رفع اشکال | دروس فنی ساختمان آزمون ارشد معماری

mitra2470

عضو جدید
سلام دوستان گرامی
بچه ها این سوال که تو آزمون دوم مرکز اومده و گزینه صحیح رو 4 اعلام کرده به نظرم درست نیست....میشه شما هم نظر بدید
این سازه ی بیرونی اش از قوس فولادی و اینجا تو گزینه 1 گفته همه ی قوس های خارجی و داخلی از قوس بتنی سفید استخوانی پس این هم غلط:razz:

مشاهده پیوست 178073

اااا پس فقط من نیستم که با پاسخنامه مشکل دارم!!
سوال 35 هم اشتباه کلید زده
توی تاریخ هم سوال 86 کلیدش اشتباهه:surprised:

arefeh

کاربر فعال تالار مهندسی معماری ,
کاربر ممتاز
اااا پس فقط من نیستم که با پاسخنامه مشکل دارم!!
سوال 35 هم اشتباه کلید زده
توی تاریخ هم سوال 86 کلیدش اشتباهه:surprised:

35 ک میشه 3...کلیدشو اشتباه زده...دیگه خنگن دقت ک نمیکنند...والاا باز خوبه تشریحی گفت ک ما خنگیم...

atrali

کارشناس ارشد مدیریت پروژه
کاربر ممتاز
عزیزم تو کتاب سازه های فولادی نی...چون الان من مجدد دیدم...اما به نظر منم گزینه 1 اشتباه هست...

پس همون تو کتاب طبیعت منبع الهام.....ولی به نظرم تو سازه فلزی هم بود:razz:.....من تو طبیعت دیدمش

آخرین ویرایش:

arefeh

کاربر ممتاز
پس همون تو کتاب طبیعت منبع الهام.....ولی به نظرم تو سازه فلزی هم بود:razz:.....من تو طبیعت دیدمش

به نظر خودمم میومد باشه گفتم شاید تو بتن دیدم هر دو رو نیگاه کردم نمیدونم چرا نبود:confused:

سجی

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
بچه ها این یکی از سوالای عصر کنکاشه که عکسشو گزاشتم میشه جوابشو بدین
در شکل :
1.نیروی اعضای x , y یکسان میباشد
2.نیروی عضو y بیش از نیروی عضو x است
3.نیروی عضو x بیشتر از عضو y است
4.عضو x فشاری و عضو y کششی

Photo-0679.jpg
خودش زده 3 من میگم 2 درسته .اشتباه میکنم؟؟؟؟:redface:(آخه چن جا دیگم به تناقض رسیدم )

puyan khan

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
دوستان تو سازه های بادی رینگ دورش فشاریه یا کششی؟اصلن یه سوال کلی کی کششی و کی فشاری میشه من دارم به تناقضات اساسی میرسم یه جا میگه فشاری یه جا دیگه میگه کششی :cry:

puyan khan

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
(Raleigh Arena زمین ورزشی رالی یه چی گفته یکی اینو به من توضیح بده!!!!!!! برای به وجودآمدن گشتاورهای بزرگ در پایه ها در تفاطع ها(همون تقاطع دوتا سهمی ) دارای اتصالات مفصلیه !!!!!!!!

arefeh

کاربر ممتاز
بچه ها این یکی از سوالای عصر کنکاشه که عکسشو گزاشتم میشه جوابشو بدین
در شکل :
1.نیروی اعضای x , y یکسان میباشد
2.نیروی عضو y بیش از نیروی عضو x است
3.نیروی عضو x بیشتر از عضو y است
4.عضو x فشاری و عضو y کششی

مشاهده پیوست 178131
خودش زده 3 من میگم 2 درسته .اشتباه میکنم؟؟؟؟:redface:(آخه چن جا دیگم به تناقض رسیدم )

