تاپیک رفع اشکال درس کنترل خطی کنکور کارشناسی ارشد

Armin-Z

کاربر فعال تالار مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
سلام ببخشید دیر جواب دادم . این مثل اون نیست و اگه بازم واسه یه گین دیسی منفی اصلاحش کنیم . دیگه فاز 180 رو قطع نمیکنه یعنی با محور موهومی تلاقی نداره.
خواهش میکنم، ممنونم
فرق این با اون کجاس؟

Armin-Z

کاربر ممتاز
درسته اما تو اون نقطه ای که فاز قطع میشه که 0dB نیست که بتونیم از تحلیل شما استفاده کنیم ولی هر دو سیستم در بی نهایت اون شرایط رو دارن
طبق تحلیل شما این دو تا سیستم پایین که تقریبا مشابه هستن باید یا هر دو به jw بخورن یا هیچ کدوم نخوره ، اما یکیش میخوره و یکی دیگه نمیخوره:
شماره 1
شماره 2

آخرین ویرایش:

hamid_3469

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
درسته اما تو اون نقطه ای که فاز قطع میشه که 0dB نیست که بتونیم از تحلیل شما استفاده کنیم ولی هر دو سیستم در بی نهایت اون شرایط رو دارن
طبق تحلیل شما این دو تا سیستم پایین که تقریبا مشابه هستن باید یا هر دو به jw بخورن یا هیچ کدوم نخوره ، اما یکیش میخوره و یکی دیگه نمیخوره:
شماره 1
شماره 2
من بین این دوتا عکستون اصلا فرقی ندیدم :confused:
اما در اون مورد حق با شماست ، معیار بارک هاوزن یه شرط لازمه ، منظورم اینکه از روی قطع شدن فاز در 180 میشه فهمید روی محور موهومی ریشه داریم که در سوال سال 92 چک کردن همین نکته کافیه تا بفهمیم که رفتار نوسانی داریم. در مورد قطع نشدن خط 0 دی بی در همون لحظه چون من این نکته رو از کلاس اقایه تقوی فهمیدم نیاز به چک کردن نمودار اندازه نیست فقط با قطع شدن نمودار فاز این شرط ارضا میشه .( تو یکی دوتا نمودارم فازم چک کردم همین رفتارو داشتن ، و این شرایط برقرار بود )

890031156

کاربر ممتاز
توی شکل w=0 هست ولی تمایز w=+0 و w=-0 رو نشون نداده!
این سوال به تعابیری سخت ترین سوال نایکوئیست بوده!!!!
همونطور که شکل مشخص کرده فرکانس از 0 تا بی نهایت رو داده یعنی فرکانس از منفی بی نهایت تا 0 رو خودمون بکشیم که دقیقا میوفتن رو هم!

samin_m

کاربر ممتاز
بهر حال بازم ممنون از توضیحاتت

خواهش میکنم:D

من خودمم ک نمیدونستم! اگ میدونستم ک نمیپرسیدم!

ولی خب اون پاسخی ک داده شد،گویای همین نظر بود دیگ:D

با عرض سلام و ادب خدمت شما دوستان عزیزم

امیدوارم ک شاد و سلامت و سرحال و پرانرژی باشید!!

چندتا سوال از حضور مبارکتون داشتم:

1.برای محاسبه محل برخورد با محور موهومی یا حقیقی ( Im=0 و Re=0 )،راه راحتتری از جداسازی قسمت حقیقی و موهومی و مساوی با صفر قرار دادن و بدست آوردن فرکانس و جای گذاری........:w20: وجود نداره؟؟

2.برای محاسبه زاویه نقطه نگاشت پیدا کرده توسط تابع تبدیل حلقه باز،مجموع زوایای از صفرها تا نقطه مورد نظر رو از مجموع زوایای قطب ها تا نقطه مورد نظر کم میکنیم! دلیلش چی هست؟(چرا صفر منهای قطب؟)

دوستان کسی نظری نداره؟
;)

یه برقی

عضو جدید
دوستان توی مباحث مکان هندسی و دیاگرام بد و نایکوئیست اگه دقت کرده باشید دو کتاب معروف اقای رضایی و تقوی اکثرا تستای مخصوصا قبل 85 به قبل رو تستی حل کردند با توجه به این که خیلی گزینه ها تابلو طرح میشدند و خیلی واضحه که دو تا گزینه کاملا شوت هستند توی اون دو تای باقی مونده هم اون یکی که میمونه اونم خیلی شوت و پرت هستش... ولی داره الان دقیقا از همون سوالا الان تست طرح میشه و گزینه ها هوشمندانه طرح میشه که نشه رد گزینه خیلی سریع جواب داد..و باید کامل و دقیق حل کرد و خیلی میلی متری شده گزینه ها
شما واسه حل این مشکل چیکار کردید تا به طور مفهموی این مباحثو درک کنیدو حل کنید؟؟؟.
.
.
مثلا به طور مفهومی چرا صفر نامینیم فاز باعث میشه منحنی فاز اکیدا نزولی باشه؟؟؟
یا مثلا توی دیاگرام بد وقتی فرکانش گوشه رو تشخیص میدیم اون علامت بین s و اون عددی که داریم از کجا متوجه بشیم مثبت هستش یا منفی ؟؟به طور مفهومی کسی میتونه جوابمو بده؟؟

