تاپیک مرجع و آموزش نرم افزار Solid Works

ENG.L.S

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
برای اینکه یونیت رو توی سالید ورکس به صورت دیفالت دربیاریم باید چیکار کنیم. من برای اینکار از قسمت option میلی متر رو انتخاب میکنم ولی سریه بعد باید اینو انتخاب کنم نمیشه کاری کرد که همیشه پارتو باز میکنم میلی متر باشه ؟!

shahrokhblash

عضو جدید
سلام
آخرین نسخه نرم افزار NX9 هستش و فقط 64 بیتیه، اگه 32 بیتی میخوای باید از 8.5 یا پاینتر استفاده کنی. برای دانلود نسخه 9 از سافت گذر میتونی دانلود کنی.
در مورد کتاب، من قبلا تقریبا 8 ماه پیش دنبالش بودم ،پیدا نکردم. در حال حاضر اطلاعی ندارم، شایدم به بازار اومده باشه (بعید میدونم) ولی اگه خودت پیگیر باشی من تا جایی که بتونم بهت کمک میکنم.

دست درد نکنه برادر بابت راهنمایی من دقیقا همین نسخه می خوام بگیرم با داکیونتری که حجمش 2 گیگ فقط دایکومنش هست!!
عجب غولیه..:surprised:کلا نزدیک 6 گیگ میشه این بعد انسیس مثل اینکه هیولای هست تمام پروسه CAE/CAD/CAM همه رو انجام میده

mer30fery

دستیار مدیر مهندسی مکانیک, متخصص سالید ورک
کاربر ممتاز
part tamplate (*.prtdot)

part tamplate (*.prtdot)

برای اینکه یونیت رو توی سالید ورکس به صورت دیفالت دربیاریم باید چیکار کنیم. من برای اینکار از قسمت option میلی متر رو انتخاب میکنم ولی سریه بعد باید اینو انتخاب کنم نمیشه کاری کرد که همیشه پارتو باز میکنم میلی متر باشه ؟!

قسمت تنظیمات سالیدورکز یا همون OPTIONS دو بخش داره System Options و Document Properties

تغییراتی که در System options ایجاد کنید دائمی هستند یعنی اگر سالید رو ببندید و باز کنید تغییری نخواهند کرد.

تنظیماتی که در document properties ایجاد کنید برای یک فایل خاص فقط اعمال میشود. یعنی فقط برای همان فایل پارت یا اسمبلی یا دراوینگی که بازه.
همانطور که میدانید وقتی فایلی باز نیست document properties هم غیر فعاله.

حالا چیکار کنیم که تنظیمات Documet properties هم ثابت بمونه؟

شما باید یک فایل تمپلیت ذخیره کنید

شما برای اینکار نیاز دارید مراحل زیر را انجام دهید:

1- یک new part باز کنید
2-تغییرات مورد نظر خود را در document property اعمال کنید
3-فایل را با save as کنید و با فرمت part tamplate (*.prtdot) ذخیره کنید.
- اسم فایل رو بزارید مثلا my part temp.prtdot
-محل ذخیره فایل را از آدرس default تغییر ندهید.البته میتونید تغییر بدید ولی یه تنظیمات دیگه ای باید انجام بدید که اگر خواستید بعدا میگم)

4-فایل را ببندید
حالا
5-وقتی new part باز میکنید در حالت advance تمپلیت ذخیره شده خودتون رو میبینید.
با تمام تغییرات ذخیره شده در document properties.

این نکته رو هم باید بگم که همین کار رو یرای فایل اسمبلی و فایل drawing مجدد انجام دهید.

بعضی خصوصیات دیگر هم قابل ذخیره در فایل تمپلیت هست مثل جنس نور صفحه مشخصات موجود در file-->property که به قطعه اختصاص میدید مثل وزن و ورژن و ...

شاد باشید و دیگران را شاد کنید:)

solid4u

عضو جدید
اقای امیری ممنون از راهنمایت مشکل نبود اطلاعات در مورد نرم افزار هست لطفا کتاب به من معرفی کنید
در ضمن من فعلا برای دستگاه تراش CNC نیاز دارم الان هر فایل اموزشی انگلیسی پیدا کردم کار با فرز هست
اگر از دوستان فایلی در مورد اموزش تراش با CNC داره بگذاره خیلی ممنون میشوم
دوستان در نظر بگیرن من از افزونه مستر استفاده میکنم در محیط سالیدورک
با سپاس

سلام
یک کتاب آموزش ماشینکاری سطوح در نرم افزار مسترکم ایکس 2 توسط انتشارات جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان می باشد که من از خیابان انقلاب تهران گرفتم
البته این هم در مورد فرزکاری است ، ولی کتاب خوبی است.

