تاپیک رفع اشکال درس کنترل خطی کنکور کارشناسی ارشد

یه برقی

عضو جدید
درسته دوستم، تو کنکورهای سالهای گذشته قبل از اینکه دوستان طراح دستای مبارکشون به متلب گرم بشه ( که هی فرت و فرت هر چی به مغز مبارکشون میرسه بزنن اون تو و به ما بگن فلان چیزش چیه!) دستی نمودار میکشیدن و اصنم حواسشون به اون صفر و قطب نا مینیمم فازی که من و دوستم حمید کلی سرش صحبت کردیم نبوده، این اشتباه تو کنکور 81 و 86 هم بوده
ولی خوب قطعا دیگه تکرار نخواهد شد!
اون گزینه هم نباید بشه s+0.5 باید بشه : -(s-0.5)

دوستمون armincoobilas درست میگن دیروز بحثمون رو همین بود ، من میگفتم فاز اولیه به خاطر صفر غیر مینیمم فاز افزایش داشته و ایشون میگفتن به خاطر اون گین منفیه ، که هر دو تحلیل درسته
شما با هر کدوم راحترید کار کنید .

دوستان ازتون ممنونم....باز تحلیل منم یه چیزی بین تحلیل شماهاست :)
ولی مهم این هست که هممون به یک جواب میرسیم...
ضمنا توی برق 81 و 86 من اشتباهی ندیدم !!!!..برق 81 فکر کنم اون سیستمی که توی گزینه ها تاخیر داره و دوتاش سریع رد میشه اون درسته به نظر من !!
86 هم که یک فاز بود
.
.
.
حالا گذشته از این ها دوستان لطف میکنید این کد های متلبتون رو برای من بزارید و سریع یه توضیح بدید اگه نیازی هست تولباکسی رسم کنم چیکار کنم وو...
ازتون یه دنیا ممنون میشم....

Armin-Z

کاربر فعال تالار مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
دوستان ازتون ممنونم....باز تحلیل منم یه چیزی بین تحلیل شماهاست :)
ولی مهم این هست که هممون به یک جواب میرسیم...
ضمنا توی برق 81 و 86 من اشتباهی ندیدم !!!!..برق 81 فکر کنم اون سیستمی که توی گزینه ها تاخیر داره و دوتاش سریع رد میشه اون درسته به نظر من !!
86 هم که یک فاز بود
.
.
.
حالا گذشته از این ها دوستان لطف میکنید این کد های متلبتون رو برای من بزارید و سریع یه توضیح بدید اگه نیازی هست تولباکسی رسم کنم چیکار کنم وو...
ازتون یه دنیا ممنون میشم....
نه تو سال 81 جواب از بین گزینه ها جواب :
10(s-1)/(s+1) (صفر غیر مینیمم فاز هست، نمیدونم چرا اینجا چپکی نشون میده :D)
درست تر از بقیس ولی این سیستم از فاز -180 شروع میکنه که نمودار از 0 شروع شده
سال 86 هم دقیقا مثه همین گزینه ای که بیشتر از همه میخوره به جواب فازی با اختلاف 180 درجه داره

samin_m

کاربر ممتاز
علتش تقریبا مشابه نوسانات در پاسخ زمانی سیستم مرتبه 2 هستش
شما اگه یه سیستم استاندارد مرتبه دو رو بنویسید و اندازش رو حساب کنید،
بعد مشتقش رو برابر صفر قرار بدید، میبینید که به ازای یه زیتا هایی بالازدگی خواهید داشت که مقدار بالازدگی هم میتونید حساب کنید
با محاسبات کاملا متوجه این که چرا صفر پایین و قطب بالا زدگی داره رو با نوشتن روابط اندازه یکیشون و همون مشتق که گفتم میشید
اگه بخواید میتونم شب که اومدم انجمن از جزوم براتون عکس بذازم که خیلی وقتتون برای اثبات این موضوع هدر نره

اگه لطف بکنید و قرارش بدید خیلی ممنون میشم;)