Armin-Z

کاربر ممتاز
من بین این دوتا عکستون اصلا فرقی ندیدم :confused:
اما در اون مورد حق با شماست ، معیار بارک هاوزن یه شرط لازمه ، منظورم اینکه از روی قطع شدن فاز در 180 میشه فهمید روی محور موهومی ریشه داریم که در سوال سال 92 چک کردن همین نکته کافیه تا بفهمیم که رفتار نوسانی داریم. در مورد قطع نشدن خط 0 دی بی در همون لحظه چون من این نکته رو از کلاس اقایه تقوی فهمیدم نیاز به چک کردن نمودار اندازه نیست فقط با قطع شدن نمودار فاز این شرط ارضا میشه .( تو یکی دوتا نمودارم فازم چک کردم همین رفتارو داشتن ، و این شرایط برقرار بود )
خوب نامردی کردم که معلوم نیس دیگه:D اختلاف قطبی که متفاوت گذاشتم فقط در حد 0.1 هست ولی همون باعث میشه مکان به سمت چپ و راست جابجا شه
خو این شرط و شروط این قضیه رو کامل بگو ما یاد بگیریم ، من نفهمیدم آخر چجوری از این میشه استفاده کرد:surprised:
ولی اینقد اینا رو تو متلب بالا پایین کردم چشام دیگه خودش grid داره، محل رو از رو شکل تخمین میزنم :D

hamid_3469

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
خوب نامردی کردم که معلوم نیس دیگه:D اختلاف قطبی که متفاوت گذاشتم فقط در حد 0.1 هست ولی همون باعث میشه مکان به سمت چپ و راست جابجا شه
خو این شرط و شروط این قضیه رو کامل بگو ما یاد بگیریم ، من نفهمیدم آخر چجوری از این میشه استفاده کرد:surprised:
ولی اینقد اینا رو تو متلب بالا پایین کردم چشام دیگه خودش grid داره، محل رو از رو شکل تخمین میزنم :D

این معیار میگه اگه به ازایه یه کا خاص نمودار فاز 180 رو قطع کرد میتونیم بگیم که با محور موهوی تلاقی داریم ، منظورم اینکه به ازایه اون کا مثلا در نمودار مکان رو محور موهومی هستیم ، یا اینکه وقتی روی محور موهومی هستیم مثل این میمونه که نمودار بود در یه جاییه که 180 رو قطع کرده . بهش میگن معیار نوسان بارک هاوزن
راستش من کار با متلبو در درس کنترل بلد نیستم ، میشه یه خورده راهنمایی کنی که باید چکار کنم ، باید توابع تبدیلمو بنویسم یا کار خاص دیگه ای بکنم ، اقایه تقوی یه برنامه تو متلب اجرا میکردن و نمودار مکانو ، بود ، نایکویستو این چیزا رو تو یه ابشن خاص نشون میداد و میتونست محل صفر قطبا رو جابجا کنه و همزمان تغیرات پاسخ این چیزارم مشاهده کنه . شما هم از این طریق با متلب کار میکنید ، اگه اینجوریه میشه منو راهنمایی کنید ؟

