رفع اشکال | دروس فنی ساختمان آزمون ارشد معماری

Faeze Ardeshiry

کاربر فعال تالار مهندسی معماری ,
کاربر ممتاز
بله شما درست میفرمایید من تو ظرفیت گرمایی جابجا نوشتم، باید قبلش تعریف رو میاوردم تا خودمم اشتباها جاها رو جابجا ننویسم
هر چی ظرفیت گرمایی جسمی بیشتر یعنی گرم شدن اون جسم دیرتر چون انرژی بیشتر میخواد تا یه درجه گرم بشه نسبت به شیی که ظرفیت گرمایی پایینی داره
ممنون که یادآوری کردید

وقتي يه چيزي رو متوجه نميشين يا براي به خاطر سپردنش اذيت ميشين بياين با دانسته هاي قبليتون مطابقت بدين
مثلا همين ظرفيت گرمايي
ميدونيم خاك در گرم ترين شرايط هم پاي برهنه رو نميسوزونه چرا چون ظرفيت گرماييش بالاست يني گرما رو توي خودش ذخيره ميكنه
اما در شب كه هوا خنكه گرمايي كه ذخيره كرده رو نم نم به محيط برميرگدونه

samaneh.mhsn

عضو جدید
کاربر ممتاز
وقتي يه چيزي رو متوجه نميشين يا براي به خاطر سپردنش اذيت ميشين بياين با دانسته هاي قبليتون مطابقت بدين
مثلا همين ظرفيت گرمايي
ميدونيم خاك در گرم ترين شرايط هم پاي برهنه رو نميسوزونه چرا چون ظرفيت گرماييش بالاست يني گرما رو توي خودش ذخيره ميكنه
اما در شب كه هوا خنكه گرمايي كه ذخيره كرده رو نم نم به محيط برميرگدونه
دقيقن! بحثاى مربوط به گرما رو همه شو آدم غريزى مى دونه و تجربه كرده، تطابقشون با تجربيات خيلى بيشتر از حفظ تعاريف كمك مى كنه.

puyan khan

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
حرف سمانه خانوم کاملا درسته، اما خواستم یه اصطلاح رو اضافه کنم که ممکنه زیاد بشنوید بعدها، توی دیوار اگر عایق خالی باشه همونطور که گفتن از طریق رسانش حرارت انتقال پیدا میکنه هرچند ناچیز چون ما با یه عایق روبرو هستیم، این موادی که حرارت رو از داخل عایق ها عبور میدن و حتی عایق هم میتونه جزوشون باشه رو میگن "پل حرارتی"

اگر بین لایه های دیوار هوا وجود داشته باشه طوری که هوا نتونه جابجا شه عایق خوبی خواهد بود و کار خلاء رو انجام خواهد داد، اما حرکت کنه هوا دیگه همرفت اتفاق میافته و نمیتونه عایق خوبی باشه
تو کتاب مقررات ملی مبحث عایق ها حداکثر فاصله جداره های هوایی برای ایجاد عایق حرارتی اومده دقیقا الان یادم نیست چقدر بود :)

اصلا بعضي وقتا تست ميزنيم كه ببينيم ايا اون مبحث رو متوجه شديم يا نه
بعضي وقتام پشت هر مبحث تستاشو ميزنيم كه اون چيزاي مهم و نكات تو ذهنمون جا بيفته
يه سري ادما اصلا كتابو نميخونن (مثلا در طول دانشگاه خوندن) اينا ميان فقط تست ميزنن و نكات رو از رو تست حفظ ميكنن
يه سري تست هم هست كه براي قياس كردنه خودته
يني حالا احساس تسلط ميكني بعد مياي تست ميزني كه ببيني وضعيتت چطوره

راس ميگه بعضي وقتام استرسو ك ميكنه بعضي وقتام زياد
بستگي به خودت داره

آقایون و خانوما همینجوری پیش بریم تو بحث ظرفیت گرمایی بمب هسته ای رو هم کشف میکنیماااااااااااااااااااااااا بیاین بیخیال شین بابا امروز کلن فاز ظرفیت گرفتیم

arefeh

کاربر ممتاز
واسه سیلابس سوم ک خرپاهاست ژئودزیک و ...هم باید بخونیم؟؟تیر و ستون و دال رو هم توووو این 3 تا آزمون باید میخوندیم؟؟؟
واااای ک چقدر من کتاب باید بخونم...از طرفی نمیخوام ارشد رو از دست بدم و از طرفی هم نظام مهندسی...من چجوری برناممو هماهنگ کنم...دوستان کسی هست ک نظارت معماری و اجرا شرکت کرده باشه و بخواد بخونه؟؟؟چجوری برنامه ریزی کردی؟؟یسری میگن ما فقط تست زدیم...اونهایی هم ک امتحانشو دادن هم راهنمایی کنند خالی از لطف نی

