فکر میکنید چرا خلق شده اید؟ (گفتگوی کاملا آزاد)

ayja

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلاممم.
راستش من ایدئولوژی مطرح نکردم.ایدئولوژی یا ایدیا لوژی یه جور دریافت ذهنی معنا از عالم و تک تک پدیده هاست....با توجه به اینکه همین روند ایده گرایی که متکی به ذهنه در انتها به نا کجا آباد ختم شده و نهایتا به نسبی گرایی رسیده ،لذا من به ذهن خودم اعتماد ندارم.

چون بحث هدف خلقت بیان شده ،باید ببینیم بشر چه از نوع الهیش و چه امانیسمش چه جوابی براش دارن.
وقتی که شما میپرسی هدف خلقت فلان پدیده مثلا انسان یا همون دایناسوری که شما میگید چیه،در واقع دارید از ذات اون پدیده سوال میکنید.تو زبان آلمانی بهش میگن نومن.وقتی از کارکرد و زفتار و ... اون پدیده حرف میشه در واقع نمودش در حال بررسیه.اینو تو آلمانی میگن فنومن.
مثلا میپرسید انسان چیست؟...این پرسش از چیستی همون چرای خلقتش و همون پرسش از ذاتشه.

جواب این پرسش در حداقل 5 هزار سال اخیر سه تا کلید واژه اصلی داره :

1-آرخه
2-ایده
3-آیه

دو تا ولی امانستیه و مورد سومی الهی.
دو تای اولی مفاهیم یونانی هستن که ریشه در مفهوم سومی داره.یعنی این آیه بوده که رفته در زبان عبری و از اونجا یونانی و شده آرخه در یک تلقی و ایده در تلقی دیگه که شرح مفصلی داره.
پس تو دو تلقی انسان محور هم اونجایی که انسان خواسته معرفت رو از یه جایی شروع کنه،اون کلید واژه طلایی رو از تلقی انسان الهی گرفته....این یه نکته اساسی.

این بحثی که اینجا مطرح شده،2600سال پیش غرب ترکیه در ملطیه توسط چند نفر مطرح شد که ذات پدیده چیه؟یعنی هدف و چرایی بودنش و وجودش چیه؟(اونا نمیگفتن خلقت چون هر خلقی خالقی داره.میگفت بودن و وجودش) ...این مورد رو داشته باشید تا بگم که این دسته اول از کجا شروع کردن

-اونچیزی که بعنوان ذات پدیده در تلقی الاهیش و از طریق پیامبران مطرح شده بود آیه بوده.یعنی هر پدیده ای نشانه ای از حقیقتیه که اون پدیده برای نشان دادن اون حقیقت خلق شده.و باز همون پدیده بخاطر نشان دادن حقیقتی دیگر درش جعل شده و تغییر صورت گرفته و خلقت دیگری رو در پی داشته.

شما یه انسان بدون دست هستید و دوستتون هم کنارتون ایستاده و شما قصد دارید چیزی رو بهش نشون بدید.فکر کنید توانایی خلق دارید.برای خودتون دست خلق میکنید و درش جعل میکنید حرکت رو و با انگشتتون اون چیز رو نشون میدید....من سوال میکنم از شما که هدف این خلق چی بوده؟شما میگید میخواستم چیزی رو نشون دوستم بدم.

مشاهده پیوست 258092
اون چیز حقیقته خلقت دست شماست که خودتون صورت دادید.

حالا برگردیم به همون 2600 سال پیش و جواب پرسشی که اون چند نفر تو ملطیه مطرح کردن.اونا مفهوم آیه رو تو زبان خودشون میگفتن آرخه.منتها با یه فهم غلط.
تلقی اونا این بوده که حقیقت ذات هر پدیده در کشف ماده اولیه ساخت اون پدیدست...که جوابای مختلفی هم بهش دادن که کاری نداریم باهاش ...یعنی خود کلمه رو گرفتن ولی معناش رو متوجه نشدن.
انتهای این طرز فکر میشه داروین.

تو مثال دست شما این انحراف فیلسوفان ملطی برای شخص من به این شکل میشه که اولا من خود شما رو حذف کنم و از شما و نمایندتون نپرسم که دست خودت رو برای چی خلق کردی.ثانیا برم تا فیها خالدون ماده اولیه دستت پیش برم و پرونده دی ان ای شما رو هم باز کنم،آیا منو به اون چیزی که میخواستی نشون بدی میرسونه؟

دقت کن که منو متهم نکنی که مخالف باز کردن پرونده دی ان ای هستم چون اتفاقا میگم چه در سطح کلی یعنی خود دست و چه ریز ترین جزئش هم آیه و نشانه وجود داره منتها نه با فهم غلط.

به مورد دومش که ایده باشه که اونم یه انحراف دیگه ای بوده ،کاری نداریم.

جدای این بحث ها، شما چه آرخه رو در نظر بگیری و چه ایده و چه آیه ،در هر صورت یکی از ارکان معرفت شناسی رو انتخاب کردی.پس هدف خلقت پدیده ها معرفت و شناختش بوده.حالا این شناخت یا شما رو به حقیقت میرسونه و یا نه.
پس من حرف غلطی نزدم.

بحث دایناسور ها و انقراضشون هم یه نشانه ست.پدیده ها که همه حاوی نشانه هستن یا تقدم زمانی دارن به شما یا تاخر.زمین و خورشید و منظومه شمسی و خیلی موارد دیگه قبل انسان هم بودن و این نقض نمیکنه بحث منو.
بسیار عالی بود .ولی حیف این دانش و کمالات هست که بخوای اینجا بگی. چون فهم این مقولات از حدود دانش خیلی از شرکت کنندگان بسیار بالاتره و ممکنه یکی هم بیاد بعد خوندن این مطالب سئوال بکنه که علت خلق مورچه یا موریانه و تفاوتشوت باهم چیه؟
در هر حال من به سهم خودم از شما تشکر میکنم چون مطالبی که بیان میکنید بسیار عالی است .

Tik TAAk

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
خدا انقدر بیکار نیست که من و شما واستیم شکرگذاری اونو بکنیم..

