رفع اشکال | درک عمومی و منظر آزمون ارشد معماری

سجی

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
کدام عنصر از ارکان و اصول مسجد نمیباشد؟
1-محراب
2-عرصه
3-صحن
4-شبستان

سجی

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
از عوامل مشترک که درهمه مساجد میتوان مشاهده کرد کدام است؟
1-گنبد
2-محراب
3-ایوان
4-شبستان

arefeh

کاربر فعال تالار مهندسی معماری ,
کاربر ممتاز
منم جوابم دقیقا مث شما بود ولی عسگری اولیو زده محراب دومی رو شبستان:confused:

راست میگه عسگری....من پارسال نمیدونم کجا خوندم...ک گغته بود محراب جزء اصلی نی....برا دومی هم مشخصا شبستانه...کلا فضایی ک ملت برا نماز می ایستند چ حالا ستون داشته باشه چه نه به عناون شبستان هست...محراب میشه یه مسجد نداشته باشه یا گنبد یا حتی ایوان اما همشون شبستان دارن...من تاریخ ایران رو هنوز شروع نکردم ولی میشه مثلا گنبد کبود حیاط و ایوان نداره اما شبستان داره....حالا شاید هم من و نسیم اشتباه میکنیم:D

سجی

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
راست میگه عسگری....من پارسال نمیدونم کجا خوندم...ک گغته بود محراب جزء اصلی نی....برا دومی هم مشخصا شبستانه...کلا فضایی ک ملت برا نماز می ایستند چ حالا ستون داشته باشه چه نه به عناون شبستان هست...محراب میشه یه مسجد نداشته باشه یا گنبد یا حتی ایوان اما همشون شبستان دارن...من تاریخ ایران رو هنوز شروع نکردم ولی میشه مثلا گنبد کبود حیاط و ایوان نداره اما شبستان داره....حالا شاید هم من و نسیم اشتباه میکنیم:D
ولی خب همه مساجدم محراب دارن............فک کنم تو کتاب پیرنیا بود که خوندم محراب حتما باید داشته باشه

arefeh

کاربر فعال تالار مهندسی معماری ,
کاربر ممتاز
ولی خب همه مساجدم محراب دارن............فک کنم تو کتاب پیرنیا بود که خوندم محراب حتما باید داشته باشه

نه محراب حتما نیاز نیست...خیلی از مساجد هست ک محراب رو با یه سجاده ک پهن کردن مشخص میکنند و جایگاه اون آخوندو طراحی نمی کنند...اینجا منظورش اینه ک تو طرح باشه..محراب رو با بیرون زدگی و یا یه پله پایین تر از بقیه نشون میدن و خیلی نشانه های دیگه اما الان کدوم مساجد رو اینجوری هست...این سئوال به نظرم بر میگرده به مساجد از قدیم تا به امروز....حالا من موقع خوندن به منبعش برخورد کردم حتما اینجا میزارم...

imah

عضو جدید
کاربر ممتاز
مساجد اولیه داری محراب نبودند..محراب بعدا ب مساجد اضافه شده . عنصر بعدی ک اضافه شده منبر هستش

Maryam.PZ

کارشناس ارشد مرمت ابنیه
کاربر ممتاز
1-محراب
2-عرصه
3-صحن
4-شبستان

1-گنبد
2-محراب
3-ایوان
4-شبستان

منابع این سوالا رو می گی؟
من اولی رو جواب دادم صحن (منظورشو از عرصه متوجه نشدم :confused:)
دومی هم هیچکدام:D

imah

عضو جدید
کاربر ممتاز
خب گلم.... محراب عنصری بوده ک بعدا اضافه شده و تو مساجد قدیمی مرسوم نبوده...این میشه ک از ارکان نیست
عنصر مشترک هم میشه شبستان چون هم مسجد شبستانی و هم ایوانی ها توشون شبستان هس حالا یا معمولی یا گنبد دار

