رفع اشکال | دروس فنی ساختمان آزمون ارشد معماری

Rozita9197

عضو جدید
همون نی رو فرض کنین دو طرفش رو با انگشت گرفتین
وقتی انگشتا رو به هم نزدیک کنین (در راستای نی) ، نی به بالا یا پایین خم میشه
تو همون عکسی که گذاشتین این مطلب رو بالای عکس تویه قسمت تیره رنگ نشون داده با فلش

کلا تغییر شکل تیر با توان سوم ارتفاع آن نسبت عکس داره
ینی اگه ما ارتفاع رو دو برابر کنیم (افزایش بدیم)
میزان تغییر شکل تیر 8 برابر (2 به توان 3) کم میشه
تو مثالی که تو عکس هست وقتی دو تا ستون به داخل خم میشن نیرویی رو به تیر بالایی وارد می کنن
که چون در راستای تیر هست باعث کمانش در تیر میشه و این جوری علاوه بر خم شدن ستون ها به داخل
خود تیر بالای هم خم میشه
برای این که میزان تغییر شکل تیر بالایی رو کم کنیم باید ارتفاع تیر بالایی رو زیاد کنیم

یه نکته تو ساختمان بانک فدرال به جای تیر از خرپا استفاده شده

در مورد کف مرکب هم شرمنده چیزی نمی دونم
تو کتاب درک رفتار نوشته
کف طبقات بانک متشکل از بتن سبک روی سطح فولادی و خرپاهای فولادی سبک به ارتفاع 10 فوت (23 متر) در مرکز است
حالا این همون کف مرکب میشه یا نه ، نمی دونم

توضیحتون خیلی جامع بود

برای بانک فدرال من توی کتاب آکادمی خوندم....
کف های مرکب نقش دیافراگم را در هنگام وقوع نیروهای جانبی مانند باد و زلزله ایفا میکند.....
حالا نمیدونم این همینیه ک شما میگین یا نه؟!!!

یه سوال دیگم دارم(ببخشید این همه سوال میکنما ولی واقعا برام گنگه)
الان من کلا شکل علامت سوالم....:eek:

توی کابل های مضاعف اگه نیرو روی کابل تثبیت کننده ینی همون محدب باشه با وقتی که روی کابل اصلی(مقعر) باشه چه فرقی داره؟
بار ثقلی که اینجا ازش حرف زده منظور چیه؟

Dani ruler

عضو جدید
کاربر ممتاز
توضیحتون خیلی جامع بود

برای بانک فدرال من توی کتاب آکادمی خوندم....
کف های مرکب نقش دیافراگم را در هنگام وقوع نیروهای جانبی مانند باد و زلزله ایفا میکند.....
حالا نمیدونم این همینیه ک شما میگین یا نه؟!!!

یه سوال دیگم دارم(ببخشید این همه سوال میکنما ولی واقعا برام گنگه)
الان من کلا شکل علامت سوالم....:eek:

توی کابل های مضاعف اگه نیرو روی کابل تثبیت کننده ینی همون محدب باشه با وقتی که روی کابل اصلی(مقعر) باشه چه فرقی داره؟
بار ثقلی که اینجا ازش حرف زده منظور چیه؟

فک کنم منظور از بار ثقلی ، نیروهایی است که به کابل وارد میشه
مثلا اگه یه سقف به کابل متصل باشه قاعدتا تحمل بار اون به عهده کابل اصلیه و کابل تثبیت کننده نقشی نداره
کابل تثبیت کننده هم نقشش معلومه ، مقاومت در برابر نیروی باد
این کعنی نداره که بار بر روی کابل تثبیت کننده وارد بشه چون اصن همچسن چیزی نمیشه
وظیفه کابل تثبیت کننده اینه که از سازه در برابر عواملی مثل باد محافظت کنه ، اینو از شکل قرارگیریش هم میشه فهمید

ranaamiri

عضو جدید
کاربر ممتاز
بچه هاااااااااا آرایش متقارن میدونین چیه؟
جواب این سوال آرایش متقارنه !مثلا پل آلامیلو رو ببینید که چطوری تونسته با زاویه دادن به دکل و اتصال طره ایه دکل به پی جلوگیری کنه ازخمش !
اینجام همینطور که توضیح دادن تو جزوه برای جلوگیری از افتادن دکل باید یا از پی صلب استفاده بشه در پایه ی دکل یا یه کابل مهاری درست خلاف جهت دکل از نوک دکل به زمین متصل بشه!دقیقا شبیه اون کابلی که تو پایین تصویر مشخصه.1420054014864.jpg

