تاپیک رفع اشکال درس مدار های الکتریکی کنکور کارشناسی ارشد

890031156

کاربر فعال تالار مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
سلام
اینجا میشه لطف کنید و بگید چرا به جای توان خازنها مال سلفو بدس آورده ؟
کلا چی کار کرده ؟
ممنونمشاهده پیوست 191890
سلام دوست عزیز
از قضیه توان استقاده کرده:توان تولیدی مساوی مصرفی(حالا اگه راکتیو فرض کنی راکتیو خازن +راکتیو سلف باید برابر با راکتیو منبع باشه که غیر منفی هست)
تو مدار خازن زیاد هست و نمیشه در مورد خازن های چپی اظهار نظر کرد از طرفی گفته حداکثر چقدر میتونه باشه یعنی راکتیو منبع که نامنفی هست ایجاب میکنه که راکتیو خازن ها کوچکتر یا مساوی راکتیو سلف باشه
یعنی راکتیو سلفو بدونیم انگاری حداکثر راکتیو خازن رو دونستیم
با توان مقاومت ولتاژ دو سر مقاومت و خازن و درنتیجه جریاناشون بدست میاد که جمعشون میشه جریان سلف
حالا کافیه که فقط راکتیوسلفو حساب کنیم_جریانشو داریم ولتاژشم بدست میاد
فقط تو این حل شما اشتباهی xL رو نوشته Lبرا همون اشتباه شده جوابش
جوابش -24 هست

.V A H I D.

عضو جدید
سلام
سوال ترانس سال 84 که خواسته از دو سر فرکانس تشدیدو حساب کنیم:
کتاب دانشگاه تهران گفته نمیشه فرکانس غیر صفری پیدا کرد
اما اگه ادمیتانسو حساب کنیم فرکانس گزینه 3 در میاد!
تو این سوال می تونیم انتقال امپدانس بدیم؟؟؟
کسی نظر نداره؟

890031156

کاربر ممتاز
سلام
سوال ترانس سال 84 که خواسته از دو سر فرکانس تشدیدو حساب کنیم:
کتاب دانشگاه تهران گفته نمیشه فرکانس غیر صفری پیدا کرد
اما اگه ادمیتانسو حساب کنیم فرکانس گزینه 3 در میاد!
تو این سوال می تونیم انتقال امپدانس بدیم؟؟؟
کسی نظر نداره؟
سلام
حرف شما درسته و فرکانسش همون گزینه 3 میاد ولی مگه نباید به ازای تمامی n ها صادق باشه؟
به ازای nمساوی -1 کلا ولتاژ دوسر صفر میشه و به همین خاطر رد میشه گزینه 3
اگه -1 رو استثنا میکرد گزینه 3 بود جواب

.V A H I D.

عضو جدید
سلام
حرف شما درسته و فرکانسش همون گزینه 3 میاد ولی مگه نباید به ازای تمامی n ها صادق باشه؟
به ازای nمساوی -1 کلا ولتاژ دوسر صفر میشه و به همین خاطر رد میشه گزینه 3
اگه -1 رو استثنا میکرد گزینه 3 بود جواب
مگه نسبت تبدیل ترانس منفیم میشه؟!!!

juvefans

کاربر ممتاز
شما با این حل سوالات آقای غفارپور موافقید ؟:confused:
راستش من سوال 44 به نظرم گذینه 1 میشه
سوال 51 هم به نظرم 4 میشه

نظر شما چیه ؟

890031156

کاربر ممتاز
شما با این حل سوالات آقای غفارپور موافقید ؟:confused:
راستش من سوال 44 به نظرم گذینه 1 میشه
سوال 51 هم به نظرم 4 میشه

نظر شما چیه ؟
سلام برو سایت تقوی حل کهن و محمودی رو هم گذاشته

Reza82N

عضو جدید

سلام تو این سوال (مثال ۲۵ ص ۱۷ ) کتاب مدار پوران جلد ۱:
i1,ix
این دو پارامتر چطور در انتها از روابط حذف میشن تا VA بدست بیاد؟رابطه ای تو شکل بر حسب این دو هست؟اگه آماتوریم نخندین توروخدا .