samaneh.mhsn

عضو جدید
کاربر ممتاز
1-محراب
2-عرصه
3-صحن
4-شبستان

1-گنبد
2-محراب
3-ایوان
4-شبستان
منم مشكل تو رو داشتم، تا جايى كه يادم مياد تاليفى درك عمومى عسگرين اينا، درسته؟ فك كنم خيلى نبايد به سوالاى تاليفى درك بها داد، نمونه هاى كنكوراى سالاى قبل معتبرتر مى تونن باشن، ( همونا هم كه سليقه اين تازه) چون مى شه همه چيو هزارجور تحليل كرد و جواباى متفاوت گرفت و به طبع سوالاى متفاوت هم طرح كرد، چون رياضى نيست كه آدم بگه با تست تاليفى قوى تر مى شم و بهتر همه چيو حل مى كنم. بخوايم نخوايم كنكورمون همه ش حفظيه، حتى فنياش!
:w10:
اينا مال كتاب درك عمومى على عسگرى هستن اگه اشتباه نكنم. :)

Maryam.PZ

کارشناس ارشد مرمت ابنیه
کاربر ممتاز
خب گلم.... محراب عنصری بوده ک بعدا اضافه شده و تو مساجد قدیمی مرسوم نبوده...این میشه ک از ارکان نیست
عنصر مشترک هم میشه شبستان چون هم مسجد شبستانی و هم ایوانی ها توشون شبستان هس حالا یا معمولی یا گنبد دار

نه می دونم با مخراب مشکلی ندارم
ولی مساجدی داریم که صحن ندارن مثل مسجد شیخ لطف الله یا کبود تبریز
سوال دوم هم بازم میشه مسجد شیخ لطف الله یا مساجد عثمانی رو مثال زد که شبستان ندارن فقط گنبدخانه دارن
(بهش نمی گن شبستان، چون از نظر فضایی خیلی کوچک تر هستن و ویژگی های شبستان رو ندارن در واقع میشه سبک چهارطاقی)
عرصه هم متوجه نشدم یعنی چی؟
فکر کنم این دو تا سوال فقط مساجد زمان پیامبر رو در نظر گرفته و مساجدی که در 1200 سال بعدش ساخته شده رو خیلی توجه نکرده!

عرصه رو من حیاط برداشت کردم (عرصه و عیان)واز کتاب درک عسگری هستش

ما تو مسجد حیاط ندارم که، به فضای باز هم صحن میگیم :D
ولی منم همین برداشتو کردم

آخرین ویرایش:

imah

عضو جدید
کاربر ممتاز
نه می دونم با مخراب مشکلی ندارم
ولی مساجدی داریم که صحن ندارن مثل مسجد شیخ لطف الله یا کبود تبریز
سوال دوم هم بازم میشه مسجد شیخ لطف الله یا مساجد عثمانی رو مثال زد که شبستان ندارن فقط گنبدخانه دارن
(بهش نمی گن شبستان، چون از نظر فضایی خیلی کوچک تر هستن و ویژگی های شبستان رو ندارن در واقع میشه سبک چهارطاقی)
عرصه هم متوجه نشدم یعنی چی؟
فکر کنم این دو تا سوال فقط مساجد زمان پیامبر رو در نظر گرفته و مساجدی که در 1200 سال بعدش ساخته شده رو خیلی توجه نکرده!

