رفع اشکال | دروس تاریخ و مبانی نظری آزمون ارشد معماری

samaneh.mhsn

عضو جدید
کاربر ممتاز
من آخر سر اين برون گرا درون گرا خل مى شم، مى شه يكى توضيح بده كه چه بنايى رو برون گرا حساب مى كنيم چى رو درون گرا؟ و اينكه كلن مثلن مسجد كدومشه؟ يا مدرسه؟ يا مثلن يه چيزايى مثل ميل و منار؟!؟

سجی

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سوالات امروزتونم میگم تا شب فکر کنید جواب دیروز و امروز رو باهم شب میزارم ...............
شروع تاقچه های کور در معماری ایران از کدام دوره می باشد
ماد -ساسانی -ارارتو -هخامنشی
اولین بار بعد از اسلام 4 تاقی گنبد دار در چه بنایی استفاده شد؟
مقبره - مسجد - مدرسه - هیچکدام
طرح پشت اسکناس 10 هزار تومانی مربوط به آرامگاه ...........می باشد؟
حافظ- سعدی - خیام - عطار؟؟:eek: من فقط امام راحل یادمه:D
گنبد خانه قبل از اسلام به مساجد در دوره..............وارد مساجد شد
خوارزمشاهی- تیموری - سلجوقی - آل بویه
اینم جوابای من داش پویان دمت گرم سوالای خوبین ادامه بده به کارت

Maryam.PZ

کارشناس ارشد مرمت ابنیه
کاربر ممتاز
من آخر سر اين برون گرا درون گرا خل مى شم، مى شه يكى توضيح بده كه چه بنايى رو برون گرا حساب مى كنيم چى رو درون گرا؟ و اينكه كلن مثلن مسجد كدومشه؟ يا مدرسه؟ يا مثلن يه چيزايى مثل ميل و منار؟!؟

عزیزم من صرفا درک خودمو می گم نه نظر کسیو پس ممکنه اشتباه باشه :
برون گرایی رو به بناها می گیم که هم ورودیش دعوت کننده است یعنی معماری نسبتا بازی داره، منعی برای ورود شما به داخل بنا وجود نداره (ممکنه سلسله مراتب وجود داشته باشه، مانع وجود نداره)
و شما می تونید برید داخل و بیاید بیرون و اتفاقا این نوع معماری درواقع اصلا همین درخواست رو از شما داره که شما داخل فضا بشید
به نظرم مقبره، آرامگاه، میل، منار، مخصوصا مسجد برونگرا هستند بعضی از آرامگاه ها از دوران فکر کنم ایلخانی به بعد کمی درونگرا شدن شاید به خاطر خاص بودن شخصی که در اونجا بوده نمی خواستند هر کسی وارد اونجا بشه دلیلشو نمی دونم

درونگرا برعکس منع وجود داره، دعوت کننده نیست، شما برای ورود به داخل راحت نیستید، اگر هم وارد شید موذب هستید نمی دونید ایا میشه داخلتر از این شد یا نه
مثال خیلی خوبشم خونه های ماست مخصوصا یزد و اصفهان. هیچ نمود بیرونی نداره که دعوت کننده باشه حتی خونه های خیلی بزرگ هم سردر خیلی کوچیکی دارن
دم در جای نشستن داره، (دقت کن همونجا داره دعوتت می کنه بشینی به جای اینکه بیای تو!)
بعد میری تو تازه وارد یه هشتی میشی اونجا هم باز جای نشستن داره! تا صاحب خونه هم اجازه نده نمی تونی بری تو بعد دالان بعد حیاط بعد داخل فضا ... سلسله مراتب خیلی زیاده

ممکنه این سلسله مراتب نه ایقدر طولانی در مساجد خاص باشه ولی برای تعلل هست نه برای جلوگیری از وارد شدنت به داخل بنا، بلکه هرچقدر هم جلوتر میری بیشتر دعوتت می کنه که به اوج بنا وارد بشی (یه جور مقدمه چینی محسوب میشه)
خونه های شمال هم درسته معماری بازی داره و نسبت به معماری یزد برونگرا است ولی به نوبه ی خودش درونگراست (یادمه اینو یکی از استادامون که اهل پژوهش هم بود می گفت) چون نمی تونی راحت وارد خونه مردم بشی، ولی برونگراییش بیشتر از خونه های یزد و اصفهانه

ببخشید طولانی شد!

puyan khan

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
مهندس مریم یه توضیحی در مورد انواع تزئینات گیاهی میدی ........واسه مرمت نگیا در حد معماری بگو...:w18:

arefeh

کاربر فعال تالار مهندسی معماری ,
کاربر ممتاز
سوالات امروزتونم میگم تا شب فکر کنید جواب دیروز و امروز رو باهم شب میزارم ...............
حافظ- سعدی - خیام - عطار...i
هاهاها دقت نکردم
خوارزمشاهی- تیموری - سلجوقی - آل بویه؟؟؟؟
نمی دونم والا...گویا تاریخ همش باید مرور بشه....توووو روحش

Maryam.PZ

کارشناس ارشد مرمت ابنیه
کاربر ممتاز
مهندس مریم یه توضیحی در مورد انواع تزئینات گیاهی میدی ........واسه مرمت نگیا در حد معماری بگو...:w18:

شرمندم وقت نمی کنم تایپ کنم :( برات از کتاب عکس گرفتم :
منبع : آمودهای ایرانی - زهره بزرگمهری

پیوست ها

• Tazinate Giahi.rar
    2.2 مگایابت · بازدیدها: 0

sara_slash1

عضو جدید
کاربر ممتاز
تعریف فخرومدین و مهتابی چیه ویه عکس ازش میزارین؟؟؟
مرسی

samaneh.mhsn

عضو جدید
کاربر ممتاز
حافظ- سعدی - خیام - عطار

......

puyan khan

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
من که دیگه شاه صفیه شدم ........در ترمبه راس بالا و ضلع پایین است در پاندانتیو ضلع پایین و راس بالاست ........به حق چیزایه ندیده و نشنیده و نخواهد دیده ...........:cry:

همراهی

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
مسجد جامع نیریز تک ایوانه و درونگراس پس چرا سوال 71 ازمون دیروز مرکز زده بود " ایوان منفرد و برونگرا " ست؟

بعدا نوشت:
ببخشید من سوالم رو بد پرسیدم خواستم بدونم واقعا درونگراست دیگه؟

آخرین ویرایش:

Maryam.PZ

کارشناس ارشد مرمت ابنیه
کاربر ممتاز
تعریف فخرومدین و مهتابی چیه ویه عکس ازش میزارین؟؟؟
مرسی

فخر و مدین :
گاهی بارو و حصار باغها و ساختمانهای دینی شبکه دار ساخته می شدند تا از بیرون، درون زیبای آن را بتوان نگریست. چنانکه دیوار باغهای دوسوی چهارباغ اصفهان و ایوان بازارهای پیرامون نقش جهان چنین بوده است. این گونه دیوارها را با تکه گل پخته به اشکال هندسی و غیر هندسی مس ساخته اند. این گونه شبکه ها فخر و مدین نام داشتند.

IMG_2477.jpg

مهتابی :
سکو یا صفه ای از سنگ و یا آجر در حیاط. محلی برای استراحت، خواب، خوردن غذا در فصلهای گرم سال در روز یا شب است. پاره ای از پشت بامها نیز دارای مهتابی بوده است که از چهارسو با دیوارهای چان پناه محاط بوده تا ساکنان آن از چشم بیگانه در امان باشند. نامهای دیگر آن شاه نشین و بهاره خواب است. این واژه لغتهایی مناسب به جای لغت غربی تراس است.

5sxaz7e3xqdavcr0emyv.jpg

من که دیگه شاه صفیه شدم ........در ترمبه راس بالا و ضلع پایین است در پاندانتیو ضلع پایین و راس بالاست ........به حق چیزایه ندیده و نشنیده و نخواهد دیده ...........:cry:

دو تا جمله ای که گفتی هر دو یکی بود!!

puyan khan

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
مقبره - مسجد - مدرسه - هیچکدام سوال سرشار از نکته است .....توضیح اینکه استفاده شدن با تغییر کاربری دادن فرق میکنه ....یعنی اولین بار تغییر کاربری در مقابر............استفاده بدون تغییر کاربری در مسجد
حافظ- سعدی - خیام - عطار خدا وکیلی چند نفر اسکناس رو رفتن نگاه کردن

سوالات امروز ..............

1-بیشترین استفاده از آجر مهری در کدام دوره بوده است ؟
ساسانی -هخامنشی- قاجار -ایلخانی

2- کاشی زغره تک رنگ مال کدام دوره دوره است ؟
صفویه -تیموری -ایلخانی-سلجوقی

3-مهمترین کاشی در معماری ایران .........توسط ........... اختراع شد ؟
معرق -تیموری 2-هفت رنگ صفوی 3- معقلی رازی 4- پیش بر -صفوی

4- از آرایه فخر و مدین در معماری ..کلیسا.................و شباک در معماری کشور .هند.......اقتباس شده است ؟
اینم خودتون بگید گزینه نزاشتم یه راهنمایی جفتشم خارجیه
اینم پاسخ نامه سوالات

puyan khan

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
مسجد جامع نیریز تک ایوانه و درونگراس پس چرا سوال 71 ازمون دیروز مرکز زده بود " ایوان منفرد و برونگرا " ست؟

