تاپیک رفع اشکال درس الکترونیک کنکور کارشناسی ارشد

890031156

کاربر فعال تالار مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
خسته نباشید دوستان
من نحوه بدست آوردن پیک مثبت و منفی برای ماکزیمم سوئینگ رو متوجه نمی شم . این دو تا فرمول چه جوری به دست میاد؟
ممنون میشم راهنمایی کنید
مشاهده پیوست 204569
سلام
شما یه زحمتی بکش برا مدار مورد نظرت خط بار های AC&DC رو بنویس میبینی که پیک ها بدست میاد

dizgah

عضو جدید
خدا رحمت کند کسی را که پاسخی برای این سوالات داشته باشد:
1-صفحه 91 کتاب الکترونیک آقای اسلام پناه/مثال 4:
ایشون این مثال رو از طریق معادل تونن حل نموده اند ،حال سوال من اینه که اگر ما از معادل تونن استفاده نکنیم تقسیم ولتاژ ولتاژ 5 ولتی رو برای بیس و با شرط فعال بودن ولتاژ 4.3 ولت برای امیتر بدست میاره که با RE=1k جریان امیتر 4.3 میلی آمپر بدست میاد در صورتی که با روش تونن 1 میلی آمپر نتیجه میده (من روش معادل تونن رو کاملا متوحه میشم ولی دلیل تناقض و غلط بودن این روش رو نمیفهمم)
2-صفحه 360 مقاومت خروجی آینه جریان:چرا مقاومت دیده شده از بیس ترانزیستور اول را برابر re ولی مقاموت دیده شده از بیس ترانزیستور دومی رو برابر rpi در نظر میگیریم؟
3-صفحه 450 مثال 3 : چرا از دو مقاموت بالایی جریان عبور نمیکنه ؟
4- صفحه 459 :چرا 1/gm4 رو برای محاسبه vx تاثیر نداد ؟ کلا میشه یه بنده خدایی مفصلا روش و استدلال آقای اسلام پناه رو تو حل تفاضلی با بار فعال توضیح بده ؟
با تشکر

سلام، اگه بتونی سوالات رو با عکس بذاری تا جایی که بلد باشم میتونم کمک کنم، چون کتاب اسلام پناه رو ندارم
1- 1.jpg

2- 2.jpg

dizgah

عضو جدید
3- 3.jpg

4- 4.jpg
لطفا کلا اگه ممکنه یکی در مورد این تفاضلی با بار فعال توضیحی مطلبی لینکی فایل پی دی افی چیزی داره دریغ نکند ممنون میشویم
بی نهایت ممنون از وختی که میذارید : )

zavareh89

عضو جدید
سلام
برایسوال 1 برای اینکه مقاوت توننی که در نظر نمیگیرید خودش یه ولتاژی داره که تاثیر تو ولتاژ Eو جریان Eداره
سلام
در مورد سوال 1 یجور دیگه هم میتونیم بگیم اینکه ایشون اشتباهش اینه از جریان بیس صرف نظر می کنه و جریان دو تا مقاومتو یکی میگیره در صورتی که نمیتونن همچین کاری کنن چون جریان مقاومتها در رنج میکروآمپره

Armin-Z

کاربر ممتاز
خدا رحمت کند کسی را که پاسخی برای این سوالات داشته باشد:
1-صفحه 91 کتاب الکترونیک آقای اسلام پناه/مثال 4:
ایشون این مثال رو از طریق معادل تونن حل نموده اند ،حال سوال من اینه که اگر ما از معادل تونن استفاده نکنیم تقسیم ولتاژ ولتاژ 5 ولتی رو برای بیس و با شرط فعال بودن ولتاژ 4.3 ولت برای امیتر بدست میاره که با RE=1k جریان امیتر 4.3 میلی آمپر بدست میاد در صورتی که با روش تونن 1 میلی آمپر نتیجه میده (من روش معادل تونن رو کاملا متوحه میشم ولی دلیل تناقض و غلط بودن این روش رو نمیفهمم)
2-صفحه 360 مقاومت خروجی آینه جریان:چرا مقاومت دیده شده از بیس ترانزیستور اول را برابر re ولی مقاموت دیده شده از بیس ترانزیستور دومی رو برابر rpi در نظر میگیریم؟
3-صفحه 450 مثال 3 : چرا از دو مقاموت بالایی جریان عبور نمیکنه ؟
4- صفحه 459 :چرا 1/gm4 رو برای محاسبه vx تاثیر نداد ؟ کلا میشه یه بنده خدایی مفصلا روش و استدلال آقای اسلام پناه رو تو حل تفاضلی با بار فعال توضیح بده ؟
با تشکر

1. شما چجوری اونجا تقسیم ولتاژ زدی در حالی که از بین دو مقاومت660 k یک سیم به بیس وصله که جریان هم ازش رد میشه؟! کاری که همیشه اونجا باید انجام بدی تونن زدن هست، در مواقعی که مقاومت تونن نسبت به مقاومت امیتر کوچیک باشه میتونی ازش صرفنظر کنی اما اینجا اینجور نیست و باید مقاومت رو هم در نظر بگیری
علت تناقض هم گفتم، شما اونجا اون تقسیم ولتاژ رو اشتباه میزنید

2. نه شکل واضحه نه درست سوالت رو فهمیدم

3.از مقاومت های بالایی هم جریان عبور میکنه!

4.شکل خیلی تاره! اما فک میکنم با چیزی که فهمیدم اشتباهتون اینه که در نظر نمیگیرید که از گیت M4 جریانی عبور نمیکنه در واقع از اون نقطه ترانزیستور M4 مقاومت بی نهایت دیده میشه

dizgah

عضو جدید
ممنون ازتون بچه ها ببخشید کیفیت عکسها خوب نبود
1- مقاومت ورودی تو مدار زیر چرا مقاومت دیده شده از بیس q1 برابر re1 ولی مقاومت دیده شده از بیس q2 برابر rpi2 هست؟ اگه ممکنه لطف کنید رابطه و یا اثباتشو بنویسید
1.jpg

2-در معادل سیگنال کوچک منبع بالا زمین میشه ريال چرا ازش جریانی عبور نمیکنه ؟
2.jpg

dizgah

عضو جدید
3- این مشکل به همون سوال اول برمیگرده کلا ممکنه نحوه محاسبه پاسخ رو تو تفاضلی با بار فعال توضیح بدین ؟
3.jpg
4- برای محاسبه مقاموت دیده شده از نقطه Vx چرا 1/gm3 تاثیر داره ولی 1/gm4 تاثیر نداره ؟
کلا اگه مثال چیزی در مورد حل تفاضلی با fet هم داشته باشید ممنون میشم در اختیار ما بگذارید
بینهایت ممنون

4.jpg

890031156

کاربر ممتاز
ممنون ازتون بچه ها ببخشید کیفیت عکسها خوب نبود
1- مقاومت ورودی تو مدار زیر چرا مقاومت دیده شده از بیس q1 برابر re1 ولی مقاومت دیده شده از بیس q2 برابر rpi2 هست؟ اگه ممکنه لطف کنید رابطه و یا اثباتشو بنویسید
مشاهده پیوست 210764

2-در معادل سیگنال کوچک منبع بالا زمین میشه ريال چرا ازش جریانی عبور نمیکنه ؟
مشاهده پیوست 210767
سلام
1)
بهترین روش برای اثبات مقاومت تونن هست
اگه نتونی بدست بیاری بگو برات اثبات کنم
ترانزیستور 1 دیود کانکشن هست(کلکتور و بیس ش بهم وصلن) و مقومت مثل مقاومت دینامیکی دیود(1/gm) هست و ترانزیستور 2 که دیگه ساده هست و دید از بیس بدون مقاومت امیتر که همون rpai میشه
2)منبع بالا؟؟منظورت منبع ولتاژ هست؟ اره زمین میشه
ازش جریانی عبور نمیکنه؟عبور میکنه حتی اگه خونده باشین اگه زوج ورودی متقارن باشن(بتا و جریان dc شون برابر باشه) مقاومت r7 نصف میشه و با مقاومتی که به منبع dc وصله موازی میشه تو ac

890031156

کاربر ممتاز
3- این مشکل به همون سوال اول برمیگرده کلا ممکنه نحوه محاسبه پاسخ رو تو تفاضلی با بار فعال توضیح بدین ؟
مشاهده پیوست 210768
4- برای محاسبه مقاموت دیده شده از نقطه Vx چرا 1/gm3 تاثیر داره ولی 1/gm4 تاثیر نداره ؟
کلا اگه مثال چیزی در مورد حل تفاضلی با fet هم داشته باشید ممنون میشم در اختیار ما بگذارید
بینهایت ممنون

مشاهده پیوست 210771
3)
مدار تو مود تفاضلی هست و وسط زمین مجازیه پس جریان ترانزیستورهای ورودی یکسانه یعنی جریان ac ترانزیستور 1 با 2 برابره
میدونی که تو تفاضلی بیس 1 زیاد شه بیس 2 کم میشه یعنی جریان به صورت فلو حرکت میکنه از کلکتور 1 به امیتر1 و از امیتر 2 به کلکتور2 حرکت میکنه(به جهت حرکت جریان دقت کن)
حالا طرف چپ جریان ترانزیستور1 از ترانزیستور3 هم میگذره و چون اینه جریان هست باترانزیستور4 جریان ترانزیستور3 با ترانزیستور4 برابره که همون جریان ترانزیستور1 هست
حالا تو نود خروجی یه جریان از اینه جریان میاد که مقدارش I1 هست و یکی از امیتر 2 به کلکتور 2 میاد که اونم مقدارش I1 هست(جریان های ورودی برابرن) یعنی تو نود خروجی 2تا I1 جریان هست
مقاومت خروجی رو پیدا کن(میشه Rce4 موازیRce2) ولتاز خروجی برابره مقاومت خروجی ضرب در جریان ورودی
جریان I1 رو هم یه kvl ورودی بزنی بدست میاد
4)دوست عزیز از نقطه Vx نگاه میکنیم دیگه؟ 2تا گیت داریم مقاومتش بی نهایت
یه fet داریم که از سورسش نگاه میکنیم که مقاومتش میشه 1/gm
سورس 3 به Vx متصل نیست که بخوایم حسابش کنیم!(تو fet رسیدی به گیت مقاومت بی نهایته تو سورس هرچی باشه باشه)

890031156

کاربر ممتاز
سلام من جوابهایی که دوستان دادند رو مطالعه کردم متاسفانه متوجه مطلب نشدم،اگر امکان داره در مورد مقاومت های دیده شده در محاسبه ولتاژ x دوستان توضیحی بدند ممنون میشم.و همینطور اون قضیه مقاومت ورودی.
ممنونم

سلام
من یه توصیه ای که دارم تو مدارات الکترونیکی بخصوص تو تفاضلی ها تا حد امکان از دید مقاومتی صرف نظر کن(البته اگه تمرین زیاد داشته باشی مشکلی نیست)
بجای دید مقاومتی،دید جریانی به شدت جواب میده
یعنی فقط مقاومت های موجود رو میبینی و مابقی رو جریان(تو همین تاپیک چند صفحه قبل حل کردم چند تا برو ببین)
اما در مورد این سوال:ولتاژ x به چه دردت میخوره؟میخوای گین پیدا کنی به درد نمیخوره
ولی برای اطلاعات بیشتر ترانزیستور 3 یه دیود هست و مقاومت دیود 1تقسیم بر gm ترانزیستور هست(همون re)
4 که معمولی دید از بیس هست میشه Rpai
حالا فقط میمونه مقاومت ارلی ترانزیستور های ورودی که اونام چون امیتر ترانزیستور های ورودی زمین مجازی هست،با مقومت دیده شده از Vx موازی میشن

Reza82N

عضو جدید

ممنون اون Vx برای اینجا بود:

890031156

کاربر ممتاز

نمیدونم چه کتابی هست ولی بیشتر به ریاضیات میخوره تا الکترونیک!!!!!!!!!داره مدار حل میکنه نه الکترونیک!
ترانزیستور های 3 و 4 منبع جریان هستن و جریان 1 همون جریان 3 هم هست و جریان 3 هرچی باشه(چون بیس-امیتر 3 و 4 یکسان هست جریاناشون هم برابرن)جریان 4 هم هست
حالا ترانزیستور 2 چون بیس امیتر ولتاژ داره جریانی هم داره با جریان 4 جمع میشه درنهایت جریان خروجی رو تامین میکنن و با یه مقاومت خروجی گین بدست میاد!
سر هر منبع جریانی بخوای اینطوری رابطه بنویسی 3 دقیقه حل نمیشه تست!(نمیگم بتاهای مربوط به منبع جریان رو یامتفاوت بده یا کوچک)

Reza82N

عضو جدید

این کتاب آقای اسلام پناه هست،این قسمت هایی که من عکس گذاشتم و همینطور دوستمون در صفحه قبل مربوط به درسنامه ابتدایی اون فصله،که با مثال مفاهیم رو پارامتری توضیح میده/کلا سبکش تدریس و توضیح با مثال/

890031156

کاربر ممتاز
این کتاب آقای اسلام پناه هست،این قسمت هایی که من عکس گذاشتم و همینطور دوستمون در صفحه قبل مربوط به درسنامه ابتدایی اون فصله،که با مثال مفاهیم رو پارامتری توضیح میده/کلا سبکش تدریس و توضیح با مثال/
اهان
فک کردم مثال هست!

llvll.asoud

کاربر ممتاز

رضا جان شما از کتاب جدید دو جلدی آقای اسلام پناه درس میخونید؟ اگه دو جلدی رو دارید میشه مثلا چند صفحه از یه فصل مشخص مثل تفاضلی بذارید؟
من خودم تک جلدیشو دارم ولی اصلا راضی نیستم میخواستم مرجع بخونم.با چند تا استاد هم حرف زدم گفتن اسلم پناه دو جلدی رو بخونم واقعا موندم.
میشه چند صفحه هم از تست ها و روشهای حلشون همم از آموزش اون فصل بذاری؟

Reza82N

عضو جدید

رضا جان شما از کتاب جدید دو جلدی آقای اسلام پناه درس میخونید؟ اگه دو جلدی رو دارید میشه مثلا چند صفحه از یه فصل مشخص مثل تفاضلی بذارید؟
من خودم تک جلدیشو دارم ولی اصلا راضی نیستم میخواستم مرجع بخونم.با چند تا استاد هم حرف زدم گفتن اسلم پناه دو جلدی رو بخونم واقعا موندم.
میشه چند صفحه هم از تست ها و روشهای حلشون همم از آموزش اون فصل بذاری؟

سلام مسعودجان/بله من نسخه دو جلدی اش رو مطالعه میکنم،
چشم ، فردا قسمت تفاضلی رو چند صفحه از آموزش و چند صفحه از حل مسائل تشریحیش و چند صفحه از حل تست های سالهای اخیرشو میگذارم. اگر فصل خاص دیگه مد نطر شماست بگید بگذارم.

در مورد چاپ کتاب و دوجلدی شدنش این پاسخ ایمیل رو من قبل از عید از آقای اسلام پناه گرفتم،گفتم اینم بگذارم شاید مفید باشه چون شبهه ای تو شماره چاپش برای من وجود داشت:
آقای اسلام پناه:
سلام.
الان کتاب بنده چاپ دومش توی بازار هست ولی روی جلد نوشته چاپ اول. دلیلش اینه که توی چاپ اول یک جلدی بود و توی چاپ دوم دوجلدی شد لذا به دلیل تغییر تعداد جلد جاپ اول محسوب میشد. چاب بعدی اواخر تابستان خواهد آمد و با چاپ فعلی تفاوتی نخواهد داشت.
موفق باشید
اسلام پناه

llvll.asoud

کاربر ممتاز
سلام مسعودجان/بله من نسخه دو جلدی اش رو مطالعه میکنم،
چشم ، فردا قسمت تفاضلی رو چند صفحه از آموزش و چند صفحه از حل مسائل تشریحیش و چند صفحه از حل تست های سالهای اخیرشو میگذارم. اگر فصل خاص دیگه مد نطر شماست بگید بگذارم.

در مورد چاپ کتاب و دوجلدی شدنش این پاسخ ایمیل رو من قبل از عید از آقای اسلام پناه گرفتم،گفتم اینم بگذارم شاید مفید باشه چون شبهه ای تو شماره چاپش برای من وجود داشت:
آقای اسلام پناه:
سلام.
الان کتاب بنده چاپ دومش توی بازار هست ولی روی جلد نوشته چاپ اول. دلیلش اینه که توی چاپ اول یک جلدی بود و توی چاپ دوم دوجلدی شد لذا به دلیل تغییر تعداد جلد جاپ اول محسوب میشد. چاب بعدی اواخر تابستان خواهد آمد و با چاپ فعلی تفاوتی نخواهد داشت.
موفق باشید
اسلام پناه

ممنون لطف میکنی حالا من مثلا تفاضلی رو گفتم فرقی نمیکنه از هر فصلی خواستی. فقط فصلای اولیه و دیود اینا نباشه از بقیه فصول هرکدوم میذاری فرقی نمیکنه.
والا من مردد شدم نمیدونم چیکار کنم. من خودم الکترونیکم خیلی ضعیفه الکترونیک 1 رو با 11 الکترونیک دو رو با 10 پاس کردم اصلا ازین درس بدم میاد امسالم صفر زدم و خیلی توی ترازم تاثیر گذاشت.اسلام پناه تک جلدیم بعضی فصلاشو خوندم ولی اصلا نتونستم استفاده کنم راضی نبودم میخواستم یه قیاسی با دو جلدیش بکنم ببینم ارزش داره یا نه.چون من میخواستم مرجع بخونم! شما تک جلدیشم خوندید؟ چه فرقایی شمایی که الان داری میخونی بین اون دوتا جلد میبینی؟!(البته اگه تک جلدیشو داشته و یا دیده و خونده باشی)

Reza82N

عضو جدید

ممنون لطف میکنی حالا من مثلا تفاضلی رو گفتم فرقی نمیکنه از هر فصلی خواستی. فقط فصلای اولیه و دیود اینا نباشه از بقیه فصول هرکدوم میذاری فرقی نمیکنه.
والا من مردد شدم نمیدونم چیکار کنم. من خودم الکترونیکم خیلی ضعیفه الکترونیک 1 رو با 11 الکترونیک دو رو با 10 پاس کردم اصلا ازین درس بدم میاد امسالم صفر زدم و خیلی توی ترازم تاثیر گذاشت.اسلام پناه تک جلدیم بعضی فصلاشو خوندم ولی اصلا نتونستم استفاده کنم راضی نبودم میخواستم یه قیاسی با دو جلدیش بکنم ببینم ارزش داره یا نه.چون من میخواستم مرجع بخونم! شما تک جلدیشم خوندید؟ چه فرقایی شمایی که الان داری میخونی بین اون دوتا جلد میبینی؟!(البته اگه تک جلدیشو داشته و یا دیده و خونده باشی)

خواهش میکنم/من تک جلدیشو نداشتم/
من خودم روزی که میخواستم شروع کنم پایه های ترانزیستور رو نمیتونستم تشخیص بدم، برای همین کل الکترونیک یک آقای ایمان قطبی رو از مکتب خونه نشستم دیدم و نت برداری کردم تا یکم بهم دید داد، چون الکترونیک یک رو من خیلی وقت پیش گذروندم و حضور ذهنی نداشتم.
من اطلاع ندارم تک جلدیش چطور بوده ولی حداقل با کتاب آقای ناصح (همون شیوه سنتی حل مسائل که حفظ فرموله)که مقایسه میکنم لااقل این کتاب فکر میکنم مسائل رو بهتر حل کرده(تحلیل نظری)و همچنین در انتقال تئوریه هر فصل برای من که مفید بوده/(کتاب آقایان ناصح و اسلام پناه:هردو راهیان ارشد و همونطور که حتما خودت در جریانی قبل از کتاب آقای اسلام پناه بچه ها این کتاب(آقای ناصح) رو میخوندن از این انتشارات)

fjfj

عضو جدید

فکرتونو روی این فرمول نذارید
نکته اول: مدار تفاضلی با بار فعال (بار فعال مهمه)
نکته دوم:اگه به نیم مدار تبدیل کنیم (فقط یه ترانزیستور باشه ) : بجریان میشه ic = -gm vi /2
نکته سوم: بهره ی تفاضلی رو می خواد
در حالت کلی بهره همون gm ro

نکته ی از همه مهمتر در این مدار مقدار جریان در منبع جریان i با i4 برابر نیستن چون بهره پایین بوده حتما ولی اگه بهره dc ترانزیستور ها بالا باشه همون gm ro

آخرین ویرایش:

890031156

کاربر ممتاز
فکرتونو روی این فرمول نذارید
نکته اول: مدار تفاضلی با بار فعال (بار فعال مهمه)
نکته دوم:اگه به نیم مدار تبدیل کنیم (فقط یه ترانزیستور باشه ) : بجریان میشه ic = -gm vi /2
نکته سوم: بهره ی تفاضلی رو می خواد
در حالت کلی بهره همون gm ro

نکته ی از همه مهمتر در این مدار مقدار جریان در منبع جریان i با i4 برابر نیستن چون بهره پایین بوده حتما ولی اگه بهره dc ترانزیستور ها بالا باشه همون gm ro
سلام
یه نکته میخوام بگم ان شاالله که بهت برنمیخوره
تو مدارات با بار فعال نباید نیم مدار کرد چون ما جریان ورودی رو به صورت دوبل به خروجی اعمال میکنیم توسط بار فعال
ضمنا برابری جریان طرفین منبع جریان به B ترانزیستور ها بستگی داره نه dc اونها
تو مدارات تفاضلی بهتره که فرمول حفظ نشه و فقط جریانی تحلیل بشن

وحیدایکس

کاربر بیش فعال
Re: تاپیک رفع اشکال درس الکترونیک کنکور کارشناسی ارشد

ی سوال خیلی اسون ولی مهم ک گاهی ممکنه ادمو ب اشتباه بندازه بخاطر ی علامت مثبت و منفی.. دوستان تو تصویری ک گذاشتم شما همیشه بر چ اساس علامت منابع رو برا زدن kvl انتخاب میکنین؟ میخوام ب ی نتیجه کلی برسم و همیشه بر همون منوال kvlبزنم.. اخه مثل این عکس ممکنه گاهی تو شکل مدار تغییراتی ایجاد بشه..

(فرضا میخوایم Vceرو تو شاخه خروجی بدست بیاریم..)
Sent from my Lenovo A3000-H using Tapatalk

• Like
واکنش ها: 0192

890031156

کاربر ممتاز
ی سوال خیلی اسون ولی مهم ک گاهی ممکنه ادمو ب اشتباه بندازه بخاطر ی علامت مثبت و منفی.. دوستان تو تصویری ک گذاشتم شما همیشه بر چ اساس علامت منابع رو برا زدن kvl انتخاب میکنین؟ میخوام ب ی نتیجه کلی برسم و همیشه بر همون منوال kvlبزنم.. اخه مثل این عکس ممکنه گاهی تو شکل مدار تغییراتی ایجاد بشه..

سلام
منظور شما رو از شکل هاتون نفهمیدم
ولی تو kvl به هر پایه منبه که رسیدی همون علامتو میذاری یعنی اگه در جهت حرکت حلقه به پایه + منبع رسیدی مقدار + منبع ولتاژ رو قرار میدی
در اینجا حلقه ان از بالا به پایین بگیری بالایی منفی 5 میشه پایینی منفی 10(چون از بالا به پایین حرکت کردیم به پایه منفی منابع رسیدیم)

• Like
واکنش ها: 0192

وحیدایکس

کاربر بیش فعال
Re: تاپیک رفع اشکال درس الکترونیک کنکور کارشناسی ارشد

سلام
منظور شما رو از شکل هاتون نفهمیدم
ولی تو kvl به هر پایه منبه که رسیدی همون علامتو میذاری یعنی اگه در جهت حرکت حلقه به پایه + منبع رسیدی مقدار + منبع ولتاژ رو قرار میدی
در اینجا حلقه ان از بالا به پایین بگیری بالایی منفی 5 میشه پایینی منفی 10(چون از بالا به پایین حرکت کردیم به پایه منفی منابع رسیدیم)
ممنون ..اره شاید شکل درست منظورمو نرسونده..بزارین اینجوری بگم ;من تو نوشتن kvl مثلا برا یه حلقه یا مش مشکلی ندارم همونجور ک خودتون گفتین ب هر سری از منبع ک میرسیم درجهت جریان اختیاری همون علامت رو لحاظ میکنیم ..اما تو اینجور مسایل ک اکثرا تو تحلیل مدارات الکترونیکی و ترانزیستوریه من هیچ وقت ب جهت قراردادی ثابتی نرسیدم..الان میخوام بطور کلی این استاندارد رو یاد بگیرم ک بر فرض تو شکل بالا اگه قسمت پایین مدار با اون دو تا شاخه عوض بشه چ تغییری تو علامت منبع برا نوشتن kvlایجاد میشه..بارها این قبیل تغیراتو دیدم و هر بار گیج شدم..

آخرین ویرایش:

890031156

کاربر ممتاز
ممنون ..اره شاید شکل درست منظورمو نرسونده..بزارین اینجوری بگم ;من تو نوشتن kvl مثلا برا یه حلقه یا مش مشکلی ندارم همونجور ک خودتون گفتین ب هر سری از منبع ک میرسیم درجهت جریان اختیاری همون علامت رو لحاظ میکنیم ..اما تو اینجور مسایل ک اکثرا تو تحلیل مدارات الکترونیکی و ترانزیستوریه من هیچ وقت ب جهت قراردادی ثابتی نرسیدم..الان میخوام بطور کلی این استاندارد رو یاد بگیرم ک بر فرض تو شکل بالا اگه قسمت پایین مدار با اون دو تا شاخه عوض بشه چ تغییری تو علامت منبع برا نوشتن kvlایجاد میشه..بارها این قبیل تغیراتو دیدم و هر بار گیج شدم..
_5 _2.5ic _ vce _2ie _10

این رابطه ای که شما نوشتی درست نیست که!
ضمنا تو شکل هم یکی که زمین گذاشتی معلوم نیست منظورت چی بوده و درست نیست
او شکل سوم هم +10 باید بنویسی تا درست شه
برای راحتی و اسون شدن سعی کن هیچوقت برا یه مدار الکترونیکی مدار ساده شده نکشی جز مواقعی که لازمه(مثلا شکستن فیدبک) چون هم زمان تلف میکنه و همم ضریب اشتباهت بالا میره

Reza82N

عضو جدید

سلام چند سوال دارم ممنون ميشم راهنمايي مكنيد،
چطور در مدار زير جريان خروجي برابر 2i شده؟
و همچنين در مورد مقاومت موجود در سورسM4 كه همون مقاومت ديده شده از درين M2ست چرا همين gm2/1 رو دوباره جمع نزده=> همون مشكل سوال دومم.

چرا در شكل زير با توجه به رابطه مقاومت ديده شده از پايه درين
RseenD=ro(1+gm.Rs)+Rs
جمله آخر يعني Rs را ننوشته.

آخرین ویرایش:

Joe_Bel

کاربر ممتاز
سلام چند سوال دارم ممنون ميشم راهنمايي مكنيد،
چطور در مدار زير جريان خروجي برابر 2i شده؟
و همچنين در مورد مقاومت موجود در سورسM4 كه همون مقاومت ديده شده از درين M2ست چرا همين gm2/1 رو دوباره جمع نزده=> همون مشكل سوال دومم.

چرا در شكل زير با توجه به رابطه مقاومت ديده شده از پايه درين
RseenD=ro(1+gm.Rs)+Rs
جمله آخر يعني Rs را ننوشته.

یک جریان از بالا و یک جریان از پایین میشه دو جریان
RseenD=ro(1+gm.Rs)+Rs چون Rs عدد کوچکی است صرف نطر میشه در کنکور همیشه صرف نظر میشه مگر گزینه میلیمتری باشند

Reza82N

عضو جدید

ممنون،ولي متوجه نشدم،وقتي با اين شكل زير مقايسه ميكنم اصلا متوجه نميشم چرا براي هردو سوال جريان خروجي 2i نوشته،
روي شكل جريان بين M4 و Vo به كدوم طرفه؟
من يك چيزي رو اين وسط دارم باهم قاطي ميكنم ولي سر در نميارم كجاي كاره،

0192

عضو جدید
چون Rs عدد کوچکی است صرف نطر میشه در کنکور همیشه صرف نظر میشه مگر گزینه میلیمتری باشند

استاد تو سوالات پارامتری از هیچی صرف نظر نمیشه تا زمانی که بخوایم مقدار دهی کنیم (البته چیزی که من تا اینجا یاد گرفتم - البته میگم در حالت پارامتری کلی نگری میشه - تا در مرحله طراحی با سواد کاملتری کارو انجام بدیم)
هوم؟:)

حالا اگه فرضا کسی هم حلشو ندونه بیسواد نیست همه اساس برق همین چیزای جزیی و کوچیکن وگرنه تو طراحی مدار- یهو خازن منفجر میشه یا مقاومت میترکه (ازینکارا تو آزمایشگاه انجام دادیم محض خنده البته پسرا نبودن - خود استادمون یادمون داد)

مرحبا - دقیقا منم به این مورد توجه کردم / حدس طراح به عادت چشم مخاطبش که ما معمولا میبینیم انتهای امیتر زمین شده و Vcc هم با یه خط تیره بالاش مقدار دهی شده

اما همونجور که 890031156 گفته جایی که دو طرف منبع مشخصه از نقطه ای که شروع میکنی به منبع که رسیدی علامت همون سریه که اول وارد شدی - اما در شرایط بعدی که منبع سر مثبت و منفی ش به عینه ظاهر نشده:

تحلیل خودمو میگم بی هیچ مرجعی

اگه یادتون باشه ما تو آزمایشگاه سر منفی رو زمین در نظر میگرفتیم (پس مثلا تو اون حالتی که امیتر انتهاش زمین شده یعنی اول از سر مثبت مدارت رد شدی به منفی رسیدی و زمین شد ...
تو ازمایشگاه همیشه Vcc رو به پراب مثبت و انتهای سر امیتر رو به پراب منفی میزدیم خب این یعنی Vcc از سر مثبت وارد شدی
و انتهای
اونجایی هم که مثل Vcc اومده یه خط کشیده - از سرمثبت خارج میشی ( یعنی از سر منفی وارد شدم )
در مورد Vcc هم که منبع مثبت و منفی ش مشخص نباشه و یه خط بکشه یعنی از سر مثبت وارد شدی (چون شروع شده )

دلیل تحلیلم:
من یه باتری رو در نظر گرفتم که تو باتری خطی که سر مثبت رو نشون میده بزرگه پس این خطوط رو مثبت میبینم
پس تو شروع مدار این خط اولین علامتیه که تو مدار میبینم و وقتی به انتها میرسم ینی از این علامت خارج شدم

امیدوارم سرتون از تحلیلم گیج نره
:d

------------------------------------------------------------------------

حالا سوال خودم :

آقا تو تحلیل سیگنال کوچیک ترانزیستور میشه دو مدل پی و تی رو ادغام کرد ؟
پیشاپیش نظرمو بگم طبق فرمولهایی که re , rp دارند بنظر من نمیشه - ص 105 کتاب اسلام پناه از هر کدوم یه لقمه برداشته :cool:

راستی چرا تو کتاب مهندس Vp رو VT نوشته؟ (اندیس ولتاژهایی که با پی انگلیسی نوشته شده بشکل همون پی ای که معرف عدد صحیح است تصور بفرمایید;)

حالا میشه نظرتونو بگید؟

بالا