تاپیک رفع اشکال درس کنترل خطی کنکور کارشناسی ارشد

freddy-elec

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
سلام.بچه ها توضیحات مثال8 صفحه 350 کتاب آقای تقوی رو نمیفهمم.کسی میتونه کمک کنه؟
گفته نامینیمم فاز پس باید حداقل یه صفر یا قطب سمت راست داشته باشیم پس گزینه های 3 و 4 میپرن.
حالا برای تشخیص تابع تبدیل صحیح باید از منحنی اندازه یا فاز یا هر دو کمک بگیریم.
بین گزینه ی 1 و 2 تنها تفاوت توی گین اونهاست.پس گین رو توی یه فرکانس داخواه بدست میاریم ببینیم کدومه که برای راحتی فرکانس رو 1 در نظر گرفته چون تو این فرکانس مقدار اندازه برابر 0db یا 1 هستش.گزینه ی 2 جواب درست بدست میاد

erfan_messi

عضو جدید
کاربر ممتاز
درود
تو این تست سال 84 . تو کتاب تقوی گفته نوع سیستم زوج هست (با این مشکلی ندارم) ولی چرا نوع 2 ؟؟
از سمت راست شروع شده منحنی پس چجوری شده نوع 2 ؟؟

100_8494.jpg100_8495.jpg

freddy-elec

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
درود
تو این تست سال 84 . تو کتاب تقوی گفته نوع سیستم زوج هست (با این مشکلی ندارم) ولی چرا نوع 2 ؟؟

مشاهده پیوست 186499مشاهده پیوست 186500
اون نکته ای که میگه سیستم های نوع 2 از سمت منفی نمودار حقیقی شروع می شن برای سیستم های مینیمم فاز با بهره ی مثبته.این سیستم می تونه نامینیمم فاز باشه.

آخرین ویرایش:

samin_m

کاربر فعال تالار مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
درود

مشاهده پیوست 186499مشاهده پیوست 186500

عرفان جان،در ادامه سوال شما من هم جا داره بپرسم ک: میدونیم w=0+ و w=0- در جهت ساعت گرد و با شعاع بی نهایت بهم وصل میشن،پس میشه از این قضیه حدس زد ک زاویه اتصال 180 درجه هست!! در صورتی ک توی نکته ای ک توی کتاب آقای تقوی اومده،گفته شده برای سیستم مرتبه N زوایه اتصال 180N هست ک برای سیستم درجه 2 برابر 360 میشه!!!!!!!!!!!!!!

و البته از طرفی ما میدونم ک توی w های کوچک زاویه نگاشت منحنی نایکویست توسط تابع تیدیل با N90- رابطه داره و اینجا زاویه تقریبا صفر هست و N=0 میشه!!!!!!!

حالا از اساتید میخوام یه توضیحی بدن من متوجه اشتباهم توی گفته های بالا بشم!

ممنونم:gol:

freddy-elec

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز

عرفان جان،در ادامه سوال شما من هم جا داره بپرسم ک: میدونیم w=0+ و w=0- در جهت ساعت گرد و با شعاع بی نهایت بهم وصل میشن،پس میشه از این قضیه حدس زد ک زاویه اتصال 180 درجه هست!! در صورتی ک توی نکته ای ک توی کتاب آقای تقوی اومده،گفته شده برای سیستم مرتبه N زوایه اتصال 180N هست ک برای سیستم درجه 2 برابر 360 میشه!!!!!!!!!!!!!!

و البته از طرفی ما میدونم ک توی w های کوچک زاویه نگاشت منحنی نایکویست توسط تابع تیدیل با N90- رابطه داره و اینجا زاویه تقریبا صفر هست و N=0 میشه!!!!!!!

ما زمانی میتونیم از N90- استفاده کنیم که سیستم مینیمم فاز باشه.
زمانی هم ساعتگرد میچرخیم که مسیر نایکوئیست exclude باشه.
بعد الان شما منحنی رو نسبت به محور حقیقی قرینه کن.چطوری میشه فقط با 180 درجه چرخش از صفر منفی به صفر مثبت رسید؟
اینم بگم اگر بهره ی سیستم منفی باشه کل شکل 180 درجه می چرخه.پس اینجا میتونیم بگیم سیستم مرتبه دو با بهره ی منفی هست

erfan_messi

عضو جدید
کاربر ممتاز
اون نکته ای که میگه سیستم های نوع 2 از سمت منفی نمودار حقیقی شروع می شن برای سیستم های مینیمم فاز با بهره ی مثبته.این سیستم می تونه نامینیمم فاز باشه.

ما زمانی میتونیم از N90- استفاده کنیم که سیستم مینیمم فاز باشه.
زمانی هم ساعتگرد میچرخیم که مسیر نایکوئیست exclude باشه.
بعد الان شما منحنی رو نسبت به محور حقیقی قرینه کن.چطوری میشه فقط با 180 درجه چرخش از صفر منفی به صفر مثبت رسید؟
اینم بگم اگر بهره ی سیستم منفی باشه کل شکل 180 درجه می چرخه.پس اینجا میتونیم بگیم سیستم مرتبه دو با بهره ی منفی هست

ممنون دوستان
واقعا نمیدونم با این حواس پرتیم چه کنم :biggrin: وقتی این پست دادم 5 دقیقه بعد فهمیدم چه سوتی دادم :biggrin:

hamedgho2000

عضو جدید
مثلا به طور مفهومی چرا صفر نامینیم فاز باعث میشه منحنی فاز اکیدا نزولی باشه؟؟؟
یا مثلا توی دیاگرام بد وقتی فرکانش گوشه رو تشخیص میدیم اون علامت بین s و اون عددی که داریم از کجا متوجه بشیم مثبت هستش یا منفی ؟؟به طور مفهومی کسی میتونه جوابمو بده؟؟
واقعا من تا حالا به این چیزا دقت نکردم
مخصوصا این مورد آخری
چی میشه که ؟؟؟؟

freddy-elec

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
دوستان توی مباحث مکان هندسی و دیاگرام بد و نایکوئیست اگه دقت کرده باشید دو کتاب معروف اقای رضایی و تقوی اکثرا تستای مخصوصا قبل 85 به قبل رو تستی حل کردند با توجه به این که خیلی گزینه ها تابلو طرح میشدند و خیلی واضحه که دو تا گزینه کاملا شوت هستند توی اون دو تای باقی مونده هم اون یکی که میمونه اونم خیلی شوت و پرت هستش... ولی داره الان دقیقا از همون سوالا الان تست طرح میشه و گزینه ها هوشمندانه طرح میشه که نشه رد گزینه خیلی سریع جواب داد..و باید کامل و دقیق حل کرد و خیلی میلی متری شده گزینه ها
شما واسه حل این مشکل چیکار کردید تا به طور مفهموی این مباحثو درک کنیدو حل کنید؟؟؟.
.
.
مثلا به طور مفهومی چرا صفر نامینیم فاز باعث میشه منحنی فاز اکیدا نزولی باشه؟؟؟
یا مثلا توی دیاگرام بد وقتی فرکانش گوشه رو تشخیص میدیم اون علامت بین s و اون عددی که داریم از کجا متوجه بشیم مثبت هستش یا منفی ؟؟به طور مفهومی کسی میتونه جوابمو بده؟؟
سلام شرمنده دیر جواب میدم،سوال شما رو ندیده بودم
صفر یا قطب سمت راست از نظر فاز به ترتیب مثل قطب و صفر سمت چپ عمل میکنن،دلیلش هم به خاطر اون منفی هست که تو صورت یا مخرج تانژانت ظاهر میشه،دیاگرام بود نامینیمم فاز هم میتونه اکیدا نزولی باشه.درواقع اگر سیستمی که مطمینیم که شامل صفر هم هست و قطب های پایدار داره و دیاگرام بودش اکیدا نزولیه با قطعیت میگیم که نامینیمم فازه،اما همه ی سیستم های نامینیمم فاز منحنی فاز اکیدا نزولی ندارن

rezaei.sp

عضو جدید
سلام دوستان .
منظور از بهره dc حلقه بسته چیه ؟
مگه بهره ac هم داریم تو کنترل ؟
آیا منظور همون تابع تبدیله ؟ :que:

hamedgho2000

عضو جدید
سلام دوستان .
منظور از بهره dc حلقه بسته چیه ؟
مگه بهره ac هم داریم تو کنترل ؟
آیا منظور همون تابع تبدیله ؟ :que:
اگه اشتباه نکنم
منظور از بهره DC اندازه تابع نبدیل تو فرکانس صفره!
بله بله بهره ac میشه اندازه تابع تبدیل به ازای فرکانس ورودی.

