enstien
عضو جدید
قراره در مورد خدا حرف بزنيم نه عرب و ايرانيسپاس، اشتباهه چاپی بود...... همون علم. منظورت از مسلمان ایرانیها بودن درسته؟ چون تا جاییکه خاطرم هست عربها شغلی جز پرورش شتر و راهزنی نداشتن.
منم به ايراني بودنم افتخار ميكنم
قراره در مورد خدا حرف بزنيم نه عرب و ايرانيسپاس، اشتباهه چاپی بود...... همون علم. منظورت از مسلمان ایرانیها بودن درسته؟ چون تا جاییکه خاطرم هست عربها شغلی جز پرورش شتر و راهزنی نداشتن.
نخیر نمیره.... چندین سال پیش اینجوری بودم ولی حدود 10 ساله کلا دست بدامان هیچ امداد غیبی نشدم.از یه جهت درس میگیباید علمی بحث کرد.اگه بخوای علمی بحث کنی فک نکنم کسی اینجا باشه که علمش در اون حد باشه بخواد رد یا اثبات کنه!
(ولی خدایی شما که خدا رو به حر جهت رد می کنی توی مشکلات خیلی حاد دلت سمته خدا نمیره؟)
راجع به سوال اولتون عرض کنم که از همون زمان ماقبل تاریخ، انسان به کهکشان و دنیایه اطرافش فکر میکرده. باستان شناسان ایتالیائی در آئوستا صخره هایی رو پیدا کردن که اولین نقشه های ستاره ایخودتون
خدا از هزار راه خودش رو نشون ميده هر كسي با ديد خودش چيزي رو درك ميكنه ديدگاه همه هم محترمه
قراره در مورد خدا حرف بزنيم نه عرب و ايراني
منم به ايراني بودنم افتخار ميكنم
مطالب اون ٣ صفحه اي كه آدرس دادم در مورد اين بود كه دانشمندا اثبات كردن كه جهان ابتدا پيوسته بوده و بعد در اثر انفجار از هم جدا شده و اين مطلب توي قران اومدهنخیر نمیره.... چندین سال پیش اینجوری بودم ولی حدود 10 ساله کلا دست بدامان هیچ امداد غیبی نشدم.
راجع به سوال اولتون عرض کنم که از همون زمان ماقبل تاریخ، انسان به کهکشان و دنیایه اطرافش فکر میکرده. باستان شناسان ایتالیائی در آئوستا صخره هایی رو پیدا کردن که اولین نقشه های ستاره ای
دنیا روشون حک شده.... شما تمدن مایا رو بخون اونوقت با اعراب مقایسش کن. پیشرفت ها و معجزات هر دو رو در کنار هم قرار بده. اگه ملاک این باشه حتما میگی اونها خود خدایان هستن.
دیدگاه شما هم محترمه. شما دلایلتون همه روی معجزات بنا شده اونوقت انتظار دارید جواب منطقی بشنوید.
دوست عزیز باور به پیوسته بودن جهان ریشه در داستان های اساطیر بابلی و داستان گیلگمش داره.مطالب اون ٣ صفحه اي كه آدرس دادم در مورد اين بود كه دانشمندا اثبات كردن كه جهان ابتدا پيوسته بوده و بعد در اثر انفجار از هم جدا شده و اين مطلب توي قران اومده
درسته انسان هميشه در مورد زمين كنجكاو بوده ولي تا قرن ١٥ حتي نميدونست زمين گرده !
شما اين حرف رو رد كرديد و من ازتون دليل خواستم يعني كلا ٣ حالت داره يا دانشمندا اشتباه كردن و اين نظريه از بيخ مشكل داره يا اين مطلب توي قرآن نيومده يا قبل از اسلام دانشمندا اين نظريه رو دادن كه جهان يه روزي اين شكلي بوده و قرآن يه جورايي حرف دانشمندا رو دزديده
معجزه اينه كه اسلام در مورد چيزي حرف بزنه كه عالما ١٥٠٠ سال بعد بهش برسن خب اگر حضرت محمد دانشمند بود ميگفتيم خيلي باهوش بوده كه حرفايي در اين حد زده ولي اين كه درست نيست !
