تاپیک سوالات قدرتی

javadpolpo

عضو جدید
تشکر.
بله میخواستم بدونم چیزی که درون وات متر باعث اندازه گیری این اختلاف فاز میشه چی هست؟؟؟
ما میگیم برای اندازه ی ولتاژ یک سیم پیچ داریم . برای اندازه گیری جریان هم یک سیم پیچ ولی برای ضریب قدرت ؟؟؟

منبع : wikipedia
"برای اندازه‌گیری ضریب توان می‌توان از یک دستگاه اندازه‌گیری مستقیم ضریب توان نیز استفاده کرد. نوع انالوگ این دستگاه از دو قاب گردان الکترودینامیکی تشکیل شده است. این دو قاب گردان به صورت موازی به مدار متصل شده‌اند. اگر این دو قاب را A و B بنامیم در سر راه قاب A یک مقاومت و در سر راه قاب B یک القاگر قرار داده شده است به این ترتیب جریان در قاب B نسبت به قاب A با تاخیر همراه است. در حالتی که ضریب توان ۱ باشد جریان در قاب A با جریان مدار هم زاویه است و بنابراین گشتاور بیشینه در قاب A به وجود می‌آید و میزان ضریب توان را حداکثر مشخص می‌کند بنابراین ۱ بودن ضریب توان مشخص خواهد شد. در ضریب توان صفر، جریان جاری در قاب B با جریان مدار هم زاویه است و بنابر این گشتاور بیشینه در این قاب به وجود خواهد آمد که نشان دهنده مینیمم بودن ضریب توان است. در ضریب توان‌های بین این دو مقدار دستگاه اندازه‌گیری با توجه به نسبت گشتاور در دو قاب میزان ضریب توان را مشخص می‌کند.نوع دیگری از دستگاه‌های اندازه‌گیری مستقیم ضریب توان دستگاه‌های دیجیتال هستند. این دستگاه‌ها با اندازه‌گیری میزان اختلاف زمانی بین شکل موج جریان و ولتاژ یا اندازه‌گیری میزان توان ظاهری و توان واقعی میزان ضریب توان را تشخیص می‌دهند. روش اول - یعنی اندازه‌گیری میزان اختلاف بین جریان و ولتاژ - تنها در صورتی قابل استفاده است که شکل موج جریان و ولتاژ کاملاً سینوسی باشد. در بارهایی مانند یکسوکننده‌ها استفاده از این روش میزان درست ضریب توان را اندازه‌گیری نخواهد کرد."

در رابطه با نحوه اندازه گیری به روش دیجیتال مطالبی جزئی دیگری هم هست که چون با میکرو کنترلر ها (مثل AVR ) ارتباط داره ، اگر مورد نیاز هست عرض کنم. اگر هم تا همین حد کافیه که دیگه وارد اون بحث نشم.

mahanair

عضو جدید
سلام به دوستان محترم
سوالی داشتم که دقیقا نمی دونم مربوط به کدوم بخش می شه چون تحصیلات خودم مکانیک هست و اطلاعات زیادی از برق ندارم که اگر راهنمایی بفرمایید ممنون می شم.
عرض شود که من برای یک پروژه ی تحقیقاتی داخل دانشگاه نیاز به منبع برق با ولتاژ حدود 600 ولت و DC دارم. گویا با استفاده از برق 3 فاز و یک "پل دیود" می شه خروجی مدنظر رو گرفت. اما نکته ایی که ما رو مجاب کرده که از بیرون اون رو تهیه کنیم اینه که ما می خایم این خروجی 600 ولت دارای توانی حدود35 کیلووات باشه که طبعا جریان زیادی از "پل دیود" می گذره.
حالا سوالات:
1- آیا همچین چیزی با این توان، بیرون هست و می شه تهیه کردش؟ به چه نامی؟ حدود قیمت می شه براش تعیین کرد؟
2- آیا اصلا برق 3 فاز می تونه 35 کیلوات بهمون بده یا کلا منبعا برق رو باید تغییر بدیم؟ اگر نمی تونه باید از چه نوع برق صنعتی استفاده کنیم ( تقریبا هیچ چیز راجع به این موضوع نمی دونم)
با تشکر

