تاپیک رفع اشکالات درسی ارشد 94

وضعیت
موضوع بسته شده است.

سارنیا

عضو جدید
کتاب مقاومت مصالح آقای نائی ، فصل اول ، تست های تکمیلی سوال 21 ( حلقه ای به شعاع r و چگالی....... ) :

در حل این سوال با استفاده از فرمولِ
به جای F قرار دادشده مشاهده پیوست 220317. سوالم اینه که چرا مشاهده پیوست 220318 رو در 2 ضرب کرده؟

به نظر خودم این میرسه که علت عبور محور دوران از مرکز حلقه هست
.

نه به علت وجود دو تا سطحه دو تا A:smile:

آخرین ویرایش:

aydogan

عضو جدید
اشتباه میکنید مهندس. خطی مرتبه اول که چیزی نیست. یک فرمول داره و تمام. تمام اون روش ها برای غیرخطی هستش. معادلات کریمی فوق العاده کتاب خوبی هست. اگه با دقت بخونید کامل یاد میگیرید.
مثال اول صفحه 24(گرایش مهندسی مواد 78) اون معادله خطی است یا غیر خطی؟

meko

کاربر فعال
نه به علت وجود دو تا سطحه دو تا A:smile:

خب اینم میشه نتیجه همون حرف من دیگه:D. چون محور دوران از مرکز حلقه عبور میکنه ، پس در هنگام دوران همواره 2تا سطح وجود دارند که حول محور دوران می کنند. استدلال من درسته به نظر شما ؟

MohammadAli.E

عضو جدید
مثال اول صفحه 24(گرایش مهندسی مواد 78) اون معادله خطی است یا غیر خطی؟

بله درست میگید خطی هست. ولی من یک نگاه اجمالی انداختم در متن درس فقط 2 تا سوال (همون صفحه 24 و صفحه 16 سوال برق 85) که خطی بودند رو با روش غیر خطی حل کرده که اونم فکر کنم بخاطر اینه که با اون روش آسونتر هستش. جواب ها یکی میشند.

MohammadAli.E

عضو جدید
خب اینم میشه نتیجه همون حرف من دیگه:D. چون محور دوران از مرکز حلقه عبور میکنه ، پس در هنگام دوران همواره 2تا سطح وجود دارند که حول محور دوران می کنند. استدلال من درسته به نظر شما ؟

سارنیا درست گفت. شکل کتاب کاملا واضحه. وقتی حلقه رو نصف کنی و تعادل نیرو بنویسی 2 تا http://www.www.www.iran-eng.ir/attachment.php?attachmentid=220318&d=1410125132 به سمت پایین هستش. دیگه استدلاله دوران و محور و ... نمیخواد که.

r.mob

عضو جدید
خب مثل اینکه فقط من سوال دارم:

Lim [sin(x) – x cos (x)]/x sinx

وقتی x میره سمت صفر میشه چند؟!
درجه صفر صورت و مخرج چنده؟

از روش درجه به جواب حد برسید چون از طریق رفع ابهام خیلی راحت حل میشه
اصلا این سوال مبهم نیست !
خیلی ساده هست .
صورت میشه صفر مطلق ( چون از جزء صحیح خارج شده ) و مخرج میشه صفر حدی . پس در نتیجه جواب میشه صفر مطلق تقسیم بر صفر حدی که میشه صفر .
تعجب میکنم چه راههای سخت و پیچیده ای رو امتحان میکنید(رفع ابهام - بسط مک لورن و ...) !!!