hadi dashi

عضو جدید
با سلام خدمت دوستان.
یه سوال!آیا سالید یا هر نرم افزار طراحی دیگه ای هست که بتونهبه صورت اتوماتیک یه نقشه مونتاژی رو تلرانس گذاری کنه.اگه هست لطفا راهنمایی کنید

mer30fery

کاربر ممتاز
با سلام خدمت دوستان.
یه سوال!آیا سالید یا هر نرم افزار طراحی دیگه ای هست که بتونهبه صورت اتوماتیک یه نقشه مونتاژی رو تلرانس گذاری کنه.اگه هست لطفا راهنمایی کنید

سلام
تا اونجا که من میدونم سالیدورکز میتونه اتوماتیک اندازه گذاری کنه ولی تلرانس گذاری رو بعید میدونم.
قطعه با توجه به پروسه ساخت و کاربرد میتونه تلرانس متفاوتی داشته باشه.
استاندارد DIN7168 در مورد تلرانس ها را ببینید:

درجه تلرانسها به این صورت هستند:
f ظریف
m متوسط
g خشن
sg خیلی خشن

ABAAAAH2wAH-2.jpg

ENG.L.S

برای بزرگ کردن اندازه گذاری های سالیدم چی کار باید کنم گزینه های annotation رو نگاه کردم هیچ کدوم که نمیشد !

mer30fery

کاربر ممتاز
برای بزرگ کردن اندازه گذاری های سالیدم چی کار باید کنم گزینه های annotation رو نگاه کردم هیچ کدوم که نمیشد !
با سلام و درود
از اینجا:
Tools--> Option --> Document Properties --> Dimensions
گزینه فونت تنظیم اندازه فونت اندازه را میتوانید انجام دهید.
توجه داشته باشید که تغییرات مربوط به Document Properties مربوط به همین فایلی که باز کردید است و در فایل های دیگر اعمال نمیشود.
توضیحات قبلا در مورد option اینجا داده شده.
شاد باشید...:)

ENG.L.S

سلام خسته نباشید .
من دارم با فیلم اموزشی سالید رو یاد میگیرم ولی بیش تر قسمتاش برام گنگه :

کارایی speed pak چیه ؟

با نشون دادن with و narrow چه چیزی رو میخواد تو نقشه مشخص کنه یا نشون بده ؟

s12.jpg

mer30fery

کاربر ممتاز
سلام خسته نباشید .
من دارم با فیلم اموزشی سالید رو یاد میگیرم ولی بیش تر قسمتاش برام گنگه :

کارایی speed pak چیه ؟

با نشون دادن with و narrow چه چیزی رو میخواد تو نقشه مشخص کنه یا نشون بده ؟

مشاهده پیوست 215690

سلام

speed pak تا اونجا که من متوجه شدم برای سبک کردن ناحیه گراقیکی برای مجموعه های اسمبلی بزرگ و کم کردن حافظه مورد استفاده کامپیوتر است.

عکستون هم اصلا واضح نیست ولی فکر کنم در مورد design table باشه.

narrow و with به معنی عریض و باریک دو حالت تعریف شده برای کتابخونه طراحی شده در configuration قطعات زیر مجموعه است.
در واقع اسم configuration هاست.

قسمت اسمبلی ویدئو های اموزشی سالیدورکز بسیار زیاد گسترده و سطحی هستند.
شما نیازی به یادگیری موازی همه بخشهارو ندارید.
شما از کل مجموعه اسمبلی بخش های مهم رو یاد بگیرید:

مجموعه اول اسمبلی:

2.Assemblies - 1.Introducing Assemblies
2.Assemblies - 2.Starting an Assembly
2.Assemblies - 3.Inserting Components
2.Assemblies - 4.Adding Mates

و محموعه دوم اسمبلی:

3.Component Patterns - 1.Linear Patterns
3.Component Patterns - 2.Circular Patterns
3.Component Patterns - 4.Mirroring Components

این سر فصل ها 70 درصد شاید هم بیشتر کاربردی باشه.
بقیش بسته به کار و نیاز شاید به کارتون بیاد ولی در کل فقط بدونید چیه بد نیست.

یک توصیه دوستانه:
به طرف میگن یه فیل رو چه جوری میشه خورد؟!
میگه لقمه لقمه.!
:)

ENG.L.S

سلام
میتونم با درویینگ سالید سه نما رو کشیدم قطعه سه بعدی رو ازش در بیارم ؟

mer30fery

کاربر ممتاز
سلام

سلام
اگر منظورتون اینه که قطعه پارت رو از نقشه دراوینگ باز کنید روی نماتون کلیک راست کنید و اولین گزینه open رو بزنید.
قطعه ای که از روش نقشه ایجاد شده باز میشه.

