تاپیک رفع اشکال درس ریاضیات کنکور کارشناسی ارشد

hts1369

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
بعد از چند روز میای میبینی که چه جوابهای خوبی گرفتی خودت سر حال میای!!!
اول جواب سوال دوستان رو بگم بعد حل اون سوالها(اتفاقا سوالها راحت بودن ولی احتمالا بچه ها فکر کردن که شاید سوالهای سختیه واسه این نرفتن سراغ حل کردنشون)

باعرض سلام خدمت تمام دوستان عزیزم

میدوارم ک خوب و شاد و سلامت باشید!!

بلاخره من دوباره شروع کردم و دارم سعی میکنم با حل کردن چندتاسوال ب شرایط قبل برگردم و ذهنم و رو آماده کنم،اما نمیدونم چون هنوز تمرکز 100% ندارم این سوالات برام پیش اومده یا واقعا سوال هام بجا و منظقی هست،درهرصورت ممنونم از اینکه حوصله ب خرج میدی و بنده حقیر رو تحمل میکنید:gol:

سوال اولم این هست ک توی این سوال،منحنی y در بی نهایت ب صفر میل میکنه،یعنی ب ازای x های بزرگ هم صفر مطلق نمیشه و ب صورت حدی ب صفر میل میکنه و مقدار داره (گرچه خیلی کوچیک)! اما جواب سوال 6 میشه و بی نهایت نمیشه! میخواستم بپرسم ک من اشتباه میگم یا جواب سوال اشتباه هست یا چیز دیگه ای هست ک بنده اطلاع ندارم!؟

مشاهده پیوست 184939

سوال دومم هم این هست ک برای حل سری ب صورت زیر چطور عمل میکنیم؟

مشاهده پیوست 184947

و سوال آخرم هم این هست ک رابطه دترمینان ماتریس ضرایب چند معادله-چند مجهول با جواب های معادله ب چ صورت هست؟

ممنونم از لطف و توجهتون;)

سلام
خیلی خوبه که دارید سوالهای کنکور ازمایشیهاتون رو دونه دونه بررسی میکنید. ولی متاسفانه این موسسه که شما کنکور ازمایشی میدین سوالهای ریاضی زیادی رو غلط حل کرده.چندین مورد رو دیدم.
سوال اولتون رو دقیقا نمیدونم.
سوال دومتون اینجوری حل میشه.
دقت کنید که جملات دارن همدیگه رو حذف میکنن و فقط یک/دوم و یک/سوم در نهایت باقی میمونه.
ولی این سوال کلا غلط حل شده-شما هم روش خط بکشید بندازیدش دور-بقیه حل مشکل داره
سوال سومتون-اگه منظورتون اینه که مثلا دترمینان ماتریس ضرایب صفر بشه معادله بی نهایت جواب نداره و این موارد؟اگه این هست تو گوگل سرچ کنیدحتما میتونید متوجه بشید

سلام ب دوستان عزیزم

نمیدونم سواد من نم کشیده یا اینجا اشتباه کردن

انقدر هم ک اشتباه محاسباتی داشتم و دارم نمیدونم ب خودم شک کنم یا با حل سوال! انقدر هم تمیز و شیک حل کرده ک آدمو ب شک میندازه!!!!!!!

مگه جواب معادله -1 با مربته سه نمیشه؟؟؟
:w09::w19::w20:

مشاهده پیوست 185039

مشاهده پیوست 185040

بله اشتباه حل شده-یکی دیگه از اون اشتباهات که میگفتم-اگه لاندا به توان سه + یک مساوی صفر شده بود اینجوری واس حل میکردیم.

چنتا سوال بدون جواب رو ميزارم
بحث نگاشت.
دوستان حل کنن .
چند روز ديگه ايشالا جوابهاش رو ميزارم که با جواب دوستان مقایسه کنیم.
مشاهده پیوست 184725

سوال 37
سوال 41
یا علی

hts1369

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
دو تا سوال دیگه از کتاب ... میزارم.
فصل سری فوریه.
بچه هایی که سنجش کنکور ازمایشی میدن سوال 43 رو حل کنن.یه سوال شبیه به این تو ازمون اولتون اومده بود ولی غلط بود این رو که حل کنید میبینید چرا اون حل غلط هست
سوالهای 42 و 43