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
سلام دوستان عزیز

میخواستم از حضورتون بپرسم ک چرا قطب مختلط باعث بالازدگی و صفر مختلط پایین زدگی در نمودار بود میشه؟؟(دلیل بالا و پایین بودنش رو متوجه نمیشم،مثلا اینکه چرا قطب ب سمت پایین قله ایجاد نمیکنه؟)

مشاهده پیوست 187644

ممنونم از لطف و توجهتون;)

باید تابع اندازه لگاریتمیه تابع تبدیل رو بررسی کنید. در حقیقت اگر s رو با jw تعویض کنید و اندازه بگیرید و سپس 20log بگیرید یه تابعی به دست میاد. حالا اگر در اون تابع به جای w مقدار 1 رو قرار بدید میبینید که مقدار تابع اندازه لگاریتمی بی نهایت میشه. و همینطور اگر در اون تابع به جای w مقدار 1000 رو قرار بدید میبینید که مقدار تابع اندازه لگاریتمی منفی بی نهایت میشه.
این در واقع دلیلش اینه که به خاطر دو قطب در روی محور موهومی سیستم در مرز ناپایداری قرار داره و این ناپایداری در جهت مثبت هستش و همینطور به دلیل اینکه دو صفر روی محور موهومی قرار داره سیستم در مرز ناپایداری قرار داره و این ناپایداری در جهت منفی هستش.

samin_m

کاربر ممتاز
دوستان این سوال رو کلید سنجش گزینه 4 اعلام کرده،دانشگاه تهران گزینه 1 اعلام کرده، وکتاب تقوی گزینه 2 اعلام کرده!!!:biggrin:

نظر شما چیه؟

Untitled11.jpg

نظرتون چیه منم رو حساب شاخ بازی،گزینه 3 اعلام کنم؟هه هه:D

hamid_3469

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
دوستان این سوال رو کلید سنجش گزینه 4 اعلام کرده،دانشگاه تهران گزینه 1 اعلام کرده، وکتاب تقوی گزینه 2 اعلام کرده!!!:biggrin:

نظر شما چیه؟

مشاهده پیوست 187682

شما اشتباه میکنید همگی گزینه 2 رو درست اعلام کردن. ( تقویم گفته 2)
70.jpg

Armin-Z

کاربر ممتاز

نظر شما چیه؟

مشاهده پیوست 187682

این سوال جز سخت ترین سوالاتی هست که من تو کنترل دیدم
مخصوصا گزینه 3و 4 ش که اصن حال نمیکنم باش :D
کتاب دانشگاه تهران واسه گزینه 1 زده چون ممکنه راست باشن غلطه اما حتی اگه میگفت همه قطبها چپن هم غلط بود باز

hamid_3469

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
حالا که این سوالو مطرح کردین ، بد نیست یه چیزیم در بارش بگم دلیل اینکه گزینه 2 درست شده به خاطر کلمه ممکن است ، و از این نتیجه میگیریم در حل این جور سوالات به کلمات احتمالا ، ممکن و این چیزا دقت کنیم .
71.jpg

hamid_3469

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
این سوال جز سخت ترین سوالاتی هست که من تو کنترل دیدم
مخصوصا گزینه 3و 4 ش که اصن حال نمیکنم باش :D
کتاب دانشگاه تهران واسه گزینه 1 زده چون ممکنه راست باشن غلطه اما حتی اگه میگفت همه قطبها چپن هم غلط بود باز

کتاب دانشگاه تهران یکو نزده ، همون دو رو گفته ، درسته این سوال خیلی سخته ، با اقایه تقوی در باره ای جور سوالا حرف میزدم میگفتن معمولا اینجور سوالات سخت و وقت گیر هستن ، مگر اینکه یه نفر خیلی خیلی مسلط باشه و بتونه یه گزینه درست به نظرش رسید اونو انتخاب کنه و دیگه مابقی گزینه ها رو نخونه که ریسکش بالاست .

