تاپیک مرجع و آموزش نرم افزار CATIA

تاپیک مرجع و آموزش نرم افزار CATIA

• ضعیف

رای: 37 12.1%
  • متوسط

رای: 38 12.5%
  • خوب

رای: 114 37.4%
  • عالی

رای: 116 38.0%

• مجموع رای دهندگان
    305

عشق کتی

عضو جدید
ممنون ار تلاشتونز واقعا ممنون .با power copy امتحان میکنم.

_ با استفاده از
sweep volume مشکل تداخل برطرف شد . ولی روش دقتی مناسبی نیست ، و اصلا برای اینکار نیست .

_ میزان تداخل در فیلم ، همان تلرانس ایجاد مسیر است که هنگام تولید مسیر گرفته شده ، بنابراین تداخل قابل روییت همان بازه تلرانس است.

_ به دنبال روش جایگزین مناسبی هستم که کاملا دقیق باشد .

yasser2222

عضو جدید
_ با استفاده از
sweep volume مشکل تداخل برطرف شد . ولی روش دقتی مناسبی نیست ، و اصلا برای اینکار نیست .

_ میزان تداخل در فیلم ، همان تلرانس ایجاد مسیر است که هنگام تولید مسیر گرفته شده ، بنابراین تداخل قابل روییت همان بازه تلرانس است.

_ به دنبال روش جایگزین مناسبی هستم که کاملا دقیق باشد .

ممنون از تلاشت. منم دارم سعی میکنم با سویپ بسازمش

mer30fery

دستیار مدیر مهندسی مکانیک, متخصص سالید ورک
کاربر ممتاز
سلام تو محیط مونتاژی چجوری میشه بین صفحات یک قطعه و یکی از صفحات xy یا xz یا yz قید ایجاد کرد؟
چون من یک قطعه رو وقتی با Manipulation دوران میدم دیگه نمیتونم برگردونم سرجای اولش که مثلا صفحه روبروی قطعه من با صفحه روبروی مجموعه مونتاژی دقیقا منطبق بشن.
از undo نمی خوام استفاده کنم چون قبلا ذخیره کردم.
یه سوال دیگه اصلا برای جابجایی و دوران یک قطعه میوان مقدار عددی وارد کرد؟ یا اصلا لزومی نداره؟

arash59b

عضو جدید
سلام
من یه مجموعه اسمبلی دارم که حدود 100 تا قطعه داره و متریال خاص خودش رو داره . من به قطعات رنگ دادم و حالا که می خوام render بگیرم تو محیط real time رنگ ها رو نشون نمی ده و به رنگ متریال اصلی نشون می ده چی جوری می تونم render با کیفیت بگیرم که بدون از بین بردن متریال توی عکس رندر رنگی که برای قطعات مشخص کردم رو هم نشون بده ؟

اگه داشتن متریال برای شما مهمه می تونید از نتظیمات رندر برای ایجاد رنگ استفاد کنید (مثل metalic paint ,.......) این شکلی رندر شما واقعی تر به نمونه اصلی به نظر میاد

سلام تو محیط مونتاژی چجوری میشه بین صفحات یک قطعه و یکی از صفحات xy یا xz یا yz قید ایجاد کرد؟
چون من یک قطعه رو وقتی با Manipulation دوران میدم دیگه نمیتونم برگردونم سرجای اولش که مثلا صفحه روبروی قطعه من با صفحه روبروی مجموعه مونتاژی دقیقا منطبق بشن.
از undo نمی خوام استفاده کنم چون قبلا ذخیره کردم.
یه سوال دیگه اصلا برای جابجایی و دوران یک قطعه میوان مقدار عددی وارد کرد؟ یا اصلا لزومی نداره؟

اگه قبل از استفاده از دستور Manipulation قید دادید که با اپدیت کردن دوباره قطعات به جای اولیه خودشون برمی گردن

اگه قید ندادید که استفاده از قید برای صفحات اصلی بدون مانع هست کافی صفحه اصلی رو تو درخت طراحی انتخاب کنید و بعد شکل تون رو

