.V A H I D.
عضو جدید
سلام
روش حلتون واسه تست نایکوئیست 88 چیه(زاویه یاجداکردن Re و Im)؟
سلام
سلام
می شه این روشو بگینسلام بهتون پیشنهاد میکنم واسه این تست از طریق رفتار فازی صفر و قطبا حلش کنید ، با نگاه حل میشه ، البته روش های دیگه هم براش هست ، ولی به نظرم واسه سوالات بود و نایکویستی که تابعو میده و نمودارو میخواد یا حتی برعکسش با نگاه بر رفتار فازی میشه خیلی قشنگ تابع رو حدس زد .
بله منظورم همون سوالهسال 88 دو تا سوال از نایکوئیست اومده.اگه منظورت سوالیه که تابع تبدیلش سه تا قطب و دو تا صفر داره روش زاویه خیلی سریع تر از روش جدا کردن هستش.
می شه این روشو بگین
بله منظورم همون سواله
زاویه صفرش راحت در میاد که بیشتر از منفی 90ه ولی تو بینهایت مشکل دارم
ممنونتو بی نهایت کافیه از قواعد پرتوان حد استفاده کنی.
می شه این روشو بگین
بله منظورم همون سواله
زاویه صفرش راحت در میاد که بیشتر از منفی 90ه ولی تو بینهایت مشکل دارم
فقط باید به چند تا چیز دقت کنید ، مثلا زمان شروع شدن منحنی ها ، رفتار صفر و قطبا و اینکه هر صفر و قطبی که به محور موهومی نزدیکتره زودتر فعال میشه و زودتر تاثیرشو میبینیم (بدون توجه به اینکه مختلط باشه یا نباشه ) { من خودم میگم هر کی نزدیکتره تا یه جایی زورش بیشتره} بعد اون میتونید به فاز نهاییش نگاه کنید (که در این سوالی که گذاشتید به اونجا نمی رسید چون نیاز نیست) ودر کلا باید مسائل متنوع ببینید ، مثلا در همین چند تا شکلی که من با مطلب شبیه سازی کردم و در پستایه قبل گذاشتم میتونید یه چیزایی بفهمید
در باره این سوال بگم که گزینه های 2 و 4 خیلی پرتن چون بعد از قطب در مبدا که باعث میشه دیاگرام از اون پایین شروع بشه بلافاصله صفر(البته به مینیمم فاز بودنش باید توجه کرد)فعال میشه و ما افزایش فاز داریم ( یعنی حرکت درجهت مثلٍاتی ) بعد اون قطب در -10 فعال میشه (یعنی کاهش فاز ) و بعد اون باز قطب د ر-20 ( یعنی باز کاهش فاز ) ،که اینا رو فقط در گزینه 3 میبینی .
یه چیزیم توجه داشته باشید که در جاهایی که هر صفر و قطب یکی در میون فعال میشه ما حتما یه حال کوهان مانند داریم .
. مشاهده پیوست 187029
حرف شما کاملا درسته
تو این روش مشکلم اینجاس که مگه صفر باعث افزایش فاز(یعنی پاد ساعتگرد)نمیشه؟
اینجا که همش ساعت گرده!(انگار 2 صفرو که نزدیکتر به محور نسبت به 2 قطب حقیقیه ندیده)مشکلم اینجاس...
آقا روش حلت خیلی عالی بود واقعا ممنون.خیلی حال کردم.این روش رو از کجا شما یاد گرفتی؟امکانش هست یکی دو تا دیگه مثال دیگه هم بزنی تا ما هم مسلط شیم؟راستش چون در این روش شما بیاد فقط تحلیل کنی توضیح دادنش یخورده سخته، شما باید با حل مسائل مختلف بتونی مسلط بشی (ونه با یه مثال) سعی کنی هر دیاگرام نایکویست یا نمودار بودی دیدید بدون توجه به سوالش تابعشو تخمین بزنید ، یا اینکه وقتی یا تابعو میبینید یه نمودار بود یا یاگرام نایکویست از اون در ذهنوتو مجسم بشه .
فقط باید به چند تا چیز دقت کنید ، مثلا زمان شروع شدن منحنی ها ، رفتار صفر و قطبا و اینکه هر صفر و قطبی که به محور موهومی نزدیکتره زودتر فعال میشه و زودتر تاثیرشو میبینیم (بدون توجه به اینکه مختلط باشه یا نباشه ) { من خودم میگم هر کی نزدیکتره تا یه جایی زورش بیشتره} بعد اون میتونید به فاز نهاییش نگاه کنید (که در این سوالی که گذاشتید به اونجا نمی رسید چون نیاز نیست) ودر کلا باید مسائل متنوع ببینید ، مثلا در همین چند تا شکلی که من با مطلب شبیه سازی کردم و در پستایه قبل گذاشتم میتونید یه چیزایی بفهمید
در باره این سوال بگم که گزینه های 2 و 4 خیلی پرتن چون بعد از قطب در مبدا که باعث میشه دیاگرام از اون پایین شروع بشه بلافاصله صفر(البته به مینیمم فاز بودنش باید توجه کرد)فعال میشه و ما افزایش فاز داریم ( یعنی حرکت درجهت مثلٍاتی ) بعد اون قطب در -10 فعال میشه (یعنی کاهش فاز ) و بعد اون باز قطب د ر-20 ( یعنی باز کاهش فاز ) ،که اینا رو فقط در گزینه 3 میبینی .
یه چیزیم توجه داشته باشید که در جاهایی که هر صفر و قطب یکی در میون فعال میشه ما حتما یه حال کوهان مانند داریم .
