خوب جوابای لازمو برای پاسخ به سوال شما گرفتم.
حالا اگه اجازه بدی یکم با جواباتون مخالت کنم.
با اینکه نظر شما برای من و خودتون محترمه ولی الان برای جوان مرکزی وجود نداره. حوب این حالا ینی چی؟
ینی ما هنوز مرکزی براش پیدا نکردیم. چرا؟
خوب این برمیگرده به اینکه چطور شعاع عالمو متر میکنیم.
اگه اجازه بدید اول اینو به تفضیل( بدون فرمول) توضیح بدم:
ببینید ما برای این کار همه چیز را بر مبنای رصد قرار میدیم و یافتن سرعت ستاره ها. برای پیداکردن سرعت ستاره ها یه مبحثی داریم بنام Redshift یا قرمز گرایی. که اگه یه جسمی از ما دور بشه نوری که ما ازش میبینیم به سمت قرمز میره و ما میتونیم سرعت دور شدن جسم از ما خودمون رو بدست بیاریم.. حالا چه بدردی میخوره این جونور( قرمزگرایی رو میگم)؟
خوب ما یه معادله دیگه هم داریم که درش ثابت هابل وجود داره که اگه قرمزگرایی رو داشته باشیم میتونیم فاصله رو بدست بیاریم( بحثش مفسله توضیح نمیدم).
خوب اینا چه ربطی به شعاع عالم داشت؟
آها حالا اگه یه جسمی( احتمالا ستاره

) رو پیدا کنیم که داره با سرعت نور از ما دور میشه یعنی دور ترین چیزیه که میتونیم ببینیم. چرا به این نتیجه میرسیم؟ از همون bigbang و انبساط جهان. پس ما جسمی که از اون ستاره هم از ما دور تر باشه ( طبعا سرعتش احتمالا بیشتره) رو درصورت وجود نمیبینیم چون نورش به ما نمیرسه. خوب پس شعاع عالم رو هم با معادلاتش از این بدست میاریم. ساده بود نه؟

خوب حالا به چند تا نتیجه ی وحشتناک میرسیم

-اینکه اختمالا بعد ار اون ستاره ای که ما دیدیم هم چیزایی هست که ندیدیم

- اینکه شعاع عالمی که ما داریم میگیم شعاع عالمی هست که ما میبینیم.
و از همه مهمتر:
-اصلا نمیدونیم که bigbang کجا اتفاق افتاده و درنتیجه اون نقطه ثابتی که شما میگید هنوز پیدا نشده.
یعنی الان جهان ما خیلی بزرگه ولی ما تا این محدوده ای گه الان بهش میگیم شعاع عالم رو فعلا دیدیم.( شایان توجه است که تا الان چندین بار این شعاع عالممون بزرگ شده و بعید نیست که بزرگترم بشه)
حوب پس جواب داشتن سوال شما( این که سرعتمون از نقطه ی ثابت دنیا چقدره؟) فعلا منتفیه.
یچیز دیگه اون نظریه هم که گفتی( بادکنکه) نظریه تقریبا محکمیه ولی خیلی سنگینه و ریاضیات بدی برای درکش لازم داره( من که نفهمیدم

)
خوب اگه جایی از صحبتام نارسا بود یا مورد قبول واقع نشد بهم اطلاع بده.
فعلا بای