آخرین ویرایش:

ranaamiri

عضو جدید
کاربر ممتاز
واسه اون سوالتم که گفته کابل تثبیت کننده ...کابل تثبیت کننده کاری به بارهای ثقلی که در واقع همون بار برف که به صورته عمودیه نداره...وظیفش تحمل بارهای افقی یعنی همون بار باده.در واقع کابل اصلی وظیفه ی تحمل بارعمودی(ثقلی)رو داره .کابل تثبیت کننده وظیفه ی تحمل بار افقی(بارجانبی)روداره.

ghasedakkk

عضو جدید
کاربر ممتاز
جواب این سوال آرایش متقارنه !مثلا پل آلامیلو رو ببینید که چطوری تونسته با زاویه دادن به دکل و اتصال طره ایه دکل به پی جلوگیری کنه ازخمش !
اینجام همینطور که توضیح دادن تو جزوه برای جلوگیری از افتادن دکل باید یا از پی صلب استفاده بشه در پایه ی دکل یا یه کابل مهاری درست خلاف جهت دکل از نوک دکل به زمین متصل بشه!دقیقا شبیه اون کابلی که تو پایین تصویر مشخصه.مشاهده پیوست 229163
من متوجه نشدم الان دقیقا سوالت چیه؟ تو این شکل ترسیمی اون کابلی که با قرمز مشخص کردی کابل آرایش متقارنه
جواب کدام سوال آرایش متقارن میشه یا نه

ghasedakkk

عضو جدید
کاربر ممتاز
واسه اون سوالتم که گفته کابل تثبیت کننده ...کابل تثبیت کننده کاری به بارهای ثقلی که در واقع همون بار برف که به صورته عمودیه نداره...وظیفش تحمل بارهای افقی یعنی همون بار باده.در واقع کابل اصلی وظیفه ی تحمل بارعمودی(ثقلی)رو داره .کابل تثبیت کننده وظیفه ی تحمل بار افقی(بارجانبی)روداره.

وظیفه کابل تثبیت کننده مقابله با نیروی رو به بالای باد است

Rozita9197

عضو جدید
اینجام همینطور که توضیح دادن تو جزوه برای جلوگیری از افتادن دکل باید یا از پی صلب استفاده بشه در پایه ی دکل یا یه کابل مهاری درست خلاف جهت دکل از نوک دکل به زمین متصل بشه!دقیقا شبیه اون کابلی که تو پایین تصویر مشخصه.مشاهده پیوست 229163

ممنونم رعنا جان
فک کنم اینطور که من فهمیدم در نهایت برای سوال من سه راه وجود داره
یکی تیری که بذاریم بین دو دکل
یکی اریب کردن
و یکی هم مثل همین پل آلامینو کابل مهاری و صلب کردن

درسته؟؟؟!!!!

ghasedakkk

عضو جدید
کاربر ممتاز
ممنونم رعنا جان
یکی اریب کردن

درسته؟؟؟!!!!
پل آلامیلو کابل آرایش متقارن نداره. پایه دکل را صلب کرده و دکل را (برای استفاده از اثر گشتاوری وزن) کج کرده

ranaamiri

عضو جدید
کاربر ممتاز
ممنونم رعنا جان
یکی اریب کردن

درسته؟؟؟!!!!
تیر بین دو دکل رو من جایی ندیدم واقعیتش.
قاصدک جوابتو داد:)پل آلامیلو برای مهار کردن خمش به جای آرایش متقارن از کج کردن و صلب کردن دکل در پی استفاده کرده و وجه تمایزش نسبت به بقیه سازه ها همینه .
پس جوابه سوالت تا اونجایی که من میدونم 2مورده !یکی کج کردن دکل و صلب کردن ویکی استفاده از آرایش متقارن.

و خرپایی که تو بانک فدرال هست برای مقابله با نیروی رانش درونیه نه خمش.

آخرین ویرایش:

shirin.mohandes

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام بچه ها.....چنتا سوال دارم پلیز هلپ می....
1.تو جزوه سروش نیا قسمت قوس ....خط رانش قوس....صحبت از قانون یک سوم وسط کرده...منظورش چیه؟؟؟
2.بعدشم یه جا نوشته رانش قوس به سمت بیرونه بر خلاف رانش کابل .....ولی تو قسمت رابطه خیز قوس با رانش افقی تکیه گاهی رانش و نیروی عمودی رو به سمت داخل کشیده چرا؟؟؟؟
3.تو سازه در معماری صفحه 149 نوشته توی قوس نتیجتا به طور کامل طنابی عمل نمیکنه ترکیبی از فشار و خمش در قوس وجود داره که تو جزوه سروش نیا نوشته ترکیبی از فشار و کشش وجود داره...کدوم درسته؟؟؟
4.توی قوس صلب...دو مفصلی.....سه مفصلی خمش در کجاها صفر و در کجاها حداکثر است؟؟؟

بعدشم یه راهنمایی میخوام به نظرتون واسه نمودارای برش و خمش چی بخونم؟؟؟؟هیییچ نمیفهمم:(
پیشاپیش تنک یو وری ماااچ:)

