری گلیسریدها و ... بکار می ره و بعدش، برنامه کامپیوتری دستگاه، یک منحنی می ده و پیک اونها رو

تک تک ترکیبات بعد از نشون داده شدن پیک ها، که از هم تفکیک شدند، بر اساس مدل دستگاه قابل جداسازی و مطالعه بیشتر هستند.
 

پیوست ها

  • TLC Lipid`.pdf
    1.1 مگایابت · بازدیدها: 0

90nazan

عضو جدید
سلام دوستان کسی میدونه چه جوری میشه با فتوشاب کدهای رنگ Lab را در مورد یه عکس تعیین کرد؟

لطفا راهنمایی کنین ممنون
 

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
سلام دوستان کسی میدونه چه جوری میشه با فتوشاب کدهای رنگ Lab را در مورد یه عکس تعیین کرد؟

لطفا راهنمایی کنین ممنون
سلام
به نظر نمیاد این سوال شما ربطی به صنایع غذایی داشته باشه!! ولی حالا که تا اینجا تشریف آوردین من جواب میدم!

بعد از این که عکس را در فتوشاپ باز کردید:



1- روی یکی از باکس های رنگ سفید یا سیاه کلیک کنید
2- بعد از باز شدن پنجره رنگها، نشانگر ماوس که الان به شکل قطره چکان شده را به هر نقطه ای که میخواید مختصات رنگش را مشخص کنید ببرید و کلیک کنید
3- اون قسمت که با فلش شماره 3 مشخص کردم مختصات LAB نوشته شده
 

شکلات داغ

عضو جدید
یه سوال...

یه سوال...

سلام من سریعا به یک نرم افزار مربوط به صنایع غذایی نیاز دارم کسی میتونه کمکم کنه؟!
ممنون میشم
:confused::eek:
 

رهام 650

عضو جدید
پروپوزال صنایع غذایی

پروپوزال صنایع غذایی

سلام
بچه ها یه پروپوزال صنایع غذایی برای درس روش تحقیق میخوام
 

پروانه سفید

عضو جدید
کار در صنایع غذایی

کار در صنایع غذایی

سلام دوستان
با داشتن هر کدم از این مدرکها ( لیسانس و ارشد و دکتری صنایع غذایی ) در چه قسمتهایی از کارخونه مواد غذایی میشه کار کرد؟ و تقریبا خقوق دریافتی برای هر سمت چقدر میشه؟
این درسته که اگه کسی ارشد خونده باشه، ساعت کاری کمی رو میره کارخونه و حقوق زیادی دریافت میکنه؟
برای یافتن کار در رشته صنایع غذایی باید به کجا مراجعه کرد و در چه سازمان هایی عضو شد؟کسی که سابقه کاری نداره برای یافتن مهارت ئر شغل پیشنهادی باید چیکار کنه؟
آیا داشتن مدرک ایزو و استانداردهای خاص برای پیدا کردن شغل لازم هست؟این مدارکو از کجا میشه تهیه کرد؟
 
آخرین ویرایش:

bahram200

عضو جدید
سلام
خوبین منم دنبالش میگردم اگه پیدا کردین به منم بدین برای درس روش تحقیق
 

"ALPHA"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی , صنایع غذایی
کاربر ممتاز

f.cheraghali

عضو جدید
سلام دوستان

کسی از دوستان روی مقایسه ISO22000 , BRC کار کرده . اگه میشه پیغام خصوصی بدین ممنون می شم .
 

sohi_mr

عضو جدید
سلام دوستان
در رابطه با هیدروکلوئیدها نیاز به یه سری مطلب دارم (مقاله ، کتاب و... )، اگه درباره استفاده اشون تو لبنیات باشه که چه بهتر
ممنون میشم کمک کنید :gol:
 

mavi-mavi

عضو جدید
سلام دوسان عزیز...لطف کنید هرگونه اطلاعاتی در موردعدد یدی دارین بهم بگین از تعریفش گرفته تا.... ازهمه تون متشکرم...
 

"ALPHA"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی , صنایع غذایی
کاربر ممتاز
سلام دوسان عزیز...لطف کنید هرگونه اطلاعاتی در موردعدد یدی دارین بهم بگین از تعریفش گرفته تا.... ازهمه تون متشکرم...

سلام

اطلاعات که به صورت جزئی تر باید خودتون دنبالش برید و حتی روشی بهتر پیدا کنید!!

