. حکیمی قصد سفر نمود . با کاروانی همراه شد . در کاروانسرای اول مسافری از کاروان بد حال شد ...حکیم به بالینش آمد .گفت او را آب قند و سرکه خرما دهید..بیمار با تجویز حکیم بهبود یافت . کاروان به مسیر ادامه داد ..در تنگه ای راهزنان به آنان کمین زدند ...حکیم نگاهی به طرفین نمود و فرمود به دو سمت راه پراکنده شده و اموال خود را در بیابان به نقاط مختلف پرتاب کنید...همین کردند ..دزدان پراکنده مشغول جمع آوری غنایم بوده که حکیم دستور داد حال که تک به تک هستند دمارشان را به در آورید و کاروانیان همین کرده و دزدان را آویزان نمودند. در ادامه کاروان به کمبود آب رسیدند .حکیم چاله ای در کویر نشان داده و دستور کندن آن داد و به آب یخ رسیدند ...خلاصه هر مشکلی که پیش آمد حکیم برطرفش نمود ...اهل کاروان انگشت به دهان ماندند . در مقصد همه حکیم را دوره نمودند و راز کارش پرسش کردند .حکیم مکثی نمود و گفت من در مقطع کارشناسی مشغول به علمی شدم که سر دارد ولی ته ندارد و هرچه قدر در این علم پیش رفتم دیدم عجب معجونیه ...از دروس ریاضی تا دروس مزرعه داری و از دروس نانو تا دروس مکانیک و نساجی و فیزیک و نجوم و همه و همه در آن است
مریدان پرسیدند نام آن علم را چه نامیده اند؟
حکیم سینه صاف نمود و گفت : "مهندسی شیمی " که در شاخه های متنوع است!!!!!
با این پاسخ مریدان پشتک وارو با آفتاب مهتاب دو وارو جمع زدند و به سرعت به سمت بلخ برای ثبت نام در آن رشته شدند.
درود.آیا کلر زنی به آب باعث ازبین رفتن جلبک موجود در مخزن می شود.
سلام
فرق فنی و اصطلاحی vessel و drum و storage tank چیه؟( با ذکر مثال)
ممنون
خالص ارتفاع مثبت در قست مكش (NPSH)
پديده كاويتاسيون در پمپ هاي گريز از مركز هنگامي رخ مي دهد كه خالص ارتفاع مثبت در قسمت مكش پمپ از آنچه كه شركت سازنده پمپ پيشنهاد كرده است كمتر شود. بنابراين براي تحليل شرايط بروز اين پديده در پمپ هاي گريز از مركز لازم است كه شرايط قسمت مكش پمپ از نظر فشار (ارتفاع) و همچنين مشخصه هاي پمپ از نظر وجود كمترين شرايط مورد نياز براي جلوگيري از بروز اين پديده بررسي شود . براي ساده تر كردن اين تحليل ، NPSH به دو بخش تقسيم مي شود :
- خالص ارتفاع مثبت قابل دسترس درقسمت مكش (NPSHA)
- خالص ارتفاع مثبت مورد نيازدر قسمت مكش (NPSHR)
NPSHR جزو مشخصه هاي سيستم پمپاژ است و به عوامل متعددي همچون فشار جو ، خواص فيزيكي مايع مورد پمپاژ (درجه حرارت ، وزن مخصوص ، فشار بخار در دماي پمپاژ ، ويسكوزيته و …)، اختلاف سطح انرژي پتانسيل (فشار يا ارتفاع) در مخزن مكش تا دهانه چشم پروانه ، تعداد و نوع اتصالات مورد استفاده در قسمت مكش ، طول و قطر لوله مكش ، دبي جريان و … بستگي دارد .NPSHR به مشخصه هاي رفتاري و طراحي ، دبي جريان، سرعت دوراني و … پمپ بستگي دارد . ويژگي هاي اين مشخصه از سوي شركت سازنده پمپ به شكل يك دسته منحني سهمي گونه صعودي براي قطرهاي مختلف پروانه و برحسب تغييرات دبي پمپ تهيه مي شود و به مشتريان داده مي شود.
وجه مشترك NPSHR با NPSHA وابستگي هر دو آنها به دبي جريان مايع است . با اين تفاوت كه اگر NPSHR با افزايش دبي افزايش مي يابد ، NPSHA با افزايش دبي كاهش مي يابد . به دليل همين تفاوت رفتاري است كه مي توان گفت يكي از عوامل اصلي بروز كاويتاسيون در پمپ هاي گريز از مركز بالا بودن دبي جريان است .
