ادعا بر فرهنگ نکنیم وقتی خود از آن بی بهره ایم !

ayja

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
البته اون بحث جداییست.....
اینکه انسان تو ماشینی که نشسته احساس امنیت نکنه , دیگه به آشغال و نظافتش هم بی توجه میشه.
من فکر میکنم ریشه این بی توجهی ها در اینه که کسی به امنیت جانی و مالی انسان توجه نمیکنه و انسانها هم به بقیه چیزا اهمیت نمیدن. این ها عین بحث هستند و نمیتونند دو مقوله جدا از هم باشند. :gol:

mostafanokhodian

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام:smile:
توی روانشناسی ثابت شده که 95 درصد جوامع عوام اون جامعه هستند.
این خواص هستند که خط مشی میدن و برنامه ریزی میکنن و اموزش میدن و عوام به تدریج تابع میشند.
اینها قضایای جامعه شناسانه داره و بحثهای پیچیده ای هست.
این که دست خودمونه اصلا معنی نداره!
خوب اگه ما بدیم حتما علت داره دیگه:
1-یا ذاتا بدیم که فبها
2-یا تربیتمون بده که باید دید چرا
3-یا اموزشمون بده
4-یا نظارت پایینه
5- یا ترکیبی از همه!!!
اینکه نشد بگیم اشکال از خودمونه که،یعنی چه اصلا؟! میشه توضیح بدی؟

سلام از ماست:gol:

این قسمتی از کاره!
ضمن اینکه در قضیه کمربند ابتداش آموزش های لازم داده شده، ولی گوش کسی بدهکار نبود!!!

شما و من و مثلاً همین خانم ayja میدونیم کارمون بده (مثلاً اینجا ریخت زباله یا منظم بودن و مرتب رفتار کردن) ولی وقتی خارجیم درست رفتار میکنیم وقتی ایرانیم اشتباه میشه همه چی!
من و شما آگاهانه خودمون میدونیم این کارها بده ولی باز انجامش میدیم!
یه بحث اینه که ندونیم این کار بده یا ندونیم خوبه، خوب باید مسوولین و خواص بیان یاد بدن و تبلیغ کنن، یه بحث دیگه اینه که میدونیم چه کاری خوبه یا بده ولی انجامش نمیدیم!

شما این رو به حساب هرچی میخوای بذار، ولی دیگه این دست دولت نیست که شما کاری رو که میدونید خوبه رو مجبورتون کنه انجام بدید! یا همین آشغال ریختن رو میدونیم بده، ولی حالش رو نداریم بریم تا دم سطل زباله میریزیم همونجا، سطل زباله هم نباشه به خودمون زحمت نمیدیم این رو نگه داریم تا برسیم به یه سطل زباله، میریزیم همونجا!
همه اینها رو ما میدونیم ولی انجام نمیدیم!
چرا؟
این رو دیگه دولت و خواص نمیتونه درستش کنه، باید خودمون درست شیم و بقیه رو هم دعوت به درستی کنیم!

ayja

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز

این قسمتی از کاره!
ضمن اینکه در قضیه کمربند ابتداش آموزش های لازم داده شده، ولی گوش کسی بدهکار نبود!!!

شما و من و مثلاً همین خانم ayja میدونیم کارمون بده (مثلاً اینجا ریخت زباله یا منظم بودن و مرتب رفتار کردن) ولی وقتی خارجیم درست رفتار میکنیم وقتی ایرانیم اشتباه میشه همه چی!
یه بحث اینه که ندونیم این کار بده یا ندونیم خوبه، خوب باید مسوولین و خواص بیان یاد بدن و تبلیغ کنن، یه بحث دیگه اینه که میدونیم چه کاری خوبه یا بده ولی انجامش نمیدیم!

شما این رو به حساب هرچی میخوای بذار، ولی دیگه این دست دولت نیست که شما کاری رو که میدونید خوبه رو مجبورتون کنه انجام بدید! یا همین آشغال ریختن رو میدونیم بده، ولی حالش رو نداریم بریم تا دم سطل زباله میریزیم همونجا، سطل زباله هم نباشه به خودمون زحمت نمیدیم این رو نگه داریم تا برسیم به یه سطل زباله، میریزیم همونجا!
چرا؟
این رو دیگه دولت و خواص نمیتونه درستش کنه، باید خودمون درست شیم و بقیه رو هم دعوت به درستی کنیم!
با سلام
فرمایش شما درست و متینه.
من هم دارم دلیل این رفتار مردم رو از اون زاویه مورد دقت قرار میدم که تو بحث هام دقیقآ گفتم.
جان کلام من اینه که : مردم باید درست هدایت بشوند تا کارشون هم درست باشه.
یه مثال میزنم. من تا بحال تو هیچ شهری نتونستم یه مسجد باز و آماده پیدا کنم و نمازم رو بموقع بخونم . مگر اینکه کلی گشتم تا یه دونه پیدا کردم. در حالی که تو تموم خیابونها تابلو و فلش مسجد رو زدیم و وقتی میریم نماز بخونیم میبینیم بسته است و شبها باز میشه.
یا تو جاده ها تامین جانی نداریم . ( بعلت غیر استاندارد بودن ماشین و جاده ) این ترس باعث میشه که چیزای دیگه رو فراموش میکنیم.
تو شمال صد ها کارخونه دارای پساب های خطرناک وجود داره که همشونو تو رودخونه خالی میکنند. این مهم رو فراموش کردیم , اومدیم گیر دادیم به چند تا زباله.
باید همه مون دست بکار بشیم تا کار ها درست بشه.