در تئوری عدد یدی، می شه مقدار (گرم) ید جذب شده توسط 100 گرم روغن

عدد یدی نشون دهنده و شاخص تعداد پیوندهای دوگانه یا سه گانه (= غیر اشباع بودن unsaturation) اسیدهای چرب کربوکسیلیک هست که داخل روغن هستن و بیشتر پالمتیک، اولئیک و لینولئیک رو شامل می شه؛ هر چه دمای ذوب یک روغن پایین تر باشه، در دماهای پایین تر مایع باشه (چون باندهای دوگانه بیشتری داره)، اون وقت عدد یدی اون بیشتر هست (ید بیشتری با کربنهای اسیدچرب غیراشباع باند می شه)؛ با اندیس رفراکت نسبت مستقیم داره (ضریب شکست هر چی باند دوگانه بیشتر باشه، بیشتر هست نور بیشتر توو محیط با اسیدهای چرب غیراشباع شکسته می شه)؛ از طرفی روغن با عدد یدی بالا مستعد رنسیدیتی و اکسیداسیون هست و تنوع و تعداد رادیکال آزاد که در یک روغن با عدد یدی بالا امکان تشکیل دارند، بیشتره

استاندارد روغن نباتی مایع- عدد یدی در انواع روغنها


با روش های مختلف اندازه گیری مثل هانوس،هوبل،ویجز،کوفمن عدد یدی سنجیده می شه؛ در روش ویجز از مونوکلرید استفاده شده که نسبت به مونو برومید فعال تر است،روش ویجز از هانوس دقیقتر است (یادم نیست ولی دو روش رو فکر کنم بررسی کرده بودیم! همین ویجز دقیق تر بود)

واکنش های شیمیایی تست ها، رو وقت بذارید توو نت هست؛ با یک سرچ می رسین بهش

اساس یکی از روشها (هانوس)، همون واکنش ید با نشاسته و قسمت آمیلوزی اون هست که ید در حلقه های آمیلوز گیر می افته و محلول روغن و حلال آلی مورداستفاده آبی رنگ می شه، بعد با تیوسولفات تیتر می شه تا رنگش سفید -بی رنگ بشه از روی حجم مقدار ید مصرف نشده (باقیمانده پس از باند شدن با کربن های غیراشباع)رو در میارن و عدد یدی رو معادل با تعریف تئوری گزارش می دن یعنی بر خلاف تعریفش، عملاً از نشاسته (چسب نشاسته) برای تعیین عدد یدی استفاده می شه همون چیزی که محلول لوگول رو روی سیب زمینی می ریختیم و رنگ آبی یا بنفش رو میدیدیم یا توو تست رنگ آمیزی گرام، رو باکتریهای تثبیت شده ریخته می شه (کلاً ید، این خاصیت رو داره که هر جایی، فضایی توو مولکوهای فعال باشه، جذب می شه و رنگ می ده! این فضا ممکنه دیواره سلولی یک باکتری باشه، هلیکس های آمیلوز باشه یا باندهای غیراشباع روغن و موم ها، /....)

 

پیوست ها

  • iodine number.pdf
    217.6 کیلوبایت · بازدیدها: 0

f.cheraghali

عضو جدید
سلام دوستان

واقعا کسی رو این موضوع مقایسه iso 22000 & BRC کار نکرده ..................کمک
 

"ALPHA"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی , صنایع غذایی
کاربر ممتاز
سلام دوستان

واقعا کسی رو این موضوع مقایسه iso 22000 & BRC کار نکرده ..................کمک

سلام دوستان


واقعا کسی روی ایزو BRC کار نکرده ،دوستان کمک کنید ...

سلام دوستان

کسی از دوستان روی مقایسه ISO22000 , BRC کار کرده . اگه میشه پیغام خصوصی بدین ممنون می شم .

سلام؛
جواب: کسی کار نکرده؛ یا اگه کار کرده حضور نداره تا با پ.خ. جواب بده

مشکلتون چی هست؟ مقایسه دو تا روش استاندارد کنترل کیفیت رو مطرح کردین ولی مشخص نکردین که چی می خواین
؟

شاید این لینک ها مفید باشند براتون:


http://www.tuv-sud.sk/sk-en/activit...rtification-of-food-safety-management-systems
http://www.saferpak.com/iso22000_art1.htm
http://www.bayt.com/en/specialties/q/31494/what-is-the-main-difference-between-brc-and-iso22000/
[url]http://www.alcumusgroup.com/isoqar/industry-standards/food-brc/

http://www.alcumusgroup.com/isoqar/industry-standards/iso22000-food/
[/URL]
 

پیوست ها

  • BRC 22000.zip
    4.1 مگایابت · بازدیدها: 0

f.cheraghali

عضو جدید
سلام؛
جواب: کسی کار نکرده؛ یا اگه کار کرده حضور نداره تا با پ.خ. جواب بده

مشکلتون چی هست؟ مقایسه دو تا روش استاندارد کنترل کیفیت رو مطرح کردین ولی مشخص نکردین که چی می خواین
؟



شاید این لینک ها مفید باشند براتون:


http://www.tuv-sud.sk/sk-en/activit...rtification-of-food-safety-management-systems
http://www.saferpak.com/iso22000_art1.htm
http://www.bayt.com/en/specialties/q/31494/what-is-the-main-difference-between-brc-and-iso22000/
[URL]http://www.alcumusgroup.com/isoqar/industry-standards/food-brc/

http://www.alcumusgroup.com/isoqar/industry-standards/iso22000-food/
[/URL]

مرسی از زحمتتون دوست خوبم . منم همه این سایت ها و فایل ها رو داشتم ولی دقیقا تو این ها به طور دقیق و ریزه کاری مقایسه نکردن ، خیلی کلی گویی شده ،بیشتر کسی که این ایزوها رو کار کرده مثلا به صورت پایان نامه می تونه کمک کنه . باز هم ممنون
 

"ALPHA"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی , صنایع غذایی
کاربر ممتاز
مرسی از زحمتتون دوست خوبم . منم همه این سایت ها و فایل ها رو داشتم ولی دقیقا تو این ها به طور دقیق و ریزه کاری مقایسه نکردن ، خیلی کلی گویی شده ،بیشتر کسی که این ایزوها رو کار کرده مثلا به صورت پایان نامه می تونه کمک کنه . باز هم ممنون
تووی گروه استاندارد جهانی BRC بحث شده ولی ب دیتیل فکر نکنم بصورت پایان نامه کار بشه مگر اینکه از ممیزی ها بپرسید
 

hersel

عضو جدید
سلام دوستان برای انجام آزمایش خاصیت آنتی اکسیدانی پایان نامه ام نیاز فوری به دستگاهuvدارم کسی جایی در کرج یا تهران سراغ داره که بتونم این آزمایش رو انجام بدم؟؟ البته با قیمت مناسب ممنون میشم کمکم کنید
 

new moon

عضو جدید
سلام دوستان کسی درباره بسته بندی self-cooling مواد غذایی اطلاعات یا مقاله ای داره؟؟ من گشتم ولی زیاد چیزی پیدا نکردم گفتم از شما هم کمک بخوام...مرررسی :)
 

"ALPHA"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی , صنایع غذایی
کاربر ممتاز
سلام بچه ها. کسی جزوه خوب برای درس "شیمی فیزیک" داره؟ در حد اطلاعات مورد نیاز در صنایع غذایی باشه

مررسی


اینا کل جزوه های این فروم هستن؛ جزوه صنایع غذایی- شیمی فیزیک رو شاید یکی داشته باشه ولی جایی ندیدم آپلود کنند؛ کتاب بهتر هست و جزوه بعضا ناقص هست ولی از هیچی بهتره!

1- جزوه شیمی فیزیک 40 صفحه

2- شیمی فیزیک بارو

3- جزوه شیمی فیزیک

4- شیمی فیزیک گکسل

5- شیمی فیزیک مواد

6- جزوه درسی شیمی فیزیک

تالارها و تاپیک های مرتبط:
1- شیمی فیزیک

2- گزارش کار آزمایشگاه [ شیمی فیزیک ]


3-شیمی فیزیک مواد + مسئله و تست


وبلاگ برای شیمی فیزیک
1- شیمی فیزیک
 

yasaminabi

عضو جدید
کمک از دوستان

کمک از دوستان

با سلام
دوستان کسی مطلبی درباره صمغ تارا و دانه لوکاست وگوار و خامه ی قنادی داره؟هرکس داره لطف کنه بزاره ممنون
 

nafise66

عضو جدید
سلام کسی روی اسانس شنبلیله کار کرده یا مقاله ای در مورد اسانس شنبلیله ؟ چه ویژگی داره ؟ در محصولاتی که از اسانس شنبلیله استفاده شده خلاصه هرچی که مربوط به شنبلیله و صنایع غذایی
 
بالا