ولی اگر منظورتون اینه که سه نما به سالیدورکز بدی بهمون سه بعدی بده خیر امکان پذیر نیست

mohandes_ali

عضو جدید
سلام ی چند روزه میخوام سالید رو اجرا کنم این پیغام ماد..یکبار هم پاکش کردم و دوباره نصب کردم باز همین پیغام موقع اجرای برنامه میاد و برنامه بسته میشه قبلا اینجوری نبود...راه حلی دارید؟واسه کتیا و پاورمیل این مشکل پیش نمیاد0.jpg

mer30fery

کاربر ممتاز
سلام ی چند روزه میخوام سالید رو اجرا کنم این پیغام ماد..یکبار هم پاکش کردم و دوباره نصب کردم باز همین پیغام موقع اجرای برنامه میاد و برنامه بسته میشه قبلا اینجوری نبود...راه حلی دارید؟واسه کتیا و پاورمیل این مشکل پیش نمیادمشاهده پیوست 216032
سلان
احتمالا کرک برنامه مشکل پیدا کرده.
تشریف ببرید به :
C:\Program Files\SolidWorks Corp\SolidWorks\setup\i386
فایل swlmwiz را اجرا کنید
سه بار پیغام میاد. ok کنید
سالیدورکز را اجراکنید و لذت ببرید.

احتمال داره سی روز دیگه باز این مشکل پیش بیاد باز مراحل بالار و انجام بدید.

mehdi amiry

عضو جدید
سلام دوستان
یه سوال
من می خوام با دستور revolve که پروفیل با محور دوران با هم موازی و با فاصله از هم باشند(مثلا پروفیل در یک صفحه و محور در صفحه ایی که با صفحه پروفیل موازی و با فاصله باشه) را مدل کنم. ولی به این صورت سالید خطا میده. آیا من دارم اشتباه می کنم یا نرم افزار قابلیت چنین کاری را نداره؟

mehdi amiry

عضو جدید
سلام

به این صورت که سه نما به سالید داده بشه و خروجی یک مدل تحویل بده، نیست. ولی دستوراتی برای اینکار وجود داره.فیلم زیر را ببینید.

http://www.mediafire.com/watch/gf3yenyay2kn7t2/SolidWorks-+Converting+2D+to+3D.webm

akbar159

عضو جدید
سلام دوستان..
خواستم بدونم چه ورژنی از نرم افزار سالید ورک برای یادگیری مناسب هست؟
ورژنی که آدم بتونه بهتر با دیگران و اطلاعات درون نت لینک شد تا آموزش دید.

mer30fery

کاربر ممتاز
سلام دوستان..
خواستم بدونم چه ورژنی از نرم افزار سالید ورک برای یادگیری مناسب هست؟
ورژنی که آدم بتونه بهتر با دیگران و اطلاعات درون نت لینک شد تا آموزش دید.

سلام و درود
اصولا برای یادگیری هر نرم افزاری بهتره از آخرین ورژن موجود در بازار شروع کنید:
شما میتونید Solidworks Premium 2014 SP4.0 x86/x64 رو از لینک زیر دانلود کنید
http://soft98.ir/software/engineering/3574-Solidworks.html

فقط در مورد تبادل اطلاعات با دیگران باید عرض کنم که ورژن های قبلی سالید فایل های ذخیره شده در ورژن های جدید رو باز نمیکنند.
مثلا شما که سالیدورکز 2014 دارید همه فایلهای ورژن های 2010 و 2011 و 2012 و 2013 و 2014 رو میتونید باز کنید.
ولی فایل شما رو فقط کاربرانی که سالید 2014 دارن میتونن باز کنند و مشاهده کنند.

من خودم از سالید 2014 استفاده میکنم و همین ورژن را به شما و بقیه پیشنهاد میکنم.

akbar159

عضو جدید
سلام و درود
اصولا برای یادگیری هر نرم افزاری بهتره از آخرین ورژن موجود در بازار شروع کنید:
شما میتونید Solidworks Premium 2014 SP4.0 x86/x64 رو از لینک زیر دانلود کنید
http://soft98.ir/software/engineering/3574-Solidworks.html

فقط در مورد تبادل اطلاعات با دیگران باید عرض کنم که ورژن های قبلی سالید فایل های ذخیره شده در ورژن های جدید رو باز نمیکنند.
مثلا شما که سالیدورکز 2014 دارید همه فایلهای ورژن های 2010 و 2011 و 2012 و 2013 و 2014 رو میتونید باز کنید.
ولی فایل شما رو فقط کاربرانی که سالید 2014 دارن میتونن باز کنند و مشاهده کنند.