Armin-Z

کاربر ممتاز
این معیار میگه اگه به ازایه یه کا خاص نمودار فاز 180 رو قطع کرد میتونیم بگیم که با محور موهوی تلاقی داریم ، منظورم اینکه به ازایه اون کا مثلا در نمودار مکان رو محور موهومی هستیم ، یا اینکه وقتی روی محور موهومی هستیم مثل این میمونه که نمودار بود در یه جاییه که 180 رو قطع کرده . بهش میگن معیار نوسان بارک هاوزن
راستش من کار با متلبو در درس کنترل بلد نیستم ، میشه یه خورده راهنمایی کنی که باید چکار کنم ، باید توابع تبدیلمو بنویسم یا کار خاص دیگه ای بکنم ، اقایه تقوی یه برنامه تو متلب اجرا میکردن و نمودار مکانو ، بود ، نایکویستو این چیزا رو تو یه ابشن خاص نشون میداد و میتونست محل صفر قطبا رو جابجا کنه و همزمان تغیرات پاسخ این چیزارم مشاهده کنه . شما هم از این طریق با متلب کار میکنید ، اگه اینجوریه میشه منو راهنمایی کنید ؟
خیلی ممنون از توضیحت دوست من :smile:
هم میتونید از طریق نوشتن تابع تبدیل و اجرای دستورایی مثه bode و nyquist و rlocus نمودارایی که میخواید رو بدست بیارید هم از طریق قسمت sisotool
واسه رفتن به اون قسمت کافیه sisotool رو تایپ کنی و enter بزنی
اون تو خیلی محیط ساده ای داره و خودت یکم ور بری دستت میاد
امشب راستش خواب خوابم :D ایشاللا اگه خواستین فردا شب براتون کاملتر میگم، البته من خودم هم تجربی یاد گرفتم و ممکنه خیلی چیزاشو ندونم
فقط حواستون باشه بشدت اعتیاد آوره چون هر سیستمی که میبینی دوست داری بزنی اون تو و بالا پایین کنی ببینی چی میشه :D

hamid_3469

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
خیلی ممنون از توضیحت دوست من :smile:
هم میتونید از طریق نوشتن تابع تبدیل و اجرای دستورایی مثه bode و nyquist و rlocus نمودارایی که میخواید رو بدست بیارید هم از طریق قسمت sisotool
واسه رفتن به اون قسمت کافیه sisotool رو تایپ کنی و enter بزنی
اون تو خیلی محیط ساده ای داره و خودت یکم ور بری دستت میاد
امشب راستش خواب خوابم :D ایشاللا اگه خواستین فردا شب براتون کاملتر میگم، البته من خودم هم تجربی یاد گرفتم و ممکنه خیلی چیزاشو ندونم
فقط حواستون باشه بشدت اعتیاد آوره چون هر سیستمی که میبینی دوست داری بزنی اون تو و بالا پایین کنی ببینی چی میشه :D

سلام داداش دمت گرم ، کار باز sisotool رو یکم یاد گرفتم . راستشو بخوای من در بار اون معیار خودمم یکم شک داشتم ( از خیلی وقت پیش ) اما میدونستم همین که فاز 180 قطع بشه یعنی این شرط برقراره چون اگه تو اون لحظه به نمودار بود نگاه کنی(سوال سال 92) جایی که 180 قطع میشه خط 0 db در نمودار اندازه دقیق قطع نمیشه اما خب نزدیکشه . (رو همین شک داشتم ) تا امروز که با sisotool ابهامم رفع شده ، همون طوری که در تعریف گفتم دقیقش اینکه در همون لحظه که فاز 180 قطع میشه اندازه هم 0 db بشه اما بدلیل خطایی که در موقع اصلاح به گین منفی رخ میده اون خط صفر دیبی یخورده جابه جا میشه و جایی که 180 قطع میشه 0 دیبی قطع نمیشه. که در حل تستایه کنکور این مشکلی رو به وجود نمیاره چون همون شرط فازه کافیه تا بگیم با محور موهومی تلاقی داریم . اما من سوال سال 92 و سه تا تابع دیگه که دوتاش با محور تلاقی نداره و یکیش داره رو شبیه سازی کردم و دقیقا همون چیزی اتفاق افتاد که در تعریف بود (یعنی فاز 180 و اندازه 0 db ) نتایجشو به صورت یه عکس گذاشتم میتونی ببینی که چه اتفاقی افتاده ، در دوتایی که این شرط برقرار شده توجه کنه که در نمودار مکان (اون مربع صورتیه رو محور موهومی)و بود دقیقا کجاییم و چطور فاز و اندازه قطع شدن .
http://s5.picofile.com/file/8104744950/33.jpg

rezaei.sp

عضو جدید
سلام دوستان و اساتید کنترل .
دو تا مسئله واسم پیش اومده :
1- مبحث بسط به کسرهای جزئی یه مبحث ابتدایی و پایه هست . ظاهرا مهمه و گاها تو تبدیل معکوس و یا تحلیل گذرا استفاده میشه . درسته ؟ اهمیت داره ؟
2- اگر ریشه های مخرج کسر مختلط بشه باید چیکار کنیم ؟

samin_m

کاربر ممتاز
سلام دوستان و اساتید کنترل .
دو تا مسئله واسم پیش اومده :
1- مبحث بسط به کسرهای جزئی یه مبحث ابتدایی و پایه هست . ظاهرا مهمه و گاها تو تبدیل معکوس و یا تحلیل گذرا استفاده میشه . درسته ؟ اهمیت داره ؟
2- اگر ریشه های مخرج کسر مختلط بشه باید چیکار کنیم ؟
سلام داداشم

خوبی؟ اوضاع ردیفه؟

والا مبحث تجزیه کسرها مبحث تقریبا مهمی هست ک توی لاپلاس (معادلات،مدار،کنترل) و ریاضی مهندسی ممکنه کاربرد داشته باشه!

