تاپیک رفع اشکال درس کنترل خطی کنکور کارشناسی ارشد

hamid_3469

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
دوستا چون دیشب یه بحثی شروع شد و بهتره ناقص نمونه در تکمیل حرفایه دیشب یه مطلب دیگه با ذکر دو مثال هم اوردم که بحثمون تکمیل بشه . (اول سمت راست عکسو بخونید بعد مثالا )

http://s5.picofile.com/file/8106112576/52.jpg

آخرین ویرایش:

.V A H I D.

عضو جدید

سلام داداش گلم

امیدوارم ک خوب و خوش و سلامت باشی

والا من نمیدونم عرفان اون فایل رو پیدا کرد یا نه،عرفان جان اگ پیدا کردی مارو هم خبر کن;)

من توی صفحه 143 این پست رو پیدا کردم:

تا صفحه 130 هم رفتم ولی پیداش نکردم!!!:D
سلام
اینم لینکش :
http://s2.picofile.com/file/7956856127/electrogostarbm_blogsky_com.pdf.html

یه برقی

عضو جدید
سلام دوستان ...راجب تو تست بسیار زیبای کنترل میخوام انشالله بحث کنم هم حل تشریحیش که توی اکثر کتابا همونم گیج کننده هستش...
و هم تحلیل ذهنی که توی یه نگاه با فاز و دیاگرام بد میشه این تست ها رو جواب داد....
.
.
.
اول تست برق 71 که میشه تست 5 صفحه ی 331 کتاب اقای تقوی یا تست 118 صفحه ی 337 جلد اول کتاب دانشگاه تهران
و دوم تست برق 74 که میشه تست 8 صفحه ی 332 کتاب اقای تقوی یا تست 125 صفحه ی 603 جلد اول کتاب دانشگاه تهران

دوستان منتظر نظراتتون هستم..این دو تست کلی مفهوم داره....

Armin-Z

کاربر فعال تالار مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
سلام دوستان ...راجب تو تست بسیار زیبای کنترل میخوام انشالله بحث کنم هم حل تشریحیش که توی اکثر کتابا همونم گیج کننده هستش...
و هم تحلیل ذهنی که توی یه نگاه با فاز و دیاگرام بد میشه این تست ها رو جواب داد....
.
.
.
اول تست برق 71 که میشه تست 5 صفحه ی 331 کتاب اقای تقوی یا تست 118 صفحه ی 337 جلد اول کتاب دانشگاه تهران
و دوم تست برق 74 که میشه تست 8 صفحه ی 332 کتاب اقای تقوی یا تست 125 صفحه ی 603 جلد اول کتاب دانشگاه تهران

سلام دوستم
من متاسفانه هیچ کدوم اون دو کتاب رو ندارم اگه میشه یه قسمت سوال رو بگو که متوجه شم کدوم تست هستن
ممنونم
راستی دوستمون samin_m تاپیک جدیدی برای بررسی سوالای کنترل و مدار زدن فک میکنم اونجا به تحلیل سوالای کنکور بپردازیم و اینجا اشکالاتمون رو بپرسیم بهتر باشه

hamid_3469

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
.
.
.

سلام فکر کنم منظورت دوتا سوال با توابع تبدیل هستند که در عکس گذاشتم ،
در سوال سال 71 به دلیل وجود دو قطب در مبدا زاویه خروج از اونا حتما +-90 میشه پس گزینه 1 و 3 اشتباه هستن و از طرفی به دلیل نزدیک بود صفرا به قطبای در مبدا و داشتن نیروی جاذبه ، صفرا قطبا رو جذب میکنن و فقط گزینه 4 میتونه درست باشه .
در سوال سال 74 به دلیل وجود سه قطب در مبدا حتما زوایه خروج 180 و +-60 ، خواهد بود و لذا گزینه 3 نمیتونه درست باشه ، اما در این سوال بر خلاف سوال قبل یه نقطه شکست بین 0 تا -4 هم داریم و همینطور نقاط شکست دیگه که میتونیم با مشتق گیری نقاط شکست دیگه رو هم حساب کنیم و در نهایت گزینه 1 درسته .
56.jpg

بابک منافی

اخراجی موقت
دوستان لطفأ اینقدر این بحث رو ادامه ندید هر کی هر کتابی میخواد بخونه انشاالله موفق بشه ولی برای اینکه حساسیت ایجاد نشه و نظم تاپیک ها حفظ بشه دیگه اسمی از نویسنده کتاب نیاریم تا الان همه کتابهاشونو خریدن و نیازی هم به معرفی نیست . ممنون از همتون.

