تاپیک رفع اشکال درس مدار های الکتریکی کنکور کارشناسی ارشد

zam_13

عضو جدید
سلام
اگر منظورتون در لحظه ی صفر فقطططط از نوع ضربه
ولی در زمان های بزرگتر از صفر یه جمله نمایی هم داره که ناشی از ولتاژ اولیه هست که روی مجموعه موازی میافته و پاسخ گذرایی رو بوجود میاره
در واقع اون مقاومت ها ثابت زمانی دشارژ ولتاژ اولیه خازن ها رو به ما میدن
درسته ممنون از راهنمایی تون اصلا حواسم به "لحظه صفر" نبود

zam_13

عضو جدید
سلام
تعریف حلقه خازنی چیه؟

یعنی حلقه ای که وقتی KVL میزنیم جملات فقط شامل ولتاژ خازنها باشند و یا شامل ولتاژ خازنها و منبع ولتاؤ
به عبارت دیگه مسیر حلقه بسته ای که فقط شامل خازن و منبع ولتاژ باشه

chakavak-m

عضو جدید
یعنی حلقه ای که وقتی KVL میزنیم جملات فقط شامل ولتاژ خازنها باشند و یا شامل ولتاژ خازنها و منبع ولتاؤ
به عبارت دیگه مسیر حلقه بسته ای که فقط شامل خازن و منبع ولتاژ باشه
ممنون از جواب
تو این سوال تو لحظه t=0 میگه در مدار هم حلقه خازنی وجود دارد هم ورودی ضربه...ولی طبق چیزی که شما میگید مسیر بسته فقط شامل خازن و منبع ولتاژ نداریم...حلقه خازنی کجاس؟
WIN_20140523_161401.jpg

Paydar91

کاربر فعال تالار مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
ممنون از جواب
تو این سوال تو لحظه t=0 میگه در مدار هم حلقه خازنی وجود دارد هم ورودی ضربه...ولی طبق چیزی که شما میگید مسیر بسته فقط شامل خازن و منبع ولتاژ نداریم...حلقه خازنی کجاس؟
مشاهده پیوست 209812

دوست عزیز مگه اون دو تا خازن موازی نیستند !!؟؟ خب (اصلا منابع جریانو جابه جا کن و دو خازن رو بزار کنار هم) اون وقت دو تا خازن داری که کنار همند موازی و حلقه ی خازنی ایجاد میشه...

zam_13

عضو جدید
ممنون از جواب
مشاهده پیوست 209812

ببینیدحلقه خازنی یعنی اینکه بتونیم حلقه ای بنویسیم که فقط شامل خازن ( و احیانا منبع ولتاژ ) باشه ممکنه حلقه های دیگه ای هم بنویسیم که علاوه بر خازن مقاومت و . . . هم توش باشه که البته دیگه حلقه خازنی محسوب نمیشه. حلقه خازنی ممکنه شامل منبع ولتاژ هم باشه.در واقع فلسفه حلقه خازنی اینه که ما میتونیم تو یک حلقه خازنی ، ولتاژ یک خازن رو بر حسب ولتاژ سایر خازنها و منبع ولتاژ بنویسیم. در شکل بالا هم همانطور که دوستمون اشاره کردن دو تا خازن موازی داریم که تشکیل حلقه خازنی میدن.

0192

عضو جدید
بحث توان:

(کتاب مدار کارو - پوران پژوهش)

یه شاخه رو در نظر بگیرید - از بالا اول منبع جریان مستقل 20 آمپری بعد منبع ولتاژ 100 واتی باشه و جریان از سر مثبت منبع وارد بشه

مگه نه اینکه توان 2کیلووات تحویل میده چون بزرگتر از صفره؟

hts1369

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
بحث توان:

(کتاب مدار کارو - پوران پژوهش)

یه شاخه رو در نظر بگیرید - از بالا اول منبع جریان مستقل 20 آمپری بعد منبع ولتاژ 100 واتی باشه و جریان از سر مثبت منبع وارد بشه

مگه نه اینکه توان 2کیلووات تحویل میده چون بزرگتر از صفره؟

ولتی
اگر جریان به پلاریته مثبت منبع ولتاژ وارد میشه منبع 2000w توان دریافت میکنه
اگه از پلاریته مثبت منبع ولتاژ جریان خارج میشه توان تولید میکنه.
توان تحویلی توسط منبع تنها به این که مثبت هست یا منفی ربطی نداره
باید هم به پلاریته و هم به مثبت یا منفی بودن مقدار توان توجه کرد.

