تاپیک رفع اشکال درس مدار های الکتریکی کنکور کارشناسی ارشد

Paydar91

کاربر فعال تالار مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
Am+-jBm رو به صورت اندازه و فاز نوشتم، فازش هم فی گرفتم که همون تانژانت معکوس Bm/Am هست
اگه خوب منظور رو نرسوندم بگو رو کاغذ بنویسم برات

ارمین جان گرفتم....ازت یه دنیا ممنونم..بازم به این جا ها سر بزن :smile:

Reza82N

عضو جدید

سلام دوستان تو این سوال u(t) که مشخص کردم مگر نباید تبدیل به ضربه بشه ؟چون تز پاسخ پله مشتق گرفته؟
اگر قراره تبدیل به ضربه بشه یک لحظه بعد از اعمال ضربه یعنی صفر مثبت ورودی نداریم پس اون مقدار 1/3 صفر باید بشه/اینجا قضیه چیه؟

zam_13

عضو جدید
سلام دوستان تو این سوال u(t) که مشخص کردم مگر نباید تبدیل به ضربه بشه ؟چون تز پاسخ پله مشتق گرفته؟
اگر قراره تبدیل به ضربه بشه یک لحظه بعد از اعمال ضربه یعنی صفر مثبت ورودی نداریم پس اون مقدار 1/3 صفر باید بشه/اینجا قضیه چیه؟

با سلام خدمت شما دوست عزیز
برای بدست آوردن) V1(t از عبارت قبلی مشتق گرفته دقت کنید که عبارت قبلی از دو جمله تشکیل شده

20140612839.jpg
وقتی مشتق میگیریم (طبق شکل بالا ) جمله دوم عبارت مشتق برابر صفر میشود طبق نکته ای که زیرش نوشتم
و اما قسمت دوم سوالتون : درسته که لحظه بعد صفر دیگه ورودی نداریم ولی ولتاژی که تابع ضربه در لحظه صفر روی خازنها القا میکنه درست مثل اینه که برای لحظات بعد صفر خازنی با مقدار اولیه داریم که این مقدار اولیه برابر همون مقداریه که تابع ضربه روی خازنها ایجاد میکنه و بعدش هم که این ولتاژ اولیه روی مقاومت دشارژ میشه

mostafa ghodrat

همکار مدیر مهندسی برق
کاربر ممتاز
وقتی در سیستم سه فاز متعادل 4 سیمه. یعنی سه فاز به همراه نول یکی از فاز ها قطع بشه ایا جریانی در سیم نول جاری میشه؟

LM741

عضو جدید
وقتی در سیستم سه فاز متعادل 4 سیمه. یعنی سه فاز به همراه نول یکی از فاز ها قطع بشه ایا جریانی در سیم نول جاری میشه؟

سلام
بله . سیستم دیگه از حالت تعادل خارج می شه . اگر یکی از فاز ها قطع یا اختلاف زاویه فاز به فاز دیگه 120 درجه نباشه ما در نول جریان داریم

آخرین ویرایش:

xzsawq21

عضو جدید
سلام
کسی میدونه در جزوه ارشد کدام استاد مبحث گراف و اینا داخلش درس دادند؟ با تشکر

Reza82N

عضو جدید

سلام دوستان علت اینکه نمیشه در شکل زیر بصورتی که ساده کردم،ساده کرد چیه؟چون اکر اینطوری ساده بشه جریان هر سه مقاومت برابر میشه و در عمل لینطور نیست.

hts1369

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
سلام دوستان علت اینکه نمیشه در شکل زیر بصورتی که ساده کردم،ساده کرد چیه؟چون اکر اینطوری ساده بشه جریان هر سه مقاومت برابر میشه و در عمل لینطور نیست.

شما با تبدیل منبع دارید جریان i2 رو از دست میدین.
شما میگی i2 جریان r سمت راست هست
من میگم نه جریان منبع ولتاژ e هست.چه جوابی داری به من بگی؟
شما با تبدیل دارید جریان مورد نظر رو گم میکنید.مجاز به تبدیل منبع نیستین

Reza82N

عضو جدید

خیلی ممنون پس یعنی اینجا وجود منبع E مانع اینکار میشه؟چون جریان i2 هم برای Rو هم برای E مشترک هست؟

hts1369

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
خیلی ممنون پس یعنی اینجا وجود منبع E مانع اینکار میشه؟چون جریان i2 هم برای Rو هم برای E مشترک هست؟

بصورت کلی کمیتی که مورد نظرتون هست رو نباید در تبدیل منبع گم کنید.
هر وقت تو تغییر منبع این اتفاق افتاد اشتباه کردین ولی اگه تغییر منبع دادین و کمیت تغییر نکرد روشتون درست هست.

behzad2elec

عضو جدید
سلام خدمت دوستان
اين سوالي كه تصويرش رو گذاشتم از كتاب كارو زرگر هست كه جواب رو گزينه 1 آورده ولي با روشي كه من حل كردم جواب گزينه 4 هست ميشه بگين مشكل روش من چيه؟
سوال:
DSC01687.jpg
حل كتاب و حل من :
DSC01689.jpg

Reza82N

عضو جدید

سلام دوستان عزیز،سلام در حل این سوال چطور با علم به اینکه ثابت زمانی برابر ۱ هست از بین گزینه ۱و۳گزینه ۱ حذف میشه؟چطوره معادله دیفرانسیل میگه که ثابت زمانی چنده؟خیلی ممنون اگر کسی اطلاعی داره راهنمایی بکنه.

hts1369

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
سلام دوستان عزیز،سلام در حل این سوال چطور با علم به اینکه ثابت زمانی برابر ۱ هست از بین گزینه ۱و۳گزینه ۱ حذف میشه؟چطوره معادله دیفرانسیل میگه که ثابت زمانی چنده؟خیلی ممنون اگر کسی اطلاعی داره راهنمایی بکنه.

ثابت زمانی چیه؟
e^-at در جواب معادله دیفرانسیل به a میگن ثابت زمانی
شما معادله دیفرانسیل رو حل کن-یه معادله جدایی پذیر هست. میبینی که در جواب معادله دیفرانسیل مقدار a برابر شده با 1

llvll.asoud

کاربر ممتاز

من اصلا معادلات نخوندم یعنی میخوام بگم هیچ ربطی به معادلات دیفرانسیل نداره. ریشه جواب همگن میشه ثابت زمانی. شما ببر به حالت لاپلاس اولی میشه اس بعلاوه یک دوم مساوی صفر که اس میشه منفی یک دوم. ولی توی سومی اس میشه منفی یک که قدرمطلق ریشه همون ثابت زمانیه

hts1369

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
من اصلا معادلات نخوندم یعنی میخوام بگم هیچ ربطی به معادلات دیفرانسیل نداره. ریشه جواب همگن میشه ثابت زمانی. شما ببر به حالت لاپلاس اولی میشه اس بعلاوه یک دوم مساوی صفر که اس میشه منفی یک دوم. ولی توی سومی اس میشه منفی یک که قدرمطلق ریشه همون ثابت زمانیه

عمو اگه بردن معادله به فرم لاپلاس-معادله دیفرانسیل نیست پس چیه؟

behzad2elec

عضو جدید
سلام
اگر از گزينه 1و 3 لاپلاس بگيرين ثابت زماني سريع بدست مي ياد
3c.jpg
راستي كسي جواب سوال بالاي من رو نمي ده اگر كيفيت عكس پايينه جاي ديگه آپلود كنم

v

llvll.asoud

کاربر ممتاز
عمو اگه بردن معادله به فرم لاپلاس-معادله دیفرانسیل نیست پس چیه؟

اولا من عموت نیستم جای پسرتم :D

همونطوری که گفتم من معادلات نخوندم و وقتی شما گفتید معادله جدایی پذیر واسم گنگ بود. خواستم اون چیزایی که شما اشاره نکردی رو اشاره کنم گمون کردم دوستمون هم شاید معادلات بلد نباشه و متوجه اون حرف شما نشده باشه. کلا اگه جواب به سوالی کامل باشه من دیگه درمورد اون پست نظری نمیذارم.پس حتما پست شما به نظرم ناقص بوده که خواستم در تکمیل حرفات پستی رو بذارم :w05:

xzsawq21

عضو جدید
Re: تاپیک رفع اشکال درس مدار های الکتریکی کنکور کارشناسی ارشد

سلام خدمت دوستان
اين سوالي كه تصويرش رو گذاشتم از كتاب كارو زرگر هست كه جواب رو گزينه 1 آورده ولي با روشي كه من حل كردم جواب گزينه 4 هست ميشه بگين مشكل روش من چيه؟
سوال:
مشاهده پیوست 212666
حل كتاب و حل من :
مشاهده پیوست 212667

سلام شما اشتباه حل کردید خازنها سری هستند و ولتاژ اولیه دارند پس حق نداری معادله بار اونجوری بنویسی! تغییر بار دو خازن برای صفر تا بی نهایت با هم برابره و از طرفی مجموع ولتاژ نهایی دو خازن هم دارید! حالا دو تا معادله داری در هم جایگذاری کن اینجوری...

Sent from my C6602 using Tapatalk

آخرین ویرایش:

xzsawq21

عضو جدید

سلام
ببینید شما باید مدار معادل نورتن دو سر خازن بدست بیارید یعنی خازن اتصال کوتاه میشه جریانش میشه صفر و مقاومت نورتن میشه یک اهم خوب دوست گرامی حالا مدار rc موازی داری بدون منبع! میتونی kcl بزنی و میبینی معادله دیفرانسیلش همون زرگر میشه!

xzsawq21

عضو جدید
کسی اگر کتاب مدار زرگر جدیدش داره چند صفحه آخرش سوالات کنکوره. کسی میتونه بخش کنکورش اسکن کنه بده؟ مرسی

hirkaniboy

عضو جدید
سلام از دوستان کسی کتاب مدار پارسه چاپ جدیدشو داره ؟ من پی دی اف این کتابو که برای سال 88 بود دانلود کردم . می خوام بدونم تغییری توی متن درس نامه ایجاد شده؟ لازمه چاپ جدیدو بگیرم یا همین برای درسنامه کافیه؟

xzsawq21

عضو جدید
ببخشید من جزوه مدار 91-92 کهن دارم نیازی هست جزوه 92-93 کهن بخرم؟ نمیدونم فصل گراف توی جزوه ای هست؟

llvll.asoud

کاربر ممتاز
ببخشید من جزوه مدار 91-92 کهن دارم نیازی هست جزوه 92-93 کهن بخرم؟ نمیدونم فصل گراف توی جزوه ای هست؟

شما واسه مدار مگه نمیخواین از کتابی چیزی بخونید؟ فقط میخواین جزوه بخونید؟ توی تمام کتابها بخش گراف هستش

xzsawq21

عضو جدید

سلام از دوستان کسی کتاب مدار پارسه چاپ جدیدشو داره ؟ من پی دی اف این کتابو که برای سال 88 بود دانلود کردم . می خوام بدونم تغییری توی متن درس نامه ایجاد شده؟ لازمه چاپ جدیدو بگیرم یا همین برای درسنامه کافیه؟

طبق چیزی که در سایت زیر خواندم درسنامه تغییری نکرده فقط سوالات کنکور جدید اضافه شده...ولی حتما سوالهای 5 سال اخیر حل کن یا کتاب تست مدار بخر یا حل تشریحی سوالات کنکورهای اخیر رو دانلود کن...
telecomp.blog.ir/page/references

Armin-Z

کاربر ممتاز
سلام دوستان
من تازه شروع کردم به خوندن مدار برای کنکور:) یه سوال حل کردم به دوگانگی خوردم به نظررم خیلی سوال مسخره و اسون هست اما نمیدونم چرا اینجور شد:surprised:
ممنون اگه راهنمایی کنید:smile:

سلام
تو راه حل اولت چرا 6/4 نوشتی؟! کدوم گره رو در نظر گرفتی که اونو نوشتی؟!