Sent from my iPhone using Tapatalk

Reza system 94

عضو جدید
سلام تو این سوال (مثال ۲۵ ص ۱۷ ) کتاب مدار پوران جلد ۱:
i1,ix
این دو پارامتر چطور در انتها از روابط حذف میشن تا VA بدست بیاد؟رابطه ای تو شکل بر حسب این دو هست؟اگه آماتوریم نخندین توروخدا .

Sent from my iPhone using Tapatalk
سلام دوست عزیز
مگه تو صفحه بعد توضیح نداده؟؟
کجاشو متوجه نشدی؟

Reza82N

عضو جدید

سلام دوست عزیز
مگه تو صفحه بعد توضیح نداده؟؟
کجاشو متوجه نشدی؟

سلام ممنون از توجه شما/عکس صفحه بعد رو میبینید/در واقع من متوجه نشدم چطور ix و i1 حذف شدند/از شکل نتونستم رابطه ای پیدا کنم/از معادلات صفحه قبلش هم نتونستم حذف کنم/

Reza system 94

عضو جدید
سلام ممنون از توجه شما/عکس صفحه بعد رو میبینید/در واقع من متوجه نشدم چطور ix و i1 حذف شدند/از شکل نتونستم رابطه ای پیدا کنم/از معادلات صفحه قبلش هم نتونستم حذف کنم/
سلام
جریان مقاومت 10 برابرi1+ix(از گره d)
وجریان همون مقاومت از گره cبرابر1/2ix-iy
از همین دوتا معادله iy=-i1-1/2ix که معادل 1/2ix و i1 ازkcl 1,2 کتاب جایگزین کن معادله اول بدست میاد
معادله دوم هم رو عکس خودت کشیدم
زیاد بیانم خوب نیست امیدوارم خوب گفته باشم:smile:2ytytama.jpg

Reza82N

عضو جدید

خیلی عالی بود عزیز/ممنون.
پی نوشت:یه سوال خارج از بحث/با چه نرم افزار و چه وسیله ای(تبلت یا پی سی؟!)روی شکل نوشتید؟

Reza82N

عضو جدید

سلام یه چیزی برام سوال شده،در تصویر میتوانیم بگوییم ؟که حاصل : (منبع ولتاژ دو سر مقاومت ۶ اهم )تقسیم بر (۶ اهم)= جریان عبوری از مقاومت ۶ اهم و این جریان رو مساوی با 10+ix قرار بدیم؟البته با این کار ix درست بدست نمیاد،طبق چیزی که خودش برای ix بدست آورده/
هدفم اینه بدونم چرا نمیشه.

Armin-Z

کاربر ممتاز
سلام یه چیزی برام سوال شده،در تصویر میتوانیم بگوییم ؟که حاصل : (منبع ولتاژ دو سر مقاومت ۶ اهم )تقسیم بر (۶ اهم)= جریان عبوری از مقاومت ۶ اهم و این جریان رو مساوی با 10+ix قرار بدیم؟البته با این کار ix درست بدست نمیاد،طبق چیزی که خودش برای ix بدست آورده/
هدفم اینه بدونم چرا نمیشه.
به خاطر اینکه جریان منبع ولتاژ وابسته رو در نطر نمیگیری

Reza82N

عضو جدید

سپاس/هر وقت منبعی وابسته دیدیم اینکارو نکنیم؟هم وابسته به جریان هم وابسته به ولتاژ

