سلام1- recycle reactor چيست و ميزان جريان بازگشتي درآن چه رابطه اي با درصد تبديل دارد ؟
با عرض شرمندگی از انجایی که جواب نسبتا طولانی بود و نوشتن و قرار دادن تصاویر در word اسانتر بود فایل جواب به صورت ضمیمه قرار دادم.
باز هم ببخشید.
سلام1- recycle reactor چيست و ميزان جريان بازگشتي درآن چه رابطه اي با درصد تبديل دارد ؟
2- سه راكتور لوله اي با حجمهاي مختلف را بطور منشعب براي توليد يك محصول خاص به يكديگر متصل ميكنند.تقسيم خوراك بين سه راكتور بايد چگونه باشد؟
راکتور CFSTR یا continuous flow stirred tank reactor همان CSTR می باشند که در مقالات به صورت کامل CFSTR اورده می شود .4- راكتور CFSTR چيست؟
برای واکنش های درجه اول ترتیب قرار گیری راکتورها تاثیری در افزایش راندمان و درصد تبدیل ندارد .اثبات در پیوست قرار داده شده است .3- در يك واكنش درجه1 در يك راكتور لوله اي و يك راكتور مجهز به همزن كه بصورت سري قرار گرفته اند، ترتيب قراردادن راكتورها به چه صورت باشد كه بيشترين تبديل را داشته باشيم؟
سلام
با عرض شرمندگی از انجایی که جواب نسبتا طولانی بود و نوشتن و قرار دادن تصاویر در word اسانتر بود فایل جواب به صورت ضمیمه قرار دادم.
باز هم ببخشید.
بله كاملا درسته و من در نمونه معادلات اورده شده يك واكنش ابتدايي در نظر گرفتمممنون از توضيحات جامعتون در رابطه با recycle reactor
ولي در رابطه با بخش دوم سوال به اين نكته توجه كنيد كه درصد تبديل با تغيير ميزان جريان بازگشتي، بسته به شرايط واكنش ممكن است تغيير نمايد يا ثابت بماند.
سلام راجع به سوال اولتون من فقط فکر کردم به نظر من منطقی به نظر نمیرسه که بخوایم یه مخزن قبل از پمپ دوم بذاریم اگه همه دبی پمپ اول خوراک پمپ دوم باشه بالفرض که به هر دلیلی پمپ اول stop بشه (نمیدونم بهتره راجع به چیزی که میدونم نظر بدم):سلام
اگه ممكن راهنماي كنيد
اگه از طريق پمپ موجود سيال از فشار اتمسفريك تا 10 بار افزايش فشار يابد ( دبي 10 متر مكعب در ساعت ) و بخواهيم فشار تا 40 بار بالا رود
جهت صرفه جويي در هزينه يك پمپ با پمپ موجود سري ميگردد ( پمپ دوم رو داريم ) ايا بين اين دو پمپ ميبايست يك مخزن قرار داد اگه اينطوره زمان ماند تانك بايد چقدر در نظر گرفت ( استانداردي وجود داره؟ )
اگه زمان ماند در تانك نصب شده كمتر از حد استاندار باشه آيا ميشه از طريق سيستمهاي هشدار دهنده ( مثل الارم لول و... ) اين نقيصه رو جبران كرد
تو سوال شماره 18 تاپيك اطلاعات مورد نياز مهندس شيمي ذكر شده HLL ايا اين مخفف HIGH LEVEL LIMT و چطور محاسبه ميشه ضمنا ايا زمان ماند تو مبدلها محدوديت طراحي داره بنظر در طراحي مبدلها پارمترهاي ديگهاي بايد در نظر گرفت
با سپاس فراوان
فایل ضمیمه روند طراحی و سایزینگ سپراتور 3 فازی است در این روند میتونید ببینید که hll وLLL چگونه و با چه روابطی محاسبه شده.من فایل الکترونیکی دو فازی رو نداشتم توی اینترنت این جملات رو سرچ کنید فایلش هست قبلاً دانلود کردم نمیدونم چه کارش کردم ولی هم سایزینگ دو فازی و هم سایزینگ سه فازی:سلام راجع به سوال اولتون من فقط فکر کردم به نظر من منطقی به نظر نمیرسه که بخوایم یه مخزن قبل از پمپ دوم بذاریم اگه همه دبی پمپ اول خوراک پمپ دوم باشه بالفرض که به هر دلیلی پمپ اول stop بشه (نمیدونم بهتره راجع به چیزی که میدونم نظر بدم):
HLL (تو سپریتور باهاش برخورد داشتم) مخفف high liquid level هستش روش محاسبه آن بسته به تجهیز مورد طراحی و روش محاسبه دارد مثلاً در مورد سپریتورها یک روش حدس و خطاست(بالطبع با تغییر طول و قطر میزان لول تغییر میکند)همونطور که موقع سایزینگ Lو D فرض می کنیم در طول انجام محاسبات میزان حداکثر و حد اقل لول را تعیین میکنیم و محاسبات را تا پایان ادامه داده در صورت لزوم برمی گردیم با حدسD جدید HLL هم تغییر میکند.ولی در محاسبات برج تقطیر در تعیین قطر موارد دیگری دخیل هستند و بر اساس استاندارد مقداری را تحت عنوان لول تعریف می کنیم(اینو از زمان دانشجویی گفتم خداییش یادم نیست اونجا Hll رو چطوری تعیین می کردیم.