دوست عزیز ; من با گفته شما کاملن مخالفم چون این جمله شما از روی موضع گیری هست و فقط خواستی یک جوری جواب نقل قول رو بدین فقط

اون هم بنا به دو دلیل عمده :

1. اولا خدا مخلوق نیست پس محدود به زمان و مکان هم نیست که بیکار یا پر کار باشه

خداوند در یک آن واحد میتونه کل جهان هستی رو اداره کنه ایه هم داریم << فه ان الله سریع الحساب>>

که ایه بالا اشاره به روز قیامت داره اگر اشتباه نکنم و منظور این هست نامه تمام انسان هایی خلق کرده بررسی کنه

2 . باز هم ایه داریم << یسبحون له و ما فی السماوات و فی الارض >> من عذر خواهی میکنم برای عدم اعراب گذاری

از معنی ایه روشن هست که تمام مخلوقات خدا اعم از فرشتگان مقدرب الهی جانداران گیاهان و... در حال شکر گذاری هستن

پس هدف اصلی خلقت همون شکر گذاری هست
.
.

من قصد بحث کردن ندارم باکسی فقط خواستم این نکته رو بگم

تعجب ادم وقتی بیشتر میشه که لایک های این پست رو میبینه :|

موفق باشید :gol:

mihua

عضو جدید
کاربر ممتاز
ما فقط برای شکرگذاری به درگاه ایزد منان خلق شده ایم و بس.

فقط همین نیست!.
ذات خالق صفات زیادی داره و خلقت از ضروریات یک خالق کامل و یکتا هست. هدف غایی، تلاش مخلوق برای سیر به سمت تکامل و رسیدن به سعادت ابدیه. وگرنه خالق؛ شکرگزار زیاد داشت...

ayja

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
فقط همین نیست!.
ذات خالق صفات زیادی داره و خلقت از ضروریات یک خالق کامل و یکتا هست. هدف غایی، تلاش مخلوق برای سیر به سمت تکامل و رسیدن به سعادت ابدیه. وگرنه خالق؛ شکرگزار زیاد داشت...
شکرگذاری در دو حال برای انسان ممکن میشه،یکی موقعی است که منفعتی بهش میرسه و یکی هم بعد از شناخت به انسان دست میده.دومی ارجح تر و ثوابش هن بیشتر است.مایل بودی بیشتر توضیح میدم.

ayja

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
زندگی و افرینش به این سبک یه اتفاق بوده و میتونست اتفاق بیافته یا نیافته که افتاده

پیدا کردن هدف از این اتفاق 50 به 50 که منجر به این گیتی شده به نظرم باید مطابق با نتایج علمی باشه که چرا چنین شده.. که در حال حاضر به دلیل علم محدود نمیشه یه پاسخ داد..

ولی یه موجود زنده ای مث انسان برای رهایی از این جریان بغرنج که چرا افریده شده بهترین کارش هدف گذاری هست.. ینی در واقع هدف خالق تصادفی اصلا هدفش با اینی ک مخلوق فک میکنه یکی نیست و تا اینجا شواهد علمی نشون داده که همینطوره و حرفهای که از دهان خلقیات در مورد هدف خلقت بیان شده یه تراوش ذهنی بوده..

به نظرم علمی ترین بحث همینه و بقیه اش با توجه به شواهد علمی ذهنیات یه فرد یا افراد هست که قطعا درست نیست..

ما رو نه کسی فرستاده که ازین گیتی بی انتها که ما توش یه میلیارد یه میلیارد .. اپسیلون هستیم بهره ببره ایم یا ازین دنیا لذت ببریم یا کسی رو شکر گذار باشیم یا در راهش بجنگیم یا....

ما انسان ها فقط میتونیم هدف گذاری کنیم توی زندگیمون که مثلا اگه به اینا برسیم به رستگاری رسیدم همین و بس..

بگذریم نمیخاد حرفامو جدی بگیرین..:)
هر حرفی که بدون مطالعه و بدون پیش زمینه ذهنی زده بشه ، همین میشه که شما میزنید، نه سرش معلومه نه تهش .شایدم میخوای چیزی بگی که ممکنه خیلی هم درست باشه ،ولی طوری جمله بندی کردی که هیچی از توش در نمیاد.

mihua

عضو جدید
کاربر ممتاز
شکرگذاری در دو حال برای انسان ممکن میشه،یکی موقعی است که منفعتی بهش میرسه و یکی هم بعد از شناخت به انسان دست میده.دومی ارجح تر و ثوابش هن بیشتر است.مایل بودی بیشتر توضیح میدم.

بفرمایید.
این مورد رو هم بگید که یه جایی گفته بودید مگه جهنم وجود داره؟.
خب بااین پیش زمینه ذهنی شما چطور اینجا و تو این تاپیک این صحبت ها رو کردید؟. منظورتون چی بود کلاً؟.

از نظر منم اعمال خود انسان ها براشون میشه جهنم. یعنی ابتدا به ساکن خدا خلقش نکرد...بلکه نتیجه اعمال انسانه که جهنم رو میسازه.
ولی اینکه منظور شما چی بود رو خودتون توضیح بدید.

mihua

عضو جدید
کاربر ممتاز
یک داستان خیلی قشنگ:

در یکی از روزها،
پادشاه سه وزیرش را فراخواند و از آنها درخواست کرد کار عجیبی انجام دهند••••

از هر وزیر خواست تا کیسه ای برداشته و به باغ قصر برود
و اینکه این کیسه ها را برای پادشاه با میوه ها و محصولات تازه پر کنند

همچنین از آنها خواست که در این کار از هیچ کس کمکی نگیرند و آن را به شخص دیگری واگذار نکنند•••••

___

وزراء از دستور شاه تعجب کرده

❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️

و هر کدام کیسه ای برداشته و به سوی باغ به راه افتادند

وزیر اول که به دنبال راضی کردن شاه بود بهترین میوه ها و با کیفیت ترین محصولات را جمع آوری کرده و پیوسته بهترین را انتخاب می کرد تا اینکه کیسه اش پر شد.

اما وزیر دوم با خود فکر می کرد که شاه این میوه ها را برای خود نمی خواهد و احتیاجی به آنها ندارد و درون کیسه را نیز نگاه نمی کند، پس با تنبلی و اهمال شروع به جمع کردن نمود و خوب و بد را از هم جدا نمی کرد تا اینکه کیسه را با میوه ها پر نمود.