Armin-Z

کاربر ممتاز
سپاس/هر وقت منبعی وابسته دیدیم اینکارو نکنیم؟هم وابسته به جریان هم وابسته به ولتاژ
نه چیزی که گفتین اصلا اشتباه نیست، یعنی جریان مقاومت 6 اهم، همون ولتاژ منبع وابسه تقسیم بر 6 هست، فقط توی kcl ای که گفتین باید جریان منبع وابسته هم در نظر بگیرید
زیاد به این فکر نکن که منبع وابستس چیکار کنم ، کلا دو تا قانون kvl kcl داریم که عصای دستمونه، باید مهارتت رو توی این قوی کنی که سریع بتونی بفهمی کجا از چی استفاده کنی که سریع مجهول سوال رو پیدا کنی

amirtebyan

عضو جدید
سلام به همه
در سایت دکتر هدتنی اسم دو کتاب مدار هست:
1- نظریه اصولی مدار های الکتریکی
2- نظریه اصولی مدار های الکتریکی (خطی و غیرخطی)
کدوم کتاب برای ارشد هست؟ فرق این دو کتاب چیه؟
لینک

آخرین ویرایش توسط مدیر:

Reza82N

عضو جدید
سلام دوستان , تو این مساله چرا من مدار رو از محور B-Y تا میکنم جواب بدست نمیاد؟ خود کتاب از محور A-Z تا کرده,

aminvo

عضو جدید
سلام دوستان , تو این مساله چرا من مدار رو از محور B-Y تا میکنم جواب بدست نمیاد؟ خود کتاب از محور A-Z تا کرده,

O
یک جای کار را اشتباه می کنی دوست عزیز. چون مدار نسبت به هر کدوم از اضلاع که از o می گذره متقارن هست شما بجای مقاومت OA می تونی OZ یا همون OB که مد نظرت هست را حساب کنی. من از OB حساب کردم و همون گزینه 1 میشه. فقط بخاطر دست خط شرمنده دیگه

Reza82N

عضو جدید
ممنون امین آقا-دشمت شرمنده-تازه دست خط به این خوبی هم داری ;)

آقا من وقتی اومدم از محور B-Y تا کردم بجای محاسبه OB همون AO رو حساب کردم,یعنی در تاکردن اول مقاومت بین AO نصف شد و همینطوری ادامه دادم تا چیزی که بین AO موند رو مقاومت AO در نظر گرفتم , اشتباهم اینجا بوده؟

اگر شما در شکل زیر ببینی اینجا برای محاسبه مقاومت AB اون تایی که کرده روی خود AB افتاده و مشکلی پیش نیومده,

من چه نکته ای رو در نظر نگرفتم و که باعث میشه اشتباه کنم,

سوال دوم:

سوال بعدیم تو حل معادل تونن و نورتن اینه که وقتی منبع وابسته تو مثال میبینیم نمیدونم چه زمانی باید خاموش کنم و چه زمانی نباید خاموش کنم, ممنون میشم دوستان یه توضیحی در این باره بدند.
باتشکر.

Armin-Z

کاربر ممتاز
تو حل معادل تونن و نورتن اینه که وقتی منبع وابسته تو مثال میبینیم نمیدونم چه زمانی باید خاموش کنم و چه زمانی نباید خاموش کنم, ممنون میشم دوستان یه توضیحی در این باره بدند.
باتشکر.

اگه خواستی فقط مقاومت تونن ببینی در هر صورت همه منابع مستقل رو خاموش میکنی، اگه منبع وابسته نبود تو مدار با سری موازی کردن بدست میاری، اگه بود یه جریان 1 آمپری تست میفرستی ، ولتاژی که بدست میاد مقامت تونن رو نشون میده

اما اگه خواستی محاسبات ولتاژ و مقاومت رو با هم انجام بدی، منابع رو خاموش نمیکنی، یک جریان It با یک ولتاژ Vt در نظر میگیری، با kvl kcl یه رابطه به شکل vt=A.It+B بدست میاری که A همون مقاومت تونن و B همون ولتاژ تونن هست

پ.ن:اگه منظورت منابع وابسته بود، هیچ وقت منابع وابسته رو خاموش نمیکنیم!