سلام,
دوستان یه راهنمایی می کنید:
برای مخازن ذخیره آب آتش نشانی در منطقه عسلویه از آب desalt شده دریا استفاده میشه برای چنین مخازنی با توجه به شرایط آب و هوایی عسلویه چه متریالی پیشنهاد می کنید و با چه corrosion allowance ی اگه متریالمRST-37 باشه چه corrosion allowance مناسب هست؟
اقا حامد دست شما درد نكنه
سلام، در مورد سوال اول... مطمئنا لازم نیست.چون زمانی از مخزن استفاده میشه که بخوایم جریان بصورت steady و پیوسته در بیاد.مسلما همون مخزن اصلی که به پمپ اول وصله کافیه.چون دبی پمپ های سری برابره و جریان از یک پمپ به پمپ دیگه بصورت پیوسته جاری میشهسلام
اگه ممكن راهنماي كنيد
اگه از طريق پمپ موجود سيال از فشار اتمسفريك تا 10 بار افزايش فشار يابد ( دبي 10 متر مكعب در ساعت ) و بخواهيم فشار تا 40 بار بالا رود
جهت صرفه جويي در هزينه يك پمپ با پمپ موجود سري ميگردد ( پمپ دوم رو داريم ) ايا بين اين دو پمپ ميبايست يك مخزن قرار داد اگه اينطوره زمان ماند تانك بايد چقدر در نظر گرفت ( استانداردي وجود داره؟ )
اگه زمان ماند در تانك نصب شده كمتر از حد استاندار باشه آيا ميشه از طريق سيستمهاي هشدار دهنده ( مثل الارم لول و... ) اين نقيصه رو جبران كرد
تو سوال شماره 18 تاپيك اطلاعات مورد نياز مهندس شيمي ذكر شده HLL ايا اين مخفف HIGH LEVEL LIMT و چطور محاسبه ميشه ضمنا ايا زمان ماند تو مبدلها محدوديت طراحي داره بنظر در طراحي مبدلها پارمترهاي ديگهاي بايد در نظر گرفت
با سپاس فراوان
سلام، در مورد سوال اول... مطمئنا لازم نیست.چون زمانی از مخزن استفاده میشه که بخوایم جریان بصورت steady و پیوسته در بیاد.مسلما همون مخزن اصلی که به پمپ اول وصله کافیه.چون دبی پمپ های سری برابره و جریان از یک پمپ به پمپ دیگه بصورت پیوسته جاری میشه![]()
سلام به همه اساتيد شيمي
آزمايش BET يا N2 BET چيه و چه كاربردي داره؟ و اينكه در ايران كجا اين آزمايش رو انجام ميدن؟
من خودم يه سري چيزا در موردش شنيدم مثلا اينكه براي تعيين تخلخل و تعيين surface area بكار ميره.آيا اين كاربردهايي كه گفتم درسته؟
اگه توضيح بدين ممنون ميشم.![]()
سلام به همه اساتيد شيمي
آزمايش BET يا N2 BET چيه و چه كاربردي داره؟ و اينكه در ايران كجا اين آزمايش رو انجام ميدن؟
من خودم يه سري چيزا در موردش شنيدم مثلا اينكه براي تعيين تخلخل و تعيين surface area بكار ميره.آيا اين كاربردهايي كه گفتم درسته؟
اگه توضيح بدين ممنون ميشم.![]()
سلام
بسيار سپاسگزارم
اگه لطف كنيد آزمايشگاه هايي كه اين آزمايش رو انجام ميدن رو معرفي كنيد ممنون ميشم.....