خدمتت عرض کنم ک در تمامی حالات شما با استفاده از مانده ها میتونی کسر هارو تجزیه کنی! (اما من شخصا کم دیدم ک لازم بشه ریشه مختلط رو تجزیه کرد)

f shademan

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
چررا نایکویست انقد سخت شده من چندتاسوال اساسی دارم کسی میتونه کمک بکنه ؟؟:redface:

چشم ها را باید شست ..جور دیگری باید دید

سوالای اساسیتونو بپرسین ،ایشالا پاسخ خواهی گرفت:)

آخرین ویرایش:

sanijoon

کاربر فعال تالار مقالات ,
کاربر ممتاز
بپرسم دوستم بالاخره با کمک همدیگه یه جوری حلش میکنیم نگران نباش :w24:

ما منتظر سوالات اساسی شماییم

چشم ها را باید شست ..جور دیگری باید دید

سوالای اساسیتونو بپرسین ،ایشالا پاسخ خواهی گرفت:)
دمتون گرم برقيا. اديسون ازتون راضي باشه.
آخر مرام و معرفتين بخدا :gol:

erfan_messi

عضو جدید
کاربر ممتاز
درود
دوستان تو این نمودارهای بود که با متلب رسم شده چجوری میشه درست تشخیص داد شیبهارو ؟؟ خیلی کم شیبها فرق دارن با هم .

3tare_87

عضو جدید
دوستان یه جا خوندم در مکان ریشه های منفی به صفر شاخه ای وارد بشه نشان دهنده ی ریشه در بی نهایته!! نظرتون چیه؟!

freddy-elec

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
دوستان یه جا خوندم در مکان ریشه های منفی به صفر شاخه ای وارد بشه نشان دهنده ی ریشه در بی نهایته!! نظرتون چیه؟!
همواره تعداد صفر ها و قطب ها با هم برابره و یه سری از صفر ها یا قطب ها که محدود نیستن تو بی نهایتن.اصلا به خاطر همینه که ما مجانب داریم دیگه.به ازای k بی نهایت یا صفر یه سری از صفر ها یا قطب ها بی نهایت می شن

3tare_87

عضو جدید
همواره تعداد صفر ها و قطب ها با هم برابره و یه سری از صفر ها یا قطب ها که محدود نیستن تو بی نهایتن.اصلا به خاطر همینه که ما مجانب داریم دیگه.به ازای k بی نهایت یا صفر یه سری از صفر ها یا قطب ها بی نهایت می شن
درست میگید!! اما بزارید سوالمو یه جور دیگه بگم!! اگر بخوایم با این نکته تست 92 رو حل کنیم!! چجور استدلال میشه کرد؟
test.jpg

freddy-elec

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
درست میگید!! اما بزارید سوالمو یه جور دیگه بگم!! اگر بخوایم با این نکته تست 92 رو حل کنیم!! چجور استدلال میشه کرد؟
مشاهده پیوست 186198

از روی گزینه ها معلومه که دو تا صفر و دو تا قطب محدود داریم.اگه gh رو تشکیل بدیم و به ازای k=-1 تابع تبدیل رو بنویسیم میبینیم که مخرج درجه 1 میشه.در واقع یه قطب رفت تو بی نهایت نشست.بقیه ی تابع تبدیل رو هم میشه از روی بود تقریبی حدس زد و مکان ریشه هارو رسم کرد

3tare_87

عضو جدید
منم منظورم روشی غیر از روش تشریحی( روشی شما فرمودید) هست!!
یکی از اساتید فرمودن که مشخص هستش که یه ریشه در بی نهایته! چون به صفر شاخه ای از مکان ریشه ها وارد شده!!

freddy-elec

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
منم منظورم روشی غیر از روش تشریحی( روشی شما فرمودید) هست!!
یکی از اساتید فرمودن که مشخص هستش که یه ریشه در بی نهایته! چون به صفر شاخه ای از مکان ریشه ها وارد شده!!
خوب این که درسته.من فکر کردم شما اینو می دونی تشریحیشو گفتم.
ما همیشه از قطب به سمت صفر میریم دیگه! الان هم یه قطب تو بی نهایت داشتیم که به ازای تغییرات k اومده در نهایت رسیده به صفر

آخرین ویرایش:
بالا