ehsan0641

کاربر بیش فعال
سلام دوستان. یه سوال داشتم که بدجور ذهنمو مشغول کرده. تو فصل معادلات دیفرانسیل با مشتقات جزئی ما از کجا باید بفهمیم که سری جواب معادله هارمونیک شماره صفرم (یا مقدار dc) داره یا نداره؟ مثلا این دوتا سوال تو عکس یا یه سوال سال 83 که پتانسیل رو در مبدا نیم دایره خواسته. ممنون میشم یه نفر این مشکل منو بحله!
New Bitmap Image.jpg

mostafa.bahriny

عضو جدید
سلام دوستان. یه سوال داشتم که بدجور ذهنمو مشغول کرده. تو فصل معادلات دیفرانسیل با مشتقات جزئی ما از کجا باید بفهمیم که سری جواب معادله هارمونیک شماره صفرم (یا مقدار dc) داره یا نداره؟ مثلا این دوتا سوال تو عکس یا یه سوال سال 83 که پتانسیل رو در مبدا نیم دایره خواسته. ممنون میشم یه نفر این مشکل منو بحله!
مشاهده پیوست 185766

عكس با كيفيت نبود.متوجه نشدم.
در مورد هارمونيك صفر ، تا ان جايي كه من مي دانم. فقط سيگنال هاي كه فرد بعني سينوسي هسنتد. صفر ندارن.
و شما در تست بهتر است كه اولا ببينيد كه تابع اوليه شما زوج است يا نه؟
و اگر باز هم متوجه نشديد بايد بدانيد كه ضرايب سينوسي صفر ندارن.

saminaz

عضو جدید
کاربر ممتاز
با سلام مهندسین گرامی فایل کتاب ریاضیات مهندسی محمود کریمی جلد 1 رو دارید اگه کمکم کنید ممنون میشم؟

ehsan0641

کاربر بیش فعال
عكس با كيفيت نبود.متوجه نشدم.
در مورد هارمونيك صفر ، تا ان جايي كه من مي دانم. فقط سيگنال هاي كه فرد بعني سينوسي هسنتد. صفر ندارن.
و شما در تست بهتر است كه اولا ببينيد كه تابع اوليه شما زوج است يا نه؟
و اگر باز هم متوجه نشديد بايد بدانيد كه ضرايب سينوسي صفر ندارن.
بفرمایید دوست عزیز آدرس اتچش رو براتون گذاشتم. یکیش سوال سال 92 هستش یکی سوال سال 89 و سوال سال 83 که گیرم نیومد تا بذارم. همون که پتانسیل رو تو مرکز کره خواسته. لطف کنید اگه جزوه دارید که این تیکه رو قشنگ توضیح داده بهم بدید ممنون.

آخرین ویرایش توسط مدیر:

mostafa.bahriny

عضو جدید
در حالت كلي براي هر تابع ما بايد سيگما را از صفر تا بي نهايت (براي انتگرال نيز همين كونه است)در نظر بكيريم.
ولي مي دانيم كه هارمونيك صفر در واقع جزيي از هارمونيكAn
است كه مقدار n برابر صفر است پس نداريم:
1- هرگاه در توابع مشتق جزيي سينوس داشتيم . پس به يقين ضريب صفر هم داريم.
2- از طرفي اگر در توابع مشتقات جزيي فقط سينوسي بود .و ضريب An (ضريب كسينوس) صفر بود. انگاه سيگما نيز از يك شروع مي شود.
3- مي دانيم كه تابع زوج فقط ضريب An دارد ، يعني سيكما از صفر شروع مي شود.

در سوال37 بالا چون حالت كلي تابع گرما را خواسته بودند پس از صفر شروع مي شود.
اميدوارم كه توانسته باشم كه جواب سوالتون داده باشم.من معمولا به اين صفحه سر نمي زنم. اگر بازهم سوالي بود برايم پيغام بفرستيد.

rezaei.sp

عضو جدید
با سلام مهندسین گرامی فایل کتاب ریاضیات مهندسی محمود کریمی جلد 1 رو دارید اگه کمکم کنید ممنون میشم؟
سالام خواهر گلم .
یاشاسین آذربایجان . نه خبر ؟؟ ;)
آخه یه چیز درخواست کنید که امکانش باشه . کتابی که تازه چاپ شده و رو بورس هستش و اونقدم گرونه ، فایلش چطور میتونه پیدا بشه ؟
تازه اسکن کردن هم الان گرونه . برگی 75 تومنه و کل کتاب رو بخواهیم اسکن کنیم میشه 40 هزار تومن . :redface:
راستش من که بعید میدونم پیدا بشه . :(

saminaz

عضو جدید
کاربر ممتاز
سالام خواهر گلم .
یاشاسین آذربایجان . نه خبر ؟؟ ;)
آخه یه چیز درخواست کنید که امکانش باشه . کتابی که تازه چاپ شده و رو بورس هستش و اونقدم گرونه ، فایلش چطور میتونه پیدا بشه ؟
تازه اسکن کردن هم الان گرونه . برگی 75 تومنه و کل کتاب رو بخواهیم اسکن کنیم میشه 40 هزار تومن . :redface:
راستش من که بعید میدونم پیدا بشه . :(

