بچه ها فصل ٣ ساختمان هاى بلندو كسى گذاشته؟ من پيدا نمى كنم، يا اگه كسى داره مى تونه بذاره؟![]()
من ی هفته بود ک نت نداشتم و چون دسترسی ب اینجا نداشتم دست ودلم ب درس نمیرفت اگه کسی فصل 3رو گداشته آدرس پست لطف کنه بگه ممنون میشم
بچه ها فصل ٣ ساختمان هاى بلندو كسى گذاشته؟ من پيدا نمى كنم، يا اگه كسى داره مى تونه بذاره؟![]()
اتصال ستون به صفحه ستون مفصلیه یا گیردار؟
اگه این سوالمو جواب بذین ممنون میشم..
سوال بعدیمشاهده پیوست 178738مشاهده پیوست 178739
ص 202 درک رفتار سازه ها: طاق قوسی سه بعدی است که نیروها را فقط از طریق فشار به تکیه گاه منتقل می کند..
ص 184 درک رفتار سازه ها: برخلاف طاق زدن با مصالح بنایی طره شده تحت خمش قرار می گیرند...
میشه اینو برام توضیح بدین؟
بچه ها کسی میدونه پارسال ازکتاب مبانی سازه برای معماران چندتا سوال اومده؟
کتابش خیلی سنگینه....
معماری -نیومد . تکنو سوال داشت
جدی؟
پس میشه اصلا نخوندش واسه معماری
سلام دوستان کتاب طراحی لرزه ای گلابچی رو تا چه حد باید بلد باشیم؟؟کدوم قسمتاش مهم تره؟
برای تشخیث عضو فشاری و کششی، الان وعکس العمل درونی عضو باعثش میشه .یا دقیقا همون نیرویی که بهش وارد میشه.:|من جزوه فاطمی رو که خوندم بهتر فهمیدم قضیه رو .کلیتش اینه که معمولا اعضای بالایی فشارین اعضای پایینی کششی با توجه یه اینا باید بقیه اعضا رو تحلیل کنی هرکدوم جهت نیروش بشه به سمت گره فشاریه و هرکدوم برعکس این کششی .
مثلا وقتی 4 عضو به 1 گره میرسن که 2 تا از اونا فشاری و در یک راستا هستن همدیه رو خنثی میکنند و عضو سوم مایل کششیه...پس باید عضو چهارم مایل،فشاری باشه تا تجزیه مولفه هاش اون نیروی کششی خنثی کنه.برای مثال 1 صفحه از جزوه فاطمی رو ببین
مشاهده پیوست 178589
برای تشخیث عضو فشاری و کششی، الان وعکس العمل درونی عضو باعثش میشه .یا دقیقا همون نیرویی که بهش وارد میشه.:|
ببین یه توضیح کوچولو بدم مطلب بگیریااااااااااااااااااا.اولن نگا کن ببین نیرو به کدوم عضو ها وارد میشه............ثانیا ببین عضو چجوری قرار گرفته تو سازه یعنی تکیه گاهت بالا هسست یا پایین نیروت از بالا وارد میشه یا پائین .......این دو تا مهمن احتمال داره کششی بکنه عضوتو احتمال داره فشاری بکنه........ثالثا نیرو ها رو با فلش مشخص کن ...............تا اینجا که مشکلی نیست مسئله اصلیو میگم این نیروها دو به دو همدیگه رو خنثی میکنن اگه یه عضو داشتی که نیروش خنثی نشده بود اون عضو صفر نیرویی هستش ........