Rah Pardaz

همکار مدیر تالار مهندسی عمران متخصص راهداری
کاربر ممتاز
بچه ها این یکی از سوالای عصر کنکاشه که عکسشو گزاشتم میشه جوابشو بدین
در شکل :
1.نیروی اعضای x , y یکسان میباشد
2.نیروی عضو y بیش از نیروی عضو x است
3.نیروی عضو x بیشتر از عضو y است
4.عضو x فشاری و عضو y کششی

مشاهده پیوست 178131
خودش زده 3 من میگم 2 درسته .اشتباه میکنم؟؟؟؟:redface:(آخه چن جا دیگم به تناقض رسیدم )

درود بر دوستان ...........

همون گزینه 3 صحیح می باشد ...........

چرا.............. کار نداره ............................همین الان فیزیکی انجامش بدین ................. این حرکت ورزشی رو که تصویرش رو میذارم ............. خودتون احساس می کنید..........کدوم عضو نیروی بیشتری بهش وارد میشه ............بدرود.

images.jpg

timaj

عضو جدید
کاربر ممتاز
در شکل :

مشاهده پیوست 178131
خودش زده 3 من میگم 2 درسته .اشتباه میکنم؟؟؟؟:redface:(آخه چن جا دیگم به تناقض رسیدم )

هرچه عضو عمودی تر باشه بار بیشتری تحمل میکنه چون هرچی زاویه بگیره تجزیه میشه به دومحور x,y و ما مولفه y رو میخوایم برای اینکه با نیروی وزن مقابله کنیم که هرچی عمودی تر باشه y بیشتر از x میشه
امیدوارم واضح گفته باشم!!

سجی

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
درود بر دوستان ...........

همون گزینه 3 صحیح می باشد ...........

چرا.............. کار نداره ............................همین الان فیزیکی انجامش بدین ................. این حرکت ورزشی رو که تصویرش رو میذارم ............. خودتون احساس می کنید..........کدوم عضو نیروی بیشتری بهش وارد میشه ............بدرود.

مشاهده پیوست 178403

هرچه عضو عمودی تر باشه بار بیشتری تحمل میکنه چون هرچی زاویه بگیره تجزیه میشه به دومحور x,y و ما مولفه y رو میخوایم برای اینکه با نیروی وزن مقابله کنیم که هرچی عمودی تر باشه y بیشتر از x میشه
امیدوارم واضح گفته باشم!!
مرسی
rahpardaz و تیماج عزیز دقیقا الان متوجه شدم من با اون نیروی رانش افقی که هر چی زاویه کمتر باشه بیشتر میشه اشتباه گرفته بودم .پس اینجا مولف y منظورش بوده......واگر سوال اینجوری بود که راتش بیرونی کدوم بیشتره میشه میشه اون عضوی که زاویش کمتره درست گفتم؟؟؟؟؟؟؟؟؟

arefeh

کاربر ممتاز
من توی ساختمان پت سنتر یه سئوال برام پیش اومده توی این بنا یه ستون فقرات داریم ک Aشکل هست...این دکل اگه اشتباه نکنم بارهای سقف ک توسط یه سری کابل مهار شده به قاب فولادی زیر این سازه میده و از ظریق اون قاب به پی میره...برای اینکه با باد هم مقابله کنیم از تیرهای عمودی دور دیوارهای خارجی استفاده می کنیم...
به نظرم این سازه سازه متقارنه و میگفتیم تو همچین سازه ای اتصالات مفصلی هست....الان اینجا همینطوره؟البته از طرفی هم اتصالات صلب برای فیکس کردن سازه هست و اینجا نیازی نی ک اتصال مفصلی داشته باشیم...میخوام ببینیم این شرط ک هر گاه سازه ای متقارن بود اون سازه اتصالاتش مفصلیه تا چه جد درست و میتونیم در سریع رسیدن به جواب ازش استفاده کنیم؟
و سئوال بعد یع سری حلقه داریم ک کابل هایی ک سقف رو نیگه میدارند تو یه جا جمع میکنه و میفرسته به سازه A.این حلقه رو میگن کششیه...مگه توی کابل ها کشش اعمال نمیشه؟مگه نباید با این کشش مقابله کنه و خودشو جمع نیگه داره؟ نباید این حلقه فشاری باشه؟

پیوست ها

• a16.jpg
    a16.jpg
    48 کیلوبایت · بازدیدها: 0
آخرین ویرایش:

