سلام
میخوام اصلام بدونم چیه؟؟؟ چجوریه؟؟؟
من الان تو یک شرکت تولید شیر ترمز کار میکنم...یعنی رفتم سر خود کارآموزی..
اینم یه جورشه...
میخوام بدونم کالیبراسیون چیه...یعنی تعریف یا چیز خاصی نیست بخونم..در موردش...؟؟؟
با احترام
یه درسی داریم تو صنایع به نام "آز انداره گیری و کنترل کیفیت دقیق" تو اون درس تقریبا یه چیزائی راجع به کالیبراسیون گفته، خلاصه ترین تعریف برای کالیبراسیون میشه :
"مقایسه یک واحد اندازه گیری با یک مرجع بالاتر از درجه صحت جهت تعیین انحرافات احتمالی و رفع آن."
(بازم میگم این چیزیه که به ذهن من رسید اگه اشتباه میکنم دوستان اصلاح کنند

)
كاليبراسيون مطابقت با استاندارد را تعيين مي كند . كاليبراسيون در حقيقت اندازه گيري و تعيين صحت وسيله اندازه گيري در مطابقت با مرجع تاييد شده مي باشد . به تعبير علمي كاليبراسيون يعني مقايسه يك ابزار يك ماده يك سنجه با يك استاندار ،يك مرجع براي تعيين خطا يا انحراف آن ميباشد و درصورت امكان كاهش ميزان خطا ميباشد.بايستي ذكر گردد كه خطا هرگز صفر نخواهد شد و دقيقا نميتوان عوامل ايجاد خطا را حذف كرد بنابراين همواره در اعلام نتايج حاصل از قياس با يك عدم قطعيت همراه ميباشد لازم بذكر است عدم قطعيت با تلرانس يكي نميباشد ولي اكثرا به اشتباه تلرانس معرفي ميشود. در يك ابزار اندازه گيري گستره اي كه ميتوان با آن اندازه گيري كرد همراه با حداقل مقدار قابل قرائت كه به آن زينه يا تفكيك پذير گفته ميشود متاسفانه با دقت يك ابزار اشتباه گرفته ميشود در كاليبراسيون به سادگي ميتوان دقت يك ابزار را تعيين كرد. يكي از بزرگترين مزاياي كاليبراسيون حذف ابزارهاي داراي خطاي غير مجاز از يك سيستم توليدي است كه به سادگي ميتوانند خسارتهاي جبران ناپذيري به سيستم تحميل كنند.استانداردها داراي مراحل صحتي ميباشن كه از سطح بين المللي شروع و به سطح بازرسي ختم ميشود.هر كشوري داراي مرجع قانون گذاري در زمينه استانداردها ميباشد كه خود تابعي از سطوح بين المللي بوده و به عنوان سطح ملي شناخته ميشوند و بعداز اين سطح آزمايشگاههاي كاليبراسيون عاليترين سطح در يك كشور با مجوزهاي خاص اقدام به كاليبراسيون ابزارها در گستره و دقتهاي مختلف ميكنند.
( برگرفته از fa.wikipedia.org)
دامنه کاربرد در سازمان
واحد نگهداري به منظور بهره گيري از ابزار آلات كم خطا يا بدون خطا از زير سيستم فوق استفاده مي كند.
قابلیت های مهم سیستم کالیبراسیون
امكان تعريف ابزارآلات مورد نياز جهت كاليبراسيون
امكان تعريف مشخصه هاي استانداردها
امكان زمانبندي جهت انجام كاليبراسيون
امكان ثبت و كنترل اطلاعات كاليبراسيون
امكان دريافت لیست ابزارآلات مورد نياز جهت كاليبراسيون
(برگرفته از parsainfotech.com/frmCln.htm )