تاپیک رفع اشکال درس الکترونیک کنکور کارشناسی ارشد

890031156

کاربر فعال تالار مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
همون فرمولها رو مشکل دارم.
روابطش مث BJT آسون نی.
این کتاب هایی که فرمودید روی وب هست ؟
آخه خودم ندارم کتابخانه های اطرافم ندارن.
خدمت شما
http://vatanpdf.com/دانلود-کتاب-میکروالکترونیک-بهزاد-رضو/
ضمنا روابطی که میفرمایین 2تا رابطه ی جریان رو باید حفظ باشین یکی برا jfet یکی برای mosfet مابقی روابط از روی اینا بدست میاد

sanup2006

عضو جدید
خدمت شما
http://vatanpdf.com/%D8%AF%D8%A7%D9%86%D9%84%D9%88%D8%AF-%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D9%85%DB%8C%DA%A9%D8%B1%D9%88%D8%A7%D9%84%DA%A9%D8%AA%D8%B1%D9%88%D9%86%DB%8C%DA%A9-%D8%A8%D9%87%D8%B2%D8%A7%D8%AF-%D8%B1%D8%B6%D9%88/
ضمنا روابطی که میفرمایین 2تا رابطه ی جریان رو باید حفظ باشین یکی برا jfet یکی برای mosfet مابقی روابط از روی اینا بدست میاد

ممنون بابت لینک.
من روابطی مث Vgs کوچکتر از Vds باشه فلان میشه و... اینطور چیزا رو یکم با هم قاطی میکنم.

890031156

کاربر ممتاز
ممنون بابت لینک.
من روابطی مث Vgs کوچکتر از Vds باشه فلان میشه و... اینطور چیزا رو یکم با هم قاطی میکنم.
خواهش میکنم
اهان روابط اشباع و ناحیه خطی رو میگی؟
2/3 تا تمرین حل کنی تا عمر داری یادت نمیره

old eng

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
سلام بچه ها
اینا چندتا سؤال هست ، البته یکی از اینا رو متوجه شدم ( علامت منفی A ) ولی
ولی اگه کسی خواست اونا روتوضیح بده ، اون یکی روهم توضیح بده ،شاید کسی دیگه ازدوستان هم مشکل داشته باشه
ممنون
آهاراستی چندتا دیگه هم هست
اونا رو هم آماده کردم ،انشالله میفرستم
http://s5.picofile.com/file/8129616984/Binder1.pdf.html
دلم واسه الک تنگ شده بود DSC00010.jpgیه چیزی هم برام جالب بود. چقد حوصله و علاقه به خرج داده بودید. واقعا من خودم خجالت کشیدم از خودم. شاید اگه سوالی
برام پیش بیاد با این بهونه که برو جلو حل میشه حالا میپرسم میگذرم ازش. چقد خوبه که انقد کامل و بی نقص میخونید. آفرین و خوش به حالتون
http://up.persianscript.ir/uploads/853f-New-folder.rar

آخرین ویرایش:

sanup2006

عضو جدید
دلم واسه الک تنگ شده بود مشاهده پیوست 215677یه چیزی هم برام جالب بود. چقد حوصله و علاقه به خرج داده بودید. واقعا من خودم خجالت کشیدم از خودم. شاید اگه سوالی
برام پیش بیاد با این بهونه که برو جلو حل میشه حالا میپرسم میگذرم ازش. چقد خوبه که انقد کامل و بی نقص میخونید. آفرین و خوش به حالتون
http://up.persianscript.ir/uploads/853f-New-folder.rar

این توضیحات رو کی انجام داده ؟ دمش گرم !!! همه ی توضیحاتش رو آپ کنه . کار کلاس حضوری رو انجام میده به راحتی !!!

Reza82N

عضو جدید
تاپیک رفع اشکال درس الکترونیک کنکور کارشناسی ارشد

ممنون بابت لینک.

سلام
براي اينجور روابط اگه حفظي باشه و زياد استفاده نشه قطعا فراموش ميشه/
مثلا براي مثالي كه شمانوشتي با ديد نموداري:
در mos نوع n:
ماسفت ميخوايم در ناحيه اشباع كار كنه/
طبق نمودار IDبرحسب Vds ، ناحيه اشباع بعد از vgs-vTH هست،يعني اگه بخواد در اشباع بمونه بايستي VDSبيشتر از اين مقدار باشه ،>>>شرط بودن در اشباع
اگه بخواد روشن شه Vgs -VTH اگر بخواد مثبت باشه بايد VGSبيشتر از VTH باشه و بهمين ترتيب براي بقيه...>>>شرط روشن بودن
هرجا اشتباه بود دوستان تذكر بدند.مطالب رو قبلا خوندم.ممكنه اشتباه كرده باشم/
اما هدفم اين بود بگم يادگيري اينطوري هم بد نيست.

890031156

کاربر ممتاز
مشاهده پیوست 215835
چرا مقاومت 10 کیلو جز شبکه فیدبک نیست ؟
سلام
منظورت رو نفهمیدم
منظورت اینه که بعده شکستن فیدبک چرا 10k در قسمت گیت نیست؟؟؟
جوابش اینه که فیدبک از ولتاژ هست و از ولتاژ فیدبک شکسته میشه(در قسمت ورودی، خروجی زمین میشه (دوسر 10k زمین پس حذف)و مابقی مدار در ورودی کشیده میشه و در قسمت خروجی،ورودی بی اثر میشه و مابقی موجود مدار کشیده میشه تو خروجی

sanup2006

عضو جدید
سلام
منظورت رو نفهمیدم
منظورت اینه که بعده شکستن فیدبک چرا 10k در قسمت گیت نیست؟؟؟
جوابش اینه که فیدبک از ولتاژ هست و از ولتاژ فیدبک شکسته میشه(در قسمت ورودی، خروجی زمین میشه (دوسر 10k زمین پس حذف)و مابقی مدار در ورودی کشیده میشه و در قسمت خروجی،ورودی بی اثر میشه و مابقی موجود مدار کشیده میشه تو خروجی

نه منظورم وقتیه که میخواهیم Vf/Vo رو حساب کنیم هستش.
موقع محاسبه Vf/Vo فقط 2مقاومت 5 کیلو رو حساب کرده .

890031156

کاربر ممتاز
نه منظورم وقتیه که میخواهیم Vf/Vo رو حساب کنیم هستش.
موقع محاسبه Vf/Vo فقط 2مقاومت 5 کیلو رو حساب کرده .
محاسبه گین فیدبک میشه یه تقسیم ولتاژ بین دو تا 5 کیلو دیگه شما کجاشو اشکال داری؟
10k به voوصله ولی به vf نه اصلا شکل نداریشو برا خودت بکش و vo&vf رو مشخص کن میبینی یه تقسیم ولتاژ ساده هست

saied68

عضو جدید
یک تست با دوتا جواب متفاوت

یک تست با دوتا جواب متفاوت

سلام
خسته نباشید
این تست لطفأ یه نگا بندازین
استاد اسلام پناه نوشتن جواب میشه : گزینه 3
استاد اباذر خرمی ( انتشارات سپاهان ) نوشتن میشه : گزینه 4
WP_20140719_11_04_55_Pro.jpg

amir3620

عضو جدید
سلام دوستان من ميخوام كتب ارشد رو بگيرم الكترونيك چي بگيرم اسلام پناه - مدرسان شريف يا نصير بهتره شما كه از اين كتب استفاده مي كنيد جواب بدهيد؟

براي بهم نريختن نظم تايپيك لطفا از طريق پيام خصوصي جواب بدهيد با تشكر...

Joe_Bel

کاربر ممتاز
سلام دوستان من ميخوام كتب ارشد رو بگيرم الكترونيك چي بگيرم اسلام پناه - مدرسان شريف يا نصير بهتره شما كه از اين كتب استفاده مي كنيد جواب بدهيد؟

براي بهم نريختن نظم تايپيك لطفا از طريق پيام خصوصي جواب بدهيد با تشكر...

من با اسلام پناه موافقم ... اگر وقت زیادی برای الکترونیک میزارید از باغستانی و رضا کهن هم استفاده کنید ... مدرسان ونصیر (اشرافیان) مخالفم

saied68

عضو جدید
سلام.
بچه ها کسی جزوه الکترونیک استاد کهن خونده؟
چجوریه؟
جزوه استادکهن بهتره یا کتاب اصلی اسلام پناه؟
Sent from my RM-914_im_mea3_1023 using Tapatalk

f shademan

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
سلام.
بچه ها کسی جزوه الکترونیک استاد کهن خونده؟
چجوریه؟
جزوه استادکهن بهتره یا کتاب اصلی اسلام پناه؟
Sent from my RM-914_im_mea3_1023 using Tapatalk

سلام کهن رو نخوندم ولی دیدم ، تعریفش که می دن ، بچه ها تو سایت گذاشتن برای دانلود
اسلام پناه رو خوندم ، خوب بود از نظر من، هردو رو درکنار هم بخون!

Mr.Perfect

عضو جدید
سلام مطمئن باشید برای شروع خوندن الکترونیک بهترین مرجع کتاب اسلام پناه هست و بعد از اون حل سوال از کتاب الکترونیک رضوی....

البته باید بگم گاها روش های اسلام پناه نیاز به تکمیل(گرفتن جریان های واسطه) و... داره که به نظرم مثلا باید با خواندن مراجعی مثل کهن یا بقیه تکمیل کرد...ولی گام اول اسلام پناه باید باشه
///

ra1372

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام دوستان;)
سوال 32 صفحه ی 129کتاب استاد اسلام پناه چرا Rseen c q3رو از این فرمول استفاده کرده چرا مثل Rseen q4 ننوشته ro3؟؟؟؟؟
چه فرقی داره؟
اگر از همون فرمول که برای 3 نوشته برای 4 هم استفاده کنیم بجای REباید reقرار بدیم و جواب فرق میکنه.چرا پس؟
020820141419.jpg

ra1372

عضو جدید
کاربر ممتاز
هیشکی نیست به این سؤال جواب بده
سلام دوست خوبم
صفحه 77 کتاب استاد اسلام پناه رو توجه کن
نوشته 3=i::::::::::::::شکل3 ولی اگر تو گزینه 3 رو نگاه کنی وقتی ولتاژ بی نهایت میره جریان 5 میشه نه3
یعنی دو گزینه رو جابجا اشتباهی نوشته
3 میلی مربوط به گزینه 4ست
بنابراین گزینه4 درسته:gol:

Armin-Z

کاربر ممتاز
سلام دوستان;)
سوال 32 صفحه ی 129کتاب استاد اسلام پناه چرا Rseen c q3رو از این فرمول استفاده کرده چرا مثل Rseen q4 ننوشته ro3؟؟؟؟؟
چه فرقی داره؟
اگر از همون فرمول که برای 3 نوشته برای 4 هم استفاده کنیم بجای REباید reقرار بدیم و جواب فرق میکنه.چرا پس؟
مشاهده پیوست 217049

سلام، به خاطر اینکه امیتر Q4 مستقیما زمین میشه، اما امیتر Q3 به یک مقاومت متصل هست..

به نظرم هیچ قسمتی از الکترونیک رو بدون اینکه بدونید چرا از فرمول استفاده نکنید، فرمولها زمانی کمک میکنن که دقیقا علت استفاده ازشون رو بدونیم و گرنه بر عکس میندازنمون تو چاه و غلط میزنیم

ra1372

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام، به خاطر اینکه امیتر Q4 مستقیما زمین میشه، اما امیتر Q3 به یک مقاومت متصل هست..

به نظرم هیچ قسمتی از الکترونیک رو بدون اینکه بدونید چرا از فرمول استفاده نکنید، فرمولها زمانی کمک میکنن که دقیقا علت استفاده ازشون رو بدونیم و گرنه بر عکس میندازنمون تو چاه و غلط میزنیم
ممنون از شما
تو این فرمول که نوشته reدخیل نیست؟!

Armin-Z

کاربر ممتاز
ممنون از شما
تو این فرمول که نوشته reدخیل نیست؟!

ببینید re همون rpi هست با این تفاوت که re از امیتر دیده میشه، rpi از بیس! پس در واقع re هم توی این فرمول دخیل هست

ra1372

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام دوستان
تست مهندسی برق90 که میگه rinرو حساب کنیم و پاسخش صفحه211 اسلام پناه اومده چرا نمیشه گفت یه reبرای ترانزیستور دومی و یه reماله اولی بعد میاریم رو بیس و اونوقت ضربدر 1+Bمی کنیم؟؟؟؟؟؟جوابشم در بیام میشه 2تا ارپای!!!!!:surprised:

Armin-Z

کاربر ممتاز
سلام دوستان
تست مهندسی برق90 که میگه rinرو حساب کنیم و پاسخش صفحه211 اسلام پناه اومده چرا نمیشه گفت یه reبرای ترانزیستور دومی و یه reماله اولی بعد میاریم رو بیس و اونوقت ضربدر 1+Bمی کنیم؟؟؟؟؟؟جوابشم در بیام میشه 2تا ارپای!!!!!:surprised:

دقت کنید که کلکتور ترانزیستور Q2 به یک منبع جریان وصل هست که در تحلیل اتصال باز در نظر گرفته میشه، یعنی جریانی ازش عبور نمیکنه! در نتیجه جریان بیس و امیتر برابر بوده و مقاومتی که از اونها دیده میشه هم با هم یکی و برابر rpi هستن

ra1372

عضو جدید
کاربر ممتاز
دقت کنید که کلکتور ترانزیستور Q2 به یک منبع جریان وصل هست که در تحلیل اتصال باز در نظر گرفته میشه، یعنی جریانی ازش عبور نمیکنه! در نتیجه جریان بیس و امیتر برابر بوده و مقاومتی که از اونها دیده میشه هم با هم یکی و برابر rpi هستن
ممنون دوست خوبم
اگر کتاب استاد اسلام پناه رو دارید ممکنه صفحه 210 رو نگاه کنید.
ایشون از حالت اینکه roاز rcکوچکترند استفاده کرده.این ربطی به موضوع داره؟
من درست نفهمیدم چرا میشه rپای چرا نمیشه re?

Joe_Bel

کاربر ممتاز
ممنون دوست خوبم
اگر کتاب استاد اسلام پناه رو دارید ممکنه صفحه 210 رو نگاه کنید.
ایشون از حالت اینکه roاز rcکوچکترند استفاده کرده.این ربطی به موضوع داره؟
من درست نفهمیدم چرا میشه rپای چرا نمیشه re?

فکر سوال 4 سال نود رو می گید

مربوط به Q2 که پایه کلکتور باز هست

Paydar91

کاربر ممتاز
سلام .

دوستان کسی میدونه به صورت مفهومی چرا توی حالت دی سی خازن های کوپلاژ و بای پس مدار باز میشند ولی توی حالت AC اتصال کوتاه میشند ؟؟ در صورتی که توی مدار این طوری نیست و ما کلا وقتی ورودی AC دارم تحلیل فازوری میکنیم ؟

کلا

890031156

کاربر ممتاز
سلام .

دوستان کسی میدونه به صورت مفهومی چرا توی حالت دی سی خازن های کوپلاژ و بای پس مدار باز میشند ولی توی حالت AC اتصال کوتاه میشند ؟؟ در صورتی که توی مدار این طوری نیست و ما کلا وقتی ورودی AC دارم تحلیل فازوری میکنیم ؟

کلا
سلام
همون حالت فازوری جواب سوال شماست
فرکانس دی سی صفر هست و تو فرکانس صفر امپدانس خازن میشه بی نهایت یا همون مدار باز
تو حالت ac هم چون تو الکترونیک و مدارات معمولی به جز مبحث فرکانس ها،مقدار خازن ها بزرگ هست مقدار امپدانس ناچیز تلقی میشه
تو مدار جریان فرق میکنه مقادیر به صورتی نیستن که بی اثر فرض شن و کلا خودمون هم چنین فرضایی تو مدار نمیکنیم ولی تو الک چون در حالت عملی هم تا حدودی امپدانس خازن ها بی تاثیره تو تئوری هم بی تاثیر فرض میکنیم

Paydar91

کاربر ممتاز
سلام
همون حالت فازوری جواب سوال شماست
فرکانس دی سی صفر هست و تو فرکانس صفر امپدانس خازن میشه بی نهایت یا همون مدار باز
تو حالت ac هم چون تو الکترونیک و مدارات معمولی به جز مبحث فرکانس ها،مقدار خازن ها بزرگ هست مقدار امپدانس ناچیز تلقی میشه
تو مدار جریان فرق میکنه مقادیر به صورتی نیستن که بی اثر فرض شن و کلا خودمون هم چنین فرضایی تو مدار نمیکنیم ولی تو الک چون در حالت عملی هم تا حدودی امپدانس خازن ها بی تاثیره تو تئوری هم بی تاثیر فرض میکنیم

ممنونم دوست عزیز.خیلی لطف کردید کامل متوجه شدم قضیه چی هست.

ببخشید ممنون میشم اگه جواب این سوالم رو هم میدونید جواب بدید

توی فصل یک بعد تحلیل دی سی مسایل و فرض اولیه که ترانزیستور در ناحیه ی فعال کار میکنه میایم چک می کنیم فرضمون غلط بوده یا درست و..
خواستم بدونم توی فصل های بعد چطوری هست مسایلی که توی کنکور میاد با فرض فعال بودن هستش همیشه یا نه برای هر تست باید بررسی کنیم چطوریاست؟؟
چون میخوام از این بحث سریع رد شم اگه ازش زیاد تست نمیاد که بیای هر ترانزیتستور چک کنی فعال هستش یا نه؟؟

بالا