قبلش از دوستان عذر میخوام..ولی چه میشه کرد سئوالهام شاید چرت باشه اما برا من و ممکنه برا یسری از دوستان سئوال باشه و مهم:
از کتاب درک رفتار سازه شروع میکنم:
1- توی انواع تکیه گاه ها گفته غلتکی مفصلی ثابت آزاد...داشتم برا خودم مثال میزنم به تکیه گاه ثابت ک رسیدم گفتم مثلا دوسرگیردار میشه ثابت...دسته آیا؟
2-انواع خرپا ها ک فن و فینگ و وارن و....همه باید با شکلش حفظ بشه؟؟؟اختمالش زیاده؟راه ساده ای هست برای یادگیریشون...آخه تقریبا شبیه همند؟
3-بخش سازه های فضاکار....گفته اینها می تونند به طور مشترک برای سازه هایی با اتصالات مفصلی و صلبی به کار برند....منظورش اتصالات خودش ک نی؟آخه سازه های فضاکار مثل خرپاها اتصالاتش مفصلیه...من فکر میکنم منظور این جمله اتصال سازه های فضاکار به دیگر سازه هاست...درست میگم یا غلط؟؟
4-توی سازه های ژئودزیک اعضا رو تحلیل میکنه میگه اعضای بالاتر از 45 درجه فشاریند و اعضای پایین کششی...یه عکس گذاشته میخواستم از عکسش اینو درک کنم اما نتونستم یکی لطف میکنه توضبح بده...؟؟
5-همینطور گفته شده ک هر چه تعداد اعضا زیاد بشه سازه اش نرم تر و ارتفاع مقطع خرپا کم و مقاومت بارهای متمرکز هم کم میشه؟؟چرا؟
6-تو این عکس نیروهای کششی و فشاری و بدون تنش ها رو نشون میده...این بدون تنشها یعنی چی؟؟یعنی عضو 0؟اگه عضور 0 باشه ک اولی از بالا سمت راست علاوه بر اون دو تا یکی دیگه هم 0 داریم و همینطور تووو دومی پایین از سمت چپ؟مشاهده پیوست 178846
مرسی...فعلا تا اینجا خوندم ممنون میشم اینها رو جواب بدید؟![]()
من ندیده بودم مهندس چرا میزنی خوب.......................تکیه گاه ثابت یعنی هیچچچچچچچچچچچچچچچ حرکت انتقال چرخشی نداریم مثال میزنم ساختمونای بتنی اتصال تیر و ستون وپی و.... ثابته یا گیر داره اتصال تو فلزیا میتونه مفصلی و ثابت باشه اگه نبشی بزنیم چرخش داریم ولی انتقال نداریم پس مفصلیه اگه یه جوری متصل بشه ک این چرخشم نباشه میشه گیردار یا ثابت................ای بابا خوب مال منم جواب بدید دیگه...ناراحت میشم خوب...منو نادیده میگیرید همش![]()
خدارو شکر که حل شد ...........نیروی تکیه گاهی دیگه به سمته تکیه گاهه دیگه حالا هر جا باشه...........من سازه در معماری درک رفتار فک کنم فصل 17 ساختمانها چگونه عمل میکنند ومبانی سازه هم یه جا دیدمچجوری بگم مرسی! معلوم باشه!! چنتا مثال حل کردم.درست بودن.:|
یچیزی، برای نیرو های تکیه گاهی چجوری جهته درستش حدس زده بشه؟
از کجا خوندیش؟از کجا بلدیش :/
خدارو شکر که حل شد ...........نیروی تکیه گاهی دیگه به سمته تکیه گاهه دیگه حالا هر جا باشه...........من سازه در معماری درک رفتار فک کنم فصل 17 ساختمانها چگونه عمل میکنند ومبانی سازه هم یه جا دیدم
نه .اینی که گفتی تکیه گاه بالا باشه یا پایین باشه !!ینی چی!
ببین مثلن فرق میکنه دیگه که تکیه گاه کجا به اون گره رو به کدوم طرف نیرووارد میکنه!
منم درک و سازه و سروش خونده بودم ولی نمیتونستم عضوای فشاری کششی و نحلیل کنم!
من میخوام الان تعیین اعضای کششی و خمشی رو کلا توضیح بدم.اینی که مینویسم خلاصه کتاب ایستایی فاطمی درباره تعیین عضو کششی و فشاریه
برای حدس زدن اعضایی کششی و فشاری مساله اصلی تغییر شکل خرپا بعد از بارگذاریه
اعضای کششی فشاری در خرپای تخت
رفتار خرپای تخت مشابه یک تیر ساده است.
تیر ساده:تحت بار قائم از بالا به پایین،یال بالا تحت فشار یال پایین تحت کشش
پس توی خرپای تخت ساده(با 2 تکیه گاه مفصلی):اعضاب افقی بالا تحت فشار-اعضای افقی پایین تحت کششی
برای اعضاب میانی در خرپای تخت قانونی وجود نداره ولی در خرپای متقارن خاص میتوان گفت اگر شکل اعضای مورب به صورت \\ //باشد،تحت فشار.اگر به صورت // \\ تحت کشش
اگه تو ی گره 1 عضو قائم و ی عضو مابل داشته باشیم،وقتی عضو مابل کششی باشه قائم فشاریه و برعکس.
