مسابقه سین جیم

بانو امین

مدیر تالار اسلام و قرآن
عضو کادر مدیریت
مدیر تالار
کاربر ممتاز
این 5 تا 4/5 برای وقتی که بود که هرکدوم بلند میشدن و سهم خودشون رو برمیداشتن و یکی مینداختن بیرون
بعد یه مرحله هم هست که همگی باهم بلند میشن و تقسیم میکنن و نارگیل اضافی باقی نمیمونه

خب چیزی باقی نمیمونه که حسابش کنیم

olel_albab

مدیر تالار ریاضی
مدیر تالار
کاربر ممتاز
آفرین درسته
چیزی که یادتون رفته یه 4/5 دیگه برای آخرین باری که نارگیلها رو تقسیم میکنن هست بدون منهای یک ^_^
و بقیه ی حلش هم یه نکات خاصی داره
حالا اگه آقای اولی الباب صلاح دیدن یه راهنمایی بکنن

در نهایت به یک معادله سیاله می رسیم، البته یکی از راه های ساده این مساله، از روش معادله سیاله یا معادله دیوفانتی هست:

معادله سیاله یا معادلهٔ دیوفانتی در ریاضیات معادله ای چند جمله ای است که در آن بیش از یک مجهول داشته باشیم. دستگاه معادلات دیوفانتی دستگاهی از معادلات چند مجهولی است که در آن تعداد مجهول‌ها از تعداد معادله‌ها بیشتر باشد. ممکن است معادله دیوفانتی جواب نداشته باشد، ممکن است جواب منحصر به فرد و یا بیشمار جواب داشته باشد.
مثالی از معادله دیوفانتی:

بانو امین

مدیر تالار اسلام و قرآن
عضو کادر مدیریت
مدیر تالار
کاربر ممتاز

در نهایت به یک معادله سیاله می رسیم، البته یکی از راه های ساده این مساله، از روش معادله سیاله یا معادله دیوفانتی هست:

معادله سیاله یا معادلهٔ دیوفانتی در ریاضیات معادله ای چند جمله ای است که در آن بیش از یک مجهول داشته باشیم. دستگاه معادلات دیوفانتی دستگاهی از معادلات چند مجهولی است که در آن تعداد مجهول‌ها از تعداد معادله‌ها بیشتر باشد. ممکن است معادله دیوفانتی جواب نداشته باشد، ممکن است جواب منحصر به فرد و یا بیشمار جواب داشته باشد.
مثالی از معادله دیوفانتی:

الان من یک مقدار باقیمانده دارم بعد از اینکه صبح یکی از ملوان ها سهمش رو برمیداره که میشه 4/5 آخرین عبارتی که نوشتم و این یک مجهولیه
مجهول دوم چیه؟ :confused:

nazanin1991

دستیار مدیر تالار اسلام و قرآن
کاربر ممتاز
سلام من به این معادله رسیدم که احتمال زیاد غلطه منتها همینم بلد نیستم حل کنم :||

1024a-15625k=7380

a = n-1
k=معادله آخر که ملوان ها تقسیم کردن و هیچی اضافه نموند رو برابر 5k در نظر گرفتم :|

.:Shila:.

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام من به این معادله رسیدم که احتمال زیاد غلطه منتها همینم بلد نیستم حل کنم :||

1024a-15625k=7380

a = n-1
k=معادله آخر که ملوان ها تقسیم کردن و هیچی اضافه نموند رو برابر 5k در نظر گرفتم :|

یکی از این عددهایی که نوشتی جواب مسئله هست البته با تغییر خیلی کوچیکی ^_^
15625 رو از کجا آوردی؟ :)

olel_albab

مدیر تالار ریاضی
مدیر تالار
کاربر ممتاز
جواب رو تقریبا پیدا کردی و خودت خبر نداری ;;)

اولو نظرت چیه امشب جواب کامل گذاشته بشه؟! دیگه مذاکرات هم اینقدر طول نکشیدا ^_^

من با گذاشتن جواب موافقم اما مثل اینکه گفتند تا یک هفته. البته جوابی ندیدم هنوز :d
اون قضیه رو میشه توی پیام خصوصی بهم بگین تا ببینم جواب چیه؟

آخرین ویرایش:

*FARZAN*

دستیار مدیر کتابخانه الکترونیکی
کاربر ممتاز
اها این بود منظورتون. نه این جواب نیست، نزدیک این هم نیست، حداقل تعداد نارگیل هایی که تو این رابطه صدق کنه با این عدد زمین تا آسمون فرق داره

اره اره ی اشتباه داغون کردم :/
برمیگردم : )

MaRaL.arch

کاربر فعال تالار مهندسی معماری ,
کاربر ممتاز
قرار تاپیک ب معما بود. سوال جناب اول الالباب تخصصی ریاضی شده :|

*FARZAN*

دستیار مدیر کتابخانه الکترونیکی
کاربر ممتاز
این آخرین معادله ای ک من بدست اوردم ولی هر چی جایگزین میکنم جواب نمیده :/

IMG_20150714_214610.jpg

hts1369

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
سلام
با اجازه همگی منم هم به این تاپیک اومدم و فکر می کنم تعداد نارگیل ها در اول کار 3121 دونه بوده.

