تاپیک رفع اشکال درس کنترل خطی کنکور کارشناسی ارشد

Armin-Z

کاربر فعال تالار مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
من تقریبا میدونم کجای تحلیلمون فرق میکنه ولی نمیدونم چطور بگمش ، من سیستمو در حالت استاندارد در نظر میگیرم و تنها به علامت کنار k نگاه میکنم وکاری به مابقی تابع ندارم و بر طبق اون میگم گین منفیه یا مثبته و رفتار صفر و قطبا رو جداگانه تحلیل میکنم حالا میخوان هر چی باشن ( مینیمم فاز یا غیر مینیمم فاز ). در هر صورت من چون خودم این شبیه سازی رو کرده بودم و بعد دوباره خودم به این نتیجه رسیدم گفتم بگم که مدیون نشم .
ما خیلی مخلصیم، دیگه کسی تو این انجمن نیس که ندونه چقد زحمت میکشی واسه اینجا:smile:
میدونم منم چیمون فرق میکنه، البته استاندارد هامونم انگار فرق میکنه، چون تا جایی که من میدونم تو حوزه فرکانس a-s استدارد هست نه s-a
حتی تو siso tool متلب هم به شکل a-s صفر و قطب ها رو در نظر میگیره
ولی خوب زیاد مهم نیس مهم اینه که ما به مشکلی نمیخوریم هیچکدوم:smile:
ممنونم ازت

Armin-Z

کاربر ممتاز
دمت گرم ، اینجوریمم که میگی نیست ، من یاد گرفتم این عواملو به صورت عکس زیر بنویسم و بعد در موردشون نظر بدم
http://s5.picofile.com/file/8106478884/66.jpg
آهاااااااااا دقیقاااا این دیگه ته ته استانداردههه! خو منم همینو میگم دیگه :D
(چه خوش خط و تر تمیز، آدم دلش میخواد هی نگاش کنه :D)

3tare_87

عضو جدید
به شخصه من خیلی چیزا رو اینجا از دوستان یادمیگیرم که باید از همه تشکر ویژه کرد که اینقد خالصانه دانسته هاشونو در اختیار بقیه میزارن!:gol:
این نکته ای که آقا حمید فرمودن(صفر غیر مینیمم فاز باعث افزایش فاز اولیه به میزان 180 و قطب غیر مینیمم فاز باعث کاهش فاز اولیه به میزان 180 میشه) خیلی جالبه! من با m-file هم امتحان کردم دیدم!
دیدم دوستان دارن بحث میکنن گفتم منم نظرمو بگم!
نظر من اینه که چون علامت گین رو نمودار اندازه بود اثر نمیزاره بیایم تابع تبدیل رو تخمینی محاسبه کنیم! با توجه مثبت و منفی بودن شیب و کاهش و افرایش نمدار منحنی میشه به مینیمم فاز یا غیر مینیمم فاز بودن پی برد! یعنی تا اینجا نه به فاز اولیه کار داشتیم نه به علامت گین!
حالا که تابع تبدیل رو داریم... به توجه به همون نکته ای که آقا حمید گفتن صفر غیرمینیمم فاز 180 به فاز اولیه اضافه میکنه و...با نمودار فاز مقایسه میکنیم! مشخص میشه گین منفیه یا مثبت!!

یه برقی

عضو جدید
دوستان من این جزوه ها رو میبینم همچین لجم میگیره !!!!!!!!!!!
فقط اشاره گذرا شده و فقط طوری نوشته شده که فرد باید سر کلاس اون به اصطلاح استاد رفته باشه و حتما پول داده باشه تا چیزی یاد گرفته باشه و.. بگزریم.....
.
.
.
دوستان براتون یه سورپرایز ویژه دارم انشالله اگه عمری باقی باشه کامل این بحث صفر و قطب و سمت راست و چپ و علامن منفی و مثبت صورت و مخرح رو میزارم تا ببنید چقدر سادست....