پس يه فرض ميمونه كسي كه خودش دنيا رو ساخته مياد بعضي از اسرارش رو توي لحاف ميپيچه تا نه عرباي ١٥٠٠ سال پيش كافر بشن نه ما بتونيم بگيم اسلام كه حرفي واسه گفتن نداره هر چي هست قديميه و به درد نميخوره
ديدگاه شما هم محترمه![]()
اینجا باید دلیل منطقی بیارید خانم جاست شادی .
بارها تو این تاپیک دیدم دوستان میگن باید خدا رو حس کرد.
درصورتی که احساس هیچ وقت ملاک منطقی و درستی نیست.
حالا شما هی بیا بگو خدا رو باید حس کرد و...
عقاید شما محترم ولی سر جای خودش !
بين اينكه دو خدا به هم چسبيدن و از هم جدا شدن بااينكه خدا توي قران بگه اول همه چي پيوسته بوده بعد خدا انها رو از هم جدا كرده فرق هستدوست عزیز باور به پیوسته بودن جهان ریشه در داستان های اساطیر بابلی و داستان گیلگمش داره.
در حماسه گیلگمش که قدیمی تر از قرآن هم هست به پیوسته بودن آسمان و زمین و بعد جدا شدن اون ها اشاره میکنه
یا مثلادر مصر باستان باور بر این بوده که خدای زمین(جب) و خدای آسمان (نات) به همدیگه جسبیده بودن
پس این باور قبل از اسلام و قران هم بوده و مختص اسلام نیست.
پ.ن:مفسرین قرآن این عزیزان دل هر کاری از دستشون بر میاد. کما اینکه نظریه بیگ بنگ رو هم از دل قرآن بیرون کشیدن و هر کشف علمی که صورت می گیره
این مفسرین عزیز مدتی بعد اون رو از دل قرآن استخراج می کنند!
درست صحبت کنید و سعی کنید ادب رو رعایت کنید مشخص شده در صفحات قبل که چه کسی مثل بچه آدم جواب نمیده.
تصمیم دارم مرد مردونه باهات یک بحث جدی را شروع کنم اگر سفسطه نمیکنی و درست مثل بچه آدم جواب میدی سوالم را میپرسم:
شما اول خودت را ثابت کن که وجود داری بعد من ثابت میکنم خدا کجاست!
من میگم به شرطی که هر کسی ثابت کنه که اصلا وجود داره اون وقت من ثابت میکنم که خدا هم وجود داره
من میگم اصلا نه تو و نه هیچ کس وجود نداره حالا شما ثابت کن وجود داری تا من ثابت کنم خدا هست یا نیست
گفتم باور به پیوسته بودن جهان ریشه در داستان ها و افسانه های مناطق اطراف اعراب داره و از اونجا به قرآن راه پیدا کرده.بين اينكه دو خدا به هم چسبيدن و از هم جدا شدن بااينكه خدا توي قران بگه اول همه چي پيوسته بوده بعد خدا انها رو از هم جدا كرده فرق هست
و البته نظريه دوباره متصل شدن جهان به هم توي كتاباي ديگه اومده ؟ بحثم تطبيق واقعيات علمي با آيات قرانه
بنده چند صفحه خودنم و هيچ كجاش ايراد منطقي نديدم و به اين كار ندارم كه نويسنده به چه نيتي كتاب رو نوشته . معني اون آيه ها به نظرم اينقدر ساده گفته شده كه لازم نيست خيلي عميق بررسي شه
نظريه دوباره متصل شدن جهان به هم توي كتاباي ديگه اومده ؟
شما می تونید با مطالعه نظریه بیگ بنگ به جواب سوالاتتون در این زمینه برسید.نظريه دوباره متصل شدن جهان به هم توي كتاباي ديگه اومده ؟
آره همين نظريه بودمنظورتون از دوباره جمع شدن جهان فکر میکنم به نظریه انفجار بزرگ مربوط میشه
طبق نظریه انفجار بزرگ جهان از ذره ای به اندازه صفر و به وزن بینهایت زیاد خلق شده
همین نظریه در قران آمده: هنگامی که خداوند اراده کند و بگوید باش پس میباشد
صفر یعنی هیچ و وقتی یعنی چیچ چگالی و وزنی که با دستور خداوند ایجاد میشود یعنی خداوند به آن چگالی وزن و وجودی بینهایت میدهد اما ابعاد ان وجود صفر و هیچ است
یعنی از اول صفر بوده و خداوند با دستور بودن به آن ماهیت و وجود میدهد سپس در کسری از میلیاردیم ثانیه آن ذره منفجر شده و کل خلقت از آن متولد میشود.