شهرزاد 1

عضو جدید
1.تو جزوه سروش نیا قسمت قوس ....خط رانش قوس....صحبت از قانون یک سوم وسط کرده...منظورش چیه؟؟؟
2.بعدشم یه جا نوشته رانش قوس به سمت بیرونه بر خلاف رانش کابل .....ولی تو قسمت رابطه خیز قوس با رانش افقی تکیه گاهی رانش و نیروی عمودی رو به سمت داخل کشیده چرا؟؟؟؟
3.تو سازه در معماری صفحه 149 نوشته توی قوس نتیجتا به طور کامل طنابی عمل نمیکنه ترکیبی از فشار و خمش در قوس وجود داره که تو جزوه سروش نیا نوشته ترکیبی از فشار و کشش وجود داره...کدوم درسته؟؟؟

بعدشم یه راهنمایی میخوام به نظرتون واسه نمودارای برش و خمش چی بخونم؟؟؟؟هیییچ نمیفهمم:(

واسه نمودارهای خمش و برش عصر کنکاش ایستایی به زبان ساده به نظر من مفیده.

شهرزاد 1

عضو جدید

جواب سوالاتتون تا جایی که میدونم اینه
قوس به سمت بیرون رانش داره کابل به سمت داخل پس باید نیروهای خود کابل به سمت بیرون باشه و برای قوس به سمت داخل
خط رانش قوس باید به 1/3 وارد بشه که قوس مقاوم باشه
از جروه ی سازه های کابلی و قوسی استاد خرسند میتونین استفاده کنین

neda...

عضو جدید

1-خیلی ساده اگه توضیح بدم این میشه:ما یه خروج از مرکز داریم(تعریف دیگه ای از گشتاور)و ای خروج از مرکز رو با e نشون میدن،مقطع هم h در نظر بگیریم e=h/3میشه یعنی نیرو اگه تو 1/3 مقطع باشه همیشه فشاریه و اگه خارج از این محدوده بشه کشش هم طرف دیگه مقطع خواهیم داشت.
2-اینکه رانش تو قوس به سمت بیرونه درسته ولی ما تو ترسیما عکس العمل تکیه گاه رو در نظر میگیریم واسه همینه که به طرف داخل میکشیم ولی اگه خط رانش قوس رو تجزیه کنیم یه Rx و Ry به سمت بیرون خواهیم داشت.
3-.............
4-قوس صلب:بیشترین گشتاور در قسمت تکیه گاهه .دو مفصلی:بیشترین خمش تو مرکز قوسه.و سه مفصلی حداکثر خمش ندارم.:redface:

shirin.mohandes

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
مممنون از همگی...این سوالارم ج بدین بیزحمت:)
http://s5.picofile.com/file/8161176892/20150102_145033.jpg
http://s5.picofile.com/file/8161177042/20150102_
http://s5.picofile.com/file/8161177200/20150102_145144.jpg
سوال 8 مگه سازه قوسی لاملا نمیشه؟؟؟تو پاسخ نامه زده گزینه 1:surprised:
سوال 9 گزینه 1 نمیشه مگه؟؟؟چرا زده گزینه 4 ؟؟؟:redface:
سوال 10 منبعش کجاست؟؟؟
سوال 13 گزینه 4 در مورد تاکوما غلطه ولی زده گزینه 3....:confused:
سوال 29 مگه سقف لاملا تو پلانای تزدیک به مربع خوب جواب نمیده؟؟؟اصولا باید جوابش گزینه 3 باشه که زده 2....
تو سوالای 31 و 32 مگه پوشش سقف رک نیست و داخلی بستو با خیز زیاد؟؟؟:w05:31 زده گزینه 3....32 گزینه 4:(

ببخشینا زیاد سوال پرسیدم....امکان داره سوال شما هم باشه....قصد آزار ندارمhttp://www.www.www.iran-eng.ir/images/smilies/funny/w05.gifhttp://www.www.www.iran-eng.ir/images/smilies/icon_redface.gif

آخرین ویرایش:

shirin.mohandes

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
1-خیلی ساده اگه توضیح بدم این میشه:ما یه خروج از مرکز داریم(تعریف دیگه ای از گشتاور)و ای خروج از مرکز رو با e نشون میدن،مقطع هم h در نظر بگیریم e=h/3میشه یعنی نیرو اگه تو 1/3 مقطع باشه همیشه فشاریه و اگه خارج از این محدوده بشه کشش هم طرف دیگه مقطع خواهیم داشت.
2-اینکه رانش تو قوس به سمت بیرونه درسته ولی ما تو ترسیما عکس العمل تکیه گاه رو در نظر میگیریم واسه همینه که به طرف داخل میکشیم ولی اگه خط رانش قوس رو تجزیه کنیم یه Rx و Ry به سمت بیرون خواهیم داشت.
3-.............
4-قوس صلب:بیشترین گشتاور در قسمت تکیه گاهه .دو مفصلی:بیشترین خمش تو مرکز قوسه.و سه مفصلی حداکثر خمش ندارم.:redface:
http://s5.picofile.com/file/8161181326/20150102_152023.jpg
ایناهاش اینجا به داخل کشیده....