Unknown_S

متخصص سیستم های قدرت
کاربر ممتاز
سلام به دوستان محترم
سوالی داشتم که دقیقا نمی دونم مربوط به کدوم بخش می شه چون تحصیلات خودم مکانیک هست و اطلاعات زیادی از برق ندارم که اگر راهنمایی بفرمایید ممنون می شم.
عرض شود که من برای یک پروژه ی تحقیقاتی داخل دانشگاه نیاز به منبع برق با ولتاژ حدود 600 ولت و DC دارم. گویا با استفاده از برق 3 فاز و یک "پل دیود" می شه خروجی مدنظر رو گرفت. اما نکته ایی که ما رو مجاب کرده که از بیرون اون رو تهیه کنیم اینه که ما می خایم این خروجی 600 ولت دارای توانی حدود35 کیلووات باشه که طبعا جریان زیادی از "پل دیود" می گذره.
حالا سوالات:
1- آیا همچین چیزی با این توان، بیرون هست و می شه تهیه کردش؟ به چه نامی؟ حدود قیمت می شه براش تعیین کرد؟
2- آیا اصلا برق 3 فاز می تونه 35 کیلوات بهمون بده یا کلا منبعا برق رو باید تغییر بدیم؟ اگر نمی تونه باید از چه نوع برق صنعتی استفاده کنیم ( تقریبا هیچ چیز راجع به این موضوع نمی دونم)
با تشکر
با سلام
اتفاقا سوالتون رو دقیقا اونجایی که باید مطرح کردید

من مداری که نیاز دارید رو با نرم افزار MATLAB شبیه سازی کردم واستون به همراه شکل موج های اون که مقادیر رو نشون میدن اینجا قرار دادم ;)

1- بله هست. شما یه رکتیفایر rectifier سه فاز با توان 40 کیلو وات (یکم باید بزرگ انتخاب کنید) و جریان حدودا 60 آمپر نیاز دارید! قیمتش رو نمیدونم

2- چرا که نه! برق 3 فاز بهترین منبعی هست که میتونید ازش انتفاده کنید

1.jpg2.jpg

موفق باشید :gol:

آخرین ویرایش:

nutron

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
فایبر گلاس جنسی است که ولتاژ 220 را رد نمیکند یعنی عایق کامل است .
حتی اگه لایه نازکی داشته باشد .
حالا ما روی صندلی ای میایستیم که لایه ی پهنی از فایبر گلاس داره . فازمتر رو به سیم فاز میزنیم روشن میشه!!!!
در صورتی که ما هیچگونه ارتباطی با زمین نداریم . یعنی قطب منفی ما نیستیم . و به نظر من الکترون از ما رد نمیشه....چون درسته که ولتاژ خیلی کم میشه ولی جریانی که از مقاومت داخل فازمتر عبور میکنه از بدن ما هم عبور میکنه بلاخره باید یه لرزش کوچیکی هم اتفاق بیفته ؟؟؟!!!!!
من که خودمم گیج شدم ... چون تا 2 روز پیش هم نظر با شما بودم .