نه همون 3 درسته...شک نکن...اینو تو ذهنت بپسپار هر نیرو به هر عنصری نزدیک تر باشه به اون عضو بیشتر نیرو وارد میشه...وزنه 2 تنی به عضو x نزدیک تره پس نیروی بیشتری باید تحمل کنهIMAG0080.jpg

آخرین ویرایش:

arefeh

کاربر ممتاز
بچه ها یه مطلبی رو خوندم اما نمیدونم برداشتم ازش درسته یا نه...اینجا میگم دوستان به من کمک کنند لطفا
ما میگیم ظرفیت جرارتی با مقاومت گرمایی رابطه عکس داره...چوب ظرفیت حرارتی کمی نسبت به آجر داره...در نتیجه زود گزم میشه و زودتر هم حرارتشو از دست میده....تعریف ظرفیت حرارتی توانایی تو ذخیره گرماست...
حالا ک ظرفیت جرارتیه چوب کمه و مقاومت گرمایش زیاده...یعنی چی؟؟این مقاومت گرمایی چ معنی میده اینجا:surprised:

arefeh

کاربر ممتاز
بچه ها یه مطلبی رو خوندم اما نمیدونم برداشتم ازش درسته یا نه...اینجا میگم دوستان به من کمک کنند لطفا
ما میگیم ظرفیت جرارتی با مقاومت گرمایی رابطه عکس داره...چوب ظرفیت حرارتی کمی نسبت به آجر داره...در نتیجه زود گزم میشه و زودتر هم حرارتشو از دست میده....تعریف ظرفیت حرارتی توانایی تو ذخیره گرماست...
حالا ک ظرفیت جرارتیه چوب کمه و مقاومت گرمایش زیاده...یعنی چی؟؟این مقاومت گرمایی چ معنی میده اینجا:surprised:

puyan khan

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز

اینجارو ببینhttp://www.www.www.iran-eng.ir/show...شد-معماری-93?p=6968661&viewfull=1#post6968661

ghasedakkk

عضو جدید
کاربر ممتاز
(Raleigh Arena زمین ورزشی رالی یه چی گفته یکی اینو به من توضیح بده!!!!!!! برای به وجودآمدن گشتاورهای بزرگ در پایه ها در تفاطع ها(همون تقاطع دوتا سهمی ) دارای اتصالات مفصلیه !!!!!!!!
برای جلوگیری از بوجود آمدن گشتاور دو قوس در تقاطع دارای اتصال مفصلی هستند. پایه 2 قوس هم در تراز شالوده با مهار کششی به هم وصل شده یعنی مهار شدن که به خاطر مفصل بودن از هم دور نشن.

puyan khan

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
برای جلوگیری از بوجود آمدن گشتاور دو قوس در تقاطع دارای اتصال مفصلی هستند. پایه 2 قوس هم در تراز شالوده با مهار کششی به هم وصل شده یعنی مهار شدن که به خاطر مفصل بودن از هم دور نشن.
مثلن اگه گیردار بود چی میشد؟؟؟؟؟؟این بخاطر گریز از مرکز جرم اینجوریه؟؟؟؟؟؟؟؟

ghasedakkk

عضو جدید
کاربر ممتاز
دوستان تو سازه های بادی رینگ دورش فشاریه یا کششی؟اصلن یه سوال کلی کی کششی و کی فشاری میشه من دارم به تناقضات اساسی میرسم یه جا میگه فشاری یه جا دیگه میگه کششی :cry:

منظورت از سازه های بادی متکی بر هواست؟
تو این سازه ها حلقه دور فشاریه.
اما پر شده از هوا بستگه به شکل سازه پر شده از هوا داره شایدم نیاز به حلقه نباشه

ghasedakkk

عضو جدید
کاربر ممتاز

همیشه و همه جا تا جای ممکن از ایجاد گشتاور جلوگیری میکنیم.
چون در صورت گیردار بودن آزادی حرکی سازه در مقابل تغییرات حرارتی و تفاوت بار گذاری به هم میرزه.
و همیشه رفتار محوری بر رفتار ترکیبی بعنی خمش ارجحیت داره.