ghasedakkk

عضو جدید
کاربر ممتاز
سوال 10 منبعش کجاست؟؟؟
سوال 29 مگه سقف لاملا تو پلانای تزدیک به مربع خوب جواب نمیده؟؟؟اصولا باید جوابش گزینه 3 باشه که زده 2....
تو سوالای 31 و 32 مگه پوشش سقف رک نیست و داخلی بستو با خیز زیاد؟؟؟:w05:31 زده گزینه 3....32 گزینه 4:(

ببخشینا زیاد سوال پرسیدم....امکان داره سوال شما هم باشه....قصد آزار ندارم:w05::redface:
+9 میشه 3
13 مشه 4
29 میشه 3
31.............1

فکر کنم کسی که ازش جوابا را گرفتی اشتباه زده همه را.

shirin.mohandes

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
8 میشه 2
سوال 10 منبعش مقاومت یا استاتیک کاربردی. جواب گزینه 1
والا نمیدونم اینجوری نوشته....امروز کلللی گیج شدم....فک کنم پاسخنامش اشنباه باشه...چون 36 تا سواله ولی 33 تا رو جواب دادن....جواباشم کلیده...توضیح نداده....ولی از طرفی از 33 تا 15 تاشو درست جواب دادم...مگه میشه در این حد تصادف بشه!!!!بقیه هم مثل همین احساس میکنم غلط ج دادن...یا شایدم نکته داره و نمیدونم:(

ghasedakkk

عضو جدید
کاربر ممتاز
والا نمیدونم اینجوری نوشته....امروز کلللی گیج شدم....فک کنم پاسخنامش اشنباه باشه...چون 36 تا سواله ولی 33 تا رو جواب دادن....جواباشم کلیده...توضیح نداده....ولی از طرفی از 33 تا 15 تاشو درست جواب دادم...مگه میشه در این حد تصادف بشه!!!!بقیه هم مثل همین احساس میکنم غلط ج دادن...یا شایدم نکته داره و نمیدونم:(

اینایی که جواب دادم مطمئنم عزیزم. از این بابت خیالت راحت. احتمالا شماره سوالا جابحا شده یا یه همچین چیزی. لاملا که سوال کنکور خودم بود پارسال :)

shirin.mohandes

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
اینایی که جواب دادم مطمئنم عزیزم. از این بابت خیالت راحت. احتمالا شماره سوالا جابحا شده یا یه همچین چیزی. لاملا که سوال کنکور خودم بود پارسال :)

منم مطمئنم که اونا درسته....خودم تو پست اول جواباشونو گفتم.....نه امکان نداره شماره سوالا جابجا بشه...چون تو یه سوال پس و پیششم مثلا از گنبد لاملا سوال داده بودن....احتمالا اشتباه شده

آخرین ویرایش:

شهید یوسف الهی

کاربر فعال تالار اسلام و قرآن ,
کاربر ممتاز
سلام
این جمله ایا فقط برای خرپاهای مربع شکل درسته؟؟؟؟؟؟؟
اگر بروی یک مفصل عضوی در یک راستا تک بیفتد ،ان عضو صفرنیرو میشود!

هانی25

عضو جدید
کاربر ممتاز
سوال 10 منبعش کجاست؟؟؟

ببخشینا زیاد سوال پرسیدم....امکان داره سوال شما هم باشه....قصد آزار ندارم:w05::redface:

سوال 8 که بدون شک گزینه 2
سوال 9 احتمالا 1 بشه
سوال 29 گزینه 1نمیشه؟
سوال 31 هم گزینه 1 درسته
سوال 32 هم گزینه 2

پاسخ شو بنداز دور شیرین:biggrin:

اینا تو کتاب سیستم کنکاش اومده همش
یکی بی زحمت نگاه کنه ماله من در دسترس نیست

ghasedakkk

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام
این جمله ایا فقط برای خرپاهای مربع شکل درسته؟؟؟؟؟؟؟
اگر بروی یک مفصل عضوی در یک راستا تک بیفتد ،ان عضو صفرنیرو میشود!
ربطی به مربع و مستطیل نداره
اگه روی یه گره 3 عضو داشته باشیم که 2 تاش در یک راستا باشند. عضو 3وم تک میفته و صفر نیرویی خواهد بود.

digitalarch

عضو جدید
کاربر ممتاز
قاصدک جان شما هنرهای ساخت قبول شدین سال پیش،یا امسال دارین میخونین براش?

بالا