تاپیک رفع اشکال درس کنترل خطی کنکور کارشناسی ارشد

یه برقی

عضو جدید
مشابه این سوال تو سال 88 هست؟چرا گفته y بیکران شده؟ورودی که پله است خروجی هم 1/s+1 شده!

این قسمت رو توی کتاب اقای امین رضایی خوب توضیح داده...

ایشون نوشتند که در حالت کلی برای بررسی این که ببنیم یک سیگنال محدود هست یا نا محدود باید تابع تبدیلش رو به ازای تمام ورودی های مستقل سیستم بنویسیم و بعدش بررسی کنیم به ازای این تمام تابع تبدیل ها سیستم پایدار هستش یا نه و اگه حتی به ازای یکی هم ناپایداری داشت (و مشابه این تست ها حذف قطب ناپایدار صورت نگرفته بود سیستم ناپایدار هستش ) اون وقت خروجی بی کران یا همون نامحدود میشه

حالا شرایط اولیه هم نوعی ورودی برای سیستم حساب میشه دیگه....قبول ...

حالا شما توی همون تست بیاید اونجایی که شرایط اولیه رو داده y(0 رو یک ورودی فرض کنید و تابع تبدیل y/y(0 رو بنویسید مشاهده می کنید اون قطب ناپایدار مخرج دیگه حذف نمیشه و این سبب میشه y(t بی کران یا نامحدود بشه....

fatimakhanom

عضو جدید
کاربر ممتاز
خب تابع تبدیلش که تو گزینه ها هست ضربدر ورودی .لاپلاس معکوس بگیریم محدود نمیشه؟با فرض ورودی پله

آها شما اون سوال که جوابش e^t , y(0)=-1
من اون سوال که سه تا ورودی n r d داده بود با دو تا نمودارو میگم که u رو نداده میگم
:smile:

یه برقی

عضو جدید
من این سوالو امروز مرور کردم باز
اینکه GC(00)=0 و اینکه GC(S)=4 میشه 4 هم قبول حالا چجوری محدود نامحدودیو تشخیص میدیم ؟

راستش من محدود بودن و نبودن u رو دیدم خیلی باید وقت بزارم فعلا باز گذاشتمش کنار ولی در مورد y(t میگم

همون طور که گفتم توی کتاب اقای رضایی نوشته
در حالت کلی برای بررسی این که ببنیم یک سیگنال محدود هست یا نا محدود باید تابع تبدیلش رو به ازای تمام ورودی های مستقل سیستم بنویسیم و بعدش بررسی کنیم به ازای این تمام تابع تبدیل ها سیستم پایدار هستش یا نه و اگه حتی به ازای یکی هم ناپایداری داشت (و مشابه این تست ها حذف قطب ناپایدار صورت نگرفته بود سیستم ناپایدار هستش ) اون وقت خروجی بی کران یا همون نامحدود میشه

حالا توی این تست مگه ببخشید فارسی مینویسم مگه y اندیس r و y اندیس d رو نداده که به ازای اون ها مشاهده میکنیم خروجی محدود هستش درست؟؟!!

حالا میایم تابع تبدیل این دو رو می نویسیم تابع تبدیل y/r و y/d اینا رو بنویسید و از طرفی چون خود تست خروجی های این ها رو داده و محدود هستش نتیجه می گیریم که این تابع تبیدل ها در حالت کلی پایدار هستند (ممکنه هرکدوم c(s یا G(s ناپایدار باشند ولی اونی که مهم هست و ما می خوایم این هست که توی تابع تبیدل اینا که در هم ضرب میشند در حالت کلی پایدار هستند و ممکنه قطب ناپایدار یکی توسط صفر ناپایدار یکی دیگه ضرب شده باشه و حذف شده باشه که اتفاقا باید هم همین طوری باشه که و توی یکی قطب ناپایدار داریم که u ناپایدرا شده)

حالا برای برای محدود بودن y(t همون طور که گفتم باید به ازای تمام ورودی های مستقل تابع تبدیلش پایدار !! باشه دو تاشو که خود تست داده و بررسی کردیم پایدار بود
می مونه فقط تابع تبدیل y/N که وقتی تابع تبدیل این رو هم می نویسیم میبینم دقیقا با تابع تبدیل y/r برابر هستش و فقط در یک منفی فرق دارند که مهم نیست واز طرفی میدونیم y/r که پایدار بود پس کلا هر سه تاش پایدار شد

و قطعا y(t محدود هستش و این طوری حتی بدون دونستن U دو گزینه حذف میشد !!!!

fatimakhanom

عضو جدید
کاربر ممتاز
راستش من محدود بودن و نبودن u رو دیدم خیلی باید وقت بزارم فعلا باز گذاشتمش کنار ولی در مورد y(t میگم

همون طور که گفتم توی کتاب اقای رضایی نوشته
در حالت کلی برای بررسی این که ببنیم یک سیگنال محدود هست یا نا محدود باید تابع تبدیلش رو به ازای تمام ورودی های مستقل سیستم بنویسیم و بعدش بررسی کنیم به ازای این تمام تابع تبدیل ها سیستم پایدار هستش یا نه و اگه حتی به ازای یکی هم ناپایداری داشت (و مشابه این تست ها حذف قطب ناپایدار صورت نگرفته بود سیستم ناپایدار هستش ) اون وقت خروجی بی کران یا همون نامحدود میشه

حالا توی این تست مگه ببخشید فارسی مینویسم مگه y اندیس r و y اندیس d رو نداده که به ازای اون ها مشاهده میکنیم خروجی محدود هستش درست؟؟!!

حالا میایم تابع تبدیل این دو رو می نویسیم تابع تبدیل y/r و y/d اینا رو بنویسید و از طرفی چون خود تست خروجی های این ها رو داده و محدود هستش نتیجه می گیریم که این تابع تبیدل ها در حالت کلی پایدار هستند (ممکنه هرکدومشون ناپایدار باشند ولی اونی که مهم هست و ما می خوایم این هست خودشون در حالت کلی پایدار هستند)

حالا برای برای محدود بودن y(t همون طور که گفتم باید به ازای تمام ورودی های مستقل تابع تبدیلش پایدار !! باشه دو تاشو که خود تست داده و بررسی کردیم پایدار بود
می مونه فقط تابع تبدیل y/N که وقتی تابع تبدیل این رو هم می نویسیم میبینم دقیقا با تابع تبدیل y/r برابر هستش و فقط در یک منفی فرق دارند که مهم نیست واز طرفی میدونیم y/r که پایدار بود پس کلا هر سه تاش پایدار شد

و قطعا y(t محدود هستش و این طوری حتی بدون دونستن U دو گزینه حذف میشد !!!!

احسنت برادر تکبیر:D
تابع تبدیل هم از همون اومگا n زمان جهش و اینا مینویسیم دیگه؟
آیا میتوانیم بگوییم CS یک انتگرالگیر است؟؟:huh:

sanijoon

کاربر فعال تالار مقالات ,
کاربر ممتاز
سلام میشه از سوال عکس بگیرید تا منم در این بحث مشارکت کنم؟

یه برقی

عضو جدید

فکر کنم c(s یا g(s اره یکی از اون ها انتگرال گیره و یکیشون هم S داره و مشتق گیره ولی خب گفتم دقیق بررسی نکردم...
.
.
نه تابع تبدیل ها رو با میسون مینویسیم دیگه .....همون کسر هایی که گفتم تابه تیدیلشون رو با میسون بنویسید... و کلا در مورد محدود بودن خروحی y(t در همین حد کفایت میکنه و هیچ اطلاعات بیش تری نیاز نیست....
.
.
اون U(t هست که خیلی داستان داره و از ثابت خطا باید بررسی شه ....خداییش طراح 92 چه سوالایی داده بوده...یا مثلا اون سوال بد رو هم من تونستم دو گزینه رو حذف کنم(همون که پارامتری بود و زتا و امگا ان رو همه رو پارامتری داده بود ) با این که کاملابرام جدید بود بعدش دیگه واقعا اصلا به ذهنم نیومد که بیام از روی ثابت خطای شیب و مثبت و منفی بودن اون بین اون دو گزینه ای که مونده بودم گزینه ی درست رو بزنم !!!

کلا اگه امسال هم این طوری تست بیاد ..من اونایی که دو تا رو حذف کنم شانسمو امتحان میکنم..یا این وری میشم یا اون وری دیگه !!!

fatimakhanom

عضو جدید
کاربر ممتاز
فکر کنم c(s یا g(s اره یکی از اون ها انتگرال گیره و یکیشون هم S داره و مشتق گیره ولی خب گفتم دقیق بررسی نکردم...
.
.
نه تابع تبدیل ها رو با میسون مینویسیم دیگه .....همون کسر هایی که گفتم تابه تیدیلشون رو با میسون بنویسید... و کلا در مورد محدود بودن خروحی y(t در همین حد کفایت میکنه و هیچ اطلاعات بیش تری نیاز نیست....
.
.
اون U(t هست که خیلی داستان داره و از ثابت خطا باید بررسی شه ....خداییش طراح 92 چه سوالایی داده بوده...یا مثلا اون سوال بد رو هم من تونستم دو گزینه رو حذف کنم(همون که پارامتری بود و زتا و امگا ان رو همه رو پارامتری داده بود ) با این که کاملابرام جدید بود بعدش دیگه واقعا اصلا به ذهنم نیومد که بیام از روی ثابت خطای شیب و مثبت و منفی بودن اون بین اون دو گزینه ای که مونده بودم گزینه ی درست رو بزنم !!!

کلا اگه امسال هم این طوری تست بیاد ..من اونایی که دو تا رو حذف کنم شانسمو امتحان میکنم..یا این وری میشم یا اون وری دیگه !!!

حواسم به بلوک دیاگرام نبود آقا خیلی ممنون:)
شانسی نزن یاد گرفتی دیگه:D

spatula

عضو جدید
سلام
اگه ممکنه یکی برای من سوال 63 کنکور 92 را توضیح بده
(همون سوالی که تابع تبدیل داده (s-1/s+1) و می خواد Y(s)=0 بشه
با تشکر

Joe_Bel

کاربر فعال تالار مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
سلام
اگه ممکنه یکی برای من سوال 63 کنکور 92 را توضیح بده
(همون سوالی که تابع تبدیل داده (s-1/s+1) و می خواد Y(s)=0 بشه
با تشکر

3tare_87

عضو جدید
من روی تست ها زوم کردم!!! نتیجه ای که حاصل شد اینه!
وقتی منظور سوال پایداری!! هم پایداری داخلی مد نظره هم پایداری BIBO!!
اما در رابطه با محدودیت سیگنال! اگر پایداری BIBO باشه سیگنال محدوده!!
پس محدویت و پایداری و هم ارز ندونید!!
وقتی تو گزینه ها نوشته شد ناپایدار و نامحدود ... سریع نیاید حذفش کن...

spatula

عضو جدید
Untitled.jpg
منظورم این سوال هست
کسی می تونه کمک کنه؟
(من حل دانشگاه تهران را هم خوندم ولی متوجه نشدم)

javad master

عضو جدید
قبلا این عکسو گذاشته بود ، اگه بخوایم از رو نایکویست بررسیش کنیم ، جواب میشه اینکه : به منحنی فاز بستگی دارد.
سلام توی مدرسان شریف هم حرف شما رو تایید میکنه اما من میگم چون سیستم مینیمم فاز هست گزینه درست رو انتخاب نکرده !!!!!!
توی سیستم مینیمم فاز شکلی که شما کشیدی نمیتونه اتفاق بیوفته

hamid_3469

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
سلام توی مدرسان شریف هم حرف شما رو تایید میکنه اما من میگم چون سیستم مینیمم فاز هست گزینه درست رو انتخاب نکرده !!!!!!
توی سیستم مینیمم فاز شکلی که شما کشیدی نمیتونه اتفاق بیوفته

البته بهتر هست که این قضیه رو با بود بررسی کنیم اما شما چرا میگید این نمیتونه مربوط به سیستم مینیمم فاز باشه؟

Armin-Z

کاربر ممتاز

erfan_messi

عضو جدید
کاربر ممتاز
دوستان یه سوال ضایع :D

برای کامل کردن نمودار نایکوییست چه کار باید کرد ؟؟
منظورم اینه یه تو بعضی از نمودارها دیدم ادامش سمت راسته و بعضی ها سمته چپ مثلا مثل شکل زیر :

Untitled.jpg

نصفه شبی یادم رفته . ممنون میشم راهنمایی کنید :D

Armin-Z

کاربر ممتاز

منظورم اینه یه تو بعضی از نمودارها دیدم ادامش سمت راسته و بعضی ها سمته چپ مثلا مثل شکل زیر :

مشاهده پیوست 192750

نه دیگه اونی که سمت راستشه که ادامش نیست اونی که بالا کشیده شده ادامشه، کلا قسمتی که برای w مثبت کشیدیم، اگه نسبت به محور حقیقی قرینه کنیم میشه واسه w منفی
پ.ن:من فک کردم اون قسمت سبز جز قسمت غیر بی نهایت نمودار هست، در مورد قسمت بی نهایتش همونیه که دوستمون این پایین گفتن

آخرین ویرایش:

890031156

کاربر ممتاز

مشاهده پیوست 192750

سلام داداش
بستگی به تابع داره و این که مسیر نایکوئیستو چطوری انتخاب میکنی(همون جهت دور زدن قطب داخل مسیر رو میگم)

Armin-Z

کاربر ممتاز
آخرین ویرایش:
بالا