اتفاقا به نظر من این طور قید دادن حرفه ای تر است چون اگه بعدا مجبور بشید تو قطعه و (محل اعمال قید)تغییراتی بدید قیدتون غیرفعال نمیشه چون از صفحات اصلی استفاده کردید نه خود قطعه

arash59b

عضو جدید
کسی راه اساسی برای مشکل no warm start available نداره؟

چند روزه دیگه اصلا کتیا رو لبتاب بالا نمیاد. یعنی هیچ پچ و اپدیتی برای کارتهای گرافیک ATI نیومده؟

mer30fery

کاربر ممتاز
اگه قبل از استفاده از دستور Manipulation قید دادید که با اپدیت کردن دوباره قطعات به جای اولیه خودشون برمی گردن
اگه قید ندادید که استفاده از قید برای صفحات اصلی بدون مانع هست کافی صفحه اصلی رو تو درخت طراحی انتخاب کنید و بعد شکل تون رو
اتفاقا به نظر من این طور قید دادن حرفه ای تر است چون اگه بعدا مجبور بشید تو قطعه و (محل اعمال قید)تغییراتی بدید قیدتون غیرفعال نمیشه چون از صفحات اصلی استفاده کردید نه خود قطعه
مشکل اینجاست که فایل مونتاژی یا همون پروداکت تو نمودار درختیش صفحه اصلی نداره و حتی نمیشه واسش تعریف کرد. یا حداقل من بلد نیستم
فرض بگیرید یک مکعب ساده ساختید
حالا اینو تو محیط پروداکت اینسرت کردید بعد با Manipulation چرخوندید در چند جهت مختلف
بعد ذخیره کردید بعد بستید دوباره باز کردید
حالا اگر بخوام وقتی front view رو میزنم جلوی مکعب دقیقا در تصویر از جلو نشان داده شود. کیو باید ببینم؟

AFROUZ-E

عضو جدید
مشکل اینجاست که فایل مونتاژی یا همون پروداکت تو نمودار درختیش صفحه اصلی نداره و حتی نمیشه واسش تعریف کرد. یا حداقل من بلد نیستم
فرض بگیرید یک مکعب ساده ساختید
حالا اینو تو محیط پروداکت اینسرت کردید بعد با Manipulation چرخوندید در چند جهت مختلف
بعد ذخیره کردید بعد بستید دوباره باز کردید
حالا اگر بخوام وقتی front view رو میزنم جلوی مکعب دقیقا در تصویر از جلو نشان داده شود. کیو باید ببینم؟
هر product یک سیستم مختصات داره که دیدنی و انتخاب شدنی نیست. به هنگام وارد کردن یک component صفحه های مرجع آن (xy, yz, zx) روی صفحه های مرجع product می نشیند که دارای مشخصات انتقالی صفر (x = y = z = 0) و چرخشی صفر (rotx = roty =rotz =0) هست. پس از جابه جا شدن و جرخش در فضا، این component مشخصات دیگری خواهد داشت که برای این که به مکان نخست برگردد می توان از قید fix استفاده کرده و پارامترهای آن رو در بخش fix in space صفر کرد. راه دیگر این است که یک component با دستور part ساخت و آن را fix کرد. سپس صفحه های مرجع component جابه جا شده رو روی صفحه های مرجع component کمکی منطبق کرد و در پایان component کمکی و قید fix رو به وادی نیستی واصل نمود. البته زمانی کاربردی هستند که خود component نسبت به صفحه های مرجع خود تنظیم باشد وگرنه روش اندکی متفاوت خواهد بود.

می توان. compass رو در جهت مناسب روی قطعه بچسبانید و دبل کلیک کنید. و پارامترهای انتقالی و چرخشی رو وارد کنید.
یک کاربری خوبش زمانی هست که طراحی در زمینه انجام می شه. product در زمینه product والد ثابت شده و دیگر نمی توان component رو با قید جا به جا کرد. ترکیب manipulation و snap و compass (برای وارد کردن مقدار دقیق) کار راه انداز هست.​

mer30fery

کاربر ممتاز
هر product یک سیستم مختصات داره که دیدنی و انتخاب شدنی نیست. به هنگام وارد کردن یک component صفحه های مرجع آن (xy, yz, zx) روی صفحه های مرجع product می نشیند که دارای مشخصات انتقالی صفر (x = y = z = 0) و چرخشی صفر (rotx = roty =rotz =0) هست. پس از جابه جا شدن و جرخش در فضا، این component مشخصات دیگری خواهد داشت که برای این که به مکان نخست برگردد می توان از قید fix استفاده کرده و پارامترهای آن رو در بخش fix in space صفر کرد. راه دیگر این است که یک component با دستور part ساخت و آن را fix کرد. سپس صفحه های مرجع component جابه جا شده رو روی صفحه های مرجع component کمکی منطبق کرد و در پایان component کمکی و قید fix رو به وادی نیستی واصل نمود. البته زمانی کاربردی هستند که خود component نسبت به صفحه های مرجع خود تنظیم باشد وگرنه روش اندکی متفاوت خواهد بود.