آخرین ویرایش:
  • Like
واکنش ها: meko

mech.shima

دستیار مدیر مهندسی مکانیک
کاربر ممتاز
سلام دوستان

سوال دینامیک

چند تا سوال:
توی این جور مسائل که جسم داخل شیار قرار گرفته گاهی وزن جسم در نظر گرفته نمیشه؟!کسی نکته کلی این موضوع رو میدونه؟!
دوم اینکه اگه دقت کنید نیروی f,nکه درراستای y هستند با هم برابرند چون در راستای yشتاب نداریم پس قاعدتا باید بتونیم برایند نیروها رو که درراستای p هستند به دست آورد و برابر جرم در شتاب عمودی قرار بدیم , ونیروی pرو به دست بیاریم اما توی شکل در راستای x نیرویpرو به دست آورده و این دو راه دو نتیجه متفاوت داره
امیدوارم منظورم رو درست رسونده باشم
کل حرفم اینه چرا نمیشه در راستای nنمیشه pرو به دست آورد؟!

peyman9999

عضو جدید
سلام دوستان
چند تا سوال:
دوم اینکه اگه دقت کنید نیروی f,nکه درراستای y هستند با هم برابرند چون در راستای yشتاب نداریم پس قاعدتا باید بتونیم برایند نیروها رو که درراستای p هستند به دست آورد و برابر جرم در شتاب عمودی قرار بدیم , ونیروی pرو به دست بیاریم اما توی شکل در راستای x نیرویpرو به دست آورده و این دو راه دو نتیجه متفاوت داره

سلام
نیروی F با N برابر نیست.و اختلافشون ضربدر cos60 با Fan داره جمع میشه(در راستای P) که نیروی حاصل جمع و تفریقشون تو راستای p نیروی pرو میده
نیروی F, N هم میتونید در راستای عمود بر P (یعنی Fat , Fcos30 ,Ncos30) بررسی کنید.و اون مقدار اختلاف هم بدست بیارید.

که تو مسئله برای اینکه از محاسبه عکس العمل عمودی بی نیاز بشه.مستقیم محاسبات رو در راستای عمود بر اون حساب کرده.

و حس میکنم جهت P هم عکس میشه.

زیاد دینامیکم خوب نیست ولی در همین حد فهمیدم.دیگه درست یا غلطش با اساتید.:) ولی مقدار p از هر طریق همین 14.22 در اومد.

mech.shima

کاربر ممتاز
سلام
نیروی F با N برابر نیست.و اختلافشون ضربدر cos60 با Fan داره جمع میشه(در راستای P) که نیروی حاصل جمع و تفریقشون تو راستای p نیروی pرو میده
نیروی F, N هم میتونید در راستای عمود بر P (یعنی Fat , Fcos30 ,Ncos30) بررسی کنید.و اون مقدار اختلاف هم بدست بیارید.

که تو مسئله برای اینکه از محاسبه عکس العمل عمودی بی نیاز بشه.مستقیم محاسبات رو در راستای عمود بر اون حساب کرده.

و حس میکنم جهت P هم عکس میشه.

زیاد دینامیکم خوب نیست ولی در همین حد فهمیدم.دیگه درست یا غلطش با اساتید.:) ولی مقدار p از هر طریق همین 14.22 در اومد.

سپاس گذارم
مشکل اینجا بود که برای برایند نیروها در راستای y نیرویpرو نادیده گرفتم که فکر میکردم با هم برابرند
سوال اولم خیلی برام مهمه کسی جوابی نداره؟!

aydogan

عضو جدید
عزیزی پیدا میشه تو مقاومت نایی فصل سه(پیچش)مثال 20 و 22 رو توضیح بده.

aydogan

عضو جدید
من یه مشکل اساسی در انتقال دارم .خواهش می کنم راهنماییم کنید.
فرض می کنیم دو تا استوانه ی تو در تو داریم که در داخل استوانه ی با شعاع کوچکتر q دات داریم.و k و h استوانه ی بزرگتر معلوم باشد.چرا در محاسبات انتقال حرارت هدایتی را دخیل نمی کنیم؟
مثل تست 136پوران ص62
این مشکل خیلی منو آزار میده.لطفا کمک کنید.