طبق نظریه کامل تر بعد از میلیاردها سال این انفجار انقدر در فضا توسعه پیدا میکنه که در نهاید سرعت آن به صفر رسیده و بعد از ان به دلیل نیروی جاذبه ماده شروع به جذب و دور هم جمع شدن و در نهایت مانند سیاهچاله فرو ریختن در درون هم شده و دوباره به همان وزن بینهایت و اندازه صفر برمیگردد. و این کار هر تریلیونها سال یک بار انجام میشود.
یکی از آیات قران شبیه این درباره قدرت خداوند اشاره دارد.
نظریه های کاملتری هم در فیزیک داده شده مانند نظریه ام، نظریه ریسمان، نظریه ابر ریسمان، نظریه جهان های تو در تو، نظریه جهان هولوگرافیک و غیره ...
بله خوندم... واقعا موندم چی بگم. دانشمندا اگر الان بگن؛ یک کره ی دیگه مثل شرایط جوی که زمین داره، پیدا کردیم. صبح نشده امام جمعه محل میگه؛ اینو که قرآن 1400 سال پیش گفته. اینم آیه.مطالب اون ٣ صفحه اي كه آدرس دادم در مورد اين بود كه دانشمندا اثبات كردن كه جهان ابتدا پيوسته بوده و بعد در اثر انفجار از هم جدا شده و اين مطلب توي قران اومده
درسته انسان هميشه در مورد زمين كنجكاو بوده ولي تا قرن ١٥ حتي نميدونست زمين گرده !
شما اين حرف رو رد كرديد و من ازتون دليل خواستم يعني كلا ٣ حالت داره يا دانشمندا اشتباه كردن و اين نظريه از بيخ مشكل داره يا اين مطلب توي قرآن نيومده يا قبل از اسلام دانشمندا اين نظريه رو دادن كه جهان يه روزي اين شكلي بوده و قرآن يه جورايي حرف دانشمندا رو دزديده
معجزه اينه كه اسلام در مورد چيزي حرف بزنه كه عالما ١٥٠٠ سال بعد بهش برسن خب اگر حضرت محمد دانشمند بود ميگفتيم خيلي باهوش بوده كه حرفايي در اين حد زده ولي اين كه درست نيست !
پس يه فرض ميمونه كسي كه خودش دنيا رو ساخته مياد بعضي از اسرارش رو توي لحاف ميپيچه تا نه عرباي ١٥٠٠ سال پيش كافر بشن نه ما بتونيم بگيم اسلام كه حرفي واسه گفتن نداره هر چي هست قديميه و به درد نميخوره
ديدگاه شما هم محترمه![]()
تصمیم دارم مرد مردونه باهات یک بحث جدی را شروع کنم اگر سفسطه نمیکنی و درست مثل بچه آدم جواب میدی سوالم را میپرسم:
شما اول خودت را ثابت کن که وجود داری بعد من ثابت میکنم خدا کجاست!
من میگم به شرطی که هر کسی ثابت کنه که اصلا وجود داره اون وقت من ثابت میکنم که خدا هم وجود داره
من میگم اصلا نه تو و نه هیچ کس وجود نداره حالا شما ثابت کن وجود داری تا من ثابت کنم خدا هست یا نیست
من نمیدونم چرا هرکس میاد اینجا این چیزارو جدی نمیگیره..
البته من دوتا حدس زدم با نظراتیکه از شما دیدم. یکی اینکه شما هم مسلمان هستید و مارو دس انداختید و دارید به ریش ما میخندید و دنبال جواب دادن نیستید.
یکی هم اینکه، نه، کاملا جدی هستی اما خودتم نمیدونی داری چی میگی.
بهر روی از این به بعد من بحثی با شما نمیکنم. شما ثبات اخلاقی ندارید. شما حتی به وجود خودتم شک داری.
موفق باشی.
چرا مقالطه میکنید دوست عزیز؟!