0192

عضو جدید
ولتیاگر جریان به پلاریته مثبت منبع ولتاژ وارد میشه منبع 2000w توان دریافت میکنهاگه از پلاریته مثبت منبع ولتاژ جریان خارج میشه توان تولید میکنه.توان تحویلی توسط منبع تنها به این که مثبت هست یا منفی ربطی ندارهباید هم به پلاریته و هم به مثبت یا منفی بودن مقدار توان توجه کرد.
اما از قرار معلوم شما هم قواعد پلاریته رو مد نظر گرفتیداین مثال از کتاب مدار پوران پژوهش/ نوشته کتاب:یادآوری: جهت قراردای ولتاژ شاخه و جهت قراردادی جریان شاخه را متناظر گویند-اگر جریان مثبت از سری که علامت + دارد وارد شاخه شود و از سری که علامت منفی داردخارج شود.هرگاه جهت های قرار دادی متناظر بکار روند حاصلضرب V(t)i(t) توانی است که در لحظه t به شاخه تحویل داده میشود / اینجا یعنی منبع تحویل میگیردعجب بی توجهی - اما مهم اینه زود متوجه اشتباهم شدم/ممنون

behzadk2019

کاربر فعال تالار مهندسی مکانیک
کاربر ممتاز
سلام

کسی هست ازش چندتا سوال از ماشین الکتریکی 1 ( آز مبانی برق خودمون ) بپرسم؟؟

0192

عضو جدید
فرض کنید گره A یه شاخه به سمت گره مرجع داره که شامل یک مقاومت باشه و یک منبع ولتاژ وابسته به جریان

باید ولتاژ شاخه رو برابر صفر قرار داد؟0.JPG

Armin-Z

کاربر ممتاز
فرض کنید گره A یه شاخه به سمت گره مرجع داره که شامل یک مقاومت باشه و یک منبع ولتاژ وابسته به جریان

باید ولتاژ شاخه رو برابر صفر قرار داد؟مشاهده پیوست 210388

نه، چرا باید صفر گذاشت؟!!
اگه گره A یه گره تنها باشه یعنی به شاخه دیگه ای وصل نباشه، باید جریان شاخه رو صفر گذاشت که در این صورت ولتاژ گره A با ولتاژ منبع وابسته برابر میشه
البته اگه منبع وابسته ولتاژش وابسته به جریان همین شاخه باشه، اونموقع ولتاژ هم صفر میشه

• Like
واکنش ها: 0192

0192

عضو جدید
نه، چرا باید صفر گذاشت؟!!
اگه گره A یه گره تنها باشه یعنی به شاخه دیگه ای وصل نباشه، باید جریان شاخه رو صفر گذاشت که در این صورت ولتاژ گره A با ولتاژ منبع وابسته برابر میشه
البته اگه منبع وابسته ولتاژش وابسته به جریان همین شاخه باشه، اونموقع ولتاژ هم صفر میشه
0.JPG
کتاب طبق نقطه چین kvl زده و من یه شاخه میام عقبتر و جواب نمیگیرم

مقاومت 2 اهم و V=2i گرفته!!!!!

آخرین ویرایش:

zoro200098

عضو جدید
مشاهده پیوست 203425مشاهده پیوست 203426.سلام
در فصل دوم مدار یک کاروزرگر ص 136 مثال 35 به نحوی حل شده که با این روش مثال 36 به جواب اشتباه میرسه.در مثال 35 با تشخیص حلقه خازنی و سری فرض کردن تمامی خازنها خازن معادل را بدست آورده و سپس q را حساب کرده.برای بدست آوردن ولتاژ خازن 2 و 3 از q\c استفاده کرده است.اما سوال 36 جدا از روشی که کتاب گفته اگر بخواهیم cمعادل را حساب کنیم به 3\2 (2 تقسیم بر3)میرسیم.که ضربدر ولتاژ کل یعنی 8-3=5 میشود 10 به روی 3 که ولتاژ خازن دوم 1 بدست نمیاد(همچنین خازن اولیه 4 نمیشه)اشتباه من در فهم روش مثال 35 چیه؟

کشفش کردم.گفتم جوابو بگم شاید مشکل کس دیگه ای هم باشه.تو سوال 35 شرایط اولیه یا همان ولتاژ اولیه خازنها صفر هست و بخاطر همین تونستیم از روش مطرح شده در کتاب جواب رو پیدا کنیم در صورتیکه در سوال 36 شرایط اولیه 0 نیست.

• Like
واکنش ها: 0192

Paydar91

کاربر ممتاز
دوستان راجب درس مدار من اکثر کتاب های کنکوری رو بررسی کردم از کتاب اقای زرگر گرفته تا مدرسان و جهش و جبه دار و..

توی اکثر این کتاب ها یه سری نکات فقط حفظی اورده شده به امید خدا میخوام با مطرح کردن این سوال ها کاملا به طور مفهموی اون نکاتو درک کنیم و به معنای واقعی بفهمیم مدار چی هست نه این که صرفا یه سری نکته حفظ کنیم..