ramtin_amoiee

عضو جدید
میشه یکی از دوستان لطف کنه در مورد این مبحث تاخیر یه توضیح مقدماتی مطرح کنه، اخه تو یکی از تستای سوال 92 در مورد تاخیر یک گزینه مطرح شده بود؟؟؟؟؟ لطف می کنید

sorour85

عضو جدید
منحنی اندازه با شیب 20 شروع کرده پس یه قطب در مبدا داریم
فاز از 90 به -90 رفته با 180 اختلاف پس دوتا قطب داریم
)-90(*تفاضل قطب و صفر=فاز نهایی پس تعداد قطب یکی از صفر بیشتره پس نیاز به صفر دازیم
کهPDمیشه
هرجا اشتباه گفتم لطفا تصحیح کنید

freddy-elec

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
میشه یکی از دوستان لطف کنه در مورد این مبحث تاخیر یه توضیح مقدماتی مطرح کنه، اخه تو یکی از تستای سوال 92 در مورد تاخیر یک گزینه مطرح شده بود؟؟؟؟؟ لطف می کنید
منظور از تاخیر همون زمان از داده ورودی تا گرفتن خروجی هست.تاخیر تو حوزه ی زمان وقتی به لاپلاس تبدیل می شه به تابع نمایی با فاز همیشه منفی تبدیل میشه.حالا چرا فاز مثبت نداریم به خاطر اینه که سیستم های کنترل همیشه علی هستن و نمی تونن باعث تفدم زمانی شن.یعنی سیستم نمی تونه تا زمانی که ورودی نیومده خروجی داشته باشه.
سیستمی که تاخیر داره تو مکان ریشه ها به صورت خطوط موازی با هم هست.
تو نایکوئیست به صورت حلزونی میاد تا مبدا.
تو بود به خاطر فاز منفی اش همواره به منحنی فاز، فاز منفی میده و تو منحنی اندازه تاثیر نداره چون انداره ی تابع نمایی مختلط 1 هست.
امیدوارم جوابتون رو گرفته باشید

ramtin_amoiee

عضو جدید
منظور از تاخیر همون زمان از داده ورودی تا گرفتن خروجی هست.تاخیر تو حوزه ی زمان وقتی به لاپلاس تبدیل می شه به تابع نمایی با فاز همیشه منفی تبدیل میشه.حالا چرا فاز مثبت نداریم به خاطر اینه که سیستم های کنترل همیشه علی هستن و نمی تونن باعث تفدم زمانی شن.یعنی سیستم نمی تونه تا زمانی که ورودی نیومده خروجی داشته باشه.
سیستمی که تاخیر داره تو مکان ریشه ها به صورت خطوط موازی با هم هست.
تو نایکوئیست به صورت حلزونی میاد تا مبدا.
تو بود به خاطر فاز منفی اش همواره به منحنی فاز، فاز منفی میده و تو منحنی اندازه تاثیر نداره چون انداره ی تابع نمایی مختلط 1 هست.
امیدوارم جوابتون رو گرفته باشید

یا علییییییییییییییییییییییییییییییییییییییی.....ما تعطیل کنیم بریم دیگههههههه با این وضعیت تحصیلیمون!!!! دست شما هم درد نکنه لطف کردید، من الان کتاب کنترل سجادیان جلوم بود راجع به تاخیر صحبت کرده بود گفتم بی خیال شم نگو چقدر داستان پشت سرشهه!! بشینم بخونم پس.........

hamid_3469

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
)-90(*تفاضل قطب و صفر=فاز نهایی پس تعداد قطب یکی از صفر بیشتره پس نیاز به صفر دازیم
کهPDمیشه

راستش من این سوالو یه جور دیگه خودم تحلیل کردم ، البته با جواب کتاب تقوی تطبیق دادم درست بود . توضیحاتتون یه جاهایش اشتباست . فقط اینو بگم که ما صفر غیر مینیمم فاز داریم ، و همینطور تابع به ازایه گین منفی رسم شده (شروع شدن از +90 به جای -90 یعنی 180 درجه تغیر فاز )اما درمورد اینکه جبرانساز PD استفاده میشه درسته/

sorour85

عضو جدید
راستش من این سوالو یه جور دیگه خودم تحلیل کردم ، البته با جواب کتاب تقوی تطبیق دادم درست بود . توضیحاتتون یه جاهایش اشتباست . فقط اینو بگم که ما صفر غیر مینیمم فاز داریم ، و همینطور تابع به ازایه گین منفی رسم شده (شروع شدن از +90 به جای -90 یعنی 180 درجه تغیر فاز )اما درمورد اینکه جبرانساز PD استفاده میشه درسته/
میشه تحلیل خودتونو کامل بگید؟

freddy-elec

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
همونطور که دیدید بچها گفتن هنوز به جبرانسازا نرسیدن ، پس بزارید بچها هم برسن بعد برسیش میکنیم.
حمید حان ایرادی نداره بعدا این سوال رو بررسی کنیم؟یا الان بگیم؟اگه مهمه الان بگیم.