کدام معجزه،؟ کدام کشف؟!!..... مطمئن هستم شما هم تحقیق نکرده دارید نظر میدید. مذهب هیچ کمکی به انسان نکرده. اونهائیکه مخالفن لطفا لیست اکتشافات و معجزه هایه این کتابهارو بیارن
هارون یحیی کتاب داده بیرون به اسم معجزات قرآن، ببین چی نوشته، ( و ما شب و روز را قرار دادیم... و همه ی ستارگان بدور خورشید میگردن؟) این کشفه؟این معجزه است؟ این آقا همه ی اکتشافات قبل از اسلام رو نادیده گرفته.( نمیدونم اینا چرا یک ذره شرم نمیکنن)
کتابهایه مذهبی همه copy، past هم هستن. از روی همدیگه نوشته شدن. شما شرح حال خدایه روشنایی میترا رو بخون، انجیل رو هم بخون.
انگار کسی کپی سطر به سطر کرده فقط بجای اسم میترا، مسیح رو نوشته. همینو بگیر ادامه بده تا آخرین دین. فقط بعضی جاها اغراق شده و داستانهای جدید اضافه کردن.
اگر یک کم فقط یک کم فکر کنید و تحقیق کنید، میبینید که این کتابها رو یک خالق یا یک خدای یکتا ننوشته، در بعضی داستانهای مشترکشون دو روایت مختلف میبینیم.
...........
به قانون علت و معلول اشاره کردی، کاری ندارم. حالا شما از کجا مطمئنی کار یک نفر بوده؟شاید دو نفر بودن. شاید یه گروه بودن. شاید قبلا بوده ولی الان نیست.
خب من یک سوال دارم : در تمام بحث ها، خداباوران میگن که هر کس سر میبره و حمله تروریستی انجام میده و دزدی میکنه و غیره رو به پای اسلام نذارید. خودتون هم که میگید ما هم کامل دستورات اسلام رو انجام نمیدیم و هرچی بنظرتون درسته رو انجام میدید.
حالا این سوال پیش میاد که چرا خداوند خودشو به زحمت انداخته و جان میلیونها انسان رو هم گرفته که این دین رو بفرسته در صورتیکه میبینیم بازهم هیچ کس حتی یک نفر در دنیا کاملا مسلمان نیست؟
و خیلی ها هم قبولش ندارن.
لطفا آیه از قرآن نیارید. با دلیل و منطق توضیح بدید.( چون هر آیه ای که در قرآن هست، ده جور تفسیر شده تا حالا)
مغالطه ای درکارنیست ...
من شنیدم که یک کشتی هست که که تختههای آن خود به خود از درختان جدا شده و ساخته میشود و خود به خود بارگیری میشود پر از وسایل تجاری در دریا بدون ناخدا و محافظ در حرکت است و امواج بزرگ را شکافته و بدون هیچ سرنشین و ملاّحی به سلامت به مقصد میرسدو لنگر میاندازد و خود به خود خالی میشود...
شما این مسئله روباوردارید؟؟؟!!!
اگر جوابتون خیرهست: پس شماکه قبول دارید کشتی کوچکی بدون ملاح نمیتونه حرکت کنه پس چطور باورداریدکه موجودات زمینی واسمانی که پرازحکمت اند افریننده ندارد؟؟؟
واگرمیدونید جهان افریننده داردولی خدایی که مامیگیم نیست، به فرض مثال :واقعا ازنظر عقل ومنطق به نظرشمایک دژاستواروصافی که سواراخ ودرزی ندارد یه دفعه دیوار اون ترک میخوره ویه موجود شنوا وبیناازش میاد بیرون واقعا کار کی میتونه باشه (تخم مرغ وجوجه)...اگر ده میلیارد انسان هم باشه میتونه چنین کاری انجام بده؟
من میگم خدا یی که من میشناسم خبیر، اگاه، قادرو...پس میتونه چنین کارهایی روانجام بده...حالا که من اعتقاد دارم خداوندم خالق من هست ومهربان هست ومن رو میخواد به سوی کامل تر شدن پیش ببره... پس چرا برنامه ای رو که برام فرستاده انجامش ندم ...ودرعین حال اینکه بهم دستوراتی رو داده قدرت اختیار روهم داده ...خدای من دوست داره که من با اختیار بندگی کنم نه به اجبار(شما به فرض اگر خالق چیزی باشید واقعا دوست دارید که مخلوقتون به اجبار شما رو ستایش کنه مسلما نه چون اگه غیر ازاین باشه محبت واقعی نیست)
واینکه شما میگید چرا باوجود اینکه خدا میدونه که بندگانش به طور کامل همه تسلیمش نیستن چرا انسان ها روبه وجود اورده...دلیش اینه که خالق میخواد مخلوقش رو ازمایش کنه واین مخلوق نتیجه ازمایش خالقش روببینه ودراین مسیر ازمایش سیر تکاملی خودش رو بااختیار وبرنامه ای که خدا بهش داده طی کنه ... واینکه صفت خداییکه مامیشناسیم رحمان ورحیم بودنه یعنی اینکه اگر بندش خطایی کرد اون رومیبخشه وراه توبه روبرای بندش گذاشته(به شرط اینکه تکراری درگناهش نباشه) و... برای همینه که تواین ازمایش ممکنه خیلی ازانسان ها ازبین بره ولی دراون طرف خدا معاد ونتیجه این ازمایش روگذاشته...