puyan khan

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
منظورت از سازه های بادی متکی بر هواست؟
تو این سازه ها حلقه دور فشاریه.
اما پر شده از هوا بستگه به شکل سازه پر شده از هوا داره شایدم نیاز به حلقه نباشه

این سوال دومیه واسه همه سازه ها بود مثلن دوتا حلفه یکی وسط یکی کنار ....................یه جا فشاریه یه جا کششی:confused:

ReD_CoDE

متخصص REVIT
کاربر ممتاز

این موضوع رو تقریبا همه اشتباه متوجه میشن و نیاز داره یکم ساده تر در موردش توضیح داده بشه

ظرفیت حرارتی یعنی ذخیره گرما، وقتی مصالح در مقابل نور خورشید قرار میگیرن، نور خورشید باعث میشه گرم بشن، هر شیی که سریعتر گرم بشه در شرایط یکسان یعنی ظرفیت حرارتیش بالاتره، یعنی فلزات از متریالی مثل آجر یا چوب زودتر گرم میشن

مقاومت حرارتی دقیقا عکس اینه، یعنی هر جسمی که مقاومت حرارتیش بیشتر باشه دیر تر حرارتی رو که جذب کرده رو از دست میده و دیرتر سرد میشه، یعنی آجر زودتر از چوب حرارتشو از دست میده پس مقاومت حرارتی پایین تری داره

arefeh

کاربر ممتاز
این موضوع رو تقریبا همه اشتباه متوجه میشن و نیاز داره یکم ساده تر در موردش توضیح داده بشه

ظرفیت حرارتی یعنی ذخیره گرما، وقتی مصالح در مقابل نور خورشید قرار میگیرن، نور خورشید باعث میشه گرم بشن، هر شیی که سریعتر گرم بشه در شرایط یکسان یعنی ظرفیت حرارتیش بالاتره، یعنی فلزات از متریالی مثل آجر یا چوب زودتر گرم میشن

مقاومت حرارتی دقیقا عکس اینه، یعنی هر جسمی که مقاومت حرارتیش بیشتر باشه دیر تر حرارتی رو که جذب کرده رو از دست میده و دیرتر سرد میشه، یعنی آجر زودتر از چوب حرارتشو از دست میده پس مقاومت حرارتی پایین تری داره

متوجه شدم
البته یه سئوال دیگه...میدونیم ک هوا بهترین عایق برای جریان گرما ولی ابن هوا نباید حرکت داشته باشه مثل خلا بین دو شیشه پنجره دو جداره...درسته؟
حالا تو کتاب گفته شده ک اگه تو یه دیواری ما از الیاف به تنهایی استفاده کنیم به عنوان عایق خوب نیست ولی اگه الیاف درش هوا هم باشه یعنی هوا در اون حبس شده باشه ...مقاومت بالایی در برابر گرما داره...ولی اگه این هوایی ک حبس شده و ساکنه رو به حرکت در بیارم کارایی اون بالاتر میره...درسته یا من اشتباه میکنم؟
حالا ما چ کنیم ؟؟آخر هوا ساکن باشه یا در جرکت؟

آخرین ویرایش:

samaneh.mhsn

عضو جدید
کاربر ممتاز
متوجه شدم
البته یه سئوال دیگه...میدونیم ک هوا بهترین عایق برای جریان گرما ولی ابن هوا نباید حرکت داشته باشه مثل خلا بین دو شیشه پنجره دو جداره...درسته؟
حالا تو کتاب گفته شده ک اگه تو یه دیواری ما از الیاف به تنهایی استفاده کنیم به عنوان عایق خوب نیست ولی اگه الیاف درش هوا هم باشه یعنی هوا در اون حبس شده باشه ...مقاومت بالایی در برابر گرما داره...ولی اگه این هوایی ک حبس شده و ساکنه رو به حرکت در بیارم کارایی اون بالاتر میره...درسته یا من اشتباه میکنم؟
ببين وقتى يه مصالح سبك اليافى داشته باشيم، اگه بينش هوا نباشه، در نهايت گرما رو از طريق رسانش منتقل مى كنه، هرچقدرم كه مقاومت حرارتيش بالا باشه، ولى وقتى هوا بين الياف باشه، چون هوا گرما رو با رسانش جا به جا نمى كنه، در نتيجه مسيراى انتقال گرما با رسانش هى با اون هواهاى كوچيك بين الياف قطع ميشه، و مقاومت حرارتى مى ره بالا. حالا همين هوا اگه مقدارش زياد باشه و بين الياف محبوس نشه، همرفت به وجود مياد توش و اتفاقن خيلى هم خوب گرما رو انتقال مى ده. اون حركت كه مى گه يه اتفاق ثانويه س كه در اثر همرفت به وجود مياد، كه يه حجمى از هوا گرم مى شه، مى ره بالا و به همين ترتيب لوپ همرفتى انتقال گرما به وجود مياد. پس مساله واسه هوا اينه كه يه حجم بزرگ از هوا پيوسته كنار هم نباشه كه همرفت نشه و حركت نكنه. مساله حجمه نه حركت كردن.

mitra2470

عضو جدید
این سوال دومیه واسه همه سازه ها بود مثلن دوتا حلفه یکی وسط یکی کنار ....................یه جا فشاریه یه جا کششی:confused:
من واسه خودم اینجور تحلیل میکنم که اگه جهتی که نیرو به حلقه وارد میشه بخواد اونو به داخل جمع کنه اون حلقه میشه فشاری.مثلا صفحه 63 درک رفتار تصویر 19-5 گنبد کابلی با کشش میخواد حلقه بیرونی رو به س
مت داخل بکشه یعنی میخواد جمعش کنه پس بهش فشار وارد میکنه
و هر حلقه ای که نیرو بخواد اونو به سمت بیرون بکشه میشه کششی مثل حلقه وسطی همین تصویر که کابل ازش آویزونه و از بیرون داره میکشدش پس حلقه کشش تحمل میکنه
معمولا حلقه فشاری از داخل نیرو اونو به سمت خودش میکشه حلقه کششی نیرو از بیرون اونو به سمت خودش میکشه البته معمولا ها

mitra2470

عضو جدید

کلا اتصالات اگه گیر دار بشن در مقابل تغییر شکل مقاومت میکنن و خمش در اون به وجود میاد ولی اگه مفصلی باشه با نیرو شکل اون عوض میشه و دیگه خمش هم نداره
اگه صفحه 130 سازه در معماری رو نگاه کنید خط آخر گفته برای مقابله با تغییر شکل اتصالات انعطاف پذیر(مفصلی) مناسب هست
درباره تنش خمشی ثانویه مطالعه کنید بهتون کمک میکنه

qazal.

عضو جدید

ببخشید وارد بحث ذرسیتون میشم...واسه خودمم سواله...تا اینجا که گفتین ظرفیت حرارتی یعنی ذخیره گرما درست...بقیش اشتباهه تایپیه یا من اشتباه میکنم به نظرتون؟ به عنوان مثال ظرفیت حرارتی خاک بالاست....این یعنی تاخیر در نفوذ گرما ...... همینه که بعضی بناها تو زیر زمین ساخته میشه....یا خشت که ظرفیت حرارتی بالایی داره...واسه همین بخاطر تاخیر در نفوذ گرما ازش در برخی مناطق برای دیوار استفاده میکنن....حتی خود سوال عارفه رو هم دوباره بخونید، چیزی رو که نوشتم تکمیل میکنه....

n.b1987

عضو جدید
ببخشید وارد بحث ذرسیتون میشم...واسه خودمم سواله...تا اینجا که گفتین ظرفیت حرارتی یعنی ذخیره گرما درست...بقیش اشتباهه تایپیه یا من اشتباه میکنم به نظرتون؟ به عنوان مثال ظرفیت حرارتی خاک بالاست....این یعنی تاخیر در نفوذ گرما ...... همینه که بعضی بناها تو زیر زمین ساخته میشه....یا خشت که ظرفیت حرارتی بالایی داره...واسه همین بخاطر تاخیر در نفوذ گرما ازش در برخی مناطق برای دیوار استفاده میکنن....حتی خود سوال عارفه رو هم دوباره بخونید، چیزی رو که نوشتم تکمیل میکنه....