یه برقی

عضو جدید
اساتید کنترل من دیشب لابه لای بررسی تست های 90 به یه مشکلی خوردم!!!!
.
.
ببنید در سیستم های مینیم فاز فاز نهایی از همون رابطه ی معروف -90(n-m)
بدست میاد درست ؟؟؟

حالا مثلا وقتی تابع تبدیل در یک منفی ضرب بشه سیستم که همچنان میمنیم فاز هستش ولی میدونیم باعث میشه 180 درجه بره بالا اون وقت که زاویه نهایی فرق خواهد کرد ؟؟مگه این طور نیست؟؟

hamedgho2000

عضو جدید
.
.
بدست میاد درست ؟؟؟

حالا مثلا وقتی تابع تبدیل در یک منفی ضرب بشه سیستم که همچنان میمنیم فاز هستش ولی میدونیم باعث میشه 180 درجه بره بالا اون وقت که زاویه نهایی فرق خواهد کرد ؟؟مگه این طور نیست؟؟
شرط استفاده از فرمول اینه که ضریب مثبت باشه
اگر منفی باشه همون جوری که شما گفتی -180 تا شیفت می خوره

hamid_3469

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
.
.
بدست میاد درست ؟؟؟

کلا اینو در نظر داشته باشیه که این رابطه واسه جاهاییه که سیستم مینیمم فاز و گین dc هم مثبت باشه ، حالا اگه غیر از اون بود باید عددی که بدست میاری با یه 180 جمع یا تفریق کنی .

Armin-Z

کاربر ممتاز
.
.
بدست میاد درست ؟؟؟

والا این رابطه معروف که میگید رو من تاحالا ازش استفاده ای نکردم :D ولی خوب میتونیم فرمول جدید اختراع کنیم و بگیم اگه منفی داشتیم این رابطه هم تو منفی ضرب میکنیم :D
ولی زیاد فرمولی به قضیه نگاه نکنید فاز شروع که مشخص کردید با توجه به افزایش و کاهش فاز توسط صفر و قطب ها برید جلو فاز نهایی خودش در میاد

یه برقی

عضو جدید
شرط استفاده از فرمول اینه که ضریب مثبت باشه
اگر منفی باشه همون جوری که شما گفتی -180 تا شیفت می خوره

ممنونم..منم همینو میگم...
اخه توی سوال برق 90 که بد داده بود و مکان خواسته بود البته من دیشب با این روش حل نکردم
ولی دوستانی که کتاب اقای تقوی رو بگید لطفا این جمله درست نیست !!!
اون جا نوشته شده فاز نهایی منفی 90 هستش پس اختلاف صفر وقطب باید یک باشه ؟؟خب یکی نیست بگه مگه ما همون اول در یک منفی ضرب نکردیم k رو و دیگه این جمله درست نیست؟؟
دوستان لطفا اینو حتما بررسی کنید و بهم بگید وگر نه من کلا دچار تناقض میشم ؟؟!!!
.
.
.
والا این رابطه معروف که میگید رو من تاحالا ازش استفاده ای نکردم http://www.www.www.iran-eng.ir/images/smilies/biggrin.gif ولی خوب میتونیم فرمول جدید اختراع کنیم و بگیم اگه منفی داشتیم این رابطه هم تو منفی ضرب میکنیم http://www.www.www.iran-eng.ir/images/smilies/biggrin.gif
ولی زیاد فرمولی به قضیه نگاه نکنید فاز شروع که مشخص کردید با توجه به افزایش و کاهش فاز توسط صفر و قطب ها برید جلو فاز نهایی خودش در میاد

ممنون...نه من اینا رو کاملا مفهموی یاد گرفتم و تانژانت معکوس گرفتن تشخیص میدم میره بالا پایین ربع چندمه و....
دیشب میگم لابه لای بررسی مون اون جمله غلط رو دیدم و شک کردم ولی الان میبینم اون جمله درست نیست و از دوستان میخوام بررسی کنید....
.
.
.
کلا اینو در نظر داشته باشیه که این رابطه واسه جاهاییه که سیستم مینیمم فاز و گین dc هم مثبت باشه ، حالا اگه غیر از اون بود باید عددی که بدست میاری با یه 180 جمع یا تفریق کنی .