ما تو مسجد حیاط ندارم که، به فضای باز هم صحن میگیم :D
ولی منم همین برداشتو کردم
مساجد در تمام مكانهایی كه ساخته میشوند، عناصر معماری مشتركی دارند؛ صحن، ایوان، رواق، مناره، گنبد، شبستان و محراب كه البته برخی مساجد همچون مسجد شیخ لطفالله اصفهان فاقد صحن و مناره هستند. هیچ معبدی نیز نمیتواند محراب نداشته باشد تا جایی كه برخی مساجد دارای چند محراب هستند به عنوان نمونه؛ مسجد جامع اصفهان را میبینیم كه دارای 9 محراب هست، البته بیشتر مساجد دارای یك محراب در جنوب مسجد هستند.
منظورش اینه ک ی سری استثناها هستند اما ما برای جامعیت دادن ب ی موضوع اکثریتو در نظر میگیریم
گلم این از یه مقالس..اگه دیدی ب درد میخوره بگو بذارمش ک موضوع جا بیفته:)

Maryam.PZ

کارشناس ارشد مرمت ابنیه
کاربر ممتاز
مساجد در تمام مكانهایی كه ساخته میشوند، عناصر معماری مشتركی دارند؛ صحن، ایوان، رواق، مناره، گنبد، شبستان و محراب كه البته برخی مساجد همچون مسجد شیخ لطفالله اصفهان فاقد صحن و مناره هستند. هیچ معبدی نیز نمیتواند محراب نداشته باشد تا جایی كه برخی مساجد دارای چند محراب هستند به عنوان نمونه؛ مسجد جامع اصفهان را میبینیم كه دارای 9 محراب هست، البته بیشتر مساجد دارای یك محراب در جنوب مسجد هستند.
منظورش اینه ک ی سری استثناها هستند اما ما برای جامعیت دادن ب ی موضوع اکثریتو در نظر میگیریم
گلم این از یه مقالس..اگه دیدی ب درد میخوره بگو بذارمش ک موضوع جا بیفته:)

اگه دوست داشتی بزار ولی این میگه محراب باید داشته باشه ولی جواب سوال همون محراب بود. به نظرم گنید و ایوان و رواق هم نباید جزو عناصر مشترک میاورد
منم منظورم این بود که همه مساجد رو در نظر نگرفته دیگه یه سری شبیه به همو در نظر گرفته (به هر حال مثل اینکه تست تالیفی بوده:))

سجی

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
اگه دوست داشتی بزار ولی این میگه محراب باید داشته باشه ولی جواب سوال همون محراب بود. به نظرم گنید و ایوان و رواق هم نباید جزو عناصر مشترک میاورد
منم منظورم این بود که همه مساجد رو در نظر نگرفته دیگه یه سری شبیه به همو در نظر گرفته (به هر حال مثل اینکه تست تالیفی بوده:))
به نطر من که مسجد بدون محراب نمیشه.حالا شایدم به معنای لغوی الان نه و لی خب منظور از محراب مشخص کردن جهت قبله س که ممکن نیس نباشه

imah

عضو جدید
کاربر ممتاز
به نطر من که مسجد بدون محراب نمیشه.حالا شایدم به معنای لغوی الان نه و لی خب منظور از محراب مشخص کردن جهت قبله س که ممکن نیس نباشه
قیله ی مسجد اولیه ب سمت کعبه نبوده ک... بعد ک ب سمت کعبه شد... برای مشخص شدنش از ی طاق محرابی (نعل اسبی) استفاده شد... بعدها ب محراب تبدیل شد

Maryam.PZ

کارشناس ارشد مرمت ابنیه
کاربر ممتاز

عجب بحثی شد :D
آخه در قدیم اینقدر هندسه مسجد قوی بوده که شخصی حتی اگه بی سواد هم بوده باشه بعد از وارد شدن به صحن مسجد جهت قبله براش مشخص بوده
دیگه نیازی به محراب نداشته، در قدیم خیلی از نماز ها توی صحن و فضای باز انجام میشده که اصلا اونجا محراب نبوده فقط شبستان محراب داشته
بعد از چند مدت برای اینکه برای پیشنماز مسجد فضایی تعریف بشه محراب میزارن بعد مقصوره و ...

