رفع اشکال دروس فنی ساختمان آزمون ارشد معماری
راستش هنوز یک قسمت حرفتون جای سوال داره برام
شما نوشتین که هر چی دوره تناوب کمتر شدت زلزله بیشتر(که کاملا درسته)
و در ادامش نوشتین هر چی وزن بیشتر
دوره تناوب کمتر (اینجاش برام جای سواله)
تو جزوه اقای سروش نیا گفته شده که هر چی وزن بیشتر باشه مدت زمان بیشتری طول میکشه تا ساختمون یک رفت و برگشت کامل کنه پس هر چه وزن بیشتر دوره تناوب بیشتر و میدونیم که دوره تناوب زیاد انرژی زلزله رو میرا میکنه و چیز خوبیه پس وزن زیاد که با دوره تناوب نسبت مستقیم داره چیز خوبیه
از طرفی طبق فرمول f=ma
وزن زیاد چیز بده چون با fنسبت مستقیم داره
!!!
منیره عزیز خیلی ممنونم که انقدر پیگیرینمن رفتم سوالتون رو با یه متخصص در میون گذاشتم :دی . حق با شماست . من اشتباه گفتم و الان این رو فهمیدم .
شدت زلزله با دوره ی تناوب ساختمان رابطه ی عکس داره . یه دوره ی تناوب دیگه هم داریم که مربوط به خود زلزله است .
هر قدر دوره ی تناوب ساختمان بیشتر باشه شدت زلزله کمتره . یعنی هر قدر وزن ساختمان کمتر ، دوره ی تناوب ساختمان بزرگتر و شدت زلزله کمتر . و کاملا بر عکسش هم صادقه . یعنی هر قدر وزن ساختمان بیشتر ، دوره ی تناوب ساختمان کمتر و شدت زلزله بیشتر .
ولی گفتند که اگر همین ساختمون با دوره ی تناوب بالا ، با زلزله ای مواجه بشه که دوره ی تناوب یکسان با دوره ی تناوب ساختمان داره ، عمل تشدید صورت می گیره . ساختمونی دوره ی تناوب 3 داره . خوب این خیلی بالاست ولی اگه زلزله ای با دوره تناوب 3 به این ساختمون وارد بشه ( که برابر با دوره ی تناوب ساختمانه ) تشدید اتفاق میفته و تخریب بالا میره .
اگه هنوز هم براتون سواله بگین که بپرسم براتون .
راستش هنوز یک قسمت حرفتون جای سوال داره برام
شما نوشتین که هر چی دوره تناوب کمتر شدت زلزله بیشتر(که کاملا درسته)
و در ادامش نوشتین هر چی وزن بیشتر
دوره تناوب کمتر (اینجاش برام جای سواله)
تو جزوه اقای سروش نیا گفته شده که هر چی وزن بیشتر باشه مدت زمان بیشتری طول میکشه تا ساختمون یک رفت و برگشت کامل کنه پس هر چه وزن بیشتر دوره تناوب بیشتر و میدونیم که دوره تناوب زیاد انرژی زلزله رو میرا میکنه و چیز خوبیه پس وزن زیاد که با دوره تناوب نسبت مستقیم داره چیز خوبیه
از طرفی طبق فرمول f=ma
وزن زیاد چیز بده چون با fنسبت مستقیم داره
!!!