ممنون..منم قبول دارم ...
میگم دیشب هم دوستان داشتند از اختلاف صفر و قطب و فرمول میگفتند که توی کتاب اقای تقوی هم نوشته شده
به نظر من این جمله کاملا اشتباه هستش؟؟
لطفا اگه این کتابو دارید بررسی کنید؟؟

آخرین ویرایش:

hamid_3469

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
ممنونم..منم همینو میگم...
اخه توی سوال برق 90 که بد داده بود و مکان خواسته بود البته من دیشب با این روش حل نکردم
ولی دوستانی که کتاب اقای تقوی رو بگید لطفا این جمله درست نیست !!!
اون جا نوشته شده فاز نهایی منفی 90 هستش پس اختلاف صفر وقطب باید یک باشه ؟؟خب یکی نیست بگه مگه ما همون اول در یک منفی ضرب نکردیم k رو و دیگه این جمله درست نیست؟؟
دوستان لطفا اینو حتما بررسی کنید و بهم بگید وگر نه من کلا دچار تناقض میشم ؟؟!!!
.
.
.

ممنون...نه من اینا رو کاملا مفهموی یاد گرفتم و تانژانت معکوس گرفتن تشخیص میدم میره بالا پایین ربع چندمه و....
دیشب میگم لابه لای بررسی مون اون جمله غلط رو دیدم و شک کردم ولی الان میبینم اون جمله درست نیست و از دوستان میخوام بررسی کنید....
.
.
.

ممنون..منم قبول دارم ...
میگم دیشب هم دوستان داشتند از اختلاف صفر و قطب و فرمول میگفتند که توی کتاب اقای تقوی هم نوشته شده
به نظر من این جمله کاملا اشتباه هستش؟؟
لطفا اگه این کتابو دارید بررسی کنید؟؟

این عکسی که گذاشتم از جزوه بریدم (کلاس آقایه تقوی) و در مورد همین مطلبه ، البته این نکته رو هم بهش اضافه کنید که در مورد فاز نهایی اگه غیر از این شرایط بود میشه از این فرمول استفاده کرد فقط باید با یه 180 جمع یا تفریق بشه .
63.jpg

پیوست ها

• 63.jpg
    63.jpg
    18.9 کیلوبایت · بازدیدها: 0
آخرین ویرایش:

hamid_3469

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
دوستان یه نکته ای هست که خیلی فراموش میشه (البته خودم اینجوریم ) اونم اینکه در یه سیستم همیشه گین منفی باعث کاهش یا افزایش فاز اولیه نمیشه ، بلکه باید به این نکته توجه کرد که در یک سیستم در صورت غیر مینیمم فاز بودن ، صفر غیر مینیمم فاز باعث افزایش فاز اولیه به میزان 180 درجه و قطب غیر مینیمم فاز باعث کاهش فاز اولیه به میزان 180 درجه میشه ،
من دیشب سوال زیر که مربوط به سال 90 هستو نگاه میکردم و چون این سوالو چند روز پیش خودم شبیه سازی کردم و تو تاپیک گذاشتم متوجه یه اشتباهی شدم اونم اینکه کاهش فاز اولیه ای که داشتیم به خاطر گین منفی نبوده ( من قبلا گفتم به خاطر گین منفی از -90 رفته به +90 که در واقع اینجور نیست و این جابه جایی در اثر صفر غیر مینیمم فاز بود و البته مابقی تحلیل درست هست.
37.jpg

یه برقی

عضو جدید
این عکسی که گذاشتم از جزوه بریدم (کلاس آقایه تقوی) و در مورد همین مطلبه ، البته این نکته رو هم بهش اضافه کنید که در مورد فاز نهایی اگه غیر از این شرایط بود میشه از این فرمول استفاده کرد فقط باید با یه 180 جمع یا تفریق بشه .

