تاپیک رفع اشکال درس الکترونیک کنکور کارشناسی ارشد

Armin-Z

کاربر فعال تالار مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
سلام
گزینه ی 4 درست هست البته با تقریب
دو تا ترانزیستور pmos بالایی مقاومت 4 مگا رو تولید میکنن و مقاومت دیده شده از درین 2 830 کیلو میاد
مقاومت خروجی میشه 687کیلو
حالا باید یه Gm حساب کنیم
خروجی رو صفر میکنیم و تو گره وسط(سورس 2 و درین 1) kcl میزنیم و جریان خروجی بدست میاد
گین کلی منفی 6620 میاد
(آزمایشی هست و باید ماشین حساب کنارت باشه!!!!!!!!!!!!!!!))))
شما روش مناسبی رو انتخاب نکردی که به ماشین حساب احتیاج پیدا کردی! یه راه سادش روش نورتن هست که به ماشین حسابم نیازی نداره

890031156

کاربر ممتاز
شما روش مناسبی رو انتخاب نکردی که به ماشین حساب احتیاج پیدا کردی! یه راه سادش روش نورتن هست که به ماشین حسابم نیازی نداره
منظور محاسبه ی مقدار دقیقش که باید محاسبه شه و اصولا جواب تست به صورت دقیق بدست بیاد نه تقریب
وگرنه یکی 7000 و 8000 هم بیاره بازم میزنه گزینه 4!

Armin-Z

کاربر ممتاز
البته خودتم از نورتن استفاده کردی پس ماشین حساب کجاش خواستی؟! :D

Armin-Z

کاربر ممتاز
منظور محاسبه ی مقدار دقیقش که باید محاسبه شه و اصولا جواب تست به صورت دقیق بدست بیاد نه تقریب
وگرنه یکی 7000 و 8000 هم بیاره بازم میزنه گزینه 4!
خوب صورت سوال گفته تقریبا کدام است دیگه! بعد هم فک میکنم 6800 تا 6666 تقریب خیلی زیادیم نباشه!

Armin-Z

کاربر ممتاز
83 رو 80 نگرفتم !!!
4000 موازی 830 خودش حوصله میخواد سر جلسه!
آره حرفت منطقیه، سوال بد محاسبه ای بود کلا ولی تو کنکورم دیده شده از این سوالا با این تقریبای عجیب!

mahdi_ml

عضو جدید
سلام
گزینه ی 4 درست هست البته با تقریب
دو تا ترانزیستور pmos بالایی مقاومت 4 مگا رو تولید میکنن و مقاومت دیده شده از درین 2 830 کیلو میاد
مقاومت خروجی میشه 687کیلو
حالا باید یه Gm حساب کنیم
خروجی رو صفر میکنیم و تو گره وسط(سورس 2 و درین 1) kcl میزنیم و جریان خروجی بدست میاد
گین کلی منفی 6620 میاد
(آزمایشی هست و باید ماشین حساب کنارت باشه!!!!!!!!!!!!!!!))))

ما آخر نفهمیدیم کجاها میشه ازین روش نورتن استفاده کرد...روششو بلدم ولی تو حل مساله نمیدونم کجا باید استفاده کنم
.
.
توی حل این سوال هم اشتباها pmosرو nmos گرفتم....خدا بدادمون برسه.........:eek:

Joe_Bel

کاربر ممتاز
آره حرفت منطقیه، سوال بد محاسبه ای بود کلا ولی تو کنکورم دیده شده از این سوالا با این تقریبای عجیب!

تقریب عجیب !!!! سوال خوبی بود به نظر من روند هم بود به نطر من هدف سوال دقت در ماسفت p ورودی بود

Armin-Z

کاربر ممتاز
تقریب عجیب !!!! سوال خوبی بود به نظر من روند هم بود به نطر من هدف سوال دقت در ماسفت p ورودی بود
من میگیم راحت محاسبه شد یکی میزنه، میگم سخت محاسبه شد یکی دیگه میزنه، من پرچم سفیدم بالاس :D

890031156

کاربر ممتاز
درست میگید اما منم تفاضلی فرض نکردم زمین مجازی بگیرم . من از قاعده زنجیره ای استفاده کردم
زنجیری ؟ به چه صورت؟؟؟؟
همون گین به یه نقطه ضرب در گین ازون نقطه به ورودی؟
تو این حالت بازم 4000 با 10 موازی نمیشه
نمیدونم چطور موازی میاری

890031156

کاربر ممتاز
ما آخر نفهمیدیم کجاها میشه ازین روش نورتن استفاده کرد...روششو بلدم ولی تو حل مساله نمیدونم کجا باید استفاده کنم
.
.
توی حل این سوال هم اشتباها pmosرو nmos گرفتم....خدا بدادمون برسه.........:eek:
تو همه ی مدارا میشه استفاده کرد و درسته ولی برخی موارد نیاز نیست میبینی جریان خروجی عین آدم مشخصه دیگه چرا خروجی رو صفر کنیم و دوباره...؟

600ali

عضو جدید
زنجیری ؟ به چه صورت؟؟؟؟
همون گین به یه نقطه ضرب در گین ازون نقطه به ورودی؟
تو این حالت بازم 4000 با 10 موازی نمیشه
نمیدونم چطور موازی میاری

بله .همون نقطه ای رو که گفتی زمین مجازی گرفتی رو V1 گرفتم. که Vo/V1 یه گیت مشترک میشه که گینش میشه gm*Ro منتها مشکل منم همینه که این Ro رو گاهی وقتا RD در نظر میگیرن گاهی وقتا ro||RD .

890031156

کاربر ممتاز
بله .همون نقطه ای رو که گفتی زمین مجازی گرفتی رو V1 گرفتم. که Vo/V1 یه گیت مشترک میشه که گینش میشه gm*Ro منتها مشکل منم همینه که این Ro رو گاهی وقتا RD در نظر میگیرن گاهی وقتا ro||RD .
فرمول حفظ نکن اشتباه زیاد میشه
رابطه ی جریان رو بنویسی خیلی راحت تر بدست میاد
ضمنا از رو مدارم کاملا مشخص که 4000 و 10 موازی نمیشن

freddy-elec

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
آقا من این سوالو اول حل کردم اشتباه شد.بعد دوباره حل کردم درست شد.اصن استرسی گرفتماااااا

3tare_87

عضو جدید
دوستان اینکه ترانزیستور در حالت تریود مثل مقاومت عمل میکنه و میشه به جاش مقاومت گذاشت درسته آیا؟؟ قضیه اش چیه؟؟!!

Joe_Bel

کاربر ممتاز
دوستان اینکه ترانزیستور در حالت تریود مثل مقاومت عمل میکنه و میشه به جاش مقاومت گذاشت درسته آیا؟؟ قضیه اش چیه؟؟!!

بله میشه استفاده کرد حتی در طراحی ای سی از مقاومت بخاطر نویزش از ماسفت در ناحیه تریود استفاده می کنند البته یه حسن های دیگری هم دارد که جز نکات پیشرفته هست
قضیه اش که در کتابهای کنکوری خوب آورده شده است کتاب رضوی هم بدین شکل
مثلا این دو مورد که می توانید مقاومت بزارید اما این نکته یادتون باشه که فقط برای تحلیل ac این کار رو بکنید

آخرین ویرایش:

3tare_87

عضو جدید
بله میشه استفاده کرد حتی در طراحی ای سی از مقاومت بخاطر نویزش از ماسفت در ناحیه تریود استفاده می کنند البته یه حسن های دیگری هم دارد که جز نکات پیشرفته هست
قضیه اش که در کتابهای کنکوری خوب آورده شده است کتاب رضوی هم بدین شکل
مثلا این دو مورد که می توانید مقاومت بزارید اما این نکته یادتون باشه که فقط برای تحلیل ac این کار رو بکنید

ممنون از پاسختون خیلی لطف کردید!
چون کتابی که من میخونم اصن اشاره ای به این قضیه نکرده، خیلی عجیب بود واسم!

erfan_messi

عضو جدید
کاربر ممتاز
درود بر دوستان

میگم من الان تقریبا 2 بار تست های الک تا سال 80 زدم .
سوال جدید میخوام . الان به نظرتون وقت خوبیه برای استفاده از سوالات میکروالکترونیک رضوی ؟؟

890031156

کاربر ممتاز
درود بر دوستان

سوال جدید میخوام . الان به نظرتون وقت خوبیه برای استفاده از سوالات میکروالکترونیک رضوی ؟؟
سلام
آفرین داداش
سوالای رضوی مثل کنکور نیست منظور عدداش و برای 3 دقیقه طرح نشدن با حوصله باید حل کنی
حل کنی نکته خیلی داره

Joe_Bel

کاربر ممتاز
درود بر دوستان

می توانید از سوالهای کنکور های آزمایشی استفاده کنید(نکات رضوی گفته شده)
سوالات اتوماسیون هم می تونه تمرین خوبی باشه

600ali

عضو جدید
درود بر دوستان

ب نظر من سوالات الکترونیک بینش و نصیر و سنجش رو حل کن . جزوه مجموعه سوالات الکترونیک ابزار دقیق آقای کهن هم خوبه

eh3@n

اخراجی موقت
درود بر دوستان

به نظر منکه مناسبه من شنیدم بعضی سوالا عینأ از کتابه دکتر رضوی طرح میشه.

erfan_messi

عضو جدید
کاربر ممتاز
درود
دوستان تو اینگونه سوالات که fet به شکل زیر هست تشخیص پایه های fet به چه صورت هست ؟؟

8412.jpg

freddy-elec

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
درود
دوستان تو اینگونه سوالات که fet به شکل زیر هست تشخیص پایه های fet به چه صورت هست ؟؟

مشاهده پیوست 184593
همیشه از ولتاژ بیشتر جریان خارج میشه و به ولتاژ کمتر میره.تو NPN جریان از درین به سمت سورس میره پس درین باید به ولتلژ بیشتر وصل شه.تو PNP برعکس.
شما کافیه تو این موارد که جهت فلش سمت گیت هست.پایه ی گیت رو معادل بیس و سورس رو معادل امیتر تو BJT فرض کنی.جریانش میره به سمت سورس یا از سورس میاد به سمت گیت.
مثلا تو این سوال مدار NPN هست و پایه ی بالا درین و پایین سورس هستش

بالا