erfan_messi

عضو جدید
کاربر ممتاز
دوستان حالا که بحث جبرانسازها داغه یه سوال بپرسم
من از تقوی خوندم برای جبرانسازها . اصلا اون برام جا نیافتاد این فصل (خیلی خلاصه گفته . فقط معرفی بود . نه طراحی ). کدوم کتاب میتونه برام مفهموی و درست حسابی توضیخ بده ؟؟ ( نمیدونم شاید مشکل از منه نمیفهمم اینو ):D

hamid_3469

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز

Armin-Z

کاربر ممتاز
فرم سیستم یک قطب در مبدا هست و با توجه به اینکه بدون تغییر در نمودار اندازه فاز 180 درجه تغییر کرده یه فیلتر all pass کنارش داره
از بین گزینه ها فقط PD قابلیت پایدارسازی داره
کهPDمیشه
/
ببخشید من متوجه نشدم یعنی چی تعداد قطب از صفر بیشتره نیاز به صفر داریم؟

آخرین ویرایش:

890031156

کاربر ممتاز
دوستان حالا که بحث جبرانسازها داغه یه سوال بپرسم
من از تقوی خوندم برای جبرانسازها . اصلا اون برام جا نیافتاد این فصل (خیلی خلاصه گفته . فقط معرفی بود . نه طراحی ). کدوم کتاب میتونه برام مفهموی و درست حسابی توضیخ بده ؟؟ ( نمیدونم شاید مشکل از منه نمیفهمم اینو ):D
سلام عرفان جان
برا جبران ساز وطراحیش کتاب پارسه(جاهدمطلق) عالیه
تو همین تاپیک آپ کردم یه نگاه بنداز

sorour85

عضو جدید
فرم سیستم یک قطب در مبدا هست و با توجه به اینکه بدون تغییر در نمودار اندازه فاز 180 درجه تغییر کرده یه فیلتر all pass کنارش داره
از بین گزینه ها فقط PD قابلیت پایدارسازی داره
/
ببخشید من متوجه نشدم یعنی چی تعداد قطب از صفر بیشتره نیاز به صفر داریم؟
تفاضل تعداد قطب و صفر ×(-90)=فاز نهایی
که اینجا تفاضل قطب و فاز 1 میشه

Armin-Z

کاربر ممتاز
تفاضل تعداد قطب و صفر ×(-90)=فاز نهایی
که اینجا تفاضل قطب و فاز 1 میشه
حرفتون متین، سوالم اینه که فرمودین تعداد قطب از صفر بیشتره، نیاز به یه صفر داریم، مگه همه سیستمهای پایدار صفر و قطبشون برابره؟
شاید هم من منظور رو اشتباه فهمیدم

sorour85

عضو جدید
حرفتون متین، سوالم اینه که فرمودین تعداد قطب از صفر بیشتره، نیاز به یه صفر داریم، مگه همه سیستمهای پایدار صفر و قطبشون برابره؟
شاید هم من منظور رو اشتباه فهمیدم
سلام
اگه صفر و قطبهای توی بینهایت رو هم حساب بیاریم حرف شما کاملا درست میشه اما اینجا کاری به صفر و قطبهای توی بینهایت نداریم

Armin-Z

کاربر ممتاز
سلام
اگه صفر و قطبهای توی بینهایت رو هم حساب بیاریم حرف شما کاملا درست میشه اما اینجا کاری به صفر و قطبهای توی بینهایت نداریم
من که اصن حرفی نزدم که درست یا غلط باشه :D نمیدونم چرا منظور سوال منو متوجه نمیشید
ببینید من راجع به توضیحتون فقط یه سوال پرسیدم، اونم اینکه چرا واسه پایدارسازی فرمودین که چون یه قطب بیشتر داریم باید صفر اضافه کنیم؟ همین:D

sorour85

عضو جدید
من که اصن حرفی نزدم که درست یا غلط باشه :D نمیدونم چرا منظور سوال منو متوجه نمیشید
ببینید من راجع به توضیحتون فقط یه سوال پرسیدم، اونم اینکه چرا واسه پایدارسازی فرمودین که چون یه قطب بیشتر داریم باید صفر اضافه کنیم؟ همین:D
سلام
باور کنید منم منظوری نداشتم خوشحال میشم از اینکه اشکالاتم برطرف بشه
موفق باشید

بالا