Reza82N

عضو جدید

اگه وابسته بود یه جریان 1 آمپری تست میفرستی ، ولتاژی که بدست میاد مقامت تونن رو نشون میده

پ.ن:اگه منظورت منابع وابسته بود، هیچ وقت منابع وابسته رو خاموش نمیکنیم!
توضيحات عالي بود/
ممنون منظورم همون خاموش كردن مستتقل ها بود زماني كه وابسته ديدم،

قسمتي كه نقل كردمو بيشتر توضيح ميدي؟١آمپر رو از كدوم نقطه بفرستيم؟

پ.ن:براي اين درس وقت سرتاليفي و تست آزاد بگذاريم؟آقاي مصطفي تقوي كني كه مدار١٠٠زده بودند هرجا صحبتاشونو ببينيد تاكيد برتستهاي سراسري سالهاي گذشته دارند.نظردوستان باتجربه ديگرچيه؟

راستي كتاب روش هاي سريع تحليل مدار(فكركنم همين بود اسمش)براي آقاي تقوي كنى حالت مكمل داره با يك كتاب ديگه يا خودش درسنامه داره و مرجع كنكوري محسوب ميشه؟

تشكر از همه .

Armin-Z

کاربر ممتاز
توضيحات عالي بود/
ممنون منظورم همون خاموش كردن مستتقل ها بود زماني كه وابسته ديدم،

قسمتي كه نقل كردمو بيشتر توضيح ميدي؟١آمپر رو از كدوم نقطه بفرستيم؟

پ.ن:براي اين درس وقت سرتاليفي و تست آزاد بگذاريم؟آقاي مصطفي تقوي كني كه مدار١٠٠زده بودند هرجا صحبتاشونو ببينيد تاكيد برتستهاي سراسري سالهاي گذشته دارند.نظردوستان باتجربه ديگرچيه؟

%0K/>:(=1استي كتاب روش هاي سريع تحليل مدار(فكركنم همين بود اسمش)براي آقاي تقوي كنى حالت مكمل داره با يك كتاب ديگه يا خودش درسنامه داره و مرجع كنكوري محسوب ميشه؟

تشكر از همه .

دو سر جایی که میخوای تونن بگیری، یه ولتاژ با پلاریته دلخواه در نظر میگیری، حالا با توجه به پلاریته ای که گرفتی، جریانی که در نظر میگیری باید از سر مثبت خارج شه

تست آزاد به نظرم اصلا ارزش نداره، تستهای سراسری رو تا میتونی بزن، از خیلی قدیما تا الان :D چند دور بزن، دیگه حالت ازشون بهم داشت میخورد احساس کردی دیگه هیچی برات ندارن، برو سراغ تالیفی

کتاب آقای تقوی هم ندیدم متاسفانه...

aminvo

عضو جدید
ممنون امین آقا-دشمت شرمنده-تازه دست خط به این خوبی هم داری ;)

آقا من وقتی اومدم از محور B-Y تا کردم بجای محاسبه OB همون AO رو حساب کردم,یعنی در تاکردن اول مقاومت بین AO نصف شد و همینطوری ادامه دادم تا چیزی که بین AO موند رو مقاومت AO در نظر گرفتم , اشتباهم اینجا بوده؟

اگر شما در شکل زیر ببینی اینجا برای محاسبه مقاومت AB اون تایی که کرده روی خود AB افتاده و مشکلی پیش نیومده,

من چه نکته ای رو در نظر نگرفتم و که باعث میشه اشتباه کنم,

سوال دوم:

سوال بعدیم تو حل معادل تونن و نورتن اینه که وقتی منبع وابسته تو مثال میبینیم نمیدونم چه زمانی باید خاموش کنم و چه زمانی نباید خاموش کنم, ممنون میشم دوستان یه توضیحی در این باره بدند.
باتشکر.

خواهش می کنم.

شما خودتون نوشتید مقاومت بین OA نصف شده، این کار صد در صد غلط هست، شما وقتی مقاومت از دو سر یک نقطه را می خواهید به دست بیارید باید از انتهای مدار شروع کنید تا به اون دو نقطه برسید و مقاومت به دست اومده را با مقاومت بین دو نقطه مورد نظر معادل کنید که در این مثلا واضح هست کل مقاومت به دست اومده در انتها با مقاومت بین OA موازی می کنیم و هرگونه دخالت دادن مقاومت بین دو نقطه مورد نظر در محاسبات قبلی به کلی غلط هست.

