چرا جز خدا را ميخوانيد در حاليكه...؟؟؟؟؟؟؟ كمي در اين آيات بينديشيد..

mirza_seraj

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
يا راکِباً قِف بالمُحَصَّبِ مِن منيً وَاهتِف بِقاعِدِ خَيفِها وَالنَّاهِضِ

سَحَراً إذا فاضَ الحَجيجُ إلي مِنيً فَيضاً کَمُلتَطِمِ الفُراتِ الفائِضِ

إن کانَ رَفضاً حُبُّ آلِ مُحمَّدٍ فَليَشهَدِ الثَّقَلانِ أنّي رَافضِي

شافعی مرد ولی نفهمید علی خداِ یا پروردگار...

بحث بین شیعه و سنی بودِ هست و خواهد بود
هرکدوم دلایل خودشون رو دارن و میگن ما برتریم

ولی بعضی دوستان تلویحاً میگن پیغمبر زنده با مرده فرق میکنه
پیغمبر هنوز زنده بود که گفت کاغذ و قلم بیارین
کی بود گفت این مرد را رها کنید هذیان میگوید
حسبنا کتاب الله
گفتن لعن نفرستین و فوش ندین .... بیخیال

mirza_seraj

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
یادِ یه شعر (صحبتای امام حسین و حضرت علی اکبر) افتادم به نظر جالب میاد

کوفیان منتظرودرصدد آزارند
نکند داغ تو را روی دلم بگذارند
پسرم خیمه همین جاست مرا گم نکنی
پسرم دور نشو سنگ دلان بسیارند
پسرم دست خودت نیست اگر تنهایی
این جماعت همه از اسم :gol:علی:gol: بیزارند

me.fatima

عضو جدید
کاربر ممتاز
یعنی میخواین بگین ،بعد از این همه وقت تاپیکو آپ کردین ولی سه صفحه ناقابلو نخوندین ؟:redface:
خب ! یعنی شما معتقدین که پیامبر زنده با پیامبر مرده فرق داره ! بازم ارجاعتون میدم به همون تاپیک و پست های آقای جواد مسی در جواب این مسئله !

ببینید اولا برای طلب مغفرت کردن هم به نوعی پیامبر رو وسیله قرار داده ان ! طلب مغفرت هم نوعی دعاست و این مسئله زیرمجموعه ی توسل محسوب میشه ! و در این صورت با برداشت شما از آیاتی که در پست استارت تاپیک اومده ، تناقض داره !!!!

عینا همین بحث که زنده میتونه دعا کنه واسه ما ولی فردی که مرده نمیتونه این کار رو بکنه توی اون تاپیک مطرح شده که از طرف دوست سنی مذهب ما جواب قابل قبولی براش مطرح نشد !

شما میگید اینکه از کس دیگه ای بخوایم برامون دعا کنه شرکه و خدا توی اون آیات گفته فقط از من بخواید ، خب پس با این حساب از یک فرد زنده هم تقاضای دعا کردن داشته باشیم شرکه ! چه فرقی داره ؟

و اما سوال من هم توی اون تاپیک بی جواب موند :

اول اینکه ترجیح میدم فقط در مورد حضرت محمد صحبت نکنیم نه ائمه ... حداقل در مورد کسی باشه که همه - شیعه و سنی - قبولش داریم !

یه سوال :

شما این آیه رو قبول دارید :

كَيْفَ إِذَا جِئْنَا مِنْ كُلِّ أُمَّةٍ بِشَهِيدٍ وَجِئْنَا بِكَ عَلَى هَؤُلَآءِ شَهِيداً ( آیه 41 سوره نساء)

توی این آیه مطرح میشه که پیامبر در روز قیامت برای امتش شهادت میده !

امت پیامبر کیه ؟ ماها نیستیم ؟ پیامبری که حالا زنده نیست چجوری شاهد اعمال و رفتار ماست که بخواد شهادت بده ؟ چجوری هم منو میبینه ، هم شما رو ، هم اونی که تو آمریکاس ؟

بحث بابابزرگ مرحوم من نیست که :دی ... بحث پیامبرانه که از طرف خدا واسطه ی فیض هستن !

اینکه من نمیتونم دعای شما رو از اون سر مملکت بشنوم ، به خاطر موانع زمان و مکانه که برای روحی که اسیر جسم نباشه وجود نداره !

این که میفرمایید قدرت فوق بشر ! اینطور نیست اما توانایی ها و الهاماتی از سوی خدا رو دارن ... احتمالا داستان اویس قرنی رو شنیدید ! پیامبر از کجا میدونست اویس اومده بوده به دیدارش ؟ پس با این حساب پیامبر بشر نبود :|

یا احتمالا روایتی که میگه پیامبر بعد از جنگ بدر ، در کنار چاهی که اجساد مشرکان توش بودن میاستند و باهاشون صحبت میکنن ! و ب صحابه اشون میگن که مشرکان میشنوند ... به نظرتون پیامبر دروغ گفته ؟ یا کار عبث انجام داده ؟

من بالا هم گفتم ، طلب بخشش هم نوعی دعاست ! شما دعاها رو دسته بندی میکنید مگه ؟ :surprised:

دقیقا تو همین آیه ای که فرمودین ، علنا داره میگه پیامبر براشون استغفار کنه و از خدا آمرزش بخواد! پس داره میگه به پیامبر متوسل بشن !!!!

چه فرقی بین من با گناهکار زمان پیامبر هست ؟ چون زمان من پیامبر زنده نیست یعنی کسی نباید برای آمرزشم دعا کنه ؟ این همون بحث عدالتیه که بالا گفتم :|

خب بازم میگم تناقضی نداره :)

اینکه یه سریا اشتباه میکنن دلیل بر اشتباه بودن نفس کار نیست !

توسل اونیه که من گفتم ... حالا تفکرات اشتباه یه عده که ملاکی برای قضاوت در مورد اصل قضیه نیست !

آیه ای که خودتون گذاشتین خلاف این صحبت شماست ! برای خواسته اشون که بخشش گناهانشون بوده پیامبر رو واسطه کردن !

من توی پستم توی اون تاپیک سه تا روایت از اهل سنت و صدر اسلام گذاشتم که نه ربطی به شیعه داره نه به صفویه ! #31

لطفا یه بار دیگه بهشون نگاه کنید :redface:

ببین من الان هر چی بگم شما هم دلیل خودتو میارید نه دلیل شما برای من قابل قبوله و نه دلیل من برای شما !
( چون تاپیک های دیگه رو خوندم و کاملا پیداست هیچ کس نمیتونه طرف مقابلشو قانع کنه )

فقط بحثی که اینجا هست اینکه از نظر من فرد مرده با فرد زنده متفاوته! یا آیات قرآنی که شما بهش ارجاع میدید همگی از پیغمبر زنده میخوان که براشون طلب مغفرت کنند !

آیه 41 سوره نسا : خب شما آیه بعدیش هم میذاشتید :
پس چگونه است ( حال آنان ) آن گاه که از هر طایفه ای گواهی آریم و تو را بر این امّت به گواهی خواهیم؟ : آیه 41

در آن روز آنان که به راه کفر رفته و نافرمانی رسول کردند آرزو کنند که ای کاش با خاک زمین یکسان بودند ، و از خدا سخنی پنهان نتوانند کرد. : آیه 42

خب کاملا واضحه که داره در مورد کفاری که از پیغمبر نافرمانی کردند صحبت میکنه!
شما به ترجمه های مختلف نگاه کن : اینجا
بطور واضح میگه هر طایفه ای گواهی داره و گواه این قوم تویی. ولی شما برداشت میکنی هرکی تا آخر دنیا مسلمان باشه گواهش حضرت محمده ؟ چون تو آیه بعد هم مستقیم از کفاری که با پیغمبر مخالفت کردند میگه.

در مورد عدالتی که میگید مثلا افرادی که زمان پیغمبر بودند پیغمبر براشون طلب استغفار میکرد ناعدالتی هست با مایی که الان زندگی میکنیم : شما به این میگی ناعدالتی ؟ اینجوری باشه الان کسانی که زمان محمد زندگی میکردند خیلی راحت تر میتونستند اسلام رو درک کنند چون پیغمبر در زمان حالشون بود و خیلی راحت میتونستند ازشون سوال کنند ولی الان در زمان حال فقط یک کتاب مونده و پیغمبری نیست که ازش مستقیم سوال بشه. پس این هم میشه ناعدالتی خداوند !!
اگر اون ناعدالتیه این همه ناعدالتیه !

در مورد اویس هم میگم پیغمبر زنده بوده!

اینکه من یا شما چجوری راحت تریم یه بحثه و اینکه آیا توسل به بزرگان دینی غلطه یه بحث دیگه !

پیامبران قرار بود به کی توسل کنن اخه ؟ مگه از اونا بالاتر هم بین انسان ها هست ؟

خب مگه شما عنوان فرد دینی الگوت تو زندگی پیغمبر نیست؟
خب پیغمبر هم میتونست بگه ابراهیم خلیل براش شفاعت کنه؟
ولی چون این افراد به توحید کامل تو زندگیشون رسیده بودند فقط فقط خداوند بوده که براشون قادرمطلق بوده! اتفاقا دلیل رشد معنوی این افراد هم همین موضوع بوده چون خواستند خودشون رو رشد بدند و معرفتشون از این راه زیاد شد.
خب چرا ما نخوایم مثل پیغمبر رفتار کنیم؟
خدا خودش گفته :
اگر آنان که از من روی برتافتند ، می دانستند که چقدر مشتاق دیدارشان هستم ، هر آینه از شوق جان می سپردند .

در هر صورت اینجا هرکس میتونه دوجور رفتار کنه:
یا بین خودش و خدا هیچ فاصله ای نمیبینه و بی چون و چرا همه چیز رو از او میخواد ( توحید مطلق)
یا با اینکه خدا گفته فاصله ای بین ما نیست ولی با این حال از پیغمبر زمان خودشون میخوان براشون طلب استغفار کنند.

دسته اول پیغمبران و عرفا در این دسته قرار میگیرند!
دسته دوم : طیق قرآن:
مشرکان و منافقان - کسانی که برخودشون ظلم کردند ( طبق آیه 64 سوره نسا )( البته قبلش میگه فَاسْتَغْفَرُوا اللَّهَ )
و فرزندان یعقوب ( که اعمالشون برهمگان مشخصه :دی یوسف 97)

دسته سوم هم کسانی که افراد که در قید حیات نیستند رو واسطه قرار میدند و خودشون رو ارجاع میدند به دسته دوم( برای تایید کارشون ) یعنی یه جورایی میشن دسته دوم!

حالا خودمون باید انتخاب کنیم جر کدوم دسته باشیم .

يا راکِباً قِف بالمُحَصَّبِ مِن منيً وَاهتِف بِقاعِدِ خَيفِها وَالنَّاهِضِ

سَحَراً إذا فاضَ الحَجيجُ إلي مِنيً فَيضاً کَمُلتَطِمِ الفُراتِ الفائِضِ

إن کانَ رَفضاً حُبُّ آلِ مُحمَّدٍ فَليَشهَدِ الثَّقَلانِ أنّي رَافضِي

شافعی مرد ولی نفهمید علی خداِ یا پروردگار...

بحث بین شیعه و سنی بودِ هست و خواهد بود
هرکدوم دلایل خودشون رو دارن و میگن ما برتریم

ولی بعضی دوستان تلویحاً میگن پیغمبر زنده با مرده فرق میکنه
پیغمبر هنوز زنده بود که گفت کاغذ و قلم بیارین
کی بود گفت این مرد را رها کنید هذیان میگوید
حسبنا کتاب الله
گفتن لعن نفرستین و فوش ندین .... بیخیال

الان واقعا این بحث چه ربطی به سنی و شیعه و ابوبکر و عمر داره؟!
مگه ما هرچی بهمون به ارث رسیده باید بدون هیچ تفکری قبول کنیم؟

یادِ یه شعر (صحبتای امام حسین و حضرت علی اکبر) افتادم به نظر جالب میاد

کوفیان منتظرودرصدد آزارند
نکند داغ تو را روی دلم بگذارند
پسرم خیمه همین جاست مرا گم نکنی
پسرم دور نشو سنگ دلان بسیارند
پسرم دست خودت نیست اگر تنهایی
این جماعت همه از اسم :gol:علی:gol: بیزارند

شما اطلاعات تاریخیتون هم زیادکنی بد نیست ! همونایی که برای حسین نامه نوشتند و مقابلش جنگیدند شیعه بودند .حتی شمر خودش جز یاران علی بود.
منم نه پستی در مورد علی ارسال کردم و نه توهینی!
افراد قبل من هم که اینجا پست ارسال کردند کاری به شخصیت های تاریخی نداشتند و همه سعی کردند از آیات قرآن برای رد یا تایید استفاده کنند.

آخرین ویرایش:

₪آمیتریس₪

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
ببین من الان هر چی بگم شما هم دلیل خودتو میارید نه دلیل شما برای من قابل قبوله و نه دلیل من برای شما !
( چون تاپیک های دیگه رو خوندم و کاملا پیداست هیچ کس نمیتونه طرف مقابلشو قانع کنه )

خب اگه از اول اینجوری فکر میکنید پس چرا نظر میدین و بحث میکنید ؟:| :question:

به هر حال ما بحث میکنیم تا اگر اشکالی توی طرز فکرمون هست تغییرش بدیم ... به هر حال کمی انعطاف پذیری هم خوبه ... من با گارد نیومدم جلو ! فقط برای تبادل نظر اومدم :gol:

فقط بحثی که اینجا هست اینکه از نظر من فرد مرده با فرد زنده متفاوته! یا آیات قرآنی که شما بهش ارجاع میدید همگی از پیغمبر زنده میخوان که براشون طلب مغفرت کنند !

خب این خودش پیشرفت خوبیه تو بحث ! بذارید یه مروری بکنیم !

بحث اصلی تاپیک در مورد اینه که اگر کسی رو واسطه قرار بدیم عمل شرک آمیزی انجام دادیم و خدا مارو از این کار نهی کرده !

آیاتی اورده شد از توسل به پیامبر خاتم ، حضرت یعقوب ... آیاتی دیگری هم هست که توسل به حضرت موسی است ... با توجه به این آیات ، شما مسئله ی دیگه ای رو مطرح کردین که زنده بودن پیامبر هست ! یعنی مسئله ی اول که شرکه منتفی شد !

البته اگر باز هم ابهامی در این مورد - شرک آمیز بودن این عمل - هست ، بفرمایید تا بیشتر در موردش بحث کنیم !

آیه 41 سوره نسا : خب شما آیه بعدیش هم میذاشتید :
پس چگونه است ( حال آنان ) آن گاه که از هر طایفه ای گواهی آریم و تو را بر این امّت به گواهی خواهیم؟ : آیه 41

در آن روز آنان که به راه کفر رفته و نافرمانی رسول کردند آرزو کنند که ای کاش با خاک زمین یکسان بودند ، و از خدا سخنی پنهان نتوانند کرد. : آیه 42

خب کاملا واضحه که داره در مورد کفاری که از پیغمبر نافرمانی کردند صحبت میکنه!
شما به ترجمه های مختلف نگاه کن : اینجا
بطور واضح میگه هر طایفه ای گواهی داره و گواه این قوم تویی. ولی شما برداشت میکنی هرکی تا آخر دنیا مسلمان باشه گواهش حضرت محمده ؟ چون تو آیه بعد هم مستقیم از کفاری که با پیغمبر مخالفت کردند میگه.

خب من این ترجمه هارو خوندم ولی بازم برداشتم همونه :|

آیت الله مشکینی 41) پس چگونه است ( حال تو و حال مردم ) آن گاه که از هر امتی گواهی بیاوریم ( پیامبرشان را برای گواهی به ایمان و کفر و طاعت و فسق آنها بیاوریم ) و تو را نیز بر اینان ( بر این امت یا بر آن گواهان ) گواه آوریم؟!

آیت الله مکارم شیرازی 41) حال آنها چگونه است آن روزی که از هر امتی ، شاهد و گواهی ( بر اعمالشان ) می آوریم ، و تو را نیز بر آنان گواه خواهیم آورد؟

رسما داره میگه پیامبر روز قیامت برای اعمال امتش شهادت میده ! آیه بعدش هم تناقضی با حرف و برداشت من نداره !

در مورد عدالتی که میگید مثلا افرادی که زمان پیغمبر بودند پیغمبر براشون طلب استغفار میکرد ناعدالتی هست با مایی که الان زندگی میکنیم : شما به این میگی ناعدالتی ؟ اینجوری باشه الان کسانی که زمان محمد زندگی میکردند خیلی راحت تر میتونستند اسلام رو درک کنند چون پیغمبر در زمان حالشون بود و خیلی راحت میتونستند ازشون سوال کنند ولی الان در زمان حال فقط یک کتاب مونده و پیغمبری نیست که ازش مستقیم سوال بشه. پس این هم میشه ناعدالتی خداوند !!
اگر اون ناعدالتیه این همه ناعدالتیه !

به هر حال این مسئله که یعقوب برای پسراش دعا کرد ، موسی واسه قومش و محمد(ص) واسه امتش ... یه امتیازه که ما محرومیم .. غیر از اینه ؟

بله تا حدودی درست میفرمایید .. البته جواب شما اعتقاد ما به وجود امام عصره که بحثش در این تاپیک نمیگنجه ...

در مورد اویس هم میگم پیغمبر زنده بوده!

خب میرسیم به بحث فرق زنده بودن پیامبر با وقتی که ایشون در قید حیات نیستند ...

من روایتی رو اوردم که پیامبر بعد از جنگ بدر ، با اجساد مشرکان صحبت کردن !
ایشون کار بیهوده و غلط و عبثی انجام دادن ؟

صحابه ازشون میپرسن که اونا که نمیفهمن چرا باهاشون حرف میزنی ؟ پیامبر میگن اونا از شما بیشتر میفهمن !
آیا پیامبر دروغ گفتن ؟
( این روایت در کتاب صحیح بخاری معتبرترین کتاب اهل سنت اومده)

شما میفرمایید که پیامبر در حال حاضر صدای مارو نمیشنون ... ما روزی 5 بار توی نمازهامون به ایشون سلام میکنیم !
یعنی از ما خواسته شده که کار عبثی رو روزی پنج بار تکرار کنیم ؟:|

طبق روایاتی که در کتب اهل سنت اومده ، توصیه شده که وقتی به زیارت قبور میرید بهشون سلام کنید ...

از جمله علمای اهل سنت جناب "ابن قدامه" محدث و فقیه حنبلی مذهب است که در کتاب " المغنی " آورده است:

ثم تأتى القبر فتولي ظهرك القبلة وتستقبل وسطه وتقول السلام عليك أيها النبي ورحمة الله وبركاته ... اللهم انك قلت وقولك الحق ( ولو أنهم إذ ظلموا أنفسهم جاءوك فاستغفروا الله واستغفر لهم الرسول لوجدوا الله توابا رحيما ) وقد اتيتك مستغفرا من ذنوبي ، مستشفعا بك إلى ربي ... ثم يتقدم قليلا ويقول السلام عليك يا أبا بكر..."

"سپس به نزد قبر رفته پس پشت خود را به سمت قبله مي کني ورو به سمت قبر ومي گويي سلام بر تو اي پيغمبر ورحمت خدا و برکات وي ....خداوندا تو گفته اي وکلامت درست است

که اگر ايشان وقتي به خودشان ظلم کردند نزد تو آيند پس از خداوند طلب بخشايش کنند ورسول خدا هم براي ايشان طلب بخشايش کند به تحقيق خداوند را توبه پذير وبخشنده خواهند

يافت (آيه 64 نساء).بدرستيکه من به نزد تو آمده ام در حاليکه از گناهانم طلب بخشايش مي کنم و از تو مي خواهم که در نزد پروردگارم شفيع من باشي ...سپس کمي جلوتر رفته ومي

گويي سلام بر تو اي ابو بکر ..." (المغني - عبد الله بن قدامه - ج 3 - ص 590 - 591)

خب مگه شما عنوان فرد دینی الگوت تو زندگی پیغمبر نیست؟
خب پیغمبر هم میتونست بگه ابراهیم خلیل براش شفاعت کنه؟
ولی چون این افراد به توحید کامل تو زندگیشون رسیده بودند فقط فقط خداوند بوده که براشون قادرمطلق بوده! اتفاقا دلیل رشد معنوی این افراد هم همین موضوع بوده چون خواستند خودشون رو رشد بدند و معرفتشون از این راه زیاد شد.
خب چرا ما نخوایم مثل پیغمبر رفتار کنیم؟
خدا خودش گفته :
اگر آنان که از من روی برتافتند ، می دانستند که چقدر مشتاق دیدارشان هستم ، هر آینه از شوق جان می سپردند .

در هر صورت اینجا هرکس میتونه دوجور رفتار کنه:
یا بین خودش و خدا هیچ فاصله ای نمیبینه و بی چون و چرا همه چیز رو از او میخواد ( توحید مطلق)
یا با اینکه خدا گفته فاصله ای بین ما نیست ولی با این حال از پیغمبر زمان خودشون میخوان براشون طلب استغفار کنند.

دسته اول پیغمبران و عرفا در این دسته قرار میگیرند!
دسته دوم : طیق قرآن:
مشرکان و منافقان - کسانی که برخودشون ظلم کردند ( طبق آیه 64 سوره نسا )( البته قبلش میگه فَاسْتَغْفَرُوا اللَّهَ )
و فرزندان یعقوب ( که اعمالشون برهمگان مشخصه :دی یوسف 97)

دسته سوم هم کسانی که افراد که در قید حیات نیستند رو واسطه قرار میدند و خودشون رو ارجاع میدند به دسته دوم. یعنی یه جورایی میشن دسته دوم!

حالا خودمون باید انتخاب کنیم جر کدوم دسته باشیم .

اما در مورد مابقی صحبت هاتون :

اول یه روایتی رو میگم که "حاکم" در "مستدرک" و تعداد دیگری از محدثان نقلش کردن :

پیغمبر اکرم (ص) مى‏ فرماید: هنگامى که آدم مرتکب آن خطاى خود شد، عرض کرد:
«یَا رَبِّ! أَسْأَلُکَ بِحَقِّ مُحَمَّد لَمّا غَفَرْتَ لِى؛ خدایا من تو را به حقّ محمّد (صلى الله علیه و آله) مى ‏خوانم که مرا ببخشى».
خداوند عالم فرمود: تو محمّد (ص) را از کجا شناختى در حالى که هنوز او را نیافریده‏ام؟!

آدم عرض کرد: پروردگارا! این به سبب آن است که وقتى مرا با قدرت خود آفریدى و از روح خود در من دمیدى، سرم را بلند کرده و دیدم این جمله بر پایه‏هاى عرش نوشته شده است: «لا إله إلّا الله محمّد رسول الله». از این عبارت فهمیدم که تو نام محمّد را به نام خود اضافه نمى ‏کنى مگر به این دلیل که محبوب‏ترین خلایق نزد توست.
خداوند خطاب کرد: آدم راست گفتى. «انه لاحَبُّ الخلق إلىَّ؛ او محبوب‏ترین خلق نزد من است». «ادعونى بحقّه فقد غفرت لک؛ به حقّ محمّد (ص) مرا بخوان من تو را مى‏ آمرزم».

در کتب اهل سنت ، نمونه هایی از توسل نوح و ابراهیم و عیسی و موسی به پیامبر خاتم اومده ، تازه اینجا هنوز پیامبر به دنیا هم نیومده بوده :|

اما این یکی خیلی مهمتره و جواب صحبت های شماست :

علامه سمهودى مى ‏نويسد:

پيامبر اكرم)ص) پس از دفن فاطمه بنت اسد فرمود: «الّله الذى يحيى و يميت... اغفر لامى فاطمْ بنت أسد و وسّع عليها مدخلها بحق نبيك و الانبيأ الذين من قبلى»

خدایا فاطمه را به گفتار ثابت و محکم پایدار بدار، پروردگارا مادرم فاطمه بنت اسد را بیامرز، و جایگاهش را بر وى وسیع و فراخ گردان به حق پیامبرت و پیامبران گذشته‏ ات که پیش از من بوده‏اند که براستى تو مهربانترین مهربانانى.

به حق پیامبران گذشته ات !

این حرف پیامبر ، توسل به انبیای الهی که در قید حیات نیستن ، نیست ؟

*breath*

عضو جدید
کاربر ممتاز
ما همه بحث میکنیم تا به یه نتیجه ای برسیم باید بدون تعصب رفتار کنیم کتاب المراجعات و بخونید مناظره یک اهل تسنع با یک شیعه خیلی قشنگ بود در نهایت رعایت ادب من لذت میبردم از منطقی که می آوردن ...

به دوستمون عرض میکنم این درست نیست که بگیم فلان آیه گفته شفاعت فقط برای خداست....تمام، پس آیاتی دیگه که خانوم آمیتریس هم بارها تکرار کردن چی اونا رو بذاریم کنار آیه الکرسی رو بذاریم کنار در این آیات فرمودن که به اذن او میشه کسانی شفاعت کنن ... چه کسی بالاتر از پیامبر ....که به معراج رفتن

مننظورم اینه وقتی قران میاریم وسط جامع باید حرف بزنیم بحث قرآنی به این نمیگن که صرفن یک آیه رو برا خودمون بذاریم کنار و بگم آره اینجور گفته و تمام قران و ببندیم قران هدف واحدی داره ما باید کل قران و بخونیم و به تفسیر ها مراجعه کنیم تا به نتیجه ای کلی برسیم نه اینکه از یک آیه نتیجه گیری کامل بکنیم ....

ما داریم بحثایی رو انجام میدیم که بزرگان اهل سنت چه بخارایی و فخر رازی هم این مسائل همچون شفاعت رو تایید کردن ...به کتابهاشون مراجعه کنید...

و بزرگان اهل تسنع شفاعت خواستن مثال جناب عمر از عموی پیامبر که در قید حیات نبودن شفاعت خواستن عایشه برای خشکسالی به مردم چه فرموده بودن در حالی که پیامبر از دنیا رفته بودن .....

نمونه های زیادی از شفاعت هستش که خانوم آمیتریس هم اشاره کردن و من لازم نمیدونم دوباره تکرار کنم ....

در مورد صحبتتون در باره اینکه چطور یه کسی که در آمریکا توسل میکنه و کسی که در ایران توسل میکنه چچطور معصومی حرف هر دوشون و میشنوه ... عالم ماده با اعلم ملکوت فرق داره در اینجا روح محصور در جسم است ولی اونجا نیست اگه توجه داشته باشین و کمی مطالعه حالم ملکوت بر عالم ماده احاطه داره و فارق از مکان و زمان هستش با مطالعه کوچیک میتونید به این نتیجه برسین ...

آخرین ویرایش:

me.fatima

عضو جدید
کاربر ممتاز
خب اگه از اول اینجوری فکر میکنید پس چرا نظر میدین و بحث میکنید ؟:| :question:

به هر حال ما بحث میکنیم تا اگر اشکالی توی طرز فکرمون هست تغییرش بدیم ... به هر حال کمی انعطاف پذیری هم خوبه ... من با گارد نیومدم جلو ! فقط برای تبادل نظر اومدم :gol:

اتفاقا من وقتی تاپیک رو آوردم بالا اصلا قصد بحث کردن نذاشتم بلکه فقط خواستم نظرم رو یادداشت کنم. سوالی رو هم مطرح نکردم.
چون باور دارم وقتی بنده ای وقتی تمام امیدش رو از همه گرفته شده باشه و فقط خدا بماند اونجاست که به خلوص میرسه و توحید رو کامل درک میکنه .

خب این خودش پیشرفت خوبیه تو بحث ! بذارید یه مروری بکنیم !

بحث اصلی تاپیک در مورد اینه که اگر کسی رو واسطه قرار بدیم عمل شرک آمیزی انجام دادیم و خدا مارو از این کار نهی کرده !

آیاتی اورده شد از توسل به پیامبر خاتم ، حضرت یعقوب ... آیاتی دیگری هم هست که توسل به حضرت موسی است ... با توجه به این آیات ، شما مسئله ی دیگه ای رو مطرح کردین که زنده بودن پیامبر هست ! یعنی مسئله ی اول که شرکه منتفی شد !

البته اگر باز هم ابهامی در این مورد - شرک آمیز بودن این عمل - هست ، بفرمایید تا بیشتر در موردش بحث کنیم !

این مواردی که در قرآن هست برای طلب مغفرت هست...
قبلا هم گفتم مثلا همین الانش ما برای همدیگه دعا میکنیم یا مثلا میگیم خدایا فلانی رو راهنمایی کن. اینکه شرک نیست.

خب من این ترجمه هارو خوندم ولی بازم برداشتم همونه :|
رسما داره میگه پیامبر روز قیامت برای اعمال امتش شهادت میده ! آیه بعدش هم تناقضی با حرف و برداشت من نداره !

خب آیه بعدش میگه برای کفاری که با رسول مخالفت کردند. یعنی شخص پیغمبر گواه بر آنان هست. نه مثلا همه مسلمانان از بعثت تا آخرالزمان .... منم این آیه رو میخونم برداشتم جور دیگریه .
( این آیه فکرکنم ازاون آیه هایی که مجهوله و روش بحث زیاد بوده )
به هر حال این مسئله که یعقوب برای پسراش دعا کرد ، موسی واسه قومش و محمد(ص) واسه امتش ... یه امتیازه که ما محرومیم .. غیر از اینه ؟

بله تا حدودی درست میفرمایید .. البته جواب شما اعتقاد ما به وجود امام عصره که بحثش در این تاپیک نمیگنجه ...

بله منظور منم همینه. چنین چیزی نمیتونیم بگیم بی عدالتیه!

خب میرسیم به بحث فرق زنده بودن پیامبر با وقتی که ایشون در قید حیات نیستند ...

من روایتی رو اوردم که پیامبر بعد از جنگ بدر ، با اجساد مشرکان صحبت کردن !
ایشون کار بیهوده و غلط و عبثی انجام دادن ؟

صحابه ازشون میپرسن که اونا که نمیفهمن چرا باهاشون حرف میزنی ؟ پیامبر میگن اونا از شما بیشتر میفهمن !
آیا پیامبر دروغ گفتن ؟
( این روایت در کتاب صحیح بخاری معتبرترین کتاب اهل سنت اومده)

شما میفرمایید که پیامبر در حال حاضر صدای مارو نمیشنون ... ما روزی 5 بار توی نمازهامون به ایشون سلام میکنیم !
یعنی از ما خواسته شده که کار عبثی رو روزی پنج بار تکرار کنیم ؟:|

طبق روایاتی که در کتب اهل سنت اومده ، توصیه شده که وقتی به زیارت قبور میرید بهشون سلام کنید ...

بله این روایتی که میگید رو من شنیدم ولی آیه ای هست در قرآن که میگه :
و زندگان و مردگان يكسان نيستند خداست كه هر كه را بخواهد شنوا مى‏گرداند و تو كسانى را كه در گورهايند نمى‏توانى شنوا سازى .... فاطر - 22

خب همیشه بین این آیه و این روایت برای من تناقض بوده و دلیلش رو متوجه نشدم.آیه ی قرآن که مطمئنا تحریف شده نیست. حالا شما این روایت رو چه جوری با این آیه تفسیر میکنید ؟

در مورد سلام نماز :
خود پیغمبر در مورد سلام به مردگان مومن میگوید: سلام بر شما اى سرزمين مؤمنان، و ما ان شاء الله به شما ملحق خواهيم شد
من فکر میکنم این سلام دعا و طلب مغفرت برای اون فرد هست. چون بعد سلام در نماز ما خواسته ایی را از پیغمبر طلب نمیکنیم بلکه بر او درود میفرستیم مثلا در زمان حال وقتی از فرد مرده به نیکویی یاد میکنیم آخرش میگیم خدا بیامرز که اینم همون سلام و درود معنی میده.
یا مثلا یه شعر یا حکایت جالب از مولانا میشنویم میگیم درود برمولانا ( یعنی من همیشه اینو میگم)

این سلام و درود ازاین افراد به نیکویی یاد کردنه . من که همیشه در سلام نماز برام چنین معنایی داشته.

اما در مورد مابقی صحبت هاتون :

اول یه روایتی رو میگم که "حاکم" در "مستدرک" و تعداد دیگری از محدثان نقلش کردن :
در کتب اهل سنت ، نمونه هایی از توسل نوح و ابراهیم و عیسی و موسی به پیامبر خاتم اومده ، تازه اینجا هنوز پیامبر به دنیا هم نیومده بوده :|

اما این یکی خیلی مهمتره و جواب صحبت های شماست :

دوست عزیز برای من از اهل سنت جوری منبع میذارید که انگار من سنی ام و هر چه در کتب سنی هست باید قبول کنم.
از نظر من فقط کتاب قرآن هست که منبع معتبری هست . شما تاریخ صدسال پیش ایران رو مطالعه کنی میبینی از یک حادثه چندین حالت متفاوت روایت شده حالا چه برسه به 1400 سال پیش و اونم بحث مذهب و دین !
بله من هم در فیلم های ایرانی چنین چیزی رو مشاهده کردم ولی واقعا نتونستم هیچ وقت چنین چیزی رو باور کنم.
قرآن پراز دعاهای پیامبرانه. چرا وقتی تمام این پیامبران بقول شما توسل کردند به پیامبرخاتم چرا چنین مساله ی مهمی هیچ وقت در قرآن نیومده؟!! چون واقعا مساله ی مهمیه .

نمونه ای از دعاهای پیامبران در قرآن:

آنجا زكريا خداوندش را خواند. گفت خداوندا به من از نزد خود نسلي پاكيزه ببخش. تو شنونده‌ي دعايي. (آل عمران 38)
سپاس خدايي را كه در پيري به من اسماعيل و اسحاق را بخشيد. پروردگار من شنونده‌ي دعاست. (ابراهيم 39)

يوسف گفت: پروردگارا! زندان نزد من محبوب‏تر است از عملى كه مرا به آن مى‏خوانند، و اگر نيرنگشان را از من نگردانى به آنان رغبت مى‏كنم و از نادانان مى‏شوم.* پس پروردگارش خواسته‏اش را اجابت كرد و نيرنگ زنان را از او بگردانيد؛ زيرا خدا شنوا و داناست.

و نوح را [ياد كن‏] هنگامى كه پيش از اين [پيامبران ياد شده‏] ندا كرد:​
[پروردگارا! مرا از اين قوم فاسد و تبهكار نجات بخش.] پس ندايش را اجابت كرديم، و او و خانواده‏اش را از آن اندوه بزرگ نجات داديم.

و ايوب را [ياد كن‏] هنگامى كه پروردگارش را ندا داد كه مرا آسيب و سختى رسيده و تو مهربان‏ترين مهربانانى.* پس ندايش را اجابت كرديم و آنچه از آسيب و سختى به او بود برطرف نموديم، و خانواده‏اش را [كه در حادثه‏ها از دستش رفته بودند] و مانندشان را همراه با آنان به او عطا كرديم كه رحمتى از سوى ما و مايه پند و تذكرى براى عبادت كنندگان بود.

و صاحب ماهى [حضرت يونس‏] را [ياد كن‏] زمانى كه خشمناك [از ميان قومش‏] رفت و گمان كرد كه ما [زندگى را] بر او تنگ نخواهيم گرفت، پس در تاريكى‏ها [ى شب، زير آب، و دل ماهى‏] ندا داد كه معبودى جز تو نيست تو از هر عيب و نقصى منزّهى، همانا من از ستمكارانم.* پس ندايش را اجابت كرديم و از اندوه نجاتش داديم؛ و اين گونه مؤمنان را نجات مى‏دهيم.

و زكريا را [ياد كن‏] زمانى كه پروردگارش را ندا داد: پروردگارا! مرا تنها [و بى‏فرزند] مگذار؛ و تو بهترين وارثانى.* پس [نداى‏] او را اجابت كرديم و يحيى را به او بخشيديم و نازايى همسرش را براى وى اصلاح نموديم، آنان همواره در كارهاى خير مى‏شتافتند، و ما را از روى اميد و بيم مى‏خواندند، و پيوسته در برابر ما فروتن بودند.

چرا پیامبران در این دعاها فقط از خداوند یاری میجویند ؟ چرا چنین مساله ی مهمی که شما میگید در دعاهای انبیا اصلا ذکر نشده؟
آیا در این دعاها که همگی مستجاب شده آیا حضرت محمد رو وساطت قرار دادند؟!
یا اینقدر به خلوص رسیده بودند که بینشون و بین خدا فاصله ای نبود .

یعنی این همه آیات چگونه دعا کردن رو گذاشتیم کنار و چسبیدیم به اینکه منافقین و مشرکان و فرزندان یعقوب که همگی دل سیاه داشتند چگونه طلب مغفرت کردند ؟!

آیه قرآن :
«ای مؤمنان، تقوا پیشه کنید و به سوی خدا وسیله‌ای را بجویید و در راه او جهاد کنید. باشد که رستگار شوید.

وسیله چیست؟ جواب قرآن :

يـٰأَيُّهَا الَّذينَ ءامَنُوا استَعينوا بِالصَّبرِ وَالصَّلوٰةِ ۚ إِنَّ اللَّـهَ مَعَ الصّـٰبِرينَ 153 بقره

اى كسانى كه ايمان آورده‏ايد از شكيبايى و نماز يارى جوييد زيرا خدا با شكيبايان است.

حضرت علی در خطبه 110:
بهترين چيزى كه انسان‏ها مى ‏توانند با آن به خداى سبحان نزديك شوند
ايمان به خدا و ايمان به پيامبر صلّى اللّه عليه و آله و سلّم و جهاد در راه خدا و يكتا دانستن نماز زكات روزه ماه رمضان و حج و عمره، و صله رحم .

علامه سمهودى مى ‏نويسد:

پيامبر اكرم)ص) پس از دفن فاطمه بنت اسد فرمود: «الّله الذى يحيى و يميت... اغفر لامى فاطمْ بنت أسد و وسّع عليها مدخلها بحق نبيك و الانبيأ الذين من قبلى»

خدایا فاطمه را به گفتار ثابت و محکم پایدار بدار، پروردگارا مادرم فاطمه بنت اسد را بیامرز، و جایگاهش را بر وى وسیع و فراخ گردان به حق پیامبرت و پیامبران گذشته‏ ات که پیش از من بوده‏اند که براستى تو مهربانترین مهربانانى.
به حق پیامبران گذشته ات !

این حرف پیامبر ، توسل به انبیای الهی که در قید حیات نیستن ، نیست ؟

من نمیدونم این روایت چقدر درسته ولی فرض هم کنیم درست باشه شما دقت کن اینجا پیغمبر مخاطبش خداوند هست و مستقیم از خداوند میخواد خواسته اش رو بده نه اینکه بیاد پیامبران مرده رو مورد خطاب بده و از اونها بخواد شفاعت نزد پروردگار کنند بلکه بطور مستقیم با خداوند صحبت میکنه و مخاطب خداست !
ولی در دعای توسل فرد مستقیم با ائمه مرده صحبت میکنه و از ائمه میخواد که مثلا فلان کار کنه !
دقیقا برعکس روایت!
امیدوارم واضح گفته باشم :smile::gol:

آخرین ویرایش:

₪آمیتریس₪

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
اتفاقا من وقتی تاپیک رو آوردم بالا اصلا قصد بحث کردن نذاشتم بلکه فقط خواستم نظرم رو یادداشت کنم. سوالی رو هم مطرح نکردم.
چون باور دارم وقتی بنده ای وقتی تمام امیدش رو از همه گرفته شده باشه و فقط خدا بماند اونجاست که به خلوص میرسه و توحید رو کامل درک میکنه .

خب فاطیما جان ، مسلما وقتی نظرتون رو در ملاعام میگید بقیه هم متعاقبا نظراتشون رو بیان میکنن و بحث شکل میگیره !

متاسفانه مشکل دقیقا همینجاست ! برداشت اشتباه از امر توسل ! در توسل هم تنها امید خداست ! فقط خدا ! گفتم که مابقی (عمل صالح ، شفاعت اولیای الهی و امید و امثالهم ) نقش یک کاتالیزور رو دارن صزفا جهت تسریع رسیدن به خواستشون ! همین ! وگرنه باز هم تنها خداست که بنده رو اجابت میکنه .

این مواردی که در قرآن هست برای طلب مغفرت هست...
قبلا هم گفتم مثلا همین الانش ما برای همدیگه دعا میکنیم یا مثلا میگیم خدایا فلانی رو راهنمایی کن. اینکه شرک نیست.

بله قبلا اینو گفتین ! من هم در جوابتون گفتم که طلب مغفرت هم نوعی دعا محسوب میشه ! غیر از اینه ؟

مگه دعا حتما واسه شفای مریض و افزایش رزق و موارد مشابهه ؟:|

دیگه نمیشد همه ی انواع دعا رو توی قرآن ذکر کنن ... یه سری از موارد مشابه رو هم از روایات و سیره ی پیامبر میشه فهمید !

خب آیه بعدش میگه برای کفاری که با رسول مخالفت کردند. یعنی شخص پیغمبر گواه بر آنان هست. نه مثلا همه مسلمانان از بعثت تا آخرالزمان .... منم این آیه رو میخونم برداشتم جور دیگریه .
( این آیه فکرکنم ازاون آیه هایی که مجهوله و روش بحث زیاد بوده )

تقریبا اکثر مفسرین بر این عقیده ان که این آیه داره میگه پیامبر شهادت میده به اعمال امتش ! اما برداشت عده ای هم مثل شما اینه که پیامبر سنگ محک امتشه !برداشتم از حرفتون درسته ؟

خب این آیات رو ببینید :

وَ قُلِ اعْمَلُوا فَسَيَرَى اللَّهُ عَمَلَکُمْ وَ رَسُولُهُ وَ الْمُؤْمِنُونَ وَ سَتُرَدُّونَ إِلى‏ عالِمِ الْغَيْبِ وَ الشَّهادَةِ فَيُنَبِّئُکُمْ بِما کُنْتُمْ تَعْمَلُونَ (سوره توبه ، آیه 105)

بگو: «عمل کنید! خداوند و فرستاده او و مؤمنان ، اعمال شما را می بینند! و بزودی ، بسوی دانای نهان و آشکار ، بازگردانده می شوید و شما را به آنچه عمل می کردید ، خبر می دهد!»

این آیه از شاهد بودن فرستاده های خدا از اعمال مردم میگه و همینطر شهادت دادنشون !

وَ يَوْمَ نَبْعَثُ مِنْ کُلِّ أُمَّةٍ شَهيداً ثُمَّ لا يُؤْذَنُ لِلَّذينَ کَفَرُوا وَ لا هُمْ يُسْتَعْتَبُونَ
(سوره نحل ،آیه 84)

و ( به یاد آر ) روزی که از هر امتی گواهی برانگیزیم ( از مجموع هر امت پیامبر آنها را ، یا از هر گروهی در هر عصری برخی از متقین آنها را که به ایمان یا کفر یا طاعت و فسق آنان گواهی دهند ) سپس به کسانی که کفر ورزیده اند نه اجازه ( تکلم و عذرخواهی ) داده شود ( زیرا گواهی شهدا و جوارح و اعضاء کافی خواهد بود ) و نه طلب رضایت از آنها می شود و نه رخصت اینکه رضایت حق را بطلبند.

ببینید در این آیات که مشابه با آیه ای هست که قبلا ذکر کردم ، منظور شهادت دادن هستش ! منظور گواه به معنای سنگ محک نیست !

بله این روایتی که میگید رو من شنیدم ولی آیه ای هست در قرآن که میگه :
و زندگان و مردگان يكسان نيستند خداست كه هر كه را بخواهد شنوا مى‏گرداند و تو كسانى را كه در گورهايند نمى‏توانى شنوا سازى .... فاطر - 22

خب همیشه بین این آیه و این روایت برای من تناقض بوده و دلیلش رو متوجه نشدم.آیه ی قرآن که مطمئنا تحریف شده نیست. حالا شما این روایت رو چه جوری با این آیه تفسیر میکنید ؟

طبق نظر اکثر مفسرین مشهور (چه شیعه و چه سنی) ؛ این آیه در مورد کفار و مشرکان موضوعیت داره ! یعنی چی حالا ؟

تو آیات دیگه ای هم توی قرآن داریم که مشرکان رو به مردگان تشبیه کرده ان که هدایت روشون تاثیر نداره ! تقریبا معادل همون مثل معروفه که میگن طرف خودشو به خواب زده ! مشابه این مورد رو در سوره یس هم میشه دید که کفار رو مرده میدونه ....

اما تا اونجایی که مطلعم سران وهابیت بر این باورند که مردگان صدای افراد زنده رو نمیشنون ...

ولی خب ادله ی قرآنی و روایی زیادی هست که این حرف رو رد میکنه ، از جمله آیاتی که به حیات برزخی اشاره دارن ، مثل آیاتی از سوره آل عمران و سوره سجده !
یه سری از آیات هم هستن که بر ارتباط زندگان با ارواح دلالت دارن ، مثل آیاتی از سوره اعراف که در مورد صحبت کردن صالح با قومش پس از مرگشون و همینطور شعیب با قومش پس از مرگشون هستن ! در واقع همون مشابه روایتی که از پیامبر در جنگ بدر هست ، دو مورد توی قرآن هم اومده !!!

کلی هم روایت از اهل سنت هست که چون شما قبول ندارین از گفتنش صرف نظر میکنم !

در مورد سلام نماز :
خود پیغمبر در مورد سلام به مردگان مومن میگوید: سلام بر شما اى سرزمين مؤمنان، و ما ان شاء الله به شما ملحق خواهيم شد
من فکر میکنم این سلام دعا و طلب مغفرت برای اون فرد هست. چون بعد سلام در نماز ما خواسته ایی را از پیغمبر طلب نمیکنیم بلکه بر او درود میفرستیم مثلا در زمان حال وقتی از فرد مرده به نیکویی یاد میکنیم آخرش میگیم خدا بیامرز که اینم همون سلام و درود معنی میده.
یا مثلا یه شعر یا حکایت جالب از مولانا میشنویم میگیم درود برمولانا ( یعنی من همیشه اینو میگم)

این سلام و درود ازاین افراد به نیکویی یاد کردنه . من که همیشه در سلام نماز برام چنین معنایی داشته.

به احتمال زیاد سلام نماز برای شما و معدودی از مسلمانان این معنی رو میده ! اینکه ما چه برداشتی میکنیم یه حرفه ، اینکه اکثرا چه برداشتی دارن یه حرف !

برای طلب مغفرت میشد جملات خیلی بهتری رو جایگزین سلام کنن !!!

اما بذارید از بحث سلام نماز بگذریم !

دعای تلقین که میدونین چیه ؟ وقتی یه شخصی فوت میکنه در زمان دفن براش دعای تلقین میخونن ! این کار در صدر اسلام توسط حضرت محمد(ص) بارها انجام شده !

متن دعای تلقین با این عبارت شروع میشه :

" یا فلان ابن فلان ، هل انت علی العهد الذی فارقتنا من شهادة ان لا اله الا انت ؟

" یعنی آقا یا خانم فلان فرزند فلان ، آیا بر آن عهدی که دادیم برای ذکر توحید ، هستی ؟

و بعد در ادامه دعا ، به متوفی یاد داده میشه که وقتی ملک مقرب میاد سراغش چی جوابشو بده ! خب ! اگر کسی که مرده نمیشنوه ، پس گفتن این دعا چه فایده ای داره ؟ پیامبر کار لغوی انجام میدادن ؟؟؟؟

به علاوه روایات و احادیث زیادی هست که میگه مرده ها صدای پای تشییع کنندگانشون رو هم میشنون و روایات مشابه که دیگه توضیح نمیدم ...

اما چون فرمودین فقط قرآن رو قبول دارین ، نمونه ای از درک فرد مرده پس از حیاتش رو ذکر میکنم !

قِيلَ ادْخُلِ الْجَنَّةَ قَالَ يَا لَيْتَ قَوْمِي يَعْلَمُونَ (سوره یس، 26)
گفته شد به بهشت درآى گفت اى كاش قوم من مى ‏دانستند

بِمَا غَفَرَ لِي رَبِّي وَجَعَلَنِي مِنَ الْمُكْرَمِينَ (سورهیس، 27)
كه پروردگارم چگونه مرا آمرزيد و در زمره عزيزانم قرار داد

خب ، اینجا فرد بعد از وفاتش از حال امتش با خبره ! حداقل میشه گفت عده ای از مردگان این توانایی رو دارن ... مثل شهدا و انبیا و افرادی که درجات بالایی دارن .

دوست عزیز برای من از اهل سنت جوری منبع میذارید که انگار من سنی ام و هر چه در کتب سنی هست باید قبول کنم.
از نظر من فقط کتاب قرآن هست که منبع معتبری هست . شما تاریخ صدسال پیش ایران رو مطالعه کنی میبینی از یک حادثه چندین حالت متفاوت روایت شده حالا چه برسه به 1400 سال پیش و اونم بحث مذهب و دین !
بله من هم در فیلم های ایرانی چنین چیزی رو مشاهده کردم ولی واقعا نتونستم هیچ وقت چنین چیزی رو باور کنم.
قرآن پراز دعاهای پیامبرانه. چرا وقتی تمام این پیامبران بقول شما توسل کردند به پیامبرخاتم چرا چنین مساله ی مهمی هیچ وقت در قرآن نیومده؟!! چون واقعا مساله ی مهمیه .

اولا که من از کجا بدونم شما چیو قبول دارین ؟:دی

در ثانی درسته که من و شما داریم با هم بحث میکنیم ولی خب مسلما هم دوستان شیعه و هم دوستان سنی مذهب ، این پست هارو میخونن ، پس سند اوردن از اهل سنت خیلی هم خوبه !

این که شما قرآن رو قبول دارین خیلی خوبه ولی نتیجه هیچ رقمه قبول نداشتن روایات و احادیث و تفسیر میشه ابهام در برخی آیات !

ضمن اینکه در خود قرآن اومده :

«... أَفَتُؤْمِنُونَ بِبَعْضِ الْكِتَابِ وَتَكْفُرُونَ بِبَعْضٍ فَمَا جَزَاءُ مَنْ يفْعَلُ ذَلِكَ مِنْكُمْ إِلَّا خِزْي فِي الْحَياةِ الدُّنْيا وَيوْمَ الْقِيامَةِ يرَدُّونَ إِلَى أَشَدِّ الْعَذَابِ وَمَا اللَّهُ بِغَافِلٍ عَمَّا تَعْمَلُونَ(البقرة/85):

آيا به بعضي از دستورات کتاب آسماني ايمان مي‌آوريد، و به بعضي کافر مي‌شويد؟! براي کسي از شما که اين عمل (تبعيض در ميان احکام و قوانين الهي) را انجام دهد، جز رسوايي در اين جهان، چيزي نخواهد بود، و روز رستاخيز به شديدترين عذابها گرفتار مي‌شوند. و خداوند از آنچه انجام مي‌دهيد غافل نيست.»

پس باید همه ی آیاتش رو قبول کرد نه اینکه گزینشی برخورد کنیم !

توی آیه 105 سوره توبه میگه پیامبران اعمال رو میبینن ، توی آیه 35 سوره مائده میگه وسیله بجویید ، توی آیه 97 سوره یوسف داستان طلب آمرزش برادران یوسف از یعقوب مطرح میشه ، توی آیه ی 159 سوره آل عمران و آیه 64 سوره نساء واسطه قرار گرفتن پیامبر مطرح میشه ! یکبار همه ی این هارو کنار هم بارید و بخونید :redface:

اما در این مورد ، پیشنهاد میکنم یه سرچی بکنید و کتیبه ای
که منقش به اسم 5 تن هست و در کشتی نوح پیدا شده رو ببینید ! متن کتیبه :

ای خدای من ! و ای یاور من ! به رحمت و کرمت مرا یاری نما! و به پاس خاطر این نفوس مقدسه : مُحمد، إیلیا (علی)، شَبَر (حَسَن )، شُبَیْر (حُسَین )،فاطِمَه ، آنان که همه بزرگان و گرامی اند، جهان به برکت آنها برپاست ، به احترام نام آنها مرا یاری کن ! تنها توئی که میتوانی مرا به راه راست هدایت کنی !

این کتیبه توی یه کشور غیر مسلمون پیدا شده ، هم کیشای ما پیداش نکردن که بگیم خالی بستن :redface: پس همچین غیر ممکن هم نیست !

چرا پیامبران در این دعاها فقط از خداوند یاری میجویند ؟ چرا چنین مساله ی مهمی که شما میگید در دعاهای انبیا اصلا ذکر نشده؟
آیا در این دعاها که همگی مستجاب شده آیا حضرت محمد رو وساطت قرار دادند؟!
یا اینقدر به خلوص رسیده بودند که بینشون و بین خدا فاصله ای نبود .

یعنی این همه آیات چگونه دعا کردن رو گذاشتیم کنار و چسبیدیم به اینکه منافقین و مشرکان و فرزندان یعقوب که همگی دل سیاه داشتند چگونه طلب مغفرت کردند ؟!

ببینید بحث این نیست که چه نوع دعا کردنی بهتره ! بحث سر اینه که آیا نفس توسل کردن غلطه یا خیر !

اگر غلطه که آیه قرآن نباید توسل به یعقوب و موسی و پیامبر خاتم رو ذکر میکرد ! اما حالا که ذکر کرده دیگه غلط نیست ! ما سر اینکه چی بهتر و باارزشتره بحث نمیکنیم !

آیه قرآن :

وسیله چیست؟ جواب قرآن :

يـٰأَيُّهَا الَّذينَ ءامَنُوا استَعينوا بِالصَّبرِ وَالصَّلوٰةِ ۚ إِنَّ اللَّـهَ مَعَ الصّـٰبِرينَ 153 بقره

اى كسانى كه ايمان آورده‏ايد از شكيبايى و نماز يارى جوييد زيرا خدا با شكيبايان است.

خب شما چجوری به این نتیجه رسیدین که منظور از وسیله توی اون آیه ، این موارد ذکر شده در این آیه هست ؟

وسیله توی اون آیه معنای کلی داره و به هر چیزی که سبب تقرب به خدا بشه دلالت میکنه ، حالا اون میتونه عمل صالح باشه ، شفاعت پیامبر و ائمه باشه و یا موارد مشابه !

حضرت علی در خطبه 110:
بهترين چيزى كه انسان‏ها مى ‏توانند با آن به خداى سبحان نزديك شوند
ايمان به خدا و ايمان به پيامبر صلّى اللّه عليه و آله و سلّم و جهاد در راه خدا و يكتا دانستن نماز زكات روزه ماه رمضان و حج و عمره، و صله رحم .

خیلی خوبه که از حضرت علی ذکر کردین ! فقط یه سوال ، شما فقط همین خطبه ی ایشونو قبول دارین ؟

به کرات از خود پیامبر و امام علی و سایر ائمه در مورد توسل و شفاعت صحبت شده ! توی صحیفه سجادیه که نمونه ی صحیح دعا کردنه هم موارد این چنینی وجود داره !

گزینشی برخورد نکنین لطفا :gol:

من نمیدونم این روایت چقدر درسته ولی فرض هم کنیم درست باشه شما دقت کن اینجا پیغمبر مخاطبش خداوند هست و مستقیم از خداوند میخواد خواسته اش رو بده نه اینکه بیاد پیامبران مرده رو مورد خطاب بده و از اونها بخواد شفاعت نزد پروردگار کنند بلکه بطور مستقیم با خداوند صحبت میکنه و مخاطب خداست !
ولی در دعای توسل فرد مستقیم با ائمه مرده صحبت میکنه و از ائمه میخواد که مثلا فلان کار کنه !
دقیقا برعکس روایت!
امیدوارم واضح گفته باشم http://www.www.www.iran-eng.ir/images/smilies/icon_smile.gifhttp://www.www.www.iran-eng.ir/images/smilies/icon_gol.gif

خب چون این چند خط رو بعدا اضافه کرده بودین ، در نقل قول اولیه ی من نبود و من ندیده بودمش !

اولا که دلیل اوردن اون روایت این بود که شما فرمودین که پیامبران کسی رو واسطه قرار نمیدن ! که اون روایت خلافشو ثابت میکنه !

اما در مورد دعای توسل : متن دعای توسل رو خوندین ؟

قسمتی از ترجمه ی این دعا :

خدايا از تو درخواست دارم و به سويت روى آوردم به وسيله پيامبرت،پيامبر رحمت محمّد(درود خدا بر او و خاندانش)اى ابا القاسم،اى فرستاده خدا،اى پيشواى رحمت،اى آقا و مولاى ما،به تو رو آورديم و تو را واسطه قرار قرار داديم،و به سوى خدا تو را وسيله ساختيم،و تو را پيش روى حاجاتمان نهاديم،اى آبرومند نزد خدا،براى ما نزد خدا شفاعت‏ كن.

کاملا واضح داره میگه پیامبر رو وسیله قرار داده ! و از خودش چیزی نمیخواد ...

میگه دعامون کن .. مثل وقتی که پسران یعقوب به یعقوب گفتن ... یا گناهکاران به پیامبر (آیات قرآن) چه فرقی داره ؟

پیامبر هم توی اون روایت ، پیامبران پیشین رو واسطه و وسیله قرار دادن ...

ما کجا توی این دعا از خود ائمه میخوایم تا برامون کاری بکنن ؟:|

منم امیدوارم واضح جواب داده باشم :Dhttp://www.www.www.iran-eng.ir/images/smilies/icon_gol.gif

آخرین ویرایش:

me.fatima

عضو جدید
کاربر ممتاز
خب فاطیما جان ، مسلما وقتی نظرتون رو در ملاعام میگید بقیه هم متعاقبا نظراتشون رو بیان میکنن و بحث شکل میگیره !

متاسفانه مشکل دقیقا همینجاست ! برداشت اشتباه از امر توسل ! در توسل هم تنها امید خداست ! فقط خدا ! گفتم که مابقی (عمل صالح ، شفاعت اولیای الهی و امید و امثالهم ) نقش یک کاتالیزور رو دارن صزفا جهت تسریع رسیدن به خواستشون ! همین ! وگرنه باز هم تنها خداست که بنده رو اجابت میکنه .

بله قبلا اینو گفتین ! من هم در جوابتون گفتم که طلب مغفرت هم نوعی دعا محسوب میشه ! غیر از اینه ؟

مگه دعا حتما واسه شفای مریض و افزایش رزق و موارد مشابهه ؟:|

دیگه نمیشد همه ی انواع دعا رو توی قرآن ذکر کنن ... یه سری از موارد مشابه رو هم از روایات و سیره ی پیامبر میشه فهمید !

تقریبا اکثر مفسرین بر این عقیده ان که این آیه داره میگه پیامبر شهادت میده به اعمال امتش ! اما برداشت عده ای هم مثل شما اینه که پیامبر سنگ محک امتشه !برداشتم از حرفتون درسته ؟

خب این آیات رو ببینید :

وَ قُلِ اعْمَلُوا فَسَيَرَى اللَّهُ عَمَلَکُمْ وَ رَسُولُهُ وَ الْمُؤْمِنُونَ وَ سَتُرَدُّونَ إِلى‏ عالِمِ الْغَيْبِ وَ الشَّهادَةِ فَيُنَبِّئُکُمْ بِما کُنْتُمْ تَعْمَلُونَ (سوره توبه ، آیه 105)

بگو: «عمل کنید! خداوند و فرستاده او و مؤمنان ، اعمال شما را می بینند! و بزودی ، بسوی دانای نهان و آشکار ، بازگردانده می شوید و شما را به آنچه عمل می کردید ، خبر می دهد!»

این آیه از شاهد بودن فرستاده های خدا از اعمال مردم میگه و همینطر شهادت دادنشون !

وَ يَوْمَ نَبْعَثُ مِنْ کُلِّ أُمَّةٍ شَهيداً ثُمَّ لا يُؤْذَنُ لِلَّذينَ کَفَرُوا وَ لا هُمْ يُسْتَعْتَبُونَ
(سوره نحل ،آیه 84)

و ( به یاد آر ) روزی که از هر امتی گواهی برانگیزیم ( از مجموع هر امت پیامبر آنها را ، یا از هر گروهی در هر عصری برخی از متقین آنها را که به ایمان یا کفر یا طاعت و فسق آنان گواهی دهند ) سپس به کسانی که کفر ورزیده اند نه اجازه ( تکلم و عذرخواهی ) داده شود ( زیرا گواهی شهدا و جوارح و اعضاء کافی خواهد بود ) و نه طلب رضایت از آنها می شود و نه رخصت اینکه رضایت حق را بطلبند.

ببینید در این آیات که مشابه با آیه ای هست که قبلا ذکر کردم ، منظور شهادت دادن هستش ! منظور گواه به معنای سنگ محک نیست !

طبق نظر اکثر مفسرین مشهور (چه شیعه و چه سنی) ؛ این آیه در مورد کفار و مشرکان موضوعیت داره ! یعنی چی حالا ؟

تو آیات دیگه ای هم توی قرآن داریم که مشرکان رو به مردگان تشبیه کرده ان که هدایت روشون تاثیر نداره ! تقریبا معادل همون مثل معروفه که میگن طرف خودشو به خواب زده ! مشابه این مورد رو در سوره یس هم میشه دید که کفار رو مرده میدونه ....

اما تا اونجایی که مطلعم سران وهابیت بر این باورند که مردگان صدای افراد زنده رو نمیشنون ...

ولی خب ادله ی قرآنی و روایی زیادی هست که این حرف رو رد میکنه ، از جمله آیاتی که به حیات برزخی اشاره دارن ، مثل آیاتی از سوره آل عمران و سوره سجده !
یه سری از آیات هم هستن که بر ارتباط زندگان با ارواح دلالت دارن ، مثل آیاتی از سوره اعراف که در مورد صحبت کردن صالح با قومش پس از مرگشون و همینطور شعیب با قومش پس از مرگشون هستن ! در واقع همون مشابه روایتی که از پیامبر در جنگ بدر هست ، دو مورد توی قرآن هم اومده !!!

کلی هم روایت از اهل سنت هست که چون شما قبول ندارین از گفتنش صرف نظر میکنم !

به احتمال زیاد سلام نماز برای شما و معدودی از مسلمانان این معنی رو میده ! اینکه ما چه برداشتی میکنیم یه حرفه ، اینکه اکثرا چه برداشتی دارن یه حرف !

برای طلب مغفرت میشد جملات خیلی بهتری رو جایگزین سلام کنن !!!

اما بذارید از بحث سلام نماز بگذریم !

دعای تلقین که میدونین چیه ؟ وقتی یه شخصی فوت میکنه در زمان دفن براش دعای تلقین میخونن ! این کار در صدر اسلام توسط حضرت محمد(ص) بارها انجام شده !

متن دعای تلقین با این عبارت شروع میشه :

" یا فلان ابن فلان ، هل انت علی العهد الذی فارقتنا من شهادة ان لا اله الا انت ؟

" یعنی آقا یا خانم فلان فرزند فلان ، آیا بر آن عهدی که دادیم برای ذکر توحید ، هستی ؟

و بعد در ادامه دعا ، به متوفی یاد داده میشه که وقتی ملک مقرب میاد سراغش چی جوابشو بده ! خب ! اگر کسی که مرده نمیشنوه ، پس گفتن این دعا چه فایده ای داره ؟ پیامبر کار لغوی انجام میدادن ؟؟؟؟

به علاوه روایات و احادیث زیادی هست که میگه مرده ها صدای پای تشییع کنندگانشون رو هم میشنون و روایات مشابه که دیگه توضیح نمیدم ...

اما چون فرمودین فقط قرآن رو قبول دارین ، نمونه ای از درک فرد مرده پس از حیاتش رو ذکر میکنم !

قِيلَ ادْخُلِ الْجَنَّةَ قَالَ يَا لَيْتَ قَوْمِي يَعْلَمُونَ (سوره یس، 26)
گفته شد به بهشت درآى گفت اى كاش قوم من مى ‏دانستند

بِمَا غَفَرَ لِي رَبِّي وَجَعَلَنِي مِنَ الْمُكْرَمِينَ (سورهیس، 27)
كه پروردگارم چگونه مرا آمرزيد و در زمره عزيزانم قرار داد

خب ، اینجا فرد بعد از وفاتش از حال امتش با خبره ! حداقل میشه گفت عده ای از مردگان این توانایی رو دارن ... مثل شهدا و انبیا و افرادی که درجات بالایی دارن .

اولا که من از کجا بدونم شما چیو قبول دارین ؟:دی

در ثانی درسته که من و شما داریم با هم بحث میکنیم ولی خب مسلما هم دوستان شیعه و هم دوستان سنی مذهب ، این پست هارو میخونن ، پس سند اوردن از اهل سنت خیلی هم خوبه !

این که شما قرآن رو قبول دارین خیلی خوبه ولی نتیجه هیچ رقمه قبول نداشتن روایات و احادیث و تفسیر میشه ابهام در برخی آیات !

ضمن اینکه در خود قرآن اومده :

«... أَفَتُؤْمِنُونَ بِبَعْضِ الْكِتَابِ وَتَكْفُرُونَ بِبَعْضٍ فَمَا جَزَاءُ مَنْ يفْعَلُ ذَلِكَ مِنْكُمْ إِلَّا خِزْي فِي الْحَياةِ الدُّنْيا وَيوْمَ الْقِيامَةِ يرَدُّونَ إِلَى أَشَدِّ الْعَذَابِ وَمَا اللَّهُ بِغَافِلٍ عَمَّا تَعْمَلُونَ(البقرة/85):

آيا به بعضي از دستورات کتاب آسماني ايمان مي‌آوريد، و به بعضي کافر مي‌شويد؟! براي کسي از شما که اين عمل (تبعيض در ميان احکام و قوانين الهي) را انجام دهد، جز رسوايي در اين جهان، چيزي نخواهد بود، و روز رستاخيز به شديدترين عذابها گرفتار مي‌شوند. و خداوند از آنچه انجام مي‌دهيد غافل نيست.»

پس باید همه ی آیاتش رو قبول کرد نه اینکه گزینشی برخورد کنیم !

توی آیه 105 سوره توبه میگه پیامبران اعمال رو میبینن ، توی آیه 35 سوره مائده میگه وسیله بجویید ، توی آیه 97 سوره یوسف داستان طلب آمرزش برادران یوسف از یعقوب مطرح میشه ، توی آیه ی 159 سوره آل عمران و آیه 64 سوره نساء واسطه قرار گرفتن پیامبر مطرح میشه ! یکبار همه ی این هارو کنار هم بارید و بخونید :redface:

اما در این مورد ، پیشنهاد میکنم یه سرچی بکنید و کتیبه ای
که منقش به اسم 5 تن هست و در کشتی نوح پیدا شده رو ببینید ! متن کتیبه :

این کتیبه توی یه کشور غیر مسلمون پیدا شده ، هم کیشای ما پیداش نکردن که بگیم خالی بستن :redface: پس همچین غیر ممکن هم نیست !

ببینید بحث این نیست که چه نوع دعا کردنی بهتره ! بحث سر اینه که آیا نفس توسل کردن غلطه یا خیر !

اگر غلطه که آیه قرآن نباید توسل به یعقوب و موسی و پیامبر خاتم رو ذکر میکرد ! اما حالا که ذکر کرده دیگه غلط نیست ! ما سر اینکه چی بهتر و باارزشتره بحث نمیکنیم !

خب شما چجوری به این نتیجه رسیدین که منظور از وسیله توی اون آیه ، این موارد ذکر شده در این آیه هست ؟

وسیله توی اون آیه معنای کلی داره و به هر چیزی که سبب تقرب به خدا بشه دلالت میکنه ، حالا اون میتونه عمل صالح باشه ، شفاعت پیامبر و ائمه باشه و یا موارد مشابه !

خیلی خوبه که از حضرت علی ذکر کردین ! فقط یه سوال ، شما فقط همین خطبه ی ایشونو قبول دارین ؟

به کرات از خود پیامبر و امام علی و سایر ائمه در مورد توسل و شفاعت صحبت شده ! توی صحیفه سجادیه که نمونه ی صحیح دعا کردنه هم موارد این چنینی وجود داره !

گزینشی برخورد نکنین لطفا :gol:

خب چون این چند خط رو بعدا اضافه کرده بودین ، در نقل قول اولیه ی من نبود و من ندیده بودمش !

اولا که دلیل اوردن اون روایت این بود که شما فرمودین که پیامبران کسی رو واسطه قرار نمیدن ! که اون روایت خلافشو ثابت میکنه !

اما در مورد دعای توسل : متن دعای توسل رو خوندین ؟

قسمتی از ترجمه ی این دعا :

خدايا از تو درخواست دارم و به سويت روى آوردم به وسيله پيامبرت،پيامبر رحمت محمّد(درود خدا بر او و خاندانش)اى ابا القاسم،اى فرستاده خدا،اى پيشواى رحمت،اى آقا و مولاى ما،به تو رو آورديم و تو را واسطه قرار قرار داديم،و به سوى خدا تو را وسيله ساختيم،و تو را پيش روى حاجاتمان نهاديم،اى آبرومند نزد خدا،براى ما نزد خدا شفاعت‏ كن
.

کاملا واضح داره میگه پیامبر رو وسیله قرار داده ! و از خودش چیزی نمیخواد ...

میگه دعامون کن .. مثل وقتی که پسران یعقوب به یعقوب گفتن ... یا گناهکاران به پیامبر (آیات قرآن) چه فرقی داره ؟

پیامبر هم توی اون روایت ، پیامبران پیشین رو واسطه و وسیله قرار دادن ...

ما کجا توی این دعا از خود ائمه میخوایم تا برامون کاری بکنن ؟:|

منم امیدوارم واضح جواب داده باشم :d:gol:

دوست عزیز نمیدونم چرا کلا امثال شما فکر میکنید قرآن رو فقط خودتون خوندید و بقیه فقط یه آیه رو خوندند و از بقیه قرآن بیخبرند؟!
یا کلا دوست دارید آدم ها رو به وهابیت بچسبونید ! (کاری که جامعه مذهبی ایران خیلی بهش علاقه داره)

شما دلتون میخواد یه برداشت از قرآن کنید و اگر کسی خلاف فکر شما بگه میگید دارید گزینشی قرآن رو تفسیر میکنید!
یاد حزب اللهی ها این مملکت میفتم که فقط فکر میکنند خودشون دین و ایمان دارند و بقیه مردم ایران و دنیا دارند در ضلالت زندگی میکنند!

من اینجا بحث شیعه سنی میکنم که کتیبه مثال میزنید؟!
مشکل شما اینکه فکر میکنید اگر توسل رو رد کنید باید اصل شیعه رو رد کنید. در صورتی که اینها ربطی بهم ندارند!

در دعای توسل فقط خط ابتداست که خدا رو صدا میزنه و در ادامه اشخاص مرده مورد خطاب هستند یعنی شخص با ائمه به طور مستقیم صحبت میکنه ( یا فلانی و .... به تو رو آوردیم و تو را واسطه قرار دادیم )!
آخه این مخاطب قراردادن اشخاص در دعای توسل کجا و اون روایتی که پیغمبر از خدا حاجت میخواد و خداوند مخاطبش هست کجا!
( یه بار دیگه روایت رو بخون!)

خدایا فاطمه را به گفتار ثابت و محکم پایدار بدار، پروردگارا مادرم فاطمه بنت اسد را بیامرز، و جایگاهش را بر وى وسیع و فراخ گردان به حق پیامبرت و پیامبران گذشته‏ ات که پیش از من بوده‏ اند که براستى تو مهربانترین مهربانانى.

شما این دو خط رو میخونید حس میکنید پیغمبر داره خداوند خطاب قرار میده یا پیامبران گذشته رو!!
میگه پیغمبرانی که پیش از من بوده اند یعنی الان رفته اند و نیستند !!
حالا باز هم در زمان این فعل ها مشکل دارید و نمیدونید مخاطب کیه از یک شخص غیر مذهبی بدون غرض بخواید بخونه اینها رو ببینه چه درکی داره !
(باز هم فکر کردید بنده اطلاعی از این دعای توسل ندارم و همین جوری اومدم یه چیزی از توسل میگم !)

متاسفانه این فقط برداشت شماست که میگید خدا رو صدا میزنید و این خداست که حاجت میده !
ولی در جامعه ی ایران و خیلی از مدرسان قرآنی چیز دیگری دیده میشه :
چندی پیش در تلوزیون ایران در مورد دعا صحبت میشد یه خانم کارشناس قرآن میگفت دلیل اینکه ما از ائمه حاجت میگیریم اینکه اینها قدرت اجابت دعا رو دارند!! (نه اینکه من ائمه رو واسطه قرار میدم و بعد خدا خواست میده یا نخواست نمیده!)

ولی اینکه فرد شما همیشه از خداوند حاجت رو میخواید و عقیده دارید خداوند خواسته رو میده یا نمیده خب بهتون تبریک میگم که به چنین درکی رسیدید و براتون آرزوی موفقیت میکنم.
بقیه هم میتونند تفکر کنند ببینند دوست دارند مثل پیامبران و عرفا دعا کنند و فقط خدا رو مخاطب قرار بدند یا نه مثل مشرکان و منافقان و فرزندان یعقوب اینقدر دل سیاهی دارند که توانای نام خدا رو صدازدن رو ندارند و باید کسی بهتر براشون دعا کنند. خودمون انتخاب میکنیم کی الگومون باشه و از رفتار و دعاکردن های چه کسانی باید درس بگیریم.

بدرود

=================================

آخرین ویرایش:

₪آمیتریس₪

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
چقدر خوب میشد که مثل من تیکه تیکه جواب میدادین که بعضی قسمتهاش فراموش نشه !

دوست عزیز نمیدونم چرا کلا امثال شما فکر میکنید قرآن رو فقط خودتون خوندید و بقیه فقط یه آیه رو خوندند و از بقیه قرآن بیخبرند؟!
یا کلا دوست دارید آدم ها رو به وهابیت بچسبونید ! (کاری که جامعه مذهبی ایران خیلی بهش علاقه داره)

شما دلتون میخواد یه برداشت از قرآن کنید و اگر کسی خلاف فکر شما بگه میگید دارید گزینشی قرآن رو تفسیر میکنید!
یاد حزب اللهی ها این مملکت میفتم که فقط فکر میکنند خودشون دین و ایمان دارند و بقیه مردم ایران و دنیا دارند در ضلالت زندگی میکنند!

این تند شدنتون رو نمیفهمم :|

من همچین حرفی زدم ؟ ذکر کردن آیات قرآن ، صرفا برای یادآوری بود و مستند کردن حرفام !

در مورد وهابیت هم ! من نگفتم شما وهابی هستین ! گفتم تا اونجایی که میدونم هم مفسرین شیعه و هم مفسرین اهل سنت ، اون آیه رو اونجوری تفسیر کردن و مفسرین وهابی به خلافش معتقدن ! حالا شما چرا به خودتون گرفتین ؟

لزومی به این همه جبهه گیری نبود وقتی داریم از سند و آیه و روایت میگیم ! این همه قضاوت عجولانه از پست من ؟:|

من اینجا بحث شیعه سنی میکنم که کتیبه مثال میزنید؟!
مشکل شما اینکه فکر میکنید اگر توسل رو رد کنید باید اصل شیعه رو رد کنید. در صورتی که اینها ربطی بهم ندارند!

مگه من از شیعه و سنی حرف زدم ؟:surprised: مگه خودم نگفتم اصلا ائمه رو بیخیال شیم و سر توسل به پیامبر بحث کنیم ؟

شما فرمودین که باور نمیکنید انبیای پیشین به پیامبر متوسل شده باشن ! من اون کتیبه رو گذاشتم که بگم طبق شواهد بوده ! حالا شما وقتی اون کتیبه رو میخونی چهار تا اسم دیگه رو حذف کن، نخون :|

اتفاقا من اصلا این مشکل رو ندارم چون توسل مختص شیعه نیست ! قبلا از اهل سنت سند گذاشتم .. باز هم اگر بخواید میتونم با سند توسل رو در اهل سنت اثبات کنم !

در دعای توسل فقط خط ابتداست که خدا رو صدا میزنه و در ادامه اشخاص مرده مورد خطاب هستند یعنی شخص با ائمه به طور مستقیم صحبت میکنه ( یا فلانی و .... به تو رو آوردیم و تو را واسطه قرار دادیم )!
آخه این مخاطب قراردادن اشخاص در دعای توسل کجا و اون روایتی که پیغمبر از خدا حاجت میخواد و خداوند مخاطبش هست کجا!
( یه بار دیگه روایت رو بخون!)

خدایا فاطمه را به گفتار ثابت و محکم پایدار بدار، پروردگارا مادرم فاطمه بنت اسد را بیامرز، و جایگاهش را بر وى وسیع و فراخ گردان به حق پیامبرت و پیامبران گذشته‏ ات که پیش از من بوده‏ اند که براستى تو مهربانترین مهربانانى.

شما این دو خط رو میخونید حس میکنید پیغمبر داره خداوند خطاب قرار میده یا پیامبران گذشته رو!!
میگه پیغمبرانی که پیش از من بوده اند یعنی الان رفته اند و نیستند !!
حالا باز هم در زمان این فعل ها مشکل دارید و نمیدونید مخاطب کیه از یک شخص غیر مذهبی بدون غرض بخواید بخونه اینها رو ببینه چه درکی داره !
(باز هم فکر کردید بنده اطلاعی از این دعای توسل ندارم و همین جوری اومدم یه چیزی از توسل میگم !)

من اگه به بابام بگم پول بده ! با اینکه به مامانم بگم برو از بابا برام پول بگیر فرقی داره ؟:|

شما اون "تو" رو در دعای توسل قرمز کردین ! در صورتی که کلمه "واسطه" در کنار اون "تو" معنی اصلی دعا رو مشخص میکنه !

بعدشم شما فقط از پست من همین یک روایت رو دیدین ؟:|

در آیات قرآن که یعقوب و پیامبر رو خطاب میکنه ! دیگه از آیه معتبرتر ؟

شما گفتید که اون مال وقت زنده بودنشونه ... که منم با آیات و دلایل عقلی اثبات کردم که وقتی که در قید حیات هم نیستن میتونن بشنون ...

متاسفانه این فقط برداشت شماست که میگید خدا رو صدا میزنید و این خداست که حاجت میده !
ولی در جامعه ی ایران و خیلی از مدرسان قرآنی چیز دیگری دیده میشه :
چندی پیش در تلوزیون ایران در مورد دعا صحبت میشد یه خانم کارشناس قرآن میگفت دلیل اینکه ما از ائمه حاجت میگیریم اینکه اینها قدرت اجابت دعا رو دارند!! (نه اینکه من ائمه رو واسطه قرار میدم و بعد خدا خواست میده یا نخواست نمیده!)

ولی اینکه فرد شما همیشه از خداوند حاجت رو میخواید و عقیده دارید خداوند خواسته رو میده یا نمیده خب بهتون تبریک میگم که به چنین درکی رسیدید و براتون آرزوی موفقیت میکنم.
بقیه هم میتونند تفکر کنند ببینند دوست دارند مثل پیامبران و عرفا دعا کنند و فقط خدا رو مخاطب قرار بدند یا نه مثل مشرکان و منافقان و فرزندان یعقوب اینقدر دل سیاهی دارند که توانای نام خدا رو صدازدن رو ندارند و باید کسی بهتر براشون دعا کنند. خودمون انتخاب میکنیم کی الگومون باشه و از رفتار و دعاکردن های چه کسانی باید درس بگیریم.
بدرود

دوست من ! اگر من از روی یه الگو اشتباه خیاطی کنم ! مشکل از منه یا از الگو ؟

اینکه یه عده چه اشتباهاتی میکنن ، دلیل نمیشه که اصل توسل که در صدر اسلام هم به درستی انجام میشده غلط باشه !

در مورد صدا و سیما و علمای فعلی ایران ! یه سوال ، خداوکیلی چقدر قبولشون دارین که الآن دارین بهشون استناد میکنید ؟

اکثر دوستان ، موضع منو در این رابطه میدونن که نه تنها خیلیاشونو قبول ندارم .. در خیلی از موارد هم کاملا باهاشون مخالفم و ملاک من آیات قرآن و روایات مستند مربوط به صدر اسلامه !

ممنون از شما ...البته این حرفتون درست نیست ، مثال فرزندان یعقوب و مشرکان در قرآن برای این نیومده که مثل اونا باشیم ! اومده تا این نوع دعا کردن رو هم یاد بگیریم و بر درستی این روش صحه بذاره که اگر این روش غلط بود در قرآن نمیومد... اگر روایاتی که سند معتبر دارن رو از صدر اسلام ببینید ، نمونه های توسل رو از صحابه پیامبر و همینطور اهل بیتشون میتونید پیدا کنید ...

در پناه حق :gol:

*breath*

عضو جدید
کاربر ممتاز

خانوم آمیتریس دارن با احادیث و قرآن به شما توضیح میدن . شما واقعا گزینشی رفتار کردین تو این تاپیک بدون تعارف ..

در همه موارد مردم ، پیامبر و اهل بیت رو واسطه قرار دادن حتی در دعای توسل و در همه دعاهای دیگه ..

مثال : من میرم( من نزدیک ترین حالت به حرف شما رو دارم میگم در بدترین حالی که شما میگین )زیارت پیامبر اکرم !
میگم :یا پیامبرمن حاجتمو از تو میخوام حاجتمو بگیر برام ... یعنی چی یعنی پیامبرخودش برا من حاجت بده یا مثال پیامبر گناهان منو ببخشه ...

شما از همه شیعیان که سوال پرسیدی چی جوابتو دادن ؟ گفتن پیامبر گناه میبخشه ؟
شما لطف کنید برید نظرسنجی کنید تو شهر دانشگاه و.وو.و و همین سوال و بپرسید که شما میخواین حاجتتون و از کی بگیره ؟
خودش حاجت بده یا بره حاجت شما رو از خدا بگیره ؟ وساطت شما رو پیش خدا بکنه ؟ وسیله ای باشه برای تقرب شما نزد خدا

آخه من یه شیعه هستم دیگه دارم به شما میگم ، خانوم آمیتیرس شیعه هستن دیگه دارن به شما توضیح میدن ،خیلی های دیگه هم هستن نیاز به توضیح نیست !
این حرف شما ببخشید ببخشید اینجور میگم یه نوع سو استفاده الفاظی هستش و با کلمات بازی کردنه چون هم معانی مشخصه هم در خواست کردن و هم واسطه قرار دادن مشخصه ....
من پیشنهادم اینه اول اینکه گزینشی رفتار نکنید!
دوم اینکه بازی با کلمات نکنید بپرسید مثال فلانی شما شیعه ها شما منظورتون از فلان حرف چیه ؟ اگه گفتن ما پیامبر را خدای خود میدانیم و از او میخوایم گناهان ما رو ببخشه شما بیا بگو کار شما اشکال داره حرفم با مذهبه شاید این میان افرادی هم باشن که مشرک باشن که اصلن حسابشون با مذهب ما جداست شما اصل مذهب ببینید
همه چی خیلی واضحه دوست من خیلی واضح و مستند کافیه یکم تعصب رو کم کنیم اینجا بحث کردن برای این نیست که کسی کم بیاره که بخواین با کلمات بازی بکنیم
در مورد اون فیلم پایتخت هم دیگه توضیح دادن معنی نداره یکم فکر کنید بعضی چیزا خیلی مشخصه و با کلمات بازی کردن به نظرم درست نیست چون ما میخوایم نتیجه بگیریم دنبال این نیستیم کسی کم بیاره که .. اگه شرط نتیجه گرفتن باشه میپرسیدین خانوم آمیتریس یا آقای بریث شما شیعه شما چجور عمل میکنید در عمل منظورتون از این حرف چیه ..؟اون موقع میشه منطقی حرف زدن.....

شما میگی اهل تسنن نیستی ولی فقط در مقابل شیعه موضع گرفتی ... پس اهل چی هستین ببخشید البته !!!! اگه غیر مسلمان هستین خوب موضع مشخص کنید !!!بهتر میشه بحث کرد اینجور
موفق باشین

me.fatima

عضو جدید
کاربر ممتاز
من تند نشدم! :razz:

شاید دلیل اختلاف ها اینکه نوع برداشت من از دین با نوع برداشت شما فرق میکنه!
من تا الان سعی کردم تا حد سواد و درک خودم از قرآن جواب بدم ولی نه من نتونستم دلایل شما رو قبول کنم و نه فکر میکنم شما از آیات و دلایل من قانع شده باشید.
شاید هم هیچ گاه نیاز نباشه در بحث طرفین به یک نکته نظر واحد برسند!

حالا همه ی این حرف ها به کنار.
من یکی از افرادی که همیشه سخنانشون رو گوش دادم آقای دکتر حسین الهی قمشه ای هست.شاید از وقتی دوره راهنمایی بودم تا الان همیشه سخنرانیهای ایشون گوش کردم .
الان یاد ایشون افتادم که تو سایتشون برم ببینم آیا ایشون چیزی در مورد شنیده شدن صدا توسط مرده ها حرفی زدند و یا در مورد موضوع توسل ( چون هیچ گاه در سخنرانی هاشون در مورد این چیزها من نشنیدم صحبت کنند).
در سایتشون و در بخش پاسخ به سوالات دیدم از ایشون این سوالات رو پرسیدند و ایشون اینگونه جواب دادند:

سوال : آیا زمانی که انسان می میرد، روح او هنگام شستشو و مراسم کفن و دفن ،جسمش و اهل و عیالش را که در تکاپوی تدفین هستند را می بیند؟ آیا احساس آنها را درک می کند؟ آگر طبق روایات خواب را برادر مرگ بدانیم، همانگونه که در خواب ارتباطمان با این دنیا قطع می شود، آیا مرگ نیز نوعی خواب دراز مدت است؟ یعنی با مردن ارتباط اموات با این عالم بکلی قطع می شود؟ آیا عالم برزخ واقعیت دارد؟ آیا صدقات و خواندن قرآن برای مردگان سبب آمرزش يا بوجود آمدن خیری برای آنها می شود؟

جواب حسین الهی قمشه ای : كسي را از چند و چون روح پس از مرگ خبري نيست آنچه از كتب آسماني به خصوص قرآن مي توان دريافت اين است كه خود آگاهي ما با مرگ از بين نمي رود بلكه پس از ترك عالم جسماني يكسر به نزد پروردگار مي رويم كه جايگاه اصلي ما آنجاست . ما پس از مرگ به گور نمي رويم بلكه از گور تن بيرون مي آييم. مراسم كفن و دفن ما مربوط به زندگان است كه براي مصالح بهداشتي و اجتماعي و غيره جسم ما را در نقطه مناسبي به خاك مي سپارند و ربطي به ما ندارد. در كتاب در قلمرو زرين به قلم اينجانب مطالب متنوعي درباره مرگ آمده كه شما را به خواندن آنها توصيه مي كنم.

در سخنان پيامبراكرم آمده است كه مردمان در خوابند و چون بميرند بيدار مي شوند . در حقيقت پس از مرگ ، آدمي ابعاد تازه اي از هستي را تجربه مي كند بدون آنكه تجربيات عالم خاك را از دست بدهد. بهترين كاري كه براي مردگان مي توان كرد اين است كه :

1 - اگر در زندگي هدف درستي را دنبال مي كرده اند كه نا تمام مانده است مي توانيم آن هدف را به ياد و نام او دنبال كنيم.
2 - اگر صدقات و خيراتي به ياد ايشان انجام دهيم و دلهايي را به هواي ايشان شاد كنيم بيگمان اثرش در حيات نوين آن متوفي ظاهر مي شود و نيز اگر به ياد او آياتي يا سوره اي از قرآن را تلاوت كنيم نه براي ثواب بلكه براي فهميدن و به حكمت رسيدن آن نيز مقرون به خير و صواب است.

سوال : منظور از شفاعت چيست؟ مگرمي شود انساني گناه كرده وبه خاطرزيارت قبور ويا توسل به ائمه گناهش بخشيده شود پس عدالت الهي دراينجا چگونه مطرح مي شود ؟

جواب حسین الهی قمشه ای : معناي واقعي شفاعت برخورداري انسان از انگاره هاي زندگي قدسيان است و اگر ايشان واسطه مغفرت گناهان شوند بدين معنا است كه به واسطه پيروي از هدايت آنان آدمي مورد رحمت پروردگار قرار گيرد. در قطعه شماره 148 در كتاب "در صحبت قرآن" در دو صفحه اول اشاره اي به معناي شفاعت كبري پيامبر شده است اگر علاقه مند باشيد مي توانيد به آن متن مراجعه فرمائيد.
معناي توسل به ائمه جز اين نيست كه ما از شيوه زندگي و سخنانشان بهره گيري كنيم و در حقيقت با توسل به سيره و خلق و خوي ايشان ما نيز به فضيلتي دست يابيم
.

خب آقای الهی قمشه ای که مطمئنا وهابی نیست سنی هم نیستند و در خانواده شیعه بزرگ شدند و پدرشون از بزرگترن مترجمان قرآن هستند.

این حرف شما ببخشید ببخشید اینجور میگم یه نوع سو استفاده الفاظی هستش و با کلمات بازی کردنه چون هم معانی مشخصه هم در خواست کردن و هم واسطه قرار دادن مشخصه ....
من پیشنهادم اینه اول اینکه گزینشی رفتار نکنید!

میتونید الان با قطعیت هم بگید آقای الهی قمشه ای هم با تعصب حرف میزنند و با کلمات بازی میکنند و
گزینشی رفتار میکنند ؟!

شما میگی اهل تسنن نیستی ولی فقط در مقابل شیعه موضع گرفتی ... پس اهل چی هستین ببخشید البته !!!! اگه غیر مسلمان هستین خوب موضع مشخص کنید !!!بهتر میشه بحث کرد اینجور
شما میتونید بگید مولانا چه فرقه ای داشته ؟ من پیرو همون مذهبم ....

₪آمیتریس₪

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
من تند نشدم! :razz:

شاید دلیل اختلاف ها اینکه نوع برداشت من از دین با نوع برداشت شما فرق میکنه!
من تا الان سعی کردم تا حد سواد و درک خودم از قرآن جواب بدم ولی نه من نتونستم دلایل شما رو قبول کنم و نه فکر میکنم شما از آیات و دلایل من قانع شده باشید.
شاید هم هیچ گاه نیاز نباشه در بحث طرفین به یک نکته نظر واحد برسند!

حالا همه ی این حرف ها به کنار.
من یکی از افرادی که همیشه سخنانشون رو گوش دادم آقای دکتر حسین الهی قمشه ای هست.شاید از وقتی دوره راهنمایی بودم تا الان همیشه سخنرانیهای ایشون گوش کردم .
الان یاد ایشون افتادم که تو سایتشون برم ببینم آیا ایشون چیزی در مورد شنیده شدن صدا توسط مرده ها حرفی زدند و یا در مورد موضوع توسل ( چون هیچ گاه در سخنرانی هاشون در مورد این چیزها من نشنیدم صحبت کنند).
در سایتشون و در بخش پاسخ به سوالات دیدم از ایشون این سوالات رو پرسیدند و ایشون اینگونه جواب دادند:

سوال : آیا زمانی که انسان می میرد، روح او هنگام شستشو و مراسم کفن و دفن ،جسمش و اهل و عیالش را که در تکاپوی تدفین هستند را می بیند؟ آیا احساس آنها را درک می کند؟ آگر طبق روایات خواب را برادر مرگ بدانیم، همانگونه که در خواب ارتباطمان با این دنیا قطع می شود، آیا مرگ نیز نوعی خواب دراز مدت است؟ یعنی با مردن ارتباط اموات با این عالم بکلی قطع می شود؟ آیا عالم برزخ واقعیت دارد؟ آیا صدقات و خواندن قرآن برای مردگان سبب آمرزش يا بوجود آمدن خیری برای آنها می شود؟

جواب حسین الهی قمشه ای : كسي را از چند و چون روح پس از مرگ خبري نيست آنچه از كتب آسماني به خصوص قرآن مي توان دريافت اين است كه خود آگاهي ما با مرگ از بين نمي رود بلكه پس از ترك عالم جسماني يكسر به نزد پروردگار مي رويم كه جايگاه اصلي ما آنجاست . ما پس از مرگ به گور نمي رويم بلكه از گور تن بيرون مي آييم. مراسم كفن و دفن ما مربوط به زندگان است كه براي مصالح بهداشتي و اجتماعي و غيره جسم ما را در نقطه مناسبي به خاك مي سپارند و ربطي به ما ندارد. در كتاب در قلمرو زرين به قلم اينجانب مطالب متنوعي درباره مرگ آمده كه شما را به خواندن آنها توصيه مي كنم.

در سخنان پيامبراكرم آمده است كه مردمان در خوابند و چون بميرند بيدار مي شوند . در حقيقت پس از مرگ ، آدمي ابعاد تازه اي از هستي را تجربه مي كند بدون آنكه تجربيات عالم خاك را از دست بدهد. بهترين كاري كه براي مردگان مي توان كرد اين است كه :

1 - اگر در زندگي هدف درستي را دنبال مي كرده اند كه نا تمام مانده است مي توانيم آن هدف را به ياد و نام او دنبال كنيم.
2 - اگر صدقات و خيراتي به ياد ايشان انجام دهيم و دلهايي را به هواي ايشان شاد كنيم بيگمان اثرش در حيات نوين آن متوفي ظاهر مي شود و نيز اگر به ياد او آياتي يا سوره اي از قرآن را تلاوت كنيم نه براي ثواب بلكه براي فهميدن و به حكمت رسيدن آن نيز مقرون به خير و صواب است.

سوال : منظور از شفاعت چيست؟ مگرمي شود انساني گناه كرده وبه خاطرزيارت قبور ويا توسل به ائمه گناهش بخشيده شود پس عدالت الهي دراينجا چگونه مطرح مي شود ؟

جواب حسین الهی قمشه ای : معناي واقعي شفاعت برخورداري انسان از انگاره هاي زندگي قدسيان است و اگر ايشان واسطه مغفرت گناهان شوند بدين معنا است كه به واسطه پيروي از هدايت آنان آدمي مورد رحمت پروردگار قرار گيرد. در قطعه شماره 148 در كتاب "در صحبت قرآن" در دو صفحه اول اشاره اي به معناي شفاعت كبري پيامبر شده است اگر علاقه مند باشيد مي توانيد به آن متن مراجعه فرمائيد.
معناي توسل به ائمه جز اين نيست كه ما از شيوه زندگي و سخنانشان بهره گيري كنيم و در حقيقت با توسل به سيره و خلق و خوي ايشان ما نيز به فضيلتي دست يابيم
.

خب آقای الهی قمشه ای که مطمئنا وهابی نیست سنی هم نیستند و در خانواده شیعه بزرگ شدند و پدرشون از بزرگترن مترجمان قرآن هستند.

میتونید الان با قطعیت هم بگید آقای الهی قمشه ای هم با تعصب حرف میزنند و با کلمات بازی میکنند و
گزینشی رفتار میکنند ؟!

شما میتونید بگید مولانا چه فرقه ای داشته ؟ من پیرو همون مذهبم ....

تند بود دیگه :razz:

خب ببینید هدف اینه که به یه نتیجه برسیم یا حتی اگر نرسیدیم هم بقیه از حرفای ما به یه نتایجی برسن !

چرا این حرف ها به کنار ؟ میخوام یه مروری بکنم به حرفامون !

یه سری آیه اورده شد که گفته فقط خدا رو بخونید ... یه سری آیه در جواب اوردیم که توسل به انبیا رو بیان کرده !

مطرح شد که توسل به انبیا در زمان حیاتشون بوده و بعد از مرگ قدرت شنوایی ندارن !

در جواب به آیاتی که از زنده بودن شهدا و شاهد بودن پیامبر نسبت به اعمال امتش اشاره شد !

و همچنین به روایتی از پیامبر در جنگ بدر و آیاتی از سوره اعراف اشاره کردم که از صحبت انبیا با مردگان صحبت شده ... در کنار این ها بحث سلام در نماز و دعای تلقین برای میت رو مطرح کردم که اگر بنا بود میت نشنوه پس کار عبثی بوده و از نظر عقلی بعیده که پیامبر کار عبثی رو انجام داده باشن و ترویج کرده باشن !

و همین طور به آیاتی از سوره یس اشاره کردم که حاکی از درک میت از وضعیت اطرافیانش داره !

حالا نعوذبالله ، سندیت صحبت های آقای الهی قمشه ای از آیات قرآن و احادیث پیامبر و ائمه بالاتره ؟ تازه هیچ کدوم از صحبت های ایشون مخالف عللی که مطرح شد نیست ....

ضمن اینکه ایشون به طور قطع نگفتن که مردگان از زنده ها خبری ندارن ! گفتن ما از وضع اون ها با خبر نیستیم ! و اتفاقا گفتن که آگاهی با مرگ از بین نمیره ! این حرفشون عین آیه قرآنه ...

كسي را از چند و چون روح پس از مرگ خبري نيست آنچه از كتب آسماني به خصوص قرآن مي توان دريافت اين است كه خود آگاهي ما با مرگ از بين نمي رود بلكه پس از ترك عالم جسماني يكسر به نزد پروردگار مي رويم كه جايگاه اصلي ما آنجاست .

اما در مورد صحبتشون در مورد شفاعت :

صحبت های ایشون با حرف من هیچ منافاتی نداره !

نکنه فکر کردین ما میگیم ملت برن دزدی و غارت و تجاوز و جنایتشونو بکنن ، بعد بیان به انبیا و ائمه متوسل بشن که گناهاشونو خدا ببخشه ؟:|

مسلما لازمه توسل حقیقی به انبیا و اولیای الهی ، در وحله اول توبه از گناه و بعد از اون جبرانش و قرار گرفتن در مسیر درسته که لازمه ی همه ی اینها پیروی از اولیای الهیه !

اصلا یکی از مهم ترین حکمت ها و فلسفه های امر توسل همینه ! اینکه انبیا و اولیای الهی در کانون توجه قرار بگیرن و از این طریق الگو ی مردم بشن !

شما اگر بخواید مورد توجه یه نفر قرار بگیرید چیکار میکنید ؟ تا جایی که امکان داره سعی میکنید مثل اون بشید ... چون هم قبولش دارن و هم اون این خصوصیات رو قبول داره ...

به خاطر همین برای اینکه بشه توسل کرد و به نتیجه رسید باید سعی بشه که مثل اونها بشیم و این هدف اصلی توسل و زمینه ساز تقرب به درگاه خدا است .

اتفاقا آقای الهی قمشه ای حرف بسیار زیبایی زدن :gol:

me.fatima

عضو جدید
کاربر ممتاز
تند بود دیگه :razz:

خب ببینید هدف اینه که به یه نتیجه برسیم یا حتی اگر نرسیدیم هم بقیه از حرفای ما به یه نتایجی برسن !

چرا این حرف ها به کنار ؟ میخوام یه مروری بکنم به حرفامون !

یه سری آیه اورده شد که گفته فقط خدا رو بخونید ... یه سری آیه در جواب اوردیم که توسل به انبیا رو بیان کرده !

مطرح شد که توسل به انبیا در زمان حیاتشون بوده و بعد از مرگ قدرت شنوایی ندارن !

در جواب به آیاتی که از زنده بودن شهدا و شاهد بودن پیامبر نسبت به اعمال امتش اشاره شد !

و همچنین به روایتی از پیامبر در جنگ بدر و آیاتی از سوره اعراف اشاره کردم که از صحبت انبیا با مردگان صحبت شده ... در کنار این ها بحث سلام در نماز و دعای تلقین برای میت رو مطرح کردم که اگر بنا بود میت نشنوه پس کار عبثی بوده و از نظر عقلی بعیده که پیامبر کار عبثی رو انجام داده باشن و ترویج کرده باشن !

و همین طور به آیاتی از سوره یس اشاره کردم که حاکی از درک میت از وضعیت اطرافیانش داره !

منم میتونم آیاتی بیارم که مثلا گفته وقتی مردگان برانگیخته میشن فکر میکنند فقط چندساعت در خواب بودند ( یعنی آگاهی از این دنیا ندارند که چقدر زمان شده ) و... همان طور که قبلا گفتم برای منم وقتی تمام این آیات رو کنار هم میذارم درکم اینکه طرف دیگه رفته !

حالا نعوذبالله ، سندیت صحبت های آقای الهی قمشه ای از آیات قرآن و احادیث پیامبر و ائمه بالاتره ؟ تازه هیچ کدوم از صحبت های ایشون مخالف عللی که مطرح شد نیست ....

ضمن اینکه ایشون به طور قطع نگفتن که مردگان از زنده ها خبری ندارن ! گفتن ما از وضع اون ها با خبر نیستیم ! و اتفاقا گفتن که آگاهی با مرگ از بین نمیره ! این حرفشون عین آیه قرآنه ...

اما در مورد صحبتشون در مورد شفاعت :

صحبت های ایشون با حرف من هیچ منافاتی نداره !

نکنه فکر کردین ما میگیم ملت برن دزدی و غارت و تجاوز و جنایتشونو بکنن ، بعد بیان به انبیا و ائمه متوسل بشن که گناهاشونو خدا ببخشه ؟:|

مسلما لازمه توسل حقیقی به انبیا و اولیای الهی ، در وحله اول توبه از گناه و بعد از اون جبرانش و قرار گرفتن در مسیر درسته که لازمه ی همه ی اینها پیروی از اولیای الهیه !

اصلا یکی از مهم ترین حکمت ها و فلسفه های امر توسل همینه ! اینکه انبیا و اولیای الهی در کانون توجه قرار بگیرن و از این طریق الگو ی مردم بشن !

شما اگر بخواید مورد توجه یه نفر قرار بگیرید چیکار میکنید ؟ تا جایی که امکان داره سعی میکنید مثل اون بشید ... چون هم قبولش دارن و هم اون این خصوصیات رو قبول داره ...

به خاطر همین برای اینکه بشه توسل کرد و به نتیجه رسید باید سعی بشه که مثل اونها بشیم و این هدف اصلی توسل و زمینه ساز تقرب به درگاه خدا است .

اتفاقا آقای الهی قمشه ای حرف بسیار زیبایی زدن :gol:

خب آقای قمشه ای درکش از کجاست؟ ایشون از قرآن و...چنین برداشتی کردند!

آگاهی با مرگ از بین نمیره : منظور اینکه ما با مرگ فنا نمیشیم بلکه بیدار میشیم و به دیدار پروردگار میریم. من اینجور برداشت کردم.

در مورد شفاعت که میگید من کتاب "در صحبت قرآن" که آقای الهی قمشه ای گفتند برای مطالعه بیشتر مراجعه بشه رو خوندم اونجا هم معنای ایشون از شفاعت پیروی از قرآن و پیامبر و شیوه ی زندگی ایشون بوده.
در صورتی که ایشون از شفاعتی و توسل (معنایی که ما داریم براش در این تاپیک حرف میزنیم ) سخنی نگفته و اتفاقا گفته معنای توسل جز این نیست که ما از شيوه زندگي و سخنانشان بهره گيري كنيم ...(در صورتی که توسلی که این تاپیک براش زده شده انتقاد از صداکردن ائمه و .... است نه پیروی از شیوه ی زندگی )

در یک سخنرانی
ایشون گفته اند پدرشون 30 ساله فوت شده و حتی یکبار به مرقدشون نرفتند و در این زمینه خیلی هم انتقاد کردند ( زیارت قبور ...) که سایت های شیعه به استناد به همین سخنرانیها علیه ایشون مطالبی نوشتند و ایشون رو به تمسخر روایات شیعه متهم کردند .

بحث در مورد آیات شنیدن مردگان و ... رو من به اندازه کافی نوشتم و سخن جدیدی برای نوشتن ندارم .
دیگران خودشون پست های من و هم پست های شما رو میخونند و تفکر میکنند ... ( البته شما بازم نظر و آیه ای دارید مختارید بنویسید )

*breath*

عضو جدید
کاربر ممتاز
.در مورد صحبتای دکتر الهه قمشه ای اتفاقن ایشون هم خیلی قشنگ عنوان کردن و به درستی لیکن شما متاسفانه بد برداشت میکنید میشه همون صحبتای ظهر من که دوباره نمیخوام توضیح بدم .....
نکته ی جالب اینجاست برای من که اینجا دکتر الهه قمشه ای شدن مرجع استناد شما ...:smile:

اول اینکه صحت داشته این سخنرانی آقای قمشه ای دوم اگه صرفا این سخنرانی رو داشته باشه ما باید همه چیز و زیر سوال ببریم به خاطر حرفای یک فرد ... شما آیات و روایات و آیات قرآن و ول کردین و کلی مفسر و ول کردین چسپیدین به آقا قمشه ای که ایشون هم واقعن قابل احترامن!

اما در مورد مولانا اصلن چیکار داریم که مولانا چه مذهبی داشته مگه ما داریم در مورد مولانا بحث میکنیم من از شما پرسیدم مذهب و دین شما چیه؟
...مطلب دیگه چقدر از مولانا شناخت دارین ؟ در مورد مولانا هیچی قطعیت نداره .. بعضیا میگن سنی بوده .. بعضیا میگن شیعه .. بعضیا هم میگن فرقه صوفی بوده... حالا هر چی که بوده چه ربطی به بحث ما داره ؟ ربطی به بحث ما نداشت

من از شما نپرسیدم که مولانا چه مذهبی داشته درست میگم ؟

موفق باشین دوست محترم

آخرین ویرایش:

me.fatima

عضو جدید
کاربر ممتاز
نکته ی جالب اینجاست برای من که اینجا دکتر الهه قمشه ای شدن مرجع استناد شما ...

من یعنی اینجا تو این همه پست فقط استناد کردم به حرفهای ایشون ؟؟ یا حرفهای ایشون به عنوان آخرین پستم ارسال کردم؟!
من دلایل قرآنی رو مطرح کردم اینکه شما قانع نمیشید مشکل من نیست منم وظیفه ام فقط بیان دلایلم بود مسئول طرز تفکر شما نیستم.
از نظر من ایشون عارف بزرگی هستند . قبل از اینکه سخنانشم بذارم توضیح دادم در این مورد.
حالا اگه حرفهای یک روحانی که تا حالا خارج از قرآن و حدیث درس نخونده و عالم نگشته فقط تو حوزه علمیه ش روزگار سپری کرده رو میذاشتم از نظر شما استناد خوبی بود نه ؟!

شما هم میتونید به حرفهای هرکس استناد کنید. خوانندگان تاپیک خودشون میخونند تامل میکنند!

اول اینکه صحت داشته این سخنرانی آقای قمشه ای دوم اگه صرفا این سخنرانی رو داشته باشه ما باید همه چیز و زیر سوال ببریم به خاطر حرفای یک فرد ... شما آیات و روایات و آیات قرآن و ول کردین و کلی مفسر و ول کردین چسپیدین به آقا قمشه ای که ایشون هم واقعن قابل احترامن!

هی پستت ویرایش میکنی منم مجبورم ویرایش کنم !

بنده مگه به استناد حرفهای ایشون توسل رو رد کردم؟!
من تو همون پست نوشتم تازه امروز رفتم تو سایتشون چنین چیزی رو سرچ کردم !!!!! یعنی مثل شما همین دو سه ساعت پیش این پرسش پاسخ رو خوندم !!

من هم آیات خودم رونوشتم .شما قانع نمیشید مشکل من نیست!
خواننده ها نظرات مختلف رو میخونند تامل میکنند!

.در مورد صحبتای دکتر الهه قمشه ای اتفاقن ایشون هم خیلی قشنگ عنوان کردن و به درستی لیکن شما متاسفانه بد برداشت میکنید میشه همون صحبتای ظهر من که دوباره نمیخوام توضیح بدم .....

ما
ا در مورد مولانا اصلن چیکار داریم که مولانا چه مذهبی داشته مگه ما داریم در مورد مولانا بحث میکنیم من از شما پرسیدم مذهب و دین شما چیه؟
...مطلب دیگه چقدر از مولانا شناخت دارین ؟ در مورد مولانا هیچی قطعیت نداره .. بعضیا میگن سنی بوده .. بعضیا میگن شیعه .. بعضیا هم میگن فرقه صوفی بوده... حالا هر چی که بوده چه ربطی به بحث ما داره ؟ ربطی به بحث ما نداشت

من از شما نپرسیدم که مولانا چه مذهبی داشته درست میگم ؟

موفق باشین دوست محترم

برای همین میگم برداشت شما از دین با برداشت امثال من متفاوته :

ملت عشق از همه دينها جـــــداسـت / عاشقان را مذهب و ملت خداست : مذهب مولانا

قلب من پذیرای همه ی صورتهاست
قلب من چراگاهی است برای غزالان وحشی
و صومعه ای است برای راهبان ترسا
و معبدی است برای بت پرستان
و کعبه ای است برای حاجیان
قلب من الواح مقدس تورات است
و کتاب آسمانی قرآن
دین من عشق است
و ناقه ی عشق مرا به هر سوی که خدا
خواهد سوق می دهد
و این است ایمان و مذهب من

محی‌الدین ابن عربی

شما هم موفق باشید

آخرین ویرایش:

*breath*

عضو جدید
کاربر ممتاز
من یعنی اینجا تو این همه پست فقط استناد کردم به حرفهای ایشون ؟؟ یا حرفهای ایشون به عنوان آخرین پستم ارسال کردم؟!
من دلایل قرآنی رو مطرح کردم اینکه شما قانع نمیشید مشکل من نیست منم وظیفه ام فقط بیان دلایلم بود مسئول طرز تفکر شما نیستم.
از نظر من ایشون عارف بزرگی هستند . قبل از اینکه سخنانشم بذارم توضیح دادم در این مورد.
حالا اگه حرفهای یک روحانی که تا حالا خارج از قرآن و حدیث درس نخونده و عالم نگشته فقط تو حوزه علمیه ش روزگار سپری کرده رو میذاشتم از نظر شما استناد خوبی بود نه ؟!

شما هم میتونید به حرفهای هرکس استناد کنید. خوانندگان تاپیک خودشون میخونند تامل میکنند!

هی پستت ویرایش میکنی منم مجبورم ویرایش کنم !

بنده مگه به استناد حرفهای ایشون توسل رو رد کردم؟!
من تو همون پست نوشتم تازه امروز رفتم تو سایتشون چنین چیزی رو سرچ کردم !!!!! یعنی مثل شما همین دو سه ساعت پیش این پرسش پاسخ رو خوندم !!

من هم آیات خودم رونوشتم .شما قانع نمیشید مشکل من نیست!
خواننده ها نظرات مختلف رو میخونند تامل میکنند!

برای همین میگم برداشت شما از دین با برداشت امثال من متفاوته :

ملت عشق از همه دينها جـــــداسـت / عاشقان را مذهب و ملت خداست : مذهب مولانا

قلب من پذیرای همه ی صورتهاست
قلب من چراگاهی است برای غزالان وحشی
و صومعه ای است برای راهبان ترسا
و معبدی است برای بت پرستان
و کعبه ای است برای حاجیان
قلب من الواح مقدس تورات است
و کتاب آسمانی قرآن
دین من عشق است
و ناقه ی عشق مرا به هر سوی که خدا
خواهد سوق می دهد
و این است ایمان و مذهب من

محی‌الدین ابن عربی

شما هم موفق باشید
دوست خوب من واقعن لذت بردم این دو روز بحثای خوبی پیش رفت خیلی کمتر پیش میاد که اینجور در باشگاه مهندسان ایران بحث بشه ....

شما هم دست به ویرایشتون بد نبوده ها

یادم نمیره که ساعتی پیش خانوم آمیتریس از جنبه تاریخی شفاعت رو برسی میکردن کلی مستند

تاریخی از علمای اهل تسنع شیعه و.و.و رو مطرح کردن شما گفتین جوری رفتار میکنید که انگار من اهل تسنن هستم ایشون

نگفتن شما اهل

تسنن هستین ایشون آیه قرآن برای شما آوردند ،حدیث روایات آوردن از لحاظی تاریخیا از النای اهل تسنن و شیعه آوردن حالا ما

چیکار کنیم شما

گزینشی رفتار میکنی و اونجور که دوس دارین میخواین برداشت کنین و برای اثبات حرف خودتون به نظرم پیش بریم از بقال سر

کوچه هم دلیل

میارین از اونجایی که از فیلم پایتخت دلیل آوردین که من میخواستم عرض کنم که شما بایستی زنگ میزدین به فیلمنامه نویس اون

فیلم و

میپرسیدین منظور از به کار بردن اون حرف در فیلم چی بود آیه حاجت خواستن و طلب بخشش از امام رضاست یا وسیله قرارا دادن

؟ انصافن از

چند نفز همین و سوال کردین از چند شیعه واقعی ؟

.

ولی دوست من این دو روز کلی آیات احادیث و روایات اینجا نوشته شد کلی تفسیر از اهل تسنن اهل تشیع ... حالا دیگه شد برداشت شما از

برداشت ما جداست

ما فرقمون اینه که همه چیز و کنار هم میذاریم و بعد نتیجه میگیریم شما هر جا دوست داری از هر کسی استفاده میکنی برا رسیدن به اون چیزی

که میخوای از فیلم پایتخت گرفته. تا حرفای فردی در یک سخنرانی ..و.و.... برداشت ما از دین برداشت پیامبر و اهل بیتمونه خارج از این نیست تو این

چند صفحه از تاپیک و این همه توضیح دیگه فکر کنم هر کسی ببینه دیگه مشخصه اگه کمی منطق و قاطی خوندنش بکنه قاطی فکرش بکنه ..

بعضی موقع ها هست یکی واقعن خوابیده میشه بیدارش کرد ولی وقتی کسی خودشو واقعن زده به خواب حالا شما تا صبح صداش کن

نیشکونش بگیر اگه بلند شد !!!1

ان شاالله خیره ولی یکم تدبیر بیشتری داشته باشیم در آیات و روایات و سلیقه ای عمل نکنیم ....

₪آمیتریس₪

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
منم میتونم آیاتی بیارم که مثلا گفته وقتی مردگان برانگیخته میشن فکر میکنند فقط چندساعت در خواب بودند ( یعنی آگاهی از این دنیا ندارند که چقدر زمان شده ) و... همان طور که قبلا گفتم برای منم وقتی تمام این آیات رو کنار هم میذارم درکم اینکه طرف دیگه رفته !

خب آقای قمشه ای درکش از کجاست؟ ایشون از قرآن و...چنین برداشتی کردند!

آگاهی با مرگ از بین نمیره : منظور اینکه ما با مرگ فنا نمیشیم بلکه بیدار میشیم و به دیدار پروردگار میریم. من اینجور برداشت کردم.

در مورد شفاعت که میگید من کتاب "در صحبت قرآن" که آقای الهی قمشه ای گفتند برای مطالعه بیشتر مراجعه بشه رو خوندم اونجا هم معنای ایشون از شفاعت پیروی از قرآن و پیامبر و شیوه ی زندگی ایشون بوده.
در صورتی که ایشون از شفاعتی و توسل (معنایی که ما داریم براش در این تاپیک حرف میزنیم ) سخنی نگفته و اتفاقا گفته معنای توسل جز این نیست که ما از شيوه زندگي و سخنانشان بهره گيري كنيم ...(در صورتی که توسلی که این تاپیک براش زده شده انتقاد از صداکردن ائمه و .... است نه پیروی از شیوه ی زندگی )

در یک سخنرانی
ایشون گفته اند پدرشون 30 ساله فوت شده و حتی یکبار به مرقدشون نرفتند و در این زمینه خیلی هم انتقاد کردند ( زیارت قبور ...) که سایت های شیعه به استناد به همین سخنرانیها علیه ایشون مطالبی نوشتند و ایشون رو به تمسخر روایات شیعه متهم کردند .

بحث در مورد آیات شنیدن مردگان و ... رو من به اندازه کافی نوشتم و سخن جدیدی برای نوشتن ندارم .
دیگران خودشون پست های من و هم پست های شما رو میخونند و تفکر میکنند ... ( البته شما بازم نظر و آیه ای دارید مختارید بنویسید )

اینکه نمیدونن چه مدت از زمانی که مردن گذشته ، یعنی تغییر بُعد زمانی ، که هیچ ربطی به شنونده بودن یا نبودنشون نداره ! اینکه درکشون از زمانی که گذشته چقدر باشه با شنیدن بعضی اصوات از دنیای زنده ها مغایرتی نداره !

برداشت من از صحبت های آقای الهی قمشه ای چیزی خلاف تفکرات خودم نبود که حالا بخوام نقدش کنم !

اینکه ما بعد از مرگ فنا نمیشیم که از بدیهیات ذکر شده در دینمونه ! ولی این برداشت شما مخالف با آیات و روایاتیه که در پست های قبل اشاره کردم !

من کتاب آقای قمشه ای رو نخوندم .. اما ایشون این جمله رو اوردن :

معنای توسل جز این نیست که ما از شيوه زندگي و سخنانشان بهره گيري كنيم ...

دو نوع برداشت میشه از این جمله داشت :

اول اینکه : عبارت "معنای توسل" رو به "روش توسل" برگردونیم که میشه برداشت شما و بله مغایر با بحث ما در تاپیکه !

دوم : عبارت "معنای توسل" رو به "هدف توسل" برگردونیم که میشه برداشت من و موافق صحبت های من ...

و من فکر میکنم که عبارت دوم بیشتر معنی میده !

مسئله بعد در مورد اینکه ایشون بر سر آرامگاه پدرشون نمیرن ! خب الان که چی ؟ من ، پیامبر و صحابه و ائمه رو بذارم کنار و الهی قمشه ای رو الگوی خودم قرار بدم ؟:|

لزومی داره که روایات مستند اهل سنت و شیعه در مورد زیارت اهل قبور توسط پیامبر و ائمه و صحابه رو ذکر کنم ؟:|

درسته که ایشون آدم بزرگی هستن ولی نه مسلما بزرگتر از پیامبر و یارانشون که حالا ملاک ما برای فهمیدن درست و غلط بشن !

بله ، مسلما دوستان از خوندن پست های ما خودشون قضاوت خواهند کرد و بیشتر از این ادامه دادن این بحث جایز نیست .. موفق باشید :gol:

me.fatima

عضو جدید
کاربر ممتاز
دوست خوب من واقعن لذت بردم این دو روز بحثای خوبی پیش رفت خیلی کمتر پیش میاد که اینجور در باشگاه مهندسان ایران بحث بشه ....
شما هم دست به ویرایشتون بد نبوده ها
یادم نمیره که ساعتی پیش خانوم آمیتریس از جنبه تاریخی شفاعت رو برسی میکردن کلی مستند
تاریخی از علمای اهل تسنع شیعه و.و.و رو مطرح کردن شما گفتین جوری رفتار میکنید که انگار من اهل تسنن هستم ایشون
نگفتن شما اهل
تسنن هستین ایشون آیه قرآن برای شما آوردند ،حدیث روایات آوردن از لحاظی تاریخیا از النای اهل تسنن و شیعه آوردن حالا ما
چیکار کنیم شما

گزینشی رفتار میکنی و اونجور که دوس دارین میخواین برداشت کنین و برای اثبات حرف خودتون به نظرم پیش بریم از بقال سر

کوچه هم دلیل
میارین از اونجایی که از فیلم پایتخت دلیل آوردین که من میخواستم عرض کنم که شما بایستی زنگ میزدین به فیلمنامه نویس اون
فیلم و
میپرسیدین منظور از به کار بردن اون حرف در فیلم چی بود آیه حاجت خواستن و طلب بخشش از امام رضاست یا وسیله قرارا دادن
؟ انصافن از
چند نفز همین و سوال کردین از چند شیعه واقعی ؟
.
ولی دوست من این دو روز کلی آیات احادیث و روایات اینجا نوشته شد کلی تفسیر از اهل تسنن اهل تشیع ... حالا دیگه شد برداشت شما از
برداشت ما جداست
ما فرقمون اینه که همه چیز و کنار هم میذاریم و بعد نتیجه میگیریم شما هر جا دوست داری از هر کسی استفاده میکنی برا رسیدن به اون چیزی
که میخوای از فیلم پایتخت گرفته. تا حرفای فردی در یک سخنرانی ..و.و.... برداشت ما از دین برداشت پیامبر و اهل بیتمونه خارج از این نیست تو این
چند صفحه از تاپیک و این همه توضیح دیگه فکر کنم هر کسی ببینه دیگه مشخصه اگه کمی منطق و قاطی خوندنش بکنه قاطی فکرش بکنه ..
بعضی موقع ها هست یکی واقعن خوابیده میشه بیدارش کرد ولی وقتی کسی خودشو واقعن زده به خواب حالا شما تا صبح صداش کن
نیشکونش بگیر اگه بلند شد !!!1
ان شاالله خیره ولی یکم تدبیر بیشتری داشته باشیم در آیات و روایات و سلیقه ای عمل نکنیم ....

دوست گرامی شما چرا اینقدر علاقه دارید شلوغ بازی دربیارید؟
درتمام پست های شما در این تاپیک من ندیدم که آیه ای روایتی چیزی بیارید و حرف استارتر تاپیک رو نقد کنید یا تایید کنید.
یه نگاه به پست هاتون بندازید فقط دارید در مورد شخصیت من و نحوه ی برداشت من از نگاه خودتون صحبت میکنید؟!
من اینجا با آمیتریس حرف میزدم هرجا نگاهم باهاش متفاوت بود براش نوشتم برداشت شما متفاوته هیچ وقت هم ننوشتم برداشتت غلط یا درسته و نخواستم قضات کنم ولی شما چرا اینقدر راحت در مورد من قضاوت میکنید؟! و چقدر سریع حکم صادر میکنید؟!
پست هاتون بیشتر به شلوغ کاری کردن و منحرف کردن تاپیک و اذهان میمونه.

*breath*

عضو جدید
کاربر ممتاز
دوست گرامی شما چرا اینقدر علاقه دارید شلوغ بازی دربیارید؟
درتمام پست های شما در این تاپیک من ندیدم که آیه ای روایتی چیزی بیارید و حرف استارتر تاپیک رو نقد کنید یا تایید کنید.
یه نگاه به پست هاتون بندازید فقط دارید در مورد شخصیت من و نحوه ی برداشت من از نگاه خودتون صحبت میکنید؟!
من اینجا با آمیتریس حرف میزدم هرجا نگاهم باهاش متفاوت بود براش نوشتم برداشت شما متفاوته هیچ وقت هم ننوشتم برداشتت غلط یا درسته و نخواستم قضات کنم ولی شما چرا اینقدر راحت در مورد من قضاوت میکنید؟! و چقدر سریع حکم صادر میکنید؟!
پست هاتون بیشتر به شلوغ کاری کردن و منحرف کردن تاپیک و اذهان میمونه.
من نمیدونم شما چرا دوست دارین همش با اعصبانیت حرف بزنی و متهم کاری ....
من اون روز مثالی برای شما از عایشه آوردم که در خشکسالی در مدینه چه به مردم چه توصیه ای کردن
از کاری که جناب عمر کردن و شفاعت قرار دادن عموی پیامبر که اونم فوت کرده بودن ....

اینها از تاریخ نیست؟

در بسیاری دیگه حرفام ارجاع دادم به آیات و روایاتی که خانوم آمیتیریس عنوان کرده بودن و من بازش کردم و توضیح هم روشون دادم با مثال
عنوان کردن دوباره آیات و احادیث و روایات به نظر شما دلیل داره دوست خوب به نظرم لفظ شلوغ بازی قشنگ نیست
همون بهتر که دیگه بحث و ادامه ندیم چون انگار شما دوست داری به نحو دیگه بحث و ادامه بدین دوستان خودشون ببینن و قضاوت بکنن ...
شما مطمئن باشید اگه صحبتای خانوم آمیتریس هم کامل نبود بنده اضافه میکردم
من اون روز در مورد حرفتون که آیا در آمریکا یک نفر توسل کنه به پیامبر و یک نفر در ایران توسل کنه آیا صحبت هر دو شنیده میشه

به دوستمون عرض میکنم این درست نیست که بگیم فلان آیه گفته شفاعت فقط برای خداست....تمام، پس آیاتی دیگه که خانوم آمیتریس هم بارها تکرار کردن چی اونا رو بذاریم کنار آیه الکرسی رو بذاریم کنار در این آیات فرمودن که به اذن او میشه کسانی شفاعت کنن ... چه کسی بالاتر از پیامبر ....که به معراج رفتن

آیه الکرسی از قرآن نیست

من به شما عرض کردم که عالمی که ما در آن هستیم عالم ماده هستش ، و عالم ملکوت بر عالم ماده احاطه داره و این عالم از ماده و آثار ماده مثل حرکت ،زمان ، مکان جداست و از عالم ماده نیز قوی تر ...چون درعالم عقل ، زمان و مکان بی معناست ؛ و اینکه بگیم یکی اینجا توسل بکنه و یکی در جای دیگه توسل بکنه صداشو آیا میشنوه این بی معناست و باز میگم این عالم بر عالم ماده احاطه داره و این مسئله باز با تفسیر مشخص میشه ....از آیات سوره هایی همچون اعرفا ..اسرا .،سجده ...قمر ...

اینها بر گرفته از قران نیست
شما هیچ وقت نگفتین کار ما غلطه ؟

اگه با مثال زدن اذهان عمومی منحرف میشه بذار بشن پس من دارم مثال میزنم اذهان عمومی منحرف میشم در باره حرفاتون دارم نظر میدم اذهان عمومی داره منحرف میشه ؟

بذارید من کلی تر حرف بزنم همیشه در بحث کردن وقتی یک فرد داره آیات و احادیثی رو عنوان میکنه دلیلی نداره فردی دیگه بیاد دوباره همون احادیث و روایت و عنوان کرده و من از این کار امتنا کردم ... و کلی تر حرف زدم با مثال در مورد حرفای خانوم آمیتریس و نتیجه گیری از حرفای شما ..... این شلوغ بازیه ...؟ ما تا اینجا با کمال احترام با شما حرف زدم اما متاسفانه من تعجبم چرا شروع کردنی با این لحن حرف زدن میگید اعصبانی هم نیستم ....

بهتره بحث و تموم کنیم اینجا ..من از این بحث کامل نتیجه گرفتم و بار اول هم نیست که با افرادی با جنس شما بحث میکنیم و با همه شما هم به نتیجه ای مشابه گرفتیم ....

ان شاالله موفق باشین دوست محترم

آخرین ویرایش:

Joe_Bel

کاربر فعال تالار مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
سلام دوست عزیز :
پس یعنی شما خدا و قرآنو قبول دارید درسته ؟
وقتی قرآنرو قبول داری یعنی همه آیه هاشو قبول داری دیگه ؟!!
حالا این آیه هارو هم در کنار اون آیه ها بخون :

یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آَمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَابْتَغُوا إِلَیْهِ الْوَسِیلَه وَجَاهِدُوا فِی سَبِیلِهِ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ؛المائده، آیه ۳۵.
«ای مؤمنان، تقوا پیشه کنید و به سوی خدا وسیله‌ای را بجویید و در راه او جهاد کنید. باشد که رستگار شوید.»

وَلَوْ أَنَّهُمْ إِذْ ظَلَمُوا أَنْفُسَهُمْ جَاءُوکَ فَاسْتَغْفَرُوا اللَّهَ وَاسْتَغْفَرَ لَهُمُ الرَّسُولُ لَوَجَدُوا اللَّهَ تَوَّابًا رَحِیمًا؛ سوره نساء، آیه ۶۴.
«آنان که به خود ظلم کرده‌اند، اگر استغفار کنند و از تو بخواهند که از خداوند برای آنها طلب مغفرت کنی، خدا را توبه‌پذیر و مهربان می‌یابند.»
یعنی اگر به پیامبر اکرم ـ صلی الله علیه و آله و سلم ـ متوسل بشوند و به وساطت نبی مکرم، استغفار کنند، خداوند از گناهان آنان درمی‌گذرد

یَا أَبَانَا اسْتَغْفِرْ لَنَا ذُنُوبَنَا إِنَّا کُنَّا خَاطِئِینَ؛سوره یوسف، آیه ۹۷.
«پدر جان، برای ما از خداوند طلب مغفرت کن
فرزندان یعقوب به پدر خود می‌گفتند برای ما استغفار کن،

یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آَمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَابْتَغُوا إِلَیْهِ الْوَسِیلَه وَجَاهِدُوا فِی سَبِیلِهِ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ؛المائده، آیه ۳۵.
«ای مؤمنان، تقوا پیشه کنید و به سوی خدا وسیله‌ای را بجویید و در راه او جهاد کنید. باشد که رستگار شوید.»

در خود آيه هم اگر ملا ها مرا گمراه نکنند معنى وسيله معلوم است. در اينجا وسيله يعنى جهاد، اما چون که ذهن مارا مغشوش کرده اند معنى وسيله را درست درک نمیکنیم ! درحاليکه آيه واضح است.

فرض کنيد پدرتان، شما را نصيحت کند و بگويد: اى پسر مرا راضى کن و درس بخوان تا موفق شوى. واضح است که وسيله موفقيت و راضى کردن پدر، درس خواندن است، حالا اگر ملاها از جمله (مرا راضى کن) را اينطور تفسير کنند که برو سر قبر و زارى کن در حقيقت به ريش شما و به کم سوادى شما خنديدهاند.

آيه واضح مى گويد: اى مؤمنان به سوى خدا وسيله بجويد و جهاد کنيد تا موفق شويد! وملا آمده عجب تفسيرى کرده عجب قبرى ساخته، عجب دم دستگاهى درست کرده،

اگر ذهن ما متوجه ماسبق باشد و این آيه مارا بيدار نکند باز يک فرصت ديگر است

کلمه وسيله يکبار ديگر هم در سوره اسراء آيه ٥٧ آمده و در آيه اينطور نوشته :

«قُلِ ادْعُوا الَّذِينَ زَعَمْتُمْ مِنْ دُونِهِ فَلا يَمْلِكُونَ كَشْفَ الضُّرِّ عَنْكُمْ وَلا تَحْوِيلاً * أُولَئِكَ الَّذِينَ يَدْعُونَ يَبْتَغُونَ إِلَى رَبِّهِمُ الْوَسِيلَةَ أَيُّهُمْ أَقْرَبُ وَيَرْجُونَ رَحْمَتَهُ وَيَخَافُونَ عَذَابَهُ إِنَّ عَذَابَ رَبِّكَ كَانَ مَحْذُوراً»(اسراء: 56- 57).

اين آيه لقمه را جويده و در دهانم گذاشته بود! آيه واضح ميگفت:

(اى محمد) بگو بخوانيد به جز الله آنانى را که گمان ميکنيد (کاره اى هستند) پس نمى توانند ضررى را از شما دفع کنند نه حال شما را عوض کنند، آنانيکه شما مى خوانيد آنها خود شان دنبال وسيله ميگردند هر کدام که مقرب تر باشد [بيشتر دنبال وسيله اند] آنها خود شان اميدوار به رحمت رب هستند و از عذا ب رب مى ترسند.
آيه واضحاست ! خيلى واضح است ، آيه وسيله را معنى کرده. بچه های شیعه مان میگویند : وسيله ما حضرت محمد -صلى الله عليه وسلم- و حضرت علي و امام رضا هستند.

آيه مى گويد آنها خود شان بيشتر دنبال وسيله هستند،

وسيله حضرت محمد -صلى الله عليه وسلم- چى بود؟ معلوم است عمل صالح، صدقه، جهاد، امر به معروف.

به عظمت قرآن تعظيم کنیم و براى الله به سجده بیافتیم. آيه چقدر واضح است،

اين آخوندها اگر ما را نادان فکر نمى کردند چرا معنی را 180 درجه عوض میکنند!؟

Joe_Bel

کاربر ممتاز
سلام دوست عزیز :

وَلَوْ أَنَّهُمْ إِذْ ظَلَمُوا أَنْفُسَهُمْ جَاءُوکَ فَاسْتَغْفَرُوا اللَّهَ وَاسْتَغْفَرَ لَهُمُ الرَّسُولُ لَوَجَدُوا اللَّهَ تَوَّابًا رَحِیمًا؛ سوره نساء، آیه ۶۴.
«آنان که به خود ظلم کرده‌اند، اگر استغفار کنند و از تو بخواهند که از خداوند برای آنها طلب مغفرت کنی، خدا را توبه‌پذیر و مهربان می‌یابند.»
یعنی اگر به پیامبر اکرم ـ صلی الله علیه و آله و سلم ـ متوسل بشوند و به وساطت نبی مکرم، استغفار کنند، خداوند از گناهان آنان درمی‌گذرد

یَا أَبَانَا اسْتَغْفِرْ لَنَا ذُنُوبَنَا إِنَّا کُنَّا خَاطِئِینَ؛سوره یوسف، آیه ۹۷.

در مورد يوسف كه برادران گناهكار يوسف‏ علیه السلام كه با كارشان، سالها پدرشان يعقوب علیه السلام را به رنج و سختى افكندند و بر او ظلم نمودند - آن طور كه در قرآن آمده - و بدين ترتيب از پدرشان طلب بخشش خواستند و در جواب باید گفت:
درخواست بخشش از پدر به هنگام «حيات و حضور» اوست كه در دسترس بوده و به خاطر «ظلمى» بوده كه در حقّ وى روا داشتند،
در مورد محمد صلي الله عليه وسلم نیز همین موضوع صدق میکند و اين ربطى ندارد به اينكه امروز اگر كسى گناهى مرتكب شود، فرياد بزند: «يا رسول اللّه! إستغفر لنا!»..
کمک خواستن از شخص زنده هیچ مشکلی نیست ولی بر عکس آن شرک است!!
خداوند میفرماید برای امواتتان طلب مغفرت کنید ولی شیعیان از مردگان مغفرت طلب میکنند؟؟!
خداوند، تمامكسانيكه بعد از مهاجرينو انصار، آمدهو يا خواهند آمد ـ سزاوار دانستهكه براي خود و برايآنها ـ كهدرگذشتهاند ـ چنيندعا كنيم:
«وَ الَّذِينَ جَاءُوا مِنْ بَعْدِهِمْ يَقُولُونَ رَبَّنَا اغْفِرْ لَنَا وَ لِإِخْوَانِنَا الَّذِينَ سَبَقُونَا بِالْإِيمَانِ» حشر/10
و كسانيكه بعد از آنان(اصحابپيامبر) ميآيند و ميگويند: پروردگارا! ما و برادران ما را، كسانيكه در ايمانآوردن از ما سبقتگرفتهاند، بيامرز و ببخش و.....
در احاديث نيز، رسول خدا -صلي الله عليه وسلم- به ما فرموده كه غايبانه براي همديگر دعاي خير كنيم، و مگر در نماز براي بندگان صالح خدا دعا نميكنيم و درود و سلام نميفرستيم؟!
باعث حیرت است که چگونه علمای اهل تشیع فرق بین زنده و مرده را درک نکرده اند!! خود حضرت علی عليه السلام میفرمایند:
«فهم جيرة لايجيبون داعياً ولا يمنعون ضيماً ولايبالون مندبةً، إن جيدوا لم يفرحوا، وإن قحطوا لم يقنطوا جميع وهم آحاد، وجيرة وهم أبعاد، متدانون لا يتزاورون»
رفتگان همسايگاني هستند كه هرگاه آنان را بخوانند پاسخي نميدهند و ظلم و ستمي را دفع نمي كنند، و متوجه نوحه سرايي و مداحي نمي شوند، اگر در حق ايشان نيكي شود شاد نگردند، و اگر قحطي شود نااميد نمي شوند، با هم هستند در حالي كه تنها هستند و همسايهاند در حالي كه از هم دورند، به زيارت يكديگر نميروند.. نهج البلاغه، خطبه ي 111.
و فرموده: «أصبحتْ مساكنهم أجداثاً، وأموالهم ميراثاً، لا يعرفون من أتاهم، ولا يحفلون من بكاهم، ولا يجيبون من دعاهم».
«رفتگان گورشان خانههايشان گشت و اموالشان به ميراث رفت، كسي را كه بر سرگورشان ميآيد نميشناسند، و به كسي كه برايشان گريه ميكند توجهي ندارند و هر كس كه ايشان را بخواند جواب نميدهند». نهج البلاغه، خطبه ي 235.

Joe_Bel

کاربر ممتاز
سلام دوست عزیز :

فرزندان یعقوب به پدر خود می‌گفتند برای ما استغفار کن

طلب دعا از پدر مطلوب است زیرا دعای پدر در باره پسر زودتر قبول میشود ،
عن أبي هريرة رضي الله عنه قال: قال رسول الله صلى الله عليه وسلم: "ثلاث دعوات يُستجاب لهن لا شك فيهن: دعوة المظلوم، ودعوة المسافر، ودعوة الوالد لولده" وفي رواية أحمد والترمذي: "على ولده".
الترمذي 4/314 برقم 1905، 5/502، برقم 3448، وأبو داود 2/89، وابن ماجه 2/1270، وحسنه الألباني في صحيح أبي داود 1/286، وفي صحيح الترمذي 3/156 وصحيح ابن ماجه 2/331
حضرت ابوهریره از رسول الله صلی الله علیه سلم روایت میکند که ایشان فرمودند:
سه دعا بی شک و تردید، اجابت میشودک
دعای مظلوم
دعای مسافر
و دعای پدر برای پسرش
و در روایتی دیگر آمده ،دعای پدر بر علیه پسرش
به این دلیل بود که برادران یوسف از پدر خود کمک خواستند و پدر نیز تقاضای آنها را درست دید و تایید کرد و وعده کمک داد
و خصوصا که در اینجا، گناهکاران اصلا با گناه خود، پدر را سالها ازرده بودند لذا باید پدر هم از انها را میبخشید و اینکه یعقوب میگوید به زودى از پروردگارم براى شما آمرزش مى خواهم ، اشاره به این است که من نیز شما را بخشیدم
و از آدب دیگر قبولی دعا، یکی هم این است که آدم از انسان دیگری طلب دعا کند
عن النبي صلى الله عليه وسلم أنه قال: "ما من عبد مسلم يدعو لأخيه بظهر الغيب إلا قال المَلَكُ ولكَ بِمِثلٍ" مسلم 4/2094.
و از نبی صلی الله علیه و سلم فرمودند :
هر مسلمانی که در پشت سر برادر مسلمانش برایش دعای خیر کند ،فرشته ای میگوید :
(آمین ) و الله برایت نیز ، همآنچه را که برای برادر مسلمانت خواسته ای را بدهد
پس چون دعای پدر و ودعای پشت سر زودتر اجابت میشود لذا یعقوب به پسرانش فرمود بزودی برایتان استغفار میطلبم
و شاید اینکه فرمود (بزودی)
منظورش این بود که منتظر رسیدن ساعتی از ساعات اجابت، مثل آخر شب یا بعد نماز ها بود
اما چرا شیعه از این داستان میخواهد سوء استفاده کند ؟
این کار پسران یعقوب ،ربطی و شباهتی به کارهای امروز شیعیان ندارد .زیرا:
اولا یعقوب علیه السلام زنده بود و ما نیز اعتراضی نداریم که اگر مسلمانی از مسلمان دیگر بخواهد که برایش طلب امرزش کند
اما شما برای دعا به پیش مرده میروید و. متوسل به مرده میشوید
همان مرده برای دفن شدن محتاج شما بود که دست و پایش را بگیرید و در قبر بگذارید ، اما عقل شما را الله از شما گرفته که خیال میکنید حالا نوبت مرده است که دست و پای شما را بگیرد
این استدلال شما به آیه و به کار براداران یوسف ، شبیه به این است که ما به یک چینی بگوییم چرا همراه مرده غذا و اب را دفن میکنی ؟ او این آیه را دلیل بیاورید
فَكُلِي وَاشْرَبِي
ای مریم بخور و بنوش
و اضافه کند اگر مرده نمیتوانست بخورد و بیاشامد چرا الله به مریم گفته بخور و بنوش
هر وقت پسران یعقوب میرفتند سر قبر ابراهیم و میگفتند ای پدر برای ما استغفار بخواه، انوقت شما حق داشتید که برای کارهایتان، پسران یعقوب را شاهد بیاورید
ای علمای شیعه!
آیا فرق و مرده و زنده را نمیدانید یا خود را به نادانی زده اید؟
چرا پسران یعقوب بر سر قبر جد خود ابراهیم نرفتند و نگفتند
یا ابانا استغفر لنا ،
در حالیکه ابراهیم مقامش به مراتب از یعقوب بلندتر و بزرگتر بود، پس چرا چنین نکردند؟

Joe_Bel

کاربر ممتاز

دوست عزیز خیلی ناراحت نشو.این کاربر هر آیه ای که مطابق میلش باشه قبول میکنه و هر آیه ای که به ضررش باشه به سادگی نفی میکنه.تنها یک کافر همچین کاری میکنه

خود خداوند متعال مي فرمايند كه براي تقرب به خداوند متعال وسيله اي بيابيد ، حال شما مي پرسيد كه وسيله چيست؟ بد نیست جمله دختر پیغمبر مکرم اسلام را بخوانید که میگوید:

"و احمد الله الذي لعظمته و نوره يبتغي من في السماوات و الارض اليه الوسيله و نحن وسيلته في خلقه " يعني : حمد مي كنم خداوندي را كه از پرتو نور و عظمتش ، اهل زمين و آسمانها بندگيش را مي كنند و براي رسيدن به ذات اقدسش وسيله لازم است و ماييم وسيله در ميان خلق
منظور از ما مطمئنا اهل بیت پیغمبر وشجره طیبه وی هستند نه کسی دیگر

بنده منتظرم که کاربر نامسلمان بیاید و حرفهای پوچ و بی مدرک همیشگی خود را بنویسد

چنین تهمتی بر دختر گرامی پیامبر لطفا نزنید و با سند و قرآن صحبت کنید احسان خان

Joe_Bel

کاربر ممتاز
شیعه علی باید همچون علی مخلصانه از خدای خود بخواهد نه خلاف سیدنا علی عليه السلام و از خود علی طلب کند!
خداوند تعالی میفرماید:
«وَنَحْنُ أَقْرَبُ إِلَيْهِ مِنْ حَبْلِ الْوَرِيدِ » ﴿ق:16﴾ و ما از رگ گردن ، به انسان نزديكتريم .
و سعدی شیراز نیز در گلستانش در مورد همین آیه می سراید:
دوست نزديكتر از من به من است ... وين عجبتر كه من از وى دورم
چه كنم با كه توان گفت كه دوست ... در كنار من و من مهجورم !
ولی شیعه از خالق رازق و سخی و رحیم و.......... روی گردان و به اموات روی آورده اند، به شکلی که اعمال جاهلیت صد شرف دارد نسبت به عمل شیعیان! چون حداقل آن مشرکان موقع راحتی و سلامتی لات و عزا را تکریم میکردند ولی در حال مشکلات دست به دامان خدا شده و میگفتند:اللهم....!!!
ولی شیعیان بر عکس این ،در وقت خوشی،نماز میخوانند و روزه میگیرند، ولی در وقت سختی میگویند:یا حسین!یا مهدی ادرکنی!،توکلت علی المهدی!! و....به شکلی که اگر شیعه ای را از بالاترین طبقه آسمان به زمین پرت کنند از همان بالا تا خود زمین هزار بار میگوید:یا حسین، یا علی یا فلان امامزاده و.... ولی حتی یک بار نمیگوید:اللهم، یا الله،یا سبحان، یا......!!!
ای کاش شیعیان این دعاهای توحیدی که در صحیفه سجادیه نقل شده را میدیدند که ایشان میفرمایند:
اللهم! بک أستغیث وإیاک أرجو ولک أدعو وإلیک ألجأ وبک أثق وإیاک أستعین!. دعای شماره (52).
«پروردگارا! تنها به درگاه تو پناه میبرم، فقط به تو امید میبندم، تو را میخوانم و به تو پناه میجویم و اعتماد تنها به توست، و فقط از تو یاری میخواهم».
اللهم! إنی رأیت أن طلب المحتاج إلی المحتاج سفهٌ من رأیه وضلة عن عقله). دعای شماره (28).
«پروردگارا! من بر این باورم که حاجت خواهی یک نیازمند از نیازمندی دیگر نشانه کمخردی در رأی و گمراهی در عقل است».
اللهم! من توجه بحاجته إلی أحد من خلقک أو جعله سبب نجاحه دونک، فقد تعرض للحرمان... دعای شماره: (13).
«خداوندا! هرکس که حاجت به یکی از بندگان تو برد، یا یکی از آنها را سبب رواشدن حاجت خود پندارد، جز حرمان و ناکامی نصیبی حاصل نکند».
ائمه شیعه میفرمایند:حاجت خواهی از بنده نشانه کم خردی و گمراهی است!ولی مدعیان تشیع میگویند:باید حاجت را از شخصی آبرومند(من دون الله= از غیر خدا)خواست!! و نمیدانند که خداوند میفرماید:
«وَمَنْ أَضَلُّ مِمَّن يَدْعُو مِن دُونِ اللَّهِ مَن لَّا يَسْتَجِيبُ لَهُ إِلَىٰ يَوْمِ الْقِيَامَةِ »﴿الأحقاف: ٥﴾
و كیست گمراه‏تر از آن كس كه به جاى خدا كسى را مى‏خواند كه تا روز قیامت او را پاسخ نمى‏دهد ..
و چرا تا روز قیامت به آنها پاسخ داده نمیشود؟. خداوند در ادامه آیه میفرماید: «وَهُمْ عَن دُعَائِهِمْ غَافِلُونَ» و آنها از درخواستشان بى‏خبرند..
خداوند میفرماید از غیر من مخواهید چون باعث گمراهی شماست!! ولی شیعیان توسل را عین سعادت میدانند!! گویا فراموش کرده اند که هر روز 17 بار در نماز خود میگویند: «وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ» ﴿الفاتحه:5﴾ تنها از تو یاری میخواهیم!
ولی چه غریبند شیعیان با آیات قرآن!!
پس: «أَلَيْسَ اللَّهُ بِكَافٍ عَبْدَهُ» الزمر/36
«آيا مگر خداوند بندهاش را کافي نيست؟».
التماس دعا

₪آمیتریس₪

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
«آنان که به خود ظلم کرده‌اند، اگر استغفار کنند واز تو بخواهند که از خداوند برای آنها طلب مغفرت کنی، خدا را توبه‌پذیر و مهربان می‌یابند.»

در مورد يوسف كه برادران گناهكار يوسف‏ علیه السلام كه با كارشان، سالها پدرشان يعقوب علیه السلام را به رنج و سختى افكندند و بر او ظلم نمودند - آن طور كه در قرآن آمده - و بدين ترتيب از پدرشان طلب بخشش خواستند و در جواب باید گفت:
درخواست بخشش از پدر به هنگام «حيات و حضور» اوست كه در دسترس بوده و به خاطر «ظلمى» بوده كه در حقّ وى روا داشتند،
در مورد محمد صلي الله عليه وسلم نیز همین موضوع صدق میکند و اين ربطى ندارد به اينكه امروز اگر كسى گناهى مرتكب شود، فرياد بزند: «يا رسول اللّه! إستغفر لنا!»..
کمک خواستن از شخص زنده هیچ مشکلی نیست ولی بر عکس آن شرک است!!

دیگه همین مونده بود که برای اثبات ادعای اشتباه خودتون ،آیات قرآن رو تحریف کنید ! دست مریزاد !

واقعا واضح نیست که برادران یوسف از یعقوب خواستند تا
از خدا براشون طلب مغفرت کنه ؟

کجا گفته که بابا مارو ببخش به خاطر ظلمی که بهت کردیم ؟ :surprised:

کاری به علما ندارم ... خودمون که دوزار درک داریم از آیه ی قرآن ؟:|

بابت این همه مطلبی که جمع کردین و گذاشتین ممنونم ولی کاش به جای گیر دادن به شیعه و تلاش (!) برای محکوم کردنش اونم در کمال بی انصافی ... قبلش چند دقیقه وقت میذاشتین و تمام پستای منو توی تاپیک به طور کامل میخوندین !

اینقدر واضح توضیح دادم که مجبور نشم دوباره تکرارشون کنم !

خیلی خوبه از علی (ع) خطبه گذاشتین ... احیانا حکمت 63 نهج البلاغه در مورد شفاعت !

این چی ؟ اینو دیدین ؟

اى مردم اين حقيقت را از خاتم پيامبران بياموزيد كه فرمود: هر كه از ما مى ‏ميرد، در حقيقت نمرده است و چيزى از ما كهنه نمى‏ شود. پس آنچه نمى‏ دانيد، نگوييد، زيرا بسيارى از حقايق در امورى است كه نا آگاهانه انكار مى‏ كنيد(خطبه 87/14-17)

نکنه فقط یه سریاش مورد قبولتونه ؟:|

ضمن اینکه ما در مورد یه سری مرده ی معمولی حرف نمیزنیم ! داریم از انبیا و ائمه میگیم که شهید شدن و مشمول آیه ی 169 سوره آل عمران میشن ... مرده نیستن !

چرا پسران یعقوب بر سر قبر جد خود ابراهیم نرفتند و نگفتند
یا ابانا استغفر لنا ،
در حالیکه ابراهیم مقامش به مراتب از یعقوب بلندتر و بزرگتر بود، پس چرا چنین

اغراض تا چه حد ؟ لعنت به شیعه ای که این طرز تفکر رو داشته باشه !

و لعنت به کسی که از روی دشمنی (!) با شیعه در تلاشه که این نگاه شرک آمیزو ببنده به بیخ ریش شیعه :| (البته منظورم اونیه که این دروغارو نوشته ! شما که فقط زحمت کپی کردنشو کشیدی!)

هر چی میخوایم منطقی بحث کنیم .. نمیذارید ... واقعا این نوع بحث کردن جای تاسف داره که تمام تلاشتون رو گذاشتین برای مشرک نشون دادن شیعه !

حالا هر متن غرض ورزانه ای دستت اومد که نباید کپی کنی مهندس !

چنین تهمتی بر دختر گرامی پیامبر لطفا نزنید و با سند و قرآن صحبت کنید احسان خان

این متنو بخونید :

آيه 35 سوره مائده :
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آَمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَابْتَغُوا إِلَيْهِ الْوَسِيلَةَ .
وقتي به پش خدا مي رويد ، واسطه با خودتان ببريد .

معناي کلمه وسيله مطلق است ؛ چه عمل صالح و چه غير صالح ، چه افراد صالح و... را مي گيرد .
جالب اين است که جناب بغدادي در کتاب بلاغات النساء ، ص280

از قول حضرت زهرا سلام الله عليها نقل مي کند که در واپسين روز رحلت نبي مکرم که در مسجد خطبه خواند ، اين عبارت را خواند :

واحمدوا الله الذي لعظمته ونوره يبتغي من في السماوات والأرض إليه الوسيلة ،
ونحن وسيلته في خلقه ، ونحن خاصته ، ومحل قدسه ، ونحن محبته في غيبه ، ونحن ورثة أنبيائه .
خدا را سپاس مي گويم که به عظمت و نور او تمام آن چه در آسمانها و زمين هستند تقرب مي جويند . ما اهل بيت وسيله و واسطه خدا در زمين هستيم .

السقيفة وفدك - الجوهري - ص 100 – 101 و شرح نهج البلاغة - ابن أبي الحديد - ج 16 - ص 211 – 212 و البرهان في تفسير القرآن للبحراني : ج 2 ص 292 و الخصائص الكبرى للسيوطي : ج 2 ص 225 - 226 ( ب اختصاصه ( صلى الله عليه وآله ) بالكوثر والوسيلة ) .

همچنین ازجناب عکرمه که اهل سنت به او ارادت ويژه دارند ، در تاريخ بغداد ، ج 1 ، ص120 در ذيل آيه :
أُولَئِكَ الَّذِينَ يَدْعُونَ يَبْتَغُونَ إِلَى رَبِّهِمُ الْوَسِيلَةَ . الآسراء / 57 .
مي گويد مراد از وسيله :
النبي وعلي وفاطمة والحسن والحسين .
اين ها وسيله ها و واسطه هايي هستند که انسان را به خدا مي رساند .

و همچنين از قول ام المؤمنين عايشه نقل مي کند که در رابطه با حضرت امير گفت :
واقربهم عند الله وسيلة .
نزديک ترين وسيله به سوي خداي عالم علي بن أبي طالب عليه السلام است .
شرح نهج البلاغه ، ابن أبي الحديد ، ج2 ، ص267 به نقل از مسند احمد . و مناقب ابن مغازلي ، ص56 .

همين تعبير را: با اندک تغييري ابن حجر عسقلاني در فتح الباري ، ج12 ، ص253 دارد .

سيوطي در در المنثور که کتاب معتبر اهل سنت است ، ج1 ، 60ص و حاکم نيشابوري در مستدرک ، ج 2 ، ص615 نقل مي کند که حضرت آدم وقتي مي خواست متوسل شود به خدا ، اين جمله را گفت :
اللهم إني أسالك بحق محمد وآل محمد سبحانك لا إله الا أنت عملت سوأ وظلمت نفسي فاغفر لي انك أنت الغفور الرحيم اللهم إني أسالك بحق محمد وال محمد سبحانك لا إله الا أنت عملت سوأ وظلمت نفسي فتب على انك أنت التواب الرحيم فهؤلاء الكلمات التي تلقى آدم .
خود حضرت آدم وقتي مي خواهد به خداوند متوسل بشود ، با اين که هنوز محمد و آل محمد آفريده نشده اند ، به آبروي آن پنج تن خداوند را قسم مي دهد .
اين دستور خود قرآن است که مي فرمايد :
وَابْتَغُوا إِلَيْهِ الْوَسِيلَةَ . -

جناب عمر
وقتي مي‌آيد عباس را جلو مي‌‌آورد ، عباس را به خاطر ارتباطش با پيامبر جلو مي‌آورد . اين تعبير را دارد:

فاقتدوا أيها الناس برسول الله صلى الله عليه وآله وسلم في عمه العباس واتخذوه وسيلة إلى الله .
مردم عباس را وسيلۀ بين خودتان و خدا قرار دهيد .
نيل الأوطار ، الشوكاني ، ج 4 ، ص 32 – 33 و ذخائر العقبى ، احمد بن عبد الله الطبري ، ص 199 و المستدرك ، الحاكم النيسابوري ، ج 3 ، ص 334 و كتاب الدعاء ، الطبراني ، ص 607 و كنز العمال ، المتقي الهندي ، ج 13 ، ص 504 و تاريخ مدينة دمشق ، ابن عساكر ، ج 26 ، ص 328 – 329 و ... .

ابن حجر بعد از نقل حديث مي‌گويد :
ويستفاد من قصة العباس استحباب الاستشفاع بأهل الخير والصلاح وأهل بيت النبوة وفيه فضل العباس وفضل عمر لتواضعه للعباس ومعرفته بحقه .
فتح الباري ، ابن حجر ، ج 2 ، ص 413
از اين كار عمر استفاده مي‌كنيم كه هر گونه توسل به افراد صالح و اهل بيت پيامبر جايز است .

ای کاش شیعیان این دعاهای توحیدی که در صحیفه سجادیه نقل شده را میدیدند که ایشان میفرمایند:
اللهم! بک أستغیث وإیاک أرجو ولک أدعو وإلیک ألجأ وبک أثق وإیاک أستعین!. دعای شماره (52).
«پروردگارا! تنها به درگاه تو پناه میبرم، فقط به تو امید میبندم، تو را میخوانم و به تو پناه میجویم و اعتماد تنها به توست، و فقط از تو یاری میخواهم».
اللهم! إنی رأیت أن طلب المحتاج إلی المحتاج سفهٌ من رأیه وضلة عن عقله). دعای شماره (28).
«پروردگارا! من بر این باورم که حاجت خواهی یک نیازمند از نیازمندی دیگر نشانه کمخردی در رأی و گمراهی در عقل است».
اللهم! من توجه بحاجته إلی أحد من خلقک أو جعله سبب نجاحه دونک، فقد تعرض للحرمان... دعای شماره: (13).
«خداوندا! هرکس که حاجت به یکی از بندگان تو برد، یا یکی از آنها را سبب رواشدن حاجت خود پندارد، جز حرمان و ناکامی نصیبی حاصل نکند».
ائمه شیعه میفرمایند:حاجت خواهی از بنده نشانه کم خردی و گمراهی است!ولی مدعیان تشیع میگویند:باید حاجت را از شخصی آبرومند(من دون الله= از غیر خدا)خواست!! و نمیدانند که خداوند
ولی چه غریبند شیعیان با آیات قرآن!!

از دعاهای صحیفه سجادیه گفتین ...

اینارو دیدین ؟

مواردی از توسل امام سجاد علیه السلام به اهل بیت علیهم السلام به چشم می خورد ، از جمله:
دعای ۱۳
فَأَسْأَلُكَ بِكَ وَ بِمُحَمَّدٍ وَ آلِهِ صَلَوَاتُكَ عَلَيْهِمْ أَن لاَ تَرُدَّنِي خَائِبا...

دعای ۴۹
اللَّهُمَّ فَإِنِّي أَتَقَرَّبُ إِلَيْكَ بِالْمُحَمَّدِيَّةِ الرَّفِيعَةِ، وَ الْعَلَوِيَّةِ الْبَيْضَاءِ، وَ أَتَوَجَّهُ إِلَيْكَ بِهِمَا أَنْ تُعِيذَنِي مِنْ شَرِّ كَذَا وَ كَذَا

این لینک رو هم بعدا خودتون بخونین ...

آیا توسل شرک است؟! (جدید)

دیگه واقعا موندم چی بگم ؟!:|

آخرین ویرایش:

SunYar Architect

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
این تاپیکا راه به جایی نمیبره .. چون ما انقد متعصب هستیم که حتی حقایق رو نمیتونیم ببینم و به دنبال راهی هستیم که نطرمون رو به بقیه تحمیل کنیم و در واقع برا اثبات نظر خودمون حتی اگه شده تفسیر به رای میکنیم یا آیات رو رد میکنیم : ( نعوذوبالله )
ببینید آیه با این وضوح داره بهت میگه غیر از خدا را نخوانید بعد ما توجیه میکنیم به این دلایل میشه غیر از خدا رو خوند
بحث شیعه و سنی بودن رو بذاریم کنار .. فرض کنید میخوایم این مسئله رو ثابت کنیم که توسل و تمسک جستن به کسی غیر از خدا شرک هست یا نه ؟؟
خب با دلیل بگیم .. اگه آیه ارائه میشه تفسیر صحیح بیاریم و بگیم به این دلیل درسته یا نه ...
یکی میگه تمسک و توسل جستن به انبیا و امامان مجاز و عملی نیست که با آن مشرک بشیم بنابراین میاد و متوسل میشه به کسی یا چیزی که الان دیگه وجود نداره و عدم و نیستی رو پذیرا شده تا یک روز که دوباره زنده بشه و احیا بشه نزد خدا جل جلاله
شما فرض کنید کسی انواع و اقسام گناه ها رو مرتکب میشه ، حالا آیا درسته بیاد و از امام عصر و یا پیغمبر مورد قبولش استغفار بخواد ؟؟ طبیعتأ نه !!! بنابراین میتونیم بگیم توسل هم یه چیزی مث همینه.. ما همونطور که فقط از خدا میخوایم گناهامون رو ببخشه ، از ذات پاک خودش هم باید طلب نیاز کنیم نه درگاه و بارگاه دیگری که الان وجود نداره .. هرچند که روح در پیشگاه خداست اما روح هیچ مرده ای نمیتونه با روح ما ارتباط داشته باشه و ما خواسته هامون رو از اون بخوایم
در کل من اگه فرد صالحی باشم و عمل خوبی انجام دادم میتونم به اون عمل نیکم متوسل بشم .. به چه معنا ؟؟ به این معنا که اون عمل من مایه دوری از رنج و عذاب الهی بشه و اونو درواقع وسیله ای برای دفع عذاب بدونم... حالا ایا یک شخص غایب میتونه منو از جهالت و نادانی نجات بده به واسطه خوب بودن خودش ؟؟ چ بسا که من بد هستم و شرور و فاسد ..
اگه متوسل شدن به غیر از خدا درسته چرا خدا این همه آیه برای نفی از این عمل آورده ؟؟
نمونه بارزش همین آیات 13 و 14 سوره فاطر که به صراحت تمام متوسل شدن و تمسک جستن به غیر از ذات الله جل جلاله رو رد میکنه و اون رو یک کفر میدونه .. خدا وند یزدان که گفته اش مطلابق حقه و جز حق نمیگه و همه آیاتش برای هدایت و رستگاری ماست

سوره فاطر آيه 13
متن آيه : ‏

يُولِجُ اللَّيْلَ فِي النَّهَارِ وَيُولِجُ النَّهَارَ فِي اللَّيْلِ وَسَخَّرَ الشَّمْسَ وَالْقَمَرَ كُلٌّ يَجْرِي لِأَجَلٍ مُّسَمًّى ذَلِكُمُ اللَّهُ رَبُّكُمْ لَهُ الْمُلْكُ وَالَّذِينَ تَدْعُونَ مِن دُونِهِ مَا يَمْلِكُونَ مِن قِطْمِيرٍ

‏ترجمه : ‏
‏خدا شب را داخل در روز ، و روز را داخل در شب مي‌كند . او خورشيد و ماه را مسخر كرده است ( و براي سود انسانها به گردش و چرخش انداخته است ) . هر يك از آن دو تا مدّت معيّن و سرآمد روشني به حركت خود ادامه مي‌دهند . آن كسي كه ( درازي و كوتاهي شبها و روزها و نظام نور و ظلمت و حركات دقيق ماه و خورشيد را سر و سامان داده است ) الله است كه خداوندگار شما است ، و مالكيّت و حاكميّت ( جهان هستي ) از آن او است . و بجز او كساني كه به فرياد مي‌خوانيد ( و پرستش مي‌نمائيد ) حتي مالكيّت و حاكميّت پوسته نازك خرمائي را ندارند .‏

‏توضيحات : ‏
‏« يُولِجُ » : ( نگا : آل‌عمران‌ / 27 ، حجّ‌ / 61 ، لقمان‌ / 29 ) / « أَجَلٍ مُّسَمّيً » : ( نگا : رعد / 2 ، روم‌ / 8 ، لقمان‌ / 29 ) . « تَدْعُونَ » : ( نگا : انعام‌ / 40 و 41 و 56 ، اعراف‌ / 37 و 194 و 197 ، اسراء / 67 ، مريم‌ / 48 ، حجّ‌ / 73 ) . « قِطْمِيرٍ » : پوسته نازك و سفيدرنگ پيرامون هسته خرما ، كه نشان و نماد ناچيزي و كمي است .‏

سوره فاطر آيه 14
متن آيه : ‏
إِن تَدْعُوهُمْ لَا يَسْمَعُوا دُعَاءكُمْ وَلَوْ سَمِعُوا مَا اسْتَجَابُوا لَكُمْ وَيَوْمَ الْقِيَامَةِ يَكْفُرُونَ بِشِرْكِكُمْ وَلَا يُنَبِّئُكَ مِثْلُ خَبِيرٍ ‏

‏ترجمه : ‏
اگر آنها را ( براي حل مشكلات و رفع گرفتاريهاي خود ) به فرياد بخوانيد ، صداي شما را نمي‌شنوند ، و ( به فرض ) اگر هم بشنوند ، توانائي پاسخگوئي به شما را ندارند ، و ( گذشته از اين ) در روز قيامت انبازگري و شرك‌ورزي شما را رد مي‌كنند ( و مي‌گويند : شما ما را پرستش نكرده‌ايد ) . و هيچ كسي همچون ( خداوند ) آگاه ( از احوال آخرت ، به گونه قطع و يقين ، از چنين مطالبي ) تو را باخبر نمي‌سازد .‏

‏توضيحات : ‏
‏« يَكْفُرُونَ بِشِرْكِكُمْ » : ( نگا : يونس‌ / 28 ، قصص‌ / 63 ) . « خَبِيرٍ » : مراد ذات پاك الله است كه از تمام عالم هستي و ذرّه ذرّه آن آگاه است و دنيا و آخرت و گذشته و حال و آينده در پيشگاه علم او روشن و آشكار و يكسان است .‏

محمودپور

عضو جدید
کاربر ممتاز
دیگه همین مونده بود که برای اثبات ادعای اشتباه خودتون ،آیات قرآن رو تحریف کنید ! دست مریزاد !

واقعا واضح نیست که برادران یوسف از یعقوب خواستند تا
از خدا براشون طلب مغفرت کنه ؟

کجا گفته که بابا مارو ببخش به خاطر ظلمی که بهت کردیم ؟ :surprised:

کاری به علما ندارم ... خودمون که دوزار درک داریم از آیه ی قرآن ؟:|

بابت این همه مطلبی که جمع کردین و گذاشتین ممنونم ولی کاش به جای گیر دادن به شیعه و تلاش (!) برای محکوم کردنش اونم در کمال بی انصافی ... قبلش چند دقیقه وقت میذاشتین و تمام پستای منو توی تاپیک به طور کامل میخوندین !

اینقدر واضح توضیح دادم که مجبور نشم دوباره تکرارشون کنم !

خیلی خوبه از علی (ع) خطبه گذاشتین ... احیانا حکمت 63 نهج البلاغه در مورد شفاعت !

این چی ؟ اینو دیدین ؟

اى مردم اين حقيقت را از خاتم پيامبران بياموزيد كه فرمود: هر كه از ما مى ‏ميرد، در حقيقت نمرده است و چيزى از ما كهنه نمى‏ شود. پس آنچه نمى‏ دانيد، نگوييد، زيرا بسيارى از حقايق در امورى است كه نا آگاهانه انكار مى‏ كنيد(خطبه 87/14-17)

نکنه فقط یه سریاش مورد قبولتونه ؟:|

ضمن اینکه ما در مورد یه سری مرده ی معمولی حرف نمیزنیم ! داریم از انبیا و ائمه میگیم که شهید شدن و مشمول آیه ی 169 سوره آل عمران میشن ... مرده نیستن !

اغراض تا چه حد ؟ لعنت به شیعه ای که این طرز تفکر رو داشته باشه !

و لعنت به کسی که از روی دشمنی (!) با شیعه در تلاشه که این نگاه شرک آمیزو ببنده به بیخ ریش شیعه :| (البته منظورم اونیه که این دروغارو نوشته ! شما که فقط زحمت کپی کردنشو کشیدی!)

هر چی میخوایم منطقی بحث کنیم .. نمیذارید ... واقعا این نوع بحث کردن جای تاسف داره که تمام تلاشتون رو گذاشتین برای مشرک نشون دادن شیعه !

حالا هر متن غرض ورزانه ای دستت اومد که نباید کپی کنی مهندس !

این متنو بخونید :

از دعاهای صحیفه سجادیه گفتین ...

اینارو دیدین ؟

مواردی از توسل امام سجاد علیه السلام به اهل بیت علیهم السلام به چشم می خورد ، از جمله:
دعای ۱۳
فَأَسْأَلُكَ بِكَ وَ بِمُحَمَّدٍ وَ آلِهِ صَلَوَاتُكَ عَلَيْهِمْ أَن لاَ تَرُدَّنِي خَائِبا...

دعای ۴۹
اللَّهُمَّ فَإِنِّي أَتَقَرَّبُ إِلَيْكَ بِالْمُحَمَّدِيَّةِ الرَّفِيعَةِ، وَ الْعَلَوِيَّةِ الْبَيْضَاءِ، وَ أَتَوَجَّهُ إِلَيْكَ بِهِمَا أَنْ تُعِيذَنِي مِنْ شَرِّ كَذَا وَ كَذَا

این لینک رو هم بعدا خودتون بخونین ...

آیا توسل شرک است؟! (جدید)

دیگه واقعا موندم چی بگم ؟!:|

سلام، می دونید مشکل کجاست که این اختلافات هیچ وقت به نتیجه نمی رسه، مشکل اینه که یک طرف از دلایل عقلی سوال می کنه و طرف مقابل از با دلایل نقلی جواب می ده، شما که فرد منطقی هستین ( حداقل برداشت من اینه )، لطفاً با دلایل عقلی هم جواب دوستان رو بدین به عبارتی زمانی که خدا از رگ گردن به ما نزدیک تر است چه احتیاجی به دیگران ( حالا هر قدر مقرب به خدا که البته قاعدتاً اون قرب به اندازه رگ گردن نیست. ) هست؟ ( دلیل عقلی لطفاً، منطق ناب، باور کنید احتیاجی نیست آیه ای کپی بفرمایید. )

بالا