____

و وزیر سوم که اعتقاد داشت شاه به محتویات این کیسه اصلا اهمیتی نمی دهد کیسه را با علف و برگ درخت و خاشاک پر نمود.

روز بعد پادشاه دستور داد که وزیران را به همراه کیسه هایی که پر کرده اند بیاورند

وقتی وزیران نزد شاه آمدند ، به سربازانش دستور داد ، ﺳﻪ وزیر را گرفته و هرکدام را جدا گانه با کیسه اش به مدت سه ماه زندانی کنند

در زندانی دور که هیچ کس دستش به آنجا نرسد و هیچ آب و غذایی هم به آنها نرسانند

_________

✅وزیر اول پیوسته از میوه های خوبی که جمع آوری کرده بود می خورد تا اینکه سه ماه به پایان رسید

✅اما وزیر دوم ، این سه ماه را با سختی و گرسنگی و مقدار میوه های تازه ای که جمع آوری کرده بود سپری کرد

✅و وزیر سوم قبل از اینکه ماه اول به پایان برسد از گرسنگی مرد.

خیلی از ماها فکر میکنیم که اعمال ما چه سودی برای خدا دارد؛ و شاید با این فکر انحرافی در کارهای انسانی و اخلاقی و دینی خود اهمال کنیم.

در حالی که امر و نهی خداوند برای خود ماست و او بی نیاز از اعمال ماست.

حال از خود این سؤال را بپرسیم ، ما از کدام گروه
هستیم ؟

زیرا ما الآن در باغ دنیا بوده و آزادیم تا اعمال خوب یا اعمال بد و فاسد را جمع آوری کنیم،

اما فردا زمانی که ملک الموت امر می شود تا ما را در قبرمان زندانی کند،

در آن زندان تنگ و تاریک و در تنهایی ••••••

نظرت چیست•••❓❓❓

آنجاست که اعمال خوب و پاکیزه ای که در زندگی دنیا جمع کرده ایم به سود می رسانند.

خداوند می فرماید: (وَتَزَوَّدُواْ فَإِنَّ خَیْرَ الزَّادِ التَّقْوَى وَاتَّقُونِ یَا أُوْلِی الأَلْبَاب) بقره آیه ۱۹۷

"The moon"

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلاممم.
راستش من ایدئولوژی مطرح نکردم.ایدئولوژی یا ایدیا لوژی یه جور دریافت ذهنی معنا از عالم و تک تک پدیده هاست....با توجه به اینکه همین روند ایده گرایی که متکی به ذهنه در انتها به نا کجا آباد ختم شده و نهایتا به نسبی گرایی رسیده ،لذا من به ذهن خودم اعتماد ندارم.

چون بحث هدف خلقت بیان شده ،باید ببینیم بشر چه از نوع الهیش و چه امانیسمش چه جوابی براش دارن.
وقتی که شما میپرسی هدف خلقت فلان پدیده مثلا انسان یا همون دایناسوری که شما میگید چیه،در واقع دارید از ذات اون پدیده سوال میکنید.تو زبان آلمانی بهش میگن نومن.وقتی از کارکرد و زفتار و ... اون پدیده حرف میشه در واقع نمودش در حال بررسیه.اینو تو آلمانی میگن فنومن.
مثلا میپرسید انسان چیست؟...این پرسش از چیستی همون چرای خلقتش و همون پرسش از ذاتشه.

1-آرخه
2-ایده
3-آیه

دو تای اولی مفاهیم یونانی هستن که ریشه در مفهوم سومی داره.یعنی این آیه بوده که رفته در زبان عبری و از اونجا یونانی و شده آرخه در یک تلقی و ایده در تلقی دیگه که شرح مفصلی داره.
پس تو دو تلقی انسان محور هم اونجایی که انسان خواسته معرفت رو از یه جایی شروع کنه،اون کلید واژه طلایی رو از تلقی انسان الهی گرفته....این یه نکته اساسی.

این بحثی که اینجا مطرح شده،2600سال پیش غرب ترکیه در ملطیه توسط چند نفر مطرح شد که ذات پدیده چیه؟یعنی هدف و چرایی بودنش و وجودش چیه؟(اونا نمیگفتن خلقت چون هر خلقی خالقی داره.میگفت بودن و وجودش) ...این مورد رو داشته باشید تا بگم که این دسته اول از کجا شروع کردن

-اونچیزی که بعنوان ذات پدیده در تلقی الاهیش و از طریق پیامبران مطرح شده بود آیه بوده.یعنی هر پدیده ای نشانه ای از حقیقتیه که اون پدیده برای نشان دادن اون حقیقت خلق شده.و باز همون پدیده بخاطر نشان دادن حقیقتی دیگر درش جعل شده و تغییر صورت گرفته و خلقت دیگری رو در پی داشته.

شما یه انسان بدون دست هستید و دوستتون هم کنارتون ایستاده و شما قصد دارید چیزی رو بهش نشون بدید.فکر کنید توانایی خلق دارید.برای خودتون دست خلق میکنید و درش جعل میکنید حرکت رو و با انگشتتون اون چیز رو نشون میدید....من سوال میکنم از شما که هدف این خلق چی بوده؟شما میگید میخواستم چیزی رو نشون دوستم بدم.

مشاهده پیوست 258092

حالا برگردیم به همون 2600 سال پیش و جواب پرسشی که اون چند نفر تو ملطیه مطرح کردن.اونا مفهوم آیه رو تو زبان خودشون میگفتن آرخه.منتها با یه فهم غلط.
تلقی اونا این بوده که حقیقت ذات هر پدیده در کشف ماده اولیه ساخت اون پدیدست...که جوابای مختلفی هم بهش دادن که کاری نداریم باهاش ...یعنی خود کلمه رو گرفتن ولی معناش رو متوجه نشدن.