mech.shima

کاربر ممتاز
فرض می کنیم دو تا استوانه ی تو در تو داریم که در داخل استوانه ی با شعاع کوچکتر q دات داریم.و k و h استوانه ی بزرگتر معلوم باشد.چرا در محاسبات انتقال حرارت هدایتی را دخیل نمی کنیم؟
مثل تست 136پوران ص62

سلام
منم با این بخش از انتقال همیشه مشکل داشتم
اصل کار اینه که فرمل تعادل گرمایی رو بتونید بنویسید
اما در مورد سوال شما فکر میکنم به این شکل باشه که یک طرف تساوی حرارت ورودی قرار میگیره که چون برواحد مترمکعبه qدر حجم ظرب میشه که حجم استوانه داخلیه چون گرما در اونجا تولید میشه
طرف دوم تساوی حرارت خارج شده از استوانه است که میشه انتقال حرارت جابه جایی میشه که از طریق استوانه خارجی صورت میگیره
و در این بین حرارت داخل استوانه که هدایتی میشه در محاسبه قرار نمیگیره چون نه حرارت ورودیه نه خروجی
البته من دلیل علمیش رو نمیدونم که چطوری میتونه بی تاثیر باشه

MohammadAli.E

عضو جدید
مثل تست 136پوران ص62

سلام

دوست عزیز ساده هستش. استوانه کوچک داره گرما تولید میکنه. این گرما یا باید دمای خود استوانه کوچک رو زیاد کنه که میشه گذرا. پس تمام گرما باید از استوانه کوچک خارج شه. پس گرما به استوانه بزرگ داده میشه. استوانه بزرگ گرما رو چیکار میکنه؟! آیا انرژی داخلی و دماش بالا میره؟! اگه بخواد پایدار باشه باید هرچقدر گرما از استوانه کوچک میگیره رو از خودش رد کنه. یعنی استوانه بزرگ گرما رو از استوانه کوچک میگیره و بدون کم و کاست میده به هوا که ببره. پس استوانه بزرگ اصلا دخالتی نداره و مانند یک واسط فقط گرما رو بدون کم و کاست از خودش عبور میده. پس در نهایت گرمای تولید شده در استوانه کوچک برابر است با گرمایی جا به جا شده از طریق سیال.

aydogan

عضو جدید
سلام

دوست عزیز ساده هستش. استوانه کوچک داره گرما تولید میکنه. این گرما یا باید دمای خود استوانه کوچک رو زیاد کنه که میشه گذرا. پس تمام گرما باید از استوانه کوچک خارج شه. پس گرما به استوانه بزرگ داده میشه. استوانه بزرگ گرما رو چیکار میکنه؟! آیا انرژی داخلی و دماش بالا میره؟! اگه بخواد پایدار باشه باید هرچقدر گرما از استوانه کوچک میگیره رو از خودش رد کنه. یعنی استوانه بزرگ گرما رو از استوانه کوچک میگیره و بدون کم و کاست میده به هوا که ببره. پس استوانه بزرگ اصلا دخالتی نداره و مانند یک واسط فقط گرما رو بدون کم و کاست از خودش عبور میده. پس در نهایت گرمای تولید شده در استوانه کوچک برابر است با گرمایی جا به جا شده از طریق سیال.
مرسی از جوابتون.شما فرض کن یک استوانه ی کوچک داریم که در داخلش منبع حرارتی 100درجه سلسیوس وجود دارد.و این استوانه عایق شده است.خب قطعا دما در سطح عایق کمتر از 100درجه خواهد بود.و علتش هم مقاومت حرارت هدایتی خواهد بود.
حالا چرا این مقاومت هدایتی را دخیل نمی دهیم را متوجه نمی شم؟

amir-sky

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
مرسی از جوابتون.شما فرض کن یک استوانه ی کوچک داریم که در داخلش منبع حرارتی 100درجه سلسیوس وجود دارد.و این استوانه عایق شده است.خب قطعا دما در سطح عایق کمتر از 100درجه خواهد بود.و علتش هم مقاومت حرارت هدایتی خواهد بود.

سلام.

اگه منظورتون رو درست متوجه شده باشم، این افت دما ناشی از مقاومت تماسی میباشد که معمولا ازش صرف نظر میشه پس دخالت نمی دهیم....صفحه 118 انتقال حرارت اینکروپرا-ویرایش 7

http://spowpowerplant.blogfa.com/post/2729/%D8%AF%D8%A7%D9%86%D9%84%D9%88%D8%AF-%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D8%A7%D9%86%D8%AA%D9%82%D8%A7%D9%84-%D8%AD%D8%B1%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%D8%A7%DB%8C%D9%86%DA%A9%D8%B1%D9%88%D9%BE%D8%B1%D8%A7-%D9%88%DB%8C%D8%B1%D8%A7%DB%8C%D8%B4-%D9%87%D9%81%D8%AA%D9%85

MohammadAli.E

عضو جدید

دوست عزیز کاملا متوجه منظور شما شدم. شما یک جسم داری از یک طرف بهش گرما میدی. اگه جسم مقاومت نداشته باشه که گرما رو کامل عبور میده بدون کم و کاست ولی اگه مقاومت داشته باشه به نسبت مقاومت مقداری رو عبور میده و مقداری رو هم صرف افزایش دما خودش میکنه مثل مقاومت الکتریکی. پس در فرآیند گذرا مقاومت عامل تاثیر گذار هست. این فرآیند ادامه پیدا میکنه تا دمای جسم به مقدار ثابت میرسه و دیگه افزایش پیدا نمیکنه و جریان پایدار میشه. در اینجا دیگه گرما رو نمیتونه ذخیره کنه واسه همین باید همشو تمام و کمال عبور بده. پس اینجا دیگه مقاومت بحثی ازش نیست چون تاثیرش رو گذاشته که به این حالت پایدار رسیده. الآن کار جسم فقط عبور دادن گرما هست چون نمیتونه چیزی واسه خودش نگه داره. البته میدونم کمی شک تو ذهن آدم میاد ولی بعد یک مدت با حل مسائل جا میفته.

amir-sky

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
دوست عزیز کاملا متوجه منظور شما شدم. شما یک جسم داری از یک طرف بهش گرما میدی. اگه جسم مقاومت نداشته باشه که گرما رو کامل عبور میده بدون کم و کاست ولی اگه مقاومت داشته باشه به نسبت مقاومت مقداری رو عبور میده و مقداری رو هم صرف افزایش دما خودش میکنه مثل مقاومت الکتریکی. پس در فرآیند گذرا مقاومت عامل تاثیر گذار هست. این فرآیند ادامه پیدا میکنه تا دمای جسم به مقدار ثابت میرسه و دیگه افزایش پیدا نمیکنه و جریان پایدار میشه. در اینجا دیگه گرما رو نمیتونه ذخیره کنه واسه همین باید همشو تمام و کمال عبور بده. پس اینجا دیگه مقاومت بحثی ازش نیست چون تاثیرش رو گذاشته که به این حالت پایدار رسیده. الآن کار جسم فقط عبور دادن گرما هست چون نمیتونه چیزی واسه خودش نگه داره. البته میدونم کمی شک تو ذهن آدم میاد ولی بعد یک مدت با حل مسائل جا میفته.

سلام دوست عزیز.

پستی که گذاشتین نشان دهنده اینه که مفاهیم انتقال حرارت رو خوب متوجه شدین....

مطالب شما کاملا درسته ولی سوال قسمت دوم که مربوط به افت دمایی هست به نظرم مربوط به همون مقاومت تماسی میشه.

amir-sky

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام
منم با این بخش از انتقال همیشه مشکل داشتم
اصل کار اینه که فرمل تعادل گرمایی رو بتونید بنویسید
اما در مورد سوال شما فکر میکنم به این شکل باشه که یک طرف تساوی حرارت ورودی قرار میگیره که چون برواحد مترمکعبه qدر حجم ظرب میشه که حجم استوانه داخلیه چون گرما در اونجا تولید میشه
طرف دوم تساوی حرارت خارج شده از استوانه است که میشه انتقال حرارت جابه جایی میشه که از طریق استوانه خارجی صورت میگیره
و در این بین حرارت داخل استوانه که هدایتی میشه در محاسبه قرار نمیگیره چون نه حرارت ورودیه نه خروجی
البته من دلیل علمیش رو نمیدونم که چطوری میتونه بی تاثیر باشه

سلام.

دلیلشو دوستمون MohammadAli.E خیلی قشنگ گفتن...

به خاطر اینه که حالت دائمی(پایا) وجود داره....یعنی کل سیستم مورد نظر به حالت پایا رسیده...وقتی به این حالت برسیم دیگه مقاومت هدایتی نقشی نداره(البته قبل این که به

حالت پایا برسه تاثیرش رو گذاشته) و درواقع در حالت پایا همون گرمای ورودی(شار حرارتی) از استوانه عبور میکنه و گرما رو بدون اتلاف حرارتی عبور میده.کلا داستان این تعادل

گرمایی به خاطر حالت دائمی بودنش هست.

aydogan

عضو جدید
عیول.انتقال رو از چی خوندی؟

aydogan

عضو جدید
چرا در سیالات راهیان جلد اول در مثال دوم ص130 و مثال اول ص 131 عدد 144آورده شده است.

mech.shima

کاربر ممتاز
سلام دوستان

سوال دینامیک

چند تا سوال:
توی این جور مسائل که جسم داخل شیار قرار گرفته گاهی وزن جسم در نظر گرفته نمیشه؟!کسی نکته کلی این موضوع رو میدونه؟!
امیدوارم منظورم رو درست رسونده باشم

سلام دوستان
کسی جواب سوال اولم رو نمیدونه؟!

meko

کاربر فعال
چرا در سیالات راهیان جلد اول در مثال دوم ص130 و مثال اول ص 131 عدد 144آورده شده است.

علتش اینه که واحدها در سیستم آمریکایی هستن. میدونیم که 12.PNG ولی ما در سیستم آمریکایی با اینج کار نمیکنیم بلکه واحد طول فوت هستش ، پس باید تبدیلش کنیم به 13.PNG . خب چطوری ؟ بین فوت و اینج این رابطه برقرار هست : 1ft = 12in پس میشه بگیم 1in = 1/12 ft . به توان 2 برسونیم میشه 1/144 فوت مربع . میره در صورت کسر میشه 144.

meko

کاربر فعال
سلام دوستان.

در کتاب معادلات دیفرانسیل آقای کریمی ، صفحه 12 ، تست آخر ( گرایش ریاضی محض 77 ) ، گزینه های 1 و 4 چه فرقی باهم دارند؟

aydogan

عضو جدید
در سیالات راهیان جلد اول ص 370 در مثال اول چرا روند vبرx و روند vبرz صفر شده؟میشه توضیح بدهید؟

• Like
واکنش ها: meko

meko

کاربر فعال
در سیالات راهیان جلد اول ص 370 در مثال اول چرا روند vبرx و روند vبرz صفر شده؟میشه توضیح بدهید؟

بردار سرعت این هست :
. u و v و w هم مشخص کردم. خب می خواهیم تغییرات v درجهت x و در جهت z رو محاسبه کنیم. میشه چند ؟ میشه صفر ! چرا میشه صفر ؟ چون اصلا v مولفه ای در جهت x و z نداره ، به عبارتی تغییری در جهت x و z نداره. خب وقتی نداره باید صفر بشه دیگه:D;).

وضعیت
موضوع بسته شده است.