Paydar91

کاربر ممتاز
سلام
تو راه حل اولت چرا 6/4 نوشتی؟! کدوم گره رو در نظر گرفتی که اونو نوشتی؟!

ارمین جان فکر کنم در شاخه ای که منبع 6 ولتی داریم توی راه اول ایشون kcl زدند

به هر حال دوست عزیز شما راه دومت درسته و جواب ده وات میشه...راه اولت هم من متوجه نشدم چیکار کردید..ضمنا شما که تازه شروع به خوندن کردید بهتره وسواس به خرج ندید..توی این مسایل با همون روش ابتکاری مسایل رو حل کنید...کلا روش گره یا مش که روش های سیستماتیک هست بیش تر توی مدار دو به درد میخوره برای حال بعضی مسایل خاص مثلا نوشتن معادلات فضای حالت یه راهش هست سیستماتیک از روش گره و مش استفاده کنیم..به هر حال اگه دارید از روی کتاب اقای زرگر میخونید توصیه میکنم مثال هایی که ایشون به روش گره یا مش حل کردند رو شما با روش ابتکاری حل کنید..حالا انشالله به مدار دو رسیدیم میگم کجاها حالا بهتره یکم بیش تر روی روش مش و گره زوم کنیم.

آوای علم

مدیر تالار مشاوره
مدیر تالار
سلام دوستان
من تازه شروع کردم به خوندن مدار برای کنکور:) یه سوال حل کردم به دوگانگی خوردم به نظررم خیلی سوال مسخره و اسون هست اما نمیدونم چرا اینجور شد:surprised:

[URL=http://8pic.ir/viewer.php?file=42lv8b8jigg1eg9aobwm.jpg]
[/URL]

سلام
شما اگر روی شاخه منبع 6 ولتی kcl زدین اشتباهتون اینه که گره پایین مدار به عنوان مرجع باشه شاخه بین مرجع تا منبع 6 ولت درنظر نگرفتین ( درحقیقت نمیشه د رنظر گرفت با توجه به دلیل که پایین گفتم) به جاش دو جمله تکرار کردین که نباید بنویسید یکیش اضافی هست

دلیل:

اگر منبعی بین یک گره تا مرجع باشه نباید انجا kclبزنید چون ولتاژ گره معلوم هست و اصلا انجا گره مجهول نمیشه .....مگر جریان اون شاخه بخواید حساب کنید که انجا به عنوان یک گره درنظر می گیرید

dashhadi

عضو جدید
سلام دوستان

سلام،
دوست عزیز توی روش اولت جریان خود منبع 6 ولتی را در kcl می بایست می نوشتی که ننوشتی، اشکالت اینه! در حقیقت به خاطر اینکه جریان منبع 6 ولتی به صورت یک متغیر مستقل جدید وارد معادلات میشه KCL نوشتن برای گره بالای منبع ولتاژ ( و هر گرهی که به منبع ولتاژ متصل هست ) فقط یکی به مجهولات اضافه می کنه و سودی نداره چون باید دستگاه معادلات پیچیده تری ( با یک متعیر اضافه تر ) رو حل کنی. مثلا در اینجا مداری که با یک معادله و یک متغیر قابل حل هست با KCL زدن در گره ذارای منبع ولتاژ تبدیل به دو معادله دو مجهول میشه و به طور کلی N معادله د مجهول با این کار تبدیل به N+1 معادله و مجهول میشه
روش دومت صحیحه

آخرین ویرایش:
بالا