یافتن حقیقت رو از کجا شروع کنم؟؟؟

MaRaL.arch

کاربر فعال تالار مهندسی معماری ,
کاربر ممتاز
من یه بار توی دانشگاه این سوال رو از استادم پرسیدم
میدونی چی کفت
گفت این برمیگرده به پدر و مادرش و کلی عوامل ژنتیکی که دخیل هستن ....یعنی این گناه و این اتفاق به گردن پدر و مادر اون فرزند هست که این اتفاق افتاده
پس لابد اجداد آفریقایی ها گناهان نابخشودنی عظیمی مرتکب شدن
:|

البته که یک سری چیزهارو میشه پیش بینی کرد و جلوشون رو گرفت و حتی با علم امروزه دستکاریشون کرد. اما بعضی وقتا هم مقصر والدین نیستن و گناهش به گردنه طبیعته.
طبیعت هم ناقصه و هم بی‌رحمه.

واقعا این موضوع واسه من حل نشده باقی مونده.....:|

Saeed.bi

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
درود سعید جان.
مخلص نه میخام تو رو پند و اندرزی کنم. نه کتابی بهت پیشنهاد میکنم که آخرشم چیزی یاد نگیری، هیچگونه نسخه ای برات نمیپیچم. چون حتما خودت به اندازه ی کافی مطالعه داشتی که به این جا رسیدی.
اومدنت رو به جمع آگنوستیک‌ها تبریک میگم:D
برعکس حرف هر دو گروه تندرو(مذهبی‌ها و آتئیست ها) که یکی مطمئنه خدا هست و یکی مطمئنه خدا نیست( فقط احمق ها میتونن اینقدر مطمئن حرف بزنن) ....ندانم گراها خیلی با منطق و متعادل هستن.
من انسانم،... نه برده ی کسی هستم و نه اشرف مخلوقات و نماینده خدا بر روی زمین. تا میتونی به همه چی شک کن، آزاد و رها باش. تنها چیزهایی که بنظرم مهمه عشق ورزیدن هست و بقول نیچه ابر انسان بودن.

سلام اقا مصطفی
شک کردن خوبه.ولی دوسدارم حقیقت رو در پشت ایسن شک پیدا کنم.منظور تو اینه که فقط شک کنم و حقیقتی رو پیدا نکنم؟یا اینکه کلا حقیقتی وجود نداره که بخوام پیداش کنم؟
خب ندانم گراها نظر کلیشون چیه؟
بهر حال سال من اینه: ایا حقیقتی هست در این دنیا که انسان باید بهش برسه یا نه؟
بهر حال ما اینهمه خداپرست تو دنیا داریم...همین مسلمونا و مسیحیا که اکثریت کره زمین رو گرفتن به خدا معتقدن دیگه....ایا خدا همون حقیقت عالم هست یا نه؟

مسعود.م

متخصص والیبال باشگاه ورزشی
کاربر ممتاز
سلام مسعود جان
ممنونم ازت.
ببین من میخوام صدای مخالف رو هم بشنوم.اینکه ی حصاری از کتب اسلامی دور خودم بکشم و همه به به و چه چه از اسلام بکنن رو نمیخوام.میخوام ببینم مثلا مایکل، پیتر، فلانی و فلانی هم چی گفتن...اینجوری ارزش کار و تحقیق بیشتر میشه.
خواهش میکنم عزیز:gol:
عرض کردم پرسش و پاسخ هست که به صورت کتاب درامده و بیشتر پاسخ به شبهات هست و نظرات بسیاری از فلاسفه غربی و شرقی - حتی مارکسیست ها - هم گفته شده و شهید مطهری پاسخ دادند :gol:

Saeed.bi

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
دقیقابرادردرکت میکنم.
مشکل همه مایعنی نسل مااینه که مثل پدرومادرامون نیستیم مامیخوایم حقیقتو خودمون قبول کنیم.
ایراداینجاست که کسانی که دین روبه ماانتقال دادن خودشون بیسوادن وازدین هیچ چی نفهمیدن.
مثال عرض میکنم.
اگرکسی اخلاق منوتو این سایت بدونه ومنوبشناسه قطعاخواهددونست که من همیشه به محدودیت هایی که درشهرم اعمال میشه معترض بوده وهستم.
دوچرخه سواری توی شهرمابرای بانوان ممنوعه.یه روزیکی ازاین روحانیونو توی خیابون جلوشوگرفتم وگفتم وبعدازاجوالپرسی وایناازش پرسیدم که چراممنوعه؟
اینجورگفت:
زنهاغلط میکنن که درشهرامام رضابخوان دوچرخه سواری کنند.گفتم علتش چیه خب؟
فرمودندکه حدیث هست که سوارشدن زن برمرکب اسب وشترمثل سوارشدن برمرکب شیطانه وازاینجورچیزا!!!!
هدفم ازگفتن مطلب بالااین بودکه شماهیچ وقت نمیتونی ازطریق اینهابه حقانیت دین ومذهبت پی ببری.ایناخودشونم نمیدونن دارن چی میگن!
ولی من خودم به این که دنیامزرعه آخرته باوردارم.ماچندصباحی هستیم وبعدشم میریم.
من خودم سخنرانی های آقای حسن رحیم پورازغدی وهمچنین دکترغلامحسین دینانی روازتلویزیون دنبال میکنم.وبه نظرم هم عقلانی حرف میزنند.
اگه شماهم دوست داشتین توصیه میکنم شماهم ببینید.
ویکی دیگه هم من خودم به نظم بدن انسان وهرچیزی که دوربرم هست که می اندیشم نمیتونم قبول کنم اتفاقی بوده.یک کارمهندسی شده پشتش بوده که نیازبه تفکروتعمق داره.
یکیش فلسفه درد.که به مااخطارمیده که اون عضومریض روبهش رسیدگی کنیم.
و...!
ایناشایدذلیل علمی داشته باشه ولی اتفاقی همش مکانیزه نشده.
درضمن تحسین میکنم عملت روکه میخوای حقیقتو خودت کشف کنی.

سلام داداش
این تیکه قرمز: این که مشکل نیست به نظر من.اتفاقا به نظر ی حسنه که
عیب از پدر و مادرای ما(نه همشون) بوده که همه چیه بدون دلیل انتخاب کردن و بجای اینکه شیوه تفکر درست رو به ما یاد بدن،شیوه تقلید محض رو یاد دادن

دالان بهشت

عضو جدید
کاربر ممتاز
هرکسی بره دنبال حقیقت مسلما خدا راهی پیش روش قرار میده ...فقط باید رفت ....نباید ایستاد یا ناامید شد......فقط باید رفت....
کشف حقیقت برا ادمای مختلف فرق میکنه.....
یکی با هزار دلیلو برهان قانع نمیشه یکی با دیدن یه برگ از درخت افتادن قانع میشه ...

Saeed.bi

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
خواهش میکنم عزیز:gol:
عرض کردم پرسش و پاسخ هست که به صورت کتاب درامده و بیشتر پاسخ به شبهات هست و نظرات بسیاری از فلاسفه غربی و شرقی - حتی مارکسیست ها - هم گفته شده و شهید مطهری پاسخ دادند :gol:

میدونم چی میگی مسعود جان...ولی من به این مقدار کفایت نمیکنم.خب در اون صورت یکی هم میتونه بیاد بگه برو کتاب فلان مارکسیست رو بخون که ازش درباره عقاید اسلامی و نظرات علمای دینشون سوال کردن و اون همه رو پاسخ داده و رد کرده....من باید یجوری جامع نگاه کنم

Saeed.bi

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
هرکسی بره دنبال حقیقت مسلما خدا راهی پیش روش قرار میده ...فقط باید رفت ....نباید ایستاد یا ناامید شد......فقط باید رفت....
کشف حقیقت برا ادمای مختلف فرق میکنه.....
یکی با هزار دلیلو برهان قانع نمیشه یکی با دیدن یه برگ از درخت افتادن قانع میشه ...