golrokh

اخراجی موقت
سلام به همه دوستان

میدونم اکثرتون از خوندن پستهای طولانی متنفرید ولی شاید اینبار رو بد نباشه این ور بخونید.تفاوت این تاپیک با تاپیکای دیگه اینه که نمیخوام با خوندنش به من امتیاز بدید بلکه میخوام به خودتون امتیاز بدید پس درخواست زیادی نیست اگه ازتون بخواه 5 دقیقه از وقتتون رو که تو باشگاه میگذرونید به خواندن این متن بگذارید و بعد امتیاز یا نمره ای مثلا از 100 به صورت واقعی در نظر بگیرید حتما هم لازم نیست اینجا بگید پیش وجدان خودتون بگید که صادق ترین قاضیه ..

سلام اقا مهرداد تاپیک جالبی گذاشتی!!!;)
مخصوصا که کاملا با رشته من هماهنگه،این کار ربطی به دولت نداره بنظر من این مردم هستن که فرهنگ خودشونو نشون میدن!
هرچقد هم دولت در زیباسازی شهر کمک کنه بازم اگه مردم نخوان باز شهر زیبایی خودشو از دست میده!
اگه منظورته فقط برای زباله ریختنه من میگم مردم باید خودشون در تمیزی تلاش کنن و اگر منظورت نمای شهریه دولت هم مقصره!

.MosTaFa.

کارشناس تالار مهندسی صنایع
کاربر ممتاز
من هم با این بحث بسیار موافقم
همیشه ادعای فرهنگمون میشه و سریع دست به دامن کوروش میشیم که تمدن ما چنین و چنان
ولی امروزمون چی؟ آیا واقعا همون افراد با تمدن زمان کوروش هستیم؟ آیا هنوز هم میشه به فرهنگمون افتخار کرد؟

ساده ترین نشانه های وجود فرهنگ توی یک جامعه چیه؟ آیا غیر از رعایت حقوق دیگرانه؟ ایرانی ها کجا به حقوق هم دیگه احترام می گذارن؟

آیا صف رو رعایت می کنن؟
آیا توی رانندگی حق تقدم رو رعایت می کنن؟
آیا توی معابر عمومی آشغال نمی ریزن؟
آیا توی اماکن عمومی سیگار نمیکشن؟

Abolfazl_r

عضو جدید
کاربر ممتاز
منم با نظر مهرشاد موافقم.
چرا راه دوری میریم؟
محله های بالای شهر تهران و با محله های پایین مقایسه کنید.
چرا اون بالا خیابونا تمیزه؟ دو تا علت داره. اول اینکه مردم خودشون آشغال نمیریزن و دوم اینکه دولت هزینه بیشتری رو صرف تمیز کردن اون مناطق میکنه. علت دومو که ما کاری نداریم چون صرفا مربوط به خود دولت میشه. ولی علت اولو از چند لحاظ میشه بررسی کرد:
1 - مردم فطرتا اینکارو نمیکنن (که مسخره به نظر میرسه)
2 - مردم خجالت میکشن (خیلی عامل مهمیه) همون دلیلی که وقتی من میرم سوئیس به خاطرش خیلی کارارو نمیکنم.
3 - مردم میترسن مورد اهانت و تنبیه اطرافیان قرار بگیرن که باز علت مهمیه. یعنی اگه آشغالتو از شیشه ماشین بندازی بیرون واست بوق میزنن، مسخرت میکنن. میگن خیلی بیشعوره طرف.

به نظر من مورد 2 و 3 به مراتب تاثیرگذارتر از مورد اوله.
در واقع این شرایط اطرافمونه که باعث میشه ما چه طور رفتار کنیم. حالا شما بگید ببینم این شرایط رو حکومت میسازه یا فرد فرد ما؟
به نظر من حکومت باید زیرساخت ها رو بسازه و پایه ریزی بکنه تا افراد که زیر مجموعه ها هستند خودشونو با توجه به اصولی که توسط حکومت پایه گزاری شده منطبق کنن.
وقتی پایه های اصلی یه بنا کج گذاشته بشن نمیشه انتظار داشت بادبندهاش اصولی قرار بگیرن.

ssara2025

عضو جدید
کاربر ممتاز
یه سوال:

آیا ما ایرانیها ژنتیک مشکل داریم؟
اگه بله که هیچی و اگه خیر:
چرا پس یه ایرانی(ساکن در سوئیس) توی سوئیس اشغال نمیندازه و توی گیلان اشغال میندازه؟
آیا توی درسای دوره دبستان که میگفتن امام زمون توی ایران ظهور میکنه و از این جور اطلاعات مفید،یه کلمه هم گفتن که توی جنگلا اشغال نریزین؟
ایا قانونی برای ریختن زباله مثل سوئیس هست که پوستت را بکنه؟
ببین عزیزم، مردم یه کشور توی فضای اون کشور شکل میگیرن و بار میان و وقتی اصل کاریها براشون مهم نباشه برای پایین تر ها هم مهم نخواهد بود!
البته خیلی ها هم مثل منو و شما اشغال نمیریزن و روی خط عابر پیاده نمی ایستن ولی اونا در اقلیتن......
میشه بگی کدوم کتاب و کدوم صفحه ؟؟؟؟؟:eek::eek::eek:

Sarp

مدیر بازنشسته
ماشالا
شماها که همتون میدونید فرهنگ یعنی چی
شما که همتون میدونید آموزش یعنی چی
شماها که میدونید باید آموزش داده میشد ولی داده نشده
.
.
.
.
اصلا میدونید این شعارها مثل چی میمونه ؟
انگار یه شخصی بهت میگه : چون پدر و مادرم بهم حرف زدن یاد ندادند پس من هم حرف نمیزنم !

اصلا دولت آموزش نداده و فرهنگسازی نکرده . شماها که میدونید این کار پسندیده ای نیست و خودتون هم به ناپسند بودنش صحه میذارید پس چرا از زیرش درمیرین ؟

هر هفته با دوستان میریم کوه . موقع رفتن کوله ها پر از وسایل مورد نیاز و چوب واسه آتیش و آب هست .
موقع برگشتن از کوه ، بار کوله ها بیشتر هم نشده باشه کم هم نمیشه .
تو مسیر هر چی آشغال ببینیم ورمیداریم .
دولت هم بهمون آموزش نداده .

jovhar

عضو جدید
کاربر ممتاز
استارتر تاپیک زد و همه چی منحرف شد و پستی و بلندی

مشکل سر یکی دو مورد نیست سر آشغال ریختن تنها نیست
یک امراض کلی در وجود ایرانی هست
مهمترینش آنچه برای خود نمی پسندی هست.

ارتباط به دولت و حکومت ها داره اما این مرض هزاران ساله هست و به راحتی خارج نمیشه ار وجودمون

یه سر به شاهنامه بزنیم می بینیم که این امراض در وجودمون از همون قدیم هم بوده و شدید.

مثلا 3روز پیش تو قطار بودم یه بنده خدایی با خانوادش بود و خیلی ادعای فرهنگش می شد و اینکه آره ببینیم همین مسائل طبیعت و اینجور چیزا رو مطرح می کرد اما رفتارش ، رفتار خانوادش چی بود؟
خودش تمیز- خانوادش کثیف
خودش پر سر و صدا- خانواده آروم
اما در یک چیز مشترک بودند که مراعات حال دیگران رو نمی کردند.
مثلا درب بین واگنها رو شدید همشون به هم می کوبیدن مردم از دستشون عاصی بودن

اما همین مردم که از اینها عاصی بودن خودشون هم همین کار رو ناخودآگاه تکرار می کردند.

هرکسی اینجا تو چهار دیواری خودش خوبه-
هیچ کس برای دیگران تو ایران خوب نیست
هست؟

amozeshi.com

عضو جدید
ماشالا
شماها که همتون میدونید فرهنگ یعنی چی
شما که همتون میدونید آموزش یعنی چی
شماها که میدونید باید آموزش داده میشد ولی داده نشده
.
بنده به اشتباه خود پی برده و با عرض پوزش از آقای استارتر تاپبک پست خود را تصتیح می نمایم

عزیز من یه چیزی می گی ها :eek:

وقتی هنوز دوستانی هستند که از بی فرهنگی می نالند ولی خودشون هنوز یاد نگرفتند که دوره فاشیست بازی گذشته
و از فرهنگ بالاشون بجای واژه عرب از سوسمار خور استفاده میکنند .:surprised:

آخرین ویرایش:

bpcom

عضو جدید
کاربر ممتاز
عزیز من یه چیزی می گی ها :eek:
استارتر تاپیک از بی فرهنگی می ناله ولی خودش هنوز یاد نگرفته که دوره فاشیست بازی گذشته
از فرهنگ بالاش بجای واژه عرب از سوسمار خور استفاده میکنه .:surprised:

جناب آموزش بهتر قبل از اینکه مطلبی رو بنویسی روش کمی تامل کنی و از متنت مطمئن بشید . من در متنم فقط به بحث محیط زیستی پرداختم و کلمه عرب سوسمار خور را بازدید کننده دیگری به کار برده است . توهین در همه شکلش نکوهیده است چه به کسی که میشناسیش و چه به کسی که نمیشناسیش.

کاش یه سری به سواحل امارات بزنید این سوسمار خورها(البته من هیچ اعتقادی به این جمله ندارم).
اوضاع فرهنگی مون به هم ریخته است شدید.فقط یه بررسی بکنید مردم کشور خودمونو با همین همسایه جنوبی.کاش میتونستم بیشتر توضیح بدم.بیایم خودمونو بیشتر گول نزنیم.من که دوران کوروش را ندیدم و تاریخ رو همیشه فاتحان مینویسند و زیاد قابل اعتماد نیست اما اون چیزیو که الان میبینم......

bpcom

عضو جدید
کاربر ممتاز
خیلی از دوستان اومدن و نظر دادن و تقصیر را بر خود و یا دولت گذاشته اند
در نظری که بعضی از دوستان اشاره کرده اند که دولت باید ماموری بگذارد و آشغال ها را جمع آوری کند.این کار واقعا در عمل غیر ممکن است مگر مراکز تفریحی طبیعی که وجود دارد محدودند و منطقه ای خاص را شامل میشود! شما هر کدوم در اطراف شهرتون چقدر فضاهای باز تفریحی و پارک دارید که دولت بیاد مامور اونجا بگذارد!چطور وقتی با دوستان یا خانواده به پارک میروید اکثرا زباله ها را در داخل مخزن می اندازیم ولی در طبیعت بکر آنها را رها میکنیم . باز کاش زباله هایی مانند پس مانده های غذایی را رها میکردیم که امید به تجزیه آنها در طبیعت بود ولی پر شده از مصنوعات پلاستیکی که تجزیه پذیر نیستند.
آیا این سخته که خودمان مامور باشیم نه برای دیگران بلکه برای خودمان . چرا باید خود را ملتی از گوسفندان بدانیم که تا چوپان زورگویی بالای سرمان نباشد حرکتی از خود نشان ندهیم !
دوست عزیزی داستان مربوط به کشیشی رو بیان کردند که بسیار قابل تامل است . برای ساختن باید از همین مسایل کوچک شروع کرد هر کدوم از ما میتوانیم نقش مامور را برای اطرافیانمون داشته باشیم وقتی با دوستان یا خانواده به دامان طبیعت میرویم به اونها تذکر بدهیم که زباله های خود را جمع کنند . وقتی تو و خانواده ات زباله هایتان را با خود ببرید چه بسیار خانواده های دیگری که در اطراف شما هستند نیز ببینند و کار شما رو انجام بدهند.فرزندان ما الگو های رفتاری خودشان را اول از خانواده و اطرافیان میگیرند چرا خود معلم و آموزش صحیح را به آنها به ساده ترین شکل با اعمالمان ندهیم و همه انتظارات را از دولت داشته باشیم .
و شهرداریها هم میتوانند با اجرای برنامه های سالم سازی طبیعت (مثل برنامه ای که دو سال پیش شهرداری شهر ما برگزار کرد ولی متاسفانه دیگر ادامه نداد ) خانواده ها را ضمن سازماندهی برای طی یک روز تعطیل در طبیعت با توزیع کیسه های زباله در یک طرح مشارکتی پاکسازی فضای کوهستان شرکت دهند و از انها بخواهند تا مسیر کوهستانی را زباله روبی کنند.

آخرین ویرایش:

mehrshad53

اخراجی موقت
این خواص که شما میگید چه کسانی هستند؟
چند درصد از مسئولان فرهنگی در کشور ما سواد و دانش کافی در زمینه جامع شناسی و روانشناسی دارند. کدام استاد دانشگاه در کشور ما عضو شورای شهر و یا مشاور استانداران ماست. این خواص که شما میگید حتی به اندازه عوام هم دانش اداره جامعه شهری رو ندارند. مگر اینکه بخوان با زور مردم رو اداره کنند. اکثر اعضای هیئت های علمی در دانشگاه بازنشسته شده اند. در کجای دنیا عضو هیئت علمی رو بازنشسته میکنند.؟ ما خواص نداریم . همه این خواص که شما میگید عوام های دارای مقام هستند .

قربون ادم چیز فهم!
خب منم میخوام همین نتیجه رو بگیرم دیگه:smile::gol:

mehrshad53

اخراجی موقت

این قسمتی از کاره!

چرا؟

خب بازم مبهمه!
یعنی چه؟
اینکه من میدونم یه کاری اشتباهه و انجام میدم مگه غیر از مشکل تربیتی-روانشناسی-اجتماعیه؟
چرا دانمارکیه اینجوری نیست؟
مطمئنا نمیخوای بگی نژادمون ایراد داره،پس بگو چی ایراد داره؟
همیشه باید ریشه یابی کرد تا مساله حل بشه.
وقتی یه خال روی پوست میزنه اون ظاهر امره.شما میتونی خال را بکنی ولی فردا میشه سرطان.
باید علت درونیش مشخص بشه. منم میدونم حرفای شما رو ولی میگم همونی که اینجا اینجوریه اگه توی بچگی میدادیش به یه خونواده مثلا آلمانی،اینطور نمیشد،پس مشکل از خود یارو نیست،دیگه واضح تر از این؟!!!!

آخرین ویرایش:

ziarifar

عضو جدید
جناب آموزش بهتر قبل از اینکه مطلبی رو بنویسی روش کمی تامل کنی و از متنت مطمئن بشید . من در متنم فقط به بحث محیط زیستی پرداختم و کلمه عرب سوسمار خور را بازدید کننده دیگری به کار برده است . توهین در همه شکلش نکوهیده است چه به کسی که میشناسیش و چه به کسی که نمیشناسیش.

از استارتر تاپیک بسیار سپاسگذارم بخاطر این تاپیک زیباشون.همونطور که تو متنم میبینید جلوی عرب سوسمار خور نوشتم خودم به این جمله اصلا اعتقادی ندارم.هر جا میشینی میگن عرب سوسمارخور در حالیکه آخر فرهنگن بخدا اماراتیهایی که من از نزدیک دیدن.بخاطر اینکه خدا نکرده این جمله به دوستان عرب بر نخوره همین الان تاپیک قبلیمو اصلاح میکنم

ooraman

عضو جدید
کاربر ممتاز
خیلی ممنون از تاپیکت...واقعا به مطلب مهمی اشاره کردی ....انقدر کثیفی و زباله خصوصا تویه طبیعت زیبای شمال زیاده که آدم از زیبایی دریا و جنگلش نمیتونه کامل بهره مند شه....تازه یه چیزایی رو نگفتی دوست عزیز اینکه بعضیا تویه دریا یا ساحلش کارایی میکنن که حتی چندشم میشه بهش فک کنم .....البته این فقط تو شمال نیست میری اصفهان یا شهرای دیگه اون معماری های عالی و میراث قشنگو میبینی روی دیوارش انواع یادگاری و تصویریه که کشیده شده...:razz:

.MosTaFa.

کاربر ممتاز
از استارتر تاپیک بسیار سپاسگذارم بخاطر این تاپیک زیباشون.همونطور که تو متنم میبینید جلوی عرب سوسمار خور نوشتم خودم به این جمله اصلا اعتقادی ندارم.هر جا میشینی میگن عرب سوسمارخور در حالیکه آخر فرهنگن بخدا اماراتیهایی که من از نزدیک دیدن.بخاطر اینکه خدا نکرده این جمله به دوستان عرب بر نخوره همین الان تاپیک قبلیمو اصلاح میکنم

اطلاق این اسامی به دیگران کار جالبی نیست
ولیکن عربها در ریختن آشغال دست ایرانی ها رو از پشت بستن
کمتر کسی هست که رفته باشه کشورهای عربی و این رو تصدیق نکنه

چند مورد در مورد بی فرهنگی های مردم ایران یادم رفت بگم، البته چند تا از هزارتا

آیا جز مردم ایران هستند که روی همه آثار تاریخی از پاسارگاد و تخت جمشید گرفته تا قبر حافظ، یادگاری نوشته اند و به خود می بالند؟؟
آیا روی تمام میز و نیمکت های مدارس و صندلی های اتوبوس های خط واحد را با نقوش زیبایشان رنگ آمیزی نمی کنند؟

و مهم تر از همه:

آیا جز مردم ایرانند که اقوام دیگر ایرانی را مسخره می کنند؟ و به هم هر لقبی می دهند و کرکر می خندند؟ صد حیف و دریغ از فرهنگ ایرانیان.

bpcom

عضو جدید
کاربر ممتاز
دوست عزیز من متن شما رو کامل خوندم و متوجه نقل قول شما شدم ولی فقط خواستم به اون دوستمون اشاره کنم که یکم با دقت تر مطالعه کند:smile:

Sarp

مدیر بازنشسته

آیا جز مردم ایران هستند که روی همه آثار تاریخی از پاسارگاد و تخت جمشید گرفته تا قبر حافظ، یادگاری نوشته اند و به خود می بالند؟؟
آیا روی تمام میز و نیمکت های مدارس و صندلی های اتوبوس های خط واحد را با نقوش زیبایشان رنگ آمیزی نمی کنند؟

و مهم تر از همه:

آیا جز مردم ایرانند که اقوام دیگر ایرانی را مسخره می کنند؟ و به هم هر لقبی می دهند و کرکر می خندند؟ صد حیف و دریغ از فرهنگ ایرانیان.
دوست عزیز . . . . .جان ، (آقا این یوزر تو تو تورکی معنیش میشه "میخ میخ") این تایپیک جاش نیست و من هم قصد ندارم اثبات کنم .
ولی این متونی که قرمز کردم مستقیمتر از مستقیم تقصیر حکومت محترم هست .;)

.MosTaFa.

کاربر ممتاز
دوست عزیز . . . . .جان ، (آقا این یوزر تو تو تورکی معنیش میشه "میخ میخ") این تایپیک جاش نیست و من هم قصد ندارم اثبات کنم .
ولی این متونی که قرمز کردم مستقیمتر از مستقیم تقصیر حکومت محترم هست .;)

اینکه روی قبر حافظ می نویسن یادگاری از مراد، از شهر ...، 1/1/1389 چیکار به دولت داره؟
اینکه ملت جک میسازن، ترکه ...، لره ...، عربه ...، قزوینیه...، رشتیه ...، و ... بیشتر به دولت برمی گرده با ملت؟؟ من بیشتر از فرهنگ پایین ملت می دونم این رو

bpcom

عضو جدید
کاربر ممتاز

و مهم تر از همه:

درسته . همانطور که تو قبلا هم اشاره کردم آنچه نابود شده را فراموش کنیم و در حفظ آنچه باقی مانده بکوشیم . همه باید در این کار دخالت و مشارکت کنند. متاسفانه بی خیالی نیز علاوه بر معضلات دیگر دامن گیرمونه و همین بی خیالیه که معضلات را تشدید میکند . تذکر دادن و ممانعت از تخریب و آسیب هایی دیگران به طبیعت و تاریخ و فرهنگمون رو باید در زندگیمون پیاده سازی کنیم تا حفظ کنیم آنچه که مانده است .
من نیز از توهین و تمسخر سایر اقوام بسیار میرنجم . من فارسم ولی مالک این آب و خاک همه ساکنین آن از ترک و لر و کرد و فارس و .... هستند و توهین هر یک به دیگری توهین به هویت ایرانیست.

ayja

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
ما عادت کرده ایم که همیشه یکنفر غیر از خودمونو مقصر بدونیم. مشکل ما همینه.
در مورد فرهنگ بالا هم همانطور که اکثر دوستان بیان داشتند, فرهنگ یک پدیده مشتق از خانواده است . هر چند که محیط هم در کاربرد آن بی تاثیر نیست.
در جاده های شمال و یا در ورودیهای خیلی از شهر ها شما فروشندگان دوره گرد ( بلال فروش ها ) و امثال اونو میبینید که هر روز خدا اونجا هستند و همیشه هم شبها موقع ترک محل کلی آشغال دور و برشون میذارن و میرن و فرداش بازم میان و همونجا کاسب میشن. من تا بحال ندیدم که مامور راهداری و یا شهرداری و یا مسئولی بیاد و اونو مواخذه بکنه. طبعآ وقتی مامور نباشه و یا تذکر داده نشه , کسی به میل خودش این کار ها رو نمیکنه. درد ما یک پارادوکس دو جانبه است که هم کسی مسئول نظافت نیست و هم خودمون این چیزا رو رعایت نمیکنیم.
خلاصه اگه اینجوری نبود که به ما نمیگفتن جهان سومی . همینیم دیگه.
بقول اون دوستمون : شما تا بحال خانواده ای رو دیدین که درب منزل و یا آسانسور رو آروم ببنده و سر و صدا نکنه؟ ما حتی نمیدونیم در مورد خودمون و دیگران چه وظائفی داریم.
عقلمون هم گاهآ به جایی قد نمیده. من تا بحال ندیدم یه نفر از پائین شهر بیاد بره تو آموزش و پرورش و از فاصله رفاهی و طبقاتی مدرسه فرزندش با بالا شهری ها شکایت که سهله حتی سئوال بکنه. میگن خوب خدارو شکر که همینم داریم .
ما حتی نمیدونیم حق و حقوقمون چیه تا اینکه رفتار های اجتماعی مون هم درست باشه.
همین چند روز دیگه شما شاهد خواهید بود که اونهایی که میان مسجد تا عبادت کنند و احیاء نگهدارند چه بلایی بر سر منازل مجاور مساجد خواهند آورد. طرف میاد بره عبادت کنه و ماشینشو جلو گاراژ خونه مردم پارک میکنه و تا نصف شب میره پی کارش. حالا اگه مریضی داشتی و یا از بیرون اومدی و خواستی ماشینت رو ببری تو گاراژ خونه ات باید سه ساعت دنبالش بگردی و پیداش کنی و چند تا حرف نامربوط هم بهت میزنه.
یا میبینی نصف شب از مهمونی برگشته و چنان سر و صدایی راه انداختن که گوش فلک رو کر میکنه. اینا رو نمیشه اصلاح کرد مگر اینکه این معلمای بیسواد و بی فرهنگ رو عوض کنی تا مدرسه هم کمک کنه و از بچگی مردم رو آموزش بدهند. و یا صدا و سیما که بجای تذکر فقط بد اموزی داره و با اون سریال های آبکی که میذاره بیشتر کمک میکنه که بیننده بی فرهنگ بار بیاد. حتی مدیران و مسئولین شهری هم خودشون حرمت همسایه و شهرشونو بعنوان یک الگو نگه نمیدارند و الی آخر.

• Like
واکنش ها: Sarp

ayja

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
اینکه روی قبر حافظ می نویسن یادگاری از مراد، از شهر ...، 1/1/1389 چیکار به دولت داره؟
اینکه ملت جک میسازن، ترکه ...، لره ...، عربه ...، قزوینیه...، رشتیه ...، و ... بیشتر به دولت برمی گرده با ملت؟؟ من بیشتر از فرهنگ پایین ملت می دونم این رو
به نظر من جک ساختن با اون موردی که منظور نظر استاتر هست فرق داره. این شوخی ها همیشه بوده و اگه از حالت طنز خارج نشه, ایرادی هم نداره .
ولی مشکل ما اینا نیست. مشکل اینه که ما در رفتار و کردارمون مثل انسانهای دست سوم عمل میکنیم و خودمونم نمیدونیم. این مردم اروپا و دیگر جا ها رو هم برامون لولو خور خوره درست کرده اند تا فرصت نکنیم که ازشون الگو های رفتاری خوبم بگیریم. همش فکر میکنیم که با این اوضاعمون گل سر سبد مردم دنیا هم هستیم.
اگه یه دفتر برای یادگاری نوشتن در کنار مزار حافظ قرار داده بشه , کسی نمیاد رو قبر ایشون یادگاری بنویسه. همون کاری که تو همه دنیا مرسوم هست. و الی آخر که بازم برمیگرده به برنامه ریزی مسئولان که فقط حقوق میگیرند و کاری به این کار ها ندارند. :gol:

.MosTaFa.

کاربر ممتاز
به نظر من جک ساختن با اون موردی که منظور نظر استاتر هست فرق داره. این شوخی ها همیشه بوده و اگه از حالت طنز خارج نشه, ایرادی هم نداره .
ولی مشکل ما اینا نیست. مشکل اینه که ما در رفتار و کردارمون مثل انسانهای دست سوم عمل میکنیم و خودمونم نمیدونیم. این مردم اروپا و دیگر جا ها رو هم برامون لولو خور خوره درست کرده اند تا فرصت نکنیم که ازشون الگو های رفتاری خوبم بگیریم. همش فکر میکنیم که با این اوضاعمون گل سر سبد مردم دنیا هم هستیم.
اگه یه دفتر برای یادگاری نوشتن در کنار مزار حافظ قرار داده بشه , کسی نمیاد رو قبر ایشون یادگاری بنویسه. همون کاری که تو همه دنیا مرسوم هست. و الی آخر که بازم برمیگرده به برنامه ریزی مسئولان که فقط حقوق میگیرند و کاری به این کار ها ندارند. :gol:

قسمت اول رو اصلا قبول ندارم
مگه جک قحطیه؟ خب بگن یارو، چرا میگن ترکه یا لره یا هر چیزی حالا
خیلی خیلی هم ایراد داره، دیگه اگه مسخره کردن دیگران بی فرهنگی نیست چی بی فرهنگیه؟؟؟

مردم اروپا توی این زمینه ها از ما و امثال ما بسیار جلوتر هستند، حالا کجا آدم که بخواد الگو برداری کنه؟ جز در موارد مربوط به مدل های مو و لباس و ... که خودش نشانه بارز بی فرهنگی و بی هویتیه

قسمت دوم رو هم قبول ندارم:
مگه ماها عقده نوشتن یادگاری داریم؟؟؟؟؟ اصلا توی یه دفتر یادگاری بنویسیم که چی بشه؟ خب اگه خیلی ملت ایران عشق نوشتن دارن واسه خودشون خاطراتشون رو بنویسن نه روی قبر حافظ و کوروش.

ayja

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز

خیلی خیلی هم ایراد داره، دیگه اگه مسخره کردن دیگران بی فرهنگی نیست چی بی فرهنگیه؟؟؟
اگه ملیت ها بصورت طنز از همدیگه انتقاد نکنند , اونوقت کسی مواظب رفتار خودش نمیشه . ولی اگه نقد بشه و با طنز بهشون یاد اوری بشه کم کم به خودشون میان و درست تر رفتار میکنند تا مورد مواخذه قرار نگیرند.

مردم اروپا توی این زمینه ها از ما و امثال ما بسیار جلوتر هستند، حالا کجا آدم که بخواد الگو برداری کنه؟ جز در موارد مربوط به مدل های مو و لباس و ... که خودش نشانه بارز بی فرهنگی و بی هویتیه
این رفتار ها را مردم اروپا هم دارند و از این انتقادات در جهت اصلاح ساختار های رفتاریشون استفاده میکنند.

مگه ماها عقده نوشتن یادگاری داریم؟؟؟؟؟ اصلا توی یه دفتر یادگاری بنویسیم که چی بشه؟ خب اگه خیلی ملت ایران عشق نوشتن دارن واسه خودشون خاطراتشون رو بنویسن نه روی قبر حافظ و کوروش
شما اگر تو کشور های اروپایی به دیدن اماکن تاریخی یا اسطوره های انها بری , دفتری میبینی که باز هست و مردم نظرات و حرفاشونو اونجا مینویسند . این رسم قرنها رواج داشته و داره. منم همینو گفتم . من نوشتن روی فبر رو تایید نکردم.

Sarp

مدیر بازنشسته
گفتم نمیخوام اثبات کنم .
چون نمیخواستم موضوع تایپیک عوض شه
ولی حالا که خودتون بحث رو باز کردید گناه انحراف هم گردن من نمیفته ;)

دولت (های) ما واسشون اصلا جنبه تاریخی و فرهنگی ابنیه تاریخی واسشون مهم نیست .
همانطور هم که میدونید اوایل انقلاب قصد تخریب تخت جمشید رو داشتند که حالا خدا میدونه کدوم عاقلی جلوی کار رو گرفت .
فقط پولی که از این ابنیه درمیارن واسشون مهمه .
تو همین بغل موزه آذربایجان یه جای روباز کوچکی هست که سنگ قبرها و اشیای سنگی 4 - 5 هزار ساله رو گذاشتند واسه دید عموم :surprised:
بارون بهشون میخوره
برف روشون میباره
.
.
حالا یکی هم یه یادگاری روشون بنویسه عب نداره . نه نگهبانی نه دوربنینی چیزی . :(
خلاصه کلام اینکه این آثار تاریخی اصلا ارزش تاریخ و فرهنگشون واسه حکومت مهم نیست .

و در مورد این جکها هم که چن تا تایپیک رو همین یکی دو روز پیش فرستادیم صفحه قبل :razz:
از لودگیها و مسخره های تو فیلمها بگیر تاااااااا قوانین عجیب و ضد فرهنگی که وضع میشه . (قوانین رو فکر کنم دولت وضع میکنه دیگه نه ؟)

• Like
واکنش ها: ayja

bpcom

عضو جدید
کاربر ممتاز

مگه ماها عقده نوشتن یادگاری داریم؟؟؟؟؟ اصلا توی یه دفتر یادگاری بنویسیم که چی بشه؟ خب اگه خیلی ملت ایران عشق نوشتن دارن واسه خودشون خاطراتشون رو بنویسن نه روی قبر حافظ و کوروش.
قسمت اول رو من باشما موافقم . باید به جای نام بردن از نژاد از اسامی استفاده کنیم یا به قول ایشان بی نام باشه