امیدوارم جواب سوالتون روگرفته باشید(مطمئنم اگر شما به تمام صفت هایی که خداداره رجوع کنی جواب تمام سوالاتت رومیگیری وپازل سوالاتت تکمیل میشه)
بله خوندم... واقعا موندم چی بگم. دانشمندا اگر الان بگن؛ یک کره ی دیگه مثل شرایط جوی که زمین داره، پیدا کردیم. صبح نشده امام جمعه محل میگه؛ اینو که قرآن 1400 سال پیش گفته. اینم آیه.
یعنی در مورد هرچی حرف بزنی اینا تفسیر قرآن میارن... راجع به بیگ بنگ ده تا آیه میارن. راجع به طرح عظیم هاوکینگ آیه میارن. فقط میخان ربطشون بدن واسشون مهم نیست اصلا ربط داره یا کسی قانع میشه.
من گفتم دوستان دیگه هم این کتابو بخونن ببینن این آقای نویسنده از کجا به کجا رسیده. ( مثله مترجمه تیم پرسپولیس که مربی دو کلمه حرف میزد. مترجم ده خط ترجمش میکرد و نظر خودشو میگفت)
منکه متوجه ربط آیه هایی که آورده با توضیحات علمی که داده نشدم. شاید عیب از بیسوادیه من باشه. دوستان دیگه نظر بدن.
راجع به گردیه زمین هم خدمتت عرض کنم باز همین مذهب بود که اجازه ی تحقیق در این مورد رو نمیداد. گالیله رو بارها به دادگاه کشوندن که بگه اشتباه کردم و شیطان منو گول زده.
شانزده سال قبل از اعتراف گالیله دانشمندی به اسم برونو با رای همون دادگاه رو زنده زنده تو آتیش سوزوندن.
کشیشی که در یکی از موعظه هاش گالیله رو دست انداخته بود و گفت؛ هندسه علم شیطان است و ریاضیدانان باید به عنوان گویندگان تمامی کفرها تبعید شوند.
زمان گالیله فقط هفت جرم آسمانی رو قبول داشتن. خورشید، ماه و پنج سیاره دیگه. ولی گالیله 4 ماه تازه کشف کرد. که بازهم از ترس مذهب کسی قبول نمیکرد و میگفتن ماه های مشتری خطای دیده گالیله است.
تا اینکه گالیله با زیرکی این ماه ها رو به اسم یکی از قدرتمندان بزرگ ایتالیا بنام ستارگان مدیسن نامگذاری کرد که مجبور شدن قبول کنن.
همه ی اینها بخاطر این بود که برخلاف آیه های کتب مذهبی بود.. پس میدونستن زمین گرده یا بیضیه فقط جرات نداشتن بگن.
در قرن حاضر، هم میبینیم باز همون عقاید متعصبانه وجود داره. دانشمندی مثله استیون هاوکینگ نظریه میده باز افراطیها میریزن سرش که این رو بکشید و فلان.
اههههه ببخشید طولانی شد.
اما این نظر رو فقط بخاطر شما گذاشتم، چون حالا که مخاطبتون من بودم دور از ادب بود جواب ندم. البته دیگه آخرین پستم هست.
جناب شما برای اثبات خدا باز اومدی داری حرف از معجزه و فیلم های هالیوودی میزنی که اینها اصلا دلایل منطقی برای اثبات نبودن.
راجع به بخش آخر صحبتهاتون هم؛ خدائیکه از آینده باخبره نمیاد امتحان بگیره و آزمایش کنه. وقتی نتیجه رو میدونه دیوانه که نیست( مثله بعضیا ) وقتشو هدر بده.