امیدوارم سایر دوستان هم استقبال کنند.

sanup2006

عضو جدید
دوستان راجب درس مدار من اکثر کتاب های کنکوری رو بررسی کردم از کتاب اقای زرگر گرفته تا مدرسان و جهش و جبه دار و..

توی اکثر این کتاب ها یه سری نکات فقط حفظی اورده شده به امید خدا میخوام با مطرح کردن این سوال ها کاملا به طور مفهموی اون نکاتو درک کنیم و به معنای واقعی بفهمیم مدار چی هست نه این که صرفا یه سری نکته حفظ کنیم..

امیدوارم سایر دوستان هم استقبال کنند.

خدا خیرت بده دوست عزیز.
این مدار و ریاضی یه کابوس بزرگی برا منه.
منم خیلی دنبال کتابی گشتم که مفهومی یاد بده ولی هیچی پیدا نکردم.همین کارو زرگر که خیلیا میگن ,وسطای مدار رو اصن معلوم نی چی گفته!!!!
به هرحال من بشدت پست های شما رو پیگیری میکنم.

mostafa ghodrat

همکار مدیر مهندسی برق
کاربر ممتاز
دوستان ضریب قدرت این مدار چطور بدست میاد ؟[IMG]http://usin.comule.com/up/45e01e4dfc83.png[/IMG]

enstien

عضو جدید
سلام بايد امپدانس معادل رو محاسبه كنيد بعد ضريب قدرت مدار همون تانژانت معكوس قسمت موهومي به قسمت حقيقيه
امپدانس سلف 40j و امپدانس خازن -2j

Armin-Z

کاربر ممتاز
سلام بايد امپدانس معادل رو محاسبه كنيد بعد ضريب قدرت مدار همون تانژانت معكوس قسمت موهومي به قسمت حقيقيه
امپدانس سلف 40j و امپدانس خازن -2j

این که شما می فرمایید برای محاسبه ضریب کیفیت هست، البته فقط قسمت موهومی به قسمت حقیقی ، نه تانژانت معکوسش! تانژانت معکوسش فاز رو میده

Paydar91

کاربر ممتاز
خدا خیرت بده دوست عزیز.
این مدار و ریاضی یه کابوس بزرگی برا منه.
منم خیلی دنبال کتابی گشتم که مفهومی یاد بده ولی هیچی پیدا نکردم.همین کارو زرگر که خیلیا میگن ,وسطای مدار رو اصن معلوم نی چی گفته!!!!
به هرحال من بشدت پست های شما رو پیگیری میکنم.

سلام دوست عزیز..خواهش میکنم..از شانس خوبمون من میخوام ریاضی و مدار رو شروع کنم .... و خیلی خوب شد جاهایی که فکر کنم حفظی گفته شده با پرسیدن سوال سعی میکنم به بهتر فهمیدن موضوع به هم دیگه کمک کنیم..فقط من زیاد نمیتونم این جا بیام..سعی میکنم بیش تر بیام توی تاپیکای رفع اشکال..به امید خدا برنامم از شنبه :smile: اجرا میشه و با هم خواهیم بود...ممنونم از لطفت ....شما ه مسعی کن چیزایی که برات سواله بپرسی..

mostafa ghodrat

همکار مدیر مهندسی برق
کاربر ممتاز
دو مقاومت 10 و 20 اهمی چطوری باهم موازی شدند؟

هر وقت سر به سر بدون واسطه و ته به ته بدون واسطه بهم وصل باشن موازین.زمانی از حالت موازی در میاد که انشعابی بین مقاومت ها وجود داشته باشه .(نه اینکه باهاشون موازی باشه )

aminvo

عضو جدید
Re: تاپیک رفع اشکال درس مدار های الکتریکی کنکور کارشناسی ارشد

دوستان اثبات این فورمول چه جور بود .؟

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

Paydar91

کاربر ممتاز
امیدوارم اشتباهی نداشته باشم:
مشاهده پیوست 211825

اقا من از پارسال دنبال این جواب بودم !!!

ارمین جان میشه بگی اون وسط چطوری به رادیکال رسیدی( اگه ضابطه رو حساب نکنیم از تساوی دوم میشه توضیح بدی چطوری به تساوی سوم رسیدی ؟؟)

ممنون.

Armin-Z

کاربر ممتاز
اقا من از پارسال دنبال این جواب بودم !!!

ارمین جان میشه بگی اون وسط چطوری به رادیکال رسیدی( اگه ضابطه رو حساب نکنیم از تساوی دوم میشه توضیح بدی چطوری به تساوی سوم رسیدی ؟؟)

ممنون.

Am+-jBm رو به صورت اندازه و فاز نوشتم، فازش هم فی گرفتم که همون تانژانت معکوس Bm/Am هست
اگه خوب منظور رو نرسوندم بگو رو کاغذ بنویسم برات

بالا