می توان. compass رو در جهت مناسب روی قطعه بچسبانید و دبل کلیک کنید. و پارامترهای انتقالی و چرخشی رو وارد کنید.
یک کاربری خوبش زمانی هست که طراحی در زمینه انجام می شه. product در زمینه product والد ثابت شده و دیگر نمی توان component رو با قید جا به جا کرد. ترکیب manipulation و snap و compass (برای وارد کردن مقدار دقیق) کار راه انداز هست.​
جواب کامل و دقیق بود بسیار .ممنون.
یک روش ابداعی بسیار جالب و ساده
نمیدونم چرا بعضی دستورات کتیا مثل راه مخفی بازی های کامپیوتریه...!

yasser2222

عضو جدید
هر منحنی سه بعدی را می توان توسط explicit sweep surface در طول منحنی دیگر جاروب کرد به شرطی باعث پیچ خوردگی در طول مسیر نشود. منحنی هم باید پیوسته باشد.
من که هرکار کردم نشد. میشه یه کمکی کنید. فایلا رو تو پست 3181 صفه 319گذاشتم .مهندس کتی و مهندس آرش هم تلاش کردن. میخام مسیر پره رو منحنی رو بدست بیارم. ممنون

آخرین ویرایش:

mer30fery

کاربر ممتاز
سلام چجوری میتونم جهت در محیط مونتاژی هم محوری (قید coincidence) رو برعکس کنم؟
من وقتی در محیط مونتاژ از قید coincidence استفاده میکنم نزدیک ترین حالت دو محور رو با هم مقید میکنه
مثلا میخوام یه پیچ با یه سوراخ هم محور کنم دستی با فرمان manipulation تقریبا انها را در راستای مورد نظرم قرار میدم بعد از قید coincidence استفاده میکنم.

AFROUZ-E

عضو جدید
سلام چجوری میتونم جهت در محیط مونتاژی هم محوری (قید coincidence) رو برعکس کنم؟
من وقتی در محیط مونتاژ از قید coincidence استفاده میکنم نزدیک ترین حالت دو محور رو با هم مقید میکنه
مثلا میخوام یه پیچ با یه سوراخ هم محور کنم دستی با فرمان manipulation تقریبا انها را در راستای مورد نظرم قرار میدم بعد از قید coincidence استفاده میکنم.
نه تنها در مورد قید coincidence، که در مورد باقی قیدهای جفتی هم این اثر نزدیکی برپاست و در تعیین بر هم کنش نقش دارد. به همین خاطر هست که گاهی نخست قطعه ها رو در موقعیت مناسب نسبت به هم قرار می دهیم و سپس قید می گذاریم. در مورد بعضی قید ها می توان به صورت دستی جهت رو در همان هنگام اجرای دستور تغییر داد مثل قید offset که سه حالت same، opposite و undefined دارد و در مورد قید coincidence از نوع هم محوری این کار حتی پس از انجام فرمان هم شدنی نیست.
استفاده کردن از دستور manipulation در مواردی که فاصله ی دو component از هم دور هست و می خواهید آن ها رو در موقعیت نسبی نزدیک قرار دهید مناسب نیست. پیشنهاد می کنم از دستورهای snap یا smart move برای جا به جایی های بزرگ استفاده کنید که کار سرعتی شود.
ناگفته نماند که با خود smart move می توان طوری قید گذاری coincidene هم محوری کرد که جهت انطباق در همان آن قابل تعیین باشد. اگر component در محیط وجود دارد ابتدا باید آن را انتخاب کرد و بعد دستور smart move رو اجرا کرد.