خدائیکه رحمان و رحیمه بخاطر خوردن یک سیب یا گندم آدم رو از بهشت به زمین نمیفرسته. و بخاطر اشتباه یک نفر میلیاردها نفر رو عذاب نمیده . بخاطر فحشی که ابی لهب به محمد میده، خشمگین نمیشه
و ابی لهب و زنشو نفرین و وعده ی جهنم نمیده و صدها مورد دیگه که در کتب مذهبی هست.
بنده صفتهاشو شنیدم که دارم ردش میکنم.
همگی موفق باشید.
شاید چون دلیلی بر اثبات نبودش نیست ! بلخره یا هست یا نیست :دی
دکارت به این سوال شما پاسخ داده دوست عزیز : ( از سایت ویکی پدیا کپی کردم)
هر وقت کسی توانست که خودش وجود داره ان وقت من اثبات میکنم خدا هم وجود داره!
روش شک دکارت
دکارت در ابتدا برای دستیابی به معرفت یقینی، از خود پرسید: آیا اصل بنیادینی وجود دارد تا بتوانیم تمام دانش و فلسفه را بر آن بناکنیم و نتوان در آن شک کرد؟
راهی که برای این مقصود به نظر دکارت میرسید، این بود که به همه چیزشک کند. او میخواست همه چیز را از اول شروع کند و به همین خاطر لازم میدانست که در همه دانستههای خود (اعم از محسوسات و معقولات و شنیدهها) تجدید نظر نماید.
بدین ترتیب شک معروف خود را که بعدها به روش شک دکارتی معروف شد آغاز کرد. او این شک را به همه چیز تسری داد؛ تا جایی که در وجود جهان خارج نیز شک کرد و گفت: از کجا معلوم که من در خواب نباشم؟ شاید این طور که من حس میکنم یا فکر مینمایم یا به من گفتهاند، نباشد و همه اینها مانند آنچه در عالم خواب بر من حاضر میشود، خیالات محض باشد. اصلاً شاید شیطانِ پلیدی در حال فریب دادن من است و جهان را به این صورت برای من نمایش میدهد؟
دکارت به این صورت به همه چیز شک کرد و هیچ پایه مطمئنی را باقی نگذاشت. اما سر انجام به اصل تردید ناپذیری که به دنبالش بود، رسید. این اصل این بود که:
من میتوانم در همه چیز شک کنم، اما در این واقعیت که شک میکنم، نمیتوانم تردیدی داشته باشم. بنابراین شک کردن من امری است یقینی. و از آنجا که شک، یک نحوه از حالات اندیشه و فکر است، پس واقعیت این است که من میاندیشم. چون شک میکنم، پس فکر دارم و چون میاندیشم، پس کسی هستم که میاندیشم.
بدین ترتیب یک اصل تردید ناپذیر کشف شد که به هیچ وجه نمیشد در آن تردید کرد. دکارت این اصل را به این صورت بیان کرد:
میاندیشم، پس هستم. (اصل کوژیتو) دکارت به هدف خود رسیده بود و فلسفهاش را بر اساس همین اصل بنیادین بنا کرد.
درود...... دوستان لطفا قبل از اینکه در مورد حرفهام موضع بگیرید یکم فکر کنید و منطقی و با مستندات تاریخی حرف بزنید.اينكه مسيحيا ( مسيحيت تحريف شده نه واقعي ) با گاليله مخالفت كردن ربطي به دين اسلام نداره و كجا ديدين اسلام دست دانشمندا رو ببنده ؟ به جز اينه كه سراسر تشويق به علم آموزي ميكنه !
اگر بخوايم همه چيز رو باهم تركيب كنيم هيچوقت به نتيجه نميرسيم . شما ميتوني بگي دين دست و پاي آدم رو ميبنده يا مانع پيشرفت جامعه ميشه ولي تاريخ ميگه ابن سينا و زكرياي رازي و حافظ و مولانا و .... به مسلمان بودنشون افتخار ميكردن
يه روزي مسلمونا تا اسپانيا رفته بودن و حالا ميان از آثار تارخي و هنري كه اونجا جاگذاشتن مستند ميسازن
انيشتن ميگه دانش بدون دين لنگ است و دين بدون دانش كور
حالا تصور كن يه دين بياد مدام به علم آموزي تشويق كنه تا جاييكه پيامبر گفته : دانش را بيابيد حتي اگر در چين باشد .
اسلام خوب ميدونه كه كليد رشد فرد و جامعه چيه