سؤالهاي من3 - توضيح1
سؤالهاي من3 - توضيح1
1:
2:دقیقا خیر اما تقریبا بلی مدار گردش ماه به دور زمین دایره نیست بلکه بیضوی هست...
من فکر میکنم همیشه ما یک طرف ماه رو میدیدم البته در رابطه با اینکه گفتید یک مقدار از سمت دیگه ماه مشاهده میشه بله تقریبا9% رو میبینیم
3:این سوال باز من متوجه نشدم دقیق

...شما هرجای کره زمین باشی یک طرف ماه رو فقط میتونی ببینی!

حالا باز هم دوستان پاسخ بدن جواب ها کامل شه اگر جایی هم اشتباه گفتم حتما بفرمایید تا اصلاح شه
با سپاس
التبه شما اشتباه نمي گين، اما نميدونم چرا بعضي وقتها حس ميكنم بي ربط هست نسبت به سؤال.(جواب قسمت2 رو تو قسمت3 تكرار و البته كامل كرد
يد)
(يه توضيح نگارشي كوچولو:ببخشيد من نميدونم ماضي ساده و ماضي نقلي رو چطوري بايد تو نوشته هام برسونم، به جاي آمديد(ماضي ساده) مينويسم: او
مديد و به جاي آمده ايد(ماضي نقلي) مينويسم: اومد
يد)
ببين دوتا موضوع هست:
يكي اينكه چهره ماه يه نوسان كوچولو از نظر ناظر زميني داره (قسمت3 سؤالم). مي خوام ببينم چه چيزايي باعث اين نوسان مي شه. تا اينجا از صحبتهاي شما و سرچهاي خودم تو اينترنت(Wikipedia) من اينا رو فهميـ
دم:
الف. مدار ماه بيضيه يعني سرعت دورانش كم و زياد ميشه اما سرعت چرخشش دور خودش ثابته(همين باعث ميشه يخده كه تو مسيرش جلو عقب مي افته، به همون اندازه(زاويه اي) يكي از افقهاش محو و اونيكي پيدا ميشه. مثل كسي كه جلوتون ايستاده و سرش رو به چپ و راست مي چرخونه. هر بارش فكر كنم يه ماه طول بكشه)
ب. محور چرخش ماه دور خودش يه زاويه حدود 6درجه با محور دورانش دور زمين داره (اين باعث ميشه تو حالتهاي مختلف (فرضاً تابستون و زمستون كه ميشه) قطبهاي ماه رو كم و زياد ببينيم درست مثل كسي كه روبروي شما ايستاده و هي سرش رو بالا پايين مي كنه و البته هر بارش يكسال طول مي كشه، هرچند تو نصف ماه هم فكر كنم بشه يه اثرايي ازش ديد مخصوصاً اگه وقت Lunar standstill باشه(فارسي اينو نمي دونم ولي همونه كه 18.5سال در اثر حركت تقديمي اتفاق ميوفته!!)

.)
ج. يه چيز ديگه هست كه حداقل نسبت به قبليه كوچيكتره(حدود يك درجه هست) و از حركت ما روي زمين(يا با زمين) ناشي مي شه. اول شب ما ماه رو از يطرف زمين مي بينيم. آخر شب از يه طرف ديگه يعني ما حدود يك قطر زمين(اگه رو استوا باشيم) جابجا شـ
ديم. اين يه اثري تو تصوير آسمونِ نزديك(!) ايجاد مي كنه كه بهش مي گن parallax (فارسيش ميشه اختلاف منظر، فكركنم) اثر مهمش اينه كه جاي
چيزاي نزديك(مثل ماه و خورشيد و حتي ستاره هاي نزديك) تو پس زمينه آسمون(يعني همون ستاره هاي دوردست) عوض ميشه[لينك]. ميخوايد امتحان كنيد كافيه جلوي يه ساختمون وايستيد و درحاليكه گوشه ساختمون رو تو پس زمينه آسمون نگاه مي كنيد، سرتون رو يه كمي جابجا كنيد. بله گوشه ساختمون تو پس زمينه آسمون در جهت خلاف حركت سر شما حركت مي كنه. و به همون اندازه هم زاويه ديد شما نسبت به ساختمون تغيير مي كنه. اگه به جاي ساختمون ماه رو داشته باشيد، اين اتفاق تو طول يكشب يه اختلاف منظر حدود يك درجه اي رو ايجاد ميكنه.(اين باعث حركت افقهاي ماه به اندازه حدود يك درجه در طول يك شب ميشه. همين اتفاق تو جهت بالا پايين هم ميوفته ولي خفيفتر

.)
غرض از اين سؤال: يه عكس ديده بودم (از اين به اصطلاح سه بعديها كه قرمز آبيه) كه با استفاده از نوسان چهره ماه گرفته شده بود. مي خوام بدونم ميشه همچين كاري رو تو يه شب انجام داد؟(با دوتا عكس كه اول و آخر شب گرفته شده باشه)؟
خوب اما موضوع دوم: گذشته از همه اين نوسانهاي چهره ماه، آيا اين روي ماه كه ما ميبينيم همون روي ماهيه كه دو سه هزار سال پيش ديده مي شد؟(قسمت2 سؤالم.) يعني آيا يه اختلاف سرعت متوسط بين گردش و چرخش ماه وجود
داره كه باعث بشه آروم آروم روي ماه با پشت ماه جابجا بشه؟
(با اجازتون من اسم حركت حركت انتقالي رو گذاشـتم گردش يا دوران و اسم حركت وضعي رو گذاشـتم چرخش)
راستي يه سؤال ديگه پيدا كر
دم اين كه تموم شه ميرم سراغ بعدي.