ازمون رو میشه قبول شد ... من خودم هنوز فوق دیپلم نگرفتم میتونم چند تا سوالشو حل کنم . مهم مصاحبه هست که تا وارد بازار کار نشدی از پس سوالاش بر نمیای. خودتو برای مصاحبه اماده کن
http://www.www.www.iran-eng.ir/showthread.php/383989-بانک-سوالات-استخدامی

بدن رو بعنوان یه زمین کوچیک برای فازمتر تصور کن.
اگر برق بخواد از بدن رد بشه وارد زمین بشه که برق گرفتگی بوجود میاد. چیزی که باعث روشن شدن لامپ فازمتر میشه احتلاف پتانسل دو سر لامپ هست که طرفی که به بدن وصل هست کمتراز طرفی هست که به فاز وصله بهمین خاطر روشن میشه . به معنی صفر بودن مطلق نیست.

mohamad hosein2

عضو جدید
سلام آقا جواد .آزمونو دادم.بد نبود.تازه سربازیم تمام شده از مرزم اومده بودم ولی احتمال قبولیم هست.دعا کنید.
اگه ممکنه بحثای دیگه ای بکنید.
مثلا موتور
ژنراتور
بحثای مصاحبه هی فنی
هرچی بچه های تاپیک اطلاعات مصاحبشون زیلد باشه در آینده موفق میشن
با تشکر از شما

javadpolpo

عضو جدید
سلام آقا جواد .آزمونو دادم.بد نبود.تازه سربازیم تمام شده از مرزم اومده بودم ولی احتمال قبولیم هست.دعا کنید.
مثلا موتور
ژنراتور
بحثای مصاحبه هی فنی
با تشکر از شما

سلام برادر
ان شاء الله قبول میشید. توکل تون فقط به خدا باشه. شما سعی تون رو بکنید و نتیجه رو واگذار کنید به خدا...
واله در مورد مصاحبه فنی بستگی به جایی که میرید برای مصاحبه شرایط کاملا متفاوته.
فعلا بنده چند نکته کلی و چندتا منبع به جهت راهنمایی عرض میکنم ، ان شاء الله در آینده سعی میکنم یک سری سوالات رو بذارم که روش بحث بشه (سایر دوستان هم اگر نمونه سوالات مصاحبه های تخصصی رو دارند مشارکت کنند )
1- در رابطه با ماشین های الکتریکی بدلیل کستردگی مطالب و تنوع منابع یه مقدار مشکل هست که بشه گفت کدوم بحث مهم تره ولی بطور کلی " کاربرد ماشین های الکتریکی" مد نظر هست (بسته به نهادی که برای مصاحبه دعوت میشید. مثلا سوال های مصاحبه ماشین الکتریکی وزارت نفت با صنایع فولاد متفاوته و شرکت توزیع شاید اصلا از ماشین نپرسه!). من پیشنهادم کتاب چاپمن هست که هم روان و هم کاربردی بحث کرده.
2- یه بحث دیگه تو مصاحبه ها آشنایی با زبان انگلیسی هست که این رو اکثر جاها امروزه اهمیت میدن بهش . من نمیدونم سطح زبان شما در چه حدی هست ولی بطور مثال یدونه کاتالوگ (مثلا کاتالوگ یک رله) یا یک پاراگراف متن تخصصی رو بهتون میدن میگن بخونید و ترجمه کنید. و یا شرح حال خودتون رو بگید.
3- بحث رله و حفاظت برای بچه های قدرت فوق العاده مهم هست (رله کاربردی) و تقریبا هرجا برید برای مصاحبه از رله میپرسند.(کتابی هست با عنوان حفاظت سیستم های قدرت صنعتی تالیف دکتر صادق جمالی ، منبع عملی خوبیه)
4- مبحث تاسیسات رو باید یه اصول و استاندارد های مقدماتی رو حتما بلد باشید (کتاب دکتر کلهر منبع خوبیه هرچند قدیمیه).
5- بعضی اوقات آشنایی با کامپیوتر و نرم افزار های تخصصی برق مد نظر مصاحبه کننده هست . یعنی اگر بلد باشید براتون امتیاز داره.
6- پروژه پایان نامه کارشناسی رو اکثر اوقات میپرسن ازتون (باید کاملا مسلط باشید)
یک سری سوالات هم هست (مربوط به شرکت توزیع) لینکش رو براتون میگذارم. مطالب مفیدی هست(البته بحث ماشین های الکتریکی رو شامل نمیشه)
لینک
همچنین پاسخ بسیاری از سوالات رو میتونید اینجا ببینید
[URL="http://www.www.www.iran-eng.ir/showthread.php/258185-%D9%81%D9%87%D8%B1%D8%B3%D8%AA-%D8%B3%D9%88%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D9%85%D8%B7%D8%B1%D8%AD-%D8%B4%D8%AF%D9%87-%D8%AF%D8%B1-%D8%AA%D8%A7%D9%BE%DB%8C%DA%A9-%D8%B3%D9%88%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D9%82%D8%AF%D8%B1%D8%AA%DB%8C"]فهرست سوالات مطرح شده در تاپیک سوالات قدرتی[/URL]
موفق باشید