من خودم از سالید 2014 استفاده میکنم و همین ورژن را به شما و بقیه پیشنهاد میکنم.

ممنون که راهنمایی کردین...از کدوم شرکت بخرم بهتره؟...
دانلود نمیتونم بکنم...حجم محدود دارم

amir_rah24

عضو جدید
با سلام و خسته نباشید خدمت دوستان محترم.
قصد دارم کار با سالیدورک را شروع کنم از دوستان خواهش میکنم بهترین منبع کتاب و آموزش مالتی مدیا رو معرفی کنن. خیلی ممنون میشم دوستان

amir_rah24

عضو جدید
یک مجموعه آموزش سالیدورک بصورت مالتی مدیا هست که آقای امیر حسین پور مدرسش هست. ولی نمیدونم که اسم شرکت نرم افزاریش چیه و از کجا باید تهیه کنم. میشه کمکم کنید؟

akbar159

عضو جدید
با سلام و خسته نباشید خدمت دوستان محترم.
قصد دارم کار با سالیدورک را شروع کنم از دوستان خواهش میکنم بهترین منبع کتاب و آموزش مالتی مدیا رو معرفی کنن. خیلی ممنون میشم دوستان

یک مجموعه آموزش سالیدورک بصورت مالتی مدیا هست که آقای امیر حسین پور مدرسش هست. ولی نمیدونم که اسم شرکت نرم افزاریش چیه و از کجا باید تهیه کنم. میشه کمکم کنید؟

سلام دقیقا منم همین مشکل رو دارم..میخوام بدونم چه منابعی خوبه؟؟

yones66

عضو جدید
به نظر من با circle pattern روی قسمت منحنی امتحان کنید ببینید میشه ؟

سلام
من با اینکه کتیا کارم ولی بسیار ساده این کار رو کردم .با استفاده از روش Curve Driven Pattern منحنی مسیری رو ایجاد کنید و لذتشو ببرید.

yarihaker

عضو جدید
با سلام. عیدتون پیشاپیش مبارک
چطور میشه در سالید یه قطعه غیر صلب کشید؟
مثل یه قطعه لاستیکی برای لرزه گیر؟

amir_rah24

عضو جدید
سلام دقیقا منم همین مشکل رو دارم..میخوام بدونم چه منابعی خوبه؟؟
دوستان خواهشا کمک کنند. این آقای امیر حسین پور خیلی خوب توضیح میده. من آموزش ویدیویی اینونتور با تدریس ایشان را دنبال کردم خیلی خوب توضیح میدن. اگه ممکنه کمک کنید .ممنون میشم

ENG.L.S

سلام.
من میخوام پیچ m12*1.25*20 رو بکشم ولی سر رزوه بد جور گیر کردم میشه کمکم کنید که رزوه رو درست رسم کنم . خیلی سعی کردم ولی نشد. :(

mer30fery

کاربر ممتاز
سلام.
من میخوام پیچ m12*1.25*20 رو بکشم ولی سر رزوه بد جور گیر کردم میشه کمکم کنید که رزوه رو درست رسم کنم . خیلی سعی کردم ولی نشد. :(

سلام و درود
اینکه سالیدورکز خودش قطعات استاندارد داره رو که حتما میدونید.
رزوه پیچ در قطعات استاندارد سه حالت نمایش داده میشه: Thread Display
1-کلا بدون رزوه simplified
2-رزوه نمایشی cosmetic
3-رزوه شماتیک schematic (که رزوه رو به صورت شیار های موازی نمایش میده نه رزوه مارپیچ واقعی)

که فکر میکنم نیاز طراحی رو براورده کنه

ولی اگر خودتون میخواهید یک رزوه واقعی بر یک استوانه ایجاد کنید تا از آن رزوه پیچ M12 با گام 1.25 بدست بیارید نیاز دارید که با ایجاد یک مثلث در سطح جانبی بدنه به عنوان اسکچ پروفایل و یک مارپیچ helix ، از دستور swep cut رزوه رو ایجاد کنید.

به منظور یادگیری شاید این کار خوب باشه ولی به منظور صرفا استفاده از خود پیچ استاندارد در یک مجموعه مونتاژی استفاده از قطعات استاندارد موجود در toolbox سالیدورکز به شدت توصیه میشه.

شاد باشید.:)