Armin-Z

کاربر ممتاز
حالا که این سوالو مطرح کردین ، بد نیست یه چیزیم در بارش بگم دلیل اینکه گزینه 2 درست شده به خاطر کلمه ممکن است ، و از این نتیجه میگیریم در حل این جور سوالات به کلمات احتمالا ، ممکن و این چیزا دقت کنیم .
مشاهده پیوست 187688
آره واقعا! استاد شیرین آبادی تو آزمونا بلایی به سرم آورده که کلمه کلمه سوال رو با دقت میخونم!
توی هیچکدوم از آزمونا نتونستم از این سوالایی که گزاره میده رو درست بزنم!!! :D

Armin-Z

کاربر ممتاز
کتاب دانشگاه تهران یکو نزده ، همون دو رو گفته ، درسته این سوال خیلی سخته ، با اقایه تقوی در باره ای جور سوالا حرف میزدم میگفتن معمولا اینجور سوالات سخت و وقت گیر هستن ، مگر اینکه یه نفر خیلی خیلی مسلط باشه و بتونه یه گزینه درست به نظرش رسید اونو انتخاب کنه و دیگه مابقی گزینه ها رو نخونه که ریسکش بالاست .
نه میدونم 2 زده دانشگاه تهران، میگم دلیلی که واسه غلط بودن گزینه 1 گفته احتمال راست بودن قطب هاست، من میگم حتی اگه سوال گفته بود همه چپ هم هستن باز هم گزینه 1 غلط بود

samin_m

کاربر ممتاز
دوستان برای بدست آوردن بهره حلقه باز اینجور شکل ها ک فیدبک های داخلی با فیدبک اصلی توی یک گره تداخل داره چی هست؟

Untitled.jpg

Pro.Eng

متخصص plc
کاربر ممتاز
دوستان برای بدست آوردن بهره حلقه باز اینجور شکل ها ک فیدبک های داخلی با فیدبک اصلی توی یک گره تداخل داره چی هست؟

مشاهده پیوست 187691

این اشتراکی که بین یک گره از 2 فیدبک داخلی و فیدبک اصلی (خارجی) وجود داره هیچ نکته خاصی نداره و از همون روش میسون حل میشه.

samin_m

کاربر ممتاز
این اشتراکی که بین یک گره از 2 فیدبک داخلی و فیدبک اصلی (خارجی) وجود داره هیچ نکته خاصی نداره و از همون روش میسون حل میشه.

فرمایش شما درسته! برای محاسبه بهره کلی میشه...

اما آیا میشه فیدبک داخلی رو ساده(مثل فیدبکی ک اون وسط هست و ب راحتی gh/1+gh میشه جایگزینش کرد)کرده و تابع تبدیل
حقله باز رو بدست آورد؟؟؟

Armin-Z

کاربر ممتاز

فرمایش شما درسته! برای محاسبه بهره کلی میشه...

اما آیا میشه فیدبک داخلی رو ساده(مثل فیدبکی ک اون وسط هست و ب راحتی gh/1+gh میشه جایگزینش کرد)کرده و تابع تبدیل
حقله باز رو بدست آورد؟؟؟
بله دقیقا میشه این کار رو کرد، اون دو تا فیدبک کوچیک رو میتونی ساده کنی و واسه محاسبه مسیر پیشرو همه رو تو هم ضرب کنی، البته همه جا نمیشه نمیشه فیدبک های داخلی رو ساده کرد اما اینجا مشکلی نداره

samin_m

کاربر ممتاز
بله دقیقا میشه این کار رو کرد، اون دو تا فیدبک کوچیک رو میتونی ساده کنی و واسه محاسبه مسیر پیشرو همه رو تو هم ضرب کنی، البته همه جا نمیشه نمیشه فیدبک های داخلی رو ساده کرد اما اینجا مشکلی نداره

ممنونم

کجاها نمیشه؟چرا؟

Armin-Z

کاربر ممتاز

ممنونم

کجاها نمیشه؟چرا؟
مثلا جاییکه وسط فیدبک داخلیت یه گره باشه و یه شاخه جدا شده باشه و همچین چیزایی ، خودت اگه نشه این کار رو کرد متوجه میشی
فک میکنم اگه به گره خروجی فیدبک هم یه شاخه وارد شده باشه نتونیم از این کار استفاده کنیم، البته مطمین نیستم
ولی خوب مثلا تو تست سال 91 که گزینه هاش هم غلط بود میشه از این استفاده کرد و محاسبات رو هم ساده میکنه

dizgah

عضو جدید
سلام
از دوستان کسی پی دی افی جزوه ای چیزی داره که توش چند تا مثال از نایکویست رو کامل و بدودن کمک گرفتن از نکته ها حل کرده باشه ؟
بیشتر مثالهاشون با رد گزینه ها و یا از روی ویژگیها و نکات تستی حل کردن
ممنون

Joe_Bel

کاربر ممتاز
سلام
از دوستان کسی پی دی افی جزوه ای چیزی داره که توش چند تا مثال از نایکویست رو کامل و بدودن کمک گرفتن از نکته ها حل کرده باشه ؟
ممنون
بهترین راه حل همین روش های تستی است که باید انجام شود به نظر من زمان محدود است و شما باید بصورت رد گزینه کار کنید گرچه برای شکل دستی هم از این فرمولها استفاده می شود
اگر میخواهید بصورت درس نامه کامل یاد بگیرید من کتاب اوگاتا خوندم با حل مسایلش ... خوب بود اما حل این گونه تست ها همین طوری است که در کتوب کنکوری آورده شده است
ان شالله موفق باشید

یه برقی

عضو جدید
سلام
ممنون

سلام دوست من...حیفم اومد اینا رو نگم..اخه منم تا یه ماه پیش همین مشکل شما رو داشتم...من خودم از روی کتاب اقای رضایی میخوندم هیچی نمیفهمیدم !!!!! با این که الان که کل موضوع اومده دستم میبینم همه چی رو گفته ولی کسی هیچی از این مبحث نمیدونه نمیتونه چیز زیادی متوجه بشه....
یه جزوه هست من نمیدونم این استاد بزرگوار راضی هستند یا نه ولی اقای توسلی خدا خیرشون بده هم ایشونو هم دوستانی که این جزوه رو در اختیار من گذاشتند ایشون خیلی قشنگ بر خلاف جزوه ی خیلی به اصطلاح اساتید همه چی رو کامل گفتند و خیلی هم قشنگ گفتند توش نه علامت تعجب داره و نه رنگ و لعاب عوام فریبانه...مثل ادم همه چی توش گفته شده...دوستانی که میدونند دقیقا این لینک کجاست ممنون میشم بهتون بدند چون توی همین تاپیکا موجوده و من خودم از این جا دریافت کردم....البته اگه خواستی من ادرس ایمیلشون رو بهت میدم از خودشون بپرس و اگه راضی بودند از خودشون بخواه...به هر حال یه چیزی هم که هست درسته اقا یوسف میگند باید کنکوری حل کرد ولی همون کنکوری بر مبنای مفاهیم هستش یعنی باید اول ادم کامل تشریحی حل کنه و متوجه موضوع شه بعدش بیاد سریع تر نکته ای حل کنه....
به هر حال پیشنهاد میکنم اول برو سراغ تست های نایکوئیست و فقط حل ها رو بخون و هر جا رو که میبینی نکته ای نوشته نکاتشو یادداشت کن مثلا ببین سیستم نوع یک زاویه شروعش منفی 90 هستش ولی توی دیاگرام نایکوئیست دقیق تر نشون داده میشه و یا -91 یا -89 گرفته میشه که با همین نکته توی خیلی سوال ها دو گزینه رد میشه این جور چیزا رو بنویس و برات سوال پیش میاد بیا این جا بپرس من حتما در حد توانم کمکت خواهم کرد...
نوشتن همین پست لااقل 20 دقیقه وقت منو مثلا گرفت..و گرنه کامل این مبحثو توضیح میدادم چون میدونم دوستان زیاید این مبحثو مشکل دارند و خیلی خیلی هم سادست .....کلا تمام درس ها سادست اگه درست درس داده بشه و خونده بشه...
.
.
به توصیه هایی که گفتم عمل کن انشالله نتیجشو میبینی.....

یه برقی

عضو جدید
ضمنا از کنترل من های باشگاه یه سوال داشتم

دوستان مباحث حد فاز و حد بهره کاملا مفهموی هستند و.. و من الان کاملا از روی مفهموم هم حد بفاز رو فهمیدم و به نظرم کسی که مفهموم اینا رو بفهمه دیگه نیازی نیست حتی همون رابش رو هم حفظ کنه

ولی در مورد حد بهره متوجه نمیشم توی فرکانس قطع که زاویه -180 هستش دیگه اندازه باید حساب شه !!!؟؟
من موندم چرا یک تقسیم بر اندازه میشه ؟؟ممنون میشم به طور مفهموی کمکم کنید..
با تشکر.

erfan_messi

عضو جدید
کاربر ممتاز
درود

سوال 98 آزمون سال 91-92 کتاب دانشگاه تهران : صفحه 2178
کتاب تقوی چاپ سوم : فصل نهم حد فاز و بهره - تست 35 صفحه 494

2334.jpg

تو حل دانشگاه تهران : منظورش انتقال نمودار چی بوده ؟؟

تو حل تقوی مشکلی ندارم جز یه پا ورقی نوشته پای همون حلش : صفحه 519

100_8505.jpg

تو نمودار فاز نهایی 180 هست ولی چرا گفته با توجه به نمودار فاز نهایی -270 است ؟؟

erfan_messi

عضو جدید
کاربر ممتاز

دوستان مباحث حد فاز و حد بهره کاملا مفهموی هستند و.. و من الان کاملا از روی مفهموم هم حد بفاز رو فهمیدم و به نظرم کسی که مفهموم اینا رو بفهمه دیگه نیازی نیست حتی همون رابش رو هم حفظ کنه

ولی در مورد حد بهره متوجه نمیشم توی فرکانس قطع که زاویه -180 هستش دیگه اندازه باید حساب شه !!!؟؟
با تشکر.

به ما هم یاد بده :D

dizgah

عضو جدید
بهترین راه حل همین روش های تستی است که باید انجام شود به نظر من زمان محدود است و شما باید بصورت رد گزینه کار کنید گرچه برای شکل دستی هم از این فرمولها استفاده می شود
اگر میخواهید بصورت درس نامه کامل یاد بگیرید من کتاب اوگاتا خوندم با حل مسایلش ... خوب بود اما حل این گونه تست ها همین طوری است که در کتوب کنکوری آورده شده است
ان شالله موفق باشید

سلام دوست من...حیفم اومد اینا رو نگم..اخه منم تا یه ماه پیش همین مشکل شما رو داشتم...من خودم از روی کتاب اقای رضایی میخوندم هیچی نمیفهمیدم !!!!! با این که الان که کل موضوع اومده دستم میبینم همه چی رو گفته ولی کسی هیچی از این مبحث نمیدونه نمیتونه چیز زیادی متوجه بشه....
یه جزوه هست من نمیدونم این استاد بزرگوار راضی هستند یا نه ولی اقای توسلی خدا خیرشون بده هم ایشونو هم دوستانی که این جزوه رو در اختیار من گذاشتند ایشون خیلی قشنگ بر خلاف جزوه ی خیلی به اصطلاح اساتید همه چی رو کامل گفتند و خیلی هم قشنگ گفتند توش نه علامت تعجب داره و نه رنگ و لعاب عوام فریبانه...مثل ادم همه چی توش گفته شده...دوستانی که میدونند دقیقا این لینک کجاست ممنون میشم بهتون بدند چون توی همین تاپیکا موجوده و من خودم از این جا دریافت کردم....البته اگه خواستی من ادرس ایمیلشون رو بهت میدم از خودشون بپرس و اگه راضی بودند از خودشون بخواه...به هر حال یه چیزی هم که هست درسته اقا یوسف میگند باید کنکوری حل کرد ولی همون کنکوری بر مبنای مفاهیم هستش یعنی باید اول ادم کامل تشریحی حل کنه و متوجه موضوع شه بعدش بیاد سریع تر نکته ای حل کنه....
به هر حال پیشنهاد میکنم اول برو سراغ تست های نایکوئیست و فقط حل ها رو بخون و هر جا رو که میبینی نکته ای نوشته نکاتشو یادداشت کن مثلا ببین سیستم نوع یک زاویه شروعش منفی 90 هستش ولی توی دیاگرام نایکوئیست دقیق تر نشون داده میشه و یا -91 یا -89 گرفته میشه که با همین نکته توی خیلی سوال ها دو گزینه رد میشه این جور چیزا رو بنویس و برات سوال پیش میاد بیا این جا بپرس من حتما در حد توانم کمکت خواهم کرد...
نوشتن همین پست لااقل 20 دقیقه وقت منو مثلا گرفت..و گرنه کامل این مبحثو توضیح میدادم چون میدونم دوستان زیاید این مبحثو مشکل دارند و خیلی خیلی هم سادست .....کلا تمام درس ها سادست اگه درست درس داده بشه و خونده بشه...
.
.
به توصیه هایی که گفتم عمل کن انشالله نتیجشو میبینی.....
ممنون از هدوتون و بابت وقتی که گذاشتین
راستش همونطور که خودتون هم اشاره کردین تا موضوع کاملا تفهیم نشه ، استفاده از نکات و شگردها نه تنها کمک نمیکنه بلکه باعث سر در گم شدن بیشتر میشه
بنده این جزوه ای رو که گفتین ندارم و بسیار سپاسگذار خواهم بود که یکی اونو در اختیارم قرار بده!
البته تا العان یجورایی تقریبا قضیه رو گرفتم و برای اینکه کاملا مطالب رو تو حافظم زندانی کنم یه چند تا مثال خوب با حل تشریحی و کامل میخواستم
به هرحال منتظر کمک شما عزیزانیم : )

Armin-Z

کاربر ممتاز

با تشکر.
سلام بر دوست گلم
به این خاطر این کار رو میکنیم که مفهموم حد بهره این هست که بهره سیستم رو چند برابر کنیم تا سیستم به مرز پایداری یا ناپایداری (که همون نقطه -1 هست که اندازه تو اون نقطه یک هست) برسیم، پس اندازه تابع رو در فاز -180 حساب میکنیم، و معکوس اون همون عددی هست که اگه تو اون اندازه ضرب شه میشه 1
حد فاز هم دقیقا همینطور هست، چقد میتونیم تاخیر تو سیستم ایجاد کنیم تا به مرز پایداری یا ناپایداری برسه

آخرین ویرایش:

Armin-Z

کاربر ممتاز
درود

سوال 98 آزمون سال 91-92 کتاب دانشگاه تهران : صفحه 2178
کتاب تقوی چاپ سوم : فصل نهم حد فاز و بهره - تست 35 صفحه 494

مشاهده پیوست 187865

تو حل دانشگاه تهران : منظورش انتقال نمودار چی بوده ؟؟

تو حل تقوی مشکلی ندارم جز یه پا ورقی نوشته پای همون حلش : صفحه 519

مشاهده پیوست 187866

تو نمودار فاز نهایی 180 هست ولی چرا گفته با توجه به نمودار فاز نهایی -270 است ؟؟
انتقال منظورش اینه که فاز رو منهای 360 کنی که بتونی -180 رو ببینی، وگرنه -180 با 180 فرقی نداره و از روی همینم میشه گفت ولی به نظرم حل ناقصی میاد
اون پاورقی تقوی هم میگه که اگه این صفر و قطب ما هر دو چپ بودن یه 90 تا به خاطر قطب میومدیم پایین ، یه 90 تا به خاطر صفر میرفتیم بالا که برمیگشتیم به همون فاز 0 اولمون ولی اینجوری نیست، پس غیر مینیمم فاز هست، حتما اشتباه تایپی هست که نوشتن -270
مشخص هم هست که صفر غیر مینیمم فاز داریم

آخرین ویرایش:

melodi88

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
یه سوال؟؟؟اگه یه سیستم 6 ریشه داشته باشه و چارتا از اونا به صورت مجزا روی محور و دوتای دیگه سمت چپ باشه سیستم نوسانی میشه یا پایدار مرزی؟مث سوال 5 صفحه 121 تقوی
و اینکه اگه یه سیستم پایدار مرزی باشه و تو گزینه ها فقط پایدار داشتیم و ناپایدار باید کدومو انتخاب کنیم؟(ببشخید سوالام پیش پا افتاده بودن دیگه)

بالا