بعدا نوشت:
من هم زدم درونگرا رفتم دیدم زده برونگرا .............به قولی شوکه شدم چه میشه کرد حالا که اونا دارن حرف زور میزنن ..............مثل اینکه تو اصلاحیه هم تغییر نکرده بوده .........

puyan khan

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام دوستان من حس میکنم این سوالات به دردتون میخوره که میزارم به جز سجی و سمانه کسی ج نمیده ......ولی به عشق داش سجی و سمانه خانوم هم که شده ادامه میدم ولی اگه واقعن مفید نیست بگید نزارم .....
در گنبد رک از آجر چینی ...........و در گنبد نار از آجر چینی ............استفاده میشود
1-دور چین -رگ چین 2-رگ چین -دور چین 3- رگ چین- رگ چین 4- دور چین -رگ چین
2-برای زمین های مربع بدون نور از تاق ................و برای زمین های مستطیل بدون نور از تاق ............ا ستفاده میشود
1- چها ربخش-کجاوه 2- چهار ترک -خوانچه پوش 3- چهار ترک - کجاوه 4- چهار بخش -خوانچه پوش
3- مهمتری طاق ایرانی .............
گهواره ای -چهار بخش - کلنبو - چهار ترک
4-آجر های رنگی متعلق به دوره ...............می باشد
صفوی -تیموری- ایلخانی - سلجوقی

آخرین ویرایش:

imah

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام دوستان من حس میکنم این سوالات به دردتون میخوره که میزارم به جز سجی و سمانه کسی ج نمیده ......ولی به عشق داش سجی و سمانه خانوم هم که شده ادامه میدم ولی اگه واقعن مفید نیست بگید نزارم .....
در گنبد رک از آجر چینی ...........و در گنبد نار از آجر چینی ............استفاده میشود
1-دور چین -رگ چین 2-رگ چین -دور چین 3- رگ چین- رگ چین 4- دور چین -رگ چین
2-برای زمین های مربع بدون نور از تاق ................و برای زمین های مستطیل بدون نور از تاق ............ا ستفاده میشود
1- چها ربخش-کجاوه 2- چهار ترک -خوانچه پوش 3- چهار ترک - کجاوه 4- چهار بخش -خوانچه پوش :whistle::whistle:
3- مهمتری طاق ایرانی .............
گهواره ای -چهار بخش - کلنبو :D- چهار ترک
4-آجر های رنگی متعلق به دوره ...............می باشد
صفوی -تیموری- ایلخانی:whistle: - سلجوقی
عاااقااا خو جواب دادم536620_phil_15.gif

arefeh

کاربر فعال تالار مهندسی معماری ,
کاربر ممتاز
مسجد یزد خواست

سئوالت تناقضیه پس چون در کنار اون مسجد این مقبره هم 4 تاقیه...یه مسجد دیگه هم 4 تاقی بوده الان یادم نی باید از جزوه ببینم...اما شما باید تاریخ بنا ها ببینی از کجا معلوم شاید ج مفبره باشه...همشون دوره خراسانی بود...من قانع نشدم...یکی اینو بیاد توضیح بده...اکثر بچه ها هم مقبره زدن مثل من...پس یا ما بد خوندیم یا درست خوندیم یا سئوال 2 تا ج داره....
لطفا کمممممممممممممک

samaneh.mhsn

عضو جدید
کاربر ممتاز
سئوالت تناقضیه پس چون در کنار اون مسجد این مقبره هم 4 تاقیه...یه مسجد دیگه هم 4 تاقی بوده الان یادم نی باید از جزوه ببینم...اما شما باید تاریخ بنا ها ببینی از کجا معلوم شاید ج مفبره باشه...همشون دوره خراسانی بود...من قانع نشدم...یکی اینو بیاد توضیح بده...اکثر بچه ها هم مقبره زدن مثل من...پس یا ما بد خوندیم یا درست خوندیم یا سئوال 2 تا ج داره....
لطفا کمممممممممممممک
من هنوزم به نظرم شما دو نفر طراحان سوال باید سوالاتونو استاندارد طراحی کنید! و سعی کنید از سوالات دوپهلوی دو جوابه بپرهیزید! بعله! فوقع ما وقع! و السلام!

سجی

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
لطفا کمممممممممممممک
این یزدخواست فک کنم تبدیل چهارتاقی ساسانی بوده به مسجد یعنی مال ساسانیه و ولی خب از اولین چهارتاقی ها که بدون تغییر ایجاد شده فک کنم مقبره باشه اونم مال امیر اسماعیل سامانی
و اینکه معمولا این مساجد چهار تاقی از سلجوقیا شروع شد در حالی که امیر اسماعیل سامانی مال قبل تره البته قبلش بوده ها ولی اونا تبدیل بوده
تا سمانه نیومده حالمو بگیره پول منو بدین برررررررررررررررررررررم:cry:

آخرین ویرایش:

puyan khan

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
لطفا کمممممممممممممک
چه ربطی داره به تاریخ خواهر من مغلطه نکن .......بزارید توضیح درس درمون بدم ............
اولین بار از 4 تاقی قبل از اسلام در مسجد استفاده شد یعنی چی یعنی اون 4 تاقی بود اومدن مسجدش کردن .............
حالا اولین بار اومدن خودشون ساختن مقبره امیر اسماعیله که کاربری رو هم تغییر دادن ............حله یا برم خودمو آویزون کنم:w37:

puyan khan

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
من هنوزم به نظرم شما دو نفر طراحان سوال باید سوالاتونو استاندارد طراحی کنید! و سعی کنید از سوالات دوپهلوی دو جوابه بپرهیزید! بعله! فوقع ما وقع! و السلام!
آخه کجای سوالای کنکور استاندارده..........شما سال پیش کنکور ندادی نمیدونی چه خبره ..............یکیش درک سال پیش یه سوالش 2 تا جواب درست داشت تو گزینه ها

mahyarSAMSUNG

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
آخه کجای سوالای کنکور استاندارده..........شما سال پیش کنکور ندادی نمیدونی چه خبره ..............یکیش درک سال پیش یه سوالش 2 تا جواب درست داشت تو گزینه ها

قضیه چیه ؟ مگه ما اینجا طراح سوال کنکور داریم ؟ :surprised:

mrabie

عضو جدید

بعدا نوشت:

توی متن سوال نوشته " ایوان مسجد " ایوانش برونگرا محسوب نمیشه؟؟؟

Sina-Arch

عضو جدید
توی متن سوال نوشته " ایوان مسجد " ایوانش برونگرا محسوب نمیشه؟؟؟
این مسجد طبق کتاب معماری ایران غلامحسین معماریان ص 269: در ابتدا تک ایوانی بوده و در طی چند قرن تبدیل به دو ایوانی شده
پس با وضع کنونی دو ایوانی، مسجد درونگرا حساب میشه
اصولا سوال باید وضع کنونی رو ذکر می کرد و یا توی سوالش می گفت که وضع اولیه مدنظره
ضمنا ایوان به تنهایی درونگرا حساب نمی شه

samaneh.mhsn

عضو جدید
کاربر ممتاز
این مسجد طبق کتاب معماری ایران غلامحسین معماریان ص 269: در ابتدا تک ایوانی بوده و در طی چند قرن تبدیل به دو ایوانی شده
پس با وضع کنونی دو ایوانی، مسجد درونگرا حساب میشه
اصولا سوال باید وضع کنونی رو ذکر می کرد و یا توی سوالش می گفت که وضع اولیه مدنظره
ضمنا ایوان به تنهایی درونگرا حساب نمی شه
مى شه بگيد چرا دو ايوانى كه شده درونگرا حسابش مى كنيد؟؟؟؟!؟!؟!؟

puyan khan

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
یکی 2 تا سوال طرح کنم فکرتون باز شه ................
1- تکیه میر چحماق یزد چند ایوانی است ؟
1- 2 -3 -4- ایوان ندارد
2- تزئینات گنبد همه گزینه ها اسلیمی است به جز.........
امام اصفهان - شیخ فتح الله (روح الله.......... نه لطف الله )- جامع اصفهان -جامع یزد
3- شروع سلسله مراتب در مقابر را از مقبره ........
1- امیر اسماعیل سامانی 2- مقبره کیقابوس 3- مقبره ی عرب عطا 4- مقبره ی بی بی خانوم سمرقند
4- شروع ساخت مدرسه در معماری ایران ............
شوش - خرگرد - شیراز - اصفهان

آخرین ویرایش:

nani_67

عضو جدید
کاربر ممتاز
1- 2 -3 -4- ایوان ندارد
امام اصفهان - شیخ فتح الله (روح الله.......... نه لطف الله )- جامع اصفهان -جامع یزد
1- امیر اسماعیل سامانی 2- مقبره کیقابوس 3- مقبره ی عرب عطا 4- مقبره ی بی بی خانوم سمرقند
1)1
2)نمیدونم
3)1
4)4 تصحیح میکنم 2.چون تو سبک شناسی ی جایی اینو دیدم زیر متن مدرسه خردگرد
کی جواب میدی ا

آخرین ویرایش:

sara_slash1

عضو جدید
کاربر ممتاز
1- 2 -3 -4- ایوان ندارد

درسته آیا؟