• Like
واکنش ها: imah

imah

عضو جدید
کاربر ممتاز
آخه در قدیم اینقدر هندسه مسجد قوی بوده که شخصی حتی اگه بی سواد هم بوده باشه بعد از وارد شدن به صحن مسجد جهت قبله براش مشخص بوده
دیگه نیازی به محراب نداشته، در قدیم خیلی از نماز ها توی صحن و فضای باز انجام میشده که اصلا اونجا محراب نبوده فقط شبستان محراب داشته
بعد از چند مدت برای اینکه برای پیشنماز مسجد فضایی تعریف بشه محراب میزارن بعد مقصوره و ...
دقیقا....:w16:
:gol:

مشاهده پیوست مقدمه.pdf

آخرین ویرایش:

سجی

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
آخه مشکل جهت قبله نبوده فلسفه وجودی و فلسفی محراب بوده نه فضایی و فیزیکیش
هیچ معبدی نمیتونه محراب نداشته باشه... خواستین فایلایی که دارمو میزارم که خارج از حوصله این تاپیکه...................استاد این پست آخر در این زمینه بود:D

puyan khan

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
تو تشخیص جواب اینجور سوالا :confused:
مشاهده پیوست 179843
راه حل؟:question:

با اجازتون من توضیح بدم چون یکی دوبار درست زدم این سوالارو.......عینی معنیش میشه اونچه که میبینی خوب شما از بالا پلان فرض کنید این عکسو میشه یه اتاق یا یه حال یعنی یه فضا دره...............اما بصری شما خودتونو به عنوان ناظر بزارید در موقعیت های مختلف مثلا یه بار از پنجره نگاه کنید یه بار از در یه بار از کنج ها و بار آخر هم از روبرو..........

imah

عضو جدید
کاربر ممتاز
با اجازتون من توضیح بدم چون یکی دوبار درست زدم این سوالارو.......عینی معنیش میشه اونچه که میبینی خوب شما از بالا پلان فرض کنید این عکسو میشه یه اتاق یا یه حال یعنی یه فضا دره...............اما بصری شما خودتونو به عنوان ناظر بزارید در موقعیت های مختلف مثلا یه بار از پنجره نگاه کنید یه بار از در یه بار از کنج ها و بار آخر هم از روبرو..........
اما فکر کنم منظورش از ذهنی ... مثلا این باشه ک ستون ی فضای ذهنی محسوب میشه
اون تیغه ی ته ی فضا
یادمه پارسال ی جایی اینو خوندم اما خوب نگرفتم قضیه رو

puyan khan

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
اما فکر کنم منظورش از ذهنی ... مثلا این باشه ک ستون ی فضای ذهنی محسوب میشه
اون تیغه ی ته ی فضا
یادمه پارسال ی جایی اینو خوندم اما خوب نگرفتم قضیه رو
خوب منم منظروم همین بود دیگه اگه شما دخل یه فضا 4 دیواری باشید و در هر گوشهی یه فضا قرار بگیری یه فضا داری ......حالا اگه یه پنجره بیاد شما احساس دیگه ای نسبت به اون دارید یعنی یه فضا روشن تر درست میشه بسته به قرار گیری پنجره میتونه مختلف باشه.....حالا ستون که باز بستگی به قرار گیری داره ولی شما با داشتن یه تیغه نصفه میتونی یه آشپزخونه داشته باشی......

• Like
واکنش ها: imah

imah

عضو جدید
کاربر ممتاز
خوب منم منظروم همین بود دیگه اگه شما دخل یه فضا 4 دیواری باشید و در هر گوشهی یه فضا قرار بگیری یه فضا داری ......حالا اگه یه پنجره بیاد شما احساس دیگه ای نسبت به اون دارید یعنی یه فضا روشن تر درست میشه بسته به قرار گیری پنجره میتونه مختلف باشه.....حالا ستون که باز بستگی به قرار گیری داره ولی شما با داشتن یه تیغه نصفه میتونی یه آشپزخونه داشته باشی......
میفهمما اما... نمیتونم تشخیص بدم جوری ک هیچ شکی نداشته باشم واسه انتخاب گزینه

بالا