آخرین ویرایش:

mostafa ghodrat

همکار مدیر مهندسی برق
کاربر ممتاز
بدن رو بعنوان یه زمین کوچیک برای فازمتر تصور کن.
اگر برق بخواد از بدن رد بشه وارد زمین بشه که برق گرفتگی بوجود میاد. چیزی که باعث روشن شدن لامپ فازمتر میشه احتلاف پتانسل دو سر لامپ هست که طرفی که به بدن وصل هست کمتراز طرفی هست که به فاز وصله بهمین خاطر روشن میشه . به معنی صفر بودن مطلق نیست.
خوب طبق یک مدار باز اختلاف پتانسیل هست . اما چون مدار باز هست جریانی نیست . و چون جریان نیست لامپ نمیتونه روشن بشه .ولی فرمودی بدن رو به عنوان یک زمین کوچیک در نظر بگیرم . که میشه یک قطب خازن و سیم فاز هم میشه قطب دیگر که چون فرکانس هست و سیکل مثبت و منفی داریم . حالت خازنی ایجاد شده و لامپ نئون روشن میشود.
(در رابطه با موضوع فازمتر استاد اصغری مطلب صحیح رو فرمودند) از استادای فیزیک مغناطیس دانشگاهمون گفته ی اقا سعید رو تایید کردن . )
طبق گفته ی استاد چون لامپ از نوع نئون هست و گازی قادر هست که روشن بشه و اگر از نوع دیگری بود روشن نمیشد .

مثلا موتور
ژنراتور
بحثای مصاحبه هی فنی
با تشکر از شما

سلام .
فکر کنم این تاپیک رو حوصله کنی بخونی بهترین مرجع برای بحث فنی در زمینه قدرت باشه .

Unknown_S

متخصص سیستم های قدرت
کاربر ممتاز
mahanair گفت:
جناب اصغری، سلام مجدد
والا من امروز به چند جا زنگ زدم و گفتم که چی می خام ولی اینطور جواب دادند که سه فاز رو می شه با پل دیود DC کرد اما به 600 ولت نمی رسه. حالا سوال اینجاست با توجه به سیمولیشنی که شما توی متلب زحمتش رو کشیدی ( که البته ما مکانیکی ها زیاد سر در نمیاریم :) ) ولتاژ خروجی 600 ولت بوده. مبنای شما بر اساس همون ولتاژ سه فاز بوده که خروجیش شده 600 DC؟ یا مثلا یه چیزی مثل یک ترانس افزاینده ی ولتاژ هم باید بیاد توی کار تا خروجی 600 ولت DC بگیریم؟
البته اینو هم بگم که به اونهایی که زنگ زدم همه اسم از پل دیود می آوردند و به یکیشون که گفتم رکتیفایر می خام گفت برای جوش؟ گفتم نه واسه یه همچین کاری، سر در نیاورد...شایدم من بد توضیح دادم!
ممنون می شم راهنماییم کنید
سلام

بله درسته! شما به یک ترنس نیاز دارید و با ولتاژ شبکه نمیشه به 600 ولت dc رسید! من مدار شبیه سازی رو واسه همین گذاشتم تا ترانس رو هم ببینید