ممنون اخه جلد دومشو دانلود کردم فک کردم شاید جلد اولشم پیدا شه 19000 هست فک کنم

samin_m

کاربر فعال تالار مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
دو تا سوال دیگه از کتاب ... میزارم.
فصل سری فوریه.
بچه هایی که سنجش کنکور ازمایشی میدن سوال 43 رو حل کنن.یه سوال شبیه به این تو ازمون اولتون اومده بود ولی غلط بود این رو که حل کنید میبینید چرا اون حل غلط هست
سوالهای 42 و 43

داداش گلم دستت درد نکنه!

من بیصبرانه منتظر جواب سوال اول هستم آ!

ehsan0641

کاربر بیش فعال
سلام دوستان. خسته نباشید. امیدوارم همگی خوب و سرحال و پر انرژی باشید. یه سوال داشتم میخواستم ببینم کسی میتونه واسم تشریح کنه چطور روند یه نگاشت رو معکوس میکنیم؟ فرضا اگه یه نگاشت ناحیه z رو به ناحیه w میبره حالا میخواستم بدونم چه بلایی سر این نگاشت باید بیارم که ناحیه w رو به ناحیه z ببره. خیلی ممنون میشم با مثال یه نفر واسم توضیح بده. موفق باشید.

freddy-elec

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
سلام دوستان. خسته نباشید. امیدوارم همگی خوب و سرحال و پر انرژی باشید. یه سوال داشتم میخواستم ببینم کسی میتونه واسم تشریح کنه چطور روند یه نگاشت رو معکوس میکنیم؟ فرضا اگه یه نگاشت ناحیه z رو به ناحیه w میبره حالا میخواستم بدونم چه بلایی سر این نگاشت باید بیارم که ناحیه w رو به ناحیه z ببره. خیلی ممنون میشم با مثال یه نفر واسم توضیح بده. موفق باشید.
فکر می کنم باید معکوس تابع رو بدست بیارید.اما مطمئن نیستم

samin_m

کاربر ممتاز
هر دو سوال رو جوابش رو میزارم.
امیدوارم مفید باشن
42
43

داداشم دست گلت درد نکنه

بابا مغز من کپک زد انقدر فکر کردم!!!هه هه

توی صورت سوال اول نوشته بودی کسینوس nx بجای np !! هرچی فکر میکردم،میدیدم بعد از مشتق گرفتن دست و بالم ب هیچجا بند نیس!!هه هه:D

آقا خیلی لطف میکنی اگ بازم سوال بذاری!

من ک شخصا چند روزه دست و دلم ب درس نمیره،اگ تو سایت هم کسی سوالی نذاره،روزی یه سوال هم حل نمیکنم!:(

ایشالا ک موفق باشی...
:gol:

hts1369

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز

سلام
اگه صورت سوال رو بزارید در حد توانم کمک خاهم کرد.

داداشم دست گلت درد نکنه

بابا مغز من کپک زد انقدر فکر کردم!!!هه هه

توی صورت سوال اول نوشته بودی کسینوس nx بجای np !! هرچی فکر میکردم،میدیدم بعد از مشتق گرفتن دست و بالم ب هیچجا بند نیس!!هه هه:D

آقا خیلی لطف میکنی اگ بازم سوال بذاری!

من ک شخصا چند روزه دست و دلم ب درس نمیره،اگ تو سایت هم کسی سوالی نذاره،روزی یه سوال هم حل نمیکنم!:(

ایشالا ک موفق باشی...
:gol:

خاهش میکنم-امیدوارم مفید باشن.
سعی کنید به این فکر کنید که سال دیگه روی صندلی یه دانشگاه خوب نشستید.اینجور فکرها معمولا مثله یه موتور محرک عمل میکنن و باعث میشه به جلو حرکت کنیم.

erfan_messi

عضو جدید
کاربر ممتاز
درود
تو مبحث معادله لاپلاس چجوری تشخیص میدیم که معادله در راستای x یا y مثلثلتی هست ؟؟
منظور کتاب از در هر راستایی 2بار 0 شود نمیفهمم .

3tare_87

عضو جدید
درود
تو مبحث معادله لاپلاس چجوری تشخیص میدیم که معادله در راستای x یا y مثلثلتی هست ؟؟
منظور کتاب از در هر راستایی 2بار 0 شود نمیفهمم .

یعنی وقتی شرط های اولیه این شکلی باشن!!!
u(0,y) =0
u(a,y)=0
در راستای x مثلثاتی

u(x,0)=0
u(x,a)=0
در جهت y مثلثاتی

Joe_Bel

کاربر ممتاز
امان از دست این ریاضی پایه
نمی دونم چرا اشتباه بدست میارم
اگر امروز برام حل کنید ممنون میشم (خیلی ضروریه) ، فرومولش چه جوریه ؟؟

samin_m

کاربر ممتاز
امان از دست این ریاضی پایه
نمی دونم چرا اشتباه بدست میارم
اگر امروز برام حل کنید ممنون میشم (خیلی ضروریه) ، فرومولش چه جوریه ؟؟

سلام و عرض ادب...

خدمتت عرض کنم ک اگه منظور بدست آوردن حاصل این ضرب و تقسیم مختلط هست،توی ضرب ابتدا اندازه ها باهم ضرب میشن و زاویه ها هم باهم جمع میشن!

حالا برای تفریق S11*S22 - S12*S21 اگه ماشین حساب مهندسی داری،ک اعداد حاصل رو وارد کن و نتیجه رو بدست بیار،اگرم میخوای دستی حساب کنید ب فرم a+jb بنویس اعداد رو،بعد از تفریق،دوباره ب شکل اندازه و زاویه بدست بیار!(ضرب اندازه بردار در cos زاویه قسمت حقیقی و ضرب اندازه در Sin زاویه قسمت موهومی رو میده!) در آخر هم از فیثاغورس میتونی اندازه بردار حاصل و زاویه رو هم از tan-1 (b/a بدست بیاریی!!

امیدوارم ک سوالتون و درست متوجه شده باشم!!

ramtin_amoiee

عضو جدید
دوستان امسال تو معادلات دو تا سوال از سری های توانی مطرح شده بود که یکشم از بسل بود، با این وضعیت که من سری های توانی رو نخوندم و وقت زیاد ندارم آیا برم سراغ بسل و لژاندار و اینا؟؟؟؟؟

890031156

کاربر ممتاز
دوستان امسال تو معادلات دو تا سوال از سری های توانی مطرح شده بود که یکشم از بسل بود، با این وضعیت که من سری های توانی رو نخوندم و وقت زیاد ندارم آیا برم سراغ بسل و لژاندار و اینا؟؟؟؟؟
والا سوال کم میاد ازش و خودشم سخته اگه حفظ فرمولت قویه بخون و حفظ کن

samin_m

کاربر ممتاز

من شخصا بوسیدم گذاشتمش کنار!!(با فرمول شدیدا مخالف ام!)

خیلی باید بدشانس باشیم ک ازش سوال بیاد!

ولی اگ شما وقت و حوصله فرمول رو دارید،بخونید!چون ممکنه ریسک کنید و بعد ضرر کنید!

890031156

کاربر ممتاز

من شخصا بوسیدم گذاشتمش کنار!!(با فرمول شدیدا مخالف ام!)

خیلی باید بدشانس باشیم ک ازش سوال بیاد!

ولی اگ شما وقت و حوصله فرمول رو دارید،بخونید!چون ممکنه ریسک کنید و بعد ضرر کنید!
منم با فرمول مشکل دارم نوشتم رو کاغذ هر چند روز یه بار میخونم الان حفظ شدم فقط جای گذاری هست سری ها و لژاندر و بسل

hamid_3469

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
دوستانی که در مبحث انالیز فوریه ، در قسمت سرعت همگرایی ( مثلا اگه خود تابع پیوسته باشه و مشتقش اولش پیوسته نباشه با سرعت c/n و اگه خود تابع و مشتق اولش پیوسته باشه با سرعت c/n^2 به صفر میل میکنه) تسلط دارن ، میشه با ذکر یه مثال و یه توضیح شفاف این مسئله رو باز کنن ، چون در حل تستها و رد گزینها خیلی کاربرد داره ، من خودم مطلبش برام روشن نمیشه .

Mr.Perfect

عضو جدید
دوستانی که در مبحث انالیز فوریه ، در قسمت سرعت همگرایی ( مثلا اگه خود تابع پیوسته باشه و مشتقش اولش پیوسته نباشه با سرعت c/n و اگه خود تابع و مشتق اولش پیوسته باشه با سرعت c/n^2 به صفر میل میکنه) تسلط دارن ، میشه با ذکر یه مثال و یه توضیح شفاف این مسئله رو باز کنن ، چون در حل تستها و رد گزینها خیلی کاربرد داره ، من خودم مطلبش برام روشن نمیشه .

من یک توضیح بدم ابتدا
زمان تست هایی که با این روش میشد حتی گزینه ی صحیح را هم زد من فکر میکنم گذشته(تو ازمونهای ازمایشی هم مولف حواسش به این موضوع هست که گزینه ها را درست طراحی کنه)
اما به هرحال:smile:
بحث را اینطور شروع میکنیم:
اکر تابعی متناوب و کراندار داشته باشیم در این صورت ضرایب فوریه ان از هر مدل(نمایی و سینوسی) در n بینهایت به سمت همگرا میشند..

الگوریتم زیر را داریم:

تابع را رسم کنید ببنید ایا پیوسته است یا خیر؟
اگر خیر: ضریب cn سری فوریه در بینهایت به صورت 1برn است...
اگر بله:مشتق تابع را رسم کنید.و سوال را تکرار میکنیم:ایا مشتق پیوسته است:؟!
اگر خیر:انگاه ضریب cn سری فوریه در بینهایت به صورت 1برn^2 است...
اگر بله:مشتق مشتق ان را رسم میکنیم(مشتق دوم) را و سوال را تکرار میکنیم: و همینطور ادامه میدیم...

چند نکته کلی :
اینکه معمولا توابع در حدود کنکور بعد از 1 یا 2 مرتبه مشتق گیری کامل صفر میشوند(معمولا)
میتوان برای بررسی مستقیم ضرایب an یا bn توابع قسمت زوج یا فرد تابع اصلی را تشکیل داد و مراحل بالا را انجام داد و در مورد ضرایب تصمیم گرفت...
اگر همگرایی an و bn را داشتیم سرعت همگرایی cn برابر با حداقل همگرایی an,bn

اگه بازم جایی را نامفهوم گفتیم اشاره کنید تا توضیح بیشتری بدم

hamid_3469

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
من یک توضیح بدم ابتدا
زمان تست هایی که با این روش میشد حتی گزینه ی صحیح را هم زد من فکر میکنم گذشته(تو ازمونهای ازمایشی هم مولف حواسش به این موضوع هست که گزینه ها را درست طراحی کنه)

اگه بازم جایی را نامفهوم گفتیم اشاره کنید تا توضیح بیشتری بدم[/B]

سلام ممنون از توضیح خوبتون ، شما درست میگید از این جور تستا که بشه با این روش حل کرد دیگه احتمالش کمه بیاد اما خب باید بدونیمش چون قبلا کاربرد داشته ، من خودم کلاس اقایه معتقدی رو رفتم ایشون بر خلاف اساتید دیگه از 52 ساعت کل کلاس واسه انالیز فوریه فقط 5 ساعت وقت گذاشتن و تدریسش کردن ، اونم به این خاطر وقت کم گذاشتن چون اهمیت فوریه کم شده و بیشتر رو مشتق و انتگرال گیری از سری تاکید کردن و البته پیشبینی هم که برای امسال کردن این بود که امسال از تبدیل فوریه سوال میاد .(فقط پیش بینی بود)

3tare_87

عضو جدید
دوستان جواب تست 32 کنکور 90 چیه؟؟ جالبه محاسبه لاپلاس همین سوال برای مکانیک 90 هم بوده!!
یکی از اساتید گفته گزینه یک ولی یکی دیگه گفته گزینه 3
با توجه به اینکه y(s) رو اگه محاسبه کنید میشه همون معادله سوال 33 که دورشو علامت زدم!
90.jpg

samin_m

کاربر ممتاز
دوستان جواب تست 32 کنکور 90 چیه؟؟ جالبه محاسبه لاپلاس همین سوال برای مکانیک 90 هم بوده!!
یکی از اساتید گفته گزینه یک ولی یکی دیگه گفته گزینه 3
با توجه به اینکه y(s) رو اگه محاسبه کنید میشه همون معادله سوال 33 که دورشو علامت زدم!
مشاهده پیوست 187168

اون قسمتی ک فرمودین دورش علامت زدین رو... منظورتون رو متوجه نشدم

اما سوال قبلش،سنجش گفته گزینه 3 میشه

دانشمند كوچك

عضو جدید
سلام به همه.
دوستان یکی هست که سوال ۳۸ آزمون جامع۱ سنجش برام کامل توضیح بده و حل کنه؟!
با حل سنجش اصلا متوجه نشدم چی شد.....

بالا