تو مثال دست شما این انحراف فیلسوفان ملطی برای شخص من به این شکل میشه که اولا من خود شما رو حذف کنم و از شما و نمایندتون نپرسم که دست خودت رو برای چی خلق کردی.ثانیا برم تا فیها خالدون ماده اولیه دستت پیش برم و پرونده دی ان ای شما رو هم باز کنم،آیا منو به اون چیزی که میخواستی نشون بدی میرسونه؟

دقت کن که منو متهم نکنی که مخالف باز کردن پرونده دی ان ای هستم چون اتفاقا میگم چه در سطح کلی یعنی خود دست و چه ریز ترین جزئش هم آیه و نشانه وجود داره منتها نه با فهم غلط.

جدای این بحث ها، شما چه آرخه رو در نظر بگیری و چه ایده و چه آیه ،در هر صورت یکی از ارکان معرفت شناسی رو انتخاب کردی.پس هدف خلقت پدیده ها معرفت و شناختش بوده.حالا این شناخت یا شما رو به حقیقت میرسونه و یا نه.
پس من حرف غلطی نزدم.

بحث دایناسور ها و انقراضشون هم یه نشانه ست.پدیده ها که همه حاوی نشانه هستن یا تقدم زمانی دارن به شما یا تاخر.زمین و خورشید و منظومه شمسی و خیلی موارد دیگه قبل انسان هم بودن و این نقض نمیکنه بحث منو.

سوادم نکشید تخصصی گفتید ، ولی در جمله ی آخره ارسال 5 در همین تاپیک ، فکر کنم همین چیزایی که فرمودین رو میخواستم بگم:

رسالت شما اینه که بفهمید و بفهمونید...

lord70

عضو جدید
سلام، با توجه به ایدیولوژی که بیان کردید دوست دارم بدونم هدف خلقت دایناسور ها که 60 میلیون سال پیش منقرض شدن چی بوده در حالی که بشر دوپا حدود تنها 200 هزار ساله که بوجود اومده؟

لطفاً پاسخ بدین اگر هم جوابی ندارین پاسخ ندین.

قرار نیست که لزوما تک تک موجودات «هدف» معینی (با تعریف ما) از خلقتشان داشته باشند و قرار هم نیست که ما انسان‌ها همه‌ی اهداف خلقت را بدانیم.
بلکه ممکن است این‌ها در فرایندی تکاملی و هدایت‌شده بوجود آمده باشند که منجر به خلق انسان شده است. والله العالم.

ayja

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
بفرمایید.
این مورد رو هم بگید که یه جایی گفته بودید مگه جهنم وجود داره؟.
خب بااین پیش زمینه ذهنی شما چطور اینجا و تو این تاپیک این صحبت ها رو کردید؟. منظورتون چی بود کلاً؟.

از نظر منم اعمال خود انسان ها براشون میشه جهنم. یعنی ابتدا به ساکن خدا خلقش نکرد...بلکه نتیجه اعمال انسانه که جهنم رو میسازه.
ولی اینکه منظور شما چی بود رو خودتون توضیح بدید.
من نظرم اینه که برای انجام هر کاری نیاز به علت داریم.یعنی انسان (انسان بالغ)بی دلیل کاری رو با میل و رغبت انجام نمیده.در مورد خداشناسی و هستی شناسی نیازمند داشتن آگاهی و شناخت از زمینه های فکری رو داریم که بهش میگن اندیشه ورزی.انسان میتونه فک کنه و دارای قدرت اندیشه است.قدرت در اندیشه همان ورژن هست.مثه اندازه وات در نور لامپ و چراغ.
یعنی همه میتونن فک گنن ولی عمق اندیشه هاشون باهم فرق داره.انسانهای دارای اندیشه های عمق کم به دلائلی ساده قانع میشن و راحت زندگیشونو میکنن،مثلا نماز میخونه ولی حتی معنی آیات رو هم نمیدونه.ولی خیالتش تخته که بهشت برین رو هم بهش خواهند داد،
انسانهای دارای ژرفای اندیشه به کم قانع نمشن،یعنی در لفظ زندگی نمیکنند،آنها معانی عمیقی از هستی را درک میکنند و بر اساس همین درک عمیق سلوک خاصی دارند و رفتار و کردارشان هم تابعی از ادراکشان هست.
یکی دو تا درس رو پاس میکنه وکلی شکرگذاری هم میکنه.اما یکی هم هست که برای یه نفس کشیدنش هم شکرگذار هست. برای هرصدم ثانیه های عمرش حاضره یه قرن شکرگذار باشه و ........
این شد توضیح بخش اول.
اون مورد دوم رو من نتونستم بهش حضور ذهن داشته باشم که موضوع چی بوده،اگه یادم بندازی ، توضیح میدم.

آخرین ویرایش:

ayja

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
یک داستان خیلی قشنگ:

در یکی از روزها،
پادشاه سه وزیرش را فراخواند و از آنها درخواست کرد کار عجیبی انجام دهند••••

از هر وزیر خواست تا کیسه ای برداشته و به باغ قصر برود
و اینکه این کیسه ها را برای پادشاه با میوه ها و محصولات تازه پر کنند

همچنین از آنها خواست که در این کار از هیچ کس کمکی نگیرند و آن را به شخص دیگری واگذار نکنند•••••

___

وزراء از دستور شاه تعجب کرده

❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️

و هر کدام کیسه ای برداشته و به سوی باغ به راه افتادند

وزیر اول که به دنبال راضی کردن شاه بود بهترین میوه ها و با کیفیت ترین محصولات را جمع آوری کرده و پیوسته بهترین را انتخاب می کرد تا اینکه کیسه اش پر شد.

اما وزیر دوم با خود فکر می کرد که شاه این میوه ها را برای خود نمی خواهد و احتیاجی به آنها ندارد و درون کیسه را نیز نگاه نمی کند، پس با تنبلی و اهمال شروع به جمع کردن نمود و خوب و بد را از هم جدا نمی کرد تا اینکه کیسه را با میوه ها پر نمود.

____

و وزیر سوم که اعتقاد داشت شاه به محتویات این کیسه اصلا اهمیتی نمی دهد کیسه را با علف و برگ درخت و خاشاک پر نمود.