يه سوال ديگه هم داشتم.
اگه تصوير زير رو مشاهده كنيد ميبينيد كه surface area بدست اومده از روش BET با نيتروژن با مقدار اون حاصل از معادله DR با دي اكسيد كربن بين نزديك به 200 مترمربع اختلاف دارند....
به نظر شما بايد به كدوم يك از اين روشها اطمينان كنم؟؟؟
http://www.4shared.com/file/205789892/c989181f/22_online.html
دوست گرامی دانشکده فیزیک دانشگاه شریف انجام میده.
اما پژوهشگاه مواد و انرژی با قیمت مناسب تر اینکار رو می کنه.
آدرس پژوهشگاه:
مشکین دشت-بلوار امام خمینی- پژوهشگاه مواد و انرژی-آزمایشگاه سرامیک
سلام
دستت درد نكنه دوست عزيز....
اين چند وقته گشتم ديدم دانشكده مهندسي شيمي دانشگاه اميركبير هم اين تست رو انجام ميده....
اگه لطف كنين سوال دومم هم جواب بدين ممنون ميشم.....
فك كنم بخاطر همينه كه اكثر شركتها تو كاتالوگ و data sheet هاشون از روش bet براي محاسبه surface area استفاده كردن چون مقدار بيشتري رو نشون ميده...طبق این عبارت bet مساحت سطح رو بیشتر از مقدار واقعی تخمین میزنه.در نتیجه به نظر معادله d-r دقیق تر عمل میکنه.
سلام
يه سوال ابزار دقيقي دارم
اگه مسير بخار توليدي واحد دو طرفه باشه به عبارت ديگه هم به عنوان import , export از اون استفاده بشه از چه نوع وسيله اي براي محاسبه فلو استفاده ميكنيد.
آيا بايد از دو ترانسميتر و دو تجهيز ( يكي براي ورودي و يكي براي خروجي به عنوان مثال دو تا اوريفيس ) استفاده كرد يا ميشه با يك تجهيز اين دو فلو رو داشته باشيم
سلام
يه سوال ابزار دقيقي دارم
اگه مسير بخار توليدي واحد دو طرفه باشه به عبارت ديگه هم به عنوان import , export از اون استفاده بشه از چه نوع وسيله اي براي محاسبه فلو استفاده ميكنيد.
آيا بايد از دو ترانسميتر و دو تجهيز ( يكي براي ورودي و يكي براي خروجي به عنوان مثال دو تا اوريفيس ) استفاده كرد يا ميشه با يك تجهيز اين دو فلو رو داشته باشيم
سلام،
در مود سوال شما اين امكان وجود دارد كه با استفاده يك اريفيس در مسير مورد نظر و با استفاده از دو ترانسميتر كه اتصالات high وlow آنها عكس يكديگر است،اندازه گيري فلو در هر دو جهت صورت پذيرد.
توجه كنيد كه در حالت ورودي(import)مقدار فلو مسير خروجي صفر نشان داده مي شود و در حالت خروجي(export)فلوي ورودي صفر نشان داده خواهد شد.
![]()
همنطور كه اطلاع داريد اورفيسها داراي جهت ميباشند ( اگر در محل bore داراي زاويه باشند ) فكر نكنم بشه با يك اورفيس فلو هر دو مسير رو اندازه گيري كرد
سلام و خسته نباشيداتفاقا من هم رو این موضوع فکر کردم, از کسی شنیدم که میشه دو طرف اریفیس رو به شکل کونیک درآورد و در نتیجه دو طرفه جریان رو اندازه گیری کند.
چیزی که اینجا اهمیت پیدا میکنه تعریف اندازه گیری فشار و خلا هردو برای ادامه اریفیس هست.
به هنگام جریان از یک سمت اختلاف فشار اندازه گیری شده ودر جهت برعکس بریا دستگاه در حکم اندازه گیری خلا محسوب میشه.
اتنتخاب دیگه فلومترها الکترومغناطیسی هستند که با مواد ارتباط مستقیم ندارند.
سلام
يه سوال ابزار دقيقي دارم