رفع اشکال | درک عمومی و منظر آزمون ارشد معماری

arefeh

کاربر فعال تالار مهندسی معماری ,
کاربر ممتاز
اين خيلى مفصله، ولى خلاصه ش اينه كه ، اولن، توى تابستون زاويه خورشيد نسبت افق زيادتره يعنى عمود تر مى تابه، ولى تو زمستون زاويه ش كم تره يعنى افقى تر مى تابه، واسه همين ايوان تو اقليماى گرم و خشك ، تابستون جلوى تو اومدن آفتابو مى گيره ولى زمستون نه. حالت بهار به تابستون نزديك تره، و حالت پاييز به زمستون. نقطه اوج هاش هم انقلاب تابستانى و زمستانيه. انقلاب زمستانى كه مى شه همون شب يلدا، انقلاب تابستانى هم آخر خرداد و اول تير. يه نكته اى هست كه با وجود زاويه تابش افقى تر زمستون، (كه مربوط به انحراف محور زمين از عموده) ولى به خاطر مدار بيضوى زمين دور خورشيد، زمستون زمين دورتر از خورشيده، و حرارت كم تره.
حالا راجع به مسير حركت خورشيد، توى اعتدالين يعنى اول بهار و اول پاييز، خورشيد دقيقن از شرق طلوع مى كنه و غرب غروب، ولى با گذشتن از روزهاى بهار، ( به خاطر تاثير متقابل حركت زمين دور خورشيد و كجى محور عموديش) مثلن توى ارديبهشت خورشيد از شمال شرقى طلوع مى كنه و شمال غربى غروب، تا برسه به انقلاب تابستانى، كه هم عمود ترين زاويه تابش و هم طولانى ترين مسير حركت رو خواهد داشت، بعد دوباره هى اين مسير كوتاه تر مى شه تا اعتدال پاييزى، دوباره از شرق و غرب مى شه، و حالا توى آبان مثلن، از جنوب شرقى طلوع مى كنه و جنوب غربى غروب، تا انقلاب زمستانى كه كوتاه ترين مسيرو پيدا مى كنه، و باز به سمت اعتدال بهارى دوباره مسيرش طولانى تر مى شه و اين لوپ ادامه داره هميشه. ( مسلمن جنوب غربى و اينا كه مى گم نسبى هستش و زاويه دقيق منظورم نيست) كل اين حرفا البته مال نيمكره شماليه، نيم كره جنوبى هم سيستمش همينه ولى برعكس، مثلن الان اونجا بهاره. اين بود انشاى من! :thumbsup2:

مطمئنی ؟؟؟!!!!:eek:اما تا جایی ک من میدونم و خوندم و الان یادم نی کدوم کتاب توی زمستان خورشید نزدیک تره ولی چرا هوا گرم تر نیست ؟؟؟برا اینکه خورشید هر چه عمودتر بتابه شدتش بیشتر و گرم تر و در زمستان چون خیلی مایل می تابه هر چقدرم نزدیک باشه شدت کمتره و درنتیجه گرمایی ک دریافت میشه توسط زمین کمتره....

samaneh.mhsn

عضو جدید
کاربر ممتاز
پس با این حساب اگه پیچونده باشن مبشه بگیم تابستونم ممکنه...............چون گزینه 4 رو با قظعیت نگفته ، گفته ممکنه
(انشا عالی بود مرسی استاد تاریخ و فن داشتیم یه استاد تنطیمم پیدا کردیم تو باشگاه)
بچه ها یه سوال دیگه محراب کلیسا رو به کدام سمته؟؟؟؟؟؟اصلا محورشون چه جوریاس یه جایی شنیدم شرق ولی خودم مطمئن نیستم
فکر نمی کنم اینقد مریض طور سوال بدن! چون توی اکثر کتابا اومده فقط نیمکره شمالیو گفته بعد یه تبصره داده که تو شمالی صدق می کنه اینا، وگرنه که می شه فاز توهم برداشت که اصلن شاید تو کره ماه باشه (از اون جایی که مهندسی سازه های فضایی هم هست! حتی!) ! مگه این که خودش بگه که این قطب جنوبه و هیجان کارو ببره بالا!:w18:

(مرسی مرسی! اگه اندازه استاد تاریخ و فنمون تنظیم بلد بودم که خیلی خوش به حالم بود! تنظیم آسونه، همش مسایل روزمره و حسیه، دقت می خواد)

محراب کلیسا به سمت شرقه، ولی تو فرانسه دو تا کلیسا هستن که این توشون صدق نمی کنه، یادم نمیاد اسماشونو، ولی می گن که تو هیچ دینی به اندازه اسلام جهت گیری تو معماریشون مهم نیست. محراب به سمت شرق هم توی گوتیک پنجره رنگی با گل سرخ داشته که نماد مریم بوده و اینا.

samaneh.mhsn

عضو جدید
کاربر ممتاز
مطمئنی ؟؟؟!!!!:eek:اما تا جایی ک من میدونم و خوندم و الان یادم نی کدوم کتاب توی زمستان خورشید نزدیک تره ولی چرا هوا گرم تر نیست ؟؟؟برا اینکه خورشید هر چه عمودتر بتابه شدتش بیشتر و گرم تر و در زمستان چون خیلی مایل می تابه هر چقدرم نزدیک باشه شدت کمتره و درنتیجه گرمایی ک دریافت میشه توسط زمین کمتره....
:w45::w47: وای آره! موقع نوشتنشم شک کردما!!!!! :whistle: الان درستش می کنم.
تشکرامم تموم شده. مرسی که تذکر دادی! می بینی؟ آسونه تنظیما! ولی واقعن دقت می خواد! چقدر شرمسارم از این سوتی!:eek::(

puyan khan

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
به نظر من صبح پاييز، ظهر تابستان كه حذفه چون سايه طولش بلنده، صبح بهار هم به نظرم نمى شه، چون با توجه به ساختمون پشت سر آدمه، و اينكه صبح بهار خورشيد بالاتر از شرق( يعنى متمايل به شمال شرقى ) طلوع مى كنه، درست نيست و اين سايه به وجود نمياد، پس گزينه ٤ هم حذفه به همراه ٢ و برنده ما گزينه ١ هست!:w23:

این فرد با توجه به سایه ای که پشت سرش تشکیل شده در قطب شمال یا قطب جنوب قرار داره و در قطب شمال هم 6 ماه روز و 6 ماه شب هست که با توجه به این نکته صبح بهار میتونه جواب درست باشه

samaneh.mhsn

عضو جدید
کاربر ممتاز
این فرد با توجه به سایه ای که پشت سرش تشکیل شده در قطب شمال یا قطب جنوب قرار داره و در قطب شمال هم 6 ماه روز و 6 ماه شب هست که با توجه به این نکته صبح بهار میتونه جواب درست باشه
قطب جنوب آفتاب نمى تابه كه !

samaneh.mhsn

عضو جدید
کاربر ممتاز
چرا دیگه یه سمتش میتابه دیگه ولی انرژیش کمتره دیگه بعده 60 تا 90 رو میگیم قطبین دیگه دقیقا که همون 90 منظورمون نیست که:eek:
واسه قطب شمال آره، ولى قطب جنوب كاملن رو راس پايينى كره زمينه، اصلن نمى تابه بهش!

puyan khan

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
واسه قطب شمال آره، ولى قطب جنوب كاملن رو راس پايينى كره زمينه، اصلن نمى تابه بهش!
تنظیم شرایط زهرارو نگاه کن .اشتباه میکنی اصلن امکان نداره تابش نباشه!!!!!!!!!!!!!!!!!! همونی که شکل زمینو با محور 23 درجه ای که انحراف داره رو میگم

vica

عضو جدید
سلام بچه ها من تازه به گروهتون پیوستم :) شاید سوالم تکراریه ولی سوالای درک سالای قبل رو پایین می زنم علاوه بر کلاس با توجه به زمان مونده چی پیشنهاد میکنین واسه تقویت؟؟؟؟؟؟:cry:

ال ما

عضو جدید
دوستان برای قسمت "مرمت ابنیه تاریخی" سوالای درک عمومی چه منبعی رو مطالعه می کنید؟

simin_sm

کاربر فعال
بچه ها برای منظر جزوات عظمتی و حسینی و و منصوری رو بخونم:razz: ...می تونم از عصر کنکاش چشم پوشی کنم...کتابشو پیدا نکردم:mad:

sara_slash1

عضو جدید
کاربر ممتاز
دوستان دلیل اینکه تو مساجد فضای سبز یا گیاه وجود نداره چیه؟

تا حواست پرت چیز دیگه جز عبادت نشه و با ورود به مسجد حالت عرفانی بگیری و درگیر جهان مادی نشی
تا اونجایی که من میدونم

simin_sm

کاربر فعال
سارا جون میشه جواب سوال منو بدی...چند تا تایپیک بالاتر
راجع به امضاتم...تو سایت سنجش خوندم بعد ثبت نام کارت هایی که استفاده نشدن پولشون بر میگرده....بازم خودت برو بخون

sara_slash1

عضو جدید
کاربر ممتاز
سارا جون میشه جواب سوال منو بدی...چند تا تایپیک بالاتر
راجع به امضاتم...تو سایت سنجش خوندم بعد ثبت نام کارت هایی که استفاده نشدن پولشون بر میگرده....بازم خودت برو بخون

عصر کنکاش رو بخونی همرا با اونا که گفتی به نظرم بهتره
چون چندتا منبع رو پوشش میده هر چند خلاصه هستش ولی کاچی بهتر از هیچیه:D

imah

عضو جدید
کاربر ممتاز
بچه ها برای منظر جزوات عظمتی و حسینی و و منصوری رو بخونم:razz: ...می تونم از عصر کنکاش چشم پوشی کنم...کتابشو پیدا نکردم:mad:
گلم واسه منظر ... چون ضریبش یکه زیاد نمیخواد روش وقت بذاری مگه اینکه گرایش منظر رو بخوای ک ضریبش 3 میشه
من همونارو خوندم و تستهای کنکورهای قبل ب اضافه ی نقشه ی همه ی باغ ها...معمولا جواب میده و تا 70 درصد رو راحت میشه زد

* Nafise *

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام به همگی امسال یه سوال داشتیم در باره محوطه فرهاد تراش کسی میدونه از کدوم کتاب یا مجله دادن؟ طراح سوالات کنکور منظر کیه؟

nani_67

عضو جدید
کاربر ممتاز
برای درک عسگری کدوم فصلاش مهمه؟؟؟ک اول اوناذرو بخونم ک احیانا اگه وقت نشد حدقل مهماشو خونده باشم ب دردم بخوره ؟؟؟؟راستی من فقط برای منظرمیخام فقط تستای سال پیش بخونم کتاب تشریحی کنکور کنکاش سالای پیش خوب مفصل توضیح داده بنظرتون همینارکافی نیست برای حدود 50 درصد؟؟؟

mitra2470

عضو جدید
مشاهده پیوست 171775مشاهده پیوست 171776دوستان جواب سوال 94 چجوری حساب کرده و جواب سوال 96 چرا 3 شده پس:confused::eek:

بچه ها پویان خان ناراحت میشه سوالشو جواب بدین اگه بلدین!!!!!!در راه خدا
این سوال که میگن مساحتش چی میشه چند جا دیدم ولی اصلا درک نمیکنم حلش چجوری امکان پذیره؟؟؟:surprised::eek:

imah

عضو جدید
کاربر ممتاز
بچه ها پویان خان ناراحت میشه سوالشو جواب بدین اگه بلدین!!!!!!در راه خدا
این سوال که میگن مساحتش چی میشه چند جا دیدم ولی اصلا درک نمیکنم حلش چجوری امکان پذیره؟؟؟:surprised::eek:
94 رو ک نمیدونم:biggrin:
96 هم ب نظر من ی جورایی واسه گمراهیه...چون طراحی مرکز همایشه... اول باید اون محل بر طبق استانداردها ساخته شده باشه ک کارایی داشته باشه واسه ی هرعنوانی مثلا آیینی اسلامی ک خودش گفته
نمیدونم..شایدم اشتباه باشه نظرما

mitra2470

عضو جدید
این سوال گفته گزینه 2 چون توی اقلیم یزد هوا خشکه پس باید بیشترین استفاده از جداره جنوبی بشه!!!!!!!!!!!! گزینه 2 هم درست جنوبی رو طراحی نکرده
ولی من توجیه نمیشم
`lll.jpg

mitra2470

عضو جدید
94 رو ک نمیدونم:biggrin:
96 هم ب نظر من ی جورایی واسه گمراهیه...چون طراحی مرکز همایشه... اول باید اون محل بر طبق استانداردها ساخته شده باشه ک کارایی داشته باشه واسه ی هرعنوانی مثلا آیینی اسلامی ک خودش گفته
نمیدونم..شایدم اشتباه باشه نظرما
اره درسته .این ازمون اخریه هم گفته بود بانک قرض الحسنه ولی اینا انگار فقط پسونده واسه گمراه کردن
تنکیو;)

imah

عضو جدید
کاربر ممتاز
این سوال گفته گزینه 2 چون توی اقلیم یزد هوا خشکه پس باید بیشترین استفاده از جداره جنوبی بشه!!!!!!!!!!!! گزینه 2 هم درست جنوبی رو طراحی نکرده
ولی من توجیه نمیشم
مشاهده پیوست 179365
خب آخه گلم ...دقت کن...ی قسمتش واسه قسمت عقبی جلو زدگی محسوب میشه دگ...درست؟ همون قسمت درسته ک رو بنای پشت سایه میندازه تو ی ساعات خاص(غروب... ک تاثیری هم نداره چون اون موقع اشعه انرژیه کمی داره نسبت ب نور شرقی ک خودش میگیره) اما خودش نور شرق رو میگیره

معمارباشی

عضو جدید
ولی من توجیه نمیشم
مشاهده پیوست 179365
ببین میترا جان اولا که سوال گفته کدام نمی تواند!!! در اقلیم یزد باشد !!!!
خونه های یزد هم که همه به سمت حیاط مرکز پنجره دارن ... پس اگه جبهه جنوبی حذف بشه نور مستقیم می تابه به پنجره های جداره شمالی ! و برای خودش جهنمی می شه اون جبهه !

ex5*ser

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام!
واسه درک عمومی و منظر چی بخونم؟ کسی راهنمایی می ده؟نمیدونم چی بخونم!!راهیان ارشد یا جزوه....
سال قبل منظر راهیان ارشد خوندم بدردم نخورد!! درک عمومی هم نمی دونم چی بخونم!

mitra2470

عضو جدید
خب آخه گلم ...دقت کن...ی قسمتش واسه قسمت عقبی جلو زدگی محسوب میشه دگ...درست؟ همون قسمت درسته ک رو بنای پشت سایه میندازه تو ی ساعات خاص(غروب... ک تاثیری هم نداره چون اون موقع اشعه انرژیه کمی داره نسبت ب نور شرقی ک خودش میگیره) اما خودش نور شرق رو میگیره

ببین میترا جان اولا که سوال گفته کدام نمی تواند!!! در اقلیم یزد باشد !!!!
خونه های یزد هم که همه به سمت حیاط مرکز پنجره دارن ... پس اگه جبهه جنوبی حذف بشه نور مستقیم می تابه به پنجره های جداره شمالی ! و برای خودش جهنمی می شه اون جبهه !

اهاااا من اصلا حواسم نبود جبهه جنوبی منظورش دریافت نور شماله;)
مرسی

shematik

عضو جدید
کسی میدونه منبع سوال 112 کنکور پارسال چه کتاب یا جزوه ایه؟
سوال112:رابطه ی فاصله ناظر با درک بافت اجزای منظر طبیعی چگونه است؟

بالا