3ara6erafat

عضو جدید
کاربر ممتاز
در شکل :

مشاهده پیوست 178131

اینو سرو ش نیا سر کلاس خیلی خوشگل با آزمایش توضیح میده ولی من محاسباتی بگم. ببین عزیزم نیروی اعضای x و y رو تجزیه کن. بگو خب. برا اینکه سیستم افقی تعادل داشته باشه ینی افقی تکون نخوره باید مولفه افقیا با هم برابر باشن. بگو خب. پس رو شکل دو تا مولفه افقی هم اندازه اما خلاف جهت بکش. بگو خب. حالا بر عکس تجزیه کردن از رو این مولفه ها یه خط عمودی بکش تا برسی به اعضای x و y بگو خب. خب به جمالت. معلومه دیگه نیروی عضو x بزرگ تر میشه عزیز دل آبجی. گرفتی؟

3ara6erafat

عضو جدید
کاربر ممتاز
من توی ساختمان پت سنتر یه سئوال برام پیش اومده توی این بنا یه ستون فقرات داریم ک Aشکل هست...این دکل اگه اشتباه نکنم بارهای سقف ک توسط یه سری کابل مهار شده به قاب فولادی زیر این سازه میده و از ظریق اون قاب به پی میره...برای اینکه با باد هم مقابله کنیم از تیرهای عمودی دور دیوارهای خارجی استفاده می کنیم...
به نظرم این سازه سازه متقارنه و میگفتیم تو همچین سازه ای اتصالات مفصلی هست....الان اینجا همینطوره؟البته از طرفی هم اتصالات صلب برای فیکس کردن سازه هست و اینجا نیازی نی ک اتصال مفصلی داشته باشیم...میخوام ببینیم این شرط ک هر گاه سازه ای متقارن بود اون سازه اتصالاتش مفصلیه تا چه جد درست و میتونیم در سریع رسیدن به جواب ازش استفاده کنیم؟
و سئوال بعد یع سری حلقه داریم ک کابل هایی ک سقف رو نیگه میدارند تو یه جا جمع میکنه و میفرسته به سازه A.این حلقه رو میگن کششیه...مگه توی کابل ها کشش اعمال نمیشه؟مگه نباید با این کشش مقابله کنه و خودشو جمع نیگه داره؟ نباید این حلقه فشاری باشه؟
عسلم اتصالات مفصلی چون کابل اصن نمیتونه صلب باشه. اتصالا صلب برا اون تیکه مربعی بین A شکلاست. اگه پرسپکتیوشو نگا کنی می فهمی کجا رو میگم

mitra2470

عضو جدید
و سئوال بعد یع سری حلقه داریم ک کابل هایی ک سقف رو نیگه میدارند تو یه جا جمع میکنه و میفرسته به سازه A.این حلقه رو میگن کششیه...مگه توی کابل ها کشش اعمال نمیشه؟مگه نباید با این کشش مقابله کنه و خودشو جمع نیگه داره؟ نباید این حلقه فشاری باشه؟[/QUOTE]

مگه حلقه کششی یعنی چی؟بعنی عناصر دیگه بهش کشش وارد کنن. خب اینجا کابل داره اونو میکشه پس میشه حلقه کششی اگه نیرو میخواست اونو فشرده کنه اونوقت میشد فشاری
اصلا مثل خرپا بیا انالیز نیرو بکش روش،اونوقت جهت نیرویی که به حلقه میرسه به سمت بیرون میشه که یعنی کششیه

holooooooo

کاربر ممتاز
05112013370.jpg ص 186 در رفتار سازه ها، فصل قوس ها فرم منحنی طنابی تغییر نکنده؟!!!!

آخرین ویرایش:

ne.arch

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام دوستان میشه یکی بگه برای تشخیص اعضای فشاری یا کششی خرپا باید چیکار کنم؟؟ اگه جزوه یا کتابی سراغ دارین که این مبحث رو واضح توضیح داده معرفی کنین ممنون میشم

سجی

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام دوستان میشه یکی بگه برای تشخیص اعضای فشاری یا کششی خرپا باید چیکار کنم؟؟ اگه جزوه یا کتابی سراغ دارین که این مبحث رو واضح توضیح داده معرفی کنین ممنون میشم
تو سازه در معماری توضیح داده صفحشو یادم نیس
بچه ها به نطر من حلقه بیرونی همیشه فشاریه یا حداقل اکثر مواقع اینجوریه( اشتباه میکنم؟؟؟؟)
و اینکه یه سوال: وقتی دو تا حلقه داشته باشیم تغییر ارتفاعشون آبا در کششی یا فشاری بودنشون تاثیر داره

mrabie

عضو جدید
به نظرم یه نگاهی به صفحه 282-287 ساختمان ها چگونه عمل می کنند بندازین خیلی ساده توضیح داده

mitra2470

عضو جدید
تو سازه در معماری توضیح داده صفحشو یادم نیس
بچه ها به نطر من حلقه بیرونی همیشه فشاریه یا حداقل اکثر مواقع اینجوریه( اشتباه میکنم؟؟؟؟)
و اینکه یه سوال: وقتی دو تا حلقه داشته باشیم تغییر ارتفاعشون آبا در کششی یا فشاری بودنشون تاثیر داره

فک نکنم بالا یا پایین بودن یا بیرون یا داخل بودن تاثیری داشته باشه مهم نوع نیرو هست.بیرونی هم میتونه کششی باشه هم فشاری این عکش هم مثال نقض حرف شما
تحلیل نیرویی که به حلقه وارد میشه مهمه

پیوست ها

• DSC_0052.jpg
    DSC_0052.jpg
    38.7 کیلوبایت · بازدیدها: 0

mitra2470

عضو جدید
مشاهده پیوست 178509 ص 186 در رفتار سازه ها، فصل قوس ها فرم منحنی طنابی تغییر نکنده؟!!!!

یعنی من اعصابم خرد شد بس که با این جمله کلنجار رفتم موقع خوندنش.به نظر منم باید بنویسه تغییر کند اخه این اصلا ی جوریه درست در نماید..
ابن کتاب البته جاهای دیگه هم غلط داشته و میشه انتظارشو داشت

mitra2470

عضو جدید
من جزوه فاطمی رو که خوندم بهتر فهمیدم قضیه رو .کلیتش اینه که معمولا اعضای بالایی فشارین اعضای پایینی کششی با توجه یه اینا باید بقیه اعضا رو تحلیل کنی هرکدوم جهت نیروش بشه به سمت گره فشاریه و هرکدوم برعکس این کششی .
مثلا وقتی 4 عضو به 1 گره میرسن که 2 تا از اونا فشاری و در یک راستا هستن همدیه رو خنثی میکنند و عضو سوم مایل کششیه...پس باید عضو چهارم مایل،فشاری باشه تا تجزیه مولفه هاش اون نیروی کششی خنثی کنه.برای مثال 1 صفحه از جزوه فاطمی رو ببین
54.jpg

arefeh

کاربر ممتاز
یعنی من اعصابم خرد شد بس که با این جمله کلنجار رفتم موقع خوندنش.به نظر منم باید بنویسه تغییر کند اخه این اصلا ی جوریه درست در نماید..

من ک هنوز اون فصل رو نخوندم اما مشخصه ک اشتباه تایپیه...میخواسته بگه فرم منحنی طنابی تغییر کننده

shahmirzadi

عضو جدید
واسه سیلابس سوم ک خرپاهاست ژئودزیک و ...هم باید بخونیم؟؟تیر و ستون و دال رو هم توووو این 3 تا آزمون باید میخوندیم؟؟؟
واااای ک چقدر من کتاب باید بخونم...از طرفی نمیخوام ارشد رو از دست بدم و از طرفی هم نظام مهندسی...من چجوری برناممو هماهنگ کنم...دوستان کسی هست ک نظارت معماری و اجرا شرکت کرده باشه و بخواد بخونه؟؟؟چجوری برنامه ریزی کردی؟؟یسری میگن ما فقط تست زدیم...اونهایی هم ک امتحانشو دادن هم راهنمایی کنند خالی از لطف نی
تیرو ستون و دال آزمون 5 میباشد . اگه اشتباه نکنم.

shahmirzadi

عضو جدید
تو جزوه ی سروش نیا نوشته ، سازه ی فضا کار بع سه تکیه گاه نیاز داره. و چرا!؟ حالا جوایش چیه! :/

arefeh

کاربر ممتاز
تو جزوه ی سروش نیا نوشته ، سازه ی فضا کار بع سه تکیه گاه نیاز داره. و چرا!؟ حالا جوایش چیه! :/

حداقل به 3 تکیه گاه نیاز داره...اگرچه بیشترشون حداقل به 4 نیاز داره...هر چه تعداد تکیه گاهر بیشتر باشهه تاثیر مثبتی روی پوشش سازه داره...و هر چه تکیه گاه ها بیشتر باشه و به هم نزدیک تر باشند نیروها بهتر پخش میشن و شکل اعضا یکنواختر میشه...
منبع: درک رفتار سازه صفحه 56 خط اول

ne.arch

عضو جدید
کاربر ممتاز
من جزوه فاطمی رو که خوندم بهتر فهمیدم قضیه رو .کلیتش اینه که معمولا اعضای بالایی فشارین اعضای پایینی کششی با توجه یه اینا باید بقیه اعضا رو تحلیل کنی هرکدوم جهت نیروش بشه به سمت گره فشاریه و هرکدوم برعکس این کششی .
مثلا وقتی 4 عضو به 1 گره میرسن که 2 تا از اونا فشاری و در یک راستا هستن همدیه رو خنثی میکنند و عضو سوم مایل کششیه...پس باید عضو چهارم مایل،فشاری باشه تا تجزیه مولفه هاش اون نیروی کششی خنثی کنه.برای مثال 1 صفحه از جزوه فاطمی رو ببین
مشاهده پیوست 178589

ممنونم از توضیحتون .اما نتونستم این صفحه رو بخونم کیفیتش پایینه.ازکجا میتونم این جزوه رو تهیه کنم ؟؟

shahmirzadi

عضو جدید
:cry:
مشاهده پیوست 178589
ازین تبصره ها دیگخ نداره؟:( اخه منم خیلی تو تحلیله نیرویه عضوا مشکل دارم. :cry:

باران طلایی

عضو جدید
کاربر ممتاز
گنبد ژئودوزیک گنبد زایس-دیویداگ

IMG_0019[1].jpgIMG_0017[1].jpg

دوستان این 2 تا عکس رو ببینید گنبد نیم دایره 2 تا شکل چرا شبیه به هم هستند :cry:

imah

عضو جدید
کاربر ممتاز

holooooooo

کاربر ممتاز
اگه این سوالمو جواب بذین ممنون میشم..
سوال بعدی07112013371.jpg07112013372.jpg
ص 202 درک رفتار سازه ها: طاق قوسی سه بعدی است که نیروها را فقط از طریق فشار به تکیه گاه منتقل می کند..
ص 184 درک رفتار سازه ها: برخلاف طاق زدن با مصالح بنایی طره شده تحت خمش قرار می گیرند...
میشه اینو برام توضیح بدین؟

mitra2470

عضو جدید
اگه این سوالمو جواب بذین ممنون میشم..
سوال بعدیمشاهده پیوست 178738مشاهده پیوست 178739
ص 202 درک رفتار سازه ها: طاق قوسی سه بعدی است که نیروها را فقط از طریق فشار به تکیه گاه منتقل می کند..
ص 184 درک رفتار سازه ها: برخلاف طاق زدن با مصالح بنایی طره شده تحت خمش قرار می گیرند...
میشه اینو برام توضیح بدین؟

من برداشتم اینجوری بوده که:کلا در طاق و قوس در تکیه گاه ما 2 نیروی وزن و رانش داریم.وقتی قوس دارای اجزای با فرم گوه باشه چون که تکیه گاه مایل ایجاد میکنه نیروی عکس العملی که وارد میشه مایله یعنی 2 مولفه افقی و قائم ایجاد میکنه که مولفه قائم با نیروی عمودی مقابله میکنه و مولفه افقی با نیروی رانش(که باعث ایجاد خمش رو با بالا میشه)یعنی قوس هم فشار هم رانش رو به تکیه گاه منتقل میکنه اما در طاق که فرم گوه نیست صافه یعنی فقط در برابره نیروی عمودی میتونه مقاومت کنه و نیروی رانش همچنان موجوده که باید با پشت بند،مهار و... اونو مهار کرد پس نیروها فقط از طریق فشار به تکیه گاه منتقل میشن و خمش رو با بالا به تکیه گاه منتقل نمیشه.(ی خط کش فلزی بگیر دستت 2 انتهاشو بگیر خم کن که شکل قوس بگیره حالا اگه ولش کنی 2 انتها دوران پیدا میکنه میره به سمت بالا یعنی رانش به صورت خمش رو به بالا نمود پیدا میکنه)

mitra2470

عضو جدید
ازین تبصره ها دیگخ نداره؟:( اخه منم خیلی تو تحلیله نیرویه عضوا مشکل دارم. :cry:

این تبصره نیست .چون خرپا معمولا نیرو از بالا به اون وارد میشه بالا فشاریه پایین کششی.حالا اگه خرپا طره باشه بالا کششیه پایین فشاری.رفتارش دقیقا مثل تیره
باید کلی مثال تحلیل کنین. تحلیل نیرو کنید که الان اینجا نیرو به سمت مفصله یا از اون خارج میشه؟نیرو کدوم سمت وارد بشه تا مولفه همه نیروها با هم خنثی بشن که مفصل پایدار بمونه

بالا