روز بعد پادشاه دستور داد که وزیران را به همراه کیسه هایی که پر کرده اند بیاورند

وقتی وزیران نزد شاه آمدند ، به سربازانش دستور داد ، ﺳﻪ وزیر را گرفته و هرکدام را جدا گانه با کیسه اش به مدت سه ماه زندانی کنند

در زندانی دور که هیچ کس دستش به آنجا نرسد و هیچ آب و غذایی هم به آنها نرسانند

_________

✅وزیر اول پیوسته از میوه های خوبی که جمع آوری کرده بود می خورد تا اینکه سه ماه به پایان رسید

✅اما وزیر دوم ، این سه ماه را با سختی و گرسنگی و مقدار میوه های تازه ای که جمع آوری کرده بود سپری کرد

✅و وزیر سوم قبل از اینکه ماه اول به پایان برسد از گرسنگی مرد.

خیلی از ماها فکر میکنیم که اعمال ما چه سودی برای خدا دارد؛ و شاید با این فکر انحرافی در کارهای انسانی و اخلاقی و دینی خود اهمال کنیم.

در حالی که امر و نهی خداوند برای خود ماست و او بی نیاز از اعمال ماست.

حال از خود این سؤال را بپرسیم ، ما از کدام گروه
هستیم ؟

زیرا ما الآن در باغ دنیا بوده و آزادیم تا اعمال خوب یا اعمال بد و فاسد را جمع آوری کنیم،

اما فردا زمانی که ملک الموت امر می شود تا ما را در قبرمان زندانی کند،

در آن زندان تنگ و تاریک و در تنهایی ••••••

نظرت چیست•••❓❓❓

آنجاست که اعمال خوب و پاکیزه ای که در زندگی دنیا جمع کرده ایم به سود می رسانند.

خداوند می فرماید: (وَتَزَوَّدُواْ فَإِنَّ خَیْرَ الزَّادِ التَّقْوَى وَاتَّقُونِ یَا أُوْلِی الأَلْبَاب) بقره آیه ۱۹۷
یکی از مشکلات بزرگ ما در این کشور های به اصطلاح مسلمان اینه که همه داشته های دینی مان از القائات یه مشت ملای بی سواد بهمون رسیده و اونا کاری کردن که ما بجای عمل به احکام ، به زنده کردن قصص قرآن مشغول بشیم و بجای دینداری واقعی ، تاتر دینداری و نقشهای سناریو های اون تاتر رو بجای عبادت واقعی ، ایفای نقش کنیم که نتیجه اش همین شده که الان به اندازه انسانها ، ایدئولوژی داریم که هیچکدامش هم شبیه اون یکی نیست و همشونم ادعای دیندار بودن رو دارن.
استفاده ناصحیح از آیات ، تفسیر به رای های متعدد ، نمایش های متعدد عبادی،تعریفات عجیب غریب برداشت های سیاسی از متن آیات و هزار و یک بازی نمایشی از دین ، از نشانه های کجروی در حوزه اعتقادی است که یه روز باعث محو دین و دینداری خواهد شد.

ayja

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
دوست عزیز ; من با گفته شما کاملن مخالفم چون این جمله شما از روی موضع گیری هست و فقط خواستی یک جوری جواب نقل قول رو بدین فقط

اون هم بنا به دو دلیل عمده :

1. اولا خدا مخلوق نیست پس محدود به زمان و مکان هم نیست که بیکار یا پر کار باشه

خداوند در یک آن واحد میتونه کل جهان هستی رو اداره کنه ایه هم داریم << فه ان الله سریع الحساب>>

که ایه بالا اشاره به روز قیامت داره اگر اشتباه نکنم و منظور این هست نامه تمام انسان هایی خلق کرده بررسی کنه

2 . باز هم ایه داریم << یسبحون له و ما فی السماوات و فی الارض >> من عذر خواهی میکنم برای عدم اعراب گذاری

از معنی ایه روشن هست که تمام مخلوقات خدا اعم از فرشتگان مقدرب الهی جانداران گیاهان و... در حال شکر گذاری هستن

پس هدف اصلی خلقت همون شکر گذاری هست
.
.

من قصد بحث کردن ندارم باکسی فقط خواستم این نکته رو بگم

تعجب ادم وقتی بیشتر میشه که لایک های این پست رو میبینه :|

موفق باشید :gol:
اون کاربر اصولا برنامه مدونی برای شرکت موثر تو گفتگو ها رو نداره ، یه متلکی چیزی میگه و رد میشه. کلا تعداد کاربرانی که بخوان برای نیت خیر و تکمیل علم و آگاهیشون وارد بحث بشن ، خیلی کم هست.یه عده ای وارد گود میشن که کمترین دانش و تخصص رو تو اون مورد ندارن ولی دست وردار هم نیستن و آنقدر بحث های بیخود میکنن که تاپیکها به حاشیه میره،
یه عده هم بدون داشتن تجربه و دانش کافی وارد بحث میشن و کار رو خراب میکنن،
خلاصش اینکه ، کار یکم سخت شده و گفتگو ها مثه سابق پربار و قوی نیستند.

mihua

عضو جدید
کاربر ممتاز
یکی از مشکلات بزرگ ما در این کشور های به اصطلاح مسلمان اینه که همه داشته های دینی مان از القائات یه مشت ملای بی سواد بهمون رسیده و اونا کاری کردن که ما بجای عمل به احکام ، به زنده کردن قصص قرآن مشغول بشیم و بجای دینداری واقعی ، تاتر دینداری و نقشهای سناریو های اون تاتر رو بجای عبادت واقعی ، ایفای نقش کنیم که نتیجه اش همین شده که الان به اندازه انسانها ، ایدئولوژی داریم که هیچکدامش هم شبیه اون یکی نیست و همشونم ادعای دیندار بودن رو دارن.
استفاده ناصحیح از آیات ، تفسیر به رای های متعدد ، نمایش های متعدد عبادی،تعریفات عجیب غریب برداشت های سیاسی از متن آیات و هزار و یک بازی نمایشی از دین ، از نشانه های کجروی در حوزه اعتقادی است که یه روز باعث محو دین و دینداری خواهد شد.