نظر فراموش نشه
سلام
فرق فنی و اصطلاحی vessel و drum و storage tank چیه؟( با ذکر مثال)
ممنون
منظورش از NPSHR در متن NPSHa بوده؟
سوال دوم:
جمله ی قرمز رنگ
با افزایش دبی چرا NPSHa کاهش پیدا می کند؟
چون می گن هر وقت ایجاد سرو صدا در پمپ شد ،ابتدا شیر خروجی رو آرام آرام ببندیم اگه صدا قطع شد ،یعنی مشکل کاویتاسیون داره
وقتی شیر رو ببندیم کم کم یعنی داریم کاهش دبی میدیم، این باعث میشهNPSHr کم بشه طبق کاتالوگ
حالا ما با کاهش دبی داریم کاهش NPSHa هم میدیم؟( طبق فرمول NPSHa که در آن ترم V^2/2g داریم ، کاهش دبی یعنی کاهش سرعت چون قطر ثابت است)
وقتی صدا قطع شده (با کاهش دبی)،یعنی باید NPSHr کم شده باشه و NPSHa باید زیاد شده باشه( در حالی که طبق فرمول بالا کم میشه)؟!
شاید کاهش NPSHr داریم و کاهش NPSHa ،ولی نرخ کاهش NPSHr به صورت نمایی هست وبیشتر هست به همین دلیل صدا قطع میشه؟
دوستان کسی با ترمومترهای لیزری کار کرده؟
یه ترمومتر هست که مقدار ضریب نشر یا epsilon رو میشه تا 1.5 افزایش داد
در حالی که این ضریب بین 0 تا 1 هست
مقدار بالاتر از 1 چه معنایی داره و کجا کاربرد داره؟
من میخوام دمای سطح یه پمپ رو اندازه بگیرم که فکر کنم آلیاژی از چدن هست با روکشی از رنگ روغن
مقدار epsilon رو چه مقدار باید بذارم؟
[URL]http://www.scigiene.com/pdfs/428_InfraredThermometerEmissivitytablesrev.pdf[/URL]
[URL]http://www.tnp-instruments.com/sitebuildercontent/sitebuilderfiles/Infrared%20Thermometer%20and%20Emissivity.pdf[/URL]
[URL]http://www-eng.lbl.gov/~dw/projects/DW4229_LHC_detector_analysis/calculations/emissivity2.pdf[/URL]
سوال ات رو بهتره این طوری تفکیک کنی فرق اتم با مولکول چیه و فرق عنصر با ترکیب چی هست.سلام به همه دوستان.ببخشید من نمی دونستم سوال رو باید کجا مطرح کنم به همین دلیل یوالم رو ایجا میپرسم.
میخواستم بدونم فرق مولوکل و ترکیب چیه؟
متشکرم
سلام.ابتدا از پاسخگوییتون متشکرم.چند تهریف عجیب و غریب در برخی مقالات دیدم که همین قضیه باعث شد در مورد این تعریف ها شک کنم به همین دلیل این سوال رو پرسیدم.سوال ات رو بهتره این طوری تفکیک کنی فرق اتم با مولکول چیه و فرق عنصر با ترکیب چی هست.
ساده ترین حالتی که می تونم بگم اینه اتم ها به صورت آزاد نمی تونن باشن یا با اتم های دیگه تشکیل مولکول رو می دن یا به صورت یون وجود دارند.
اتم ها به خاطر داشتن فضای خالی در اوربیتال ها الکترون به هم دیگه قرض می دن و با اتم های دیگه تشکیل مولکول می دن.
بعضی از اتم های عنصر ها وقتی با عنصر های متفاوت دیگه ترکیب می شن تولید ماده ی جدیدی می کنن به اسمه «ترکیب».
ولی من به نظرم میاد سوالت در حد ترول بودنه مهندس نقت عضو فعال
موتشکرم
Thread starter | عنوان | تالار | پاسخ ها | تاریخ |
---|---|---|---|---|
فهرست طرح های توجیهی و مطالعات امکان سنجی موجود در باشگاه مهندسان ایران | مهندسی شیمی | 7 | ||
تکمیل ویکی باشگاه مهندسان ایران | مهندسی شیمی | مهندسی شیمی | 1 |