ممنون دوست عزیز...زحمت کشیدی..
پس قبول داری دیگه اون جمله رو اشتباه نوشته توی حل تست کتاب؟؟
و باید اون جمله اصلاح بشه که من چیزی به ذهنم نمیاد ؟؟

Armin-Z

کاربر ممتاز
دوستان یه نکته ای هست که خیلی فراموش میشه (البته خودم اینجوریم ) اونم اینکه در یه سیستم همیشه گین منفی باعث کاهش یا افزایش فاز اولیه نمیشه ، بلکه باید به این نکته توجه کرد که در یک سیستم در صورت غیر مینیمم فاز بودن ، صفر غیر مینیمم فاز باعث افزایش فاز اولیه به میزان 180 درجه و قطب غیر مینیمم فاز باعث کاهش فاز اولیه به میزان 180 درجه میشه ،
من دیشب سوال زیر که مربوط به سال 90 هستو نگاه میکردم و چون این سوالو چند روز پیش خودم شبیه سازی کردم و تو تاپیک گذاشتم متوجه یه اشتباهی شدم اونم اینکه کاهش فاز اولیه ای که داشتیم به خاطر گین منفی نبوده ( من قبلا گفتم به خاطر گین منفی از -90 رفته به +90 که در واقع اینجور نیست و این جابه جایی در اثر صفر غیر مینیمم فاز بود و البته مابقی تحلیل درست هست.
مشاهده پیوست 187551
نه دوست من اتفاقا حرف اولت درست بود ما برای حوزه فرکانس همیشه سیستم رو به صورت استاندارد مینویسم، یعنی در واقع این ماهیت صفر یا قطب غیر مینیمم فاز نیست که باعث اختلاف 180 درجه ای میشه بلکه همون گین منفی دی سی هست که این اتفاق میفته
حواستون باشه برای حوزه فرکانس حتما سیستم رو به صورت استاندارد بنویسید تا دچار اشتباه نشید
اون سیستم به این شکل هست :
-0.1(a-s)/(s(a+s))
ماهیت هیچ کدوم از اون قطب ها توی فاز اولیه تاثیر گذار نیست

آخرین ویرایش:

hamid_3469

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
من رو این حرفی که میزنم خیلی مطمئنم چون خیلی با مطلب باهاش ور رفتم ، اینجور سیستم با گین منفی نمودار بودش اینجوری نمیشه ، من این نکته رو تو خلاصهام نوشته بودم و البته تو کتاب آقایه تقویم هست که صفر غیر مینیمم فاز باعث افزایش فاز اولیه به میزان 180 و قطب غیر مینیمم فاز باعث کاهش فاز اولیه به میزان 180 میشه ، واسه اینکه مطمئن بشی این دو تا سیستمو با مطلب شبیه سازی کن و نتیجشو ببین من اول اشتباهم این بود که قاطی کرده بودم و گفتم گین .01 یعنی منفی و در نتیجه k هم منفی ، در صورتی که مثلا گین .01 باعث منفی شدن گین نمودار اندازه میشه . و اونو پایین میاره اما علامت .01 مثبته و در نمودار فاز تاثیری نداره اما اگه منفیش کنی کامل نمودار بهم میریزه و نتیجه اینکه با هر گین مثبتی اما با یه صفر غیر مینیمم فاز نمودار دقیقا شبیه صورت سوال میشه .
http://s5.picofile.com/file/8106470176/65.jpg

Armin-Z

کاربر ممتاز
من رو این حرفی که میزنم خیلی مطمئنم چون خیلی با مطلب باهاش ور رفتم ، اینجور سیستم با گین منفی نمودار بودش اینجوری نمیشه ، من این نکته رو تو خلاصهام نوشته بودم و البته تو کتاب آقایه تقویم هست که صفر غیر مینیمم فاز باعث افزایش فاز اولیه به میزان 180 و قطب غیر مینیمم فاز باعث کاهش فاز اولیه به میزان 180 میشه ، واسه اینکه مطمئن بشی این دو تا سیستمو با مطلب شبیه سازی کن و نتیجشو ببین من اول اشتباهم این بود که قاطی کرده بودم و گفتم گین .01 یعنی منفی و در نتیجه k هم منفی ، در صورتی که مثلا گین .01 باعث منفی شدن گین نمودار اندازه میشه . و اونو پایین میاره اما علامت .01 مثبته و در نمودار فاز تاثیری نداره اما اگه منفیش کنی کامل نمودار بهم میریزه و نتیجه اینکه با هر گین مثبتی اما با یه صفر غیر مینیمم فاز نمودار دقیقا شبیه صورت سوال میشه .
http://s5.picofile.com/file/8106470176/65.jpg
یه سوال، الان بهره اون سیستم اولی که خودت تو این فایل نوشتی مثبت هست یا منفی از نظرت؟

