بچه ها دویاره سلام.این دوتا عکس رو ببین. منظورم یه همچین عکساییه: (توضیح کامل+عکسهای بزرگتر-»عکسهای منتخب)
.![]()
![]()
راستش یه احساس خوبی بهم دست داد وقتی دیدم دقیقاً همون سه تا موردی که تو پست قبلیم شمرده بودم(الف.ب.ج) تو این سایت[لینک] به عنوان دلایل رخگرد ماه توضیح داده شده. البته هنوز نخوندمش.
خب تا حالا جواب دوتا قسمت این سؤالم رو گرفتم(تقریباً). فقط موند اینکه تو درازمدت روی ماه بر می گرده یانه(قسمت2سؤالم). اگه جوابشو پیدا کردم خودم جواب می دم. ظاهراً منجم تر از خودمون هیچکی پیدا نمیشه!![]()
شرمندم که یه چند روزی نبودم. رفته بودم دنبال کارای دانشگاه. خوب دسترسی به نت نداشتم.
در مورد این سوال دوستمون نمیتونم نظر قطعی بدم چون اصلا تحقیق نکردم. ولی یه چیزی میگم شاید بدردتون خورد.
سرعت حرکت انتقالی ماه به دور زمین از هزاران سال قبل یا ساده بگم از وقتی ماه بوده به اینطرف درحال کم شدن بوده

ببینید تو آسمون( بعضی از قوانین دوتایی ها) وقتی دو جسم به دور هم میچرخن به هم نیرو وارد میکنن که تو سرعت دوران وضعی و انتقالیشون تاثیر داره.
ببینید. زمین و ماه یه مرکز جرم دارن( همه میدونید چیه دیگه توضیح که نمیخواد؟). خلاصه بعد از n سال دیگه وضعیت ماه اینطوری میشه

یعنی چی؟
یعنی فقط همدیگه رو نگاه میکنن و دور مرکز جرم مشترکشون میچرخن. فکر کنم همه بدونید که ماه داره از زمین دور میشه دیگه

حالا اینقدر ماه دور میشه و سرعت چرخش زمین به دور خودش کم میشه تا این دوتا همیشه رو به هم میمونن.( راستی اینم باید بدونید که شبانه روز ما درحال بلند تر شدنه که همین ماه نامرد مقصره)
به هرحال امیدوارم تاثیر گذار باشه(صحبتامو میگم)
اگه ابهامی هست بگید ولی تضمین نمیدم سریع جواب بدم. فعلا تا 1 یا 2 ساعت دیگه هستم ولی بعدش معلوم نیست کی بیام. امشب یا 10 روز دیگه؟
با اجازه بزرگان.