مشاوره، پرسش و پاسخ و درخواستهای بخش باغبانی

mu-hamid

عضو جدید
سلام
من یک درخت سیب حدود 6 سال است کاشتم منتهی هنوز هیچ گلی نداده.رقم آن هم بنا به گفته فروشنده نهال گلدن هست.لطفا راهنمایی بکنید. یکی از دوستانم که کشاورزی خونده میگه باید اخر زمستون پیوند بزنم....

hfarda2011

عضو جدید
کاربر ممتاز
يه درخت انگورم دارم انگوراش پاييزيه ولي نميدونم چراسياه ميشن( نقطه نطقه لك ميزنه سياه ميشه!!!)

سلام دوست عزیز
اگه مشکلات گیاهان خودتون را درقسمت گیاهپزشکی مطرح کنید زودتر جواب میگیرید.
درخت شما مورد حمله یک نوع قارچ هست.که با سمپاشی با یکی از قارچکشهای زیر میتونید مانع سیاه شدن بشید.
توپاس-گوگرد-فلینت-استروبی و....

masoud_esmaili

عضو جدید
سلام بچه ها به راهنمايي تون نياز دارم تو رو خدا راهنماييم كنين...DSC00047.jpg
اين گل و از جاهايي كه با دايره ساه مشخص شده داداشم حس مهندسي گرفته برداشته بريده(قلمه زده)الانم مشكل اينجاست كه نميدونم چيكار كنم تا اونا رشد كنن،ريشه بزنن و زنده بمونن؟؟؟؟؟
جواب سريع ميخوامممممممممممم

adsl2010

عضو جدید
با سلام
از آنجایی که این درختان دارای خواب زمستانه هستند و همچنین به میزان رطوبت حساس هستند .
از لحاط اینجانب بهترین زمان کاشت این درختان ابتدا تا اواسط اردیبهشت ما بعد از سرمای بهاره است .
:gol:موفق باشید:gol:

hfarda2011

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام بچه ها به راهنمايي تون نياز دارم تو رو خدا راهنماييم كنين...مشاهده پیوست 151034
اين گل و از جاهايي كه با دايره ساه مشخص شده داداشم حس مهندسي گرفته برداشته بريده(قلمه زده)الانم مشكل اينجاست كه نميدونم چيكار كنم تا اونا رشد كنن،ريشه بزنن و زنده بمونن؟؟؟؟؟
جواب سريع ميخوامممممممممممم

سلام
اگه اشتباه تکنم کاکتوس شب است .
جز اونهایی هست که ریشه های هوایی داره-اون قسمت هایی که از قسمت باریک شکسته را در خاک با فرمول زیر بگذارید وقسمت های دیگر را اگه مماس با خاک بگذارید ریشه میزنه نگران نباشید.فقط قسمت بریده شده را باید بگذارید اول خشک بشه. روش تکثیر را کامل براتون مینویسم:
کاکتوسها خاکهایی با خلل وفرج وزهکشی مناسب را می پسندند.ترکیب خاک کاکتوسها بایستی به صورتیکی از فرمول های زیر باشد.1- یک قسمت خاک باغچه+یک قمت ماسه+یک قسمت کمپوست
یا 2- یک دوم خاک پیت+یک قسمت ماسه +یک قسمت کمپوست.
کود مورد استفاده برای تقویت آنها باید ازت کمتر داشته وپتاس بیشتر.
در کل موارد تکثیر یک کاکتوس یه شرح ذیل است.
کاکتوس ها از راه قلمه زدن به راحتی تکثیر می شوند.ولی این عمل بیشتر از کاکتوس های جزء جزء صورت می گیرد.زیرا به گیاه آسیب کمتری می زند.از جوانه هایی استفاده کنید که سطح تماس کمتری با گیاه دارند.از گرفتن قلمه از پایه گیاه خودداری کنید.رطوبت این قسمت از گیاه بیشتر است و خطر گندیدگی گیاه مادر بیشتر است.اگر این کار را کردید و پایه گیاه شروع به فاسد شدن کرد سریعا قسمت گندیده را جدا کرده و گیاه مادر را یک هفته خارج از خاک قرار داده و سپس به گلدان انتقال دهید.بهترین زمان برای این کار بهار است ولی در دیگر فصول نیز این کار امکان پذیر است.برای این کار از چاقویی تیز استفاده کنید. از چاقوی اره ای استفاده نکنید. کاکتوس ها سر و ته رشد نمی کنند ،بنابر این وقتی چند برش از یک کاکتوس بر می دارید به این نکته دقت کنید. برای جلوگیری از بین رفتن کاکتوس و پوسیدگی ان قبل از اینکه ان را در خاک قرار دهید چند روزی ان را در سایه قرار دهید تا قسمت بریده شده خشک شود .هر چه قدر کاکتوس بزرگتر باشد به زمان بیشتری برای خشک شدن احتیاج دارد(3 تا 15روز).هم چنین گرم وسرد بودن هوا نیز به ترتیب موجب کاهش و افزایش زمان خشک شدن می شود. پس از این دوره ان را در گلدانی با زه کشی مناسب قرار داده مانند دیگر کاکتوس های بالغ ابیاری کنید. معمولا 2 تا 3 هفته طول می کشد تا ریشه ها نمایان شوند.مراقب میزان آبیاری کاکتوس باشید.کاکتوسها با آب زیاداز حد بیشتر از بین می روند تا با آب کم.

آخرین ویرایش:

masoud_esmaili

عضو جدید
سلام
اگه اشتباه تکنم کاکتوس شب است .
جز اونهایی هست که ریشه های هوایی داره-اون قسمت هایی که از قسمت باریک شکسته را در خاک با فرمول زیر بگذارید وقسمت های دیگر را اگه مماس با خاک بگذارید ریشه میزنه نگران نباشید.فقط قسمت بریده شده را باید بگذارید اول خشک بشه. روش تکثیر را کامل براتون مینویسم:
کاکتوسها خاکهایی با خلل وفرج وزهکشی مناسب را می پسندند.ترکیب خاک کاکتوسها بایستی به صورتیکی از فرمول های زیر باشد.1- یک قسمت خاک باغچه+یک قمت ماسه+یک قسمت کمپوست
یا 2- یک دوم خاک پیت+یک قسمت ماسه +یک قسمت کمپوست.
کود مورد استفاده برای تقویت آنها باید ازت کمتر داشته وپتاس بیشتر.
در کل موارد تکثیر یک کاکتوس یه شرح ذیل است.
کاکتوس ها از راه قلمه زدن به راحتی تکثیر می شوند.ولی این عمل بیشتر از کاکتوس های جزء جزء صورت می گیرد.زیرا به گیاه آسیب کمتری می زند.از جوانه هایی استفاده کنید که سطح تماس کمتری با گیاه دارند.از گرفتن قلمه از پایه گیاه خودداری کنید.رطوبت این قسمت از گیاه بیشتر است و خطر گندیدگی گیاه مادر بیشتر است.اگر این کار را کردید و پایه گیاه شروع به فاسد شدن کرد سریعا قسمت گندیده را جدا کرده و گیاه مادر را یک هفته خارج از خاک قرار داده و سپس به گلدان انتقال دهید.بهترین زمان برای این کار بهار است ولی در دیگر فصول نیز این کار امکان پذیر است.برای این کار از چاقویی تیز استفاده کنید. از چاقوی اره ای استفاده نکنید. کاکتوس ها سر و ته رشد نمی کنند ،بنابر این وقتی چند برش از یک کاکتوس بر می دارید به این نکته دقت کنید. برای جلوگیری از بین رفتن کاکتوس و پوسیدگی ان قبل از اینکه ان را در خاک قرار دهید چند روزی ان را در سایه قرار دهید تا قسمت بریده شده خشک شود .هر چه قدر کاکتوس بزرگتر باشد به زمان بیشتری برای خشک شدن احتیاج دارد(3 تا 15روز).هم چنین گرم وسرد بودن هوا نیز به ترتیب موجب کاهش و افزایش زمان خشک شدن می شود. پس از این دوره ان را در گلدانی با زه کشی مناسب قرار داده مانند دیگر کاکتوس های بالغ ابیاری کنید. معمولا 2 تا 3 هفته طول می کشد تا ریشه ها نمایان شوند.مراقب میزان آبیاری کاکتوس باشید.کاکتوسها با آب زیاداز حد بیشتر از بین می روند تا با آب کم.

خيلي ممنون خيلي لطف كردي عزيزم

khaNuMi

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام. در مورد دوتا اصطلاح CF, CMدر براورد رسوب مطلب میخاستم چطور از روی اینا رسو ب رو براورد میکنن؟

Arash_3f

عضو جدید
سلام بچه ها؛خسته نباشید
من چند تا نمونه سوال از درس خاکشناسی عمومی (مهندسی آب) میخواستم؛اگه لطف کنید بزارید ممنونتون میشم
راستی جزوه آزمایشگاه خاک شناسی و همچنین نمونه سوال آزمایشگاه رو هم میخواستم...(نمونه سوال آزمایشگاه رو خیلی نیاز دارم چون نمیدونم طرز سوال دادن آزمایشگاه چجوریه؟؟؟!!!)
ممنووون

mdm0158

عضو جدید
شرایط کاشت درخت پسته

شرایط کاشت درخت پسته

[h=2]شرایط کاشت درخت پسته[/h]سلام خسته نباشید چند تا سوال داشتم

1. درخت پسته چه میزان آب واسه محصول دهی مناسب نباز داره؟

2. شرایط دما و آب و هوای منطقه چطور باید باشه؟ (لطف کنید با ذکر نام شهری مناسب باشه و دما و آب هوا ذکر شه )

3. برای کاشت انبوه به چه نکاتی باید دقت کرد؟

4. از نظر اقتصادی حدودا 7000 متر برای شروع اگه نکات رعایت شه و محصول دهی کنه سود تقریبیش چقده؟

5. کلا نکاتی که برای شروع این کار نیاز به دونستن داره ذکر شه

6. راهی واسه مقابله صد در صد با ضرر و زیان افت و تغییر آب و هوا ...... هست ؟!

ممنون از دوستان گل

Arash_3f

عضو جدید
سلام بچه ها؛خسته نباشید
من چند تا نمونه سوال از درس خاکشناسی عمومی (مهندسی آب) میخواستم؛اگه لطف کنید بزارید ممنونتون میشم
راستی جزوه آزمایشگاه خاک شناسی و همچنین نمونه سوال آزمایشگاه رو هم میخواستم...(نمونه سوال آزمایشگاه رو خیلی نیاز دارم چون نمیدونم طرز سوال دادن آزمایشگاه چجوریه؟؟؟!!!)
ممنووون

بچه ها سوال قبلیمو چرا جواب نمیدید...؟؟؟!!!

استاد آزمایشگاه ما 1 سوال گفت که مثلا سوالای آزمایشگاه مثل اون میاد واقعا اون سوال مفهومی و تقریبا به آزمایشهای آزمایشگاه هیچ ربطی نداشت...(یعنی کاملا از مفهوم آزمایش ها بود)
میخواستم ببینم داخل سایت گزارش کار آزمایشگاه هست یا کلا 1 چیزی که آزمایش ها رو به طور کامل توضیح داده باشه...؟؟؟؟!!!!
ممنووون

yekariayi

متخصص هیدرولیک
کاربر ممتاز
بچه ها سوال قبلیمو چرا جواب نمیدید...؟؟؟!!!

استاد آزمایشگاه ما 1 سوال گفت که مثلا سوالای آزمایشگاه مثل اون میاد واقعا اون سوال مفهومی و تقریبا به آزمایشهای آزمایشگاه هیچ ربطی نداشت...(یعنی کاملا از مفهوم آزمایش ها بود)
میخواستم ببینم داخل سایت گزارش کار آزمایشگاه هست یا کلا 1 چیزی که آزمایش ها رو به طور کامل توضیح داده باشه...؟؟؟؟!!!!
ممنووون

سلام دوست عزیز
من ترم 3 کارشناسی این درسو داشتم و متاسفانه گزارش کاراشو ندارم
فقط یادمه خیلی از آزمایشاش تو درس آبیاری عمومی تکرار شده بود
میخوای از بچه های سال بالاییت کمک بگیر و گزارش کارای اونارو بگیر

یا سوالاتتو اینجا مطرح کن تا بچه ها تو مفهومش کمکت کنن
اگه کمکی هم از دست من بر بیاد خوشحال میشم کمکت کنم
پس موردی سوالاتتو بپرس

x_ray1992

عضو جدید
سلام بچه ها؛خسته نباشید
ممنووون

سلام دوست عزیز من جزوه آزمایشگاه خاکشناسی رو دارم یه 44 صفحه ای است .باید تا شب منتظر باشین تا براتون اسکنش کنم:D

آخرین ویرایش:

Eshgh Khoodayi

عضو جدید
کاربر ممتاز
نه بابا روزانه ام برم آزاد
دانشگاه خوب میخوام برم مثل فردوسی گرگان ساری

• Like
واکنش ها: n30e

mdm0158

عضو جدید
ای بابا مارو ببین به امید کیاییم میدونم موقع امتحاناس ولی خوب یه راهنمایی کوچیک طوری نمیشه

"Pejman"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی گیاهان دارویی
شرایط کاشت درخت پسته

سلام خسته نباشید چند تا سوال داشتم

1. درخت پسته چه میزان آب واسه محصول دهی مناسب نباز داره؟

2. شرایط دما و آب و هوای منطقه چطور باید باشه؟ (لطف کنید با ذکر نام شهری مناسب باشه و دما و آب هوا ذکر شه )

3. برای کاشت انبوه به چه نکاتی باید دقت کرد؟

4. از نظر اقتصادی حدودا 7000 متر برای شروع اگه نکات رعایت شه و محصول دهی کنه سود تقریبیش چقده؟

5. کلا نکاتی که برای شروع این کار نیاز به دونستن داره ذکر شه

6. راهی واسه مقابله صد در صد با ضرر و زیان افت و تغییر آب و هوا ...... هست ؟!

ممنون از دوستان گل

1- جواب سوال اول:
جدول راهنمای آبیاری باغات پسته بر اساس روش آبیاری
شیوه آبیاری بافت خاک شیب زمین دور آبیاری طول ردیف (متر) غرقابی (نواری ) سنگین ۰٫۴ – ۰٫۱ ۳۵ ۱۰۰- ۱۵۰ غرقابی (نواری) متوسط ۰٫۸ – ۰٫۱ ۳۰ ۵۰ – ۱۰۰ غرقابی (نواری) سبک ۰٫۸- ۰٫۱ ۲۵ ۳۰- ۵۰ بابلر از سبک تا سنگین - ۲۵-۳۵ ۳۰- ۱۰۰ قطره ای از سبک تا سنگین - ۱۰ – ۲۰ ۶۰ جدول نیاز آبی باغات پسته (m3/ha/year ) شیوه آبیاری نیاز آبیm3/ha/year عمق آبیاری (mm ) جریان ورودیl/s غرقابی (نواری )حدود۹۰۰۰۲۰۰ ۲- ۴ غرقابی (نواری ) حدود۹۰۰۰۱۵۰ ۳- ۵ غرقابی (نواری ) حدود۹۰۰۰۱۰۰ ۵- ۷ بابلر ۶۵۰۰ ۱۰۰- ۲۰۰ - قطره ای ۴۰۰۰- ۵۰۰۰ ۱۰۰- ۲۰۰ - جدول راهنمای تفسیر کیفیت آب آبیاری معیار های کیفی آب مناسب متوسط نامناسب شوری ٧۵/٠ ٧۵/. تا ٣ ٣ ( میلی موس بر سانتی متر) سدیم (SAR) کمتر از ۳ ۳ – ۹ بیشتر از ۹ کلر mol/m3 کمتر از ۴ ۴ – ۱۰ بیشتر از ۱۰ بر ” ۰٫۷۵ ۰٫۷۵ -۲ بیشتر از ۲ بی کربنات mol/m3 کمتر از ۱٫۵ ۱٫۵– ۸٫۵ بیشتر از ۸٫۵ اسیدیته ۶٫۵ – ۸٫۴
2- مثلا شهر کاشان- آب و هوا گرم و خشک- حداقل 45 و حداکثر تا 10 درجه زیر صفر
3- سوالتون خیلی کلی هست. جزئی تر سوال بپرسید
4- این سوالتون هم خیلی مناسب نیست دوست گرامی. باید خدمتتون عرض کنم که 7000 متر خوبه اما اینکه چقدر سود داره باید خدمتتون عرض کنم که سود و ضررش بستگی به سال آوری و خیلی از مسائل دیگه داره. اما در نهایت باید بگم بهتون که حداقل 6 سال باید زحمت بکشید و هیچی پول تو جیبتون نمیره چون محصولی ندارید تا گیاه به سن باردهی برسه.
5- بهترین نکته اینه که شما از همون اول با یک پساته کار خبره صحبت کنید و از همون اول یکی رو مشاور زمین و باغ خودتون کنین. مطمنا بهتر از ما جوابتون را خواهند داد چون شرایط را از نزدیک میبینند.
6- راهی برای مقابله 100 درصدی در هیچ گیاهی نیست. بلاخره 1 درصدی را هم برای افت محصول بگذارید.

نکاتی که باید خدمتتان عرض کنم:
شما اول از همه باید بفرمایید زمینتون در کجای ایران هست و چه منطقه ایی و بر اساس شرایط اون منطقه سوالتونو مطرح بفرمایید. لطفا از طرح سوالات کلی بپرهیزید. :gol:

x_ray1992

عضو جدید
نه عوض نکن به جاش سرمایه گذاری کن واسه ارشدت از الان تا یه دانشگاه خوب قبول شی

منم با نظر ایشون موافقم دانشگاهتونو عوض کنید که چی بشه ؟؟؟ مطمئن باشین که اگه بخوایین میتونید توی همین جایی که هستین موفقیت های زیادی کسب کنیددانشگاههای خوب و بدم زیاد فرقی ندارن،دانشگاه بهتر از اینم اگه برید باید فقط تلاش کنید چون اگه توی بهترین دانشگاه ایرانم که باشین اگه تلاشتونو نکنید به جایی نمیرسیدپس اگه میخوایید وققتتونو بزارید برای کنکور که فقط دانشگاهتونو عوض کنید فک نمیکنم از نظر من ارزششو داشته باشه(البته شایدم داشته باشه،ولی از نظر من ....)

آخرین ویرایش:

gsm1

کاربر فعال مهندسی کشاورزی ,
خوب الان میرم دانشگاه خوب تا پایه ام قوی تر بشه؟!
بهتر نیست؟!

عزیز جان رشته ات رو عوض کن ببین چقدر جوان نازنین تو همین تالار کشاورزی خوندن؟بازار کار رشته های کشاورزی خوب نیست!البته اگه امکان داشتن فعالیت در زمینه کشاورزی براتون هست گرایشتونو عوض کنید ولی اگه فقط داشتن مدرک تحصیلی براتون مهمه که فرقی نداره کجا بخونید!
موفق باشید

yekariayi

متخصص هیدرولیک
کاربر ممتاز
کارشناسی ارشد و دکترا

لطفا به اين بخش انتقال پيدا كند اين تاپيك
متشكرم.

نه نیازی نیست دوست عزیز
چون اولین تاپیک و بحث ربطی به کارشناسی ارشد و دکتری نداره
و راجع به کنکور سراسریه
پس نیازی به انتقال نیست یا به تاپیک زیر منتقل بشه بهتره

سوال و درخواست مطلب مهندسی آب

mehdi_mechanics

عضو جدید
همه چیز در مورد تولید ورمی کمپوست

همه چیز در مورد تولید ورمی کمپوست

اگر سوالتان در مورد ورمی کمپوست از تولید به مصرف عجله ای است به این وب سایت مراجعه کنید من خیلی چیزها ازش یاد گرفتم
و اینکه در قسمت نظرها می تونید سوالتان را بپرسید

**زهره**

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام دوستان
بچه ها کسی میدونه برای تشخیص همگنی ایستگاه ها باید چکار کنیم ؟
منظورتون از همگنی ایستگاهها همگنی ارقام برداشت شده از ایستگاههاست؟
دوست من باید آزمون همگنی دنباله ها و جرم مضاعف رو بر روی ایستگاه ها انجام بدین. توی کتاب هیدرولوژی دکتر علیزاده این آزمونها کاملا توضیح داده شده است.
موفق باشین