دوستان لطفا به این سوال یه نگاهی کنید!!![]()
اول بگید گزینه 3 درسته ؟ اگه درسته تا راه حلمو بگم؟
اول بگید گزینه 3 درسته ؟ اگه درسته تا راه حلمو بگم؟
من چون با جواب این سوال قانع نشدم!! خواستم که با دوستان دربارش بحث کنیم چه اشکالی جوابتون رو بگید تا به یه نتیجه ای برسیم!!
خب اگه گزینه 3 اشتباه باشه من نمیتونم راه حلمو بگم . اگه درسته تا بگم چه جوریه شده گزینه 3 ؟؟
بچه ها ممنون میشم رو این تست بحث کنین
مشاهده پیوست 185266
علیک سلامبله میشه جوابتون رو کامل بگید!!
در شکل A یک سیستم با یک قطب فعال داریم ک باتوجه ب فاز در بی نهایت،سیستم مرتبه اول هست! پس شکل III پاسخ متناظر این سیستم هست!
گزینه 2 و 3 حذف میشوند
تفاوت گزینه های 1 و 4 هم در شکلهای B و D هستند
همونطور ک در شکل D ملاحظه میکنید قطب عامل مرتبه اول کوچکتر هست و آلفا کوچکتر داره و همونطور ک میدونید زمان نشست با آلفا رابطه عکس داره،پس دیرتر میرا میشه،و ب همین ترتیب هم برای شکل B میشه اظهار نظر کرد
در بین عزیزان اگه کسی میتونه درباره دلیل شکل C راهنمایی کنه،ممنونم میشم ماروهم از نظرش مطلع کنه
ممنون از جواب خوبت!! خیلی لطف کردی!!
سیستم B حاشیه فاز و حاشیه بهره منفی نداره؟؟!! نباید ناپایدار باشه؟؟
سیستم D بنظر در مرز ناپایداریه!! چون PM ,GM صفره!!!
ببخشید اون اشتباه تایپی بود منظورم سیستم c که GM PM برابره صفره!!
خواهش میکنم!
او و و و...! حد فاز و حد بهره! بسیار هم عالی!اصلا ب فکرم نرسید!
اگ D در مرز ناپایداری اینجوریه،اگ ناپایدار بشه میخواد چ جوری شکلک در بیاره؟؟!!! بنظر میاد سیستم جلفی باشه!! LOL
والا اعداد خیلی واضح نیس ولی اگ اشتباه نکنم نزدیک ب مرز پایداری هست اما ناپایدار نیس! یعنی PM و GM اش هردو کمی از صفر بیشتر هستند.
یه سوالی دارم،تفاوت سرعت میرایی رو از روی حدفاز و بهره چطور میشه تشخیص داد؟(ب عبارتی تفاوت اون دو شکل چطور توجیح میشه؟) یا اصن طراح چطور ب این سوال پاسخ داده؟
ممنون![]()
عکس واضح ترشو گذاشتم...تصویر واضح ترشو اگه دارید.بزارید ممنون میشم!! چون اصن اعداد نمودار بود خوانا نیست!!
عکس واضح ترشو گذاشتم...
فرم کلی تابع تبدیل به این صورت هست:
فرم کلی تابع تبدیل به این صورت هست:
G(s)=ks(s+s1)/(s+s2)(s+s3)l که s1>s2,s3
با توجه به مقدار نهایی نمودار اندازه 1=|(بینهایت)G| ؛ k=1 خواهد بود
با توجه به نزدیکتر بودن دو قطب به مبدا تا به صفر دیگر(دو قطب در حدود فرکانس های 2 و 10 و صفر در حدود فرکانس100) مکان هندسی به سمت چپ کشیده میشود
معادله مشخصه به شکل s^2+(s2+s3)s+s2.s3-s^2-s1.s=0 در میاید که دو s^2 با هم حذف شده و بک ریشه در بی نهایت و یک ریشه در راست خواهیم داشت
پ.ن:واسه طراحان به سیستم های سره در k منفی و مخصوصا k=-1 به شدت علاقه مندی هست(به قول استاد شیرین آبادی)
خیلی متشکرم از شما، اگه لطف کنی این سیستم رو هم برای من تحلیل کنی خیلی ممنونت میشمبه نظرم اصلا تحلیل خوبی نبود . یا شاید طرز بیانتون خوب نبود . اولا با توجه به نمودار مکان تابع تبدیل حلقه باز به صورت پارامتری تخمین زده میشه همون چیزی که دوستمون نوشتن . حالا اگه معادله مشخصه تابعمو بنویسید به صورت 1+KGH و به جای k عدد -1 قرار بدیم مشخص میشه که یه ریشمون ظاهر نمیشه و از طرفی ما میدونیم درجه 2 هستش پس گزینه های 1 و 2 حذف میشن(یعنی یه ریشه در بینهایته) . حالا در بین گزینه های سه و چهار کاری که باید کرد اینکه شما بررسی کنید ایا محور موهمومی قطع میشه یا نه که دو راه هست یا با تخمین تابع از روی نمودار بود که باید ادم خیلی دقیق باشه چون اگه یه عدد اشتباه تخمین زده بشه حساب کتاب درست از اب در نمیاد یه راه دیگه استفاده از معیار بارک هاوزن : این معیار میگه که از k ای وجود داشته باشه که به ازایه اون GH=-1 بشه یا در نمودار بود دامنه 0 دی بی و فاز 180 بشه و یا نمودار نایکویست از نقط -1 عبور که ما ریشه های روی محور موهومی داریم . حالا با توجه به اینکه نمودار بود رسم شده در سوال واسه گین مثبت رسم شده و ما برای k=-1 اصلاحش میکنیم ، و میدونیم که گین منفی در نمودار اندازه تاثیری نداره فقط نمودار فاز 180 درجه بالا پایین میکنه . حالا اگه در نمودار فاز جای 0 عدد 180 بزاریم و جای 90 عدد 270 یعنی 180 درجه بردیمش بالا و اگه نمودارو چک کنیم متوجه میشیم چنین نقطه ای وجو داره که ای شرطی که گفتم برقرا بشه پس ما با محور موهومی تلاقی داریم و گزینه چهار درست میشه .
دوستان توی یوتیوب بنویسید دیاگرام بود(bode diagram) و اینتر رو بزنید
چیز دیگه ای ننویسید ها![]()
سلام سر الکس عزیز!
سلام!
خوبی داداش؟
الله اکبر!! سایت های فیلتررررررررر ه غیر اخلاقی...!هه هه
خب،بعد از اینتر کردن چیکار کنیم؟ کدوم ویدئو مد نظرته؟ توش چی میگه؟
دوستان توی یوتیوب بنویسید دیاگرام بود(bode diagram) و اینتر رو بزنید
چیز دیگه ای ننویسید ها![]()
سلام سر الکس عزیز!
برو اونجا نعمت فراوونه فایل زیاد هست .
میبینم که قند شکنم که داری!![]()
خیلی متشکرم از شما، اگه لطف کنی این سیستم رو هم برای من تحلیل کنی خیلی ممنونت میشم(گزینه ها مشابه همون سوال قبلی باشه)
مشاهده پیوست 185391
اگه واضح نیست از این لینک استفاده کنید:
Bode.Ex
بچه ها اصن کاری به جواب تست و اینا ندارم!! فقط میخوام بدونم سیستم B و C پاسخ پله شون چرا اینجوری شده!! پلیز راهنمایی کنید![]()
خدمت شما عرض کنم ک شما اگ تابع تبدیل حلقه باز رو از روی نمودار بود برای شکل 3 با اعداد دقیق بدست بیارید متوجه میشید ک این شبیه شکل استاندارد سیستم مرتبه دوم هست w^2/(s(s+2a))0 بنابراین شما با محاسبات مربوط به پاسخ سیسیتم مرتبه دوم میتونید شکل رو بدست بیارید!
اما در رابطه با شکل 3 مطمئن نیستم،ولی شاید بعد از نوشتن تابع تبدیل حلقه باز و بررسی پایداری میبینید ک سیستم پایدار مرزی هست (همونطور ک نمودار بود این رو میگه!)
ممنون دوست عزیززز!! واقعا ممنونم از توجه و وقتی که برای جواب دادن به سوالها میزاری!! http://www.www.www.iran-eng.ir/images/smilies/funny/w27.gif
بالاخره فهمیدم قضیه چیه!! http://www.www.www.iran-eng.ir/images/smilies/funny/w42.gifطراح کنکور ازین بلاها سرمون نیاره صلوات!! محور افقی نمودار بود و فاز منطبق هم نیس!!! یعنی حاشیه فاز و بهره ای که من محاسبه میکردم اشتباه بوده!!! در واقع سیستم C حاشیه پایداری منفی داره اما سیستم B کاملا پایداره!!!
چون خبری از امگا صفر منفی نیست،باید نمودارو کامل کنیمبا عرض سلام و ادب خدمت شما دوستان عزیزم
3.توی سوال زیر،ازکجا متوجه میشیم ک شکل تنها نشانگر شاخه اصلی هست؟
مشاهده پیوست 185738
مشاهده پیوست 185737
چون خبری از امگا صفر منفی نیست،باید نمودارو کامل کنیم