:biggrin:خوب دستگاه موتور جوش دی سی هست و خودش یه نوع رکتیفایر هست. همونه! شما به اصطلاح عامیه بگید تا سر در بیارن

حالا یه چیزی هست. ببینید تهیه این موارد مستلزم صرف هزینه هست! نمیدونم شما چطور میخواین این هزینه رو خرج کنید؟

mehr9

عضو جدید
سلام. تو مدار سمبوليک ترانسفورماتورها دو نقطه تو پر تعیین میکنیم. این نقاط رو چطور مشخص میکنن؟

آخرین ویرایش:

Unknown_S

متخصص سیستم های قدرت
کاربر ممتاز
سلام. تو مدار سمبوليک ترانسفورماتورها دو نقطه تو پر تعیین میکنیم. این نقاط رو چطور مشخص میکنن؟

سلام دوست عزیز

این نقاط نشان دهنده سر ورود جریان هست
یعنی اگه یادتون باشه در درس مدار اگه جریان هر دو طرف ترانس از سر نقطه دار وارد یا خارج میشد علامت القای متقابل مثبت میشد و در غیر از اینصورت منفی بود;)

SAGHAR...SAGHAR

عضو جدید
قدرت

قدرت

سلام.من تازه واردم ونمیدونم کجاسوالاتم روبپرسم
من دانشجوی ترم3قدرت هستم
میخواستم ببینم کدوم گرایش برق سخت تر ازبقیه وبرای کدوم گرایش کاربیشتری هست؟
باتشکر:biggrin::):biggrin::)

Unknown_S

متخصص سیستم های قدرت
کاربر ممتاز
سلام.من تازه واردم ونمیدونم کجاسوالاتم روبپرسم
من دانشجوی ترم3قدرت هستم
میخواستم ببینم کدوم گرایش برق سخت تر ازبقیه وبرای کدوم گرایش کاربیشتری هست؟
باتشکر:biggrin::):biggrin::)

سلام
سوالاتتون رو همینجا بپرسید
برای هیچ کدوم کار نیست خیالتون راحت:biggrin:
هرکدوم هم سختی خودش رو داره
درسی مثل رله که سخته واسه من شیرینه ولی درسی مثل مدار منطقی که انصافا مشکل نیست واسه من کسل کننده هست. یعنی بستگی به علاقه شما داره;)
موفق باشید

SAGHAR...SAGHAR

عضو جدید
قدرت

قدرت

سلام
سوالاتتون رو همینجا بپرسید
برای هیچ کدوم کار نیست خیالتون راحت:biggrin:
هرکدوم هم سختی خودش رو داره
درسی مثل رله که سخته واسه من شیرینه ولی درسی مثل مدار منطقی که انصافا مشکل نیست واسه من کسل کننده هست. یعنی بستگی به علاقه شما داره;)
موفق باشید

ماکه تازه ترم سه ایم توهمون الکترومغناطیس موندیم.
یعنی :redface:واقعامیشه برق رو8 ترمه تموم کرد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

Unknown_S

متخصص سیستم های قدرت
کاربر ممتاز
ماکه تازه ترم سه ایم توهمون الکترومغناطیس موندیم.
یعنی :redface:واقعامیشه برق رو8 ترمه تموم کرد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

ایشالا که موفق میشید. فقط کمی پشتکار میخواد و علاقه
با یکی دوتا تابستون 7ترمه هم میشه خوند:)

Unknown_S

متخصص سیستم های قدرت
کاربر ممتاز
دوستان کم کار شدن !