این داستان هیچ ایرادی نداشت. داره میگه درنهایت؛ هرچه کنی به خود کنی!.
اجرای احکام؟!
شما که خودتون گویا بیشتر در ظواهر موندید.شایدم فقط خواستید جواب بدید.
احکام هم لازمه ... ولی قبلش خیلی چیزای دیگه لازمه. یعنی احکام خالی بدرد نمیخوره.
مثلاً بنظر شما زنده کردن قصص قرآنی چه ایرادی داره؟!..... بخصوص تفسیرهای بی ایراد و بی غرض (حالا با روش گفتن حکایت یا غیره) که در دسترس عموم قرار بدن.
مگر اینکه منظور شما بخش پایانی داستان باشه که درمورد قبر و ملک الموت گفته. که بنابراین باید واضح تر صحبت کنید... - به کدوم قسمت داستان ایراد داری؟.

آخرین ویرایش:

mihua

عضو جدید
کاربر ممتاز
من نظرم اینه که برای انجام هر کاری نیاز به علت داریم.یعنی انسان (انسان بالغ)بی دلیل کاری رو با میل و رغبت انجام نمیده.در مورد خداشناسی و هستی شناسی نیازمند داشتن آگاهی و شناخت از زمینه های فکری رو داریم که بهش میگن اندیشه ورزی.انسان میتونه فک کنه و دارای قدرت اندیشه است.قدرت در اندیشه همان ورژن هست.مثه اندازه وات در نور لامپ و چراغ.
یعنی همه میتونن فک گنن ولی عمق اندیشه هاشون باهم فرق داره.انسانهای دارای اندیشه های عمق کم به دلائلی ساده قانع میشن و راحت زندگیشونو میکنن،مثلا نماز میخونه ولی حتی معنی آیات رو هم نمیدونه.ولی خیالتش تخته که بهشت برین رو هم بهش خواهند داد،
انسانهای دارای ژرفای اندیشه به کم قانع نمشن،یعنی در لفظ زندگی نمیکنند،آنها معانی عمیقی از هستی را درک میکنند و بر اساس همین درک عمیق سلوک خاصی دارند و رفتار و کردارشان هم تابعی از ادراکشان هست.
یکی دو تا درس رو پاس میکنه وکلی شکرگذاری هم میکنه.اما یکی هم هست که برای یه نفس کشیدنش هم شکرگذار هست. برای هرصدم ثانیه های عمرش حاضره یه قرن شکرگذار باشه و ........
این شد توضیح بخش اول.
اون مورد دوم رو من نتونستم بهش حضور ذهن داشته باشم که موضوع چی بوده،اگه یادم بندازی ، توضیح میدم.

بله درسته. ولی ارتباطش با این چیه؟: من گفتم هدف خلقت انسان فقط و فقط شکرگزاری نیست، شما گفته بودی هدف فقط شکرگزاریه و بس.
نظر خودم اینه که اگر آدم برای هر صدم ثانیه عمرش شکرگزار باشه، پس میتونه قدر زندگی رو بدونه و بنابراین تلاش هم براش با معنی هست و میدونه نهایت و آخرتی داره.
- موافقید؟.
ولی اینکه بگیم فقط برای شکرگزاری خلق شدیم بنظر من معنی رو تغییر میده. چون فرشته ها که وجود داشتن تا خدا رو شکرگزاری کنن... ولی دنیایی نداشتن تا آخرتی هم داشته باشن. پس انسان خلق شد.

پ.ن: قسمت دومش هم درمورد جهنم فکرکنم همین تاپیک چندصفحه قبل بود....حرف خودتون بود درجواب The moon . ولی الان هرچی میگردم نیستش!... شایدم تاپیک دیگه ای بوده.
کلاً حرف خاصی نزده بودید فقط یه حالت اعتراض بود و دربینش گفته بودی جهنم مگه وجود داره؟. (منظورم اینه شما به جهنم و بهشت اعتقاد نداری اما داری درباره هدف خلقت صحبت میکنی). اعتقاد داری یا نداری؟.

آخرین ویرایش:

ayja

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
بله درسته. ولی ارتباطش با اینکه (هدف خلقت انسان فقط و فقط شکرگزاری نیست:حرف من و هست: حرف شما-جمله ای که نوشتید رو میگم) چی بود رو توضیح بدید.
.
این جمله شما رو بیش از ده بار خوندم ولی بخاطر انکه جمله بندی تون درست نیست ، به هیچوجه معنیشو نفهمیدم.

electro-esmoke

عضو جدید
سلاممم.

1-آرخه
2-ایده
3-آیه

مشاهده پیوست 258092

پس من حرف غلطی نزدم.

هی میخونم هی بیشتر نمیفهممش نمیدوم چرا! :surprised: دوباره امروز خوندم اسممم یادم رفت .

به سطح کاردانی یا کارشناسی تقلیل بدید مستلزم 1000 واحد درسی فلسه و منطقه :eek: این ارخه اخر کی بود؟ همون که تو ماجرای تایتانیک رز رو گرفته بود نمیذاشت بره پیش جک؟

electro-esmoke

عضو جدید
من دوباره خودمو سبک کردم پریدم وسط دعوا :razz:
دوستان عنایت بفرمایید اثبات کردن عقیده کاری بس بیهودس. این یه بحث علمی نیست که بشه با منطق و برهان به نتیجه و جمع بندی رسید.
در عالم واقعیت اعتقاد منطق ناک نیست. کسی بدون دلیل علمی به شبه اعتقاد داره. کسی پدر قاچاقچی خود را ادم شریفی میداند. بعضی شیطان پرست اند.

اعتقاد از قلب میایید و ثابت کردن ان با دلابل منطقی کاری بس بیهوده است.
صادقانه: ما به چیزی اعتقاد داریم که دوست داریم واقعیت داشته باشه. نه این که صرفا واقعیت باشه و مثل مدل مو یه چیز شخصیه عثیده هر کس. حالا شما ثابت کن مدل موت اشتباهه.

حالا اگر کسی به کار بیهوده اعتقاد داره بسم الله. ببینم که زودتر شروع میکنه.

آخرین ویرایش:

mavadd

اخراجی موقت
کاربر ممتاز
برای پاسخ به این تاپیک در این شب عزیز:D

"The moon"

عضو جدید
کاربر ممتاز
ببینید دوستان ، یه هدف از اهداف ایجاد این بحث این بود که شما یه لحظه به این فکر کنید که کی هستید؟ الان کجایید؟ موقعیت شما در این هستی چیه؟ این سوالا بعضی وقتا باعث میشه آدم یه لحظه بیدارتر بشه یه جور دیگه اطرافشو ببینه. گاهی وقتا فکر میکنم این دیدگاه رو تجربه کردین ، که یه لحظه فکر کنین خواب بودین و انگار بیدار شدین. از این تجربه هم میتونین صحبت کنین. به نظرم تجربه جالبیه.

ayja

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
ببینید دوستان ، یه هدف از اهداف ایجاد این بحث این بود که شما یه لحظه به این فکر کنید که کی هستید؟ الان کجایید؟ موقعیت شما در این هستی چیه؟ این سوالا بعضی وقتا باعث میشه آدم یه لحظه بیدارتر بشه یه جور دیگه اطرافشو ببینه. گاهی وقتا فکر میکنم این دیدگاه رو تجربه کردین ، که یه لحظه فکر کنین خواب بودین و انگار بیدار شدین. از این تجربه هم میتونین صحبت کنین. به نظرم تجربه جالبیه.
این که جوابش راحته.
کی هستم ؟ آیجا
الان کجایم؟ تو خونه
موقعیت من در این هستی ؟ در زمین هستم.
اینا فک کردن نمیخواد ، جوابشون وجود داره.

A.R-KH-A

عضو جدید
کاربر ممتاز
هر حرفی که بدون مطالعه و بدون پیش زمینه ذهنی زده بشه ، همین میشه که شما میزنید، نه سرش معلومه نه تهش .شایدم میخوای چیزی بگی که ممکنه خیلی هم درست باشه ،ولی طوری جمله بندی کردی که هیچی از توش در نمیاد.

نه حرفم نه بدون مطالعه هست و نه بدون پیش زمینه ذهنی..

سر و ته حرفم برا کسی ک مطالعه داشته باشه مشخصه... من واضح گفتم ولی چون زیاد با اطلاعات عمومی که از مدرسه و بچگی یاد میگیریم همخونی نداره ب نظر میاد چیزی از توش در نمیاد ولی حاصل شواهد علمی این رو نشون میده..

در کل این سوال ؛ اگه کسی بخواهد جواب بده باید فقط و فقط بر اساس نتایج علمی جواب بده نه تراوشات ذهنی..

جوابهایی که بر مایه تراواشات ذهنی باشه در واقع هدف گذاری توسط انسان هست و ربطی ب چرایی اون اتفاق که این گیتی نتیجه اش هست نداره..مثلا اینکه ما افریده شدیم تا یه موجودی رو که ما رو افریده سپاسگذار باشیم خب مشخصه برداشت ذهنی هست و با واقعیات علمی هم خونی نداره..

کتابهایی به اسم طرح بزرگ و گیتی از هیچ و ساعت ساز نابینا رو دسترسی داشتین مطالعه کنین تا با واقعیات گیتی بهتر اشنا بشین..

البته یکی به اسم زئوس تو فیسبوک مباحث روز که معمولا از کتابهای فوق و مشابه هست رو به صورت کلیپهای قابل فهم در اورده که میتونین ببینین..

ayja

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
نه حرفم نه بدون مطالعه هست و نه بدون پیش زمینه ذهنی..

سر و ته حرفم برا کسی ک مطالعه داشته باشه مشخصه... من واضح گفتم ولی چون زیاد با اطلاعات عمومی که از مدرسه و بچگی یاد میگیریم همخونی نداره ب نظر میاد چیزی از توش در نمیاد ولی حاصل شواهد علمی این رو نشون میده..

در کل این سوال ؛ اگه کسی بخواهد جواب بده باید فقط و فقط بر اساس نتایج علمی جواب بده نه تراوشات ذهنی..

جوابهایی که بر مایه تراواشات ذهنی باشه در واقع هدف گذاری توسط انسان هست و ربطی ب چرایی اون اتفاق که این گیتی نتیجه اش هست نداره..مثلا اینکه ما افریده شدیم تا یه موجودی رو که ما رو افریده سپاسگذار باشیم خب مشخصه برداشت ذهنی هست و با واقعیات علمی هم خونی نداره..

کتابهایی به اسم طرح بزرگ و گیتی از هیچ و ساعت ساز نابینا رو دسترسی داشتین مطالعه کنین تا با واقعیات گیتی بهتر اشنا بشین..

البته یکی به اسم زئوس تو فیسبوک مباحث روز که معمولا از کتابهای فوق و مشابه هست رو به صورت کلیپهای قابل فهم در اورده که میتونین ببینین..
شما همش به شواهد علمی تکیه میکنید.همین علم اساسش مادی است و با توسل به ماده نمیتوان در مورد خلقت و هدف از خلقت به نتیجه ای رسید،نتایج علمی در ماده و روابط بین ماده و انرژی و این نوع چیزاست،بحث خلقت ماوراء الطبیعی است و به علم کلام و درک شهودی نیاز داره.

ali199_1991

کاربر بیش فعال
منبع این حرفت چیه؟
از خودت داری میگی یا یه جایی خوندی؟

خب واقعیته ؛ دیگه منبع نمی خواد!
خب یکسری زن و شوهرها از قبل می دونن دارن چکارن می کنن! یعنی هدف مشخصه و از وسایل پیشگیری استفاده نمی کنن...
اما در اکثر مواقع بخصوص فکر کنم در فرزندان بعدی ، ناخواسته هست ..

حالا نمی دونم شما منظورت چیه ...
وسایل پیش گیری هم که الحمدالله گرون شده...الان یه بسته اش فک کنم حدود بیست تومن باشه ؛ البته تنوع زیاده:D

ayja

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
خب واقعیته ؛ دیگه منبع نمی خواد!
خب یکسری زن و شوهرها از قبل می دونن دارن چکارن می کنن! یعنی هدف مشخصه و از وسایل پیشگیری استفاده نمی کنن...
اما در اکثر مواقع بخصوص فکر کنم در فرزندان بعدی ، ناخواسته هست ..

حالا نمی دونم شما منظورت چیه ...
وسایل پیش گیری هم که الحمدالله گرون شده...الان یه بسته اش فک کنم حدود بیست تومن باشه ؛ البته تنوع زیاده:D
حالا این مسائل رو بیخیال بشیم بد نمیشه.