من ی جورایی میترسم.فک کنم بهم حق بدن.اخه من 25 سال با ی عقیده بودم.اگه برم نتونم به حقیقت برسم یا بفهمم چیز دیگه ای حقیقت بوده یا حداقل تغییراتی نسبت به عقاید قبلیم داره،قبول کردنش خیلی سخت میشه.از نظر عقلانی نمیگم.امیدوارم درکم کنین

دالان بهشت

عضو جدید
کاربر ممتاز
من ی جورایی میترسم.فک کنم بهم حق بدن.اخه من 25 سال با ی عقیده بودم.اگه برم نتونم به حقیقت برسم یا بفهمم چیز دیگه ای حقیقت بوده یا حداقل تغییراتی نسبت به عقاید قبلیم داره،قبول کردنش خیلی سخت میشه.از نظر عقلانی نمیگم.امیدوارم درکم کنین
میدونم همه ی ما که نه ولی بیشتر ما با احساسمون دینو قبول کردیم ......اگه خدشه ای وارد شه از نظر احساسی میریزیم به هم .....

Saeed.bi

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
میدونم همه ی ما که نه ولی بیشتر ما با احساسمون دینو قبول کردیم ......اگه خدشه ای وارد شه از نظر احساسی میریزیم به هم .....

برا همینه که کار خیلی سخته....غلبه بر احساس...اگه من ی ادم کاملا بی طرف بودم و از اول دینی نداشتم باز بهتر بود
بهرحال باید تمام سعیمو بکنم و تحت تاثیر شعارها(!!!) و حرف مفت زن ها قرار نگیرم

Saeed.bi

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
نخست اینکه این آمارهایی که میدن چند میلیارد مسلمان و چند میلیارد مسیحی داریم، همه مزخرفه. همونجور که من و شماهم جزو این آمار حساب کردن.
بقول راسل با توجه به نادانی اکثریت بشر امکان اینکه یه چیزی رو همه میپذیرن غلط باشه خیلی بیشتره تا عکس اون ....
دلایل مذهبی بودن این افراد رو هم که میدونیم. بخاطر راحتی و ترس از جهنم و.....
نگرشم این بود که بدنبال جواب از کاربرهایه باشگاه مهندسان(!!!!) نباش، هیچ حقیقتی در این مورد کشف نشده. نه خیام اون زمان کشف کرده و نه مترلینگ های این دوران، هنوزم بشر داره دنبال این حقیقت میگرده.
بنظرم با شک کردن و آزمایش کردن زودتر میشه به نتیجه رسید تا اینکه مطمئن باشیم هست یا نیست.
دیگه علومی بالاتر ازفلسفه که نداریم درسته؟ تا جاییکه میدونم، بزرگترین فلاسفه قرن ندانم گرا بودن.
سوالتو من نمیتونم جواب بدم:D شاید باشه شایدم نباشه. در این مورد مطمئن نیستم.:D

اگه تو رییس ی شرکت تحقیقات شیمیایی باشی،ی پروژه کشف فرمول شیمیایی ی ماده رو بدی به یکی از کارمندات.شیش ماه هم بهش وقت بدی.اگه تمام تلاششو بکنه ولی اخر سر نتونه گزارش بدرد بخوری بهت تحویل بده،چجوری باهاش رفتار میکنی؟

دالان بهشت

عضو جدید
کاربر ممتاز
برا همینه که کار خیلی سخته....غلبه بر احساس...اگه من ی ادم کاملا بی طرف بودم و از اول دینی نداشتم باز بهتر بود
بهرحال باید تمام سعیمو بکنم و تحت تاثیر شعارها(!!!) و حرف مفت زن ها قرار نگیرم

تمام سعیتو بکن ....فقط نا امید نشو.....جوینده یابندس

مسعود.م

متخصص والیبال باشگاه ورزشی
کاربر ممتاز
میدونم چی میگی مسعود جان...ولی من به این مقدار کفایت نمیکنم.خب در اون صورت یکی هم میتونه بیاد بگه برو کتاب فلان مارکسیست رو بخون که ازش درباره عقاید اسلامی و نظرات علمای دینشون سوال کردن و اون همه رو پاسخ داده و رد کرده....من باید یجوری جامع نگاه کنم

سعیدجان با خوندن کتاب های متعدد دیدگاه های مختلف رو بررسی میکنی و در نهایت این خودت هستی که به دیدگاه جامع و تصمیم نهایی میرسی به نظرمن برای شناخت توحید - معاد - نبوت و امامت از بین کتب اسلامی اثار شهید مطهری رو انتخاب کن

ان شاء الله موفق باشی:gol:

Saeed.bi

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
چون با پارتی بازی اومده کاریش ندارم.:D
یعنی فکر کردی من اینقدر دیکتاتور هستم.چیزی که کشف نشده براش مهلت تعیین کنم؟؟! مثال جالبی نبود و نمیشه با موضوع تاپیک هم مقایسش کرد. ولی بی‌گمان اگر هم انجام نده، مثه خدای بعضی‌ها نه شکنجش میکنم نه تهدیدش میکنم.
بدنبال راههای بهتری میگردم.
شاید منظورمو نفهمیدی
منظورم اینه:
خواستم ی شبیه سازی با خدا بکنم...با کسی که دنبال حقیقت بوده(منظورم از شیش ماه ،مهلت زندگی بود یعنی همون مرگ) ولی تا موقع پایان پروژش(مرگ) هر کاری کرده نتونسته به جمع بندی برسه،چکار میکردی؟

amirdolu

کاربر بیش فعال
سلام دوست عزیز
هر کسی برای رسیدن به حقیقت(در هر موردی) و یافتن پاسخ درست هر پرسشی باید اینارو تو خودش ایجاد کنه و مطمئن باشه که حقیقت یافتنی است. 1-سوال واضح و عمیق بپرسه 2- برای یافتن پاسخ و رسیدن به حقیقت واقعا تلاش و کوشش بکنه (چون حقیقت هر چیز نایاب و مثل گنجه) 3- ذهنش رو خالی از هر پیشداوری و تعصب کرده باشه و 4- گوش و چشم شنوا و بینا داشته باشه ( چیزی که که با عقل جور در بیاد رو قبول کنه حتی اگه باب میلش نبود و بالعکس چیزی که با عقل و مشاهده جور در نیاد رو قبول نکنه حتی اگه خوشایند بود).
چون بحث خداشناسی هم مطرح شد و بالطبع بحث هدف از خلقت و آفرینش هم بهش گره خورده عرض می کنم.
به عقیده موحد ها هدف نهایی از خلقت کرم و فیض الهی است. البته هدف های دیگری نیز در همین راستا مثل عبادت و شناخت خداوند و امثالهم در نظر می گیرند. و پاسخی که علم امروز فیزیک کوانتم به هدف از خلقت می ده اینه که: برای وجود جهان دلیلی مشخص، نیاز نیست. جهان از انفجار بزرگ در 13/7 میلیارد سال قبل (بیگ بنگ یا مهبانگ)شروع شده و می تونه از بی نهایت مسیر و علت هریک با احتمالی، بوجود آمده باشد.(کتاب طرح بزرگ استیفان هاوکینگ). خوندن این متن هم خالی از لطف نیست.Untitled4.jpg

blackviper210

عضو جدید
کاربر ممتاز
سعیدجان با خوندن کتاب های متعدد دیدگاه های مختلف رو بررسی میکنی و در نهایت این خودت هستی که به دیدگاه جامع و تصمیم نهایی میرسی به نظرمن برای شناخت توحید - معاد - نبوت و امامت از بین کتب اسلامی اثار شهید مطهری رو انتخاب کن

ان شاء الله موفق باشی:gol:
درود.. شما بجز این کتاب هایی که نام بردید و همه از یک نویسنده(مسلمان) بود دیگه چه کتابهایی خوندید که میگید دیدگاه‌های مختلف رو بررسی کن؟

M.A777

عضو جدید
کاربر ممتاز
شاید منظورمو نفهمیدی
منظورم اینه:
خواستم ی شبیه سازی با خدا بکنم...با کسی که دنبال حقیقت بوده(منظورم از شیش ماه ،مهلت زندگی بود یعنی همون مرگ) ولی تا موقع پایان پروژش(مرگ) هر کاری کرده نتونسته به جمع بندی برسه،چکار میکردی؟

بنظرم آدم با سوالات خاص و عالی، بمیره،بسیار زیباتر از جواب های اشتباست

بنظرم تمام دانشمندان،تمام پیامبران هم با همین سوالات کامل و زیبا فوت شدند.
چون اگر دقت کنی،اکثر دانشمندان گله میکردن از کم دونستن یا نرسیدن به معادلات و قوانینی که میخواستن،یادمه مثلا یه سری احادیث یا سخن از امام و پیامبر شنیدم که از سوال بر انگیز بودن اون دنیا میپرسیدن
نه منظورم خدا و اینها،منظورم حقیقت هستی واینها
اگر اشتباه نکنم... :(

علامت سوال بودن قشنگ تره :)

اصلا بلد نیستم ادبی حرف بزنم میدونم
:D :D :D

puyan khan

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
برای من جای تعجب داره که این وسط یه آگنوستیک اومده از آب گل آلود ماهی بگیره
خخخخسوال پرسیده در مورد کشف حقیقت نگفته که نظرتونو در مورد اعتقاداتتون بگید ک ....

