خیلی خوبه دوست خوبم .
خب یه کار ! اول اینکه چون اطلاعاتت توی تاپیک های مرتبط باشگاه بالاست لطفا لیست تمام تاپیک های مرتبط رو تهیه کن !! و توصیه ای توی ادغامشون داری بگو !! ولی ترجیه اینه که زیاد ادغام نشن ! و اطلاعات به صورت تفکیک شده باشه بهتره !
بعد یک نظر سنجی پیشنهاد بده که چه تاپیک هایی رو بهتره ادامه بدیم ! دوستان دیگه هم اگر مایل به ادامه تاپیکی هستن و یا خودشون نظری دارن بکن ! تا بعد همه نظر ها رو در یک نظر سنجی بذاریم و ببینیم چندتا از کاربران مایل به همکاری و یا ادامه تاپیک ها هستن !!
بعد اون هم یک بازه زمانی رو مشخص می کنیم تا تاپیک های مرتبط رو کاربران مطالعه کنن و همه کارهایی که بچه های قدیمی تا حالا انجام دادن بخونن و دستشون بیاد کجای کار هستیم !!
بعد اون هم انشالله کار رو از سر میگیریم !
در مورد نمایشگاه بین المللی نفت و گاز هم نظرم مثبته ! توصیه می کنم همه بچه هایی که می تونن به نمایشگاه برن و بعد از برگزاری نمایشگاه یک تاپیک می زنیم و راجب اون با هم بحث می کنیم و اونچه رو که از نمایشگاه متوجه شدیم رو با بقیه به بحث و گفتگو می ذاریم !
پس به امید خدا دوستان همت کنید تا به نتیجه ای که می خواهیم برسیم.
خیلی ممنون از لطف شما
من طبق فرمایش شما اکثر تاپیکها و پستهای انجمن را زیر و رو میکنم و نظری که دارم بدین شرح است:
1- تقسیم بندی و دسته بندی انجمنها براساس تقسیم بندی آکادمیک انجام شده یعنی بیشتر به درد جستجوی دانشجوها میخوره
یعنی دانشجو وقتی میخواد موردی را بگرده مقاله کتاب یا هر چی را سریعتر بتونه پیدا کنه
ولی وقتی یک مدیر بیسواد شرکت نفتی میخواد بگرده توی این مطالب گم میشه
لذا پیشنهاد میکنم کل انجمن را از دانشجو مجور به کارفرما محور تغییر بدین این کار چند مزیت داره
- دانشجو مجبور میشه بیشتر بگرده و اطلاعات تخصصی اش و اشنائی اش با بخشها و تاپیکها بیشتر بشه و از تنبلی در بیاد
- سایت به جای حالت علمی حالت تجاری تر به خودش میگیره و سرمایه داران را به خودش جلب و جذب میکنه
- افرادی که مطالبی در تاپیکها نوشته اند توجه مدیران شرکتها را جلب میکنند و احتمال استخدام شدن انها از روی مطالب فنی که نوشته اند زیاد میشود و این کمی به فعالی مثبت و سازنده اعضاء خواهد بود.
- افرادی که مطالب مفید و مثبت مینویسند علاوه بر راهنمائی مدیران پروژه ها در ارتقاء اعتبار انجمن و باشگاه و خودشان و مدیران شان کمک میکنند.
- با طبقه بندی بر اساس طبقه بندی تجاری که در پائین عرض میکنم میتوانید مدیران تنبل پروژه ها و شرکتها را به سوی خود بکشید و انها را در این سایت فعال کنید تا انها با توان علمی اعضاء آشنا بشوند.
و اما پیشنهاد طبقه بندی:
در طبقه بندی های اجرائی پروژه ها معمولا طبق روال به ترتیب در اجرای پروژه زیر عمل میشود:
- بخش مشاوره اطلاعات فنی و استانداردها کتابها مقالات انجمن مهندسی شیمی
- بخش مشاوره دانش فنی Know How انجمن
- بخش مشاوره و تامین تکنولوژی یا فناوری یا پتنت و حق اختراع Technology انجمن
E
- بخش فنی و مهندسی و طراحی و مشاوره واحدهای صنعتی و نفت و گاز و پتروشیمی و پلنت انجمن مهندسی شیمی یا Engineering
تمامی نقشه های پی اف دی و استانداردهای طراحی و غیره در این قسمت قرار بگیره ...
P
- بخش مشاوره تامین تجهیزات انجمن مهندسی شیمی یا Procurement شامل اطلاعات فنی و تخصصی و معرفی تولید کننده های تجهیزات از برج تقطیر تا شیر و پمپ و لوله ومبدل حرارتی و غیره
C
- بخش مشاوره ساخت شامل پیمانکاران عمومی و جزء و مدیریت پروژه و غیره ... Construction
F
- بخش مشاوره طرح و اقتصاد و مهندسی مالی Financial Engineering و مهندسی هزینه ها Cost Engineering و مهندسی کاهش هزینه ها Frugal Engineering که مثلا با نرم افزارهائی مانند CAPEX و غیره محاسبات با نرم افزارهای ریاضی مطرح بشه حالا یا مقاله یا کتاب یا اموزش یا درخواست مشاوره دانشجوئی یا درخواست مشاوره شرکتی Finance
O
- بخش بهره برداری که در اصطلاح به ان Operations گفته میشود که تخصص و استانداردها و مهندسی خاص خود را دارد...
M
- بخش نگهداری و پشتیبانی که در اصطلاح به ان Maintenance گفته میشود که ان هم تخصص و استاندردها و مهندسی خاص خود را دارد.
هر کدام از دانشجوها موضوعی را که دنبال ان هستند که به یکی از اینها مربوط میشه جستجو میکنند و مطالب مورد نیاز را از ان قسمت برمیدارند یا در انجا درخواست میگذارند.
دانشجوهائی هم که مطالبی برای ارائه دارند در انجا قرار میدهند تا دیگران از ان استفاده کنند.
همچنین پیشنهاد میکنم بخشی با نام زیر انجمن اموزشی مهندسی شیمی برای افرادی که علاقه به تدریس انلاین دارند ایجاد بشه چون من توی بعضی سایتهای خارجی دیده ام که بعضی از درسهای انلاین مجازی را توی همین انجمنها قرار میدهند یعنی فایل پی دی اف را بری داون لود میگذارند و بعد خلاصه متن کتاب را توضیح میدهند و دانشجوها کتاب را مطالعه و اشکالاتشان را توی همان تاپپیک میپرسند و به مرورزمان یاد میگیرند در نهایت بعضی از انجمنها امتحان انلاین میگیرند یک گواهینامه هم صادر میکنند.
پیشنهاد دیگر اینکه نرم افزارهای مهندسی شیمی هر کدام در قسمت مربوطه ادغام بشه مثلا نرم افزار اسپن و هایسیس در بخش مهندسی و طراحی قرار بگیره
یا مثلا نرم افزارهای کاتالوگ شیر الات و پمپ ها در قسمت مربوط تامین تجهیزات قرار بگیره یا استانداردهای ساخت پالایشگاهها و مدیریت پروژه و ساختمان و غیره در قسمت ساخت قرار بگیره
از بالا به ترتیب دقت فرمائید
از بخش مهندسی تا پشتیبانی خلاصه شان میشود EPCFOM
اکثر دانشجوها حتی تا مقطع دکتری قبل مهندسی را میخوانند و در نهایت اگر تجربه کاری کسب کنند بعنوان طراح و مهندس شناخته میشوند
طبق تجربه ای که در صنعت نفت دارم یک نفر و لو فوق دکتری داشته باشد شرکتهای نفتی به حرفهایش اعتماد نمیکنند مگر اینکه تجربه کاری زیاد داشته باشد.
این تجربه کاری را در اصطلاح دانش فنی یا Know How میگویند یعنی طرف میداند آچار به دست کار را چگونه انجام بدهد. و تئوری فقط نخوانده.
من دیده ام کارشناس صنایع نیروگاهی اروپائی که استاد تمام دانشگاه به خاطر چهل سال تجربه نصب و راه اندازی کارخانجات و نیروگاههای کارشناس در مقابلش تعظیم میکند.
چون با فرمولهای کتاب نمیتوان یک برج تقطیر خوابیده را تعمیر کرد و تجربه میخواهد که بدانی کدام پیچ در کدام گوشه برج شل شده و نیاز به سفت کردن دارد.
مشکل اصلی تمامی پروژه های نیمه کاره ایران از قسمت E تقریبا 50 درصد است چون در ایران تقریبا مهندسین به درد بخوری داریم اما چون مهندسی واقعی وقتی کار یاد میگیرند از کشور میروند در نتیجه پیدا کردن مهندس با تجربه چند سل زمان میبرد.
در مرحله دوم در زمینه تامین تجهیزات هم مشکل داریم و اکثر شرکتها نمیدانند تجهیزات را از کجا و چگونه بخرند و اصلا نمیدانند شرکتها کاتالوگ تجهیزات دارند.
در مرحله سوم ساخت پروژه ها اطلاعات کمی در زمینه پیمانکاران هست در کل ایران فقط یک پیمانکار عمومی وجود دارد و ان هم قرارگاه سازندگی خاتم است چون سرمایه زیاد داشته لذا افراد متخصص زیادی را استخدام کرده و پروژه های بزرگی انجام داده و تبدیل به پیمانکار عمومی مانند شرکت توتال فرانسه شده
در مرجله چهارم تامین مالی متاسفانه بدترین و ضعیف ترین قسمت کار اینجاست که در این زمینه اصلا نیروی انسانی نداریم و اصلا افرادی که در این زمینه تخصص داشته باشند بسیار کم هستند
در کشورهای خارجی شرکتهائی هستند که با نام شکارچیان مغز نامیده میشوند که فقط افراد متخصص در همین زمینه مالی را شکار میکنند و به قیمتهای کلان میلیون دلاری به شرکتهای بزرگ چند ملیتی میفروشند. در دانشگاهها شرکت کننده و دانشججو در این زمینه کم هست چون فرهنگ سازی نشده و در خارج از کشور هم در سطح دنیا به دلیل ریاضیات تخصصی که دارد افراد کمی میتوانند ان را بخوانند و تخصص به دست بیاورند و از بین انها هم افراد کمی به تجربه و مهارت میرسند. در نتیجه اکثر طرح ها در این قسمت به بن بست میرسد اگر از این خوان رستم عبور کند
دیگر طرح در سرازیری اجراء خواهد شد.
اما در قسمت بهره برداری و نگهداری هم مشکل هست من کارخانجات زیادی را دیده ام که بعد از بهره برداری ورشکست شده اند و کل کارخانه توسط بانک مصادره شده
به دلیل اینکه مامی ان هفت خوان رستم را طی کرده و در مرحله بهره برداری به گل نشسته و نتوانسته مدیریت کند.
در مورد ادعام تاپیکها پیشنهاد میکنم یک یک جلو برویم فعلا همین سه تاپیک پالایشگاهی را با هم ادغام کنیم تا بعد بقیه اش را پیشنهاد بدهم خدمتتان
ببخشید نوشتارم طولانی شد.
پیشنهادهای دیگر هم هست که به مرور زمان عرض میکنم