آره يه كم برعكس گفتن دوستمون..

arefeh

کاربر ممتاز
ببين وقتى يه مصالح سبك اليافى داشته باشيم، اگه بينش هوا نباشه، در نهايت گرما رو از طريق رسانش منتقل مى كنه، هرچقدرم كه مقاومت حرارتيش بالا باشه، ولى وقتى هوا بين الياف باشه، چون هوا گرما رو با رسانش جا به جا نمى كنه، در نتيجه مسيراى انتقال گرما با رسانش هى با اون هواهاى كوچيك بين الياف قطع ميشه، و مقاومت حرارتى مى ره بالا. حالا همين هوا اگه مقدارش زياد باشه و بين الياف محبوس نشه، همرفت به وجود مياد توش و اتفاقن خيلى هم خوب گرما رو انتقال مى ده. اون حركت كه مى گه يه اتفاق ثانويه س كه در اثر همرفت به وجود مياد، كه يه حجمى از هوا گرم مى شه، مى ره بالا و به همين ترتيب لوپ همرفتى انتقال گرما به وجود مياد. پس مساله واسه هوا اينه كه يه حجم بزرگ از هوا پيوسته كنار هم نباشه كه همرفت نشه و حركت نكنه. مساله حجمه نه حركت كردن.
بزار ببینم درست متوجه شدم یا نه...
وقتی الیاف رو تنها بکار ببریم انتقال گرما از طریق رسانش انجام میشه...حالا اگه یکم بین این الیاف هوا هم باشه به عبارتی متراکم نباشه اون هوا باعث میشه تا این انتقال رسانش گرمایی ک قبلا اتفاق میوفتاده قطع کنه و در نتیجه مقاومت حرارتی اون بیشتر میشه یعنی با تاخیر گرما رو انتقال میده...ولی اگه به جای مقدار کم مقدار بیشتری هوا استفاده بشه اون موقع این انتقال گرما دیگه به صورت رسانش نی و میشه همرفت و هوا هم در انتقاف گرما به روش همرفت خیلی خوب عمل میکنه...
در نتیجه هم الیاف بدون هوا کارایی رو نداره هم الیافی ک پر هوا باشه...
درست گفتم؟:redface:

arefeh

کاربر ممتاز

الان نمیدونم دارم درست میگم یا نه اما من از این بحث اینجور متوجه شدم...ک اگه ظرفیت حرارتی یه جسم کم باشه مثل چوب یعنی تو فاصله زمانیه کمتری گرم میشه دارای مقاومت حرارتی بیشتری یعنی طول میکشه تا گرماشو از دست بده...تاخیر تو رسیدن به دمای اولیه داره...یعنی خوبه...ما میتونیم تو اقلیم معتدل ازش استفاده کنیم...چون میشه گفت به صورت متعادل عمل میکنه...خیلی گرم نمیشه و زود هم گرماشو از دست نمیده...اما عنصری مثل آجر ک زمان زیادی لازم داره تا گرم بشه بلافاصله و خیلی سریع اون گرما رو از دست میده...برا همینه ک از اون و خشت تو اقلیم گرم و خشک استفاده میکنند...چون تا شب گرما رو میگیره و تا صبح سریع گرماشو از دست میده...
درست گفتم آیا؟:razz:

samaneh.mhsn

عضو جدید
کاربر ممتاز
بزار ببینم درست متوجه شدم یا نه...
وقتی الیاف رو تنها بکار ببریم انتقال گرما از طریق رسانش انجام میشه...حالا اگه یکم بین این الیاف هوا هم باشه به عبارتی متراکم نباشه اون هوا باعث میشه تا این انتقال رسانش گرمایی ک قبلا اتفاق میوفتاده قطع کنه و در نتیجه مقاومت حرارتی اون بیشتر میشه یعنی با تاخیر گرما رو انتقال میده...ولی اگه به جای مقدار کم مقدار بیشتری هوا استفاده بشه اون موقع این انتقال گرما دیگه به صورت رسانش نی و میشه همرفت و هوا هم در انتقاف گرما به روش همرفت خیلی خوب عمل میکنه...
در نتیجه هم الیاف بدون هوا کارایی رو نداره هم الیافی ک پر هوا باشه...
درست گفتم؟:redface:
ببين تا اونجا كه هوا كما رو گفتى خوب اومدى، ولى مساله اين نيس كه اگه هواى بين الياف زيادتر بشه خوب نيس ديگه، اگه صرفن هوا باشه موب نيس. بيا اينجورى بفهمش كه مثلن ما يه حجم ١ متر مكعبى به عنوان فاصله واسه عايق داريم، يه دور ميايم اينو يه مصالح فشرده مى ذاريم، يه دور هواس توش فقط، يه دورم مثلن پشم شيشه ( كه الياف متخلخله) توى مصالح فشرده با رسانايى گرما منتقل ميشه و ديگه عايق نيس، با هواى خالى هم همرفتى، ولى پشم شيشه خوبه.
بعد تازه عملن چيزى به اسم الياف بدون هوا كه عملن امكان نداره، چون حالت اليافى به وسيله فاصله بين تارا به وجود اومده، كه تو اين فاصله هوا هست، حالا اگه بخواد الياف بدون هوا باشه كه خب ميشه يه ماده متراكم كه ديگه الياف نيس! مى دونى چى مى گم؟ :biggrin:
بيا اينجورى ببين كه هواها اگه بهشون رو بدى و تنهايى بذارى تو يه حجم گنده باشن، پررو و بازيگوش ميشن، بايد زندانيشون كنى تو يه جاى تنگ تا كارشونو درست انجام بدن و عايق باشن! :w25:

ReD_CoDE

متخصص REVIT
کاربر ممتاز
متوجه شدم

حرف سمانه خانوم کاملا درسته، اما خواستم یه اصطلاح رو اضافه کنم که ممکنه زیاد بشنوید بعدها، توی دیوار اگر عایق خالی باشه همونطور که گفتن از طریق رسانش حرارت انتقال پیدا میکنه هرچند ناچیز چون ما با یه عایق روبرو هستیم، این موادی که حرارت رو از داخل عایق ها عبور میدن و حتی عایق هم میتونه جزوشون باشه رو میگن "پل حرارتی"

اگر بین لایه های دیوار هوا وجود داشته باشه طوری که هوا نتونه جابجا شه عایق خوبی خواهد بود و کار خلاء رو انجام خواهد داد، اما حرکت کنه هوا دیگه همرفت اتفاق میافته و نمیتونه عایق خوبی باشه
تو کتاب مقررات ملی مبحث عایق ها حداکثر فاصله جداره های هوایی برای ایجاد عایق حرارتی اومده دقیقا الان یادم نیست چقدر بود :)

ReD_CoDE

متخصص REVIT
کاربر ممتاز

بله شما درست میفرمایید من تو ظرفیت گرمایی جابجا نوشتم، باید قبلش تعریف رو میاوردم تا خودمم اشتباها جاها رو جابجا ننویسم
هر چی ظرفیت گرمایی جسمی بیشتر یعنی گرم شدن اون جسم دیرتر چون انرژی بیشتر میخواد تا یه درجه گرم بشه نسبت به شیی که ظرفیت گرمایی پایینی داره
ممنون که یادآوری کردید

بالا