Saeed.bi

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
دنبال بهشتی و از جهنم میترسی؟! : )

شما جز طعنه زدن کار دیگه ای هم بلدی؟
اگه اره بگو اطلاعات عمویم بالا بره
خیر.من همون موقعی هم که مسلمون بودم توجه خاصی به حوریاو باغهای بهشتی نداشتم که همه سوراخا رو دنبال ادعیه جذب حوریها بگردم

MaRaL.arch

کاربر فعال تالار مهندسی معماری ,
کاربر ممتاز
شما جز طعنه زدن کار دیگه ای هم بلدی؟
اگه اره بگو اطلاعات عمویم بالا بره
خیر.من همون موقعی هم که مسلمون بودم توجه خاصی به حوریاو باغهای بهشتی نداشتم که همه سوراخا رو دنبال ادعیه جذب حوریها بگردم

من از پستتون این برداشتو کردم و سوال پرسیدم!!
دونستن این موضوع جزء اطلاعات عمومی محسوب نمیشه وگرنه عرض میکردم خدمتتون: )

Saeed.bi

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
بله پاداش که حتما. اما شکنجه و تهدید و سیخ و میخ چرا؟ نتونسته دیگه. در اون صورت حتما من اشتباه کردم، چیزی رو خواستم که محال بوده. ایراد از سیستم آموزش بوده. همه گناهان زیر سر اون بدبخت نیست که.
اتفاقا راسل یک مثال در این مورد داره که احتمالا شنیدی.. میگه ما یک اتوموبیل درست میکنیم. تو خیابون خراب میشه، ما لوله تفنگ رو که نشونه نمیریم طرف ماشین و بگیم اگه درست نشی شلیک میکنم.
یه آچار بر میداریم میریم مشکل از کجاست.

چقدر تفکر در مورد چیزی که بالاخره میدونی ی جاییشو نمیفهمی سخته.خیلی سخت

eti68

عضو جدید
کاربر ممتاز
آقا آشتی شدی با ما!!..:D
حقیقت و یافتی به منم نشونش بده ببینم چه شکلیه!!
این دنیا به دردنخوره آدم با هزاران سوال تو ذهنش میمیره!!کسی هم نیست جواب بده..

Saeed.bi

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
آقا آشتی شدی با ما!!..:D
حقیقت و یافتی به منم نشونش بده ببینم چه شکلیه!!
این دنیا به دردنخوره آدم با هزاران سوال تو ذهنش میمیره!!کسی هم نیست جواب بده..

من خدا باشم،بین اونایی که سوال داشتن و رفتن دنبال جوابش ولی چیزی پیدا نکردن با کسایی که سوال داشتن ولی به خودشون زحمت حرکت کردن ندادن،فرق میذارم.
الان من مثلا میشناسم ادمی رو که میگه من اصلا مهم نیست برام فلان چیز حقه یا نیست.خودش نمیره دنبالش
ولی نمیدونم حالا فرض اینکه نهایت تلاشمون رو کردیم ولی نرسیدیم،چی میشه تکلیفمون؟ نه بهشت و جهنمو میگم.کلا....زندگی کرئیم و سپس با زنگ موت،مردیم!

eti68

عضو جدید
کاربر ممتاز
من خدا باشم،بین اونایی که سوال داشتن و رفتن دنبال جوابش ولی چیزی پیدا نکردن با کسایی که سوال داشتن ولی به خودشون زحمت حرکت کردن ندادن،فرق میذارم.
الان من مثلا میشناسم ادمی رو که میگه من اصلا مهم نیست برام فلان چیز حقه یا نیست.خودش نمیره دنبالش
ولی نمیدونم حالا فرض اینکه نهایت تلاشمون رو کردیم ولی نرسیدیم،چی میشه تکلیفمون؟ نه بهشت و جهنمو میگم.کلا....زندگی کرئیم و سپس با زنگ موت،مردیم!
دنیا همینه برادر من!!
من انقد سوال دارم که هیچکی جواباشو نمیدونه..دیگه هم نمیپرسم از کسی..تو سینه خودم نگهشون میدارم تا بمیرم..

"زهرا"

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
سلام آقا سعید!!
من در جایگاهی نیستم که از اسلام دفاع کنم ...ولی با سن کمی که تا حالا داشتم ...خب یه چیزایی برام آشکار شده ...اسلام ..صرفا یک دین نیست ...شما اصلا غیر مسلمان ...ولی فقط یه نگاه به قرآن بندازید ...چقدر روحتون آروم میشه ...خدایی وقتی نماز می خونید احساس آرامش بهتون دست نمیده؟؟..وقتی روزه می گیرید دم افطار بهتون حسی که ناشی از راضی بودن از این عملتون باشه ...دست نمیده؟؟
اسلام صرفا یک دین نیست...یه آیه ی کوچک قران که عظمتی بزرگ داره براتون مثال می زنم ....آیه ای که خودم ماه هاست دارم با حقایقش اشنا میشم..."آیا خــــــــــــــــدا برای بنده اش کافی نیست؟؟"
واقعا خدای با اون عظمت برای ما که بنده ای کوچک و مخلوقی بسیار ناچیز در برابر عظمت ماورایی خدا هستیم ..کافی نیست؟؟
خدا مفهمومی عظیمه که قرآن که کتاب اسلامه در تفسیر عظمتش کامل و بی نقصه ..
به این آیه نگاه کنید:یا ملائکتی ،قد استحییت من عبدی و لیس له غیری فقد غفرت له)) ((ای فرشتگانم،من از بنده ی خودم شرم دارم و او جز من پناهی ندارد،پس آمرزیدمش))

ببینید خدا چقدر به بنده هاش مهربانه ...
دقت کردید کافیه فقط در خلوت صداش کنید ....
از به کار بردن عبارت "خدای مهربان من !"چقدر آدم آروم میشه
اینکه احساس می کنه خدا با اون عظمتش مال منه ...
اینکه احساس می کنه کسی هست که همیشه با آدمه ...کسی هست که پشت آدمه ...
دیگه چی بهتر از این!!؟؟؟
اسلام اسوه و الگو زیاد داره ...من شیعه ام ...و عاشق ائمه ...برای برادران و خواهران سنی احترام بسیار بسیار زیادی قائلم ...
شما تو عزاداریا ..وقتی براتون مرور مظلومیت معصوم میشه ..ناخود آگاه بغضتون می گیره و گریه می کنید ...و این گریه کردن در واقع روح خودتونو میشوره و احساس خوبی بهتون دست میده ....
من براتون دعا می کنم که راه حقیقی و صراط مستقیم رو پیدا کنید ...
اهدِنَــــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ

Saeed.bi

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
دنیا همینه برادر من!!
من انقد سوال دارم که هیچکی جواباشو نمیدونه..دیگه هم نمیپرسم از کسی..تو سینه خودم نگهشون میدارم تا بمیرم..
متاسفانه بعضی نمیگن ما نمیدونیم.بلکه جواب چرت هم میدن!!!
محرم امسال رفتم پای منبر ی روحانی.مضمونش این بودک طرف میگفت خوب حالا اگه شما نمیتونین چیزیو اثبات کنین،حداقلش اعتقاداتی رو که دارین نگهدارین برای خودتون و به اونا صدمه ای نزنین!!!!
یعنی من نمیتونم دینمو اثبات کنم،ولی مرتب سینه زنی و زنجیرزنی بکنم!!!!! من نمیدونم برا چی نماز میخونم، ولی روزه های مستحبی هم از دستم در نمیرن!!!

blackviper210

عضو جدید
کاربر ممتاز
برای من جای تعجب داره که این وسط یه آگنوستیک اومده از آب گل آلود ماهی بگیره
خخخخسوال پرسیده در مورد کشف حقیقت نگفته که نظرتونو در مورد اعتقاداتتون بگید ک ....
ببخشید استاد، احتمالا من منظور ایشون رو متوجه نشدم.