از موضوع تاپیک خیلی دور شدیم. فکر میکنید چرا خلق شده اید؟

ali199_1991

کاربر بیش فعال
خب نمی دونم بحث شما در مورد کل انسان ها هست یا اینکه هر انسانی جداگونه چرا خلق شده؟

اگر بخوایم کلی بگیم که اصلا چرا انسان به وجود اومده باید بگم شاید اصلا از اول انسانی وجود نداشته و ما حیوان بودیم!..انسان های اولیه بی شباهت به حیوان نبودن و حتی خود ما...همه سیستم ما با حیوان مشابه هست جز عقل...

در واقع در ابتدا یه چیزی غیر از اینی که الان ما هستیم وجود داشته...و کم کم تکامل پیدا کرده و شدیم ما...و این تکامل هنوزم ادامه داره ، جوری که شما می بینید بچه هایی که الان به دنیا میان اکثرا شاید باهوش تر از ما باشن...

مثلا شاید یه زمانی انقدر انسان پیشرفت بکنه که حتی بتونه پرواز کنه!!...یا کارهایی که الان از عهده ی ما خارج هست رو انجام بده...

اما اگر بعضی ها بگن که ما با هدف به این دنیا اومدیم ؛ یعنی هر جانوری که الان داره زندگی می کنه ، با یه هدف مشخص خلق شده؟

bobat

عضو جدید
خب نمی دونم بحث شما در مورد کل انسان ها هست یا اینکه هر انسانی جداگونه چرا خلق شده؟

اگر بخوایم کلی بگیم که اصلا چرا انسان به وجود اومده باید بگم شاید اصلا از اول انسانی وجود نداشته و ما حیوان بودیم!..انسان های اولیه بی شباهت به حیوان نبودن و حتی خود ما...همه سیستم ما با حیوان مشابه هست جز عقل...

در واقع در ابتدا یه چیزی غیر از اینی که الان ما هستیم وجود داشته...و کم کم تکامل پیدا کرده و شدیم ما...و این تکامل هنوزم ادامه داره ، جوری که شما می بینید بچه هایی که الان به دنیا میان اکثرا شاید باهوش تر از ما باشن...

مثلا شاید یه زمانی انقدر انسان پیشرفت بکنه که حتی بتونه پرواز کنه!!...یا کارهایی که الان از عهده ی ما خارج هست رو انجام بده...

اما اگر بعضی ها بگن که ما با هدف به این دنیا اومدیم ؛ یعنی هر جانوری که الان داره زندگی می کنه ، با یه هدف مشخص خلق شده؟

عنوانی که ذکر شده به ظاهرش توجه نکنید بطن های زیادی دارد این سوال. این سوال داره میگه که به نظرتون چرا شما الان وجود دارین و دارین نوشته های منو میخونین!؟ اصلا اگه شما نبودین چه اتفاقی می افتاد؟ اصلا فکر میکنین خدا واسه چی شما رو آفریده؟ یا اصلا برای چی شما زاده شده اید؟ واسه چی شما وجود دارید؟ همه ی این سوال ها در همون یه سوال نهفته است که : فکر میکنید چرا خلق شده اید!؟

ali199_1991

کاربر بیش فعال
خب اگر بخوایم تک تک افراد رو بررسی کنیم باید بگم که هر کسی طبق یه برنامه ای که از اول نوشته شده ؛ به دنیا میاد...
از اول سیستم "هستی" طوری طراحی شده که دو تا جنس مخالف بتونن یکی مثل خودشون رو به وجود بیارن...دقیقا مثل همونی که در حیوانات هم هست....اگر بخوایم بگیم هر کسی به یک دلیل خاص به وجود اومده ؛ در واقع باید بگیم مثلا هر کرم هم که به دنیا میاد ، براش دلیل وجود داره؟؟

می تونیم خلقت انسان رو براش دلیل بیاریم ولی اینکه بخوایم هر انسانی رو به صورت جداگونه مورد بررسی قرار بدیم و براش دلیل بیاریم ، اصلا معنی نداره به نظر من....چون به وجود اومدن هر انسانی طبق یک روال و قانون هست که اونم رابطه ی جنسی هست...

وقتی هم که به دنیا اومدیم اگر شرایط زندگی فراهم باشه ، به زندگی ادامه می دیم و در غیر این صورت...

"The moon"

عضو جدید
کاربر ممتاز
خب اگر بخوایم تک تک افراد رو بررسی کنیم باید بگم که هر کسی طبق یه برنامه ای که از اول نوشته شده ؛ به دنیا میاد...
از اول سیستم "هستی" طوری طراحی شده که دو تا جنس مخالف بتونن یکی مثل خودشون رو به وجود بیارن...دقیقا مثل همونی که در حیوانات هم هست....اگر بخوایم بگیم هر کسی به یک دلیل خاص به وجود اومده ؛ در واقع باید بگیم مثلا هر کرم هم که به دنیا میاد ، براش دلیل وجود داره؟؟

می تونیم خلقت انسان رو براش دلیل بیاریم ولی اینکه بخوایم هر انسانی رو به صورت جداگونه مورد بررسی قرار بدیم و براش دلیل بیاریم ، اصلا معنی نداره به نظر من....چون به وجود اومدن هر انسانی طبق یک روال و قانون هست که اونم رابطه ی جنسی هست...

وقتی هم که به دنیا اومدیم اگر شرایط زندگی فراهم باشه ، به زندگی ادامه می دیم و در غیر این صورت...

برداشت شخصی من از این گفته هاتون اینه که شما هیچ ارزشی برای خودتون قایل نیستین. اصلا به خودتون تا حالا فکر نکردین و همینجوری زندگی کردین. ببخشید ولی خیلی سطحی پاسخ دادین.خیلی سطحی

ayja

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
برداشت شخصی من از این گفته هاتون اینه که شما هیچ ارزشی برای خودتون قایل نیستین. اصلا به خودتون تا حالا فکر نکردین و همینجوری زندگی کردین. ببخشید ولی خیلی سطحی پاسخ دادین.خیلی سطحی
ایشون بیراه هم نمیگه. حرفاش معنی داره . این برداشت شخصی شما بنظرم صحیح نیست. پاسخ ایشون یه مقدمه هست , بهتره اجازه بدید بقیه حرفاشم بزنه تا به نتیجه برسه.