hamid_3469

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز

Armin-Z

کاربر ممتاز
اون سیستمی که من شبیه سازیشو قبلا گذاشتم اینه : http://s5.picofile.com/file/8105699276/38.jpg
20log 0.1 منفی میشه اما k که منفی نیست ، پس این تاثیر صفره بوده که اینجوری شده .
خوب این سیستم رو ببین:
dd.jpg
مگه صفر نامینیمم فاز نداره؟ ولی از 0 شروع میشه نمودار فازش!!!
پس علت شروع از فازی با اختلاف 180 درجه خود صفر نامیینیمم فاز نیست! علت بهره منفی سیستم تو فرکانس پایینه! اما خوب چون این صفری که من اینجا نوشتم به اشتباه به فرم غیر استاندارد (s-1) نوشته میشه این شبهه رو تو ذهن ایجاد میکنه

hamid_3469

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
یه سوال، الان بهره اون سیستم اولی که خودت تو این فایل نوشتی مثبت هست یا منفی از نظرت؟

البته اینم اضافه کنم که شما اگه s=0 قرار بدی -0.1 بدست میاد که اون وقت میشه گین منفی اما اینجوری دیگه اینکه این منفنی ناشی از صفر بوده یا قطب گم میشه پس بهتره سیستمو که به صورت استاندارد نوشتیم فقط خود علامت k رو در نظر بگیریم و از این نکته استفاده کنیم .

hamid_3469

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
خوب این سیستم رو ببین:
مشاهده پیوست 187585
مگه صفر نامینیمم فاز نداره؟ ولی از 0 شروع میشه نمودار فازش!!!
پس علت شروع از فازی با اختلاف 180 درجه خود صفر نامیینیمم فاز نیست! علت بهره منفی سیستم تو فرکانس پایینه! اما خوب چون این صفری که من اینجا نوشتم به اشتباه به فرم غیر استاندارد (s-1) نوشته میشه این شبهه رو تو ذهن ایجاد میکنه

من اینو شبیه سازی کردم به دلیل غیر مینیمم فاز بودن صفر 180 درجه و به دلیل منفی بودن گین هم 180 درجه نهایتا از 360 شروع شد فازش . اگه استانداردش کنی یه منفی میاد بیرون ازش و اون داخل یه صفر در +1 میمونه.

Armin-Z

کاربر ممتاز
من اینو شبیه سازی کردم به دلیل غیر مینیمم فاز بودن صفر 180 درجه و به دلیل منفی بودن گین هم 180 درجه نهایتا از 360 شروع شد فازش .
این گینش منفیه؟!!!:surprised:
آقا بیخیالش هر دومون به جواب درست میرسیم تحلیلامون فرق میکنه، که اثری تو جواب نداره، الکی داریم وقت هدر میدیم :D

hamid_3469

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
این گینش منفیه؟!!!:surprised:
آقا بیخیالش هر دومون به جواب درست میرسیم تحلیلامون فرق میکنه، که اثری تو جواب نداره، الکی داریم وقت هدر میدیم :D
من تقریبا میدونم کجای تحلیلمون فرق میکنه ولی نمیدونم چطور بگمش ، من سیستمو در حالت استاندارد در نظر میگیرم و تنها به علامت کنار k نگاه میکنم وکاری به مابقی تابع ندارم و بر طبق اون میگم گین منفیه یا مثبته و رفتار صفر و قطبا رو جداگانه تحلیل میکنم حالا میخوان هر چی باشن ( مینیمم فاز یا غیر مینیمم فاز ). در هر صورت من چون خودم این شبیه سازی رو کرده بودم و بعد دوباره خودم به این نتیجه رسیدم گفتم بگم که مدیون نشم .

بالا