در مورد قسمت دوم باید بگم یادگاری نوشتن خوبه به شرطی که بدونیم این یادگاری محفوظ میماند .هر کسی دلش میخواد وقتی به مکانی میره هم از اون مکان یادگاری بگیره و هم یادگاری به جا بذاره . شما در کنار مراکز تاریخی اکثر کشور های اروپایی دفتری هست که بازدید کنندگان در داخل آن مطلب مینویسند ولی تفاوت آن در این است که اون دفاتر در بایگانی اونجا حفظ میشه و به عنوان سندی باقی میماند نه مانند کشور ما که حتی وقتی همایش یا نمایشگاهی هم برگزار میشه دفتری را که به عنوان نظرات و پیشنهادات قرار داده اند را بعد از پایان برنامه به سطل زباله می اندازند مگر در نمایشگاههای خصوصی که معمولا توسط هنرمندان برگزار میشه و اون دفاتر را شاید برای مدتی نگه دارند.

shirin.agro

عضو جدید
کاربر ممتاز
خیلی از دوستان اومدن و نظر دادن و تقصیر را بر خود و یا دولت گذاشته اند
در نظری که بعضی از دوستان اشاره کرده اند که دولت باید ماموری بگذارد و آشغال ها را جمع آوری کند.این کار واقعا در عمل غیر ممکن است مگر مراکز تفریحی طبیعی که وجود دارد محدودند و منطقه ای خاص را شامل میشود! شما هر کدوم در اطراف شهرتون چقدر فضاهای باز تفریحی و پارک دارید که دولت بیاد مامور اونجا بگذارد!چطور وقتی با دوستان یا خانواده به پارک میروید اکثرا زباله ها را در داخل مخزن می اندازیم ولی در طبیعت بکر آنها را رها میکنیم . باز کاش زباله هایی مانند پس مانده های غذایی را رها میکردیم که امید به تجزیه آنها در طبیعت بود ولی پر شده از مصنوعات پلاستیکی که تجزیه پذیر نیستند.
آیا این سخته که خودمان مامور باشیم نه برای دیگران بلکه برای خودمان . چرا باید خود را ملتی از گوسفندان بدانیم که تا چوپان زورگویی بالای سرمان نباشد حرکتی از خود نشان ندهیم !
دوست عزیزی داستان مربوط به کشیشی رو بیان کردند که بسیار قابل تامل است . برای ساختن باید از همین مسایل کوچک شروع کرد هر کدوم از ما میتوانیم نقش مامور را برای اطرافیانمون داشته باشیم وقتی با دوستان یا خانواده به دامان طبیعت میرویم به اونها تذکر بدهیم که زباله های خود را جمع کنند . وقتی تو و خانواده ات زباله هایتان را با خود ببرید چه بسیار خانواده های دیگری که در اطراف شما هستند نیز ببینند و کار شما رو انجام بدهند.فرزندان ما الگو های رفتاری خودشان را اول از خانواده و اطرافیان میگیرند چرا خود معلم و آموزش صحیح را به آنها به ساده ترین شکل با اعمالمان ندهیم و همه انتظارات را از دولت داشته باشیم .
و شهرداریها هم میتوانند با اجرای برنامه های سالم سازی طبیعت (مثل برنامه ای که دو سال پیش شهرداری شهر ما برگزار کرد ولی متاسفانه دیگر ادامه نداد ) خانواده ها را ضمن سازماندهی برای طی یک روز تعطیل در طبیعت با توزیع کیسه های زباله در یک طرح مشارکتی پاکسازی فضای کوهستان شرکت دهند و از انها بخواهند تا مسیر کوهستانی را زباله روبی کنند.

واقعا نمي دونم چرا اين قدر با هم ديگه بحث مي كنيد در حالي كه مشكل اصلي خودمون هستيم همين
و بايد از خودمون شروع كنيم من و تو اين ملت رو تشكيل مي ديم به جاي بحث با رفتار درست فردي مي تونيم باعث تغيير بشيم من و تو هر كدوم نماينده يه خانواده هستيم پس به جاي حرف عمل كنيد

bpcom

عضو جدید
کاربر ممتاز
نکته دیگری هم که میتونم بهش اشاره کنم تقدس نمایی های دولت روی برخی اماکن و تخریب های غیر مستقیم ذهنی بر روی برخی اماکن دیگر است.
در تلویزیون همیشه مساجد و امامزاده ها رو با تقدس نمایی زیاد نشون میدهند و این حس رو در افراد بوجود می آورند که نظافت اینجا و نورانیت آن الهی است و لذا با دست گذاشتن روی دین و استفاده از آن موجب میشوند که همگان در مساجد و حسینیه ها و حرم ها و امام زاده ها به نظافت اهمیت بدهند و از نوشتن یادگاری نیز تا حد بسیاری بپرهیزند.
نمیخوام اون رو نفی کنم ولی چرا همین رویه رو با دست گذاشتن بر روی عرق ملی ایرانی و تحریک احساسات وطن پرستی و تاریخی مردم در مورد اماکن تاریخی و طبیعیمون به کار نمیبرند؟
چرا نباید برای مردم این حس بوجود بیاورند که همانگونه که مسجد و ... مقدس دینی هستند تخت جمشید و پاسارگاد و بیستون و غیره نیز به عنوان نماد هویت ایرانی مقدسند و پاس باید بداریمشون!