آخرین ویرایش:

AFROUZ-E

عضو جدید
Sewing features (in boundary projection mode) is more productive (CPU cost) and more stable (geometric tangency condition) than creating a solid using the Close Surface command (when possible) because no surface/surface intersections are computed.​

فقط این جمله نه، چند بار تا حالا با اصطلاح پایدار بودن برخورد داشته ام. کلاً منظور از پایدار بودن چی هست؟ شرط مماس آیا؟

آخرین ویرایش:

yasser2222

عضو جدید
کاری رو که شما می خواید انجام بدید با یه کلیک ساده میشه تو سالید انجام داد ولی تو کتیا باید از دستور powercopy استفاده کنید

یعنی منحنی مسیر شما که سه بعدی هست رو با استفاده از دستور helix بکشید و نقاط خودتون رو روش مشخص کنید و در اخر پارتی رو که با دستور پاورکپی اماده کردی به طرح تون اضافه کنید مثل شکل زیر (قرار گرفتن بلید ها بصورت دوار در طول شفت هست)

در مورد اکسل هم یادمه تو یه تاپیک مهندس جانثاری توضیح داده بودن. باید نقطه ها رو توی یه پارت دیگه کپی کنید و بعد با فرمت DXF سیو کرده و بعد فایلتون رو تو اکسل باز کنید
میگم اگه با سالید میشه.راهنماییم کنید تا اونجا بسازمش و بیارم تو کتیا. ممنون

arash59b

عضو جدید
میگم اگه با سالید میشه.راهنماییم کنید تا اونجا بسازمش و بیارم تو کتیا. ممنون
سلام
تو دستورات پترن سالید یه گزینه چهارم علاوه بر کتیا داره به اسم pattern in curve. که قطعه شمارو تومسیر سه بعدی کپی میکنه.

پ.ن: تازه رسیدم مشهد دریه فرصت مناسب فایل پاورکپی رو که عکسش روتو چند پست قبل گذاشتم برات اپ می کنم. انشاالله نایب الزیاره همه دوستان هستم و از خداوند سال خوبی رو براتون ارزو می کنم.

baseri

عضو جدید
اصلاح سطح

اصلاح سطح

دوستان کتیا کار حرفه ای
سلام
من با یه مسئله ای روبرو هستم که ممنون میشم راهنمایم کنید.
من یک مدل بیولوژیک در اختیار دارم که بخش خارجی اون از تعداد زیادی سطح تشکیل شده، کاری که من میخوام بکنم اینه این سطوح رو طوری به هم مماس کنم که یک سطح به وجود بیاد بدون اینکه پیچیدگی های مدل کم بشه. برای این به این کار نیاز دارم که بتونم در محیط تحلیل آباکوس مدل ساده تر و کم حجم تری داشته باشم. تصویر و فایل مدل هم پیوست شد.
پیشاپیش متشکرم!
مشاهده پیوست 142123

لینک دانلود مدل

AFROUZ-E

عضو جدید
تقریباً یک سال پیش بود که تصمیم گرفتم نرم افزارهای طراحی یاد بگیرم. مونده بودم تو انتخاب نرم افزار و این که از کجا شروع کنم و چه طور یاد بگیرم. اول اتوکد و ترسیم دو بعدی یا که سرراست برم سراغ نرم افزارهای سه بعدی ساز قوی. پرس و جو می کردم هم در دنیای واقعی و هم دنیای مجازی. دیدم مکانیکال دسکتاپ و سالیدورکس نرم افزارهایی هستن که کم تو شرکت ها و کارگاه های ایران استفاده نمی شن. تو ذهن بیشتر بچه ها تصویر یه غول همه کاره از کتیا بود و بعضی هم سر مادر کریو، یعنی پرو اینجینیر کل داشتن اساسی. آورده بودن که اینونتور تو صنعت ماشین سازی و وروویزی در قالب سازی رقیب نداره. راینو هم کم و بیش سر زبون ها بود. جدای از حال و هوای ایران، تو انجمن های خارجی بیشتر رقابت بین ان اکس و کتیا بود. دلم می خواست ان اکس کار کنم ولی چون تجربه طراحیم صفر بود و منابع آموزشیش نسبت به کتیا خیلی کم تر بود، آخر تصمیم گرفتم اول کتیا کار کنم.

این رو بگم که من سر موضوعی غیرمهندسی با انجمن آشنا شده بودم. دید خوب که چه عرض کنم، کلاً دید افتضاحی به بخش مهندسی مکانیک داشتم و نمی خوندمش. ولی یه بار خیلی الکی تاپیکی رو باز کردم و درونش نوشته ای خوندم از a_jannesari. نوشته فنی نبود. یکی از کاربرها برخورد تمسخرآمیزی با بازکننده ی تاپیک داشت و a_jannesari در نکوهش نحوه ی برخورد ما ایرانی ها مطلب نوشته بود. مثال خودش رو زده بود و تعریف متانت رفتار مخاطب فرنگیش رو گفته بود. درسته من سواد حسابی ندارم ولی همین که نوشتار کسی رو بخونم، می فهمم چه قدر معلومات داره و شخصیتش دستم میاد تا اندازه ی خوبی. شخصیتی کاریزماتیک داشت و سبب شد که پست های دیگرش رو جستجو کنم. و آن شد که این شد که با این تاپیک، قوی ترین محفل مجازی فارسی کتیا، آشنایی دقیق تر و بهتر پیدا کنم.

مثل کشیدن یک نخ سیگار تلخ وسط فیلم تایتانیک

مثل حس مور مور خنکی که وقتی پا برهنه روی ماسه های ساحل گام بر می داری، کف پاهات حس می کنی

مثل بهشت مجسم، مادری که مچ دستش شکسته، از درد خوابش نمی بره ولی وقتی نگاش می کنی چشماش رو می بنده و خودش رو به خواب می زنه

مثل معصومیت اون پسر بچه ای که وقتی ماهی قرمز کوچولوش یه ور رو آب مونده، بغض می کنه و از خدا می خواد نمیره

مثل گرما مثل عطر دارچین آمیخته با هل آن چایی ای که همین که یه غروب سرد از دانشگاه می رسی خونه، می پاشه به صورتت

مهربونی هم مثل این حس هاست ولی هیچ کدوم مهربونی نیست. مهربونی یه چیزه و اون هم حس مهربونیه.

مهربونی دوستان برای من به غایت محترم و مغتنمه و جا داره حالا که سال داره نفس های آخرش رو می کشه، یه تشکر گنده ازشون کنم. از Prof.Eng که گذشته از اخلاق، سرمشق کتیایی من هستن که اگه نوشته هاشون گردآوردی و تدوین بشه یه منبع آموزشی فارسی بسیار قوی خواهد بود. از smmoosavian که نکاتی رو در فیلم های آموزشیش بازگو کرده که در هیچ کتاب فارسی موجود نیست. از solidspin، همان CADeng64 دوست نخبه ای که اولین سوال های من در این تاپیک رو پاسخ گفت و دوستان پرمعلومات دیگر، عشق کتی و arash59b گرامی.

جهارشنبه سوری مبارک و نوروزتان پیروز.

Real Legends Never Die

عشق کتی

عضو جدید
من که هرکار کردم نشد. میشه یه کمکی کنید. فایلا رو تو پست 3181 صفه 319گذاشتم .مهندس کتی و مهندس آرش هم تلاش کردن. میخام مسیر پره رو منحنی رو بدست بیارم. ممنون

_پیچیدگی های مسیر از قواعدی پیروی میکند که در چهاچوب هیچکدام از دستورات محیطهای سطح سازی کتیا نیست . تا icem را هم بررسی کردم ، امکان پذیر نبود.

_معمولا مسیر حرکت منحنی را یاتاقان طی میکند (در این مساله اگر دید ساختی داشته باشیم)، که در این حالت همواره باید مسیر حرکت عمود بر محور باشد و قاعدتا در هر صفحه برشی دلخواه ، دو خط بالا و پایین موازی یکدیگر میباشند.

_ اسرار من برای مدل کردن مسیر بادامک (به طرزی که مد نظر شما بود) ، محک توانایی کتیا در دستورات مختلف بود. (البته یافته های من نسبی است )

آخرین ویرایش:

yasser2222

عضو جدید
_پیچیدگی های مسیر از قواعدی پیروی میکند که در چهاچوب هیچکدام از دستورات محیطهای سطح سازی کتیا نیست . تا icem را هم بررسی کردم ، امکان پذیر نبود.