دلیلی داره ؟
والا ما که هستیم و هر روز چک میکنم ببینم بچه ها میان یه بحثی راه بندازیم و مطلبی ازشون یاد بگیریم یا نه! ولی کم لطف شدن

سلام دوستان یسری اطلاعات راجع به سیستمهای چنج اور cho میخواستم لطفا

سلام
میشه دقیقا توضیح بدید چی میخواید؟!:confused: من نگرفتم

mostafa ghodrat

همکار مدیر مهندسی برق
کاربر ممتاز
سلام دوستان
من شیفته ی این سوال شدم ...
گفتم بذارم اینجا به نتیجه ای برسیم . واقعا جذابه
http://www.www.www.iran-eng.ir/showthread.php/63346-توجه!!توجه!!یک-معمای-برقی-خیلی-باحال

Unknown_S

متخصص سیستم های قدرت
کاربر ممتاز
دو جعبه سیاه داریم که در یکی مدار معادل تونن ودر دیگری مدار معادل نرتن بوده وغیر قابل تشخیص از هم.فقط از هر کدام دو سیم بیرون می آید .بدون باز کردن جعبه ها!!!!!!!!!!!!!!!! مدار را تشخیص بده.
جایزه:4 نمره پایان ترم مدار (1)!!!!!!!!!!!!!!!!
کجاست فکر برتر؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:):):)

:biggrin:دست میذاریم رو جعبه. اگه گرم بود یعنی تونن هست و اگه مدار گرم نشده بود نرتن هست:biggrin:

nutron

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
:biggrin:دست میذاریم رو جعبه. اگه گرم بود یعنی تونن هست و اگه مدار گرم نشده بود نرتن هست:biggrin:

اگر یه امپر متر رو با یه منبع ولیتاژ متغیر که مقدار ولتاژ اون قابل تغییر هست سری می کنیم.
میشه یه مدار که دو تا سر داره
دو سر اونرو وصل می کنیم به دو سر جعبه ها
ولتاژ منبع ولتاژ متغیر در حالت اول صفر هست . امپر متر مقداری رونشون میده. حالا شروع میکنیم به افزایش ولتاژ تاجایی که امپر متر مقدار صفر رو نشون بده.
حالا مقدار ولـتاژ اون منبع ولتاژ در واقع همون ولتاژ تونن ما هست برای هر دو مدار.
چیزی که الان داریم ولتاژ تونن هر دو جعبه هست هست.

بقیشو فردا فکر میکنم میگم:w10:

آخرین ویرایش:

nutron

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
پیشنهاد من این هست

به دو سر هر دو مدار یه امپر متر و یه منبع متغیر ولتاژ سری میکنیم. یعنی خروجی اول جعبه به ورودی امپر متر و خروجی اون به ورودی منبع ولتاژ متغیر و خروجی منبع به سر دوم جعبه.
شروع میکنیم به افزایش ولتاژ. هر جا امپر متر صفر نشون داد اون مقدار منبع ولتاژ میشه معادل ولتاژ تونن مدار
چون تونن در واقع یه منبع ولتاژ سری با امپدانس هست. ( با یه رابطه KVL دلیل صفر شدن امپر متر رو میتونید متوجه بشین )
پس این مورد تو تونن جواب میده. یعنی امپر متر رو میتونیم با اون منبع ولتاژ متغیر صفر کنیم .

همین رو توی نورتن عمل میکنیم
چون یه مدار موازی هست. هر چقدر اون منبع ولتاژ رو بالا ببریم باز هم امپر متر صفر نمیشه. چون همش صرف تلفات اون امپدانس میشه. در واقع میشه یه مداری که ار دو طرف مقاومت نورتن رو تغزیه میکنن .
همون قضیه تاثیر منابع مستقل .

دوستان توجه داشته باشند که تونن یه مدارر دقیقا همون نورتن اون هست و راهی هست برای شبیه سازی مدار و نشون دادن روابط بین ورودها و تغدیه یه مدار بصورت خیلی کلی.

mostafa ghodrat

همکار مدیر مهندسی برق
کاربر ممتاز
پیشنهاد من این هست

به دو سر هر دو مدار یه امپر متر و یه منبع متغیر ولتاژ سری میکنیم. یعنی خروجی اول جعبه به ورودی امپر متر و خروجی اون به ورودی منبع ولتاژ متغیر و خروجی منبع به سر دوم جعبه.
شروع میکنیم به افزایش ولتاژ. هر جا امپر متر صفر نشون داد اون مقدار منبع ولتاژ میشه معادل ولتاژ تونن مدار
چون تونن در واقع یه منبع ولتاژ سری با امپدانس هست. ( با یه رابطه KVL دلیل صفر شدن امپر متر رو میتونید متوجه بشین )
پس این مورد تو تونن جواب میده. یعنی امپر متر رو میتونیم با اون منبع ولتاژ متغیر صفر کنیم .

چون یه مدار موازی هست. هر چقدر اون منبع ولتاژ رو بالا ببریم باز هم امپر متر صفر نمیشه. چون همش صرف تلفات اون امپدانس میشه. در واقع میشه یه مداری که ار دو طرف مقاومت نورتن رو تغزیه میکنن .

دوستان توجه داشته باشند که تونن یه مدارر دقیقا همون نورتن اون هست و راهی هست برای شبیه سازی مدار و نشون دادن روابط بین ورودها و تغدیه یه مدار بصورت خیلی کلی.
خوب هدف بدست اوردن مقدار ولتاژ و جریان نیست . هدف اینه که تشخیص بدیم جعبه ی شماره یک یا دو کدام تونن و کدام نورتن هست .
برای بدست اوردن مقادیر روشتون درسته. فکر کنم اینم بشه یه منبع جریان 1 امپری دو سر a وb وصل میکنیم یه ولتمتر هم به همون دو سر . مقداری که ولتمتر نشون میده مقدار ولتاژ هست و یه مبنع ولتاژ یک ولتی میزنیم به دو سرaوb و یک امپر متر هم باهاش سری میکنیم . مقداری که امپر متر نشون بده مقدار جریان هست . از ولتاژ و جریان مقاومت هم بدست میاد.
نظر من بود تا تایید بشه یا نشه خیلی مونده :)

nutron

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
خوب هدف بدست اوردن مقدار ولتاژ و جریان نیست . هدف اینه که تشخیص بدیم جعبه ی شماره یک یا دو کدام تونن و کدام نورتن هست .
برای بدست اوردن مقادیر روشتون درسته. فکر کنم اینم بشه یه منبع جریان 1 امپری دو سر a وb وصل میکنیم یه ولتمتر هم به همون دو سر . مقداری که ولتمتر نشون میده مقدار ولتاژ هست و یه مبنع ولتاژ یک ولتی میزنیم به دو سرaوb و یک امپر متر هم باهاش سری میکنیم . مقداری که امپر متر نشون بده مقدار جریان هست . از ولتاژ و جریان مقاومت هم بدست میاد.
نظر من بود تا تایید بشه یا نشه خیلی مونده :)

تا اخرش نخوندی مهندس
من توضیح دادم که چجوری تونن نورتن رو تشخیص بدن .

Ir. A. P

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام
سوال جالب بوده ولی
من الان متوجه نشدم دقیقا که منظور از تونن یا نورتن بودن جعبه چیه؟ یعنی بگیم تو جعبه منبع جریان موازی با مقاومت هست یا منبع ولتاژ سری با مقاومت؟

آخرین ویرایش:

Ir. A. P

عضو جدید
کاربر ممتاز
پیشنهاد من این هست

این نظرتون یه جاش مشکل داره اونجایی که میگین تو حالت نورتن امپر متر صفر نمیشه اگر اندازه منبع ولتاژ برابر با (مقدار مقاومت جعبه×منبع جریان نورتن) باشه جریان شاخه موازی با مدار طبق kvl‌صفر میشه چون وقتی بین مدار و منبع ولتاژ اختلاف پتانسیلی نباشه جریانی جاری نمیشه!

mostafa ghodrat

همکار مدیر مهندسی برق
کاربر ممتاز
تا اخرش نخوندی مهندس
من توضیح دادم که چجوری تونن نورتن رو تشخیص بدن .
ببخشید من متوجه نشدم . فقط اون قسمتی رو فهمیدم که چطور میشه مقدار رو بدست اورد
سلام
سوال جالب بوده ولی
من الان متوجه نشدم دقیقا که منظور از تونن یا نورتن بودن جعبه چیه؟ یعنی بگیم تو جعبه منبع جریان موازی با مقاومت هست یا منبع ولتاژ سری با مقاومت؟
بله دقیقا باید گفت کدوم یکی از جعبه ها معادل تونن و کدوم یک معادل نورتن هست

Ir. A. P

عضو جدید
کاربر ممتاز

اره به نظر من فکر خوبیه . فقط اول خروجی رو اتصال کوتاه کنیم در این صورت اگر مدار گرم بشه یعنی از مقاومت جریان گذشته و گرم شده پس تونن هست و اگر مدار گرم نشه یعنی از مقاومت جریان نگذشته (به خاطر اتصال کوتاه شدن خروجی) پس نورتن هست . ایول فکر کنم درست باشه:D

Unknown_S

متخصص سیستم های قدرت
کاربر ممتاز
سلام
سوال جالب بوده ولی
بله دقیقا;)
پیشنهاد من این هست

سلام مهندس

اگر مدار نورتن رو در نظر بگیرید ما یه مقاومت داریم که جریان نورتن ازش عبور میکنه و ولتاژ تونن می افته روی دو سر مقاومت که مقدار ثابتی هست
حالا اگر مقدار منبع ولتاژ رو از صفر شروع کنیم ببریم بالا جریان کم کم پایین میاد و وقتی که ولتاژ منبع متغیرمو به مقدار ولتاژ دو سر مقاومت میرسه صفر میشه!!

آخرین ویرایش:

Unknown_S

متخصص سیستم های قدرت
کاربر ممتاز
اره به نظر من فکر خوبیه . فقط اول خروجی رو اتصال کوتاه کنیم در این صورت اگر مدار گرم بشه یعنی از مقاومت جریان گذشته و گرم شده پس تونن هست و اگر مدار گرم نشه یعنی از مقاومت جریان نگذشته (به خاطر اتصال کوتاه شدن خروجی) پس نورتن هست . ایول فکر کنم درست باشه:D

بله. دوستان فکر کردن چون میخندم و راه حل ساده ای هست ، من شوخی میکنم:biggrin:
اگه دو سر مدار ها رو اتصال کوتاه کنیم مدار تونن گرم میشه ولی اگه دو سر مدار ها رو باز بذاریم مدار نورتن گرم خواهد شد!;)

آخرین ویرایش:

Unknown_S

متخصص سیستم های قدرت
کاربر ممتاز
یه چیز دیگه

من نمیدونم این بحث اصلا چرا داره انجام میشه!!

میدونید که مدار ها رو میشه با ساده سازی به مدار معادل تونن یا نورتن تبدیل کرد. همچنین میدونیم که مدار تونن یا نورتن دقیقا همون جوابی رو به ما میده که مدار اصلی میداد! (معادل یعنی همین دیگه!!!!!!!!)
یعنی مدار تونن یا نورتن رفتارشون با هم و با مدار اصلی از دید مداری و ریاضی یکی هست!

همش دارم فکر میکنم که مهندسین عزیز چطور انتظار دارن با آمپرمتر و ولتمتر و منبع ولتاژ و ... (المان های الکتریکی) بین دو مدار که از دید ریاضی و الکتریکی یکسان هستن تفاوت قائل بشن!!!!:surprised::confused:

دقیقا عین این میمونه که بپرسن 3 از 1+2 به دست میاد یا از 2+1 ؟؟؟؟:biggrin: