شرایط کاشت درخت پسته
سلام خسته نباشید چند تا سوال داشتم
1. درخت پسته چه میزان آب واسه محصول دهی مناسب نباز داره؟
2. شرایط دما و آب و هوای منطقه چطور باید باشه؟ (لطف کنید با ذکر نام شهری مناسب باشه و دما و آب هوا ذکر شه )
3. برای کاشت انبوه به چه نکاتی باید دقت کرد؟
4. از نظر اقتصادی حدودا 7000 متر برای شروع اگه نکات رعایت شه و محصول دهی کنه سود تقریبیش چقده؟
5. کلا نکاتی که برای شروع این کار نیاز به دونستن داره ذکر شه
6. راهی واسه مقابله صد در صد با ضرر و زیان افت و تغییر آب و هوا ...... هست ؟!
ممنون از دوستان گل
1- جواب سوال اول:
جدول راهنمای آبیاری باغات پسته بر اساس روش آبیاری
شیوه آبیاری بافت خاک شیب زمین دور آبیاری طول ردیف (متر) غرقابی (نواری ) سنگین ۰٫۴ – ۰٫۱ ۳۵ ۱۰۰- ۱۵۰ غرقابی (نواری) متوسط ۰٫۸ – ۰٫۱ ۳۰ ۵۰ – ۱۰۰ غرقابی (نواری) سبک ۰٫۸- ۰٫۱ ۲۵ ۳۰- ۵۰ بابلر از سبک تا سنگین - ۲۵-۳۵ ۳۰- ۱۰۰ قطره ای از سبک تا سنگین - ۱۰ – ۲۰ ۶۰
جدول نیاز آبی باغات پسته (m3/ha/year
) شیوه آبیاری نیاز آبیm3/ha/year عمق آبیاری
(mm ) جریان ورودیl/s غرقابی (نواری )حدود۹۰۰۰۲۰۰ ۲- ۴ غرقابی (نواری ) حدود۹۰۰۰۱۵۰ ۳- ۵ غرقابی (نواری ) حدود۹۰۰۰۱۰۰ ۵- ۷ بابلر ۶۵۰۰ ۱۰۰- ۲۰۰ - قطره ای ۴۰۰۰- ۵۰۰۰ ۱۰۰- ۲۰۰ -
جدول راهنمای تفسیر کیفیت آب آبیاری معیار های کیفی آب مناسب متوسط نامناسب شوری ٧۵/٠ ٧۵/. تا ٣ ٣ ( میلی موس بر سانتی متر)
سدیم (
SAR) کمتر از ۳ ۳ – ۹ بیشتر از ۹
کلر mol/m3 کمتر از ۴ ۴ – ۱۰ بیشتر از ۱۰
بر ” ۰٫۷۵ ۰٫۷۵ -۲ بیشتر از ۲
بی کربنات mol/m3 کمتر از ۱٫۵ ۱٫۵– ۸٫۵ بیشتر از ۸٫۵
اسیدیته ۶٫۵ – ۸٫۴
2- مثلا شهر کاشان- آب و هوا گرم و خشک- حداقل 45 و حداکثر تا 10 درجه زیر صفر
3- سوالتون خیلی کلی هست. جزئی تر سوال بپرسید
4- این سوالتون هم خیلی مناسب نیست دوست گرامی. باید خدمتتون عرض کنم که 7000 متر خوبه اما اینکه چقدر سود داره باید خدمتتون عرض کنم که سود و ضررش بستگی به سال آوری و خیلی از مسائل دیگه داره. اما در نهایت باید بگم بهتون که حداقل 6 سال باید زحمت بکشید و هیچی پول تو جیبتون نمیره چون محصولی ندارید تا گیاه به سن باردهی برسه.
5- بهترین نکته اینه که شما از همون اول با یک پساته کار خبره صحبت کنید و از همون اول یکی رو مشاور زمین و باغ خودتون کنین. مطمنا بهتر از ما جوابتون را خواهند داد چون شرایط را از نزدیک میبینند.
6- راهی برای مقابله 100 درصدی در هیچ گیاهی نیست. بلاخره 1 درصدی را هم برای افت محصول بگذارید.