_معمولا مسیر حرکت منحنی را یاتاقان طی میکند (در این مساله اگر دید ساختی داشته باشیم)، که در این حالت همواره باید مسیر حرکت عمود بر محور باشد و قاعدتا در هر صفحه برشی دلخواه ، دو خط بالا و پایین موازی یکدیگر میباشند.

_ اسرار من برای مدل کردن مسیر بادامک (به طرزی که مد نظر شما بود) ، محک توانایی کتیا در دستورات مختلف بود. (البته یافته های من نسبی است )
ممنون از شما.مهندس ارش میگف با سالیدورک راحتتره. دارم سعی میکنم اونجا بکشم مسیر رو و بیارم تو کتیا .

Prof.Eng

متخصص نرم افزار کتیا
تقریباً یک سال پیش بود که تصمیم گرفتم نرم افزارهای طراحی یاد بگیرم. مونده بودم تو انتخاب نرم افزار و این که از کجا شروع کنم و چه طور یاد بگیرم. اول اتوکد و ترسیم دو بعدی یا که سرراست برم سراغ نرم افزارهای سه بعدی ساز قوی. پرس و جو می کردم هم در دنیای واقعی و هم دنیای مجازی. دیدم مکانیکال دسکتاپ و سالیدورکس نرم افزارهایی هستن که کم تو شرکت ها و کارگاه های ایران استفاده نمی شن. تو ذهن بیشتر بچه ها تصویر یه غول همه کاره از کتیا بود و بعضی هم سر مادر کریو، یعنی پرو اینجینیر کل داشتن اساسی. آورده بودن که اینونتور تو صنعت ماشین سازی و وروویزی در قالب سازی رقیب نداره. راینو هم کم و بیش سر زبون ها بود. جدای از حال و هوای ایران، تو انجمن های خارجی بیشتر رقابت بین ان اکس و کتیا بود. دلم می خواست ان اکس کار کنم ولی چون تجربه طراحیم صفر بود و منابع آموزشیش نسبت به کتیا خیلی کم تر بود، آخر تصمیم گرفتم اول کتیا کار کنم.

این رو بگم که من سر موضوعی غیرمهندسی با انجمن آشنا شده بودم. دید خوب که چه عرض کنم، کلاً دید افتضاحی به بخش مهندسی مکانیک داشتم و نمی خوندمش. ولی یه بار خیلی الکی تاپیکی رو باز کردم و درونش نوشته ای خوندم از a_jannesari. نوشته فنی نبود. یکی از کاربرها برخورد تمسخرآمیزی با بازکننده ی تاپیک داشت و a_jannesari در نکوهش نحوه ی برخورد ما ایرانی ها مطلب نوشته بود. مثال خودش رو زده بود و تعریف متانت رفتار مخاطب فرنگیش رو گفته بود. درسته من سواد حسابی ندارم ولی همین که نوشتار کسی رو بخونم، می فهمم چه قدر معلومات داره و شخصیتش دستم میاد تا اندازه ی خوبی. شخصیتی کاریزماتیک داشت و سبب شد که پست های دیگرش رو جستجو کنم. و آن شد که این شد که با این تاپیک، قوی ترین محفل مجازی فارسی کتیا، آشنایی دقیق تر و بهتر پیدا کنم.

مثل حس مور مور خنکی که وقتی پا برهنه روی ماسه های ساحل گام بر می داری، کف پاهات حس می کنی

مثل بهشت مجسم، مادری که مچ دستش شکسته، از درد خوابش نمی بره ولی وقتی نگاش می کنی چشماش رو می بنده و خودش رو به خواب می زنه

مثل معصومیت اون پسر بچه ای که وقتی ماهی قرمز کوچولوش یه ور رو آب مونده، بغض می کنه و از خدا می خواد نمیره

مثل گرما مثل عطر دارچین آمیخته با هل آن چایی ای که همین که یه غروب سرد از دانشگاه می رسی خونه، می پاشه به صورتت

مهربونی هم مثل این حس هاست ولی هیچ کدوم مهربونی نیست. مهربونی یه چیزه و اون هم حس مهربونیه.