hamid_3469

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
به شخصه من خیلی چیزا رو اینجا از دوستان یادمیگیرم که باید از همه تشکر ویژه کرد که اینقد خالصانه دانسته هاشونو در اختیار بقیه میزارن!:gol:
این نکته ای که آقا حمید فرمودن(صفر غیر مینیمم فاز باعث افزایش فاز اولیه به میزان 180 و قطب غیر مینیمم فاز باعث کاهش فاز اولیه به میزان 180 میشه) خیلی جالبه! من با m-file هم امتحان کردم دیدم!
دیدم دوستان دارن بحث میکنن گفتم منم نظرمو بگم!
نظر من اینه که چون علامت گین رو نمودار اندازه بود اثر نمیزاره بیایم تابع تبدیل رو تخمینی محاسبه کنیم! با توجه مثبت و منفی بودن شیب و کاهش و افرایش نمدار منحنی میشه به مینیمم فاز یا غیر مینیمم فاز بودن پی برد! یعنی تا اینجا نه به فاز اولیه کار داشتیم نه به علامت گین!
حالا که تابع تبدیل رو داریم... به توجه به همون نکته ای که آقا حمید گفتن صفر غیرمینیمم فاز 180 به فاز اولیه اضافه میکنه و...با نمودار فاز مقایسه میکنیم! مشخص میشه گین منفیه یا مثبت!!

ببینید من اون چیزایی رو که دوستمون armincoobilas و خودم گفتم بررسی کردم ، هردومون داریم یه حرفو میزنیم با یه نتیجه اما تحلیلمون فرق میکنه ، یه نفر علامت k رو مستقل در نظر میگیره و رفتار صفر قطبا رو مستقل و یکی اینا رو درهم نگاه میکنه ، من چون اینجوری درسو یاد گرفتم با تحلیل خودم راحترم و البته دوستمون armincoobilas هم چون از یه جایه خیلی مطمئن درسشو یاد گرفته تحلیل ایشونم درست و بی اشکاله .

Mr.Perfect

عضو جدید
دوستان یک کم در مورد نقاط شکست میدید!؟

من چیزی از نقاط شکست میدونم به نقاط گفته میشه که تابع حلقه را که صفر میکنه هیچ مشتق تابع حلقه را هم صفر میکنه
برای یاقتنش هم مشتق تابع حلقه را بدست میاریم و صفرهای ان را میابیم:
به ازای ریشه های حقیقی مطمئنیم که روی خود تابع حلقه هم صدق میکنه(پس مضاعفه) برای جوابهای که دارای قسمت موهومی مگر نباید در معادله اصلی صدق کنند تا نقطه شکست باشند!؟
(عذر میخوام زیادی حرف زدم)

الان تو این پاسخ سوال سازمان سنجش جامع اول:
گفته چون مشتق درجه هفته یا ریشه ها به ازای k ها مثبت نقطه شکست اند یا منفی...

پیوست ها

• sanjesh.jpg
    sanjesh.jpg
    15.5 کیلوبایت · بازدیدها: 0

یه برقی

عضو جدید

من چیزی از نقاط شکست میدونم به نقاط گفته میشه که تابع حلقه را که صفر میکنه هیچ مشتق تابع حلقه را هم صفر میکنه
به ازای ریشه های حقیقی مطمئنیم که روی خود تابع حلقه هم صدق میکنه(پس مضاعفه) برای جوابهای که دارای قسمت موهومی مگر نباید در معادله اصلی صدق کنند تا نقطه شکست باشند!؟

دوست من شما خودت همه ی گفتنی ها رو گفتی :)
این همون سوالی هست که دیشب بررسی میکردیم و اقا عرفان هم اشاره کرد
فقط به صورت سوال اگه دقت میکردی گفته معادله ی مشخصه حداکثر چند تا میتونه ریشه ی مضاعف داشته باشه
خب کجاش الان مبهمه؟؟
گفته حداکثر دیگه....

890031156

کاربر ممتاز

سلام
دوست عزیز در مورد این تست مکان و قواعدش به درد میخورن شما صفرو قطب هارو رسم کن برای بهره مثبت 4 تا و برای بهره منفی 3 تا نقطه شکست داریم(بین دو صفر متوالی و دو قطب متوالی نقطه شکست داریم)

Mr.Perfect

عضو جدید
هیچ قسمتی از ان مشکل نداره
به نظرم پاسخ از نظر جمله بندی مشکل داره
اون قسمت که اشاره کرده یا به ازای k مثبت ریشه مضاعف اند یا k منفی...
این توضیح برای ریشه های حقیقی فقط صادقه

فقط خواستم مطمئن بشم
:)
سلام
دوست عزیز در مورد این تست مکان و قواعدش به درد میخورن شما صفرو قطب هارو رسم کن برای بهره مثبت 4 تا و برای بهره منفی 3 تا نقطه شکست داریم(بین دو صفر متوالی و دو قطب متوالی نقطه شکست داریم)
یعنی همه حقیقی اند؟