. مشاهده پیوست 187029
آقا روش حلت خیلی عالی بود واقعا ممنون.خیلی حال کردم.این روش رو از کجا شما یاد گرفتی؟امکانش هست یکی دو تا دیگه مثال دیگه هم بزنی تا ما هم مسلط شیم؟
منقلبم کرد اصن !
خیلی خوب بود.عالییی.دستت درد نکنه.ایشالا جبران کنم.سلام اینا همش بر میگرده به نمودار قدرتمند بود ، که باعث میشه شما رفتار یه تابعو بتونی حس کنی . این روش در بود خیلی باحالتره.
http://s5.picofile.com/file/8106015242/45.jpg
آقا یه چیز دیگه.تو نا مینیمم فاز همین روش کاربرد داره اما باید به این توجه کنیم که صفر و قطب سمت راست فاز رو به ترتیب کاهش و افزایش میدن.درسته؟سلام اینا همش بر میگرده به نمودار قدرتمند بود ، که باعث میشه شما رفتار یه تابعو بتونی حس کنی . این روش در بود خیلی باحالتره.
http://s5.picofile.com/file/8106015242/45.jpg
آقا یه چیز دیگه.تو نا مینیمم فاز همین روش کاربرد داره اما باید به این توجه کنیم که صفر و قطب سمت راست فاز رو به ترتیب کاهش و افزایش میدن.درسته؟
راستش چون در این روش شما بیاد فقط تحلیل کنی توضیح دادنش یخورده سخته، شما باید با حل مسائل مختلف بتونی مسلط بشی (ونه با یه مثال) سعی کنی هر دیاگرام نایکویست یا نمودار بودی دیدید بدون توجه به سوالش تابعشو تخمین بزنید ، یا اینکه وقتی یا تابعو میبینید یه نمودار بود یا یاگرام نایکویست از اون در ذهنوتو مجسم بشه .
. مشاهده پیوست 187029
من خودم علاوه بر کتاب اقایه تقوی کلاسشون رفتم ولی چون این جور تحلیل کردن نوشتن نداره سوالاتو اینجور حل نمیکردن ، و خیلی کم پیش اومد که اینجوری تدریس کنن ، من چند وقت زوم کردم رو این مسئله و از روی منابع مختلف از جمله کتاب دکتر خاکی صدیق تونستم رفتار فازی رو تشخیص بدم ، عرض کردم در نمودار بود خیلی جالبتره و یه نمونش تست جبرانساز سال 90 که در صفحه قبلتر با مطلب شبیه سازیش کردم . استاد تقوی اونو سر کلاس یه جور کاملا متفاوت و فرمولی حل کردن اما من از روی نمودار تابعشو حدس زدم . خیلی باحاله وقتی به جاهایه مختلف نمودار نگاه میکنی و میدونی اثر چیه .ممنون بابت توضحیتون .
من این سبک حلو فکر کنم تو کتاب تقوی هم دیدم .
از همون موقع این برام سوال شد که چجوری میشه فهمید از روی دیاگرام که فاز کاهش داشته یا افزایش ؟؟
من خودم علاوه بر کتاب اقایه تقوی کلاسشون رفتم ولی چون این جور تحلیل کردن نوشتن نداره سوالاتو اینجور حل نمیکردن ، و خیلی کم پیش اومد که اینجوری تدریس کنن ، من چند وقت زوم کردم رو این مسئله و از روی منابع مختلف از جمله کتاب دکتر خاکی صدیق تونستم رفتار فازی رو تشخیص بدم ، عرض کردم در نمودار بود خیلی جالبتره و یه نمونش تست جبرانساز سال 90 که در صفحه قبلتر با مطلب شبیه سازیش کردم . استاد تقوی اونو سر کلاس یه جور کاملا متفاوت و فرمولی حل کردن اما من از روی نمودار تابعشو حدس زدم . خیلی باحاله وقتی به جاهایه مختلف نمودار نگاه میکنی و میدونی اثر چیه .
3میشه؟با همون روش
3میشه؟با همون روش
4 نمی شه چون تو بی نهایت به جایی غیر از مبدا رسیده.تابع ما سره نیست که به جایی غیر صفر بیادبله 3 میشه . یعنی منم چه از اون روش چه روش دیگه حساب کردم میشه 3 .
ولی سنجش تو کلیدها زده 4 :|
4 نمی شه چون تو بی نهایت به جایی غیر از مبدا رسیده.تابع ما سره نیست که به جایی غیر صفر بیاد
نکنه به خاطر شکل مکانه که گفته برای مقدار K منفی هست؟دقیقا
نکنه به خاطر شکل مکانه که گفته برای مقدار K منفی هست؟
تاثیر داره ؟
من رسم مکان رو نخوندم![]()
یا خدا.این نامرد چرا موهومی نداره اصلا؟نظرتون چیه بچه ها؟
مشاهده پیوست 187086
به نظرم مکانشم اشتباه هست .
برای k<0 قسمتی از محور حقیقی جزو مکان هست که سمت راستش تعداد فرد قطب و صفر باشه .
ولی اینجا سمت راست 2تا قطب مبدا و سمت راست اولین صفر جزو مکان حساب کرده .
همون طور که گفتید مکانش اشتباه کشیده ، من نمودار مکان و بودشو (متاسفانه نایکویست کشیدن بلد نیستم) با مطلب شبیه سازی کرده به ازای k >0 همون طور که میشه از این شبیه سازی نتیجه گرفت اثر اون قطب وسطیه به دلیل وجود صفر قبل و بعدش دیده نمیشه و از طرفیم فاز نهاییم از -90 کمتره و سیستمم سره که نیست پس فقط گزینه 3 درسته .
http://s5.picofile.com/file/8106029550/46.jpg