در مثالی که گذاشتید، اگه اشتباه نکنم حل مسئله برای کتاب کارو زرگر هست. این مدل حل کردن از مدل هاییست که مشخص هست نویسنده یک دور قبلا مسئله را حل کرده و حالا این راه حل را که ساده به نظر میرسه برای خواننده می نویسه. شما در این مثلا مقاومتی مشخصی بین دو نقطه AB نمی بینی و طراح خواسته شما را گمراه کنه. همونطور که در درسنامه کتاب آقای زرگر هم هست شما می تونید مقاومت های بین نقاط هم پتانسیل را حذف کنید چون جریانی ازشون نمی گذره.
من ترجیح میدم این مسئله این طوری حل کنم.

نقاط E که مشخص کردم داران پتانسیل یکسان هستند به دلیل تقارن مدار و نقاط f هم به همین صورت. پس مقاومت های بین نقاط E و مقاومت های بین نقاط f را میشه حذف کرد که مدار به شکلی که کشیدم تبدیل میشه. برای راحتی کار هم به خاطر یکسان بودن مقادیر مقاومت های همه را یک در نظر گرفتم و بقیه داستان که در تصویر مشخص هست به چه صورت میشه. فکر کنم حالا متوجه میشید که چرا کاروزرگر به خودش اجازه میده به راحتی مدار در همون حالت متقارن ببینه و نصف کنه. چون در واقع اون مقاومت های که 1/2 میشند بی اثر هستند.

یک نکته اینکه جزوه آقای کهن که بچه ها توی فورم گذاشتن، جزوه قوی هست و می تونه در کنار درسنامه کارو زرگر تمام مطالب لازم برای کنکورهای سال های اخیر که یک مقدار سخت تر هست را پاسخ بده من خودم دارم از این جزوه استفاده میکنم و واقعا جزوه خوبی هست ضمن اینکه بعضی از جاها را خیلی روان تر و بهتر از کاروزرگر توضیح داده. به نظرم این دو مکمل هم هستند.

Reza82N

عضو جدید

خيلي خيلي ممنون/كتاب زرگر خيلي مباحثو باز نكرده،خودم تو فكرش بودم بعد از اتمام فصل ١ ،جزوه كهن رو از ابتدا بخونم،به فصل ٢ كه رسيدم جزوه كهن وكتاب زرگر رو به صورت مكمل بخونم/
بازهم سپاس.

shidokht777

عضو جدید
کاربر ممتاز
دوستان یه راه حل جامع و کامل و منطقی برا خوندن مدار ارائه بدید:D

برم مثال حل شده ببینم بعد از روش حل کنم؟
برم درسنامه بخونم بعد مثال حل کنم؟
برم کتاب جبه دارو بخونم از روش مثال حل کنم؟
یا بلخره چی؟
احساس میکنم با دیدن هر سئوال جدید مدار دچار یه چالش جدید میشم:w20:

NEW MOHAMMAD

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز

یا بلخره چی؟
این سوال منم هست!

neda_elec_urmia

کاربر بیش فعال
Re: تاپیک رفع اشکال درس مدار های الکتریکی کنکور کارشناسی ارشد

یا بلخره چی؟

خب معلومه شما درسنامه نخونید چطور میخوایین راه حلشو بدونید؟؟؟؟
کلا خاصیت مدار همینه که انقد مثال وتمرین وتست حل کنید که یه تست جدید دیدید دیگه توش نمونید...
نگران نباشید طبیعییه...همینطوری ادامه بدید
دوستان اگه راهکار کارآمدتری دارن دریغ نکنن

sookoot_10

اخراجی موقت

یا بلخره چی؟

اول از درسنامه شروع کن بعد کتاب جبه دار بخون باز بستگی به خودت داره با کدوم روش راحتر مطالب رو درک کنی .

بالا