Armin-Z

کاربر ممتاز
سلام
دیشبم گفتم این رو، طراح اشتباه کرده، این تابع حداکثر 6 نقطه شکست داره
ضریب S^7 رو محاسبه کنید متوجه میشید که 0 هست

hamid_3469

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز

یه جملتون فکر کنم اشتباه ، نقطه شکست هر جای محور حقیقی قابل قبول نیست ، در جاهایی قابل قبوله که جز مکانمون باشه ، معمولا با توجه به اینکه واسه داشتن نقطه شکست مختلط باید معادله حداقل از درجه 4 باشه و با توجه به حجم محاسباتی که به وجود میاد معمولا مد نظر طراحا بدست اوردن نقطه شکست مختلط نیست و با یه ترفندایه دیگه میشه اینگونه سوالا رو حل کرد ، الانم منظورش اینکه چون وقتی میگه K های هم مثبت و هم منفی یعنی تمام محور پوشیده میشه و تمام نقاط روی هم رفته میتونن نقطه شکست باشن و با توجه به اینکه همیشه نقطه شکست یه درجه از معادله مشخصه درجش کمتره (بدلیل مشتق گیری ) نهایتا 7 نقطه میتونه بدست بیاد .

890031156

کاربر ممتاز
سلام
ضریب s^7؟؟؟؟
از روی مکان هندسی کاملا به وضوح دیده میشه به ازای تغییر بهره چند تا شکست باید داشته باشیم خب
بعدشم طراح گفته حداکثر

Mr.Perfect

عضو جدید
یه جملتون فکر کنم اشتباه ، نقطه شکست هر جای محور حقیقی قابل قبول نیست ، در جاهایی قابل قبوله که جز مکانمون باشه

مگه به ازای k های مثبت و منفی کل محور همواره پوشش پیدا نمیکنه!؟

hamid_3469

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
مگه به ازای k های مثبت و منفی کل محور همواره پوشش پیدا نمیکنه!؟

منم در ادامه گفتم به ازایه هم مثبت و هم منفی اره همش پوشیده میشه ، اما به ازایه یکیشون نه ، و ممکنه بعضی نقاط شکست بدست اومده جز اون ناحیه معتبر نباشن .

Mr.Perfect

عضو جدید
منم در ادامه گفتم به ازایه هم مثبت و هم منفی اره همش پوشیده میشه ، اما به ازایه یکیشون نه ، و ممکنه بعضی نقاط شکست بدست اومده جز اون ناحیه معتبر نباشن .
درسته...فرمایش شما صحیحه

منظور منم به ازای همه ی k ها بود
پس ادعای این موضوع که هر ریشه مشتق تابع حلقه همواره نقطه شسکته...صحیحیه(اگر همه ی k ها مد نظر باشه)!

شما درست میگید
من دیشب متاسفانه توجه نکردم
الان حساب کردم معادله درجه ششه!!!

Armin-Z

کاربر ممتاز
سلام
ضریب s^7؟؟؟؟
از روی مکان هندسی کاملا به وضوح دیده میشه به ازای تغییر بهره چند تا شکست باید داشته باشیم خب
بعدشم طراح گفته حداکثر
ضریب s^7 در مشتق
مکان هندسی رو که بکشید به وضوح 6 نقطه شکست داره، گزینه 3 تست مکان هندسی 90 مکان هندسی همین سیستم هست که اینجا داریم
بعدشم وقتی میگیم حداکثر یعنی حداکثر دیگه! یعنی بیشتر از اون نداره، اگه بگیم حداکثر 7 یعنی 7 هم میتونه باشه!!!

hamid_3469

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
درسته...فرمایش شما صحیحه

منظور منم به ازای همه ی k ها بود
پس ادعای این موضوع که هر ریشه مشتق تابع حلقه همواره نقطه شسکته...صحیحیه(اگر همه ی k ها مد نظر باشه)!

به نظرم باید شرایط سوالو دید و نمیشه اینجوری کامل گفت ، چون مثلا شما اگه 8 تا که هیچی 100 تا صفر قطب به صورت پشت سر هم بکار ببرید یعنی اصلا نقطه شکستی به وجود نیاد اون موقع این جمله اشتباه میشه .

890031156

کاربر ممتاز
ضریب s^7 در مشتق
مکان هندسی رو که بکشید به وضوح 6 نقطه شکست داره، گزینه 3 تست مکان هندسی 90 مکان هندسی همین سیستم هست که اینجا داریم
بعدشم وقتی میگیم حداکثر یعنی حداکثر دیگه! یعنی بیشتر از اون نداره، اگه بگیم حداکثر 7 یعنی 7 هم میتونه باشه!!!
دوست عزیز من دوبار برا اطمینان نقاط شکست رو رسم کردم رو مکان 4 تا برای بهره های مثبت و 3تا برا منفی ها
شما احتمالا صفر سمت راست رو که به بی نهایت میره در نظر نگرفتی

Mr.Perfect

عضو جدید
به نظرم باید شرایط سوالو دید و نمیشه اینجوری کامل گفت ، چون مثلا شما اگه 8 تا که هیچی 100 تا صفر قطب به صورت پشت سر هم بکار ببرید یعنی اصلا نقطه شکستی به وجود نیاد اون موقع این جمله اشتباه میشه .

عذر میخوام
اما بازم فکر میکنم صحیح باشه
چون صحبت اینه که ریشه های حقیقی مشتق تابع حلقه به الاخره که به یک k(مثبت یا منفی) تعلق داره
اگه منظورتون را متوجه نشدم لطفا بیشتر توضیح بدید...(شما که دست به شکلتون خوبه یک شکل رسم کنید،لطفا)

Armin-Z

کاربر ممتاز
دوست عزیز من دوبار برا اطمینان نقاط شکست رو رسم کردم رو مکان 4 تا برای بهره های مثبت و 3تا برا منفی ها
شما احتمالا صفر سمت راست رو که به بی نهایت میره در نظر نگرفتی
666.jpg
دیگه این حرف من نیست حرف متلبه :D

hamid_3469

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
عذر میخوام
اما بازم فکر میکنم صحیح باشه
چون صحبت اینه که ریشه های حقیقی مشتق تابع حلقه به الاخره که به یک k(مثبت یا منفی) تعلق داره
اگه منظورتون را متوجه نشدم لطفا بیشتر توضیح بدید...(شما که دست به شکلتون خوبه یک شکل رسم کنید،لطفا)
منظورم اینجور سیستمی بود که اصلا نقطه شکستی نداره .
http://s5.picofile.com/file/8106494718/67.jpg

یه برقی

عضو جدید
دوستانی که با متلب کار می کنید و یا حتی دستی
تست ارشد برق سال 77 که میشه
تست 8 صفحه ی 292 کتاب اقای تقوی (چاپ دوم)
تست 77 صفحه ی 795 کتاب اقای رضایی
یا سوال 123 جلد دوم کتاب دانشگاه تهران
اون سوالی که دیاگرام بد یک سیستم نامیمنیم فاز رو داده و تابع تبدیلش رو خواسته......
.
.
حالا توی همه ی کتاب ها خب واضحه دو گزینه ی 3 و 4 کاملا رد میشه وبعدش اختلاف بین دو گزینه 1 و 2 بین گینشون هست که یکی یک و یکی دو هست که بعد محاسبه دو بدست میاد و گزینه ی دو هم میشه صحیح این حل تمام این کتاب هاست....
.
ولی لطفا اون تابع تبدیل گزینه ی دو رو توی متلب بزنید (اخه من کد های متلبشو ندارم شما هم ماشالله دستتون تنده) واگه اون تابع تبدیل رو به نظر من دستی تحلیل کنید یا توی متلب بزنید منحنی فازش اونی نمیشه که توی گزینه هاست
و باید گزینه دو این طور اصلاح بشه و s - 0.5 به s + 0.5 - اصلاح بشه !!!!دوستان لطفا بررسی کنید و جوابشو به من بدید...
به نظر من منحنی فاز گزینه ی دو در فرکانس صفر روی فاز 90 و در فرکانس بی نهایت روی فاز -180 باید باشه..
.
.
منتظر جوابتون هستم...ممنونم..

samin_m

کاربر ممتاز
سلام دوستان عزیز

میخواستم از حضورتون بپرسم ک چرا قطب مختلط باعث بالازدگی و صفر مختلط پایین زدگی در نمودار بود میشه؟؟(دلیل بالا و پایین بودنش رو متوجه نمیشم،مثلا اینکه چرا قطب ب سمت پایین قله ایجاد نمیکنه؟)

12.jpg

ممنونم از لطف و توجهتون;)

Armin-Z

کاربر ممتاز
اون سوالی که دیاگرام بد یک سیستم نامیمنیم فاز رو داده و تابع تبدیلش رو خواسته......
.
.
حالا توی همه ی کتاب ها خب واضحه دو گزینه ی 3 و 4 کاملا رد میشه وبعدش اختلاف بین دو گزینه 1 و 2 بین گینشون هست که یکی یک و یکی دو هست که بعد محاسبه دو بدست میاد و گزینه ی دو هم میشه صحیح این حل تمام این کتاب هاست....
.
ولی لطفا اون تابع تبدیل گزینه ی دو رو توی متلب بزنید (اخه من کد های متلبشو ندارم شما هم ماشالله دستتون تنده) واگه اون تابع تبدیل رو به نظر من دستی تحلیل کنید یا توی متلب بزنید منحنی فازش اونی نمیشه که توی گزینه هاست
و باید گزینه دو این طور اصلاح بشه و s - 0.5 به s + 0.5 - اصلاح بشه !!!!دوستان لطفا بررسی کنید و جوابشو به من بدید...
به نظر من منحنی فاز گزینه ی دو در فرکانس صفر روی فاز 90 و در فرکانس بی نهایت روی فاز -180 باید باشه..
.
.
درسته دوستم، تو کنکورهای سالهای گذشته قبل از اینکه دوستان طراح دستای مبارکشون به متلب گرم بشه ( که هی فرت و فرت هر چی به مغز مبارکشون میرسه بزنن اون تو و به ما بگن فلان چیزش چیه!) دستی نمودار میکشیدن و اصنم حواسشون به اون صفر و قطب نا مینیمم فازی که من و دوستم حمید کلی سرش صحبت کردیم نبوده، این اشتباه تو کنکور 81 و 86 هم بوده
ولی خوب قطعا دیگه تکرار نخواهد شد!
اون گزینه هم نباید بشه s+0.5 باید بشه : -(s-0.5)

hamid_3469

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
.
.
.
.
.

نمودار بودش با اون گین 2 اینی میشه که تو عکس گذاشتم ، اقایه تقوی در متن کتاب که این تستو حل کرده نمودار بودو اصلاح کرده و از یخورده کمتر +90 شروع شده تا -180 ادامه داره ، در مورد بدست اوردن گینشم که باید تو فرکانس مثلا 1 بدستش بیاری ، اما نمودار فازش به صورت زیر باید اصلاح بشه ( سال 77 بوده دیگه زیاد نباید انتظار بی عیب بودن داشت )
68.jpg

آخرین ویرایش:

hamid_3469

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
دوستمون armincoobilas درست میگن دیروز بحثمون رو همین بود ، من میگفتم فاز اولیه به خاطر صفر غیر مینیمم فاز افزایش داشته و ایشون میگفتن به خاطر اون گین منفیه ، که هر دو تحلیل درسته
شما با هر کدوم راحترید کار کنید .

آخرین ویرایش:

Armin-Z

کاربر ممتاز
سلام دوستان عزیز

میخواستم از حضورتون بپرسم ک چرا قطب مختلط باعث بالازدگی و صفر مختلط پایین زدگی در نمودار بود میشه؟؟(دلیل بالا و پایین بودنش رو متوجه نمیشم،مثلا اینکه چرا قطب ب سمت پایین قله ایجاد نمیکنه؟)

مشاهده پیوست 187644

ممنونم از لطف و توجهتون;)
علتش تقریبا مشابه نوسانات در پاسخ زمانی سیستم مرتبه 2 هستش
شما اگه یه سیستم استاندارد مرتبه دو رو بنویسید و اندازش رو حساب کنید،
بعد مشتقش رو برابر صفر قرار بدید، میبینید که به ازای یه زیتا هایی بالازدگی خواهید داشت که مقدار بالازدگی هم میتونید حساب کنید
با محاسبات کاملا متوجه این که چرا صفر پایین و قطب بالا زدگی داره رو با نوشتن روابط اندازه یکیشون و همون مشتق که گفتم میشید
اگه بخواید میتونم شب که اومدم انجمن از جزوم براتون عکس بذازم که خیلی وقتتون برای اثبات این موضوع هدر نره

بالا