مهربونی دوستان برای من به غایت محترم و مغتنمه و جا داره حالا که سال داره نفس های آخرش رو می کشه، یه تشکر گنده ازشون کنم. از Prof.Eng که گذشته از اخلاق، سرمشق کتیایی من هستن که اگه نوشته هاشون گردآوردی و تدوین بشه یه منبع آموزشی فارسی بسیار قوی خواهد بود. از smmoosavian که نکاتی رو در فیلم های آموزشیش بازگو کرده که در هیچ کتاب فارسی موجود نیست. از solidspin، همان CADeng64 دوست نخبه ای که اولین سوال های من در این تاپیک رو پاسخ گفت و دوستان پرمعلومات دیگر، عشق کتی و arash59b گرامی.

Real Legends Never Die

نوروز شما هم مبارک.
a_jannesar همان prof.eng است! از لطفی که دارید سپاسگزارم. از همه دوستان بخاطر همت و تلاششان در پیشبرد علم و کمک به کشورمان سپاسگزارم و آروزی توفیق برای یکایک اعضا دارم.
از خدا آروزی سلامتی و بهرمندی دنیوی و اخروی برای همه دارم.

آخرین ویرایش:

Prof.Eng

متخصص نرم افزار کتیا

درست است. متاسفانه به نظر نمی رسد بتوان به سادگی سطح برش یک بادامک غیر گرد را روی یک مسیر پیچیده را بدست آورد. من نگاهی به فایلها انداختم البته هنوز تسلیم نشده ام و سعی می کنم ببینم می شود با ترکیب دستورات به نتیجه مطلوب رسید یا نه.
یک نکته در مورد dmu: برای شبیه سازی برخورد یک بادامک و مسیر باید از قید curve slide استفاده کرد. در مورد مسئله شما باید مقطع تصویر شده بادامک روی استوانه مسیر را بدست آورده و از آن برای اینکار استفاده کرد. من این را برای یک بادامک با مقطع دایره انجام دادم و کتیا بخوبی حرکت را شبیه سازی کرد ولی هنگامی که مقطع بادامک از حالت گرد خارج می شود به نظر پیچیدگی هایی بوجود می آید که الگوریتم کتیا برای محاسبه توانایی ندارد. مثال حل شده را برایتان به اشتراک می گذارم.

baseri

عضو جدید
دوستان کتیا کار حرفه ای
سلام
من با یه مسئله ای روبرو هستم که ممنون میشم راهنمایم کنید.
من یک مدل بیولوژیک در اختیار دارم که بخش خارجی اون از تعداد زیادی سطح تشکیل شده، کاری که من میخوام بکنم اینه این سطوح رو طوری به هم مماس کنم که یک سطح به وجود بیاد بدون اینکه پیچیدگی های مدل کم بشه. برای این به این کار نیاز دارم که بتونم در محیط تحلیل آباکوس مدل ساده تر و کم حجم تری داشته باشم. تصویر و فایل مدل هم پیوست شد.
پیشاپیش متشکرم!
مشاهده پیوست 142123

لینک دانلود مدل

دوستان کسی نمیتونه کمک کنه؟
اساتید!

smmoosavian

عضو جدید

Real Legends Never Die

شما لطف داری دوست عزیز
به امید سالی پر خیر و برکت برای همه دوستان

Prof.Eng

متخصص نرم افزار کتیا
دوستان کسی نمیتونه کمک کنه؟
اساتید!

من چند سالی هست که با آباکوس کار نکرده ام بنابراین راه حلی پیشنهادی من ممکن است برای آن چندان مناسب نباشد. اما در موارد مشابه خاطرم هست که بجای صرف وقت در یک برنامه cad مثل کتیا و... مدل را بصورت stl ذخیره کردم سپس آن را داخل برنامه المان محدود (patran یا hypermesh در مورد کار من) وارد کردم. با این فرمت سطوح بصورت مش مثلثی وارد برنامه می شود. سپس باید از بسته بودن حجم حاصل از این مش مطمئن شوید (hypermesh برای اینکار دستورات عالی دارد ولی یادگیری آن برای کاربر کمی سخت است). در انتها هم از دستور تولید مش حجمی از روی مش سطحی استفاده کرده و مش حجمی را بوجود آورید.با این روش هندسه های فوق العاده پیچیده مثل دندان و لثه را با موفقیت مش زدیم.

آخرین ویرایش: