نظرتون چیه بچه ها؟
مشاهده پیوست 187086
با توجه به نمودار فاز نهایی -180 هست . پس درجه نسبی سیستم 2 میشه . پس گزینه 1-2 خط میخورن .
که البته اشتباه هست

آخرین ویرایش:
نظرتون چیه بچه ها؟
مشاهده پیوست 187086
شما هم نظرتونو(روش) بگین. مشاهده پیوست 187029
این سوال خیلی سوال خوبیه فقط گزینه هاش خوب طرح نشده ، اگه یه گزینه مشابه گزینه 3 داشت که محور حقیقی رو قطع نمیکرد خیلی عالی تر میشد
با توجه به نمودار فاز نهایی -180 هست . پس درجه نسبی سیستم 2 میشه . پس گزینه 1-2 خط میخورن .
حالا تو 3-4 شک دارمببینم میتونم تشخیص بدم
همون طور که گفتید مکانش اشتباه کشیده ، من نمودار مکان و بودشو (متاسفانه نایکویست کشیدن بلد نیستم) با مطلب شبیه سازی کرده به ازای k >0 همون طور که میشه از این شبیه سازی نتیجه گرفت اثر اون قطب وسطیه به دلیل وجود صفر قبل و بعدش دیده نمیشه و از طرفیم فاز نهاییم از -90 کمتره و سیستمم سره که نیست پس فقط گزینه 3 درسته .
http://s5.picofile.com/file/8106029550/46.jpg
به ازایه k<0 نمودارش اینجوری میشه .
http://s5.picofile.com/file/8106031600/47.jpg
اشتباه نکنید وقتی سیستم غیر مینیمم فاز دیگه نمیشه از تفاضل درجه صورت و مخرج فاز نهایی رو گفت >
راستش به این سواله هر جور نگاه میکنم خوشم نمیاد نظر بدم چون یه جوریه![]()
برای رسماز sisotool استفاده کردید ؟؟
اگه آره پس از این طریق نایکوئیست رسم کنید :
مشاهده پیوست 187090
اره از sisotool استفاده کردم اون گزینه مربوط به نایکویستم دیدم اما خب هر چی باهاش ور روفتم هیچ کدم از نموداری نایکویست اصلا شبیه اینایی که تو کتاب هست بدست نمیاد . (فکرکنم علاوه بر دادن تابع باید یه تنظیمات دیگه هم انجام داد )
. مشاهده پیوست 187029
این سوال خیلی سوال خوبیه فقط گزینه هاش خوب طرح نشده ، اگه یه گزینه مشابه گزینه 3 داشت که محور حقیقی رو قطع نمیکرد خیلی عالی تر میشد
بله منم این مشکلو دارم که اکثر نمودارهام مثل متلب در نمیاد . احتمالا باید تنظیم خاصی انجام بشه .
تو محیط کد نویسی تست کردید ببینید چجوری میشه ؟؟
این که همون سوال برق 88 هستش ؟؟درست میگم؟؟
عرفان جان تو دفترچه سنجش که بچه ها گذاشتن تون آخر هم یه صفر دیگه هم داریما.تو عکسی که گذاشتی نیافتاده.پس گزینه 4 درسته
عرفان جان تو دفترچه سنجش که بچه ها گذاشتن تون آخر هم یه صفر دیگه هم داریما.تو عکسی که گذاشتی نیافتاده.پس گزینه 4 درسته
این پاسخ نامشه.داره دیگه !
مشاهده پیوست 187097
من روش حلم دقیقا مثه دوستم hamid_3469 هست فقط این چیزی که گفتم مربوط میشه به موقعی که مثلا به جای اون10 و 20 قطبها 3 و 5 میبود اون موقع دیگه به محور حقیقی نمیخورد چون قبل اینکه بخوره به محور اونا اثر میکردن فاز رو کم میکردن، تحلیل این فاز ها همون جور که دوستمم گفت با بود خیلی خوب و راحتهشما هم نظرتونو(روش) بگین
منم دفترچه سوالو نگاه کردم اونجا صفر نداره اینجا داره ، عجبااا![]()
این پاسخ نامشه.داره دیگه !
یه چیزی بچه ها!نایکویست منم همین شکلی در اومد اما خب من باحاش حال نمیکنم چون ،مثلا تو سوالاتی که یه کوهان شتر درست میشه مثل اون مثالایه که گذاشتم ، نمودارش درست در نمیاد .
بله اشتباهه، ما باید بدونیم فاز سیستم چجوری تغییر میکنه تا بفهمیم نقطه -1+0i منحنی نایکویست دور میخوره یا نه که بسته به سیستمهای مختلف هم میتونه بخوره هم نهسلام به کنترلمن های باشگاه:
سوالی دارم از محضرتون
گزاره زیر اشتباه است!؟(لطفا کامل توضیح بدید برام؟)
در یک سیستم کنترل،با تابع حلقه مینیمم فاز،اگر فرکانس گذر از بهره بزرگتر از فرکانس گذر فاز باشد،سیستم حلقه بسته همواره ناپایدار است.
اگه قید تنها یک فرکانس قطع بهره و فاز را اضافه کنیم درست میشه درسته!؟بله اشتباهه، ما باید بدونیم فاز سیستم چجوری تغییر میکنه تا بفهمیم نقطه -1+0i منحنی نایکویست دور میخوره یا نه که بسته به سیستمهای مختلف هم میتونه بخوره هم نه
پس همواره ناپایدار نیست
نه ، باید قید نزولی بودن منحنی فاز رو اضافه کنیم، اون موقع درست میشهاگه قید تنها یک فرکانس قطع بهره و فاز را اضافه کنیم درست میشه درسته!؟
سلام به کنترلمن های باشگاه:
سوالی دارم از محضرتون
گزاره زیر اشتباه است!؟(لطفا کامل توضیح بدید برام؟)
در یک سیستم کنترل،با تابع حلقه مینیمم فاز،اگر فرکانس گذر از بهره بزرگتر از فرکانس گذر فاز باشد،سیستم حلقه بسته همواره ناپایدار است.
همون طور که دوستمونم گفتن باید رفتار فازو بدونیم من در شکل زیر سعی کردم یه تصویری از این جمله بکشم با منطقم جور در میاد ، در شکل فرکانس گذر فاز از فرکانس بهره کوچکتره ، و اگه طبق فلشا کاهش فاز داشته باشیم باعث میشه Pm منفی بشه (ناپایدار) , و اگه افزایش فاز داشته باشیم Pm مثبت(پایدار) میشه ، البته اثبات این مطلب با نمودار بود بهتره اما اخره شبه دیگه حال نداشتم برم سراغ مطلب
http://s5.picofile.com/file/8106045934/48.jpg
راستش دوست عزیز من سوالتونو متوجه نشدم ، اما خب اگه ما در این شکل فلشا رو برعکس کنیم قضیه فرق میکنه ، من این شکلو با توجه با سوال دوستمون رسم کردم و در اینجور چیزا ما دنبال یه مثال نقض میگردیم تا متوجه بشیم جملمون درسته یا نه ، که با توجه به این شکل متوجه شدیم اون جمله ای که گفتن اشتباست ، در مورد سوالتونم معمولا تو سیستمایی که تو کنترل باهاش سر کار داریم زوایه فاز بینهایت در دیاگرام نایکویست -179 ، -181 ، -91 ، -89 ، از این جور چیزا (منظورم از یکی کمتر و بیشتر اینکه دقیق اون عدد رونده نیست ) اما عرض کنم که این بحث مربوط به فاز برمیگرده به نمودار بود و شما اگه چند تا سیستمو تو مطلب شبیه سازی کنی با صفر و قطبای مختلف و گین های متفاوت متوجه میشی که فاز نهایی معمولا اعداد +-90 و +-180 و +-270 و از این چیزاست نمیدونم فاز نهایی 220 میشه یا نه ( فکر نکنم بشه )سلام حمید جان. یه سؤال داشتم ازت. با توجه به شکلت اگر فرض کنیم در منحنی نایکوئیستی که کشیدی قسمت افزایش فازش مربوط به بازه فرکانسی 0+ تا بینهایت+ باشه ، پس در فرکانس + بی نهایت زاویه فاز سیستم به زاویه ای بین 180 درجه تا 270 درجه میرسه که فرض میکنیم این مقدار مثلاً 220 درجه هستش با توجه به شکل. آیا یه همچنین سیستمی وجود داره که در فرکانس بی نهایت زاویه فازش بشه 220 ؟!
میتونه بشه اما تو سیستم های نا سره که خوب البته ناسره هم تحقق فیزیکی ندارهراستش دوست عزیز من سوالتونو متوجه نشدم ، اما خب اگه ما در این شکل فلشا رو برعکس کنیم قضیه فرق میکنه ، من این شکلو با توجه با سوال دوستمون رسم کردم و در اینجور چیزا ما دنبال یه مثال نقض میگردیم تا متوجه بشیم جملمون درسته یا نه ، که با توجه به این شکل متوجه شدیم اون جمله ای که گفتن اشتباست ، در مورد سوالتونم معمولا تو سیستمایی که تو کنترل باهاش سر کار داریم زوایه فاز بینهایت در دیاگرام نایکویست -179 ، -181 ، -91 ، -89 ، از این جور چیزا (منظورم از یکی کمتر و بیشتر اینکه دقیق اون عدد رونده نیست ) اما عرض کنم که این بحث مربوط به فاز برمیگرده به نمودار بود و شما اگه چند تا سیستمو تو مطلب شبیه سازی کنی با صفر و قطبای مختلف و گین های متفاوت متوجه میشی که فاز نهایی معمولا اعداد +-90 و +-180 و +-270 و از این چیزاست نمیدونم فاز نهایی 220 میشه یا نه ( فکر نکنم بشه )
دیشبم در بحثایی که شد گفتم واسه فهمیدن رفتار یه سیستم اول بهتره نمودار بودو بلد باشی بعد نایکویست چون با اهمیتر و قدرتمند تره .
چون حد بهره یعنی بهره سیستم چند برابر بشه تا سیستم به مرز ناپایداری یا پایداری برسهمشاهده پیوست 187159
سلام.چرا تو این سوالkmax را بر k تقسیم کرده؟ممنون