اعضای مایل میانی
عضو های مایلی که قوس تشکیل میدن (همون \\ //) تحت فشارن عضوای مایلی که حالت کابل دارن(همون // \\) تحت کشش
مشاهده پیوست 179150
خرپای شیب دار
معمولا با توجه به الگوی مثلث که عضو مورب تحت فشار است حدس میزنیم.عضو افقی پایین تو خرپای شیب دار معمولا تحت کشش.اعضای قائم هم بسته به نوع تغییر شکلشون میوتنند هم فشاری و هم کششی باشن
تو خرپای قوسی هم معمولا عضو محیطی قوسی تحت فشار
تو بادبند چون نیروی جانبی وارد میشه بعضی اعضا تحت فشار بعضی کشش:
توی زلزله چون نیرو رفت و برگشتیه همه اعضا هم کششی هم فشارینمشاهده پیوست 179151
تاثیر ارتفاع خرپا:
هرچقد ارتفاع خرپا بیشتر باشه نیروی کششی و فشاری توی اعضای افقی کمتره(مثل تیر که با زیاد شدن ارتفاعش تنش خمشی توش کمتر میشه).ولی با زیاد شدن ارتفاع طول اعضای میانی بیشتر میشه که ممکنه دچار کمانش بشه
دیگه با توجه به این نکات باید اعضای داخلی رو یکی یکی تحلیل کنید تا همش مشخص بشه[/QUOTE>به نظر من این واسه همه سازه ها جواب نمیده..............شما نیرو ها رو رو این سازه میشه مشخص کنید
![]()
به نظر من این واسه همه سازه ها جواب نمیده..............شما نیرو ها رو رو این سازه میشه مشخص کنیدمشاهده پیوست 179176
آره خوب من جوابو میدونستم میخواستم ببینم تحلیلش چجوریه ........در کل منظورم این که یه چیز یه که نمیشه گفت اصولی داره باید تحلیل بشه!!!!!!!!!خب قطعا واسه همه سازه ها جواب نمیده منم اولش نوشتم که قانون خاصی وجود نداره و بلد هم کردم که تخت متقارن خاص مثلا .اما تو این سازه هم اگه اونو طره از زمین در نظر بگیریم که اون کلیتی که نوشتم مثل تیر در نظر میگیریم صدق میکنه که...من منظورم مثلا مثل تیر بوده که میگیم بالا فشاری پایین کششی.برای پیدا کردن کلیت. واجزا رو باید تحلیل کنیم
تو جزوه ی سروش نیا نوشته ، سازه ی فضا کار بع سه تکیه گاه نیاز داره. و چرا!؟ حالا جوایش چیه! :/
حداقل به 3 تکیه گاه نیاز داره...اگرچه بیشترشون حداقل به 4 نیاز داره...هر چه تعداد تکیه گاهر بیشتر باشهه تاثیر مثبتی روی پوشش سازه داره...و هر چه تکیه گاه ها بیشتر باشه و به هم نزدیک تر باشند نیروها بهتر پخش میشن و شکل اعضا یکنواختر میشه...
منبع: درک رفتار سازه صفحه 56 خط اول
تو جزوه ی سروش نیا نوشته ، سازه ی فضا کار بع سه تکیه گاه نیاز داره. و چرا!؟ حالا جوایش چیه! :/
حداقل به 3 تکیه گاه نیاز داره...اگرچه بیشترشون حداقل به 4 نیاز داره...هر چه تعداد تکیه گاهر بیشتر باشهه تاثیر مثبتی روی پوشش سازه داره...و هر چه تکیه گاه ها بیشتر باشه و به هم نزدیک تر باشند نیروها بهتر پخش میشن و شکل اعضا یکنواختر میشه...
منبع: درک رفتار سازه صفحه 56 خط اول
آره خوب من جوابو میدونستم میخواستم ببینم تحلیلش چجوریه ........در کل منظورم این که یه چیز یه که نمیشه گفت اصولی داره باید تحلیل بشه!!!!!!!!!
سلام دوستان میشه یکی بگه چرا جواب تست زیر میشه گزینه 2؟؟؟ مگه اینطور نیس که اگه بار غیر یکنواخت باشه نمودار نیروی برشی منحنی میشه؟؟؟
مشاهده پیوست 179264
در نقاطی که در آنها بار نقطه ای متمرکز داریم دیاگرام برش در جهت بار و به اندازه بار جابه جا میشود(جهش قائم داریم)سلام دوستان میشه یکی بگه چرا جواب تست زیر میشه گزینه 2؟؟؟ مگه اینطور نیس که اگه بار غیر یکنواخت باشه نمودار نیروی برشی منحنی میشه؟؟؟
مشاهده پیوست 179264
Thread starter | عنوان | تالار | پاسخ ها | تاریخ |
---|---|---|---|---|
![]() |
رفع اشکال | دروس تاریخ و مبانی نظری آزمون ارشد معماری | کارشناسی ارشد | 1020 | |
![]() |
رفع اشکال | درک عمومی و منظر آزمون ارشد معماری | کارشناسی ارشد | 663 | |
![]() |
رفع اشکال | زبان عمومی و تخصصی ارشد معماری | کارشناسی ارشد | 438 | |
![]() |
تحصیلات تکمیلی | دروس تخصصی دانشجویان کارشناسی ارشد معماری | کارشناسی ارشد | 138 | |
8 | دروس فنی کنکور ارشد | کارشناسی ارشد | 23 |