درسته
معادله حلش هم اینه

که A تعداد نارگیلها تو تقسیم اخر و N تعداد نارگیلهای اول کار هستن.
من به این معادله رسیده بودم ولی عدد گذاری برا A و رسیدن به N خیلی طولانی میشد منم حوصله اش رو نداشتم نتونستم حلش کنم.
مهندس اگه میشه روش حلت رو هم بزار و اگه شما هم به این معادله رسیدی بگو که چطور حلش کردی؟

olel_albab

مدیر تالار ریاضی
مدیر تالار
کاربر ممتاز
سلام
با اجازه همگی منم هم به این تاپیک اومدم و فکر می کنم تعداد نارگیل ها در اول کار 3121 دونه بوده.

درسته
معادله حلش هم اینه

که A تعداد نارگیلها تو تقسیم اخر و N تعداد نارگیلهای اول کار هستن.
من به این معادله رسیده بودم ولی عدد گذاری برا A و رسیدن به N خیلی طولانی میشد منم حوصله اش رو نداشتم نتونستم حلش کنم.
مهندس اگه میشه روش حلت رو هم بزار و اگه شما هم به این معادله رسیدی بگو که چطور حلش کردی؟

بله تعداد نارگیل ها 3121 بوده. راه حلتون چیه؟

olel_albab

مدیر تالار ریاضی
مدیر تالار
کاربر ممتاز
قرار تاپیک ب معما بود. سوال جناب اول الالباب تخصصی ریاضی شده :|

:d
باز هم معما هست، وقتی جواب رو بذارم می بینین که چیزی جز ضرب و تقسیم برای حل معادله نمی خواد، اما همین ضرب و تقسیم شده یکی از روش های حل معادله دیوفانتی.;)

olel_albab

مدیر تالار ریاضی
مدیر تالار
کاربر ممتاز
راه حل منم اینطوری است:

راه حل جالبیه، اما دو سه خط آخر چطور حل شدند؟

با توجه به اینکه مقدار m رو 204 حساب کردین و k رو عدد طبیعی فرض کردین با جایگذاری در رابطه جبری که m و k توش هست k عدد طبیعی نمیشه، از طرفی به نظرم با گرفتن جزء صحیح معادله رو اشتباه بازنویسی کردین و با جاگذاری m اون معادله هم مساوی صفر نمیشه...

آخرین ویرایش:

olel_albab

مدیر تالار ریاضی
مدیر تالار
کاربر ممتاز
پاسخی که دوست خوبمون در این پست (#110) گفتند در نهایت به یک معادله رسیدند، من ادامه حل رو در فایل ضمیمه نوشتم:

پیوست ها

• coconut.pdf
    518.4 کیلوبایت · بازدیدها: 0

بانو امین

مدیر تالار اسلام و قرآن
عضو کادر مدیریت
مدیر تالار
کاربر ممتاز
پاسخی که دوست خوبمون در این پست (#110) گفتند در نهایت به یک معادله رسیدند، من ادامه حل رو در فایل ضمیمه نوشتم:

راه حلش خیلی جالب بود
باید هی معادله رو تبدیلش کنی به یه معادله کوچیکتر تا آخر سر برسی به یه معادله ساده...

حالا سوال بعدی رو کی باید بذاره؟

olel_albab

مدیر تالار ریاضی
مدیر تالار
کاربر ممتاز
راه حلش خیلی جالب بود
باید هی معادله رو تبدیلش کنی به یه معادله کوچیکتر تا آخر سر برسی به یه معادله ساده...

حالا سوال بعدی رو کی باید بذاره؟

نمی دونم، کسی راه حل درست رو ارائه نکرد...

hts1369

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز

سلام
ایول باحال بود فقط اون اخر سوال که به یه معادله بر حسب لاندا رسیدیم بنظرم دیگه نیاز نبود به t تبدیلش کنیم(چون راه طولانی تر شد)
تو همون معادله لاندا با گذاشتن لاندا=1 برای بتا یک عدد صحیح بدست میومد و همینطور میرفتیم بالا تا به معادله اولی که تشکیل شده بود برسیم.
سوال جالبی بود بازم ممنون

بانو امین

مدیر تالار اسلام و قرآن
عضو کادر مدیریت
مدیر تالار
کاربر ممتاز
با اجازه آقای اولوالباب سوال بعدی رو خودم قرار میدم

دزد شکرستان!

روستای شکرستان دزدی دارد که از دو سال پيش تحت تعقيب نظميه شکرستان قرار دارد. طبق تحقيقات نظمیه، تعداد سفزهای او بين شکرستان و ۴ نمکستان شرقی، غربی، شمالی و جنوبی به شکل فوق بوده است. (برای مثال اين دزد سه سفر از نمکستان شرقی به شکرستان داشته است). آیا می توانید بگویید اکنون او در کدام شهر مخفی شده است؟

1) شکرستان
2) نمکستان شرقی
3) نمکستان غربی
4) نمکستان شمالی
5) نمکستان جنوبی