رفع اشکال | دروس فنی ساختمان آزمون ارشد معماری

sara_slash1

عضو جدید
کاربر ممتاز
پدستال ونحوه تشخیص اعضای فشاری و کششی در خرپا میخوام بدونم
یکی توضیح بده
البته خیلی روان توضیح بده ممنون میشم

imah

عضو جدید
کاربر ممتاز
یکی توضیح بده
سلام
پداستال ک اینجوریه ک مثلا دارن پی ی ساختمونو اجرا میکنن..ی قسمت ساختمون ارتفاعی ک براش گود برداری کردن کمتره یکیش بیشتر...برای وصل کردن این دو قسمت از شناژ استفاده میشه دگ...اما خب ب دلیل اختلاف ارتفاع این شناژ باید با ی زاویه بیااااد تا ب پی اونور برسه ...ب این کار ک شناژ با زاویه ب پی برسه میگن پداستال
راجبه سوال دوم... من خودم زیاد وارد نیستم راجبه تشخیصش... ببخشید:(

آخرین ویرایش:

concreteman

عضو جدید
یکی توضیح بده

سلام
پداستال ک اینجوریه ک مثلا دارن پی ی ساختمونو اجرا میکنن..ی قسمت ساختمون ارتفاعی ک براش گود برداری کردن کمتره یکیش بیشتر...برای وصل کردن این دو قسمت از شناژ استفاده میشه دگ...اما خب ب دلیل اختلاف ارتفاع این شناژ باید با ی زاویه بیااااد تا ب پی اونور برسه ...ب این کار ک شناژ با زاویه ب پی برسه میگن پداستال
راجبه سوال دوم... من خودم زیاد وارد نیستم راجبه تشخیصش... ببخشید:(

من باید یه کم توضیحات ایما رو اصلاح کنم.

پداستال ک اینجوریه ک مثلا دارن پی ی ساختمونو اجرا میکنن..ی قسمت ساختمون ارتفاعی ک براش گود برداری کردن کمتره یکیش بیشتر...برای وصل کردن این دو قسمت از شناژ استفاده میشه دگ...اما خب ب دلیل اختلاف ارتفاع در محل صفحه ستونی که ارتفاع پایین تری داره یک پایه بتنی میسارن که صفحه ستونها در یک تراز قرار بگیره. به این پایه بتنی (معمولا بتنی) پدستال میگن.
معنی لغتی پدستال هم میشه پایه.

سجی

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
صفحه 37 فیزیک 2: در ارتفاعات به جهت کاسته شدن از ضخامت پوسته جوی ، میزان انرژی دریافتی بیشتر از نقاط مشابه پست تر است (پس چرا قله ها همیشه پوشیده از برفه و سردترم هس؟؟؟؟؟؟؟؟
تو صفحه 41 هم اومده هر چه ارتفاع محل از سطح دریا بیشتر باشه دمای هوای آن نقطه کمتر است....سئوالم خیلی خنگولانس آیا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟:w22:

Sahar.Pirozmanes

عضو جدید
کاربر ممتاز
صفحه 37 فیزیک 2: در ارتفاعات به جهت کاسته شدن از ضخامت پوسته جوی ، میزان انرژی دریافتی بیشتر از نقاط مشابه پست تر است (پس چرا قله ها همیشه پوشیده از برفه و سردترم هس؟؟؟؟؟؟؟؟
تو صفحه 41 هم اومده هر چه ارتفاع محل از سطح دریا بیشتر باشه دمای هوای آن نقطه کمتر است....سئوالم خیلی خنگولانس آیا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟:w22:
دریافت انرژی بیشتره اما در ارتفاعات انعکاس موج بازتابی خورشید کمتره و سرعت باد هم بیشتره پس کلا سردتره. دقیقا همینه دیگه ارتفاع از سطح زمین هوا رو سردتر می کنه. برا همینه بدنه هواپیما یخ میزنه دیگه

mitra2470

عضو جدید
میشه اینارو رو برای من توضیح بدین!!
1-دیوار حائل صندوقی
2-پس تنیدگی
3-واکنش پوزولانی
4-افزایش سطح مقطع کانال هوا...سبب افت فشار یا افزایش فشار؟؟؟
5-ی جا گفته بود طرح سقف تیرچه بلوک فرض تکیه گاه مفصلیه!!!!!!!!!!

اینم جواب بدین لدفنننننننن:w39:

توی سوال بالا میشه استدلال کنیم که چون ضخامت هوا کمتره به هر ذره انرژی بیشتری میرسه یعنی ی جورایی سرانه اون یا نه این حرف اشتباهه؟!

سجی

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
یه نکته :
شکل 2-13 فیزیک 2 ص 54 و 55 سه نوع بادهای تجارتی و غربی و قطبی رو نشون داده.بادهای غربی تو شکل جفتشون جهتشون به طرف شرقه خود متنم گفته که در جهت حرکت زمین(یعنی از غرب به شرق) ولی تو متن گفته بادهای غربی در نیمکره جنوبی به طرف جنوب غربه که فک کنم متن اشتباه هستش (البته تو آزمون شاید اینقد ریز ندن ولی خب برای کسایی که انرژی میخوان آزمون بدن شاید مهم باشه)

3ara6erafat

عضو جدید
کاربر ممتاز
طراحی بر اساس ظرفیت رو توضیح میدین بچه ها؟
مرسی

برین کنار که شرافت اومد. ببین هم اسم گلم. زلزله مث یه حمله کننده خشن و وحشیه که میره سر نقاط ضعف ساختمون و میزنه اونجا رو خراب میکنه حالا اگه ما بیایم عمدا یه سری نقطه ضعف تو ساختمون تو جاهای کم اهمیت ایجاد کنیم که زلزله بزنه اونجا ها رو خراب کنه و کاری به نقاط حساس و اصلی ساختمون نداشته باشه. مث همین قضیه معروف که تیر باید از ستون ضعیف تر باشه چون ستون مهم تره «نقل قول از استاد گرامی دکتر سروش نیای بزرگ»

shematik

عضو جدید
بچه های به نظرتون جلد 1 و2 کتاب ایستایی و فن مهندس فاطمی، کدومش در کنار کتابهای (درک رفتار، سازه در معماری، فناوری نوین ، طراحی لرزه ای، جزییات ارتقادهنده و بتن )خوبه که بخونمش؟

سجی

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
بچه های به نظرتون جلد 1 و2 کتاب ایستایی و فن مهندس فاطمی، کدومش در کنار کتابهای (درک رفتار، سازه در معماری، فناوری نوین ، طراحی لرزه ای، جزییات ارتقادهنده و بتن )خوبه که بخونمش؟

ه نطر من اینارو که میخونی دیگه نیازی بهش نداری

mrabie

عضو جدید
چجوری بگم مرسی! معلوم باشه;)!! چنتا مثال حل کردم.درست بودن.:|
یچیزی، برای نیرو های تکیه گاهی چجوری جهته درستش حدس زده بشه؟
از کجا خوندیش؟از کجا بلدیش :/

نمی دونم جواب سوالتونو گرفتین یا نه اما در درجه اول باید برایند نیروهای خارجی صفر بشه! مثلا یه نیرو دارین که از بالا وارد میشه . تکیه گاهها یاد در خلاف جهت اون عکس العمل داشته باشن . یعنی مثلا Fx و F y صفر بشه!
بعدشم می تونی روی نقاط تکیه گاهی گشتاور ها رو برای هر تکیه گاه بسنجی. مثلا 2 تکیه گاه داری و یک نیرو که بینشون وارد میشه... باید نسبت به یکی از تکیه گاه ها گشتاور اون نیرو و تکیه گاه دومو حساب کنی. قاعدتا باید کشتاور تکیه گاه و نیرو مخالف هم باشن. این طوری می تونی توی هر سوالی عکس العملای تکیه گاهیو پیدا کنی. بعد اونم دونه دونه هر عضوی رو تحلیل کنی...
اگه خیلی بد توضیح دادم یه نگاهی به استاتیک بیر جانسون بنداز. فصل خرپا !

arefeh

کاربر فعال تالار مهندسی معماری ,
کاربر ممتاز
IMG306.jpgیه سئوال این مگه آزمایش کششی نی؟؟؟چرا گزینه 3 رو زده؟؟؟:surprised:

arefeh

کاربر ممتاز
عارفه جان من اینو نخوندم فعلا تو مبانی سازه س؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

نمیدونم منم هنوز مبانی رو شروع نکردم:razz:اما تو کتاب ساختمانهای بتنی هست...زیر عکس نوشته آزمایش کششی اما نمیدونم چرا تو پاسخنامه اش همون حرفهارو زده اما ربط داده به گزینه برشی

ghasedakkk

عضو جدید
کاربر ممتاز
نمیدونم منم هنوز مبانی رو شروع نکردم:razz:اما تو کتاب ساختمانهای بتنی هست...زیر عکس نوشته آزمایش کششی اما نمیدونم چرا تو پاسخنامه اش همون حرفهارو زده اما ربط داده به گزینه برشی

ممکنه پاسخنامه اشتباه باشه. ازین اشتباهها زیاد تو آزمونا هست

سجی

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
هر چه ساختمان سخت تر باشد در مقابل زلزله...............؟
هر چه ساختمان شکل پذیرتر باشد در مقابل زلزله...........؟
هر چه ساختمان سخت تر باشد تغییر شکل کمتری دارد این یعنی اینکه ساختمان سختتر شکل پذیر نیس؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
شکل پذیری با تغییر شگل فرق میکند آیا؟؟؟
نیروی برون صفحه بر دیوار برشی همان نیروی عمود بر راستای اونه؟؟؟؟؟؟؟؟نیروی برشی و گشتاور خمشی در سطح بام چگونه اند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟در سطح شالوده چظور؟؟؟؟؟؟؟؟
من ::redface:
بچه های باشگاه ::surprised::eek::w22:

ghasedakkk

عضو جدید
کاربر ممتاز
هر چه ساختمان سخت تر باشد تغییر شکل کمتری دارد این یعنی اینکه ساختمان سختتر شکل پذیر نیس؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
نیروی برون صفحه بر دیوار برشی همان نیروی عمود بر راستای اونه؟؟؟؟؟؟؟؟نیروی برشی و گشتاور خمشی در سطح بام چگونه اند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟در سطح شالوده چظور؟؟؟؟؟؟؟؟
من ::redface:

تغییر شکل با شکل پذیری متفاوته. تغییر شکل بد است در حالیکه شکل پذیری خوبه.
شکل پذیری باعث جذب نیروهای زلزله میشه. هر چی شکل پذیری یه ساختمان بیشتر باشه دوره تناوب اون بیشتر و اثر زلزله در اون کمتر میشه و جلوگیری از تشدید.البته باید حواسمون به خارج شدن بیش از اندازه اثر گشتاوری وزن هم باشه.
هر چی شکل پذیری بیشتر -میراگری ساختمان بیشتر و جذب انرژی ها ی زلزله هم بیشتر میشه.

صلبیت یعنی ساختمان تغییر شکل نداشته باشه. مثل مقاومت ساختمان.
هر چی صیبیت بیشتر تغییر شکل کمتر. و نتیچه بسیار مهم اون آسیب اعضای غیر سازه ای کمتر.

مثلا ما میگیم قاب صلب شکل پذیر تره ولی دیوار برشی صلب تره.
در شکل پذیری درواقع این اتصالات هستن که خیلی مهم هستن و در طراحی بر اساس ظرفیت به داد ما میرسن.
نمیدونم تونستم بیان کنم یا نه؟

آخرین ویرایش:

ghasedakkk

عضو جدید
کاربر ممتاز
نیروی برون صفحه یعنی نیرویی که بر راستای ضعیف دیوار وارد میشه یعنی بر صفحه دیوار وارد میشه نه موازی طولش که مقاومه.
کلا نیروی برون صفحه یعنی بر راستایی وارد شه که بر اون راستا به تنهایی توان مقابله با نیرو را ندارن.
منظورت از بر سطح بام چیه؟ منظورت به دیافراگم بام؟

سجی

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
نیروی برون صفحه یعنی نیرویی که بر راستای ضعیف دیوار وارد میشه یعنی بر صفحه دیوار وارد میشه نه موازی طولش که مقاومه.
کلا نیروی برون صفحه یعنی بر راستایی وارد شه که بر اون راستا به تنهایی توان مقابله با نیرو را ندارن.
منظورت از بر سطح بام چیه؟ منظورت به دیافراگم بام؟
ممنون خیلی خوب دن جوابات
بله دیافراگم بام

arefeh

کاربر ممتاز
تغییر شکل با شکل پذیری متفاوته. تغییر شکل بد است در حالیکه شکل پذیری خوبه.
شکل پذیری باعث جذب نیروهای زلزله میشه. هر چی شکل پذیری یه ساختمان بیشتر باشه دوره تناوب اون بیشتر و اثر زلزله در اون کمتر میشه و جلوگیری از تشدید.البته باید حواسمون به خارج شدن بیش از اندازه اثر گشتاوری وزن هم باشه.
هر چی شکل پذیری بیشتر -میراگری ساختمان بیشتر و جذب انرژی ها ی زلزله هم بیشتر میشه.

صلبیت یعنی ساختمان تغییر شکل نداشته باشه. مثل مقاومت ساختمان.
هر چی صیبیت بیشتر تغییر شکل کمتر. و نتیچه بسیار مهم اون آسیب اعضای غیر سازه ای کمتر.

مثلا ما میگیم قاب صلب شکل پذیر تره ولی دیوار برشی صلب تره.
در شکل پذیری درواقع این اتصالات هستن که خیلی مهم هستن و در طراحی بر اساس ظرفیت به داد ما میرسن.
نمیدونم تونستم بیان کنم یا نه؟
حالا یه سئوال...تو کتاب طراحی لرزه ای گفته ک اگه خیلی شکل پذیر باشه.اون حالت شلاقی برای ساختمان خطرناکه...و همینطور اون نیروی ثقل اگه از حالت عمودی بیشتر فاصله بگیره یکم خطرناکه...من اشتباه متوجه شدم؟

ghasedakkk

عضو جدید
کاربر ممتاز
حالا یه سئوال...تو کتاب طراحی لرزه ای گفته ک اگه خیلی شکل پذیر باشه.اون حالت شلاقی برای ساختمان خطرناکه...و همینطور اون نیروی ثقل اگه از حالت عمودی بیشتر فاصله بگیره یکم خطرناکه...من اشتباه متوجه شدم؟

oخوب منم که گفتم باید حواسمون به اثر گشتاوری وزن باشه. یعنی اگه بیش از حد خم بشه ممکنه نیروی وزن دیگه تو قاعده نیفیفته و دیگه ساختمان نتونه برگرده.
از طرفی تغییر شکل اگه از یه حدی بیشتر باشه باعث عدم اطمینان ساکنینش میشه.

ghasedakkk

عضو جدید
کاربر ممتاز
ممنون خیلی خوب دن جوابات
بله دیافراگم بام

دقیقا مثل یه تیر کوتاه که اونو خوابونده باشی روی زمین. نیرو هم بهش افقی وارد میشه. یعنی اگه کل مجموعه را 90 درجه بچرخونی انگار داری یه تیر کوتاه را بررسی میکنی.

آخرین ویرایش:

arefeh

کاربر ممتاز
من :
:redface:

اینو میدونیم ک دیوار برشی رو میزاریم تا با نیرویی ک در راستای اون وارد میشه مقاومت کنه یعنی نیرویی ک بر طول دیوار وارد میشه...برا همینه ک میگن اگر ضخامتش هم زیاد کنی تاثیرب ندارهو وقتی میخوای در برابر نیروی جانبی مقاومتش بیشتر بشه باید طول دیوار بیشتر بشه...حالا اگه به جای اینکه نیرو در راستای اون وارد بشه عمود بر دیوار وارد بشه باید یه تکیه گاه و پشت بندی برای مقاومتش داشته باشیم وگرنه میوفته...این نیرو نیروی برون صفحه ای هست یعنی نیرویی ک نمیتونه تحمل کنه...
یه سازه کف باید هم نیروهای ثقلی رو تحمل کنه هم نیروهای جانبی (افقی) حالا به این عمل دیافراگم میگن...به قول ghasedakkk مثل تیره...ولی فرق تیر با دیافراگم کف چیه؟تیر نیروهای عمودی رو تحمل میکنه ولی دیافراگم نیروهای افقی و همچینین خمشی هم ک در اون اتفاث میوفته افقیه...واسه همین باید ضخامتش بیشتر باشه یا اگه میخواد صخامتش کم باشه نباید خیلی انعطاف پذیر باشه...
نکته آخر هم اگه خواستیم یه بازشو توش ایجاد کنیم مثلا بازشویی برای باکس پله یا داکت باید در جایی باشه ک گشتاور خمشی و برشی حداقل باشه ...هر چه به مرکز کف نزدیک بشیم اونجا به حداقل میرسیم....(البته نه اینکه جاهای دیگه نمیشه بازشو قرار دادا...میشه اما تمهیداتی باید در نظر گرفته بشه...مثلا اطراف بازشو رو تقویت کنیم با میلگردهای داخلی و خیلی کارهای دیگه.....)
نمیدونم خوب توضیح دادم و البته بدون غلط یا نه....:redface:

آخرین ویرایش:
بالا